Written by AbangNara | March 13th, 2009

kami di Beautiful Nara ingin juga berkongsi tentang info kemasyarakatan yang berguna untuk reader.  info terkini ialah tentang senarai sausage tidak halal yang dicampur dengan usus babi..

ikea1

senarai jenama sausage lazat lagi juicy

  • Gourmessa
  • Muller ‘ s Haus
  • Dew Fresh
  • Puteri
  • Miami Butcher House
  • Maspac

Produk-produk ni di katakan memcampur usus babi dalam hotdog mereka. pengilang tak bertanggungjawab ni memang patut diberi sidekick kat buah pinggang.

  • · Deluxe Food Services Sdn Bhd di Shah Alam (Gourmessa)
  • · German Delicatessen – Subang (Muller ‘ s Haus dan Dew Fresh)
  • · Puteri Pan Pacific (Puteri)
  • · MiamiButcher House – Batu Feringgi (MiamiButcher House)
  • · Omcorp Sdn Bhd – Bukit Angkat Kajang (Dew Fresh)
  • · Pacific Refgerating Sdn Bhd (Maspac)

sausage usus babi  ni ada di jual di tempat2 berikut……berhati2lah kalau nak makan hotdog, kalau tak tak pasal2 kena makan pasir nak samak mulut , dan perut.

Palace of Golden Hor ses
Coffee Bean Tea Leaf
Hotel Equatorial
Ikea Cafe
Muller Sausage

cess, ikea lagi. dari dulu dok jual sausage tak halal ni.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

9 responses to (INFO) sausage tak halal campur usus babi

  1. jungkang says:

    Traditionally, sausage casings were made of the cleaned intestines (or stomachs in the case of haggis and other traditional puddings) of animals. Today, however, natural casings are often replaced by collagen, cellulose or even plastic casings, especially in the case of industrially manufactured sausages. Additionally, luncheon meat (such as Spam) and sausage meat are now available without casings in tins and jars.
    -from wiki-

    ko konfem ke??

    0
    0
  2. kader bangla says:

    ini macam bayya tada lagi makan itu barang huhuhuhuhuhu

    0
    0
  3. pinky black says:

    alamak aku penah makan kt ikea, sosej?mcmn ni?sah ke bende ni betul?pihak bertanggungjawab sila buat kenyataan..penulis blog tlg cari pengesahan dari persatuan pengguna ke jakim ke.kalau bia tergantungg je mcmni topik ni umat islam yg ramai terus mkn jugak ye la bukan sume org bukak blog ni n sebarkan perkara ni

    0
    0
  4. ieza says:

    nasib baik aku tak suka makan sosej..

    0
    0
  5. nafnaf says:

    bila tgk balik email FWDed pasal ni ( aku dpt gak..) ..compare ngan internet, kenyataan pasal sosej tak halal ni – bertarikh 2008.

    so tahun ni tataula masih haram ke idak sosej kat ikea tu…..

    ni kenyataan yg duluuu yg masa sosej ikea hangat dikatakan haram tu…

    wallahualam…

    0
    0
  6. ni says:

    nasib baik la i x minat sosej..wekk

    0
    0
  7. flower says:

    bahaya la..
    adoi..

    0
    0
  8. pening says:

    MasyaAllah..ape nk jd ni…makanan pun da x jamin halal lg..pihak2 Agama Islam kne amik lngkah yg sewajarnye…ni perkara serius..bknnye main2..

    0
    0