Written by AbangNara | May 4th, 2017

Neelofa. Satu Malaysia mengenali gadis yang amat jelita, menawan, bijak dan pandai bergaya ini. Memang ramai yang jatuh cinta dan menjadikan Neelofa idola mereka. Secara jujur, masa pertama kali kemunculan Neelofa di dunia hiburan, Abang Nara pernah terdetik “wow awek nie nanti mesti femes gila-gila punya”.

neelofa

Duta OPPO Malaysia, Fattah Amin dan Noor Neelofa

Kalau dulu OPPO telah melantik Fattah Amin sebagai Duta OPPO , Terbaru, Neelofa telah dilantik sebagai duta Oppo R9s. Bagi Abang Nara, ini adalah satu perlantikan yang amat perfect sekali. Omputih kata “match made from heaven”.

neelofa fattah

pergh bergaya habis Neelofa

R9s Black Edition in telah dilancarkan pada 3hb Mei 2017, dengan harga RM1,828.00. yang paling best nya korang boleh Pre – Order dulu di OPPO Online Store http://www.oppostore.com/products/r9sblack/ dan OPPO Authorized Dealer di https://tinyurl.com/R9sBlackEdition-preorder, dan yang paling penting, korang yang Pre – order dalam tempoh 3hb – 9hb Mei, akan mendapat Smartband secara percuma yang bernilai RM199.00!!, Jadi kalau korang yang nak smartband secara percuma, sila la pre – order dalam tempoh itu!.

Bagi Abang Nara, OPPO R9s Black Edition dan Neelofa memang banyak persamaan. Antaranya:-

1. Kedua-duanya cantik, menawan dan memikat

oppo r9s black edition

OPPO R9s Edisi Hitam dan smartband yang berharga RM199.00

Kejelitaan dan kecantikan Neelofa tidak perlu dipertikaikan lagi. Jutaan lelaki telah jatuh cinta pandang pertama menatap wajahnya. Oppo R9s Black Edition juga tidak kurang menggiurkan. Warna hitam memang menyerlahkan lagi keseksian Oppo R9s. Saiznya pun sedap-sedap dan amat selesa dipegang. Orang kata kalau dah beli memang tak menyesal. Puas hati dan bangga!!!

2. Kamera yang super power
oppo r9s

Dijana dengan 16MP, f/1.7 aperture dan dual PDAF untuk kamera depan dan belakang, Oppo R9s Black Edition ini memang perfect untuk mereka yang selalu ambil gambar untuk dikongsikan di laman sosial seperti Neelofa. Confirm cun melecun punya. Waktu malam pun boleh dapat gambar yang diingini tanpa sebarang masalah. Meh Abang Nara kongsi beberapa gambar yang diambil menggunakan Oppo R9s Black Edition ini.
oppo r9soppooppo

3. Bateri yang tahan lama

oppo

Menggunakan Teknologi VOOC

Seperti Neelofa yang sudah cukup lama bertahan di industri hiburan Malaysia, Oppo R9s Black Edition juga mempunyai bateri 3010 mAh yang membolehkan ia bertahan sehingga 14 jam. Lepas tue paling best ialah ada fungsi fast charging, ianya umpama 5 minit cas dengan 2 jam waktu berbual. Power tak?

 

4. Style Macam Neelofa

OPPO R9s Edisi Hitam ini, telah berkolabarasi bersama Majalah Eh untuk Anugerah Stail Eh! 2017, Meriah betol semua orang dalam majlis tu, Ternyata usaha sama dua jenama ini sangat sinonim kerana majalah Eh! Yang sememangnya terkenal dengan update terkini mengenai fesyen, kecantikan, hiburan dan gaya hidup. Jom layan gambar sekitar Anugerah Stail Eh!2017.

pp
pppppp
pppppo

oppo
oppo
oppo
oppooppooppo

5. Pre order dan dapatkan hadiah PERCUMA

Mulai 3 Mei sehingga 9 Mei ini, anda boleh melakukan Pre – Order dulu di OPPO Online Store http://www.oppostore.com/products/r9sblack/ dan OPPO Authorized Dealer di https://tinyurl.com/R9sBlackEdition-preorder, dan yang paling penting, korang yang Pre – order dalam tempoh 3hb – 9hb Mei, akan mendapat Smartband secara percuma yang bernilai RM199.00. Selamat membeli korangggg!!

[jetpack-related-posts]

25 responses to Ini Persamaan Neelofa & Oppo R9s Black Edition

  1. Haktuih says:

    Omputih kata “match made from heaven” – Pui!

    10

    1
  2. bbycumil says:

    retis2 yg jd duta hp ni bknnya guna sgt pon hp tu…dorg ttp dgn iphone..ibarat dpt duit free je jd duta

    21

    0
    • Annie Liw says:

      gigih sungguh nara memuja memuji.. first paragraph dah melambung2 macam naik motor boat. nak baca pun sampai x sanggup

      27

      0
      • Rolling Mata says:

        Biasalah…di Msia ni Neelofa yg ada cantik ..pompuan lain semua buruk! Sebb kononnya Kelantan. Org2 negeri lain x cantik. So x masuk la BN..x dpt la pujian melambung ..

        17

        0
        • kaumkaukaumkauje..la says:

          Reply “Rolling Mata”..

          Rata2 aku kenal dn pnh seumh gn Kel ni.. amat pmalas dn pgotor..hrp muka je molek…kemas, x leh pakai…pgotor yg amat…
          Bju dn pnmpilan je cntik..sepende….pakai yg 5 helai RM10.00 dn buruk.
          Bilik air x penh cuci., mandi je tau…baik cari luar pompuan kalau nk kawen..

          7

          0
    • Fairy Mother says:

      Phone murah untuk melayu miskin tak mampu guna i-phone. Lama-kelamaan dengan keadaan ekonomi sekarang degnag pimpinan umno akan ramai lagi melayu yang akan guna phone dari cina.

      4

      2
    • iq says:

      tp bkn lopa dan fatah guna iphone ka?. what the hell, tak guna product tp jd duta product, so boleh caya ke review2 diorg nihhh.

      10

      0
      • Apaje says:

        Yes betol all the way i can see lofa pakai iphone. Jgn la nk jadi duta bcos of $ or other reasons. Tapi sendiri not using it. Im not saying that oppo is bad. But cm kelakar orng yg terang2 all this while using iphone jadi duta oppo.

        10

        1
  3. Anonymous says:

    iklan yang membosankan

    6

    0
  4. wekkkkkkk says:

    no money….no talk.

    3

    0
  5. nok gebuzzz says:

    huntungnyer la retis yg jadi duta ni,dah la mmg kaya…senang dpt job..mmg rezeki masing2 la…

    3

    0
  6. Anonymous says:

    kt Msia ni xde pompuan yg cantik melainkn Neelofa je kan? Puihh!!

    12

    0
  7. ohyeah.. says:

    aku nak maklumkan kt BN suami aku tidak termasuk dlm senarai jutaan lelaki (?????) yg jatuh cinta ngan neelofa k.

    sekian. terima kasih.

    18

    0
  8. Anonymous says:

    Fazura jadi duta phone, Neelofa pun nak juga? Copycat pls la

    6

    1
  9. Anonymous says:

    muka hunny madu iras2 scha

    0

    0
  10. ina says:

    lawa jelita sbb make up tebal ..sbb camera canggih..yg natural beauty ramai tp bkn di kalngan artis.. tu fakta bukan sbb seles, salam jumaat !

    2

    0
  11. anonymous says:

    aku heran , lofake dah lama dlm industry. Jadi duta pun masih nak baca que card. Duta OPPO tapi selalu pki IPhone.

    1

    0
  12. Anonymous says:

    uish xnak la beli..duta sendiri tak pakai..mcm kurang trust kalau duta sendiri tak yakin dengan oppo..haha mcm pelik ..sampai sekarang dorang guna iphone..uish..tak berani aku..hahaha

    1

    0
  13. Anonymous says:

    kepercayaan nak beli Oppo kurang sebab lofa selalu kat ig tayang brand Iphone ..same goes to fattah,,,.rasa nak beli jadi kureng..haha..tlong carik yang benar2 guna oppo please..brand iphone maseh melekat kt badan dorang..hahaa

    1

    0

Leave a Comment

Optional