Written by AbangNara | August 6th, 2009

saujana

Agak lama tak dengar tentang kumpulan nasyid Saujana yang suatu ketika dulu femes dengan lagu Sepohon Kayu. Paling last pun pasal kekecohan seorang bekas anggotanya, Khairul Izwan Saujana yang pergi audition One In A Million dengan gaya yang lain macam sikit.

Namun ada info baru yang kami terima baru-baru ini tentang kumpulan ini. Katanya album baru kumpulan Saujana akan diterbitkan semasa puasa nanti. Proses pembikinannya dah siap 90%. Jadi kalau anda peminat kumpulan Saujana, jangan lupa untuk dapatkan album diorang nie.

Oh selepas keluarnya Izwan daripada Saujana, ahli-ahli kumpulan nie sekarang terdiri daripada Najran, Pyan, Azalinor dan Zuhaidi. Dengar khabarnya bakal ada 2 lagi anggota baru yang akan join diorang tak lama lagi. Makin mantap la nampaknya kot.

Kalau anda berminat untuk mengenali lebih lanjut tentang kumpulan ini, ada website diorang di http://www.saujana.net.my. Lagi gambar ahli-ahli kumpulan Saujana dalam Malaysia Hari ini dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

saujana

saujana

saujana

122 responses to (INFO)Terbaru Tentang Kumpulan Nasyid Saujana

  1. hajar says:

    ada info baru

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. hajar says:

    wah aku first lagi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. ziey says:

    hai slmt berkenalan semua… i’m new here…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. hajar says:

    hai tk ada org lak kat sini

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. ziey says:

    minat sgt2 kumpulan ni dulu mase zmn skolah dulu….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. aifazahs says:

    minat gak kumpulan nie…mhi nie pagi td ke?? tv kat opis dah rosak x dpt nengok….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. ziey says:

    hajar, cane nak kluarkan gmbr kat sblh ni ek??? cm hajar gak la…hehehe…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hajar says:

      ni pun baru bt …shbt kt bn ni ngajo….awk type http://www.gravatar.com. pastu ikt langkah2 dia….sll nya buh skrg esk baru ada pic…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lliizzaa says:

      meh2 liza ajar…
      smlm anne yg ajar…huhuhu
      bukak kat gravatar.com
      register…
      pastu add image..
      senang jek…
      selamat mencuba.. (copy sebijik2 ayat anne ;p)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. jojio says:

    Ok jugak hiburan yg cam ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. kira-kira says:

    eh leader dye xder ker…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. kira-kira says:

    cm xder org jew.
    aku out lu lah..
    pas slt zhor aku in blk..
    bye sume..salam…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. suri says:

    sepohon kayu daunnya rimbun..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. jojio says:

    Vocalis jer dah tukar….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. lliizzaa says:

    testing2…
    nk cbe tgk kuar gmbar x..
    smlm anne ajar
    xtau jd ke x ni… huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. Penari Poco2 says:

    mane lain2 nie…aku sorang jer menari poco2 kat sini nie…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. Lady-Not-Gaga says:

    Im Coming… Wah… Cepat sunggoh org2 kat sini.. Argh… Konyangnyer… Korunk sumer da mkn ker? Oh… Dah lama X dengar sal team saujana nih.. =)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      welcome back…sunyi sepi aku kat sini…ko dah muncul…tq2…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tOmEii says:

        hai guyss…n3 xbestla….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Lady-Not-Gaga says:

          Tulah pasai.. Mati akal aku tgk kumen nih… Patot la aku tgk pengomen kurg kat BN nih, maybe dey got notin 2 say kot, hohhooo.. Ko laks Tomeii?? Nak komen per sal dorunk??

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tOmEii says:

          nth xde menda pn nk komen cz xpnas lorrr…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Lady-Not-Gaga says:

          Ha, tau Xper…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. Lady-Not-Gaga says:

    Adoi… Bila kua gossip baik2, teros mati kutu.. Xtau nak kate pe.. Cz dorg dah OK d mata aku, so…berpuas ati al.. kah3… Lau gossip panas tuh, X puas ati, tuh yg kutok berhemah tuh, hihi… Gossip baik, Xkan nak puji setiap masa kot… Nnati TerKEMBANG laks.. :-P

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. puteriaquarius81 says:

    emmm hrp berdakwah bio ler bersungguh.. jgn jd cam khairul.. sdih tgk dia skang ni.. huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. EclipsE says:

    i’m coming…
    btl2 bz…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. gosipgurlfea says:

    khairul tu dari dulu lagi lembut2 gitu tapi x sangke aku dia trans jadi nyah……Aw!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. EclipsE says:

    aku mmg minat nasyid….
    best….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. jojio says:

    Sekarang ni banyak kumpulan nasyid menyepi, macam Raihan, Hijjaz , Rabbani…..kurang publisiti kot…….tak pun pasai tak da gambaq seksi…hihihi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. wantie says:

    Geli tengok kepala Mazidul. Berlipat lupat

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. ziey says:

    ala… da jauh ketinggalan la… lmbt tol la komputer nih….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. ziey says:

    anyway thanks liza…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. ANneDeSilva says:

    aku langsung lambattttt

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. ziey says:

    pape pon…. mmg minat la group ni… dlu la…. igt lg time skolah dlu letak gmbr c azalinor kat blkg fail. pas 2 kena rampas kat pengawas… siap nangis2 lg… hehe… truk btol…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • fienaa says:

      hahah.. dah jd suami org da azalinor tu… baru je kawen bln 6 lps… dah nak jd ayah dah pun…. ehehehehe…. =)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. pening says:

    Tp plg syok dgr2 lagu Raihan, rabbani, in team. hijjaz…best gak layan lagu2 nasyid ni….damai jiwaku…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. Akak Leen says:

    Sepohon kayu, daunnya rimbun, Lebat bunganya serta buahnya
    Walaupun hidup seribu tahun, Kalau tak sembahyang apa gunanya

    Kami bekerja sehari-hari, Untuk belanja rumah sendiri
    Walaupun hidup seribu tahun, Kalau tak sembahyang apa gunanya

    Kami sembahyang fardu sembahyang, Sunatpun ada bukan sembarang
    Supaya Allah menjadi sayang, Kami bekerja hatilah riang

    Kami sembahyang limalah waktu , Siang dan malam sudahlah tentu
    Hidup dikubur yatim piatu , Tinggalah seorang dipukul dipalu

    Dipukul dipalu sehari-hari, Barulah dia sedarkan diri
    Hidup didunia tiada berarti , Akhirat disana sangatlah rugi

    ni lagu glamer derang dulu kan?…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. Kak Su says:

    A’kum semua..lama Kak Su tak sembang…dah ramai kawan2 baru….

    semalam datang semua…

    mana jed, aries, saraa, trans, tyra dan len2 ni…
    rindu la Kak Su…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. ciko says:

    gambar ni masa bulan 5 hari tu,..
    nak info kump. saujana kat sini http://anasaujana.blogspot.com/

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. nawza says:

    gambar ni masa bulan 5 hari tu,..
    nak info kump. saujana kat sini http://anasaujana.blogspot.com/

    nawza

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. Zaza Muhammad says:

    hmm bz tol aku semenjak 2 menjak ni…BN pun lama x layan… crita psl Saujana ni… xde aa minta sesgt tp masa Dr tu g audition dgn gaye ‘terbarunye’ mmg aku terkejut beruk… aku leh trima lai bile Faizal Tahir dr nasyid ke imej rock.. tp klu transformasi smpi ala2 mat patah… haru beb..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. ezzart.rahman says:

    camne pic saya bole ada d sini?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. Legalsounds says:

    This is my first time I have visited here. I found a lot of interesting information in your blog. From the volume of comments on your articles, I guess I am not the only one! keep up the great work.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0