Written by AbangNara | November 25th, 2014

Sebentar tadi Abang Nara telah kongsikan versi pendek penjelasan Eina Azman mengenai kontroversi kereta Chevrolet Camaronya di sebuah stesen minyak. Secara jujur, memang akan sakit hati dan kecewa apabila kita dituduh melakukan sesuatu perkara yang kita tidak lakukan. Kasihan juga Abang Nara kepada Eina Azman dan suami. Tak pasal-pasal kena caci maki hanya kerana sekeping gambar.

eina azman dan kereta

Ini adalah penjelasan versi panjang oleh Eina Azman mengenai apa yang terjadi:-

Ya, saya mengaku dengan hati yang jujur itu adalah kereta saya dan memang saya dan suami meletakkan kenderaan kami di situ pada malam berkenaan.

Sebenarnya pada malam kejadian, saya dan suami dalam perjalanan ke Seremban untuk menghadiri mesyua­rat. Ini pengakuan saya tentang dakwaan tersebut. Sebelum itu saya mahu ajukan soalan kepada semua, ketika anda berada di stesen minyak, adakah ia perkara normal jika anda keluar sebentar dari kereta untuk membeli barang di kedai? Ia perkara normal bukan? Saya letak kenderaan di situ hanya dalam tempoh tidak sampai 10 minit. Saya dan suami ma­suk ke dalam kedai untuk beli barang makanan, bukan pergi ke restoran Subway untuk makan seperti yang didakwa.

Itu adalah perkara biasa jika sedang dalam perjalanan jauh, kita akan berhenti di mana-mana stesen minyak untuk mengisi minyak ken­deraan dan membeli barang makanan. Apa yang salahnya di situ? Jika benar ada yang mengatakan saya letak kereta di situ dan dengan tanpa rasa bersalah pergi ke Subway untuk makan, mengapa tidak ambil gambar saya sedang makan? Mengapa hanya ambil gambar kereta sahaja. Itu tidak adil kerana ia menimbulkan fitnah kepada saya. Jika benar mahu buktikan saya benar-benar bersalah dalam hal ini, mengapa tidak ambil gambar saya sedang makan?

Kalau betul mahu reka cerita, jangan melampau sampai tahap begini. Saya letak kenderaan betul-betul dalam kotak kuning. Bukan saya letak di tengah jalan sehingga mengganggu laluan pengguna lain untuk mengisi minyak di situ. Lagi pula jika dilihat dalam gambar tersebut, kawasan stesen pam minyak itu sangat besar dan banyak lagi lorong lain untuk mengisi minyak. Lainlah jika di belakang kereta saya ada berderet lagi kereta lain beratur. Jika saya melakukan perbuatan pentingkan diri sendiri seperti itu, ya saya tidak akan melen­ting kalau ada pihak cakap saya buat hal.

Saya mendapat berita itu daripada rakan saya. Dia (rakan) memaklumkan kepada saya tentang perkara itu dan pada masa yang sama, orang ramai tidak henti-henti memberi res­pon negatif kepada saya di laman sosial. Sejujurnya, memang saya terkejut betul dengan cerita itu. Saya tidak sangka dengan hanya meletakkan kenderaan di sana sama seperti orang lain, saya terus dikecam. Pada masa yang sama, saya juga berasa pelik.

Selepas kahwin, sudah lama tidak ada cerita kontroversi mengenai saya. Tiba-tiba hanya kerana perkara kecil sebegini, nama saya kembali diperkatakan orang. Saya juga sudah berjanji kepada diri sendiri dan suami bahawa selepas kahwin, saya tidak mahu terlibat dengan apa-apa kontoversi lagi. Suami juga tidak suka saya terlibat dengan kisah yang tidak benar. Adakah itu adil kepada saya hanya disebabkan saya Eina Azman? Jika saya orang biasa, bukan artis atau bukan orang yang dikenali, adakah ia akan jadi isu juga? Tidak, bukan.

Perkara ini benar-benar buat saya tertekan. Mengapa perkara remeh sebegitu pun ada juga pihak yang tidak bertanggungjawab mahu jadikan isu? Namun, apa yang paling mengecewakan saya, ramai orang di luar sana percaya dengan cerita tersebut. Baru sahaja baca cerita itu, terus percaya tanpa mahu fikir dengan logik akal. Kalau betul ada pihak yang tidak ber­puas hati, boleh pergi periksa rakaman kamera tele­visyen tertutup (CCTV) di pam minyak tersebut. Lihat sendiri apa yang berlaku sebenarnya pada malam itu.

Bagi saya, jika mahu buat cerita tentang saya pun, berpada-padalah. Takkan sampai mereka-reka cerita yang tidak benar seperti ini. Saya memang marah apabila tiba-tiba orang me­nyalahkan saya tentang perkara yang saya tidak lakukan. Saya sebenarnya sudah lama menahan perasaan. Dari dahulu sehinggala sudah berkahwin pun, orang akan tetap bercakap buruk mengenai saya. Orang akan tetap hina walaupun saya tidak pernah kacau hidup orang lain. Apabila berdepan dengan perkara seumpama ini, apa lagi yang mampu saya lakukan. Mulut orang, sampai bila-bila pun kita tak akan mampu tutup. Kalau saya cakap mahu saman, orang luar akan adili saya ini seorang yang mengada-ngada.

eina azmanDiharap anda berpuas hati dengan penjelasan panjang lebar ini. Kepada si pembuat cerita, lain kali sila berhati-hati sebelum membuat sebarang kesimpulan. Tak pasal-pasal nama baik Eina Azman dan suami tercalar. Sila cepat pergi minta maaf. Sumber Kosmo.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

198 responses to Ini Penjelasan Panjang Lebar Daripada Eina Azman Mengenai Kontroversi Keretanya

  1. meluatd says:

    fark you la eina!!!

    0

    0
    • Mak Jemah says:

      sebagai manusia waras dan ada common sense molek dan tak terluak pun kirannya anda mengalihkan kereta anda utk pelanggan2 yg lain.

      0

      0
      • melati says:

        2 words: selfish bitch!!!

        0

        0
        • Datin Semah says:

          bertimbang rasa…..amalan mulia!

          0

          0
        • Saka says:

          x salah disisi undang2 tapi salah disisi moral & kesedaran sivik. tolong jerit sikit kat telinga betina sengal ni.

          0

          0
        • Baby AA says:

          nasi sudah jadi bubur :(

          0

          0
        • Pak Guard says:

          hoi eina, awak tu kan retis/public figura, buat la perangai elok2 sikit. kan dah kena.

          0

          0
        • very kekampungan says:

          you can take a girl out of the village but you can’t take the village out of a girl.

          0

          0
        • surat terbuka says:

          Wahai Encik Nara dan Puan Eina,

          Kalau lapar kebulur sangat, sila park kereta anda disection khas yg disediakan. Ini baru dinamakan kesedaran sivik dan manusia yg ada otak.
          Please check your moral….

          Aku yg ada pelajaran,
          Pembaca BN

          0

          0
        • Alasan yg memalukan. says:

          Penjelasan yg menampakkan lg Mentaliti dan sivik yg rendah. Mmg ada yg buat tp ramai yg tak buat. Siamang klu boleh ke sek dan pandu kerega pun … klu di ajar akan ikut. Tp manusia di beri akal tetap tak ikut sbb guna nafsu dr guna akal. Tiada alasan. Sekian.

          0

          0
        • BANGLA KEDAI MINYAK says:

          SEKULUNG TAHNIAH KEPADA INDIVIDU YG SODI BERKONGSI GAMBAR TERSUBUT. SERMUGA LEBIH RAMAI ORANG AWAM BERBUAT DUMIKIAN.

          0

          0
        • kelakar tp penuh makna says:

          Paling best dan berkesan komen …
          @ BANGLA KEDAI MINYAK. SAMPAI AKU MENANGIS SBB KETAWA KAT KO PUNYER KOMEN. OK LAH BRAVO BN … BANGLA PUN BACA … KAKAKAKA INTERNASIONAL BETUL BN.

          0

          0
        • fakta says:

          kalau otak artis berada di celah jubur.

          0

          0
        • LOL says:

          Kahx3….Bangla kedai minyak….terbaik!!!!! :0

          0

          0
        • Noks says:

          Eh salah sorang je pergi beli mknn udah ler mangkok. Lagi sorang alihkan la kereta lepas dah habis isi minyak. Takkan nak pergi beli makanan pun nak berkepit. Apeke pelik statement budak tak cukup umur ni. Aku dengan suami tak pernah pulak park kereta then beli mknn sama2 kat mart tu. Selalunya aku gi beli while suami isi minyak. Then parking la kat tempat yg disediakan depan mart tu. Haila artis meleysia punya sel-sel otak tak berhubung dengan betul. Suh suami ko beli susu mahal2 sket. Pagi2 minum sampai sel2 otak berhubung dengan betul ye eina..

          0

          0
        • HA!!!! says:

          “Terima kasihlah pada semua yang mengata dan menghina saya dan suami. Semoga Allah SWT merahmati kamu semua,”

          Rambut ko tu..Allah redha ke, sis????

          0

          0
        • Thanks but no thanks 4 yr eplntn says:

          Sy pernah ke toilet hndk isi minyk waktu malam. Parking dulu kereta sblm isi minyk. Masa tu stsyen minyk tu lengang shj kmdn 10mnt sy kluar smua pam sudah penuh tetapi sy tak assume atau buat predictn sblm itu sbb ….

          1. Sy bukan TUKANG NUJUM boleh lihat masa depan dan tahu yg stesyn minyk akan lengang dlm masa 10 mknit bila sy kluar nanti.

          2. Sy BERDISPLIN DAN BERETIKA. Sila ke luarngra spt ke Jepun, europe so far mrk jarang skali yg bersikap penting diri sndri spt anda.

          – Jarang ( bukan tiada ) lihat perkara begini berlaku tp di bandar2 besar sy tdk pernah lihat kecuali pendlmn mrk kecuali pendlmn Jepun displin sngt tinggi tetapi malang skali msia ngra islam ramai yg spt datin ini.

          – Mrk tdk akn letak kereta disitu sblm parking kereta tersbt di tmpt yg di tetapkan dan kmdn barulah pergi ke toilet atau beli air mineral.

          – Sila datin seorg jutawan jngn pergi keluar ngra tersbt stakat membeli belah tp perhatikan sikap mrk dlm tatasusila dan etika dlm bnyk perkara. Tp datin sila lah ke India ramai yg bersikap spt datin. Tiada etika tiada undang2 pokoknya mrk bnyknya Undang2 Jalanan wlpn Undang2 Krjaan ada.

          3. 10 minit kmdn sy kluar dr toilet, sy lihat bnyk kereta sudah penuh di pam masing2. Jd sy pun terpaksalah menunggu giliran. Klulah perkara ini berlaku pd datin dan datin yg hendak mengisi minyak, sy boleh rasa Datuk paduka akn sngt marah bukan…. ???.

          – Almaklumlah kereta berjuta kene tunggu giliran. Jatuh pride datuk .. slps itu sy dngn muka 10 sen anggap perkara itu tak salah langsung sambil tersenyum simpul kpd datin dan berlalu pergi.

          4. Alasan datin sungguh tdk masuk akal , Penting diri sndri , Angkuh dan Sombong krna mana datin tahu perkara 10 minit akan datang ?. Jk ada kereta yg ada kecemasan krna ada anak kecil yg sakit atau ppuan bersalin dan mrk hndak cepat.

          – Dlm masa 10 minit itu pam pula penuh tanpa disangka. 10 MINIT ITU SNGT BERHARGA BG NYAWA TERUTAMA BG PESAKIT ASTHMATIC DAN STROKE.

          5. Sy baca ada yg komen ini masalah kecil pun nak kecoh … kecil bg mrk sudah biasa buat tp tak pernah kena. Ada komen disini td kata ank dia kena asthmtc terpaksa menunggu. Klulah berlaku perkara kecemasan yg sy sebut td bgmn?

          -Datin kata tempat itu tdk penuh tp beri alasan yg membodohkn org. Pandu shj kereta itu ke tmpat letak kereta. Susah sngt ke hndk displinkn diri atau beretika.

          – Sombong angkuh penjelasan tanpa rasa bersalah. So far sy biasa lihat kereta yg lbh mewah dr datin wlpn hndk beli brg mrk ke tmpt letak kereta dahulu.

          6. Penjelasan datin tdk menampakkan rasa bersalah langsung. Blajarlah Budi bhs tdk penting diri sndri, etika yg tinggi dan displin. Jk duit sebnyk gunung pun tak berguna jk bersikàp sombong, tiada Budi Bhs dan Etika.

          Jika kes datin di tersebar di Jepun atau di eropah mmg teruk datin kena kecam dr msia ini. Jk ramai yg beranggapan ini kes kecil krna

          MRK SILAP PERKARA KEÇIL TP IMPAK BESAR. JK ADA KECEMASAN SPT SY KATAKAN TD DLM MASA 5 MNT PUN SMUA PAM PENUH DAN ADA KERETA YG HNDK CEPAT KRNA ADA ORG KENA STROKE ?. 5 MNT ITU SNGT BERHARGA BG 1 NYAWA PESAKIT STROKE.

          0

          0
        • watever says:

          Penjelasan pendek ke … panjang ke …. spesis HS tahap bimbo … diam jer lah … jwpn tak masuk akal jer kluar. Cuma datin eina bijak sikit …. dia tangkap org bujang bkn laki org … kay bye.

          0

          0
      • Leha says:

        retis gred d @ donkey

        0

        0
      • blurkk says:

        owwwhhh tak ramai kereta rupanya.. so kalau tak ramai, tak reti2 nak alih sebelum beli barang? tak kisah la ada orang que belakang ke tak, tapi sepanjang around 10minit tu, still tak de kereta lain kan yang boleh isi kat situ?

        tipikal pemikiran manusia macam ko, “ala setakat aku sorang je letak sini, tak luak pun pam tu kalau aku parking sini, banyak lagi pam lain, orang lain pun bukan tak pernah buat” tu kalau ko sorang yang fikir, kalau berpuluh or hampir 90% pengguna time tu pemikiran macam ko??

        0

        0
      • AURELL says:

        Alahhhh…korg nie pagi2 da wat dosa keringgg mngumpat mengeji Eina Azman 2 dah kenapa??? Kesalahan yg dye buat 2 t’lalu laa kecik klu nk dibanding kan dgn kesalahan korg mengumpat + mengeji dye tau x??? Siap dapat dosa lagi korg sume2 nie…..!! Sedar lah sket konon ade kesedaran sivikkk bagaiiii tapi xde kesedaran ttg agama langsungggg!!!

        0

        0
        • Anonymous says:

          huhu..klu kesedaran ttg sivil y kecik pun diambil mudah camne dgn kesedaran ttg agama??lg laa agama pun kate haram warnekan rambut…

          0

          0
    • moroq says:

      oi mokcik eina. common sense cam gini,
      suami kau SEDANG mengisi minyak, kau pergi beli makanan. buat itu serentak. kalau dia siap dah isi minyak dlu dan kau belum habis beli makanan, alih kereta, parking depan kedai dan tunggu kau.

      tu apa yang smua org buat yg bertimbangrasa buat. sekian

      0

      0
      • sakit mata says:

        Moroq..tak boleh nnt ada orang kidnap dia macamana??? kesian laki dia kena cari bini lain yang macam mak lampir tu..bukan ramai species macam dia tu hahahaha

        0

        0
    • ODFN says:

      uish Eina, kebangangan mu terserlah..

      0

      0
    • TAUKE KEDAI MINYAK says:

      HOI MINAH RAMBUT BAS SEKOLAH, KO INGAT KEDAI MINYAK TU TOK NENEK KO PUNYA…..????

      0

      0
    • Kurus says:

      kt situ park utk isi minyak.
      nak beli barang, park kt tepi.
      that s all.
      you don’t need to explain long n winding.. okay
      I have to admit, that you are such a stupid bitch!
      there !!!! you break my forever good comment in this blog…!!

      0

      0
  2. Eueeew says:

    artis xde common sense. kereta kuning..otak kuning n rambut kuning.

    0

    0
    • Wow..bertubi2 pembaca kat sini kutuk dan kondem eina..tapi kalu bulih aku mmg nak jd rina azman skrg..biar semua org kutuk fitnah dan mengumpat aku..kat akhirat nanti bolehla aku collect pahala dr sorg2 yg mengumpat aku..tak payah susah2 dh ramai nk bg free je pahala kat aku..lagi bagus ape?

      0

      0
      • Anonymous says:

        eleh… kalo hidop lepas tu sengaja buat hal hanya dgn niat “ingin d kutuk n kondem sbb nak collect pahala” masih boleh d terima ke..??confius kejap…

        0

        0
      • Anonymous says:

        hahahaha….lg lawak komen ko..kesian otak senget jgk…harapkan pahala dr org y mengutuk je ke??abis pahala y lain2 tu camne??klu dh perangai camtu,rmbt kuning bkn setakat manusia je mengutuk,malaikat pun kutuk jugak tau..klu binatang2 dan tumbuhan2 boleh berckp diorg pun kutuk jgk si rambut kuning ni…kesian..lain kali bljr agama kasi habis dl deh..

        0

        0
  3. bini mat yo says:

    artis tak bertimbang rasa. hak tuihhh.

    0

    0
    • bini biniku gangster says:

      ko bertimbang rasa sgt ke dik oii..jgn jadi keyboard worrior..ingat akak boleh kesan dari mana ko..ni kan zaman it…

      0

      0
      • Mak Guard says:

        malaysia…penuh dgn artis2 IQ selevel kerbau.

        0

        0
        • Hamba Alla says:

          Dorang artis je bukan cendiakawan, bukan ahli falsafah atau golongan profesional yang lain. Kerja dorang kan relate dengan hiburan je. X yah la nak expect perfect answer sangat. Dan memang menipu besar lepas isi minyak x pernah parking tepi nak beli makanan.Bandar besar x de?? Hahaha..Bandar besar la penuh manusia cenggini. Ko memang lawak.Belambak jew aku jumpa..Haishh.. Cuba jujur at least pada diri sendiri boleh x.

          0

          0
  4. Tipah Kurma says:

    parking kan ada.. yennadey!
    hang pon sama la nara..

    0

    0
    • Nara si bekap retis says:

      haah laa. si nara ni pn satu.. tak habis puji artis.. asal kaya puji.. asal kaya puji.. asal kaya ade kemewahan kate pakej lengkap.. ko ni kalau jadi artis mmg same gaya dgn line2 si eina ni..

      0

      0
  5. Anonymous says:

    penjelasan paling bodoh. tu parking utk org isi minyak. nk g beli makan pegi la parking yg disediakan. pastu ko nk shopping lame2 pun org x kesah. dah lapar sgt ke?? ni namanye xde kesedaran sivik. keta je beso otak kecik

    0

    0
    • dato paduka juga says:

      anda sedap jea menuliskan…pernahkan tgh org park kereta tp xisi minyak???sebaliknya ambik duit di ATM….so xperlulah emo sgt makcik oii

      0

      0
      • datin pukina azmon says:

        orang bodoh bagi alasan bodoh.bodoh sepanjang zaman..tgedik2 dua2 eko nak g beli makanan,sorang beli sorang isi minyak dah la.selfish.xd adab.xda sivik.otak pon xada.

        0

        0
  6. Z says:

    penjelasan paling bodoh. tu parking utk org isi minyak. nk g beli makan pegi la parking yg disediakan. pastu ko nk shopping lame2 pun org x kesah. dah lapar sgt ke?? ni namanye xde kesedaran sivik. harapkan keta je beso tp otak kecik x bole nak fikir

    0

    0
  7. #awakkatmana says:

    saya lepas isi minyak, kalau saya sorang saya parking kat tepi, kalau dengan suami dia akan alih kete dan tunggu kat simpang keluar.. kita masuk kedai stesen minyak je pun bukan nak shopping kan… so xperlu kot dua-dua nak masuk… lain lah belakang stesen minyak tu bersambung dengan shopping complex macam petronas+Giant Setiawangsa tu… he3…

    0

    0
  8. nenek kebayan says:

    Eee..geli lah ngan pompuan rambut kuning ni (mat saleh wanna be).. Puii

    0

    0
  9. Kawan says:

    kesian kau.. tp jujur cakap..rambut kau memang buruk..:-P

    0

    0
  10. Leo says:

    tak sampai 10 minit ke 2 minit ke.. kalau nak masuk beli barang dan tak ade orang dalam kereta pegi la cari parking dulu kat tempat parking bukan kat kotak kuning tempat pump minyak. memang tak menggangu jalan tapi nampak sangat fikir diri sendiri je laaa..

    aku penah tertunggu orang dok parking macam ko la ni eina.. memang akan bengkek dan sakit hati… ingatkan orang tu tengah pegi bayar untuk isi minyak ke apa.. tapi lama gila tak ade orang… cuba ko fikir kat situasi yang menunggu tu… mesti tak fikirkan.. baca komen aku pun tak kan… hahaaa……. thats why ko memang penting diri sendiri punye orang….

    0

    0
  11. ada ak kesah says:

    knp kena pergi beli mknan smpai 2orang? x boleh k eina tnya en.suami nak mkn apa..nak minum apa?then eina p beli en.suami buh myak!!lpas 2 si suami start keta g tggu eina dekat depan ckit?..k.eina x da duit nak byar?x kan la kot eina kan DATIN PADUKA!!k eina tkut t ada orang rmai nak mnta autograf?? y la klo rmai sgt mnta sign nanti DATIN PADUKA penat..mklum la jln jauh katakan….

    0

    0
  12. lols says:

    Semua kat dlm ni petani bak kate najib.xde kereta.x penah pegi stesen minyak.x penah p bayar minyak satu pusing dlm kedai beli air mineral.kesiannnnnnnn……..

    0

    0
    • mentaliti rendah says:

      Tak pernah … sila parking dulu kete dan sbb sy berpelajaran lah maka sy tak buat perangai mentaliti rendah begini wlpn tiada kereta beratur. Displin klu dah sebati dlm diri. Ia bukan satu alasan. Sila keJepun atau mana2 ngra eropah termasuklah di kaw kg2 mrk tp bukan di kws pendlmn spt di amerika. So far mrk tak ada yg perangai mcm siamang sbb bukan manusia jd tdk blh ke sek. Tp sila ke india mmg ramai yg perangai mcm samseng suka hati nak buat apa. Tolong jngn burukkan nama petani. Nasi yg awk makan tu hasil dr titik peluh mrk. Najib tak tahu ramai petani cina di msia adalh hartwn. Buka minda anda. Uni of live.

      0

      0
  13. gi_mati_la_korang says:

    kalau aku jadi eina ..aku letak je sejam situ…park 10 minit kat pam minyak pun dah kena bantai ngan bangkai bangkai ni…bek park sejam terus apa ada hal..bangkai bangkai ni tetap bising jugak

    0

    0
  14. joyah says:

    masing2 pergi isi mnyk xpnh msuk beli brng ke?

    0

    0
  15. Anonymous says:

    klo sy biase nya.. kalo dgn husbnd.. sy akn pergi byr.. n beli la mkn ke minum.. klo husbnd siap dulu..dia akn park tepi.. klo sy sorang,,sy settlekn dulu isi minyak..then park kete kt tepi..bru bli brg,.. tp jrg la klo nk beli brng kt petrol pump..coz sy tau cne rse dok queue kt blkng kete yg ownernye dgn senang hati tgh shopping ank beranak kt dlm petrol pump..huhu

    0

    0
  16. Eina azman says:

    Lantak korang lah nak cakap apa, ada aku kesah..aku lah yang jahat sebab parking kat situ 10 minit, korang BAIK SANGAT DAN BAKAL PENGHUNI SYURGA sebab hidup dengan mencaci orang..baik nya korang, xperna melakukan kesalahan, so perfect.. K Bye, ada aku kesah..

    0

    0
    • gunalah nama sndri. says:

      Kot ye pun … kita2 ni komen spya datin tu berubah jngn sombong. Ada ke datin nyatakn kesal …. tak nampak pun. TP JNGN LAH GUNA NAMA DATIN DAN KATA DATIN TU YG CMMNT. TAK CHILL LA MCM TU. Kurang asam betul guna nama sbnr org lain ni. Nanti org lg bash dià. Datin klu mengaku salah tak jd mcm ni. Mmg aku tak pernah pun buat mcm dia ni. Kay bye.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Ala rilex lah, xda pun yg bodoh sgt nak pecaya ni eina yg sbnr, dah nama pun ruangan gosip, xdanya eina nak pg komen guna nama dia, bodoh tu cover2 ckit yer..

        0

        0
  17. GENG USTAJAH says:

    Eina Azman,, as a celebrity,there is a price to pay

    0

    0
  18. Anonymous says:

    ingatkan da resign terus rupenye ade lg muke si senduk nie……

    0

    0
  19. Ratu says:

    yg menyokong si betina sundal ni pun tolol juga.

    0

    0
    • Xnak bajet bagus says:

      Owh, jd yg menyokong manusia yg mcm ko menggelar org betina n tolol ni lah yg patut d sokong?? Ko tu bagus sgt ke? Bersopan santun? Dari ckp ko pun dah tau yg perangai ko sebijik mcm setan. Ops, mulut i terlepas..hahahaha

      0

      0
      • nak tergelak aku ... says:

        Sama jer perangai dua2 tukang komen kat ats aku ni …. hehehehe .
        Xnak bajet bagus …. wei klu nak jd org atau manusia yg berakhlak mmg kena jd bagus spya tak jd cnth tak baik kat org lain.
        Ratu … agak2lah ko punyer komen tu. Ko ni mesti laki datin tu dulu bf ko. Ko maki sumpah seranah datin tu pun dah ovrboard

        0

        0
        • Anonymous says:

          Ko ni phm ke mksd bajet tu??? Ko pg Sekolah blik klau xtau..ni xda kaitan dgn nak berakhlak ok, cuma kita xnak bajet good2 kat cni, fhm?bajet? Ak lg nak meletup perut gelak komen ko, sgt bajet..

          0

          0
        • Gunalh perkataan bijak sikit weiii says:

          Aku paling menyampah org yg guna sarcasm tu. Budget bagus tu. Ramai org yg sensitif tp mmg terang2 salah dn defensif klu kena tegur. Lps tu kata org menegur tu Budget bagus. Budget bagus sama dngn macam bagus. Budak2 rempit dn kaki bully sek suka guna prasa Budget Bagus ni. Ko jd kaunselor budak2 bermasaalah juvenil perangai mcm jin ifrit. Bila ditanya “KNPA AWK PUKUL DIA” lps tu mrk kata “BUDAK BUDGET BAGUS TU MMG PATUT KENA AJAR”. Bnyk org suka kata mcm ni selalunya org yg buat salah tp tak nak mengaku mcm datin tu.

          0

          0
  20. hj amir says:

    kalau kat mana-mana pam minyak pun, akan ada note ..

    jangan park kereta untuk beli brg di dlm..budak tadika pun tau…park utkm isi myk..kalau nak pi mana pun..kuar la dari petak pam..bukan laki dia punya pam myk tu..

    betul kata org..dia ni hipo..hipokrit..blah la..suara mcm nenek kebayan..rambut dah sama mcm nenek dah..bezanya, nenek kebayan pun tahu beli brang park tempat betul..puiiii

    0

    0
  21. ina sapu sampah says:

    sabar tuh kan sparuh dri iman!!! tk kan spuluh menit pon ta boleyy??!! eii nyampah la ngan uolls nih

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Wei bodoh betul le tu tempat parking isi minyak bukan beli barang … stupid le org yang wat keje camni… Please ar don’t argue on this stupid common sense…

    0

    0
  23. Anonymous says:

    10 minint ke 2 minit ke kalo kena maki dgn org yg tunggu nak isi minyak tu bole terima ke???

    0

    0
  24. Kak Ana says:

    Tak reti dah akak nak komen. Bersangka baiklah.

    0

    0
    • Reina Razman says:

      Selepas org yg tak ada kesedaran sivik komen aku paling bengang dgn orang yang suruh”bersangka baik”. Kita bersangka baik dgn perkara2 yg kita tak tahu , yg kita doubtful. Dah dia sendiri mengaku dia memang parking kat situ and masuk beli barang, nak bersangka baik kerbau apa laginya. Perbuatan itu adalah ethically wrong!! Petak tu utk kereta isi minyak, bukan utk parking beli jajan. Nak beli belah parking kat tepi. Walaupun kau isi jugak minyak tapi kalau kau ada rasa kesedaran sivik yg tinggi kau pegilah parking kat tepi macam org lain. Sebab kau dah ambik hak orang lain yang perlu menggunakan kemudahan itu.

      Bagus jugak kat Malaysia ni ramai selebriti buat kerja tak pakai akai sangat sebab bila it goes viral, boleh la kita beramai2 menyekolahkan rakyat2 Malaysia yang mungkin on paper pendidikan Moral/sivik/kertas agama Islam ‘A’ tetapi dari segi perangai memang macam orang tak bertamadun.

      Datin Eina, what saddens me is that, you still don’t get it, do you?

      0

      0
  25. mamatwin says:

    10 minit awk park kt situ.. Bole mndtgkn rs jengkel di ht org ln.. Mmg bnyk lg pam. Tp bertimbang rasa la pada org ln.. Lbh molek jika awk park dl keta tmpt ln then br g bli mknn..jika sy seorg ibu yg bawa twin baby bole park then br bwk twin dgn stroller g bli subway.. X kn awk x bole. :)

    0

    0
  26. saya alah says:

    pasal kete kt pam minyak pon jd isu ke?? adoai orang malaysia ni xde keje ke..yang cakap tu macam la xde kete,mcm la xpenah isi minyak..kalau benda kecik ni pon heboh masuk blog,,xtau la mane letak akal pikiran korang ni..ape lah…siyes pelik ngn org yg kecoh hal ni..

    0

    0
    • Lantak korang lah says:

      Kalau awak nak tahu, org Malaysia sekarang suka bajet good2, confirm masuk syurga lah katakan, kot2 diri tu lagikah teruk serupa setan..

      0

      0
      • Cili Api says:

        kesian mak bapak korang, tak bagi ajaran sivik. :(

        0

        0
        • Anonymous says:

          So maksudnya Kalau kita mencaci org tu ada kesedaran sivik lah sgt..eina tu cuma park 10 minit jer, dah kena maki, yang tu xda kena ajar dlm subjek sivik ke ? Xpyh nak good2 sgt lah,kat cni, komen ak ko sivik lah sgt, komen org mencaci xpulak ko nak tunjuk sivik..puiiii

          0

          0
      • bini no 1 says:

        sbb kan eina nie selebriti sendu yg selalu bikin orng panas ngn perangai die, ke ko nie eina sbnarnya??haaaa. orng xckp psl agama skng nie orng ckp pasal kesedarn sivik, orng lain pun ada duit nk isi minyak bukan die sorang jerr, 10 minit tue lama jugak ntah2 die sendiri yg agak2, mcm die sorng plakk beli barang dlm tue x kena beraturr bagaii???ada ke tmpt isi minyak tue die tulis ‘PARKING’, kesimpulanya ko ngn eina peragai serupa ‘penting diri sendiri’. oh lupa si eina nie mne pegi sekolah belajar kt umah jerr, so moral, kesedaran sivik tue xde mcm diterapkan kt sekolah sbb die perasan cantik sngt kann!!

        0

        0
        • Lantak korang lah says:

          At least dia cantik, ko rupa mcm beruk kot..jeles lah tu, ala ngaku jerlah jeles, xtau apa kaitan sivik dgn perasan cantik, ko lagi xsekolah nak ckp org.. Sivik lah sgt, bersopan santun lah konon..puiii mau muntah aku.

          0

          0
    • wki_wki says:

      memang lah ko kata kecik. cuba kalau semua orang perangai mcm eina ni.. mau sesak petrol pum tu..kita hidup ni mesti lah berdisplin. kalau benda kecik pun ambil sambil lewa.. apa lagi benda besar. ada paham???..

      sepatutnya eina ni beri statement saya minta maaf dan berusaha tidak akan mengulangi lagi. barulah orang respect. ini beri statement yg menunjukkan tahap dimana level pendidikan anda,,lu pikirlah sendiri

      0

      0
      • Anonymous says:

        Pendidikan x menunjukkan betapa sivik nya dan beretika nya manusia tu, org yg xda Sekolah pun lagi beretika dr org yg ada PhD, so xpyhlah ko nak ckp tentang pendidikan kat cni, nak menghina org sebab dia xsekolah tinggi mcm ko lah tu kan..

        0

        0
        • anon 9.14pm.11.25. Be confdnt says:

          Hello tak perlulah nak trasa wlpn tak semestinya tp majaroti yg ada pel ada sivic maindd. Takkan spm pun tak lepas. Klu spm ada itu kira ada pendidikan lah. Level pendidikn mcm bohsiah shj itu yg tak ada penddkn. Pmr tak ambik kene gantung sek lps tu perangai sebijik samseng. Rasa bersalah sngt kuràng. ” Level pendidikn tu ” … Sarcasm lah dek non. Tak boleh masuk Uni akedemik takkan Uni of live pun fail jgk …. dasar pmalas nak blajar. Tak blajar tinggi tak aper. Tp nak blajar budi bhs pun pemalas jgk ke ? Itulah yg di katakn UNI OF LIVE. Anon ada inferiority complx ke?

          0

          0
        • Anonymous says:

          Xpyh nak Over sgt lah anon ke konon ke…xder nyer ak nak terasa kat cni, ak bknnya mcm ko nak show off, tinggi sgt lah tu pendidikan ko, pandailah tu konon c anon ni, PhD lah ni dlm universitiy of life, Wow!!,. Tahniah anda dah grade with First Class honor…hhaaakkktuuiiihhhh…

          0

          0
  27. mek lara says:

    jgn la wat perangai sama mcm dlm cite selamat pengantin madu tu. cukup la anda dibenci dlm cite tu jgn kat luar pun sama :(

    0

    0
  28. babi ko says:

    10 minit…agak2 la wei! Podahhh…

    0

    0
  29. rania amyra says:

    knp yg awal tu menidakkan, kalo mengaku kn bgs… tp biasa nya org nk beli brng pun x letak kete kt situ sbb ada tmp tuk parking..samada dlm petak kuning atau pun x, salah la gak walau eina kata dia x mkn pun kt subway…so bkn artis jer kena kecam kalo wat cam ni, org biasa pun sama…

    0

    0
  30. kutu says:

    sayang seribu kali sayang..title Datin paduka tak setaraf ngan otak dia..dungu rupanya.
    lebih baik tak yah komen eina oii..lg nampak kedunguannya…

    0

    0
  31. no body says:

    benda kecik jer pun… yg mengada2 nk cr salah owg ni apasal lah.. mcmlah korang semua x pnh buat.. sbb dye artis trs nk hentam mcm2 bile ada silap ckit.. klu korang x suke dye, ttp mulut,ttp mata x yh mek tahu…buat dosa kering jer..pd abg nara please jgn buat cite yg akan burukkan nama owg lain..wlpn cite yg x berapa nk pns akan jd panas… bkn nk bckup sapa2 hnye luahkan pendapat…peace yoo! :-)

    0

    0
  32. Anonymous says:

    diam kn lebih baik.. xderla nmpak kebodohannya sgt….

    0

    0
  33. Gudbye says:

    duit boleh beli kereta tapi duit x boleh beli….common sense.

    0

    0
    • plzLAH says:

      common sense xperlu dibeli, xperlu diminta, xperlu dicari…
      IA KURNIAAN ALLAH, percuma, free, xperlu bayar…
      cuma org x bersyukur je yg xnk guna…

      0

      0
  34. cermin says:

    memang sesuai la dia diberi watak jahat…perangai kat luar pun sama je!

    0

    0
  35. Mak jemah pemalu says:

    Nampaknya isu ni telah menenggelamkan isu SUBSIDI MINYAK DIHAPUSKAN BERMULA 1 DISEMBER 2014..

    0

    0
  36. finger says:

    kt sini xpyh lar tuding2 jari die slh r x..mmg die public figure..n di kenali..sy rase ape yg di buat tu xde lar menjadi kesalahan yg bsr..coz setakat beli makanan saje..if dine in tu mmg xblh lar..ni ade plk yg p atm lar..long que pk..p toilet tcirit lar..tu lg xbtimbang rase..yg penting kite tgk lar pd diri sendiri..ada kah aku buat sama mcm die buat..buat2 fitnah mcm ni dosa je dpt..udah2 lar nk busuk2 kn nama orang..jg nama sendiri sdh………

    0

    0
    • kena kat ko barulah ko tau marah . says:

      Sbbnya ko mmg slalu buat ke ? Salah tetap salah. Klu smua org fikiran mcm ko .. mana pegi kesedaran sivik. Ada yg kata ank kena asthmtc terpaksa tunggu … finger klu kena kat ank ko 5 minit tu penting bg astmtc kronik mmg ko sumpah seranah kete tukan … org kete tu pe?i masuk 10 minit kat dlm … tiba2 pam smua penuh … ada kreta kecemasan mcm mana ? Kena kat ank ko demam panas … barulah ko berfikir …. Akal kena panjang sikit jngn senteng sngt …

      0

      0
      • Toe says:

        Finger jngn jd bodoh bertengkek tengkek bro or sis … aku tak pernah buat .. maknanya ko slalu buat lah sbb ko tnya kat org lain. Esok klu ko tu ppuan nak bersalin … sakit bersalin tu 10 minit … ko rasa nak maki jer org yg buat mcm tu … fitnah apakebende … ko ni baca ke tak … akal biar kembangkn sikit … jngn kecut akal tu …

        0

        0
  37. me says:

    bnda kcik pn dibesar2kn..sdh2 la mgata org..jga tepi kain sndiri aje..ble sndiri buat, x nmpk..kata x penah buat la, ape la..ble org len, lju aje mlut tue nk mgata..

    0

    0
  38. MMMmmmm says:

    jap. cuba fikir secara logic.
    Dorang g seremban>minyak habis>pegi petronas>laki nak isi minyak> eina nak makan subway> honeymooners tak boleh berenggang> laki teman beli subway> hantar bini kat kereta>baru isi minyak. benda ni memang selalu orang buat.

    yang salahnye diorang ni malas nak isi myk dulu, den parking tempat lain baru beli subway. RAKYAT MALAYSIA SEMUA MALAS. so, conclusion is, jangan mengata orang selagi korang tak confirm suci. hahahahahaa

    0

    0
  39. ahaks! says:

    kesedaran sivik bermula di rumah!

    0

    0
  40. makjemah says:

    2 STATEMENT DIA YG PALING HANJJ :

    1. Adakah itu adil kepada saya hanya disebabkan saya Eina Azman? Jika saya orang biasa, bukan artis atau bukan orang yang dikenali, adakah ia akan jadi isu juga? Tidak, bukan.

    2. Kalau saya cakap mahu saman, orang luar akan adili saya ini seorang yang mengada-ngada.

    TAPI SAMPAI BILA2 AKU PALING TALEH TERIMA DIA PERNAH CAKAP MASA SEKOLAH DULU DIA PERNAH KENA PULAU SBB DIA CANTIK SGT. MASYAALLAH!!

    0

    0
    • gimifai says:

      oh maiii mak jemah ingat tu?? yang dia kena pulau tu? i pon!!!! wakakkakaka

      0

      0
    • Anonymous says:

      Sebab ko xcantik kan mak jemah, jd ko xtau perasaan org kena pulau sbb cantik..org2 hodoh mcm mak jemah ni yg pulau xnak berkwn dgn perempuan cantik sbb takut xda yg ngorat dan nak pandang Kalau jln dgn pempuan cantik..kesian mak jemah..zaman sekolah otak xmatang ok, jd ada logiknya klau dia kena pulau sbb cantik, sbb hodoh xkan nak kawan dgn cantik sbb takut xlaku..haha

      0

      0
      • buatlah perangai elok2. says:

        Anon ko rasa eina tu cantek sngt ke sampai kene pulau ? Ko ni buat maharaja lawak ke? X schll mate dn uni aku ada yg jd pengacara tv dn high profile person, ada yg di kenali ramai di luarngra beauty wiv brain … so far dorang tak pernah pun kena pulau masa study dulu … klu ko tngk miss univrse disayangi ramai. Klu perangai elok takkan kena pulau stakat org jealous … aku boleh fhm. Ini perangai mcm HS jer tak ada rasa perasaan bersalah cuma bkn versi perampas. Ini kontrovrsi tak habis2. Kay bye.

        0

        0
      • miss zalikha says:

        biarla tak cantik pun .. x kemana pun cantik tu wahai en/cik/puan Anon.. tak kekal pun. biarla hoDOH pun ciptaan Allah juga.. apa bangga sgt dengan kecantkan tu bonus je Allah bagi ujian agar tak lupa diri. hodoh tu pn ujian juga Allah bagi supaya bersabar dan yakin bahawa manusia ialah makhluk yg plg sempurna ciptaannya. cth bunga yg cantek tu pn x kan kekal cantiknya akhirnya layu, lainlah bunga plastik.. jd x yah nak bongkak dan tinggi diri sbb cantik ya

        0

        0
  41. Dajal Dah Mula Nak Turun says:

    common sense is so rare these days, it should be treated as “UNESCO World Heritage”…. :D

    0

    0
  42. Mariun Kaunter Teksi Sapu says:

    setuju dgn bangla kedai minyak kt atas tu hehehehe, semoga ramai lagi artis yg akan di expose yg memang biadap dan tak de otak camni.

    0

    0
  43. Manusia biasa says:

    bersangka baik jer la…kadang y bukan retis pn ad y teruk dari si eina ni…cuma eina ni retis silap sikit jer abis kena hentam….maafkan jer la…dia pn dh wat penjelasan…

    0

    0
    • manusia biasa tp gunalah akal. says:

      Eina wakil kpd org yg suka meninggalkan kereta lps tu sesukalah hati nak buat aper. 10minit bkn 1 minit. Tolong ler etika displin tak ada ke?. Macam tau jer 10 minit akn dtg pam smua tak penuh … tak logik langsung. Ini bkn ada masalah dngn eina shj tp kpd yg sama perangai mcm dia. Sekian kay bye. Kenyataan dia sdkit pun rasa tak bersalah. Patutlah aku slalu kena kat stsyn minyk ramai yg spesis mcm ni. Skurang2nya adalah rasa bersalah.

      0

      0
  44. Anonymous says:

    Dia ni lagi. Dari sebelum kawin sampai dah kawin , ada je isu yang timbul. Baru si Singh tu tau siapa Eina. Lain kali kalau nak membeli belah di dalam Petronas atau makan di tempat makanan segera , make sure siap2 isi minyak kereta dan park di tempat lain. Mungkin kita rasa sekejap je nak beli barang2 dalam Petronastu tapi tahukan anda, dari pergi mencari dan memilih barang hingga membayar dikaunter makan masa lebih dari sepuluh minit. Memang patut ada orang yang marah.

    0

    0
  45. bini no 1 says:

    korang die kan mne pegi sekolah, sbb perasan diri cantik sngt kann belajar semua kt rumah jerr so moral, kesedaran sivik tue nahiii larr x mcm diterapkan kt sekolah, budi bahasa mak cik nie pun ke lauttt. Mak bapak pun turut semua kemahuan die yg slah pun btol nie jdi nye.

    0

    0
  46. whateverlah says:

    oi budak mentah meh sini aku kabor kat mane salah ko..
    jawapn utk soalan bijak ko tu ialah yes definitely SALAH.. 10 mnit ko tu berapa kereta dah boleh isi minyak tak perlu nak beratur bagai hanya sbb nak tgu ko beli makanan.. question kat sini otak ko letak mane.. lepas isi minyak ko berenti kat parking petrolpam tu then suka hati ko la nak berenti berapa lama nak tido sekali pun kat kedai tu org taknak amik tau. y taknak berenti kat parking yang ada? coz u r ‘somebody’ or what takut kete calar?. orang lain pun travel juga tapi takde la sampai menyusahkan org mcm tu..come on perempuan before keluar apa2 statement yang show ur stupidity please think bukan main semborono.. such a moron !! (aku one of the user yang kene beratur sbb mangkuk ni walau pun beratur 1 kete je depan aku tap mmg aku hangin)

    0

    0
  47. Aku bkn peminat eina azman says:

    Ala aku pon penah setakat nk isi minyak smbil beli jajan kt dlm petronas tu..xsmpai 10 min pon.. Xkesah kot… Bkn la nk shopping sampai sejam kannn… So klo betol la si iena azman ni ckp 10min ..xyah la nak hentam kawkaw… buat tambah dosa + fitnah je.. Ok la byee…

    0

    0
  48. XOXO says:

    Tapi still parking dekat tempat pump isi minyak..eina isi minyak ker??? kalau nak beli barang parking tepi atau mana-mana tempat yang tidak menghalang pelanggan lain isi minyak yer…beri laluan…

    0

    0
  49. butter cair says:

    ni lar kebanyakan org melayu..xblh nk tgk org silap ckit, ade je benda nk jd isu..diri sendiri pun xtau btl ke x..kain koyak rabak kut.huhu, ape pn xpyh lar nk buat2 cerita sana sini ckp mkn subway lar mkn cekodok lar ape..nk bg sedap cerita tu..korang jg yg dapat dosa..die duk kembang jubor..nama naik..nnt si eina ni upload video bukti mula lar ckp..ni edit lar ape bagai..kesian korang ni..setahu ramai je yg org lain lbh teruk dr ni..kalo die berak tepi jln lg lar aku xtau ape yg kena kondem……

    0

    0
  50. ngok ngek says:

    xde otak. orang pergi mmbli letak kt parking.. bukan letak tepi pam minyak. datin paduka tidak berpelajaran mmang macam ni.. :p

    0

    0
  51. anon says:

    kereta chevrolet camaro, tp pki myk petronas, hahahaha, ron 95 keh? terasa kaya plak bila golongan2 dato pki petronas.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ko ni jgn nak tunjuk bodoh tu sgt, cover2 ckit, watpa nak bz cari stesen minyak lain Kalau dah dpn mata ada Petronas, org kaya xsemestinya bodoh sgt nak berlagak xnak pg Petronas lah..

      0

      0
  52. bashhh says:

    Ape nak kecoh2.. ramai2 pegi mintak copy CCTV Petronas tu.. baru tau sape betul sape salah

    0

    0
    • Anonymous says:

      Yang paling kurang bijak adalah orang yg bagi nasihat, bash n tuduh yg bukan2 kt ruangan komen ni.
      Korang ingat eina nak baca? Kalau betul bagus nak nasihat pegi la kat page eina tu, atau cakap depan2 dia.
      Hahaha ini tidak, jadi adiwira kat sini menyerang angin tanpa target!
      Kat sini da bole nampak kebodohan. Hei Nara! kau ni pun satu
      NARA ke?? Better ko tutup ruangan komen ni wat tambah dosa je org2 komen bukan2. Xtakut azab????
      Bagi baca boleh. Jgn bagi orang komen pulak…dah tentu byk buruk dari baik. Jenuh aku duduk nasihat kau NARA.
      Macam la ko xbaca komen org kan..
      Thank you

      0

      0
  53. finger says:

    cara korang bcakap ni pun mcm xdo kesedaran sivik..btl korang xpnh buat mcm ni..?? bagussss sivik korang..all perfect……yer fitnah bila kite xtau cerita sebenar..kalo betul2 die dine in subway..mkn smpi 10jam smbil romen2..tu slh..sbb ape die jz artis org kenal..trs kena hentam n bantai..kalo org biase…?? korang buat ape..jz nk tgu lar if ade video dr cctv yg di perkatakan..if betul yg eina ckp..tu nama nye fitnah..adoyai…..

    0

    0
  54. Iena Muka Senduk says:

    perangai tenuk masuk bandar. macam ni la.

    0

    0
  55. sarabanon says:

    wowww…agak2 nya semua yg komen kat sini mesti tak penah masuk mart sementara nak tunggu minyak kereta penuh kan. syabas!! sungguh perfect la kome semua ni. hahahahahaha. (korang komen mcm la korang tak pernah buat. piiiirah!!!)

    0

    0
    • saralanun says:

      Tima kasih tima kasih …. sy mmg perfct krna ada etika dn kesedaran sivic. Klu sy pegi isi minyk malam buta pun wlu tak ada org pun .. mmg tak pernah buat. Satu fmly pun mcm tu sampai ke ank buah. Mmg kami slalu kene org mcm ni. Klu tak Menyusahkan org tak boleh ke? Sy pernah sakit nak ke klinik tp kene tunggu org tu gi toilet tp kreta dah dkt pam dulu lps tu baru isi mnyk … tunggu 10 minit rasa sesak nafas … ank buah sy demam nak menggigil kene tunggu dia beli belah dlm kedai 8mnit dn 5minit lg utk isi minyk pnh … awk jd sy … baru awk tau. Komen jngn mcm org duduk hutan, x tau sistem dn etika.

      0

      0
      • miss zalikha says:

        saya setuju. saya pn x penah wat camtu.. kalo berdua.. sorg pergi masuk dalam byr minyak dan beli mkn2. saya tgu kat luar dan isi minyak. setel je saya terus gerak paking tempat lain. rasa risau plak tgk kete menunggu kita kt blakang. kadang2 saya gi byr minyak guna kad.. ade masalah kad..agak lambat skit.. tapi lepas tu cpt2 g kereta , senyum dan angkat tangan ( tanda maaf ) kat kereta blakang tu..sbb terlambat.. lps isi minyak cepat2 blah.. ( sebelum tu angkat tgn skali lagi )

        0

        0
  56. jgn cemburu says:

    Aku selalu buat mcm Eina Azman buat..byk lg tmpt kalau nk pump minyak..toksah so2 baik la..menyampah aku..bajet bagus korang2 ni..kesedaran sivik konon..esok luse anak bini ko buat ko backup plak…ish2 manusia ni…ntah pape je…

    Aku lg la teruk..aku gi ATM kua duit, pastu singgah beli jagung mangkuk, pastu baru aku byr minyak..pastu aku baru pump minyak..hehe..lame kot asenyer dlm 20minit..lex k Eina Azman..

    0

    0
    • Anonymous says:

      kau pun jakun mcm si betina bebal ni juga.

      0

      0
    • spesis mamalia dlm hutan. says:

      Sukanya hati ko mengaku buat perangai mcm mak lampir …. kurang a#*r betul. So far fmly aku dr both fmly tak pernah buat wlu tak de kete kat pam lain. Pernah buat sbb dlm kete tu ada org yg blh replace in case dah slesai isi minyk… aku sndri tnya cousins , aunts n uncles sbb dorang asyik komplen manusia mcm ko. Dorang kata org mcm ko ni spesis mamalia dlm hutan. Pakai jungle rules. Dlm 20 minit stesen minyk blh penuh terutama kat kg2 musim kawin buat konvoi smpi 9 kete skali msk kat stesyn mknyk isi minyk. Aku pernh tngk. Termsklah konvoi bikers. Nyesal pegi toilet dulu … last kene tunggu 20mnit beratur pnjng.

      0

      0
  57. failed says:

    Sebut nama allah?? Tp malam2 pijak club.. huhu

    0

    0
  58. Kiko Kamaruddin says:

    dia ni geng2 pengguna jalanraya yg bangsat.
    aku benci sungguh.
    layak kena ludah jer.

    0

    0
  59. chef kak wan says:

    kimak punya artis. poyo!!!!!

    0

    0
  60. Pukina Azman says:

    layak berkawan dgn bini mat yo!

    0

    0
  61. Nara Poyo says:

    kecik2 xnak mampos..besar2 menyusahkan org.

    0

    0
  62. ...... says:

    I DONT LIKE THIS BITCH. YES…GO AHEAD. BASH HER.

    0

    0
  63. hak tuihhhhh says:

    ada jugak tenuk2 sesat yg backing si jalang ni. yucks.

    0

    0
  64. zzzzzzzzzz says:

    tak habis2 nak tunjuk kebodohannnn la artis sendu nih .. zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

    0

    0
  65. Selamat Mengepam says:

    Kepada semua pengguna pam minyak: pastikan anda kosongkan petak selepas mengisi minyak dengan segera selepas mengepam. Sekiranya ingin membeli barangan di kedai stesen, cari petak parking yang telah disediakan. Jadikan ini sebagai amalan terbaik setiap masa. Pihak stesen pula dikehendaki memantau juga.

    0

    0
  66. Bodohhhhhhhh !!!!! says:

    betina berangan. baru naik Camero dah berlagak. Naik Rolls Royce…parking tengah jalan …

    0

    0
  67. Kak Mala says:

    10 Minit…?? Pikir lah sikit..orang lain pun nak isi minyak jugak..! So selfish! Kereta cantik tapi driver otak kosong…ini yang bangsa driver yg park kat disable parking ( “alaaa..saya park sekejap je”…) Itu rambut karat..buat otak karat!

    0

    0
  68. achu says:

    bukan nak back up ke apa. tapi dalam gmbar dkt petrol pam ni tak ada kereta yang berderet tggu belakang kereta eina ni pon. even belakang mana2 kereta dekat petrol pam tu pon tak ada yg nmpk mcm tertunggu. fikir positif je la, mungkin dia fikir stesen petrol tu tak ramai sgt org, tu yang dia masuk kedai sambil isi minyak. Mungkin kalau dia pun nmpk stesen tu tgh ramai dia takkan buat mcm gini.

    0

    0
    • Datin ahli nujum tau 10mnt akn dtg says:

      Ni lg satu.. u baca tak komen2 kat atas. I pernah pergi kat 1 kg dlm 5 minit dtg rombngn kawin. Dr lengang tiba2 penuh smua pam. Skali msk 9 kereta. So mana u tau 5 @ 10 mnt akn dtg. Achu u ni ahli nujum ke?. Cubalh fikir logik sikit.@ jngn cemburu kata dngn bangganya dia ambik masa sampai 20 minit sbb dia pakai jungle rules. Ada konvoi bikers n mrk ada masa tertentu nak berlps. Takkan marshall konvoi nak tunggu 20mnt. Klu dah tahu tak bnyk kereta, letak je kereta tu kat parking yg di tetapkan. U ingt tak ada ke org tngh bnyk kereta dorang buat mcm datin tu, masa tu sy tngh sakit teruk nak ke klinik. Pakai logik baru positif.

      0

      0
  69. Ada ak kesah says:

    Semuanya bz nak ceritakan betapa SIVIK nya kehidupan korang, ada kitorng kesah? Semuanya nak show off, bz nak mencaci, baik sgt lah korang tu, sivik sgt lah..yela2 kitorng tau betapa beretika nya korang walau taik nak melepas pun korang sanggup pg parking dulu, xda org pun kat stesen tp pg parking kat tempat betul dlu, yela2, kami tau korang sgt lah beretika, xpyh nak bgtau kat cni sbb ada ak kesah! Puiiii..

    0

    0
    • aku kesah says:

      Pegilah berak dulu. Klu org boleh buat knpa ko tak boleh buat. Adik aku cirit birit … masa nak masuk minyk tiba2 nak tercirit lg … dia siap parking kat tepi tandas. Ko ni mmglah Rkyt mentaliti hutan rimba.

      0

      0
      • Ada ak kesah says:

        Jadi knp lah Kalau ko kesah??? Ada ak kesah???..adik ko tu blum nak tercirit lah, xder nye org sempat nak start enjin balik tekan minyak nak pg parking klau taik tu mmg dah nak keluar, tahap yg xtahan dah, ko ingat sempat, klau dia sempat parking tu maksudnya dia blum nak tercirit lah..Kalau x, dah lama dia terberak dah kat dlm keta klau mmg xdpt tahan..aparraaa…puiiii..

        0

        0
        • lantaklah ko ... ada ak kesah says:

          Pegilah memerut dulu. Ngong betul lah ko ni … takkan ko tiba2 jer sakit perut nak terkeluar ‘Ketahian’ ko tu. Klu nak auta pun … jngnlah nampak sngt. Agaknya org tercirit tu agaknya hati baik tak nak nyusahkan org sbb tu tuhan tolong. Aku pun pernah nak tercirit punyalah aku berdoa kat dlm Lrt tu. Akhrnya tuhan tolong gak. Aku mmg dpt cirit yg sngt teruk dn muntah2. Weirdlah alasan ko ni. Ko ni mmg weirdo lah …

          0

          0
        • Anonymous says:

          Semuanya perasan good2, Kalau Good sgt xpyh nak bz kat cni, pg buat amal jariah kat luar..pg buat ceramah etika n sivik kat luar, ni ruangan gosip ya, ko pun sama lantaklah ko ada ak kesah, ko pun sama jer weirdo, ko jer xsedar..

          0

          0
    • bedah says:

      klu tak kesah..tahan je la kene maki…haktuiii..

      0

      0
    • bini no 1 says:

      meme pun, aku pernah nk terberak parking dulu kt tepi bukan tmpt orng nak pam minyakk… ko nie mesti spesis sma ngeng mcm eina, ye mmg kita semua akn lakukan keslahan, spe yg perfect !! tpi bab2 mcm nie boleh pikir kott then klau dh terbuat orng mrah mintak maaf that all, bukan nk tegakkan benang basang dh tau benang tue dah lencunnn… oh ye larr eina kan x g sekolah hahah

      0

      0
  70. yannadey says:

    kawen ngan keling… perangai pun cam keling…

    0

    0
  71. too much says:

    Udah2 lah tu anak2 oiiii….bab mghukum org..serahlah pd melayu malaysia.dah si eina ni dah perjelaskan panjang lebar,kita accept jer la.takkan hal jecik ni pun nk kecoh mcm ada gempa bumi.kita pun manusia biasa..sering terkhilaf dimana2.bkn stakat di pam stesen jer..di tandas awam pun mcm2 khilaf yg kita lakukan.kalo kita tak lakukan,mgkin suami kita,ahli keluarga kita,sedara mara kita prnah lakukan prkara yg sama.ntah2 lebih teruk dari tu.hrp mereka bkn artis jer.so..xde publisiti utk diorg.so..jgn nk mghukum sgt seolah2 kita ni maksum.tau lah kat sini ramai yg bijak pandai dlm mengulas..tp ingat…jari jemari yg mengulas ni esok2 kena bersedia utk menjwb di dpn Allah.. so..berpada2 dlm membenci hamba Allah yg lain.kita suci di medan sosial..belum tentu kita suci di dpn Allah kelak.untung eina dpt kumpul pahala free sehari dua ni..

    0

    0
  72. Lols says:

    Use common sense la. Kalau dah niat nak beli barang, suruh hubby parking keta lepas isi minyak. Kalau drive sensorang, lepas isi minyak, pegi parking keta tu dulu. Kita mmg slalu rasa sekejap mcm 10 minit jer, tapi hakikatnya kita tak sedar dah byk masa terambil. DAN 10 MINIT TU BUKAN SEKEJAP CIK KAK!!
    Bukan kerna kamu tu artis, benda begini ramai ja yang buat… DAN SEMUA YG BUAT TU MEMANG KENA MARAH KAW KAW LA! Nasib baik marah dari dalam kereta atau marah mulut saja, maunya kena ngan org panas baran yg bawak steering lock? hah baru tau

    0

    0
  73. ali says:

    rasanya ramai je org buat mcm.

    0

    0
  74. myself says:

    Eina parking stgh jam…bkn 10 minit…
    Propa…

    0

    0
  75. qwerty says:

    Apa agaknya dlm pikiran dia ms dia pilih utk color rambut warna ni? Jujur aku bgtau kalau buat perbandingan gmbr kat atas rambut dia ms warna hitam dan warna blond, jauh nampak muda remaja ms berambut hitam. Aku bkn kondem, cuma ni pendapat peribadi aku. Kalau tak pun warna merah kecoklatan pun lawa, nampak fresh penampilan. Eina, kalau ko terbaca ni mungkin ko boleh re-consider utk try warna lain yg tak terlalu light sgt. Sorry, out of topic jap.

    0

    0
  76. ciliapi says:

    apsal si datin ni bangang sgt?

    0

    0
  77. bedah says:

    haih la pompuan.. kau parking cantik mne pn dlm petak kuning bnde tu tetap salah.. consider la siket orang lain pn nk isi minyak gak. boleh je kn parking kat tepi dlu baru beli beli mknn.. pastu komen pjg lebar knon kau x buat salah.. pathetic nye bdak baru nk up ni!

    0

    0
  78. Selepas artis yg tak cerdik buat aksi gedik kat MLM blakg taufik batisah ada lg rupanya artis yg tak cerdik….yg pst si datin mst blagak hbs smsa park kat tpt isi myk tu smbl dlm hati ‘ sk ht i la nk parkg kt sni’…..sakai sbb bru merasa kemewahan…

    0

    0
  79. aku yang tak sempurna says:

    Assalamualaikum..
    buat pengkomen2 sekalian..

    kita kat sini “bergantang2” kutuk si eina azman ni, agak2nyerla kan, ader ke si eina ni baca ekk??

    klu dia baca bgusla,,. hope dia sedar yang perbuatan dia tu SALAH@TAK BERETIKA.
    Tapi klu dia tak baca….alamatnya kita dah jadi PEMBUAT DOSA/MENGUMPAT. klu komen cara baik untuk menyedarkan tu kira ok la kan…tp yang menokok tambah + menghina kejadian tuan tu..rasanya tak patut kot…if nak komen, komen je sikap but not her fizikal yang MEMANG DH DIJADIKAN TUHAM MCM ITU..ESPECIALLY BAB MUKA..

    sekian, terima kasih..

    0

    0
    • akal mana? nape susah nk guna says:

      Ya … dia baca sbb tu dia reply balik 2 x dn panjang lebar. Klu mengaku jer tak jd mcm ni. Agaknya org marah sbb slalu kena org spesis datin ni. Termasuklah sy mmg slalu kena. Paling menyedihkn smuanya mlays. Kata org islm tp perangai mcm tuttttt …. . Rupanya dorang dorang ni tak rasa bersalah pun. Dorang yg mcm duduk dlm hutan ni …. Dahlah tak angkat tngn jauh skali nak snyum. Strt engine belah jer.

      0

      0
  80. Biskut says:

    org lain pun ade kreta juga. pegi juga isi minyak. then sambil2 isi minyak pg kat mart d stesen tu. tapi selalunya kalau berdua, sorg akan masuk ke mart beli brg sementara sorg lagi akan isi minyak. kalo dua2 nak masuk….lepas isi jer minyak trus alihkan kreta pg parking kat tempat lain yg bukan tmpt pam minyak. walau pun takde kreta berbaris menunggu d blkg nk isi minyak, paham2 la bhw mmg kreta akan sentiasa kluar masuk stesen tu utk isi minyak. ni sama species ngn hanez….dh tau slh tp ttp juga bongkak jwpn nya…

    0

    0
  81. maybes says:

    Lepas ni tak heran ler kalau datin eina diambil jadi duta subway or stesen minyak tersebut hehe….

    0

    0
  82. harri says:

    Walau aku tak berkenan ngan laku dia dan laki dia, tapi janganlah sampai kita memfitnah orang. Masuklah neraka sensorang wahai pemfitnah oii

    0

    0
  83. ana says:

    tapi kan, kalau dah setel isi minyak.. g la park di parking yang disediakan. so takdelah orang belakang tunggu lama. benda ni bukan kebiasaan tapi kalau dah selalu buat jadi kebiasaan. sesetengah pam minyak siap letak notis kepada pelanggan supaya tidak membiarkan pelanggan meninggalkan kenderaan terlalu lama seperti ke tandas, pergi atm atau beli makanan. mereka dah sediakan kawasan parking tepi-tepi tu.

    kalau kita memudahkan orang, orang pasti memudahkan kita. benda ni tak perlu diajar patut dah tahu.

    0

    0
  84. AURELL says:

    Alahhhh…korg nie pagi2 da wat dosa keringgg mngumpat mengeji Eina Azman 2 dah kenapa??? Kesalahan yg dye buat 2 t’lalu laa kecik klu nk dibanding kan dgn kesalahan korg mengumpat + mengeji dye tau x??? Siap dapat dosa lagi korg sume2 nie…..!! Sedar lah sket konon ade kesedaran sivikkk bagaiiii tapi xde kesedaran ttg agama langsungggg!!!

    0

    0
  85. datin sri says:

    Aku pun pernah jgk nak isi minyak tapi lupa cucuk duit. Walaupun xsampai 2 minit pn aku nk cucuk duit kat ATM dlm mart tu aku tetap park kat parking yg disediakan bkn kat tmpt pam minyak. stesen minyak lengang je time tu,xsampai 2 minit aku kuar pas cucuk duit pam minyak semua penuh,terpaksala aku beratur tunggu turn. Jgn bg statement yg menunjukkan kau tu bodoh boleh x wahai datin paduka? Kalau dah sedar diri tu retis sgt bg la contoh baik kat org lain walaupun mmg sedia maklum ada stengah org mmg prangai mcm ko ni. Xguna pn duit banyak klu pemikiran tahap lembu yg xde kesedaran sivik. COMMON SENSE,ko faham x perkataan ni? Elok la rambut ko kuning,mmg sesuai sgt untuk digelar BIMBO..xtau apa maksud BIMBO? sila tny profesor google.

    0

    0
  86. Anonymous says:

    Seriously i cannot accept nor defend this…
    Mula2 10 minit pas tu setengah jam pastu where is the limit..

    Then mula le mulut2 PUAKA cakap ada aku kesah!!!

    0

    0
  87. rinee says:

    Waaa feymes eina azman ni ye…sampai berkoyan2 org komen…mcm gini laa…kalau org dh tak suka tu, eina buat apa pun org tak suka…huhu…kdg2 benda kecik pun org nampak besar…eina kena laaa sabar…pastu muhasabah diri tu…kenapa ek org meluat bebenor dgn awak? kena pikir laa…tak yah lah nk jwb pjg lebar…mcm aku kata td, org dh meluat…kau buat apa pun org meluat…biasalaa manusia…hmm rinee rasa tengok rambut eina pun org dh meluat…hehehe

    0

    0
  88. unknown says:

    huh!! ak sgt benci dgn manusia yg parking kat tempat nak isi minyak then p beli barang makan.. hoii!! ko ngat ko bayar ngan tapak yg ko parking ke.. kan ade tempat parking yg dikhaskan utk yg nak g bli so called “makanan”.. 10 minit tu 2 kereta bole lepas.. kalau moto? ko pikir arr sendiri.. biar kita pakai kete lekeh, biar kita dok umah besa2 je, biar kita g honeymoon dlm negara ja asal otak ada kat kepala bukan kat lutut.. damn stupid statement!!

    0

    0
  89. lilin says:

    Wow.. How stupid can one be???
    Orang yg park kereta kat pam minyak untuk beli makanan atau keluar duit dari ATM adalah selfish. Ke tak pernah park kat tem[pat parking selama ni? bengong

    0

    0
  90. Kalau rasa tension, boleh cuba urutan melayu tradisional..

    0

    0
  91. Kambing Taiwan says:

    Orang melayu semua kepala butoh. Suka mengata orang lain. Padahal korang pun buat benda sama. Korang bole jumpa perkara yang sama tiap2 hari kat pump station kut. Pukimak apa korang serang betina atas ni. Melayu Bodoh!!!

    0

    0
    • unknown says:

      ko chindian ke?

      0

      0
      • kambing korea says:

        I thnk so. Ini slalu bukn malay jer yg ckp mcm ni. Mr kambin .. datin tu malay juga …. ‘BETINA’ yg you ckp tu tak leh jd bangsa lain. Kurang ajar betul you ni panggil datin tu betina. I pun bkn malay but i tak cakap mcm org low class like you. Lantaklah mrk dngn bangsa mrk why you yg yg lbh2 masuk cmpr. R you the fmly’s member of her?…

        0

        0
  92. finger says:

    xguna nk bcakap dgn org yg baik2 budiman..ala2 sivik mantoppp..biar lar die dgn kebaikan die..selalu kut buat amal jariah ni..baru kentut tembus spender..sampai gegar seluruh dadaaaa…belum trberak terburai lg..

    0

    0
  93. ada aku kisah???? says:

    Adoi sengal2 yg komen kt ats ni kn dia dh ckp park xsmpi 10min pon…mcm kn korg laki korg bf korg xpenah bt kot..byk gila aku tgk org bt siap p beratur tekan duit lg. Kdg2 mnusia ni suka kondem org tp sbnrnya dia pon bt. Jgn jd hipo la. Plz laaa…nk tempelak komen aku. Ada aku kisah???

    0

    0
    • jngn bodoh betengkek2 says:

      Wweiiiiii deyyyyyy …. ko baca tak kat atas tu ? Aku dan org sekeliling aku scara akuan bersumpah ……
      TAK PERRRRRNAAAHHHHHHHHH BBBBUUUUAAAAAATTTTTTT HIPOKRIT KPAL OTAK KO LAHHHHHHNNN ….

      0

      0
      • jngn bodoh betengkek2 says:

        Wweiiii deyyyyy … ko tu dahlah buat benda yg akan menyusahkan org lain lps tu ko nak kata org hipokrit. Bangga lg perangai mcm jin ko tu. Mmg lah ramai spesis mcm datin dngn ko tu sbbnya org marah. 10 minit tu org lain punya masa bkn ko. Aku pernah masuk sytsyn minyk tàk ada org tp skali masuk sekali 5kete. Jd aku tunggulah belakang kete yg dah mmg ada kat pam tu. Tunggu sampai 10mnt tp 5 kete yg masuk dngn aku skali tu smuanya dah blàh , aku mcm org bodoh tunggu. Mamat senget tu dngn muka mcm pènyangak blum isi minyk lg????. Aku dah lah ada meeting …

        0

        0
  94. fikir sikit says:

    mcm mane pun tidak sepatutunya tinggalkan kereta di tempat untuk isi minyak tanpa ade org didalamnya..kalau nak beli barang atau cume tunggu org seharusnye parking ditempat lain atau yg sepatutnya…bkn masalah megupat ke ape…tp tindakan tu mmg salah…menyusahkan orang…

    0

    0
  95. hmmm...err says:

    Biasalah.. aku pun byk kali buat. Tapi tengok keadaanlah. Tapi kecian kerna dia
    artis terus dihentam btalu2.. padahal ada org biasa lbh teruk dr artis ni. Bila ditegur
    mulut macam longkang busuk!

    0

    0
  96. maimeo says:

    sejujurnye, aku pon pnh buat mcm die buat. tp kalau ade krete kat blkg tgh tggu aku tu, aku lmbai tgn sket tnda mtk maaf.. org yg biasa drive jauh2 mcm aku ni, mmg mcm tu kot.. huhu.. xtau pulak rakyat semalaysia akn mrah.. maaf maaf maaf..

    0

    0
  97. apokohal says:

    orang malaysia ni baik2 rupanya

    0

    0
  98. Anonymous says:

    normal kalau u isi minyak dan beli barang sekejap dalam kedai. tapi park kat pam dan kuar beli barang sebab tengok tak banyak kereta.. itu tak normal.. tapi malas… ko ingat pam tu boleh jadi valet parking ke?

    0

    0
  99. astakona says:

    Dah tau tmpt isi minyk yg letak situ buat ape…parking la tmpt lain…mne ade normal cmtu…alahai retis oiiiii…itupun nk ajar

    0

    0
  100. humble says:

    nak ckap skit nie…

    1st…petrol station tu utk public…so sume org leh gunaa..
    2nd…sendiri pkir laaa…klu dh dua2 keluar beli mkan xde org dlm kete…ape jadahnye parking stu..laenlaa klu sorg je yg kuar…apalaa xleh pikir ke? ke saje nak tayang kete…cehh
    3rd…dh kte pun malaysian kene hormat mghormati…even matsalleh pun respect sesama sndri…msg2 dh besar xkan xleh pkir…cbe jgn hdup mnyusahkan org…haihh

    0

    0