Written by AbangNara | August 6th, 2009

saujana

Agak lama tak dengar tentang kumpulan nasyid Saujana yang suatu ketika dulu femes dengan lagu Sepohon Kayu. Paling last pun pasal kekecohan seorang bekas anggotanya, Khairul Izwan Saujana yang pergi audition One In A Million dengan gaya yang lain macam sikit.

Namun ada info baru yang kami terima baru-baru ini tentang kumpulan ini. Katanya album baru kumpulan Saujana akan diterbitkan semasa puasa nanti. Proses pembikinannya dah siap 90%. Jadi kalau anda peminat kumpulan Saujana, jangan lupa untuk dapatkan album diorang nie.

Oh selepas keluarnya Izwan daripada Saujana, ahli-ahli kumpulan nie sekarang terdiri daripada Najran, Pyan, Azalinor dan Zuhaidi. Dengar khabarnya bakal ada 2 lagi anggota baru yang akan join diorang tak lama lagi. Makin mantap la nampaknya kot.

Kalau anda berminat untuk mengenali lebih lanjut tentang kumpulan ini, ada website diorang di http://www.saujana.net.my. Lagi gambar ahli-ahli kumpulan Saujana dalam Malaysia Hari ini dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

saujana

saujana

saujana

122 responses to (INFO)Terbaru Tentang Kumpulan Nasyid Saujana

  1. hajar says:

    ada info baru

    0
    0
  2. hajar says:

    wah aku first lagi

    0
    0
  3. ziey says:

    hai slmt berkenalan semua… i’m new here…

    0
    0
  4. hajar says:

    hai tk ada org lak kat sini

    0
    0
  5. ziey says:

    minat sgt2 kumpulan ni dulu mase zmn skolah dulu….

    0
    0
  6. aifazahs says:

    minat gak kumpulan nie…mhi nie pagi td ke?? tv kat opis dah rosak x dpt nengok….

    0
    0
  7. ziey says:

    hajar, cane nak kluarkan gmbr kat sblh ni ek??? cm hajar gak la…hehehe…

    0
    0
    • hajar says:

      ni pun baru bt …shbt kt bn ni ngajo….awk type http://www.gravatar.com. pastu ikt langkah2 dia….sll nya buh skrg esk baru ada pic…

      0
      0
    • lliizzaa says:

      meh2 liza ajar…
      smlm anne yg ajar…huhuhu
      bukak kat gravatar.com
      register…
      pastu add image..
      senang jek…
      selamat mencuba.. (copy sebijik2 ayat anne ;p)

      0
      0
  8. jojio says:

    Ok jugak hiburan yg cam ni…

    0
    0
  9. kira-kira says:

    eh leader dye xder ker…

    0
    0
  10. kira-kira says:

    cm xder org jew.
    aku out lu lah..
    pas slt zhor aku in blk..
    bye sume..salam…

    0
    0
  11. suri says:

    sepohon kayu daunnya rimbun..

    0
    0
  12. jojio says:

    Vocalis jer dah tukar….

    0
    0
  13. lliizzaa says:

    testing2…
    nk cbe tgk kuar gmbar x..
    smlm anne ajar
    xtau jd ke x ni… huhu

    0
    0
  14. Penari Poco2 says:

    mane lain2 nie…aku sorang jer menari poco2 kat sini nie…

    0
    0
  15. Lady-Not-Gaga says:

    Im Coming… Wah… Cepat sunggoh org2 kat sini.. Argh… Konyangnyer… Korunk sumer da mkn ker? Oh… Dah lama X dengar sal team saujana nih.. =)

    0
    0
  16. Lady-Not-Gaga says:

    Adoi… Bila kua gossip baik2, teros mati kutu.. Xtau nak kate pe.. Cz dorg dah OK d mata aku, so…berpuas ati al.. kah3… Lau gossip panas tuh, X puas ati, tuh yg kutok berhemah tuh, hihi… Gossip baik, Xkan nak puji setiap masa kot… Nnati TerKEMBANG laks.. :-P

    0
    0
  17. puteriaquarius81 says:

    emmm hrp berdakwah bio ler bersungguh.. jgn jd cam khairul.. sdih tgk dia skang ni.. huhu

    0
    0
  18. EclipsE says:

    i’m coming…
    btl2 bz…

    0
    0
  19. gosipgurlfea says:

    khairul tu dari dulu lagi lembut2 gitu tapi x sangke aku dia trans jadi nyah……Aw!

    0
    0
  20. EclipsE says:

    aku mmg minat nasyid….
    best….

    0
    0
  21. jojio says:

    Sekarang ni banyak kumpulan nasyid menyepi, macam Raihan, Hijjaz , Rabbani…..kurang publisiti kot…….tak pun pasai tak da gambaq seksi…hihihi

    0
    0
  22. wantie says:

    Geli tengok kepala Mazidul. Berlipat lupat

    0
    0
  23. ziey says:

    ala… da jauh ketinggalan la… lmbt tol la komputer nih….

    0
    0
  24. ziey says:

    anyway thanks liza…

    0
    0
  25. ANneDeSilva says:

    aku langsung lambattttt

    0
    0
  26. ziey says:

    pape pon…. mmg minat la group ni… dlu la…. igt lg time skolah dlu letak gmbr c azalinor kat blkg fail. pas 2 kena rampas kat pengawas… siap nangis2 lg… hehe… truk btol…

    0
    0
    • fienaa says:

      hahah.. dah jd suami org da azalinor tu… baru je kawen bln 6 lps… dah nak jd ayah dah pun…. ehehehehe…. =)

      0
      0
  27. pening says:

    Tp plg syok dgr2 lagu Raihan, rabbani, in team. hijjaz…best gak layan lagu2 nasyid ni….damai jiwaku…

    0
    0
  28. Akak Leen says:

    Sepohon kayu, daunnya rimbun, Lebat bunganya serta buahnya
    Walaupun hidup seribu tahun, Kalau tak sembahyang apa gunanya

    Kami bekerja sehari-hari, Untuk belanja rumah sendiri
    Walaupun hidup seribu tahun, Kalau tak sembahyang apa gunanya

    Kami sembahyang fardu sembahyang, Sunatpun ada bukan sembarang
    Supaya Allah menjadi sayang, Kami bekerja hatilah riang

    Kami sembahyang limalah waktu , Siang dan malam sudahlah tentu
    Hidup dikubur yatim piatu , Tinggalah seorang dipukul dipalu

    Dipukul dipalu sehari-hari, Barulah dia sedarkan diri
    Hidup didunia tiada berarti , Akhirat disana sangatlah rugi

    ni lagu glamer derang dulu kan?…..

    0
    0
  29. Kak Su says:

    A’kum semua..lama Kak Su tak sembang…dah ramai kawan2 baru….

    semalam datang semua…

    mana jed, aries, saraa, trans, tyra dan len2 ni…
    rindu la Kak Su…

    0
    0
  30. ciko says:

    gambar ni masa bulan 5 hari tu,..
    nak info kump. saujana kat sini http://anasaujana.blogspot.com/

    0
    0
  31. nawza says:

    gambar ni masa bulan 5 hari tu,..
    nak info kump. saujana kat sini http://anasaujana.blogspot.com/

    nawza

    0
    0
  32. Zaza Muhammad says:

    hmm bz tol aku semenjak 2 menjak ni…BN pun lama x layan… crita psl Saujana ni… xde aa minta sesgt tp masa Dr tu g audition dgn gaye ‘terbarunye’ mmg aku terkejut beruk… aku leh trima lai bile Faizal Tahir dr nasyid ke imej rock.. tp klu transformasi smpi ala2 mat patah… haru beb..

    0
    0
  33. ezzart.rahman says:

    camne pic saya bole ada d sini?

    0
    0
  34. Legalsounds says:

    This is my first time I have visited here. I found a lot of interesting information in your blog. From the volume of comments on your articles, I guess I am not the only one! keep up the great work.

    0
    0