Written by AbangNara | December 21st, 2010

marion caunter

Semalam kami menerima sepucuk email daripada seorang pembaca bertuah yang dapat menghadiri majlis perkahwinan Marion Caunter dan SM Nasarudin. Bacalah email darinya dan semoga segala kekusutan yang ada di dalam hati anda semua terlerai.

[note]Banyak tetamu VVIP hadir termasuk Dr.Mahathir dan Isteri, Najib..Muhyiddin dan ramai lagi menteri-menteri yang hadir. Resepsi perkahwinan memang grand. Boleh dikatakan wedding of the year. Kesemua ahli keluarga pihak lelaki hadir. Tak macam gosip cakap abang dia bengang. Tidak. Mereka semua berada disana cuma gambar beliau tidak disiarkan sahaja.

Kesemua ahli-ahli kontestan The Biggest Loser tahun ini pun bertuah dapat jemputan dari Marion dan mereka semua hadir di majlis perkahwinan di Mandarin Oriental. Di majlis tersebut, SM dan Marion juga mengaku yang SM Nasa ialah BOYFRIEND pertama Marion. Semua pun tak sangka. Itu pasalnya tak pernah ada gosip Marion dengan laki lain. Kepada semua kaum musliman yang berhasat dengki dengan Marion dengan mengatakan dia kaki cukur,mata duitan. NASA sendiri berkata di majlis perkahwinan yang beliau menyukai Marion kerana dia baik hati, lemah lembut dan serius semasa bekerja.

Tidak pernah selama 5 tahun dalam hubungan mereka,Marion meminta NASA membeli apa-apa atau kereta free! Di mana semua orang pun ketawa.Marion kenal NASA sebelum Nasa jadik CEO lagi la. NASA sendiri tahu menilai siapa yang nak duit atau sukakan dia kerana beliau. Jadik kawan-kawan kat luar tu, ucapkan kebahagiaan kepada mereka berdua dan jangan tabur fitnah semata-mata. Jangan la..mempersoalkan agama Marion. Cinta tak kenal bangsa la woi.[/note]

Lagi gambar sekitar majlis resepsi Marion Caunter dan SM Nasarudin dengan membaca entri ini sepenuhnya. Gambar kredit GUA.

P.S: Dah ada anak nanti, harap-harap SM dan Marion tak jadi macam nie time jaga anak.

marion caunter sm nasa

marion caunter sm nasa

marion caunter sm nasa

marion caunter

marion caunter

marion caunter

marion caunter

marion caunter

marion caunter

marion caunter

marion caunter

marion caunter

marion caunter

183 responses to Info Tentang Majlis Perkahwinan Marion Caunter Dan SM Nasa

  1. ProfHariz says:

    Wahhh… Mcm SMS je wedding diorg~

    0
    0
    • PAKCIK ZB says:

      konsep dan idea dr org yg sama kot.. atau diorg sendiri yg pilih utk nampak mcm SMS :P

      0
      0
      • gilo says:

        APA MOTIF INFO NI EK????

        0
        0
        • kurus says:

          motif dia mungkin ayat atas tu gilo:
          “Kepada semua kaum musliman yang berhasat dengki dengan Marion dengan mengatakan dia kaki cukur,mata duitan.”

          walhal terang2 WIKIPEDIA buat BIG STATEMENT, MARION CAUNTER GOLD DIGGER..

          perangkap samar.. pastu bila org kta, trmasuk islam ker, ciner ker, tamil ker, kadazan ker saper2 lah yg menimbulkan keraguan sama, maka yg kena di ayat atas tu adalah ‘musliman’.

          0
          0
        • tumpang bagitau…

          wiki tu bersumberkan voluntary info from public like u n me…jd sila xpercaya 100% tnpa mrujuk smber lebih bertauliah…

          p/s:never state wikipedia as reference for ur asgmt k:)

          0
          0
        • zubedah says:

          wahhhhh, tringat pensyarah i. trimas ‘kaki edit wiki’

          0
          0
        • lu pk r sendiri says:

          ade jugak org caye ng wikipedia bulat2.. padahal sape2 pun dpt edit wikipedia tuh.. lenkali kaji dulu b4 buat statement..jgn memalukan diri sendri..ish3.. kesian..

          0
          0
        • selipar jepun says:

          apa2pun terbaik lar wedding you all.. tabik springg.. tak mungkin orang lain bole buat macam ni..

          0
          0
        • Apahal? says:

          nk tegur gk email nih skittt..correct me if im wrong..npe leh wujud ayat
          >> “Jangan la..mempersoalkan agama Marion. Cinta tak kenal bangsa la woi.”

          apa beza agama dgn bangsa?? yer, kamu awk cina..tuh agama awk..kt malaysia jer yg ramai cina tuh buddha..kt negara china sendiri byk je yg bangsa cina dgn agama kristian & islam..agama x melambgkn bangsa la!!

          kenapa jgn persoalkn agama marion? bukn ke dia mmg kena beragama islam utk kawin dgn org islam?? jd bila dia islam apa pegangan yg dia kena amalkn?? tp mslhnye kita nih, yg islam dh xbrape nk jelas islamnye, cmne la leh terpikir nk islamkn agama lain..hurm, wallahualam..

          Jgn main2 dgn agama, bila islam sendiri dh kuar surah al kafirun, bila negara Malaysia dh kuarkn akta tntang agama + bangsa. jgn kita plak nk pecah belahkn agama and bangsa kita sendiri!! Bila kita dh xhormat agama kita sendiri, apa yg kita harapkn? nk hrpkn bangsa/agama lain junjung bangsa/agama kita??? MIMPILAH..Moga2 kita sama2 diberi hidayah dan kekuatan demi agama suci ni..

          0
          0
      • tiz zaqyah says:

        Wedding SMS lagi biase kot..
        nie over grand kot..
        cuba duit tu sedekoh..
        dapek gak pahale..

        0
        0
        • gina says:

          duit die,suke ati die la nak buat ape…ko penah bersedekah tak??asik nak kutuk org jer kje…

          0
          0
        • Baizura says:

          bersedekah ada hadnya..dia buat canggih pun untuk meraikan tetamu..kira sedekah la tu..dengki habis la u ni..gerammmss i..mmh!

          0
          0
        • selipar jepun says:

          gina jelous. kekeke

          0
          0
        • jun says:

          alah ko ni. duit dia banyak, cubala bersangka baik dia tu mesti bersedekah. dah sedekah, duit dia ada banyak lagi suka hati la dia nak buat grand ke apa ke. daripada ko berfikir buruk abt dia tak bersedekah, kan lagi elok kalau kau sendiri yg bersedekah. kan dapat pahala drpd buruk sangka kat orang…. :)

          0
          0
        • usop says:

          alahai waklu la nak kutuks org…ko tahu ke dia pernah sedekah ke tidak..
          nama pun sedekah..dlm islam tidak elok bermegah untuk sedekah..kalau diam lagi bagus..bukan untuk bermegah..
          sebab tu majlis tu pun dia buat private..supaya tidak di katakan riak dan bermegah..
          org kadang tak tunjuk apa pun..org mcm ko je yg nampak..aduyaiiiii

          0
          0
        • gurly says:

          bnd yg ko xtau jgn la ko nk kepow..xkan die bsedekah die kne announced 1 dunia? ko cm tau je die bsedekah..x baek bsangka buruk..duit die byk, die wat la grand..lg 1, this couple very well known person lg2 SM…xkan nk wat cincai je..guess die msti la rmai…mstilah kne jmput dato’ sane, tan sri cni..kang xjmput, kcik plak ati..kte ckp mmg snang..dun say any craps if u ain’t been on their shoes.

          0
          0
        • Erin says:

          rite..
          hny tuhan yg tahu apa yg b’laku…

          0
          0
        • yaya says:

          Wedding SMS tu,bukan ditaja ke?At least kenduri kahwin MC and SM Nasa ni sendiri,takde ura2 ditaja.

          And apa salahnya die nak wat grand2 pun, kalau die nak wat kenduri 7hari 7malam pun,dia mampu.

          Sedekah tak sedekah,itu antara dia dan Allah,kita jangan pertikaikan.

          0
          0
        • konfemkodengki says:

          konfem ko dengki!!! ati busuk!!!

          0
          0
      • HAHA says:

        hoho suasana suram2 romantik… neway congrats.. yg pntg kekalkan hubungan r/tangga sebaiknya..

        #genghis from the biggest loser.. dasat la lu bro…

        0
        0
      • ani hisham says:

        oppa nara, korek la cite kawen KM Sarawak dgn bdk lubnan yg berusia 28 thn tu? da tgk gambar tp x puas… plzzz

        0
        0
        • ku kira says:

          lani br aku fhm..knape org bsr2 ni suka wat majlis kawen privately. sbb nyer dgn cara tu, bleh la yg dtg tu o pengantin leh pakai seksi meksi. tetamu plak, lantak la nk pakai apa. kalu wat secara terbuka, kn pakai bj kurung o lengkap tutup aurat. diorg x mo mcm tu. panas…

          0
          0
        • konfemkodengki says:

          konfem ko dengki!!! busuk douh ati ko ckp cmtu… ko baik sgt ker??

          0
          0
        • SWEET says:

          AKU PELIK
          RUANGAN UTK KOMEN
          BILA KOMEN
          DIKATA DENGKI

          0
          0
    • ann says:

      cinta mmg x knl bangsa..tp perlu berlandaskan agama.

      btw, semoga jodoh berpanjangan.. jgn jd cam sesetgh pihak, time kawen gembaq ya ampunnn..bla cerai…kalu leh lubang cacing pun dia nk tumpang…

      0
      0
      • Marion Counter Strike Condition Zero Afirmative says:

        Dia ni belum convert ke Islam lagi tu je, apa la si SM Nasa ni. Selalunya yang hantar email camni sama ada orang Melayu, orang Islam Sekular dan orang bukan Islam yang nak sokong dia.

        Aku pun bukan baik, tapi sejahat-jahat manusia tak ada sebaik-baik manusia. Tak payah jadi bangang nak nilai pengkomen di sini baik ke tak.

        Persoalan dia, Marion ni belum masuk Islam dan kalau dahn ‘SENTUH’ kira berzina.

        0
        0
        • futuremg says:

          aku cube bacer byk2 kali komen ko nieh..tp la nie tak paham aku apedaaa yg ko nak katakan….

          0
          0
        • anonymous says:

          x phm lerr komen kamu..marion blm msok islam???

          0
          0
        • koci says:

          aku pun x paham. ayat belit2.

          0
          0
        • March says:

          Kalau belum convert, cuba jelaskan bgmn diaorg akad nikah tempoh hari? Ngko ingat senang-senang je boleh nikah tanpa convert?

          Mmg pon kita taknak label sama ada seseorang pengomen tu bangang ke idak, tapi kalau dah keluar statement stupid mcm nie, you statement speaks for itself la kawan…

          0
          0
        • pertamatama says:

          ntah ape kau nk sampaikan nie..
          persoalannye diorng dah nikah,ape yg tk convertnye?yang dah lepas tu dah la,skurng2nye sekarang dorng dah memilih untuk memulakan hubungan yg lebih baik,iaitu jd suami isteri sah. sentuh bukan Islam berzina?habis klu nasa ni couple dgn muslim dan sentuh2 tak berzina la?sama je kn berdosa..marion ni hina sgt ke kalau msuk Islam,spatutnye korng brsyukur ada saudara baru,yg lain2 tanggungjwb nasa nk jaga atau bimbing,klau nk sgt ckp marion ni x elok ke dh wat macam2 ke sentuh2 zina,tu haa bf pertama dia(nasa) tu la yg lebih tau dn memainkan peranan dulu..klau takde sntuh2,sgt bagus..klau ye,elok sgt la tu nasa ajak kahwin,klau dah bertahun2 berkepit brjanji cinta bagai dgn anak perempuan org tk kisah la muslim ke tak,pandai2 la jaga elok2 lps tu..

          0
          0
        • aku pun nak komen says:

          aku pening baca komen ni…aku tak nak komen tp tak tahan la…membuak buak rasa nak gelak..
          apa la motif marion counter apekejadah ni nak highlightkan…

          0
          0
      • pisau cukur says:

        2 la pelik gak aku napa tak bole pertikai ttg agama tu….dan aku CABAQ lah org yg hntr email ni bg bukti yg SM Faizal & Emilia ada skali di majlis tu…aku CABQ hang bg bukti faizal ada disitu…sila bg bukti then baru cerita aaiihhh…

        0
        0
    • http://wearetheslave.blogspot.com/2010/06/4-golongan-lelaki-yg-akan-ditarik-masuk.html says:

      wah mmg grad, alhamdulillah smoga berkkalan hingga akhir hayat….x mo cerai2 ya…..=)

      0
      0
  2. student bandung says:

    semoga jodoh berpanjangan!!!

    0
    0
    • http://kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

      janganlah nak kutuk granb camne pon…. kalau mampu buat lah semeriah mana pon…. dah nama pon majlis perkahwinan mestilah kna wat grand2….. klau pasal sedekah itu antara dia ngan tuhan…. x kan dia nak heboh dia pernah sedekah menyedekah ni….. nnt kata riak pula….. alahai orang Melayu….. suka sangat kondem orang

      0
      0
  3. PAKCIK ZB says:

    apa2 pun.. tahniah dan selamat berbahagia.. semoga kekal hingga ke akhit hayat.. to sm nasa, bimbing isteri tu elok2..

    0
    0
  4. teDi says:

    Agamm amat penting dalam sebuah perkahwinan dalam islam.

    Kalau seorang non muslim dna muslim macam mana?

    kenapa tak boleh persoalkan bab agama?
    tak faham…

    0
    0
    • neyna says:

      tu la.. Heran plak apsal takleh persoalkan agama. Dahla email tu ckp : lain BANGSA.. Then suddenly ckp jgn pertikaikan agamanya. Apa2pon congrats for d lovely couple. Semoga hubby dpt membimbing wifenye dan bersama2 menjadi muslim yg sejati amin.

      0
      0
      • nana says:

        x faham laaa….. ntah2 emel tu dr keluarga SM sendiri….huhuhuhu

        0
        0
        • gina says:

          tak baik buruk sangka kat org…macam mane org yang buakn muslim tu nak hormat dengan islam sedangkan org islam sendiri suke memburuk2kan org lain dan pertikaikan islam atau tidah seseorg tu…tu antara dia dah ALLAH,seseorg mualaf itu ibarat bayi yang baru lahir kedunia,kite yang patut bimbing die…bukan menjatuhkannya…

          0
          0
        • artiswithnomentality says:

          memang la urusan tu urusan dia ngan Allah, tapi kita boleh fikir sendiri la dia masuk Islam sebab apa kan?orang yang betul2 dapat hidayah dari Allah untuk masuk Islam takdenya nak berpakaian berkemban macam marion tu kan?

          wallahualam…

          0
          0
        • Marion Counter Strike says:

          Dia ni belum convert ke Islam lagi tu je, apa la si SM Nasa ni. Selalunya yang hantar email camni sama ada orang Melayu, orang Islam Sekular dan orang bukan Islam yang nak sokong dia.

          Aku pun bukan baik, tapi sejahat-jahat manusia tak ada sebaik-baik manusia. Tak payah jadi bangang nak nilai pengkomen di sini baik ke tak.

          Persoalan dia, Marion ni belum masuk Islam dan kalau dahn ‘SENTUH’ kira berzina.

          0
          0
        • teDi says:

          kenapa tidak boleh pertikai? sebab tidak di nyatakan dans aya just curious saja.

          untuk mengelakkan saya membuat fitnah atau termengumpat sepatutnya bila mahu buat kenyataan nyatakanlah sekali agama atau sekurang-kurangnya nama islamnya seperti kes-kes perkahiwnan artis sebelum ini.

          bagaimana awak tahu dia mualaf? Boleh tak beri saya mana-mana link supaya saya dapat rungkai kemusykilan saya atau awak hanya berfikiran positif yang beliau sudah memeluk Islam?
          Terima kasih

          0
          0
    • Mozart says:

      Agreed…kenapa x boleh soal bab agama? Padahal soal agama yg paling crucial.

      0
      0
    • zullwell says:

      tak salah masuk Islam walaupun atas dasar untuk berkahwin. itu pun dah termasuk mendapat hidayah Allah.

      dalam dunia ni semua bangsa ada yang beragama Islam bukan orang Melayu.

      kalau dah ada majlis nikah of coursela Marion tu dah masuk Islam…. binti nya pun Abdullah

      0
      0
    • takdename says:

      Jangan la..mempersoalkan agama Marion. Cinta tak kenal bangsa la woi.
      ***ayat ni la yg aku cm x bleh trima sikit..what d hell!!jgn prsoalankn agama sbb cinta???..sdgkn dlm islam sdri pon agama prioriti no.1.cinta ni pth tumbuh hilang brgnti.

      0
      0
      • neyna says:

        mmg tak kisah la agamanya time bercinta, tp time kahwin tu tentu lah kene masuk Islam. Niat sbnr hanya Tuhan sahaja yang tahu, mana tau kot2 dpt lebih hidayah after kawen. Cuma isu skrg ni penghantar email ni yg mcm emo semacam tak paham sungguh..adakah dari Sisters in Islam hehe??

        0
        0
  5. topo says:

    congrats to both of them >.<

    0
    0
  6. berry says:

    cntik..wow

    0
    0
  7. Sri Bridal says:

    kalo x silap saya,marion mmg da peluk islam sejak oktober lagi. tidak timbul isu dia adalah non muslim di sini.

    ~sy admire deco & hiasan wedding ini ;)

    Selamat Pengantin Baru to both of u

    0
    0
  8. haku ler says:

    wahh..peserta the biggest loser pun ade… hihihi.. cantek sungguh mereka…

    0
    0
  9. anum says:

    cara perkahwinan seperti???? fikir-fikir kn..

    tidak nampak ciri islam diterapkan.. modern katakan ye.. Bimbing isteri itu sebaik mungkin, jangan islam hanya pada nama sahaja..dunia mahu kepenghujungnya..

    0
    0
    • gina says:

      agaknyer kalau ko banyak duit pon ko akan buat wedding yang macam ni…jgn asik nak cakap org jer…fikirkan la…:)

      0
      0
      • yume says:

        doakan jer mereka berbahagia dan jumpa ‘cahaya’. mungkin siapa tahu marion tu akan lebih islam dari orng islam sendiri satu hari nanti.

        p/s : baju akad nikah dia lebih sopan dari baju akad nikah orang yang dah islam sejak azali. yang telus sana sini.

        0
        0
      • Fatin says:

        betul.sbb tu dia buat tetutup.
        taknak org biasa2 cam kita ni mulut bising ckp itu ini

        0
        0
      • Fatin says:

        betul.sbb tu dia buat tetutup.
        taknak org biasa2 cam kita ni mulut bising ckp itu ini.
        mmg grand lah wedding dia

        semoga mereka bahagia dan diberi hidayah yg sbenarnya~

        0
        0
        • SWEET says:

          NAK BUAT CARA TERTUTUP
          X NAK BAGI BISING
          SEBAB DIORANG TU
          PENGANTIN PAKAI BERKEMBAN
          TETAMU PAKAI SEKSI MEKSI

          0
          0
    • hani pelangi says:

      sokong gina…cermin diri sendiri dulu sedara oii sblom nak ktuk owg..mana la mlayu xdipandang hina..mgutuk dan menjatuhkan bangsa sendiri pandai..

      0
      0
  10. Saver says:

    aku stress btol la bila tgk org kawen pakai kemban…bluek

    0
    0
  11. lylyezora says:

    sama cantik sama padan…tahniah smoga kekal bahagia keakhir hayat…amin……………

    0
    0
  12. momok says:

    jgn peluk islam semata-mata sbb nak kawin takot nnt kalau jodoh tak pjg akan kembali kpd agama yg asal.. nauzubillah

    didoakan marion rose dan sm nasa berkekalan hingga ke akhir hayat amin

    0
    0
  13. ain honey says:

    tahniah!semoga bahagia ke akhirnya=)

    0
    0
  14. Alysandra Milano says:

    sgt sweet.. i pun suke Marion.. no wonder Nasa pilih die.. moga bahgia smpai surga nnti.. Amin… Allah bless uol..

    0
    0
  15. what the? says:

    sama cantik sama padan, semoga baik-baik sahaja kehidupan lepas bernikah, sangat baru bagi seorang mualaf yang hendak mengamalkan islam dalam hidupnya, berilah peluang pada dia, sejauh mana dia mampu bawa jalan Allah dalam hidup dia.

    0
    0
  16. saidatul saadiah says:

    semoga kekal …selamanyer

    0
    0
  17. sang tiago says:

    ermm

    0
    0
  18. ELeVen BLack Rose says:

    ske sgt ngn konsep die…warna ros putih….n simple je…tak serabut….

    0
    0
  19. ain says:

    tak nampak macam perkahwinan org islam pun…sedihnya…

    0
    0
    • begitulah says:

      Sbb dia baru convert korg pertikai wedding x mcm islam la apa la. Dulu siti punyer wedding, pki gak gaun kembang2 kata ikut cinderella. islam sgt ke tu. siap nyanyi2. Korg ada ke pertikai mcm islam ke x?
      Kukuh sgt ke islam korg yg pertikaikn islam org lain? Doakan lebih baik drpd buat mcm tu.

      0
      0
      • mary says:

        marion mmg baru convert tp husband dia apa cerita? xkan husband ikut wife plak so saper bimbing saper ni?

        0
        0
    • lavender says:

      yg lahir sebagai islam, perkahwinan nye blom tentu seperti islam..zaman sekarang,hantaran sgt tggi..itu bkn islam,tpi adat..sanding, itu bkn islam tpi adat.. kenapa perkahwinan Marion shj dipertikai kan smpai mcm nie..??saudara islam kita yg lain juga same kan..??Nauzubillah..~

      0
      0
    • xnampak mcm Islam or xnampak mcm melayu…?
      nak tggu hantaran,bersanding,bersilat,kompang bagai baru Islam ke…?n kita sndiri ni pn Islam ke adat…?tahu x klu wedding saudara seagama kita nun jauh di mesir pn mostly dibuat secara tertutup..?sbb..?pengantin,keluarga n teman terdekat nak berdansa bertepuk…Islamkah mereka..?ya Islam…lebih Islam drpd kebykn khalayak kita…jd yg menghakimi bukan kita…ada dunia yg lebih luas di luar lingkungan ni…jgn letakkan tabir pd yg xperlu…

      0
      0
  20. adriana lima says:

    wah..genghis finale TBLA asia pon ader… Nai mane.. huhu

    0
    0
  21. azreeny says:

    hmmm wat wedding grand gila gaban cmnih…tp masa kes penghuni rumah kebajikan yg nak kena halau tuh xde sape pun tmpil utk bagi bantuan ato selamatkan rumah tuh…smpai penghuni2 yg da tua tu terpaksa pindah tempat lain….Itulah dunia skang…Mengejar kesoronokan dunia…Yg memerlukan di pandang sebelah mata…

    Walo apa pun semoga bahagia hingga ke akhir hayat..Happy married life!

    0
    0
    • gina says:

      dah dorg ade duit,suke ati dorg la nak buat macam mane…abis asal ko jer yang tak g tolong penghuni rumah kebajikan tue…asik nak kutuk2 org jer kejenyer…fikirkan2lah…mengata org tu ibarat membunuh saudara seislamnyer sendiri…soo…

      0
      0
  22. Syue Mustafa says:

    Tahniah buat pengantin.

    0
    0
  23. xde dengki2 pun … dah jodoh dia.
    Semoga jodoh berkekalan…
    tp tetap sedih sbb majlis terlalu ‘modern’. Mmg cinta tak kenal bangsa tp cinta bagai nk rak belum tentu menjamin kebahagiaan…

    0
    0
  24. cik mimie says:

    perkahwinan xda ciri Islam?? org biase pown sama… tu sanding2 bini x tutup aurat.. ada yg pakai tudung tp baju ketat gler.. jarang kat lengan.. mcm mana pulak?

    0
    0
  25. gosipgurl_fea says:

    wow her first love ! tahniah!!!!!!!!

    0
    0
  26. liza says:

    emm .. kalau kawin ngan melayu .. bebaloi jugak …

    0
    0
  27. marangkerapu says:

    TAHNIAH… SAMA CANTEK SAMA PADA… MOGA BERKEKALAN HINGGA KE AKHIR HAYAT…
    MAJLIS YG PENUH GILANG GEMILANG… HIGH CLASS LA KATAKAN… CUME 1 JE … PAKAIAN CAM TK CUKUP KAIN… TK SEJUK KE????

    0
    0
  28. KakLong says:

    Wedding theme mmg cantik, simple but super2 expensive..yg den kureng berkenan tang gaun kemban dia tu…tambah la sikit kain tu, jahit ke tampal ke..sakit tul mata tgk…

    0
    0
  29. honey says:

    congrats 2 both of them.. ;-)

    0
    0
  30. Puteri Sejinjang says:

    statement kat atas pasal status diorg dh ok dh tp tang pakaian seksi tu je still x ok…

    ning cam pregnant jer…?

    0
    0
  31. Mazz says:

    Congrats..Marion & husband happy for both of u cheers !!!

    0
    0
  32. mia says:

    apa nak jeles dengan dia orang berdua tu. memang jodoh dia. awak semua tu pun kalau dpat laki kaya, mesti kembang kempis gak hidung tu. biarlah dia orang pun nak gak rasa bahagia. setakat mana kebahagian mereka, biar mereka yang tentukan. tak perlu nak tanya sampai mana jodoh dia orang ni. One more thing, tak perlu nak tanya marion convert untuk apa… dia tahu apa yang dia buat. Kita ni pun bukan nya baik semua. kalau baik sangat tak adalah nak ngumpat kat sini. awak kenal sangat ke dia orang ni….

    0
    0
    • yume says:

      pernah terbaca di dalam sebuah majalah tak silap Nur @ Dara… lelaki ini masuk islam kerana mahu mengahwini gadis Melayu dan dengan izin ALLAH, dia merasa tenang dan bahagia setelah memeluk Islam. dia mengamalkan ajaran Islam dan jatuh cinta dengan agama Islam.

      kita doakan lah marion seperti mereka2 yang menerima cahaya Islam melalui perkahwinan dan si suami dapat membimbing si isteri sebaiknya

      0
      0
  33. mia says:

    peduli apa dengan dia pakai seksi. yang pakai tudung pun boleh seksi, sampai nampak punggung. cermin2kan diri anda.

    0
    0
  34. shiro says:

    aku pilih SM salim ahaks

    0
    0
  35. noraini says:

    Saya tak setuju dengan comment akhir penulis email yang katanya jangan persoalkan agama. Agama tu nyawa org islam mana boleh tak dipersoalkan. Memang la cinta tak kenal bangsa saya setuju tu tapi jangan sesekali perlekehkan bab agama. Baik kita sama-sama beristighfar balik

    0
    0
    • Firas says:

      Dalam islam, agama pasangan kita kena persoalkan. Cinta memang tak mengenal bangsa. Jgn buat statement sama macam islam kat indonesia. Banyak yg dah tak betul. Sekolah tinggi2, tp akal xnak guna. Suruh yg kirim email 2 betulkan statement last 2.

      0
      0
    • lipstick says:

      setuju…mg agama tu paling tinggi martabatnya….dalam rukun negara pun agama adalah palin utama….tp sy sedih..melayu sekarang langsung x menunjukkan ciri2 org islam……kes buang anak melayu majoriti……..tp kaum lain jarang dgr mcm tu…..especially chinese n pribumi sbh swak….. kita patut berubah…..tp nak berubah pun mcm x mau jer aku tgk melayu2 skrg..huhu

      0
      0
  36. mama sayang says:

    setuju dgn pendapat cik mimie,mama tengok org2 biasa skrg pun kahwin lebih kurang sama je pakaiannya.mcm diatas ada yg berani pakai gown tak berlengan.. kita doakan yg baik2 je utk dia org tu.

    0
    0
  37. lipstick says:

    suke sgt dgn marion….cantikkkkk…..

    dia ne kan wanita bekerjaya…so x paerlu la c sm nasa ne susah2 nak belikan kan dia barangan mewah…

    lagipun bayaran dia sbg hos memang tinggi, Enews jer pun dia dah dpt ratusan ribu ringgit untuk 1 slot…..huhu…kayooo…

    0
    0
  38. Reena says:

    Tu ke gaun Vera Wangnya?

    0
    0
  39. ghadisk says:

    xpe u alls…
    de 3 kekosongan lg…
    dunt worry…
    hahaha! ;)

    0
    0
    • AP(ek) queens says:

      yessssss….dia ni puak hakka kan, jadi no 2 bole dari puak cantonese ke no.3+4 dari puak2 apek yg mana2 je la d mesia ni. cukup la si mamat je melayu. kira equal distribution of AP wealth pa. Jadi x *hot* la lagi kaum2 tu bab ap ni smua.

      0
      0
  40. zullwell says:

    kenapalah dorang tak ajak aku ek… teringin aku nak tengok majlis besar-besaran macam tu… anyway aku happy ada lagi orang bukan Islam masuk Islam sebab berkahwin. kan skrg ni banyak kes murtad sebab nak kahwin dgn bukan Islam.

    bangga apa Marion jadi saudara seagama…

    0
    0
  41. nano says:

    Heran kenapa laki Melayu kaya suka kat perempuan camtu…… emmmmm tolong jawab bang Nara

    0
    0
    • March says:

      Agaknya sbb perempuan yang TAK CAMTU sikap mcm nano, suka judge sana sini kot?

      0
      0
    • pertamatama says:

      ‘perempuan camtu tu’ tu mcm apa?hahaha..mungkin perempuan mcm awk taknak kt nasa,so nasa kecewa cari ‘perempuan cmtu’..hehe..awk kan perfect~

      0
      0
      • nano says:

        alah kan ni negara demokrasi sapa-sapa pun boleh komen ka…….. apasal nak lompat lak …kelakarnya

        0
        0
  42. s0ts0t says:

    org malaysia mmg kuat mgumpat ka?

    0
    0
    • March says:

      Bukan semua, cuma yang rasa diri mereka tu bagus sangat, yang suka menilai orang lain (padahal diri sendiri belum tentu betul) yang suka “mengumpat” bak kata u… Hehe. Hati-hati ek, perangai umpat nie mudah berjangkit… You don’t want to end up like some of them yang berfikiran sempit. ;-)

      0
      0
  43. sweetspouse says:

    comelnye pasangan ni
    hopefully kekal sampai ujung nyawa
    btw, gamba marion yang no 8 ngan 9 tu ade iras2 scha alyahya la
    kebetulan je kot
    heee
    sm nasa memang ensemsgt
    suke tgk diorang
    so sweetttt

    0
    0
  44. bikin panaz says:

    tgk adk brdk sm nasa tu amalkan ajaran islam btl ke tudung pun x pakai 2 la islam pd nama je.skrg ni mmg ramai islam pd nama je cuba tgk brape kerat yg solat 5 waktu d kalangan kita.layakkah kita dpt pasangan yg baik sdgkn diri mcm hampeh.renung2kan…

    0
    0
  45. bosan says:

    haiii.. macamlah takde perempuan melayu lain dalam dunia ni kot ye nak berfalling in love bagai punn.. chitt

    0
    0
  46. luvrina says:

    bukan ke dulu si marion ni pernah berchenta ngan hans isaac??? putus pun sbb marion ni nak tumpukan pd kerjaya yelah kan baru naik masa tu …..

    0
    0
    • bosan says:

      haah laaa aku pun baru teringat.. dia ni ada gosip dulu dgn hans isaac.. bersih dr gosip apanya.. ada tu aku baca kat cari.com siap ckp dh barai dh dikerjakan si hans tu..

      nasib ko la nasa.. dpt barang 2nd hand.. hehehe

      0
      0
      • zullwell says:

        woi… ngok betulla korang ni… itu Elaine Daly la…

        0
        0
        • luvrina says:

          hek eleh nak kata org ngok plak…. yg ngan elaine daly tu pun hans isaac pnh.. ngan marion ni pun hans isaac pnh gak tapi kejap je.. masa tu marion baru2 nak naik!!!! aku tau lah dulu masa aku muda remaja aku peminat hans isaac slalu follow suma pasal dia. skang je dah mls….

          0
          0
    • pertamatama says:

      biasa la tu,ade prempuan,gaduh2 clash ke ape,pastu rapat dgn lelaki lain,tengok2 balik kt bf lama..kesian hans,selalu jd tmpat persinggahan je..itupun klau brcinta,entah2 kwn je.biasa la selebriti,rapat ckt kena gossip. tu la,lg bagus jatuh cinta je trus kahwin,gaduh2 clash kjap je,dah serumah last2 nmpk muka tu jgk,tk smpat nk majuk lama2..hik3

      0
      0
    • SWEET says:

      BETUL KE luvrina
      BEKAS AWETS HANS ISAAC
      BARU TAU

      0
      0
    • SWEET says:

      BETUL KE luvrina
      BEKAS AWETS HANS ISAAC
      BARU TAU
      KATA FIRST LOVE
      TAIK KUCHING

      0
      0
      • luvrina says:

        yup tapi x lama lah… ish klau aku masih simpan keratan majalah tu mau aku antar kat BN ni….. marion sndri kata bkn pasal org ketiga tapi dia nak tumpukan pd kerjaya… baru nak glamer masa tu huhuhu

        0
        0
  47. mia says:

    martabat agama Islam itu memang tinggi. tapi ramai orang yang beragama Islam di luar sana yang tidak tau betapa tingginya martabat agama dia sendiri. jangan salahkan /atau perlekehkan orang yang baru nak kenal islam, masuk islam atau apa2 yang sewaktu dengannya. Jangan teralu bangga diri sbb lahir dalam keluarga islam, tapi sendiri tak amalkan islam dengan betul. cakap je nak perjuangkan islam. sbb dek kerana marion yang nak masuk islam, terus semua tau selok belok islam. tapi hakikatnya yang mengomen kat sini ramai yang hampeh

    0
    0
    • March says:

      Well said Mia! Kepada pengomen hampas kat luar sana, Marion sekarang ibarat kain putih, sementara yang mengutuk nie mcm seronok pulak nak tambah dosa. Kot la mati esok, sempat awak nak mintak maaf dgn dia sbb buruk sangka kat dia? Jgn tabur komen sebarangan as if korang akan hidup 300-400 tahun lagi.

      0
      0
      • TheQaw123456 says:

        Ibarat kain putih bukan ke masa dia lafazkan syahadah sebab dosa dia dah diampukan . Maksudnya dia dan suami dah tanggung dosa sebab pakaian terdedah selepas marrion peluk islam . dosa isteri suami kena tanggung sebab tak tegur kesalahan dan biarkan sahaja .

        0
        0
  48. acai... says:

    apsal gelap je…buat biasa2 suda…

    0
    0
  49. acai... says:

    BORING…..

    0
    0
  50. putihkaseh says:

    firstly congratulation both of u ….apa nak kecoh2 pasal pakai mualaf ni, yg melayu tulen n nikah depan kaabah pun leh pakai cam tu, x yah lah kecoh2 ya beb ….. cuma tu lah dia dah jemput org2 korporat yg kebanyakannye melayu n dah berusia, sekurang kurangnye biarlah senonoh cikit pakaian tu, klau nak seksi meksi nanti buat lah kat pulau yg dia nak buat tu ….. ni lah budaya org2 kaya, atuk nenek mak or saudara mara dia org x advice ke, duit bukan segala galanye so renung2 kan lah ……

    0
    0
    • lola says:

      marion and nasa had three wedding events. the nikah was for family and close friends. the first reception was for marion’s entertainment industry friends, and this was where she wore the baju tak senonoh like you said. the third reception was done in full malay style for politicians and business friends. she wore a proper baju for that.

      0
      0
  51. deela says:

    i agree ngan putihkaseh… sejak lahir dah Islam, nikah depan kaabah tp ape jd!!! Korang jgn bebangga sgt klu setakat lahir sbg Islam tp x mengamalkan perintah Allah dan Rasul serta dengan sengaja melakukan segala laranganNya.. Bg la pluang kt MC, hidayah Allah kite xtau cmne cara Dia berikn… Yg pnting perbaiki diri sendiri & keluarga kita.

    0
    0
  52. ntahapaapantah says:

    mcm ni nk apply keje kt NAZA a’..

    0
    0
    • Madame Chairman says:

      speaking tk? ko sexay siut tk? gedik lemah lembut tk? tpi itu semua bole d atur beb. pas ni abis la yg keje kat Naza smua llaki je bab kena interview dgn wify dulu…..kkkkkkkk

      0
      0
  53. orang johor says:

    paras rupa x penting r….jnji hti brsih sudaaa…..skg ni da bnyk artis bercerai….

    0
    0
  54. hahaha~ says:

    adoi..isu cmni pon nk gaduh..ape la korg ni..biar la die nk jd ape pon..klu die brdosa,biarkn la die..sbb klu kte pegi nasihat bknnye diorg nk dengar pon kn?..jd, lbih baek korg sume tutup blog ni, pstu pegi smyg ke, bace buku ke, study ke, tdo ke, pegi jogging ke..kn lagi bagus tu..btol x?

    0
    0
  55. mary says:

    mmg la masa kenal tu nasa bukan ceo tp bapak nasa ceo maaa. dia suka nasa sbb nasa kaya, lantakla. biasala tu

    0
    0
  56. redbean says:

    dh dulu sexy, nk suruh pakai tudung..erm, smpai ke laut laa…..,

    0
    0
  57. Reena says:

    Belum kawin, takde lah dia nak mintak2. Belum konfem. La ni dah kawin, org nak kata apa..ceo punya bini.. nak keta apa..cakap jer ngan laki..tak cukup 1, 10 abang nasa leh bagi..tak cukup keta abg nasa tambah ngan bas mini. Semoga jodoh korang panjanglah. Perkahwinan mewah, pasangan jutawan bukan penentu kebahagiaan..tak yah g jauh..tgk jer lah jimmy & bini dia. Nauzubillah..

    0
    0
  58. Don says:

    malaysia dah hampir meniru gaya hidup indonesia….
    tu la tgk senetron byk sgt….
    org yg hantar email ni….1 bus dgn depa semua ni….
    1 bus pi syurga di wajah mu…..
    tgk perangai si kakak merion kat opis ni pun dah naik menyampah…..

    0
    0
  59. she says:

    grand nye. alahai mentang2 aku org bese tanak jmput pon ek. artis aje yg d jempot. tape la semuge brbahgia.

    0
    0
  60. Roooney says:

    Cinta tak mengenal bangsa.

    Ada melayu sama melayu kahwin pun cerai berai jugak. Last last jadi racist pun ada depa.

    Betul tak?

    0
    0
  61. QAZ says:

    tipuuuu la sm nasa ni 1st bf marion. aku ingt lg time aku skola, time 2 marion rmbut pendek lg n jd hos 8tv… kua kt majalah mangga, marion ckp die ade bf chinese guy yg tua dr die… anyway congrats 2 both of them :)

    0
    0
  62. fashionista x-ray says:

    pic no 9. marion cakap kat mike- oops, wrong angle juru gambar. ada double chin ah. xda sharp jaw line ni tk cantik pkai sangul. xpa sat lagi gi sedut…hahhahahah

    0
    0
  63. naanaa says:

    diorang dah kahwin da pon
    xyah nak kecoh2
    juz doakan yang tebaik untuk diorang

    0
    0
  64. watever says:

    citt! xkn la nasa nie nk ckp yg si rose nie nk kete free n gunakn wet dye mse kt wedding dorg mst la dye nk back up bini dye…. tol x….hehehehehehe

    0
    0
  65. suju gurlz says:

    ala mula2 memangla x mau apa2..lps kawin bru la tunjuk belang..

    0
    0
  66. aku orang biasa says:

    korang nak mewah2 gak tak macam marion ngn nasa ni?? kalau nak jaga mulut…jangan suka mengutuk….hehehe….meh kita kejar syurga…semua leh dapat kt syurga nanti…dah lah kekal….dunia nih kejap jerk…..itu pon idup ntah sampai bila….korang cuba bayangkan akhirat yg kekal…..

    0
    0
  67. town house says:

    cerita pasal islam la ape la….nak muntah plak aku rasa…korang jgn ingat kat ic korang tu ada nama islam dah sempurna islam korang tu…jgn ingat marion ni masuk islam pasal nak kawin ke tak..takda agama ke bercakap?…dah sah sah semua ditentukan Allah…Kalau Allah kata marion masuk islam waktu ni…dia akan masuk islam gak tak kisah la melalui perkahwinan ngan miskin atau kaya…jgn korang yg konon islam las las mati tak islam pun….mintak jauh…

    0
    0
  68. chah says:

    Agama???? ALLAH kan ada setipa yg baik pati dibalas baik….kalau dia perbodoh-bodohkan agama ISLAM..tunggulah balasa drNya……jgn2 main2 tentang agama ISLAM….

    0
    0
  69. pengomen tegar says:

    town house:yg ko sakit ati sgt ni pasal?biala org nak komen ape pon..ko komen pic je dah la..sakit ati lelebih plk..kan komen hak individu..hohohoho

    0
    0
  70. Pemerhati says:

    Memang tak pernah berubah, cakap la pasal grand mana kawin tapi sedekah ke tak, bangsa lain la , agama lain tak masuk islam lagi la … modern sangat la tak ingat akhirat la. Toksah la nak menyorok dibelakang komen2 cenggini. Yang AKU nampak kat sini MAJORITINYA HASAD DENGKI!!! HATI BUSUK!!!. Tak usah nak persoalkan apa2 pun. Orang dah kahwin woi. UCAPKAN TAHNIAH DAN MOGA DIMURAHKAN REZEKI DAN DISENANGI ALLAH CUKUPLAH.

    0
    0
  71. gomo K says:

    eleh konsep kahwin nak ala2 kapiaq. sudah la!

    0
    0
  72. hoi says:

    “Jangan la..mempersoalkan agama Marion. Cinta tak kenal bangsa la woi.”

    yang hantar email ni gile ke ape? ke org dlm marion? kenapa nak cakap cinta xkenal bangsa. memang la cinta x kenal bangsa. tp org yg bercinta tu la perlu menunjukkan jalan yg lurus dan btol…. ape la… tgk luar je baik. ntah2 pas kawen blom sempat nak dpt anak. dah abez kene cukur… kawen pun dah ala2 kafirrrr.. ape laaaaaa….. kalau islam. fikir secara islam. hukum hakam kene tahu. jangan pandai cakap je…

    0
    0
  73. aku says:

    no kemen..tapi sgt cantik…tak nak la komen bab agama…al maklum la diri sdiri pom lom tentu ade cukup ilmu agamakan…baik aku cermin diri aku dulu dari ngate org….ahaks

    0
    0
  74. bubu says:

    jgn pertikaikan agama means b4 diorg kawen ke apa? bkn ke aritu dh ckp marion dh convert.. igt mak bapak nasa ni x marah ke anak kawen dgn org yg blm convert? pk la.. n 1 lg bia la dy nk buat grand2 ke hape.. dh dy mampu.. tgk la jemputan bkn calang2…

    0
    0
  75. Sekadar Menyampaikan says:

    Dalam bab kutuk mengutuk, bagi ajelah pada kaum kita..Nak2 nya yang belum dewasa ni semua..Orang kawin pun salah, tak kawin pun lagi dikutuknya..Mulut dan tangan tak reti nak berenti daripada mengutuk orang..Cubalah ucapkan tahniah dan doakan jodoh mereka berkekalan..Ni tidak, hal berkembanlah nak dicakapkannya..Benda lain tak boleh cakap ke..? Bebudak pompuan pakai seluar pendek kat Lot 10, Pavilion, One Utama tu takde pulak nak dikutuknya..

    Orang tu dah masuk Islam patutnya korang happy, ni lagi nak dikutuk agama yang baru dianutinya..Kalau aku, orang masuk Islam aku suka..Jaga diri sendiri dulu, check solat korang tu cukup syarat ke tak, wuduk betul ke tak, takbiratul ihram ok ke tak, bacaan ok ke tak, ni sebok sangat hal orang lain..Cuba tengok diri sendiri dulu..

    Orang dah kawin tu dapat pahala, yang mengendeng-ngendeng nak bercakap hal diorang ni pulak yang dapat pahala..Sakit mental betul la korang yang suka ngutuk orang ni..Macam dalam dunia ni takde langsung orang baik, korang je yang 100% baik kot.. Hahaha..

    0
    0
    • RiRi says:

      yup…ada btl :) aku akui nye….sbb tu aku klu bole elak kn ckp hal yg buruk ttg org len….kerana aku pn x sebaik mana…cuma pe yg baik..aku amik…

      0
      0
  76. Sekadar Menyampaikan says:

    Kalau nak kawin dengan orang Islam, dah tentu lah seseorang yang bukan Islam tu kena masuk Islam..Tu pun tara tau ka???

    Ayat tu cakap benda lain, jangan dipertikaikan ‘agama’, ‘agama’ tu maksudnya dari agama mana dia datang, bukan sekarang punya agama..Sekarang punya agama Islamlah..Apa cite ni? Pi belajar agama dulu lah..Jangan jadi lembu tak tahu bahasa tersirat..

    Nak kutuk orang renti2 kanlah..Buat dosa je..Cuba komen lepas ni sampai abis semuanya memuji dan mengucapkan syukur je sebab dah bertambah sorang lagi umat Nabi Muhammad..Ni bertambah umat pun dia dah mula susah hati dan nak komen macam2, bingai ke apa? Cuba lah jadi cerdik sikit.. >:(

    0
    0
  77. pengomen tegar says:

    sekadar menyampai:kau xyah nk bertazkirah pnjg lebo sgt la..suke dorg la nak komen pe pon.tu pendapat dorg.yg ko pon komen mcm ko baik sgt pon sort of riak gak..huhuhu..ko pon kire kutuk org gak..kau kutuk org yg mengutuk marion..same je tu…pegedahhhh..hahahahah

    0
    0
  78. pengomen tegar says:

    yg si nasa pon xyah la nak puji bini tu lelebih dpn khalayak..kang bercerai berai wat malu je..pastu alasan bg jodoh xpnjg..huh hampehhh je

    0
    0
  79. @rep says:

    tapi apa yang korang tak taw.. perjalanan majlis tu sangatlah tak lancar yer. makan lambat. serabut. technical error.

    tapi majlis tu memang gerandddd habis.. mewah tak payah nak cakap lah..

    0
    0
  80. ron97 says:

    bertuah badan…
    jgn cerai plak pasni sudeilaa…

    0
    0
  81. babycomel says:

    yang mempersoalkan dia tu masuk islam sebab kawin tu..sedar la diri..korang tu islam sangat ke? tah2 semayang pun tertinggal..

    0
    0
  82. meriam says:

    ni aku jeles ni…. marion takde dosa dah… macam lahir semula heheheheh

    0
    0
  83. sarra says:

    semoga diaorg berbahagia..masa majlis tu kebetulan i ada dinner kat sana memang meriah..diaorg buat kat grand ballroom..memang tertutup beb tak dapat tengok siap ngan bodyguard…..cuma dapat tgk masadiaorg ambil gambar kat lobby aje yang pasti memang majlis meriah dan grand…sampai dari lobby nak ke ballroom tangga dihiasi dgn gambar diaorg..cayalah beb

    0
    0
  84. rojakbesi says:

    aku tetap rasa marion nak kikis duit anak arwah owner naza ni,,,
    ingat senang2 je cina nak suke melayu…
    cina punya gila kat duit lagi teruk dari melayu….
    memang laa xdengar marion dgn laki laen,.,.
    laki laen tak kaya nak mampos macam mamat ni…

    0
    0
  85. anabobo says:

    jangan nk berdengki la. pape pon da jodoh . bsing je.
    btw, dahi masing2 luas.. muahahhaa

    0
    0
  86. Bingo says:

    nyonya gold digger and a nimcompoop with a bad taste for papan woman. Cina nak love melayu kalo tk pasal duit?? grow up la.

    0
    0