Written by AbangNara | March 10th, 2011

movie day out

Nampaknya ramai yang dah ternanti-nanti info details mengenai “Movie Day Out BeautifuLNara” Sabtu ini, 12 Mac 2011. Dan pagi tadi barulah pihak Cineleisure The Curve mengconfirmkan waktu tayangan filem Merong Mahawangsa yang bakal kita tonton bersama-sama Sabtu ini. Berikut adalah infonya:

Tarikh: 12 Mac 2011 (Sabtu ini)
Masa Tayangan: 3.30 petang
Tempat: Cineleisure The Curve

Waktu tayangan tersebut sememangnya jam 3.30 petang tetapi kaunter ambil tiket hanya akan dibuka sampai jam 3. Dan tempat duduk adalah berdasarkan first come first serve. Anda semua boleh jumpa Abang Nara di Cineleisure The Curve bermula jam 12.30 petang. Nanti akan ada satu meja yang bertulis “BeautifulNara” ataupun “Nara Media”. Sila ambil tiket anda di situ.

Kalau anda baik hati dan sporting, silalah pakai baju biru untuk tema warna. Kalau tak baik hati, pakailah baju warna apa-apa pun. Jangan tak pakai baju pulak. Jumpa anda di sana Sabtu nanti.

P.S: Abang Nara tak habis pilih pemenang lagi. Malam nie Insya-Allah akan pilih lagi 20 pemenang dan akan hantar SMS kepada anda. Sorry sebab lambat. Agak bz sedikit.

119 responses to Info Tayangan Filem Merong Mahawangsa Sabtu Ini Bersama BeautifulNara

  1. Paan Jr says:

    wahh!! abg nara belanja! hahahaha

    • selipar Jepun says:

      cepat ler umum sapa dapat.xsabaq nk p dh ni

    • comei says:

      murah rezeki abg nara nanti.aminn…pantun utk B.N:
      “terima kasih daun keladi,
      nanti,jgn lupe belanje lagi”
      hehe.. :-)

      • Mak Aji Modern says:

        Dah tengok HMM dengan rakan2 media..memang berbaloi….! CDI effect meletopz! Boleh dibanggakan.

        Dah tak gemar tengok file citer2 hantu Melayu…dah tak takut dah… :)

        • shahir says:

          aku da tengok. serius layan..cukup hebat sbb ni FIRST TRY untuk malaysia..aku yg x minat KRU pun tiba2 rasa bangga dgn dorang..sape2 yg byk komplen tu aku rasa dorang lg suka tengok cerita jiwang2 je haha

        • miyaaziz says:

          I have seen this movie. Well done YUSRY

        • izwanxxx says:

          baru balik tengok..filem melayu paling menakjubkan sepanjang aku hidop

        • azam says:

          Hikayat merong mahawangsa is not a typical malay movie.And yet maybe tak semua org suka. But its a good start utk industri film melayu

        • comei says:

          dah tgk dah..bez cume byk bcerita.tapi bila beraksi, memang superb la..x mcm cter tamil.hehe… 5 bintang utk cter ni.sape yg blm tgk,g la tgk…kasi pch panggung.hehe.. 1 lagi,rasanye,lg bez kalo cter ni ada 3d.

      • aizyr says:

        cite ni best giler punya.sape x tengok lg,gi la tengok..support la cite tempatan yg hebat ni.ini lah tapak permulaan cite melayu utk mgkin 1 ari nnti tercalon dlm oscar award.i dah terpk nk gi tengok lagi sekali ni.i’m proud to be malaysian.

    • kebaboommm says:

      so sorry to say tht….citer ni xde la best mane…n bosan gak arrgghh…but u shud give a try…

      n always sapot filem kite… :)

      • pizza says:

        Dah tgk ke kebabum? Aku tringin gak nk tgk kt Astro 1st nanti. Tapi kalau x best, tanak aahhh, 15 hengget tu baik belanja kengkawan makan.

      • naz says:

        berdasarkan drama aksi bersiri ‘bionik’ dan ‘arjuna’ yg telah ditayangkan di tv3 tak lama dulu arahan yusry kru ni, ianya nampak gah dlm aspek visual efeknya sahaja tetapi dari segi dialog dan garapan cerita agak membosankan. kalau beginilah stail arahan yusry kru untuk filem merong mahawangsa ia pasti akan mengecewakan

        • naz says:

          …..lainlah kalau samsul yusof yang mengarah

        • Kurus says:

          kt sini aku nk tambah
          (sebelum ni aku reserved my comment, sebab aku nk filem khurafat tu meletops dahulu okey)

          bg aku khurafat tu sgt best dari segi teknik. mcm jugak yusri. itu persamaan shamsul n yosri.
          kt khurafat, pelakon2 yg samsul pilih memang superb.. so dia menang kt situ…dalam merong aku lom tahu lagi..so nak tengok dulu lah..

          cuma…. satu jerk yg aku nk komen dgn samsul. aku tahu dia sibuk mengarah, suruh org buat ini, lari ke sana ke sini.. so aku bagi dia 5 bintang dengan itu.. tp itu membuatkan lakonan dia dalam khurafat.,hrmmm….feel sepatutnya boleh dibaiki lagi lain kali..

          suh dier tampar muke dier dulu ker..suruh dier hempuk paler dier dulu ker.. jadi adalah nampak ketraumaan dia lagi mendalam..ntah ler.. aku pon tk tau mcmana derang belaja berlakon ni..ekekekek…

        • bole laaaaaaaa....... says:

          Hello………tengok dulu baru komen…filem nie memang yang terbaik antara yg terbaik……xmacam filem melayu lain….sumenye KHURAFAT N MENGARUT…………..JERRRRKKKKKKKKKKKK….SOKONG KRU STUDIO……!

        • atiqah says:

          da tgk ke belum?
          yela hang ckp “kalau beginilah stail arahan yusry kru untuk filem merong mahawangsa ia pasti akan mengecewakan”
          aq rase pelakon dye sume ok je..
          xde yg mengecewakan
          kte xley nk bandingkan dgn filem hollywood coz bajet yusry cume 8 juta tpi hasilnye xnampak mcm 8 juta
          bangge dgn filem nie
          this is a start for a new movie direction in Malaysia

        • prince marcus says:

          best sial..rugi x tengok kat wayang..

          sape2 banyak kutuk tu itu ini, cuba la buat filem sendiri..bagi bajet 80juta pun lom tentu korang mampu buat best2 haha..siapa2 banyak nak tanya itu ini, i think korang kena baca balik segala interview atau tengok video2 yg yusry dah explain semua..SEMUA ok..tiba2 aku sokong kat kru…dulu aku kutuk time cicakman haha..HMM IS THE BEST MOVIE SO FAR

      • bole laaaaaaaa....... says:

        HELLO…MEMENG BUTA LA KO NIE…BEST SIUT….AKU YNAG XLAYAN CITER MELAYU POWN LE TEPOK TANGAN SORANG2 DALAM PAWAGAM BILE CITER ABIS……HUHU……

        • iedayunus says:

          Betul….. Betul…. Betul….. mmg best cerita nie….. Tak sangka filem malaysia dah sampai tahap macam nie… Tahniah KRU…….

    • Gorgon says:

      Lang Buana 2 ker ni?? kahkahkah

    • ieyra says:

      dah tengok siang tadi!!! memang berbaloi laa. syabas kru!!! akhirnya ada gak filem malaysia tunjuk perang2 kapal2 besar..ternganga tengok okey!! cuma kesian kat jehan miskin xde dialog haha

    • bole laaaaaaaa....... says:

      best gile kowtttttttttttttttt citer nie…………

  2. rashiema says:

    abg nara, saya ade baju biru…pilihla saya…hehehe :p

  3. Liyana Lunia says:

    abang nara belanja popcorn dgn mirinda strawberry juga kan? GYEAHHHH !

  4. hantupensil says:

    sebelum subuh lagi saya da smpai nnti abg nara.. hehhe

  5. AbangNara says:

    popcorn beli sendiri! hahaha

  6. azura says:

    hai uols..
    eh ni leh dtg terjah gitu je ker???
    kang dtg2 xleh masukwaakakaka wat malu jek

  7. comei says:

    yeay2..beznye :-) x sabo tgk cter nih,jumpe korang kat sana….

  8. alcatraz77 says:

    Kalau abg nara belanja tiket ok juga hehe, aku pokai tengah2 bulan ni…

    jom pakat singgah kat blog alcatraz77 pulak….

  9. aku lupa says:

    tak best la cerita ni…. :P LIKE OR DISLIKE .. mana lebih banyak… hahahaha

  10. Sari Pati says:

    Fingers crossed for you….I wish u the best …..

  11. bipbipbieha says:

    dapat tgok da pratonton die last tuesday..best lor cite die….klaka pon ade..hihihi..yg pasti kalau korng tgok dato’ rahim razali pakai rambut putih confirm gelak smpai guling2…enjoy ya!

    • Ana says:

      Betul…tu Bipbipbieha. Kat cinema Brunei semalam, bila part Dato’ Rahim Razali mula keluar, byk orang gelak (termasuk saya dan Kakak) tengok rambut putih kembang tersebut. Biase tengok Dato tersebut dalam watak ‘Dato’, usahawan dan sebagainya dengan baju kot tapi semalam lain.

      • The_Munes says:

        rambut die mcm yg dalam cite lion king tu kan? yg babun penjage simba tuh…(i mean in the good way)

      • bipbipbieha says:

        ye..ye.. betol ana..klako plak…biase main watak ala2 hartawan…jutawan..la ni main watak tok kebayan..mmg lawak…

        • Kurus says:

          ye ker??? adess….
          ok lah aku awal2 back up lah gelak aku kang..

          akan tetapi berkesan ker watak dier jadik kebayan tu?
          ada slang dier cam selalu ker per? atau dier buat sore lain? penting tuhhhh…

        • atiqah says:

          kurus walaupun rambut dye cam2 tpi watak dye tetap terbaekkkkkkkkk…hehehe

        • Kurus says:

          okey tiqah.. aku trust ko..heheks

  12. alahai dunia says:

    abg nara,xphmla cr nak dapat tiket 2?
    abg nara dah wat selection ker?

  13. nuar says:

    uit..nak..cepat2 pilih..xsabar nie..cite terbaik dr kru untuk rakyat and peminat filem melayu..

  14. stormz says:

    abg nara,

    pilihla sy..nk sgt tgk cite ni.lgpn sy mmg ade baju biru.

  15. akl1ma says:

    saya ada baju biru jugak.pilihlah saya! :D

  16. apisv2 says:

    meletop ko cite nie

  17. Merpati Putih says:

    jmpa kat sna….muah tuk BN

  18. ape kejadahnye... says:

    g la tgk ye…action lawan2 memang mcm bkn org malaysia punye… tu baru bajet 8 juta, yusri kru da wat mcm tu, kalo bajet 10-20 juta, mak aih, memang terbaik la… memang lain daripada ape Producer malayasia penah wat!!!!!!!!!! SALUTE LA KRU!!!!!!!!!!!!!!!
    Wahai producer yg belagak ala2 cite boleh box office tapi jln cite mcm hampeh tahap gaban, contohi la kru..!! WWEEHOOO!!!

  19. Ada aku kesah says:

    Ala xdpt join. . . :p

  20. Piston Pecah says:

    pergh! dapat tiket free!

  21. parah sandha says:

    watak khir rahman lebih menonjol tapi kenapa dalam poster nama dia kecikkkkkkkkkkkkkkkk je terselit..

  22. sakura says:

    slamat bgembira kwn2 yer

  23. kb says:

    hye cik / puan organiser.. kasi meriah skit pertandingan poster merong bole? ekekekek

    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150104020116283&set=a.166120471282.129871.111965761282&theater

  24. miumiu says:

    da tgk da!haha
    the best malay movie so far!
    good job KRU !

  25. Syarafana says:

    Baru habis nonton filem Hikayat Merong Mahawangsa sebentar tdi. Ni, baru balik dari cinema. What I can say is, TAK RUGI tengok filem ni. BEST! Lain dari film Malaysia yg saya tonton sebelum ini. Tahniah KRU! Tahniah Malaysia.

  26. harap2 filem ni box office

  27. Kurus says:

    aku tk ada baju biru
    baju kurung biru jerk..

  28. min sue says:

    terbaik ar cite hikayat merong mahawangsa ni..
    tahniah kru!

  29. shaz says:

    Cerita ni terbaik… P tgk ramai2 ok… Penuhkan panggung… Tak membazir duit p tgk… SYABAS KRU DAN SEMUA YG TERLIBAT… sabtu ni nak p tgk lagi…

    • Kurus says:

      ok lah jum kte tengok ramai2.. tengok sendiri lah baik..
      tk per lah kalo part badan ketul2 aku top mater,, tengok subtitle jer lah.. ;p

      • belacan hangus says:

        ok per ..muke ensem kalau bdn bketul muka buruk lagi le masuk nk tengok..

        • Kurus says:

          hahahahha… aku lak sker nk tengok yg jadik penjaat tuh..ahaks…

          kan aper bacan.. aku sker gak tengok lelaki taf ni.. tp ntah..takut teguder..ahaks ahaks

  30. sayonara says:

    cerita ni x best…pelakun, kostum smuer x kena…nampak mcm teater je…pelaku mat saleh n cina kaku teramat..bahasa dgunakn bhs moden..n one more thing di kepulaun melayu..b.melayu bhs lingua franca bukan english…sekian..hahahha

    • nida says:

      kenapa x best…bru nak tgk hujg mggu ni…

    • Ana says:

      Bagi aku, kostum diorang tak ade yang x kenanya. Kite tak dapat lah nak expect contohnya, baju diorang sehebat baju perang pelakun barat (yg baju besi-besi tu). Di sana budget puloh2 juta. Mengenai Bahasa tu, rasenya cuma Merong yang berbahasa Inggeris tapi logik lah, takkan dia bercakap Melayu dengan orang Rom dan China. Dato Rahim, Umie, Khir dan lain-lain menggunakan bahasa Melayu. Kalau tak silap, Bahasa Inggeris memang dari dulu-dulu lagi telah digunakan sebagai bahasa pengantara, so…logiklah kalau ada di antara pelakun yabg bercakap Inggeris. Ini cuma pendapat aku lah ye, Sayonara…

      • parah sandha says:

        setuju.. bodo punye sayonara.. tp aku ngantuk gak tgk filem ni.. nyilu tinger aku bunyi pedang banyak sangat..

        • gen says:

          kostum fail la cik kak, hero2 suma memang mantap..askar2 tu, mmg kita memahami la xda bajet byk ntk upah askar tough2..tp kalau dah tau cekeding ngan boroi..pakai2 la baju..\atleast, xda nmpk obvious sgt..

        • betollll! says:

          haha.. betol.. nampak kurus bebenar org kg tu..
          cian aku nengok kan..

      • sayonara says:

        lorh org bagi kritikan membina. ape yg dapat adalah perkataan BODOH?MELAYU MELAYU..baru nmpk gah sikit da lupe diri.. hahahah seriusly kostume mcm t -shirt jer ak tgk yg rome punye..seyes lawak dowh..kalu korg perati HARIMAU DIGUNAKAN UTK PEMUJAAN ADALAH HARIMAU TOPENG YANG ATS KEPALA TAJI TU..LEPER DOW HARIMAU NYE..LAWAK BEBENO…FYI..time tu MELAYU x TAU ENGLISH…bahasa yg dgunakan sbg bahasa pengantara adalah bahasa melayu la…org cina para pedagang matsaleh semuer berbicara dlm b.melayu..sekian…kritikan membina dr sy

        • petrus says:

          sumpah best.sik rugi tangga.sikkan sangka ya ceta melayu

        • huhuhu says:

          sayonara betul fasal bahasa melayu tu..ksilapnya yusry sepatutnya mmg kena lah pelakon mat salleh berckp melayu dgn org melayu di tanah melayu pada masa itu…buatlah subtitle english…

          Apa-apa pun yusry dah cuba buat yg terbaik tp lain kali kena sensitif dengan soal-soal seperti bahasa….tahniah..

        • biarbetik! says:

          aik…ade ke mat saleh tu beckp ngan org melayu dlm cite tu?xprasan plak aku..seingat aku mat saleh tu beckp ngan merong je ade la..merong tu ckp omputeh coz die mmg merantau n die tu mix…mende la ko ni…agak2 la pn klu nk komen pn..tp prince of rome tu mmg fail la..lembik..haha

  31. tak suker says:

    mmm.. tak sampai seminggu, gerenti dah ada cetak rompak.. cayalah

  32. nanaTheWitch says:

    i thaught dlu gne lingua franca bkan eng..
    huhuuh.. ingt sej dlu2.. xthu la btul ke x..
    tpi oke la gne eng dlm cter ne.. mcm ne nk brtutur lag kang.. =p

  33. kickkeen says:

    KRU ada datang x? cmne nk dptkan tiket?hehe

  34. Siti sarah says:

    Cite nie mmg best…. Yg mengutuk tu… Dengki sbb artis kesayangan diorg x mampu wat ape yg KRU wat…

  35. The_Munes says:

    dah tgk smlm..cite yg agak fail..1/2jam terakhir baru best..hero n heroin yg x berape best..jln cerita mmmg best just pelakon je kut x sesuai…rs2nye lakonan khir je yg best n menjadi…

    • Siti sarah says:

      90 % ckp best tp ada 10% org cam ko yg negative mind….org dh susah2 wat filem yg cam mane ko nak… Tp ko ckp x best… Cuba ko lak yg wat

      • atiqah says:

        aq setuju ngan siti sarah!
        xpuas ati watla filem sendiri…

      • betollll! says:

        bukan nak negative minded. tp kalau da dok promote hari2.. kita punya expectation pun mesti la tinggi.
        pada aku KRU bleh wat lagi yg terbaik. ni macam nak rushing je finishing dia..

        klu la kitorang yg negative minded ni semuanya salah.. baik ktorang x payah nengok. ni kira ok la ni.. da nengok, bagi la komen sendiri. yg negatif tu kene la ada utk penambah baik nanti

        • siti sarah says:

          cuba ko wat sesuatu dengan susah payah…pastu aku komen hasil kerja ko tue mcm bangsat….fiikirla sikit…kalau nak komen ada caranye…bukan cakap tue x bagus…nie x bagus….ape yang ko cakap rushing tue melibatkan duit…lagi lama in progress..lagi kene pakai duit…ko ade duit tue ke…kalau ko sponsor xpela…at least aku bangga ada KRU nie yang kalau org ckp berangan je lebih…wat citer mcm cicakman…magika..HMM…tapi die org ade objektif nak bawak nama MALAYSIA ke peringkat lebih tinngi…lebih maju…

    • betollll! says:

      aku backup ko.. sebab aku pun agak kecewa gak..
      plot dia tak seperti yg aku jangka.. patutnya merong lawan dgn bomoh jahat tu kaw2 punya lawan..

      pastu putera roman tu kene boleh menang bila lawan2 dgn si mawas tu..

      paling penting, lagu sound track, sedetik lebih tu.. jangan la diletaknya kat ujung cite.. letak la masa kat tgh2 jalan cite.. aku dok tunggu bile la muzik dia nak kuar.. takde jugak.. sampaila last credit tu baru nak kuar lagu tu..

  36. cik pulau says:

    teringin nk tgk.. abg nara xnak blanje cik pulau gak ke?? lalala~

  37. charpsz comel says:

    Hikayat Merong Mahawangsa memang best. Tahniah kepada KRU Production sebab berjaya keluarkan filem epik yang hebat ni. Satu Malaysia kene pegi tengok. Memang berbaloi-baloi. Kalu semua filem Malaysia berkualiti macam ni, confirm bukan setiap filem box office. Dengar cerita KRU target 10 juta untuk filem ni. Tapi lepas tengok cerita ni semalam, bukan takat 10 juta je, 15 juta pun KRU bole petik jari mari. Ape-ape pun, Chaiyok!!!

  38. atiqah says:

    Yusry anak melayu pertama mampu mengarahkan filem yg WORLD STANDARD .
    well,anak melayu pown boley buat .tahniah!

  39. CtiE says:

    CMNE NK JOIN NIE?

  40. marcus says:

    sgt best~! gud job kru…!

  41. parah sandha says:

    tp ade part aku ngantuk gak tgk filem ni.. dalam 15 minit gak tertido.. and nyilu tinger aku bunyi pedang banyak sangat..

    part last memang best la.. terasa mak nok.. putera dari rome pun mak taste.. rasa nak nyonyot jer.. mak sukaaaaa

  42. ida89 says:

    bila abg nara nk belanja org2 penang pulak?
    he3
    pesta nanti ok x?

  43. sayonara says:

    taji guna topeng harimau atas kepala…serious apsal x gne THE REAL TIGER FACE??ader plak time tu org buat topenh ghimau..hahaha aummm

  44. sukafilem says:

    baru lepas tgk filem merong, special effect memang class but penceritaan, dialog n emotional is not up to standard puteri gunug ledang (PGL) is 10x better in everything. but pujian to khir rahman n nelly ng save the story line… the mirrow scene really kill my mood .. look cheap man.. anyway to KRU.. all the best n storyline is most important in movie.. the latest movie is the best to me is HKLBR and disini ada hantu

    • biarbetik! says:

      HKLBR mmg terbaik la…haha byk msg tersirat dlm cite tu..tp Merong is the best la…dgn adenye cite ni 1 dunia tau psl malay chronicles yg 1 ni..len kali leh bt plak malay chronicles yg lain tp xyah la ade terbang2 mcm PGL tu..ekeke

  45. sukafilem says:

    saya cadangkan kerajaan naikkn duti atau harga tiket utk filem luar dan kawal kemasukkan filem luar seperti thailand, korea, china dan skrang indonesia telah lakukan untuk terus menyokong industri perfileman mereka. Selain itu, apa kata finas buat satu bandar satu pawagam, jadi penonton x perlu pi kepusat bandar utama utk tgk wayang,. FINAS mmg wajar utk mempunyai pawagam sendiri dan menayangkan filem malaysia. Skrgpun byk filem malaysia yg telah berkualiti x seperti 5 -10 tahun dulu. Kalo dulu i pun x tgk filem melayu coz bila keluar terus rasa nyesal dan bodoh.. but now my persepsi dah berubah coz many good malaysia movies nowadays. FINAS patut memainkan peranan lebih proaktif terutama dalam pemasaran dan kualiti sesuatu filem, FINAs jgn hanya tahu ambik gaji jerr.. put more young people, ambitious and creative to be your backbone. Coz pemikiran org tua is not relevant especially when we compare our industry to other country. FINAS pls learn how thailand, korea government support and develop their film industry. FINAS pls WAKE UP… I support our local film industry. TQ

  46. kubur says:

    mengarut btol la citer ni… rugi gile tengok.. nyesallllllllll

  47. ahmadhaikal says:

    emm.lom tengok lagi. tapi dengar cite macam best ajer..

  48. rango says:

    dah tengok….cam shit jer….nak buat cam holywood konon..takde identity.. belah la..OVERATED…(p.s baik tgk citer badul lagi best)

  49. The new mam says:

    Between me and my husband we’ve owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I’ve settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.