Written by Bella | February 2nd, 2016

Mempunyai jumlah pengikut di Instagram bukan satu perkara yang begitu senang buat artis Malaysia kerana pelbagai macam ragam peminat  setiap hari.

Kali ini Fazura sekali lagi menjadi isu hangat di media sosial apabila mengendahkan permintaan seorang peminat untuk unblock rakannya di Instagram.

Malah, screenshot perbualan itu turut dimuat naik oleh indvidu berkenaan di Twitter. Kalau lihat, memang win betul komen Fazura terhadap individu berkenaan.

Mungkin ada sebab tertentu mengapa Fazura block rakan beliau, iyalah kalau lihat komen dekat Instagram lebih banyak yang negatif daripada positif. Apa-apa pun dik, tidak perlu lah sedih sangat yee..

84 responses to Ingat Saya Kesah? – Respon Fazura Bila Peminat Suruh Unblock Rakannya Di Instagram

  1. Anonymous says:

    kematian itu pasti

    0

    0
    • Anonymous says:

      kau takyah komenlah…mati mati mati memanglah semua orng akan mati..takyah ckp..pasal si pompan blowjob ni…dah ku kata dia ni bangsa tak nak kalah..buat video blue wartawan tak tulis..so apa lagi..naik lemaklah dia mengada2 dia bertingkat2lah jawabnya..dah ku kata..baik tulis..sebarkan kisah blowjob dia tu..baru padan muka dia..bagi muka sanagt.inilah jadinya..

      1

      0
      • Anonymous says:

        pastinya takkan ku menonton pilem langit cinta….

        0

        0
        • kak nam says:

          Malas nk layan si poyo ni. Ok.. syabas buat cik kak guard…
          Anda amanah dlm membuat kerja walaupun tugas anda menjaga petak parking…
          Anda hebat…pertahankan parking wanita.

          0

          0
        • Aku tetap aku says:

          Filem Langit Cinta sangat best… jgn terpengaruh dgn citer peribadi Fazura. Ramai lagi pelakon lain dlm filem tu.Sokonglah filem tempatan. Tq

          0

          0
        • Anonymous says:

          Ala..Aku pn bkn la minat fazura ni..tapi klau dh kena block tu mestilah pengikut yg ada buat something yg fazura x suka…Ingat ada ke org suka2 nak block tanpa sebab..Pengikut2 insta n twitter ni ada yg mcm2 hal..Dah buat kaco, pstu nak mintak unblock..Nnti dah unblock,tah ape perangai lagi nak dibuatnya..sibuk stalk pstu menjaja n mengutuk2..Dah kena block,sibuk mntk unblock, dh kena block tu blah aje lah,yg hadap lg retis tu dh knpa,low class betul..tah2 nak glamer dlm insta tu kengkunun bagi komen hebat..puii..

          2

          0
      • Fazura blowjob tumblr says:

        Kolom batang tak ingat dunia tu yg jadi jahat terus mulut tu. Semua orang dia nak hentam

        2

        1
        • Anonymous says:

          Ayat tak bole nak elok lagi ke?? Terserlah perangai sebenar melalui ayat ayat yg keluar. Next time masa interview dgn reporter takyah la nak berlakun suci lemah lembut liuk lentok pijak semut tak mati. Meluat!

          1

          2
        • Anonymous says:

          Aku yg xtau citer pasal tu tetiba tau. X baik ko buka aib dia.

          0

          0
        • Anonymous says:

          bukan bukak aib dia..sememangnya sah terbukak..alam siber mana boleh nak rahsia2..sendiri cari penyakit..bagus jugak orang semua tahu..at least buat satu pengajaran bagi sesiapa..tapi buat empunya badan..mana dia tahu serik…bagi muka sangat..pasal tulah dia ni makin lantang..sombong.idung makin tinggj..menyampah

          1

          0
      • minah jambu terlajak habis says:

        jasin. seorang kanak2 7 taon telah terjatoh di dlm kumbahan najis di blakang sekolah ..lubang2 najis tu semua tk di tutop dn di biarkln terbukak ia sedlam 12kaki oh my god ! yg heran nye kenape lubang2 tu tk di tutop ? tk pikir bahaya pada kanak2 dn orang dewasa ? pehak sekolah tk ambek berat ke tentang keselamatan ini semua ? helo pak najib ..u mesti ambek tindakan pada pehak2 sekolah yg tk penting kan keselamatan terutama nye kanak2 sekolah yg tk tau ape2 kesian ..lov u pak najibb eemmuah…idop umno !

        0

        0
  2. awat nie haaa!!!! says:

    awat belagak sangat…

    2

    0
  3. Anonymous says:

    kematian itu pasti…

    0

    0
  4. Taro says:

    Perempuan bila lambat sangat kawen macam2 ragam

    1

    0
  5. Anonymous says:

    to fazura.. I love you as a muslimah .. love fazura !! hope you be a good muslimah..

    0

    2
  6. ada saya kesah? says:

    hahahahhaaha tak tahu kenapa. tapi aku rasa cerita ni kelakar betul dgn caption gitu. hahahahhahahahahhaha

    1

    1
  7. sofea says:

    kematian tu pasti..

    0

    0
  8. kirambulan says:

    hadap sangat retis cam kimK tu da kenapa! vongoks betul!

    2

    1
  9. Klon Fazura says:

    Bila tgk fazura teringat ada org tu penah cakap muka aku mcm fazura. Adoiyaaa… Tang mana sama x tau la. ?

    0

    1
  10. pajurit says:

    padan muka ko
    hadap sangat dgn artis!

    1

    0
    • bulan says:

      yess like a boss fazura.
      aku takdela suka fazura sgt sbnrnya tapi yg korang gigih nak follow dia sgt pastu tak dpt nak screen caption bagai mcm teraniaya sgt
      mcm mana pun tetap tak nak tgk langit cinta ko pajura

      0

      1
      • Aku tetap aku says:

        Filem Langit Cinta sangat best… jgn terpengaruh dgn citer peribadi Fazura. Ramai lagi pelakon lain dlm filem tu.Sokonglah filem tempatan. Tq

        1

        1
  11. SULTAN di FLAT BLOCK A :) says:

    mcm gaya budak sklh drjh 5 ..klau kwn ko ank raje kompem pajurah xblock die.. :) ^_^ :D

    1

    0
  12. Anonymous says:

    just keep loving kasihi sayangi oh dirimu..just keep loving YOURSELF contai sayangi oh dorimu.. hope fazura ikut lagu dia.. and be a great muslimah..love fazura

    0

    1
  13. Anonymous says:

    Xyah la nk follow si fazura ni sgt,bkn dpt apa pun dahlah berlagak..

    1

    0
  14. Anonymous says:

    just keep loving YOURSELF

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Berlagak… Kalau ye pun tak mau unblock (ye la sbb itu hak kau,suka ati kau la kan), tak perlu la biadap mcm tu jawapannyer. Buat tak tau sudah… Takyah reply langsung lebih baik dari jadi bongok. Itu sbb kene rijek dek tmj.

    1

    0
  16. adakokesah says:

    tak paham aku…..kenapa benda ni pun nak jadi isue….si artis perasan diva…..si peminat ni obses sangat…….bawak2 ngucap le kome2 ni semua……..takyah peduli…ni semua duniawi je…..sok lusa mati…….ada org kesah??????jawab lah

    1

    0
  17. Anonymous says:

    Apa2 ajelah fazura asalkan bahagia… Tapi bila tgk fazura pakai tudung cantik sesangat… Harap 1 day dia akan menutup aurat dgn sempurna . Ameen

    0

    1
  18. kesian haha says:

    ahhahahhaaaa..padan muke..ha rasekan..dok terhegeh sgt artis!!!padan muke.inilah salah satu peminat yg akan back up fazura bile dy buat salah..skang ko da kne ngn artis xde maruah ni!!!pengajaran ye adik2, toksah la dok terhegeh kt artis2 ye..xde gune..lebiah baik jadikan rasulullah tu idola..insyaAllah bahagia hidup kome..ade hikmah tu kenape Allah takdirkn si pajura ni balas cmtu..pikir lah..

    1

    0
  19. hanatajima says:

    hahaha at least die balas la jgk, k posittive

    0

    1
  20. mata galak says:

    mmg lah artis nie manusia gak ada perasaan tapi kena ingat xder peminat awak tu nothing k, biarlah jwb ngan cara beradab lagipun peminat tu pun tanya ngan sopan, peminat pun satu fanatik sgt

    1

    0
  21. Ayoyo says:

    Pergh perghh aku dulu peminat Fazura kot sebab dia cantik nampak educated blablabla. Dulu la. Lepas kes KimK memang tak minat terus level 9000. Ni keluar lagi gosip negatif pasal dia? Mhmmm lagi lah..awat biadap ngat Fazura oii kami sebagai bekas peminat turut kecewa. Harap-harap ni fitnah je lah ye *husnuzon*

    Tunggu je lah respon dia nanti..

    0

    0
  22. Wan says:

    x habis2 dgn sikap berlagak diva nya ,trep perfect dgn quote bagai . Ini lah mabusia yg kekurangan kasih syg sb tue brkwn dgn translate gender .Apa perasaan nya bila lopa digelar jutawan muda ?? Buat2 x nmpk kt paper n buat happy …kesian sgt….

    1

    0
  23. Wan says:

    ~~~~

    0

    0
  24. Lara says:

    ok la jugak still bahasakan ”saya”, masih ada adab nya di situ.

    0

    0
  25. Aku says:

    Cantik fazura nie… Tapi ape dia ckp mmg btul arr ade dia kesah ke… Yg kena block tu gak nye mulut cam ape so block pun bagus pe…aku bukan lah peminat dia cuma ok ok jer suka tgk muka dia tu jer

    0

    0
  26. mar says:

    hek eleh si minah isap cendawan ni..kerek nak mampos….sangat pura2…aku tahu lah aku pernah lepak dgn die…semua artis die nak kutuk..si lofa pon jadi bahan kutukan die…ohhh sooo annoying ko ni faz…menyampah…muke cantik. otak bodoh.

    1

    0
    • Anonymous says:

      please don’t be a fire stone.. just be a great muslim..stop annoying people

      0

      0
    • KIMK says:

      ko nie pun sama gak, dahlah pernah sama lepak ngan fazura pastu ko kutuk kat belakang dia plak, spttnya ko tegur lah dia depan2 haihhh

      0

      1
  27. Wan says:

    Berlagak , x educated lngsung…dsr PPRT sgt . .asyik nak selfie makhluk translate gender dgn ayt “with positive people la,with confidence la . .” . .BEAUTY WITHOUT BRAIN , lopa dah maju ke depan ..awk nie masih tabiat kebudak-budakan . .lepas tue post ayt2 suci . .sudah2 lah dgn keFAKE an awk tue…semua org dh tahu cuma Peminat awk jak tu yg buta.

    1

    0
  28. Wan says:

    fakefazura x kemana…

    1

    0
  29. fakelady says:

    Nasib baik YTM Raja Zarith Sofia tak berkenan buat menantu dengan TMJ dulu. Kalau tak, memang haru-biru lah istan Johor.
    Fazura, you are the real Kim*K.

    hahaha

    1

    0
    • Anonymous says:

      dia too social..keturunan raja mana nak bermenantukan pemain video blue hisap batang.. terbukti.ini bukan fake ok..memang dia dlm video tu..

      0

      0
      • enon la bukan anon says:

        memang dia kot..
        org bangang/buta je yg ckp itu bukan dia..
        kamon la..
        ramai lg artis2 yg bagus korang nak follow…

        0

        0
      • sape erk says:

        siapa dh tgok video tu msti perasan..mamat dlm video tu mcm bertubuh gempal dan kulit sawo matang..tgn lelaki tu pom mcm berbulu sikit..hm…agk2 siapa pakwe fazura yg lepas2 yg bertubuh gempal dan tgn mcm berbulu erk???siap pgil fazura baby..baby bagai…hm…

        0

        0
  30. Anonymous says:

    Astaghfirullahalazim baca komen2 kat cni.

    0

    0
  31. Anonymous says:

    Yg pasti gigi fazura cantik..hihi

    0

    0
  32. tadename says:

    boleh tak jangan cara hal artis ? aku dah muak kot bila buka je kutuk situ kutuk sini , dah kalau tak suka jangan baca jangan komen , isu kmak ta pape tuh tak habis habis lagi , korang nak tunggu brape tahun lagi nak tutup cerita , lantak dia la life dye kot . org melayu sesame melayu pun nak kutuk situ sini , dah ade akal ke , pleasee laa kalau aku jadi faruza pun aku dah stress siap maki hamun balik laa

    0

    1
    • Fazura rajin komen dekat BN says:

      Masalahnya kau je yg paling stress kat sini. Kau fazura ke? Hohohohoho
      Tolong jangan muncul lagi dalam industri hiburan. Ramai da taknak tengok muka kau lagi dah. Jijik weh

      1

      0
      • Mimimimi says:

        I masih nak tengok :)
        She’s pretty. Suka tengok lakonan dia.
        Kisah peribadi dia kita jangan campur.
        Yang instag tu, terbaca dekat fb ke blog ke ada orang komen yang kena block tu komen lucah dekat ig fazura, lepastu ajak rakan-rakan berlucahan secara berjemaah ke instag faz.

        0

        1
        • Anonymous says:

          Well, not that pretty… she is ok only. Cuba compare gmbr kat ig dan muka dia kat luar, jelas edit :)

          1

          0
  33. Anonymous says:

    Yg pasti gigi fazura cantikkk..hihi

    0

    1
  34. bukan hal aku says:

    hahaha…naseb baik aku unfollow dia…so x dapat la dia block aku….mihmihmihmih #ingatakukesah

    1

    0
  35. sofinaz says:

    yg kena block tu mesti mulut puaka… takde la minat fazura atau nak obsess dgn artis mana2 pun tp kalo dah kena block…lantak la… apa blh bankrap ke kalo tak folo fazura… adehhh… hahaha

    0

    1
  36. MAK JEMAH says:

    X ade cerita orang lain… ape leee yang elok sangat pasal Fazura ni… berlakon kelaut…menyanyi kelaut… cantik mmmmm cantik ke? macam orang biasa jeee

    1

    0
  37. fazura comel angat says:

    perempuan bila lambat kawen (berumur) memang perangai macam ha*** sikit. banyak dah jumpa yg mcm nie. cepat sentap lah, ikot kepala hotak dia lah, keja orang lain salah lah, semua benda dia nak lah. ehhhh lantak kau lah

    0

    0
  38. rm2.6 says:

    PADAN MUKE KORANG..NK PUJA PUJI SANGANT2 RETIS2 NIH..ERMMM..KENE SETEPEK KT MUKE..NK FOLLOW LG KE RETIS2 NIH. INGAT RETIS2 ADA MASA NK JAWAP PUJIAN KORANG..MALAM SIKIT..PESANAN rm2.6 AKU NI LAAA..TAK YAH LA NK IDOLA SANGAT KT RETIS2 NIH..

    1

    0
  39. Pahzora says:

    Molot keji sbb hisap konek

    0

    0
  40. afidah azmi says:

    daripada Follow Fazura tu..better follow Heliza Helmi dapat jugak manfaatnya..

    0

    1
  41. Dora says:

    peminat yg mintak tlg tu pn ayat xbetoi, blh kata “suruh” ko nk mntak ckpla elok2 kot ye pun..nk mntak tlg tp ayat xleh blah..klu aku pn sory la…

    0

    1
  42. Anonymous says:

    tak minat heliza helmi…muslimah tp buat muka kiut bagai…euwww

    1

    0
  43. klon ct says:

    yg pasti tits pajura kaler itam..haha

    0

    0
  44. dinad says:

    suka sgt neelofa…
    dia unfollow tak block sbb dia taknak tgk posting2 yg negative dan serabutkan fikiran dia. si kim k ni pulak block followers sbb x suka orang say negative things about her.
    padahal dulu dia ni gigih bash neelofa tuduh bukan2…..tak sedar diri sangat.

    1

    0
    • -_- says:

      OK sila terima teguran ni dengan positif ya. Sorry la aku reply kat kau je. sebab kau antara yang last comment yang aku baca.

      Satu, jangan compare orang. Lain orang lain cerita. Kau suka mak bapak kau compare kau dengan adik beradik kau? Compare suami/isteri kau dengan suami/isteri adik beradik kau? Compare kau dengan anak jiran kau?
      Dua, kalau la kau baca comment kat Instagram zaman sekarang kau tak malu ke? Isu KimK tu kecik je pun. Kena propagate. Kalau kawan kau asyik kena kutuk je after a while kau mesti fed up. Yang perempuan tu tulis KimK tu kejadahnya? Kalau KimK betul betul depan dia, berani dia cakap muka Vee tu dengan KimK tu sama? Aku cuma terperanjat Fazura mengamuk. Itu je. Tapi untuk dia offended orang asyik kutuk kawan dia aku langsung tak hairan.
      Back to issue budak minta unblock ni, kejadahnya? Biar la dia block. Nora danish pun dulu ada cakap banyak sangat budak message dia benda lucah. Yang kau ni dok rasa budak tu hebat sangat nak ada kawan jadi PA “SURUH” Fazura unblock, pergi blah la. Duk instagram kacau artis hari hari, tak kerja, pastu tengok Melayu kahwin Cina korang mengamuk sakan. Ubah la perangai tu weyh. Malu aku.

      Lastly, ada beza unfollow orang dengan block orang. Banyak je orang aku unfollow sebab iklan banyak, gambar tah hape hape. Tapi bagusla, Neelofa nak protect diri dia dari dia menyampah dengan orang tu real life. Fazura tak nak kena harrass. Asyik kena carut je. Dapat exual harrassment hari hari. Nak sabar pun ada limit.

      Aib orang, Tuhan akan jaga kalau dia jaga aib dia. Kalau ye pun dia ada sex tape, kalau dia sorok sex tape dia, itu still antara dia dengan Tuhan. Tapi kalau kau pergi curi sex tape dia, kau upload, kau share link, kau borak pasal tu dengan kawan kawan sampai kawan kau pun buat benda yang sama macam kau, kau kena mintak maaf kat Fazura tau. Kot dia nak maafkan kau. Kalau dia tak maafkan kau, Tuhan pun tak nak maafkan. Bertaubatla weyh.

      0

      1
  45. hihihi says:

    lagi minat lopak dr fakezura

    1

    0
  46. anonymous says:

    menutup aurat adalah wajib. sebab itulah dlm tamaddun manusia, manusia memakai baju. sebelum tamaddun, manusia telanjang, tak pakai baju. mudah je nak faham kenapa menutup aurat itu wajib. bagaimanapun, pandangan ulamak berbeza, ada yg kata bertudung kerana pendapat ini lebih dipengaruhi revolusi iran dan kehidupan masyarakat arab yang konservatif. ada ulamak yang kata kalau mengganggu keselamatan ramai kerana kecantikkan kamu, kamu bertudung lah. pelbagai pendapat ini memberi kebebasan kepada wanita dan masyarakat. lagipun, bertudung tidak disebut dlm alquran. hakikatnya, tuhan menduga umatnya, tak kira siapa pun mereka, dan kalau nak kata bertudung itu maruah, jadi berlebihan pulak, kerana ramai diluar sana bertudung tapi melakukan dosa. hakikatnya berdosa tidak mengenal siapa pun. Allah menduga umatnya tak kira ko tu bertudung atau tidak.

    1

    0
  47. Aku sebatang kara says:

    Mamat tu pun bukan Heran sangat pun kena block hahahah, kalau mamat tu kesah sure dah buat IG baru stalk la balik si superlolo ni.?

    1

    0
  48. peria kecut says:

    ko ni pun dik..sesuka hati nak menyuruh orang unblock..ni bukan aku backup si minah atas tu ha.. tapi pkir logiklah..tak memasal nak suruh orang unblock..tu ig dia..dia punya psal lah.. sah2 si minah fazura tah kenal ko ke tak dik…yang si minah fazura.. tak payah balas lain kali..senang cter

    0

    0
  49. Anonymous says:

    poyo gila

    1

    0