Written by AbangNara | November 6th, 2011

Abang Nara ada teka teki untuk anda semua. Apakah smartphone yang boleh digunakan untuk mengawal television anda? Bukan itu sahaja, anda siap boleh bagi arahan ala-ala SIRI menerusi smartphone tersebut. Tambah menarik, smartphone ini jugak kalau jatuh daripada ketinggian bahu anda pun takkan pecah atau hancur. Rasa-rasa apakah smartphone ini?

samsung galaxy s ii

Samsung Galaxy S II adalah smartphone tersebut. Tak percaya? Meh tengok dengan mata anda sendiri kehebatan Samsung Galaxy S II.

1. Video crash test Samsung Galaxy S II (ini sangat awesome)

2. Hantar SMS kat mak anda sambil manicure kuku anda

3. Jadi remote TV kalau remote and hilang disorok anak

Kakak Abang Nara pun memang tengah guna Samsung Galaxy S II dan sememangnya puas hati sangat-sangat. Terutamanya bab Super Amoled Plus LCD yang memang membuatkan paparan skrin anda super clear. Terasa macam benda yang dilihat betul-betul ada di depan mata gitu.

So apa features Samsung Galaxy II yang anda paling suka? Kalau anda pemilik Samsung Galaxy S II, boleh kongsikan feature kegemaran anda di galeri Love Samsung Galaxy S II. Kalau anda BUKAN pemilik smartphone ini, anda mungkin ingin tengok video yang telah diupload oleh pengguna-pengguna Samsung Galaxy S II di sana untuk menambahkan keterujaan anda.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

52 responses to Ini Bukan Smartphone Biasa, Ini Ialah…

  1. zuan says:

    galaxy s2 is the best!!! :D

    0

    0
    • ceh says:

      another copy from Apple product…iPhone.

      0

      0
      • anon says:

        aku tanak la cakap byk pasal ni kan. ko google sendiri “iphone ios5 copy android” dengan “apple pays nokia for every iphone sold”. pastu ko komen balik ye sape tiru sape. -ps aku x anti iphone. aku anti orang yang taksub sangat pastu buta2 je kutuk henset lain

        0

        0
        • IpHone Hebat says:

          Ader aku kisah ker iPhone tiru Android.

          Barang Apple ader klass you, mesra-pengguna dan graphik sangat menarik.

          While Android is more flexible, it can also be more confusing. Simplicity of iPhone ..tiada tandingan.

          Apple adert 360,000 iPhone applikasi …termasuk iTunes. Produk lain…ado???????

          0

          0
        • anon says:

          time iphone tiru android mmg la ko x kesah. tapi bila time android tiru iphone ko berkokok macam gaban.tu pon kalo gaban berkokok la. mmg la itune ade lebih 360,000 apps. walaupon android market x byk apps macam itunes, tapi developer yang buatkan apps utk itunes kalo dapat byk sambutan byk diorg akan buat utk android jugak. apps ape yg ko rase iphone ade tp android x de?

          0

          0
        • Selitone Cold says:

          Alaarrr… iphone ker, Android ke… hapa ker, kalau tak der karen nak cas… tak guno jugokk… iyo tak..?? Jadi tak yah gaduh-gaduh… kang aku Stunner dua-dua gak.

          0

          0
        • mushii says:

          apa jak lah..pa mok di gago gilak..

          0

          0
    • ;) says:

      sorry lah ye..saya sebagai pengguna apple memang berbangga pakai ifon tak kisah la apa orang nak kata pun..

      sebab biasanya orang yg sibuk mengata ni biasanya tak mampu..lepas tu nak sedapkan hati sendiri je..kesian

      0

      0
      • ran says:

        riaknya ngko ni…ntah2 i phone ko tu bayar intallment jer..org bukan psl tak mampu.tp galaxy s mmg best(aku pakai dua2, masing2 ada klbihan masing2.)

        0

        0
        • :) says:

          Bukan niat di hati nak riak… Tapi bila orang yg xpernah pkai pulak yg over2 rendahkan iphone….. -_____-

          0

          0
      • mushiiii says:

        bukan x mampu..orang tengok kualiti juak oii..branded memang lah penting..pa ku gago mun ko msmpu gilak..aku pake macbook pro x eksen dak kau..ko nang peloya..setakat iphone 1,2,3,4..apa jak lahhh

        0

        0
  2. MBAUKM says:

    baru plan nak bg present adik S2 ni…

    0

    0
  3. nokia says:

    ohooo, perbezaan plastik ngan kaca bila dijatuhkan dari paras bahu..

    0

    0
  4. anne says:

    ala..mana boleh bezakan drop iphone n samsung 2. iphone berat n ada unsur kaca.. samsung tue kan plastik,pegang pun mcm hpon mainan..mmg samsug tiru iphone k. semua smartphone tiru iphone..apple 1st yg kuarkan. ala anon mest ko pakai samsung kan.. taksub tak taksub..

    0

    0
    • anon says:

      semua smartphone tiru apple eh? kalo camtu kenape apple kene bayar patent royalty untuk nokia? henset touchscreen yang mula2 pun bukannye iphone.palm jual dulu sebelum apple. apple just make it better. aku buat analogi la sikit. hanya sebab ko berjaya buat mentol pertama dalam dunia, x semestinya satu dunia kena beli mentol dari ko.

      0

      0
      • :) says:

        anon kenapa eh kau benci sangat dekat apple..
        tak mampu eh? hehehhee

        0

        0
        • anon says:

          aku benci kat fanboy apple =.=”. aku guna ipad what. meh aku bagi analogi lagi satu kat ko. hanya sebab ko mampu beli sebiji mentol dengan harga 100 ringgit,x semestinya ko kene beli mentol dengan harga tu hahaha

          0

          0
      • ran says:

        n one more, sound iphone slalu pekak2.bukan aku jer yg pasan, ramai member2 yg pakai complain bnda sama. bnyk lg lah problm iphone ni.last2, aku tukar galaxy s ii, baru ok.

        0

        0
  5. pai buer says:

    Samsung tak copy iphonelah jauh sangat2 bezanya. cuba ambil dan compare.jgn ckp je malah samsung yg buat processor dan memory utk iphone, ada korang tau? droptest tu pula bukan sekadar tgl ketahanan body malah ketahanan screen depan. tengok sendiri perbezaannya. malah quadrant benchmark dan review dari cnet,phonearena dan gsmarena sendiri mengakui sgs2 smartphone terpantas. Latest news kelmarin di gsmerana menyebut samsung.dah pintas iphone utk ranking no1, iphone no 2, nokia no 3.

    0

    0
    • anon says:

      iphone5 punye processor a6 quad-core pon kemungkinan samsung yang akan buatkan. logic speaking macamane ko nak cakap ko punye teknologi lagi advance kalau pesaing ko yang buatkan teknologi yang ko guna?

      0

      0
  6. apa nama application yang sms just say it 2??

    0

    0
  7. Fadzli says:

    semua pengguna iphone butthurt.. sebab terbeli phone sengal pada harga mahal..hahaha

    0

    0
    • arnab says:

      haha, sgt sgt like ini comment.. kita kene bijak membeli, org bangang ja pakai iphone.. haha

      0

      0
      • anon says:

        dari korang beli iphone4 2.6k off contract, baik ko beli android murah macam galaxy ace + ipad2 16g wifi. (ipad2 is the bes tablet so far) lagi puas ati. dua dua korang dapat ios ngan android.

        0

        0
    • :) says:

      sorry lah ye..saya sebagai pengguna apple memang berbangga pakai ifon tak kisah la apa orang nak kata pun..lagi pun barang ios memang best…tak pernah crash..sangat clear dan laju…

      dan sebab biasanya orang yg sibuk mengata ni biasanya tak mampu..lepas tu nak sedapkan hati sendiri je..kesian

      0

      0
      • anon says:

        mesti la ko bangge sebab dah beli mahal2 (harga laptop/ipad2 + henset android basic).ko pon nak sedapkan hati kan.hahaha mmg iphone best pon. browsing smooth. touchscreen smooth. harga trade in pon mahal (kalau skrin x pecah la). tapi hanya sebab iphone best x semestinye x de flaw pastu fanboy macam ko bleh kutuk2 henset lain.

        0

        0
        • :) says:

          keh keh..tapi sekarang ni nampak sangat kau yang agung2kan s2…adeh butthurt..abg aku ada s2..aku pkai ifon..dua2 aku boleh hidup kalau pakai..tak perlu la nk agung2kan satu barang smpai rendah2kan yg lagi satu..

          0

          0
        • mushiiii says:

          Setakat nak tunjuk gadget kau yang mahal2,apa ke jadah nyerr ?? lebih baik tauk tunjuk kereta mewah kau,rumah mewah kau dan bini kauuuuuuuuuuuu …hakeeeelaaa kau nie..pengeso gilak aieeeha..baru je iphone,dah nak bermegah2..kalau kau memang suke kat iphone kenape x beli semua gadjet2 iphone yg ade..huuuhuuuuuuuuu………..

          0

          0
      • anon says:

        iphone mmg best pon. harga trade in pon mahal (kalo skrin x pecah la). tapi best2 iphone pon x semestinye perfect sangat sampai bleh kutuk henset lain. tu sebab aku x ske fanboy yg taksub, belagak sangat padahal nak hantar file ikut bluetooh pon x bleh.

        0

        0
  8. LIL says:

    maaf la ckp,iphone ni utk org kaya yg mbazir duit..but samsung s2 for smart user..nseb bek aq xpki iphone,HAHA

    0

    0
  9. iknowu says:

    pai buer! Apple managed to sell 17 million smartphones ONLY WITH iPhone 3gs & iphone 4 mainly. and samsung managed to sell only 23 million smartphones out of their BUNCH OF crap smartphone.

    0

    0
    • Pai Buer says:

      iknowu , i own both iphone4 and samsung galaxy s2, and i like both mister. But i likes SGS2 more because bigger vivid screen , faster browsing blows iphone4 safari 20-30 seconds.Faster download, Better coverage even in a kampung where iphone4 only got 1 bar????? what good is smartphone if have anthena gate problem??. Yes history said iphone sales better but i prefer nowaday Samsung Galaxy S 2 is King Of Smartphone, cant take my eyes away from Super Amoled Screen Display. Love it when watching movies and surfing. But still i use my iphone 4 only to play games o_O haha.
      p/s: can u play mkv/ flv/ avi/ rmbv on your iphone4???

      0

      0
    • gurl says:

      btul samsung galaxy s2 mmg terbaik sgt berkualiti biarpown x mahal mcm iphone….iphone mahal je lebih nnti law jatuh or rosak rugi jer duit yg kta beli hp iphone….

      0

      0
  10. wat?? says:

    bengong! ko tau ka beza kaca n plastik. cuba amik gelas kaca n plastik umah ko. pastu humban pi dinding. see d result! stupid morron.c nara bodoh!

    0

    0
    • anon says:

      tu la point die. x kan ko nak buat mende yang handheld senang jatuh ni daripada kaca.plastik lagi durable. unless ko expect orang nak beli iphone baru lepas skrin pecah la.hihihi. well enjoy la korang punye -errr gelas glass while we android user enjoy our gorilla glass :P

      0

      0
    • Anon2 says:

      ape aku kesah kaca or plastik. yg aku kesah, klau aku beli hp tu mahal2, dia jatuh x senang pecah. beli mahal2, material kaca bagai pun, klau jatuh sekali dh pecah, hangus gak duit aku. baik aku pakai plastik. tahan sikit

      0

      0
    • mushiiii says:

      mungkin kau lagi bodoh..mok nganok org xda point..ibohh jakk kooo…

      0

      0
  11. bob says:

    x kisah la kaca ke plastik……janji x rabak duit lg nk pegi repair screen pecah…hahahaha

    0

    0
  12. Selitone Cold says:

    Terus terang aku katakan *(taipkan) sebagai pengguna Galaxy… Semua teknologi processor dual core, skrin Amoled dan blablabla…. memang baik dan tidak mengecewakan. Tapi yang amat aku kilankan ialah ketahanan baterinya yang tak seiring dengan teknologi yang ada. Tambahan, dengan ‘background apps’ dan ‘background data’ yang sering ‘running’ dalam Android membuatkan penggunaan bateri yang lebih parah.

    Memang ada penyelesaian untuk masalah ini, seperti penggunaan Advanced Task Killer dan menutup mobile data, tapi mahukah anda sebuah Bugatti Veyron yang bergerak seperti sebuah Nissan Sunny 130Y?

    Harus juga kita sedar, tiada gajet yang 100% sempurna. Tapi jika ada yang berkeinginan untuk mendapatkan Galaxy S II ini, aku akan katakan; Just go for it..!! Ops, jangan lupa spare sebuah tel lain sebagai pengganti jika mengembara. heheheh…

    0

    0
  13. bujang says:

    Aku pun pelanggan baru iphone tersebut dan samsung Galaxy Tab GT-IOOO, memang puas hati.
    Cuma bateri terpaksa dicas selalu….tapi canggihlaaa rasanya x rugi macam2 ada……..
    Jika wang ada apa salahnya jika nak beli.

    0

    0
  14. ffarah says:

    Both Iphone and samsung have their own features, and competitive advantage. Normal la in this industry. Why should we argue because of this. As a consumer, we have our own right to choose the products. This insdustry is not in a monopoly market. So, high comptetion is really exist. *Sorry mencelah. tak suka tgk orang bergaduh sebab benda macam ni. Wake up guys.

    0

    0
  15. gadget says:

    i tried both iphone n samsung glaxy s2..sy pilih samsung galaxy s2..siapa tiru teknologi siapa bukan mslh saya..saya cuma mahukan yang terbaik!! peace ;)

    0

    0
  16. org says:

    Korg tahu x iphone apple tuh sama Samsung sebab apa, Samsung dh buat model iphone tuh tapi apple beli kat Samsung, bila dh beli seratus peratus hak milik apple, then Samsung kuar kn yg mirip mcM iphone cuma penambahan button, terus apple Saman samsung, hampir beberapa negeri apple Saman untuk pengeluaran Samsung tap dh yg hampir dgn iphone, jadi dua2 HP ni adalah sama cuma satu Samsung DN satu apple tapi hasil dari idea org Korea. . .

    0

    0
  17. public phone lagi best says:

    pasal hp pun nak gado..ape da..hehehhe

    0

    0
  18. Ahm Naz says:

    Ntah…pasal phone pun nak gaduh…better u all argue samaada Siri atau Say It tu faham ckp Melayu ke tidak ataupun ayat2 sms ringkas…

    0

    0
  19. botak says:

    apalah korang ni….pasal gadget pon nak gaduh kah…………..iphone dicipta bukan untuk dijatuhkan ke lantai atau di baling2 ke dinding,terpulang dgn individu itu sendiri mcm mana nak handle dan menjaga brg masing2 yg rasanya bernilai.dah tahu mahal…jagalah baik2.masing2 ada kelebihan sendiri iphone kalo baling kat binatang….binatang tak lari…cuba try S2.confirm bedesup bintang tu lari @ mati.huhuhuhuhu……apa2 pun aku tetap suka iphone4S & S2.

    0

    0
  20. LEEYA says:

    abg nara, tau x harga samsung ni bape? rm1700 ke?

    0

    0