Written by AbangNara | May 23rd, 2012

Bukan senang untuk berhadapan dengan orang ramai terutamanya jika anda seorang selebriti bernama Adi Putra yang baru menarik balik permohonan cerai terhadap isteri sendiri. Namun semalam, Adi kelihatan tenang menjawab persoalan daripada pihak media berkaitan isu ini. Apa pun, Abang Nara bersyukur kerana rumahtangga Adi dan isterinya, Aida terselamat daripada penceraian.

adi putra

Adi berkata yang apa yang dilaluinya seperti sebuah drama. Kata Adi:-

Saya anggap keputusan menarik balik kes cerai terhadap isteri adalah satu keajaiban. Alhamdulillah kami sedar bahawa rumah tangga yang dibina perlu diteruskan dan kami masih memerlukan di antara satu sama lain. Terasa macam drama pula, tapi inilah realiti yang perlu dilalui. Dan jika ada pihak menganggap kami main-main dengan perkara ini, terpulanglah.

Yang paling penting, Adi dan isteri mendapat pengajaran yang sangat banyak daripada kes ini.

Sepanjang sembilan hari diberi tempoh berdamai, kami tenangkan dan kemudian masing-masing meluahkan perasaan dan rasa tak puas hati. Alhamdulillah, akhirnya kami mencapai keputusan yang kami masih lagi memerlukan antara satu sama lain. Bagaimanapun saya tidak menyesal memfailkan penceraian itu, namun ia satu pengajaran berguna buat saya.

Dan isteri Adi, Aida menegaskan bahawa apa yang telah terjadi antara mereka berdua tidak ada kaitan dengan orang ketiga ataupun soal cahaya mata.

Memang macam-macam spekulasi timbul di luar sana mengenai rumah tangga kami.Cuma apa yang kami ingin tegaskan di sini, ia tiada kaitan dengan orang ketiga, mahupun hal anak.

Bagi Abang Nara, persetankan apa orang nak kata. Anda sendiri tahu apa sebenarnya yang terjadi. Yang penting, sekarang anda berdua tidak jadi bercerai. Cari jalan untuk terus hidup bahagia seperti dahulu. Pergaduhan adalah asam garam rumah tangga. Dan Abang Nara berdoa agar Adi dan isteri dikurniakan cahaya mata secepat mungkin supaya dapat mengeratkan lagi hubungan mereka berdua. Amin. Kredit info Mstar.

Baca Yang Ini Pulak:-

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

112 responses to Ini Satu Pengajaran Berguna Buat Saya – Adi Putra

  1. tupai berjanggut says:

    alhamdulillah….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 52 Thumb down 1
  2. jijah says:

    alhamdullilah :D

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
  3. Rufain says:

    Alhamdullilah.. jodoh masih panjang…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
    • Pondan Sepi says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 19
      • MEK NA says:

        PE DA KO NIM PONDAN SEPI SEDAP2 MULUT KO JE PANGGIL ORG DORAEMON…MULUT PUAKA LA LOOOOO

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
      • papa says:

        muka ady putra tak ikhlas…bini dia layan macam mana pun, naluri hati tetap akan bergelora…kesian bini dia, tapi dari tak berlaki kan..

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
      • Yelettew says:

        Bior le doraemon pon, bole tutop lampu
        tp klo sore and perangai ghupe pondan sepi….nan hadoooooo

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Bekas Pondan Sepi says:

      ASSALAMUALAIKUM…
      SAYA INGIN MEMINTA MAAF KEPADA PEMILIK BLOG INI, SEMUA PENGUNJUNG BLOG BEAUTIFULNARA, ARTIS2 DAN INDIVIDU YANG PERNAH BERKECIL HATI ATAU TERASA DENGAN PERBUATAN KEJI SAYA SELAMA INI DI BLOG INI. SAYA SGT MENYESAL DGN PERILAKU & TUTUR BAHASA SY SELAMA INI & BERTAUBAT TIDAK AKN MENGULANGINYA LAGI. SAYA BERHARAP ANDA DPT DOAKAN SAYA KE ARAH KEBAIKAN. DAN BEGITU JUGA DGN SAYA MENDOAKAN ANDA SEMUA SENTIASA DI LINDUNGI ALLAH S.W.T. AMIN.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. kakakak says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 27
    • ngomel says:

      ko tgk tupai berjanggut kat atas tu dpt 1st pun x jakun cam ko ni.. cam beruk

      Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
    • mariana says:

      ko ni bengap ke ape?
      mana ada ko 1st hah????????
      ada yg lg 1st pon x kecoh la….
      gila ka pa!!!!
      hahahhahahahahahahah

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  5. saya says:

    alhamdulillah :)
    gaduh2 manja je kot..semoga hubungan makin erat n berkekalan :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 1
    • tupai berjanggut says:

      gaduh manja takkanlah sampai nak bercerai :-)
      tapi yang penting diorang dah berbaik semula…
      alhamdulillah….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
  6. sya says:

    alhamdulillah syukur pada ALLAH SWT..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
  7. keliru says:

    pikir habis habisan dulu sebelum bertindak….

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  8. keliru says:

    fikir dulu sebelum bertindak…..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  9. aida says:

    alhamdullilah………u all kembali bersatu….kalau gado2 bw bincang la secara aman…jgn la heboh2 kan isu permohonan cerai tu….(>_<)sentisitif bab cerai nie

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
  10. SAYA says:

    SYUKUR ALHAMDULILLAH.. ya ALLAH kasihi la mereka dan limpahilah cahaya bahagia buat mereka berdua selamanya hingga ke syurga. amin

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 0
  11. N says:

    begitula hendaknye. prcaye pada jodoh. moga brkekalan. :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  12. triple H says:

    muka wife adi ni cm Nirina Zubir la. cute je :) anyway, Alhamdulillah sbb tak jadi bercerai. keputusan yang bijak! :D

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 0
  13. gendang says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 11
    • Ayanda says:

      Dapat lesen poligami lah tu….Yahoooooo! Suke suke….contoh isteri sejati.

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
  14. mamat says:

    HAHA abang nara block comment dekat entri fasha sandha!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
    • gendang says:

      ha la…kan jejai nk saman sape yg wat cite…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
    • GENDUT says:

      FASHA SURUH NARA BLOCK KOMEN…..HEHEHH TAKUT KENA KOMEN LAH TU….HAHHAHAHA

      Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 5
      • mart says:

        Komen y membine xper, ni komen penuh ngan caci maki..Sian ank dlm pw0t die 2 weii..Bagos la Nara block..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 7
      • Malisa says:

        haha sendiri buat pastu nak saman2..takut la tu sampai nara block komen kat entry fs…jgn terlahir awal sudah..

        Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 7
      • Cik Embun says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 17
      • Anonymous says:

        elok la disable komen, sbb kurang dosa fitnah korg, kurang dosa mengumpat korg, klu x mmg berbakul2 la dosa korg. so terima kasih la kat abg nara. menfitnah org xkan diampunkan selagi xgi mintak maaf kat org yg korg fitnah. jgn buat2 xtau!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 3
      • Anonymous says:

        abg nara apesal tak disable je komen utk semua post? yg fasha je tak leh komen apesal? ini tidak adil…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
      • boy says:

        tak berseri langsung muka FS, macam orang mabuk ngandung 2, 3 bulan

        Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 4
  15. zul handy black... says:

    tp tgk adi mcm sesuatu tersimpan lg ye torkk…!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 5
  16. Cik Ain says:

    Tahniah! kamu berdua berjaya mengharungi segala asam grm rmhtangga dgn baik. Doakan y trbaik utk kalian & smga slps prstiwa ini ia menjadi iktibar kpd artis2 lain yg mudah sgt nk brcerai tnpa brbincang trlebih dahulu. Respect u all dlm menyelesaikan rmh tgga y dlanda badai. Insyaallah dgn keikhlasan & kejujuran kalian tuhan akan memberi zuriat sbg pelengkap hidup :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
  17. seramati says:

    semoga dengan keajaiban ini memberi 1000 rahmat kepada psgn suami isteri ini. semoga keduanya kekal bahagia hingga ke syurga. amin

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  18. TanpaNama says:

    wife adi tolong jga penampilan diri..nampak makin kembang..adi putra tu da la jadi rebutan ramai pompuan..ape2 pun syukurla x jadi bercerai..jgn jd mcm kes rita rudaini lak jaja kisah laki..elok2 xjd bercerai terus bercerai berai nanti..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 20
    • dora de explorace says:

      x kira la kmbang ke kuncup…kalau kuncup tp perangai hodoh watpe…x guna jgk kan…..biar kembang semangkuk tp kalau hati tu cantik, i’allah kekal smpai mati,asal suami syg….Allah pon syg org yg berhati cantik ni…..:-) kau ada?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 3
      • jantan says:

        haha.. kakak tua yg bercakap. Ady is a man beb. Kat luar tengok minah2 gedik,berliur juga . dia jantan,nak harap ati baik setakat sayang aje dia ada sisters dan cousins. Kalo tak berahi, simpan kote utk kencing saja guna apa.

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • Yelettew says:

      Bukan ke dia kembang sbb mkn pil hormon as an effort to get pregnant?
      Stupid man je yg mghargainya…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  19. muiz says:

    adi dan aida
    harap serasi bersama
    ke akhir nyawa
    kita ini manusia
    tiada daya upaya
    ini semua
    Allah punya kuasa
    semuga kita semua diberkati oleh Nya

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  20. chentalove says:

    respect la dgn Adi…dia bjaya mnylmatkn rmhtangga nya…
    hrp2 kbhgian ni akan kekl smpai ke syurga…
    luv u all..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  21. kucinghitamkakipanjang says:

    aku rase yg killa fairy ni mst si bangang yg sembunyi di sebalik nama fahrin ahmad tu…. sbbb dah kantoi jd neelofa…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  22. mevish says:

    tu la kan,.balik mekah nk cerai bini. i was like? what? dpt petunjuk katenye.. petunjuk nora danish eyh dpn mate? just kiddin.hehe msti gadoh sbb bini jeleskn… ehehe

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 13
    • Cik Enon says:

      ko ni…org tu dh ckp xde kne mengena ngn Nora Danish. Yang ko ni x abes2 nk bt dosa m’fitnah pesal?dah2 la..jgn nk buruk sgka sgt pd org. Ko bknnye tau ape masalah diorg pn..Doakan je yg trbaik utk diorg, kan lebih elok..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
      • sue83 says:

        Betul! Jgn buruk sangka kt orang @ mengata orang sbb kita x tau ape sbnrnya mslah diorg…brsangka baik sudahlah, hanya Allah yg tau masalah diorg. Kita sbg saudara seislam ni brdoa yang trbaik tuk diorg. Ambil iktibar drp ape yg brlaku ni sbb kita x tau ape plak nasib kita akan dtg..mngkn lbh teruk drp diorg…

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
      • veteran says:

        suka dengar kenyataan matang adi putra dan isteri, amat open-minded, dan pasrah, pdi ‘ melodi’ minggu lepas….syabas, tidak emosi seperti kenyataan Rita rudaini… suka mengaibkan suami dan keluarga suami. juga suka dengar kenyataan aidil, wpun jauh terlalu muda dari RR…nampak beliau lebih matang, berhemah dan menghargai ibu-bapa (sebagai anak lelaki wajib untuk menjaga kebajikan ibubapa) dan mertua.
        harap-harap rita berubah selepas balik dari umrah, berbaiklah dgn keluarga mertua dan jangan terlampau kontrol anak2 dan suami. ingat, anak2 dan suami adalah pinjaman untuk kita jua….semuanya hak Allah. jangan jika sesuatu terjadi, baru menyesal….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. nora danish says:

    ape2 jer la..kalau isteri pandai jaga badan baru abg sayang dol…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 10
  24. aku nak komen pasha sendat says:

    podah chit!! nak sgt jadik wartawan blogger, orang nak komen kat entry pasha sendat tak kasik.. apa barang..

    kepada adi & wife,
    semoga kekal berbahagia.. sentiasa doa kepada Allah agar jodoh berpanjangan hingga ke akhir hayat.

    pasha sendat,
    sesendat mana pun nanti berdoalah agar playboya akan sentiasa bersama,al maklumlah sekarang baru mula hidup berumah tangga,, manis belaka.. huhuhu

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 3
  25. Anonymous says:

    Yolahh.. Walau kite suami istri tp kite dua manusia yg berbeza tiada persefahaman. .Betul!! aku juga begitu, laki aku suke manis aku suke pedas, dia suke citer perang aku suke komedi, benda gini pun leh jd gaduh sbb rebut chanel.. Tp aku pegang kate ustad sek agama dulu. Klu bergaduh jgn sampai mengunkit nnt jd gaduh besar. Sbb ade kes, kari ikan bini dia masak termasin jadi cerai.. kerana ape? meleret hingga mengunkit benda2 lepas. Utk Adi putra jdkn iktibar..kamu manusia yg baik.

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  26. NenekBurberry says:

    baik kau cepat sedar
    nasib baik tak jadi mcm bekas laki i… dah cerai dan dah kahwin baru, baru kata menyesal ceraikan i …
    huh jantan…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • kakmengenyam says:

      ko ambik balik tak? kalo aku buang aje, nak enjoy kote baru pulak. fap..fap

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  27. Zayn Malik says:

    Syukur AlHamdulillah !
    Tahniah keatas pasangan ini !

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  28. pucuk dicita ulam mendatang says:

    kot nanti bini adi pi meminang nora kot…mane nak tau…klu tak wat pe wartawan sebok tny poligami…mesti ade ure2…he he he aku suke..ap n nd

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
    • love says:

      kalau benar pun apa salahnya….Islam membenarkan poligami, jika isteri tua setuju , apa salahnya……terutama jika suami hendak zuriat sendiri. yang penting jangan mengacau suami orang sehingga cerai-berai, macam kes FS dan ND…lelaki ni kalau dah tergoda dgn perempuan lain, isteri mengandungpun sanggup ditinggalkan..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  29. mama says:

    kesian kat nora danish..tak baik korang fitnah dia !!!..kat dia dah minta maaf pasal gambar tu..sedangkan Allah ampunkan umat..inikan pula kita hanya manusia biasa..ingatlah dosa memfitnah sesama manusia..

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  30. salmiah said says:

    salam sayang buat fasha sandha.Tahniah kpd anda kerana bakal menjadi seorang ibu.Saya juga gembira krn anda seorang yg menyayangi kucing.Saya memahami perasaan anda tentang nasihat dokter supaya jauhkan diri dr kucing yg menjadi kesayangan nabi kita termasuklah saidatina aisyah isteri nabi.Saya hanya ingin berkongsi pendapat dgn anda dimana pendapat dr paul tidaklah 100% betul.Sekiranya kucing adalah binatang yg menjejaskan kandungan ibu mengandung tidak lah nabi kita memeliharanya.Sekiranya fasha menyediakan tempat yg selesa dan bersih langsung tidak menjejaskan
    kandungan anda.Saya amat tidak bersetuju dgn kenyataan dr paul itu.Saya rasa adalah kejam memutuskan kasih sayang antara kita dan binatang kesayangan.Kucing adalah perawat kpd manusia

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
    • staffnurse says:

      dr paul ckp tu betul. kalo tak mampu nk buat medic tolong la google.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. salmiah said says:

    Buat fasha sandha.
    Kucing adalah perawat jiwa manusia.Sekiranya saya menjadi anda saya tidak akan menjauh kan diri saya dgn kucing2 kesayangan saya.Saya mempunyai ramai kwn2 yg memelihara kucing.Masing2 mempunyai anak2 yg sihat dan comel.Tiada masalh tentang kesihatan anak2.Seperti ziana zain jg memelihara kucing kesayangan nya.Dia jg mempunyai anak2 yg sihat.Saya hrp fasha tidak mengagih2kan kucing anda kpd org lain.Kasihan pd mereka dimana org lain memelihara tidak sebaik anda menjaganya.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
    • Anonymous says:

      Aku pun x boleh berpisah ngan kucing aku.masa mula2 bela anak kucing tu,aku pi keje pun x senang.time rehat je blk rumah.semata2 nak tengok anak kucing aku tu.hanya org yg syg kucing je paham perasaan tu.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. lll says:

    saya sudah ada anak lima..sentiasa ada kucing di rumah sebab suami dan anak2 suka kucing..masa mengandung, beranak, anak-anak dari peringkat bayi hingga sekarang dah dewasa, tak ada masalah kesihatan pun. yg penting , pastikan rumah bersih….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  33. Anonymous says:

    nora high maintanance. adi ni ingat nora nak kat dia. taste nora orang kaya walau diri bukan asal orang senang.
    adi, ingatlah susah senang isteri waktu bersama kita. masa kahwin dulu pun adi belum sapa2. kalau adi buang wife dia, kesian sangat. dahlah susah nak ngandung.
    tapi macam member aku senang lekat tapi tak kuat. satu cara, duduk kat hospital sampai beranak. bekorban ler sikit aida. dok kat hospital sampai baby keluar

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      Yala kwn sy ada seorg mcmtu smpai beranak 9 bln berumahtangga kt hospital Gomen aje. Dah dekat 12 thn kawin baru dpt seorang baby boy. Skrg dh 2 tahun budak tu.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  34. Anonymous says:

    ALhamdulilah slmt juga umah tangg diaorang…. sblm nie sape2 yg dok tdh ND lah penyebabnye,, maka ketahuilah anda smua dh dpt dosa kering,,2 lah lain kali jgn dok pndai2 nk mnhukum org………. kn dh kena…..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  35. Pekingtengokaida says:

    Aida buatla apa yg sepatutnya upgrade penampilan diri. Tengok bini mat haruuuun mcmn dia jaga laki dia. Kita tengok lawa menarik kalau laki dia tengok lagi laaaa!!! Kalau nak bertudung ikutla seperti yang disarankn dalam agama. Kasi kemas2 sikitla. Berserabai bebenor..Nnt kalau suami buat hal lagi pening kepala nnt. Suami awak tu mampu menggegarkn wanita2 diluar sana. So, ambil langkah segera!!!!!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  36. rainbow says:

    alhamdulillah adi xjadi cerai dgn aida..mgkin berkat pergi umrah..hati lebih tenang..fikiran pn lebih rasional.. =)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. mimi qisitna says:

    wife adi ni cantik la kebetulan abg nara buh gambar ni tp sbnrnya dia mmg cantik cute n gojes kalah artis

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  38. loving says:

    apa la manusia skrg…ckit2x nk cerai,pkara kecil je dh nk bcerai berai.
    2 la….jgn btindak mgikut prsaan…bfkr dlu sblm mbuat kputusan.
    hrp adi & isteri nye b’bahagia slalu…jaga la rmh tangga kta org k….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. kat says:

    tudung pink dia tu pinjam dari star wars ke mende tu.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. Juan says:

    kawin jer la lagi satu, ada masalah ker, kawin jer pon bukan buat dosa pon, bini satu still terbela dan bini kedua mampu bagi zuriat, selesai masalah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
  41. astro bergerak says:

    ce korang perhatikan…klu adi bergambar dgn nora auranye satu macam ,spt dunia itu hanya utk meke bedua..taktau nk habaq lagumana..kita jd hipokrit mulut kata tak tp hati kita kata mmg spadan la depa ni..betoi tak…aku bedoa adi betemu jodoh ngan nora..amin..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  42. [...] Bukan senang untuk berhadapan dengan orang ramai terutamanya jika anda seorang selebriti bernama Adi Putra yang baru menarik balik permohonan cerai terhadap isteri sendiri. Namun semalam, Adi kelihatan tenang menjawab persoalan daripada pihak media berkaitan isu ini. Apa pun, Abang … Continue reading → [...]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0