Written by Bella | December 15th, 2015

Setiap wanita pasti memasang beberapa impian bagi majlis perkahwinan idaman mereka. Buat Anzalna Nasir yang bakal berkahwin tahun hadapan, beliau dan kekasih Hanif Zaki mengimpikan majlis seperti  keluarga diraja British atau lebih tepat seperti pasangan Putera William dan Kate Middleton.

Walaubagaimanapun, ada pihak yang mengkritik serta mempersoalkan mengapa Anzalna harus memilih konsep yang langsung tidak memartabatkan budaya Melayu dan lebih bangga dengan adat negara Barat.

Sedar ia satu perkara yang menjadi bualan agak hangat, Anzalna menerusi laman sosial Facebook menegaskan perkahwinan beliau tetap mengikut ajaran Islam serta adat Melayu.

Hi guys, let me explain. Ini hanyalah konsep dan idaman saya. Tetapi tetap berlandaskan kepada ajaran Islam dan mengikut adat kita. Doakan yg baik baik ok!

Majlis pernikahan pasangan ini akan diadakan pada 21 Februari di  Masjid Negara manakala majlis resepsi mereka pula diadakan di Hotel Grand Hyatt Kuala Lumpur pada 27 Februari.

Anzalna juga  merancang untuk berbulan madu di  Pulau Maldives atau Pulau Bora Bora di Perancis kerana mahukan suasana ketenangan dan selepas itu, Hanif akan membawa kedua-dua belah keluarga untuk menunaikan ibadah umrah di Mekah.

Tidak menjadi satu kesalahan untuk pilih konsep apa sekali pun asalkan ia tidak bertentangan dengan ajaran Islam. H

Sumber Berita: Facebook Anzalna Nasir

40 responses to Impikan Perkahwinan Berkonsepkan Diraja British: Anzalna Nasir Tegaskan Masih Ikut Ajaran Islam & Adat Melayu

  1. Mak Jemah says:

    tanya skit…hidung hanif tu mmg hidung ori eh?

    0

    0
    • Anonymous says:

      buruknye awal

      0

      0
      • Kiah says:

        Tahniah Anzalna ….x caras suami orang. I likeeee. Macam tu la carik suami..sama cantik, sama single dan sama padan.

        0

        0
        • Anonymous says:

          Ala..Nama pun RAJA SEHARI…Ikutlah nak style raja apa, minat kita lain2..
          Yg penting akad nikah ada, sah dalam Islam, dan majlis bukan mcm upacara keagamaan lain dah..

          0

          0
        • Jwanita says:

          saya inginkan konsep diraja bersiung. semua tetamu yg hadir kena minum darah bersama saya.

          0

          0
      • alamanda says:

        anzalna please jgn sexy sgt.. selalu sgt nampak anzalna pki baju dedah bahu..

        0

        0
      • alamanda says:

        anzalna please jgn sexy sgt.. selalu sgt nampak anzalna pki baju dedah bahu…

        0

        0
    • Anonymous says:

      tema english style okay kut. tapi raja british tu…kamon la. mcm x sesuai je.

      0

      0
    • Anonymous says:

      tacky!

      0

      0
    • Anonymous says:

      tak tanya sekali ke rambut, mata, telinga ke..gigi ke

      0

      0
    • miss lollipop says:

      Biar la dia nak wat konsep british ke, konsep org asli ke, konsep jawa ke, asalkan nikah mengikut islam..

      yg korang tak puas hati kenapa, dia nak fefeling cinderella, bila lagi kalau bukan time kahwin dia, raja sehari dia, time tu je la nak realisasikan impian dia dari masa kecil dulu2..

      korang kalau nak buat pun, buat je la, kalau tak nak buat, jangan nak kecoh suruh org lain ikut cara korang.. ntah apa2 ntah, itupun nak jd isu.. dulu memey kawen seksi punya dasyat takde lak korang nak kecoh, siap puja2 lagi bagai sekarang ni..

      0

      0
      • Tipah... says:

        jangan jadi raja x cukup budget dah ler….hehehehe

        0

        0
        • Abu the Rick Kid of Tehran says:

          Anzalna tu org Penang laaa, dia bukan org hulu banat semenanjung Malaysia yg nk ckp x cukup bajet la apa la, jeles ka tipah ? Klau u kahwin pon berpayungkan pokok kelapa jgn nk komen byk2

          0

          0
    • insertname says:

      hahah.. hensem ke? mcm faizal fbi je. korang ni bia betik…

      0

      0
  2. melati says:

    Masaalah nya ? jadi cam Qu Putih dulu baru boleh pasang angan2 …hahahaha..

    0

    0
  3. nok gebuzzz says:

    x kesah nak ikut mana….yg penting aurat dittik berat kan lagi2 semasa akad nikah n konsep tu asal tidak melanggar hukum syarat sbg muslim

    0

    0
  4. Anonymous says:

    dah kenape nak jeles dgn konsep idaman dia..
    biarlah..asalkan tak serve kencing setan kan..
    korg2 pn ade konsep yg korg suke kan

    0

    0
  5. Anonymous says:

    handsome bakal suami….pandai cari.

    0

    0
  6. Anonymous says:

    berangan nak jadi anak raja omputih mcm princess laa tu.. jadilahh ikut cara gitu kalau pun bukan anak raja omputih…

    0

    0
  7. Anonymous says:

    x pa anzalna klau nk ikut brkonsepkn diraja british asalkn menutup aurat..x ad minum arak.nti masa akad nikah wat le cara islam punya…

    0

    0
  8. Qu letih says:

    ermmmmm…

    ade yg suke , ade yg jeless….

    0

    0
  9. Kawen tema melayu jela oiii.. tak payah nak feeling omputih sangat

    0

    0
  10. salmah says:

    ok handsome. sama2 cantik
    yg penting x rampas laki orang
    jgn jadi mcm minah tu..semuanya rahsia
    kan senang terus terang mcm tu

    0

    0
    • Mak Jeling says:

      rahsia punya rahsia…
      akhirnya terbongkar….
      Conference….
      Rahsia tak lebih dari sorang..
      kalau dah facebook….blah2
      Rahsia apakebenda….

      0

      0
  11. Mind U..... says:

    nak jadi mat salleh ke..jepun ke…arab ke…
    no prob…
    nak makan angin ke Antartica …
    no prob
    bawak kedua pihak keluarga gi umrah….
    terbaik…
    yg Problemnya..
    Bila keluarga di landa Badai..
    Tuding Jari ……
    Dah Takdir…
    Cara settle Problem…..

    0

    0
  12. ohoii says:

    laki anzalna ni keje ape?byk toi duit nye.mst keje meletop2 nih….btw cantik bolo mata anzalna,iols tring nk bolo mata cam gtu,trutama bolo mata bwah tu…cmne nk lentik gitu ek? #tetiberrr ckp psal bolo matap lakkk

    0

    0
  13. Dee says:

    Apasal korang nak sakit hati pulak? Biarlah die nak buat ala2 British theme, feeling princess! Abeh ade buat garden theme, star wars theme, cinderella theme etc tak cakap pape pon! Kalau aku pon nak feeling Princess oi! Sekali dalam hidup! Da dinamakan Raja Sehari!

    0

    0
  14. salmah says:

    walaupun x de rambut tapi handsome dan segak

    0

    0
  15. Anonymous says:

    akak dia Diana Nasir pn nak kawen kan ? Mestilah vogue Kardashian malaysia katanye

    0

    0
  16. FAI says:

    nape rambut awal warna tu? sah semayang ke tak?

    0

    0
  17. cek mek molek says:

    ntahla kenapa aku rasa anzalna berlakon ok sikit dari neelofa.. suka tgk dia kat cite memori cinta suraya.. nampak suci muahahahah.. cuma sexy skitla.. tapi aku rasa dia ni mcm low profile je … sweet je .. luv anzalna

    0

    0
    • mak c kina says:

      sama dgn aku…aku lbh suke anzalna dr lofa..walaupun anzalna slalu jadi jahat,tp aku ttp suke dia…jd baik ok..jahat pun ok…

      0

      0
  18. ssssss says:

    ok la tu…

    0

    0
  19. CANTIK says:

    Bora2 island tu kat Perancis? Ermmm musykil aku…

    0

    0