Written by AbangNara | January 19th, 2012

Pada suatu hari di ofis, selepas melantak nasi berlaukkan ayam goreng, Abang Nara pun lepak-lepak di depan computer sambil surf Internet. Surfing punya surfing, tup-tup Abang Nara dah tersampai ke YouTube dan terlayan video-video flashmob yang menarik seluruh dunia.
1. Flashmob baling bantal di Toronto

2. Flashmob lagu “I Got A Feeling” untuk Oprah

3. Flashmob Lightsaber di Bristol

Tengah syok-syok melayan, Abang Nara terfikir sesuatu. Takkanlah Malaysia tak ada flashmob yang best-best jugak. Dengan pantasnya Abang Nara search “Malaysia flashmob”. Dalam banyak-banyak video yang Abang Nara jumpa, video flashmob di bawah ini Abang Nara rasa yang terbaik orang kita pernah lakukan.

Awesome kan? Memang terbaik gila. Flashmob buat kat KLIA tue. Siap ada pakcik guard join sekali. Abang Nara boleh bayangkan betapa terkejutnya semua orang yang tengah lalu lalang kat situ. Mana taknya, tiba-tiba entah dari mana muncul orang menari dan menyanyi . Harap-harap tak ada yang terlepas flight.

flashmob

Apa yang paling best bagi Abang Nara tentang video ini ialah ada semangat 1Malaysia di dalamnya. Flashmob flashmob jugak, tapi identity negara kita memang jelas terserlah di dalam nie. Good job kepada mereka yang organize flashmob nie. Seriously you have my respect bro!!!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

65 responses to Ini Barulah Flashmob, Awesome Gila ~~

  1. rose says:

    abg nara lmbt la bg info ..dh kuar paper dah..hehehe

    0

    0
  2. kui3 says:

    1st!!!!!!!!!!!!!!!!!!hahahahahahahah

    0

    0
  3. lynn says:

    Nak nangis tgk video nie sbb tgk betapa meriahnya negara Malaysia dgn pelbagai kaum
    dan bila tgk video nih rasa sgt terharu sbb aku duduk dlm negara yg aman damai … Semoga keamanan seperti ini berkekalan .. Aminnn… Love you malaysia…xoxo!

    0

    0
  4. tom says:

    video clip CT kat pavillion tu bkn ker kategori Flashmob gak

    0

    0
    • bunga says:

      haah.. 2 kan kira flashmob jugak.. bg aku siti pny lagi best..

      0

      0
    • Apa pun x bleh says:

      X beest langsung pn tgk Airport Dubai nye Flashmob lg gempak.. step x banyak sbb tkut makcik2 tu sume lupa step…tu bukan flashmob ok tu namanya musical a.k.a high school musical !! mamat pegang gitar tu x yah la duk menyeebok kt tengah2 tu annoying sngt…

      0

      0
      • sukahatidialah says:

        kau sbnrnye jeles kan kau ta dpt main gitar dlm video ni . kau ta tengok dia nyanyi lg jgn byk bunyi lah weh . dia kurang bernasib baik je ta dpt nyanyi solo sbb suara dia mmg sedap ! biarlah flashmob ke musical ke . janji ada semangat . dari kau ape pun tade !

        0

        0
      • fitt says:

        ko wt ler sendiri video clip sendiri n ko mnari bogel msti gempak giler

        0

        0
      • Apa pun x bleh says:

        Cukup2 laa ckp bila kena kutuk jek kata org tu jeles klise sngt laa doh.. lau berani tnjuk kt youtube kena laa berani dikritik baaaii… so sukahatiakulah nk ckp camner kan ?? lau sore mamat tu best sesangat pesal men gitar miming je ?? “flashmob” tu nampak murahan sngt sebab ada mamat gitar miming tu menyelit…

        0

        0
  5. rose says:

    aq yg 1st la….huhuhu

    0

    0
  6. eleh eleh says:

    mmg terbaik!!! membe aku ada ajak join benda ni. tapi aku tolak..menyesal lak rasanya…cam best la plakkkk!!!!

    0

    0
  7. huhuhu…terbaik dan aku bangga dgn flashmob ni..tp uniform hijau tu mcm kenal jer semuanyer hehehe

    0

    0
  8. Anonymous says:

    abg nara tersurf ke atau sbb mmg ramai org dok sharing2 kat fb skrg…hihihi.
    neway…mmg best pon

    0

    0
  9. jantan macho kentut merata-rata says:

    best giler….. n rasa kluar airmata bangga. Syabas anak msia.

    0

    0
  10. saya says:

    terbaik!!thumb up!

    0

    0
  11. MrsReza says:

    best gler flashmob kat KLIA tuh..xsgka mcik2 tue pn nari gak..hahahaha anyway i proud to be Malaysian :)

    0

    0
  12. fadelon Abu Bakar says:

    terbaikkkkkkk… semoga negara kita kekal aman selamanya…AMIN

    0

    0
  13. edy says:

    ni bukan flashmob ni. ni dah macam konsert kat airport. siap ada lighting semua bagai. Malaysia Boleh!

    0

    0
    • Flashlight says:

      kalo nak diikutkan, flashmob takder guna mic. Nie diorang guna mic. Tapi xperlah… Okay2 ajer… ^_^

      0

      0
  14. cik ani says:

    Kat Malaysia dah ada few flashmob la….
    hehehe… cuba cari GLEE Flashmob kat Garden last year :)

    0

    0
  15. kui3 says:

    terharu lak tgk video nih…rse sume bangsa ade…sume nyanyi sme2…rse cm kte ni sume bersatu padu…harap2 dlm hal lain pon akn sme bersatu padu..insyaAllah :)

    0

    0
  16. Viva Palestina says:

    the real flashmob….kat KL Sentral…..

    Gaza we will not Forget…

    0

    0
  17. mmmmmm says:

    not very impressive…. intermediate..

    0

    0
  18. aishah sazali says:

    bang nara pada saya lak flashmob yg paling awesome sekali is this…..ciut gle ble ade budak2 join….ramai gler plk tu

    0

    0
  19. adreyanie says:

    Nara…usahlah nak mereka2 ayat konon2 tersurf video flashmob luar negara pastu terfikir flashmob kat Malaysia. Yennadei..MAS punya flashmob tu dah viral seminggu dah weh dalam fb. Tak yah la lebong.

    Lawak tak fresh macam ni tak serasi le dengan layout baru BN.
    Keep things fresh Nara.

    0

    0
    • tertanye tanye says:

      abg nara. tgk youtube kat office kire abg nara ni makan gaji la ye? terus tertny2..abg nara sempat ke bt keje ke kalau asik surf internet n update blog? jgn terase..sy kagum sbnrnye :)

      0

      0
  20. fara chew says:

    abg nara tgk xlg yg propose wedding.. diorg wat flashmob jgk.. yg tu lagi best abg nara..

    0

    0
  21. Sorry to say la tapi KLIA punya flashmob tu tiru T-Mobile punya flashmob.

    0

    0
  22. SuperBIGBANG says:

    Ala lbh krg je mcm T MOBILE version kt Heathrow tuh… masalah org kita ni satu je, terlalu sungguh nak nampak ‘INTERNATIONAL.. tapi lupa kaki pijak kt mana.. cuba la jadi diri sendiri.. BAHASA KITA, BUDAYA KITA & CARA KITA kan lebih baik eg: perform etnik kreatif ke ? korang igt mat salle tu sume heran ke tgk bende2 mcm ni? ~_^

    0

    0
  23. AKU LA TUUUU says:

    nak tnye flashmob ni mcm ne ye…dOrang da praktis dlu eh sblom tu?ermmmm….

    0

    0
    • dia macam tak dirancang. nampak biasa je then dia jadi…. buakn macam flash mob budak2 bawah umur pemuja dewa sesat Justin Bibir di Pavilion. itu salah guna term flash mob tahap puaka.

      0

      0
      • min says:

        Flashmob KLIA ni bukanlah yg terbaik. Tapi masih ada unsur FM jugak…at least orang sekeliling tertanya-tanya dan surprised. Yg Justun Bibir tu bukan Flashmob. Takder siapa surprised pun… penonton dah siap-siap ready nak ambik gambar. Budak2 beratur dulu…pakai uniform siap-siap…susun dulu….lepas tu kita menari! Tu pun gigeeeh nak panggil FM jugak! Malu Malaysia je… Orang pun terheran, boleh ke Malaysian buat FM? Ni pun panggil jadi FM?

        0

        0
  24. nad says:

    macam menarik jek… :)

    0

    0
  25. dsp says:

    flash mob ni kalau dalam budaya kita cam -Joget lambak la.

    kita dahulu dripada omputih ni smo :P

    0

    0
  26. asyik says:

    yg klia tu bosan ah..rasa kt lcct lagi happening

    0

    0
  27. sabby says:

    biasa aje. tak best mana pun pasal terlalu organize, tempat lapang dan semorang emnari serentak. best kalau tempat tgh sesak dan beberapa org menari serentak, baru nampak unik. ni tempat lapang sgt, rasa macam terlalu tersusun.

    0

    0
    • selama ni aq ingat flashmob tu cam yang Oprah ngn Black Eyed Peas tu… orang awam ramai2 menari….. yang MAS tu kalau memang semua penari dan penyanyi, aq memang tak bajet tu flashmob, aq ingat tu klip video or advertisement…

      maafkan saya kalau saya tak tahu apa itu flashmob…huhu…

      0

      0
  28. nuurain ain says:

    still d best ever seen ~

    0

    0
  29. ganukite says:

    suka yg makcik2 tuh.. hehehe sporting giler.. Msia boleh! :)

    0

    0
  30. beep boop says:

    aku tgk rasa biasa je. tak teruja pun. nampak like they’re trying too much to make this mob. siap ade lightingand mic bagai. flashmob kan patotnya nampak lebih rileks, bersahaja and santai walaupun everything was planned.

    0

    0
  31. nirunarinuri says:

    flashmob tu pe bnde??

    0

    0
  32. anak hamba says:

    annoying la MAS punya ni.

    0

    0
  33. mek_ani says:

    “Tengah syok-syok melayan, Abang Nara terfikir sesuatu. Takkanlah Malaysia tak ada flashmob yang best-best jugak. Dengan pantasnya Abang Nara search “Malaysia flashmob”. Dalam banyak-banyak video yang Abang Nara jumpa, video flashmob di bawah ini Abang Nara rasa yang terbaik orang kita pernah lakukan.”

    Propah nya si Nara ni…dah sah2 dah heboh dah video tu sebelum ni….statement knon2 dia buat research la tu..chooiiii nya… si Nara ni 2 kali 5 je ngan perangai Adik dia yang keja TM S***t Sc***l tu…kaki propah!!!

    0

    0
  34. alyssa says:

    abg nara kami bukan guard yer…kami polis airport..

    0

    0
  35. raihana says:

    abg nara, correction.. tue bukan guard KLIA.. itu polis KLIA… sian org tue kena panggil guard… huhu

    0

    0
  36. zue says:

    This is the best from my opinion. Enjoy!
    [youtube http://www.youtube.com/watch?v=NB3NPNM4xgo&w=560&h=315%5D

    0

    0
  37. mizlyna says:

    not really a flashmob la.. bcoz normally flashmob ade satu ketua or wht so ever tataw nama die akan spread bout this and org lain akan hafal tarian and be there when and where.

    0

    0
  38. NTAH! says:

    Alamak Bang Nara…ni bukan semangat 1Malaysia. Ini sume budaya barat. Dorg yg start dulu. Baik dorg ni berdikir barat/boria je kat situ dari terkinja2.

    0

    0
  39. mail lambung says:

    cute la awek yg nyanyi tu..hehe

    0

    0
  40. tech_frix says:

    bang nara, try tgk yg ni dulu..lagi awesome..

    0

    0
  41. Mae says:

    kalau orang solat kat ruang lapang KLIA tentu dah kena tangkap. Menyanyi tak pe.

    0

    0
  42. makcik timah says:

    flashmob tu apa? makcik tak tau…

    0

    0