Written by AbangNara | September 17th, 2009

Bila dah dekat nak beraya ni, memang kami ternanti-nanti sungguh dengan iklan hari raya yang pelbagai jenis kat TV. So far,kami suka dengan iklan raya astro, sebak dada menengoknya. Agak nak menitik gak aa air mata. Tapi takde pulak video nya so, korang kenalah duduk depan tv utk tengok iklan tu. Tapi apa pon yang paling sentap kalau tgk iklan raya Petronas karya allahyarham Yasmin Ahmad. Tapi tahun ni, macam Petronas guna iklan raya yang lama ek? Mungkin budget kot tahun ni…. Sapa ada nampak iklan raya Petronas 2009 boleh share kat sini.

Sapa-sapa yang masih takde mood raya tu,korang kena layan iklan-iklan..barulah feel . Cuba tgk iklan raya lama-lama yang memang evergreen…Macam iklan Abang Jamal & KakRamlah ni. memang layan habis lah, sapa yang tak tahu lagu ni memang sah lahir tahun 2000-an ke atas.

Mari Layan lagi Iklan Raya evergreen & Iklan raya 2009…

Iklan TM ni arahan Khabir Bhatia.

Baca Yang Ini Pulak:-

942 responses to (Layan) Iklan Hari Raya

  1. Delimasaraa says:

    teringat iklan2 arwah yasmin…semua meletopppp

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
    • aku suka yang iklan raya yang Petronas 2003 .. Walaupun ada skitt gossip pasal iklan tu, aku tetap suka iklan tu.. melekat dalam hati mesej yang nak disampaikan….

      anak anak skrang ni bukan sahaja tak hormat mak bapak, malah melawan lagii.. iskk..bila dah meninggal, baru rasa menyesal kerana tak taat kepada orang tua.. iskk… penyesalan lepas orang tua meninggal dah takde guna yang oiii…

      Agak-agak la oi.. makan satay sampai tercekik … hehehehe…Satay ni kalo tercekik tang isi die ok lagi leh minum air.. kalo tercekik tang lidi die leh bawak mauttt.. hahahaa..

      =============================

      Jom download movie dan Lagu terbaru di sini : http://sengal.ning.com

      ============================

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  2. Delimasaraa says:

    burung apa?? burung nuri………

    iklan yg menggambarkan kasih ibu dan ayah tak sama dn takkan mampu kita balas sama spt mereka kasi…

    betapa saraa nangis………”sedarlah wahai anak adam, demi masa sesungguhnya manusia dalam kerugian”

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. virgo says:

    smpi skrg aku tringat iklan raya yg ank2 die bw blk lmbu sekor tue……….
    iklan yasmin mmg best……….

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  4. Delimasaraa says:

    ingt tak iklan keta kancil selisih ngan keta apa ntah……..yg dekat jalan kampung………

    - hahah, itulah realiti org kampung…jalan just 8′ berturap..mana nak muat selisih

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. Delimasaraa says:

    iklan petronas biasany meletup…

    teringat iklan ROKOK….mama tanya kenapa mulut dia melecur, terus abah cakap mulut dia kena cucuh putung rokok…aduhai….

    abah ni pun bukan amik iktibar dari iklan tu, buat dekkkk jerk…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. hantupensil says:

    MORNING…
    selamat hari raya semua…
    huhuhu…
    lalalala…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  7. violet says:

    kak nara ri ni laju tol dia update.
    br nk bermaafan kt sblh..
    huhu

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  8. tOmEii says:

    kt cni korg rpeny yerk…
    laju tulla saraa ni bwk train….
    nk dkt2 raya dh ni….
    bwk slow cket kang xmkn lemang….huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. new moon says:

    buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuusssssssssssssssssssaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn………………………………………………………………………………………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. kira-kira says:

    asslamualaikum…..
    ade org x????
    kami dtg nk raya………
    (ramai ni…)
    heheh…
    selamat hari raya aidilfitri…maaf zahir je…
    batin lain taon..heheh
    :-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. nenekpunkz says:

    owh kat sini upanya korank..huhuu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. Delimasaraa says:

    cepatnyer………………tok de nok ambak…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. Delimasaraa says:

    poco hilang terus sebab takut kita semua mintak2 duit ngan dia kot…………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. kira-kira says:

    antu.arsenal mng la smalam……..
    hahahahaha….
    :-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. Jojio says:

    Esok malam jangan lupa maian mercun yg belum beli petang ni gi beli……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. new moon says:

    eh nk tny betol ke smlm pm ade announce dlm brite kate sok org yg keje krajaan dh stat cuti ye??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. yula says:

    slamat hari raya kpada anda smua
    setahun hanya skali mrayakan
    hari yg mulia ini
    dam…dam..dum…kebabom….
    bnyi mriam..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. violet says:

    sapa kj sok

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. suri says:

    uwaaaaaaaa…
    xsabo nk cuti..dh xde ati nk dok KL dh tingat kg halaman..
    kambing, lembu tggu ak d sanaaaaaaaaaaaaaaaa…
    ekekkekekekke..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. ammey says:

    bratur2 sape nk wet rye…jgn potong line..sabar2….
    hihihiiiiii………………………………………………………….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. kira-kira says:

    huhu…best tol lgu ni…
    da 14 ratus kali aku dgr…
    heheh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. Jojio says:

    Yg terpaksa keja time raya
    1. Polis
    2. Hospital
    3. Askar
    4. Stesen minyak
    5. Orang tol
    6. Hotel
    Saper lagi aaaaa….tambah ckit….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. violet says:

    ;(
    ;(
    sedey
    sedey
    waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. Penari Poco2 says:

    assalamualaikum…
    aku sibuk banget…wat kek lapis…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. Delimasaraa says:

    huhuuuu….adularrrrrrr….tlg tlg tlg………saya nak duit raya..tlg tlg tlg

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. Penari Poco2 says:

    Selamat Hari Raya Kawan-kawan…
    Kalo sudi dtg lar ke rumah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. hantupensil says:

    Dalam dingin subuh hatiku terusik
    Kenang nasib diri di rantauan
    Bergema takbir raya menitis air mata
    Terbayang suasana permai desa

    Rindu hati ini inginku kembali
    Pada ayah bonda dan saudara
    Tetapi aku harus mencari rezeki
    Membela nasib kita bersama

    Hanya ku sampaikan doa dan kiriman tulus ikhlas
    Dari jauh kupohonkan ampun maaf
    Jangan sedih pagi ini tak dapat kita bersama
    Meraikan aidil fitri yang mulia

    Restu ayah bonda kuharap selalu
    Hingga aku pulang kepadamu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. Delimasaraa says:

    hai kawan2……nama saya delima saraa..umur 6 thn…sy nak duit raya….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. violet says:

    antu ko lik kol bape

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. Penari Poco2 says:

    k guyz…nnti smbg lg yerk…
    kek lapis tgh tgu aku tue…
    assalamualaikum…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. pingkypanthers says:

    salam sumer…
    hmm tahun ni xde sape nk watkan iklan tuk petronas kot..
    tu yg guna iklan lama…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. EclipsE says:

    i’m back…
    setan btl boss aku…lg dkt2 nak cuti raya bg aku pressure lak..
    nak mati pe dia……..
    argh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!geram aku….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. Delimasaraa says:

    iklan-iklan-iklan………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. yula says:

    asal laptop aku ni
    hang je
    nak mampos ke
    kang aku hampok gak ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. kira-kira says:

    im back….heheh..
    pe cte ni kwn2…?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. hantupensil says:

    yahhoooooo……..
    balik kull 12 la plokk…
    best gilerrr…..
    yahooo…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. Delimasaraa says:

    jap r…………..aku nak gi pelok cium bos aku..mana tau dia pun kasi aku balik awal…

    (masalahnya bos aku dh start cuti dh, kalu p umah dia mahu kena bunuh ngan bini dia)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. hai korg sume…….
    just nk wish slamat hari raya >>>
    poco,antu,sara,pu3,kira2,violet,aries,miza,yula,awekmas,nenek,eclipse,tomei,suri.sasha,pinky,moon,jojio,asparagus,laluna,conan,ammey,virgo……..
    maaf zahir batin ek….klo selame nih aq ade trkasar bahse ker…
    ade wat korg terase ker kan…
    yela kdg2 aq ni klo komen tremo ckit….hihihihi….
    (pd org yg aq lupa mntion name 2,jng maree ek,raya aji nanti aq mntion name korg plak ek…..)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. kira-kira says:

    bosanyer………
    dkt2 nk raya ni trse sayu la plok..huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. violet says:

    silnet mud ke per korang ni………….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. ammey says:

    lapaq la plak..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. violet says:

    hari raya suma bagai nak gila.
    bila posa buat2 la lupa……………………….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. hantupensil says:

    ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHITAALA WABARAKATU
    SAYA HANTUPENSIL aka HAFIZ INGIN MENGUCAPKAN SELAMAT HARIRAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR BATIN
    BUAT RAKAN DALAM BN poco2,sara,pu3,kira2,violet,aries,miza,yula,awekmas,nenek,eclipse,aries,
    tomei,suri.hermione,sasha,pinky,moon,jojio,asparagus,laluna,conan,ammey,virgo,(juga kepada yg tiada dalam senarai)
    JUGA KEPADA KAK DANA ABG NARA,
    ANDAI TERKASAR BAHASA, TERMENGATA,TERMENGUTUK,DAN LAIN2 LAGI LAH..
    MAAF ZAHIR BATIN…
    JMPA LAGI DIBULAN SYAWAL…
    LOVE YOU ALL….
    MUAhhhhh… TO ALL…
    BYE2..SEE UUU…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. kira-kira says:

    ehm de org x ni???
    cm xmeriah je raya …huhu

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  45. Delimasaraa says:

    meh sini kita layannnnnnnnnnnnnn

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  46. violet says:

    aik sume dh lik ker??
    xkan ikut antu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  47. Delimasaraa says:

    Salmah seorg janda yang mempunyai ank perempuan tunggal bersusia 6 tahun, sejak kematian suaminya,kehidupanya tidak terurus, makan minum pakai tidak menentu sehingga anak ppuannya tidak berbaju adakalanya.

    Sedang seronok anaknya bermain pasir ,(mcm biasa x pakai pape). Kebetulan, lalu Usop seorg duda kaya dikampung itu, kerana terkejut melihat anak salmah..

    Usop: oi budak mana baju??ei.. malu…mak mana? Nah2.. RM 20. Soh mak beli baju tau!!

    Anak salmah pulang dan mencrita segalanya sambil mghulur wang RM 20, salmah sgguh terkejut dan seronok..(xpasal2 dapat RM 20).. Salmah: hurmm kalo aku xpakai pape, mesti dapat RM200..hehe(suke)..

    Waktu yg dituggu, salmah menuggu usop lalu,dirinya sudah pun tidak berseurat benang pun dgn harapan usop akan memberinya wang yg banyak..5 minit pastu usop pun lalu..Usop: fuyo!! Mana baju kamu? Nampak #%$% kamu tu..ow x sanggup aku,..dirimu begitu x terurus..dgn nada sedih + geram melihat salmah yg xpkai pape tu.. lalu usop,, nah! RM 0.20.. Salamah: eh 20 sen je??

    Usop: cukuplah ,beli pisau cukur!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. violet says:

    bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
    ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
    ssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. hantupensil says:

    BYE2 SEMUA2..
    SEE UU…MUAHHHHHHH…..!!!
    BYE VIOLET…MOON…SARA…KIRA2..YULA…SURI
    BYE2…
    MUAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. pingkypanthers says:

    alahai boringnya…………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Delimasaraa says:

      Seorang petani sangat kesal dengan sikap budak-budak nakal yang selalu mencuri cempedak di kebunnya. Akhirnya ia mendapat idea… Di tengah-tengah kebunnya diletakkan papan tanda yang besar bertulis..

      ‘AWAS.. SATU DARI CEMPEDAK-CEMPEDAK INI TELAH DISUNTIK DENGAN RACUN TENGKORAK’

      Keesokan harinya.. petani itu tersenyum kerana mendapati cempedaknya itu tidak dicuri lagi..

      Seminggu selepas itu.. Petani ini pergi kekebunnya untuk memetik cempedaknya untuk dijualkan.. Memang jelas kelihatan tiada cempedaknya yang hilang… tetapi dia sangat terkejut kerana disebelah papan tandanya terdapat satu lagi papan tanda yang baru bertulis..

      ‘KINI ADA EMPAT CEMPEDAK YANG DISUNTIK RACUN’

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. Delimasaraa says:

    aku ni tak boring………….tp malas wat kerja………..aku follow jerk korang

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. suri says:

    cuti kene cantasssssssssss….
    kurang gule btol lah…….
    uwaaaaaa…
    uwaaaaaaaaa….
    dorg kapir mne tau pose 6 ke pose 7..
    caitttttt,…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Delimasaraa says:

      wakakaka……..no sorang dilanda sunami…

      ramai betul kena virus ni…

      sabaq-sabaq…..semua tu dugaan dan ujian dari nya

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. EclipsE says:

    weh korg sume dh kemas umah ker?gantung langsir?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • new moon says:

      blom…umah aku cam kapal kena bom seleraknye….xde tenaga aku nk mngemas jdnye….ko eclipse?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • EclipsE says:

        aku dh…mmg setiap mgu aku kms umah…aku ney xsuke tgk umah bselerak…mulelah pening…
        klu mak aku tgk aku kms dia pon nek heran…sbb aku terbalik kan sume kerusi…lap satu2…belum lg msk bwh katil buang habuk yg ade….panjat tgga bersih kipas n lampu…vacuum habuk2 kat plaster siling…mmg penat tp puas ati..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Rifa'i says:

      Dah dah dah. Tinggal nak raye je ni. Kuih pun dah isi dalam balang.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. Rifa'i says:

    Salam ape crita best ari ni. Ni nk kongsi crita ni. Boss aku bg wit raye 100 pastu esok dia kata hlf day. Aduh indahnya dunia. Esok selesai solat jumaat aku nak balik kg. Best best best bestnyerrr.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. new moon says:

    allllllllloooooooooooooooooooooo………………………………….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. asparagus says:

    1st

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. kira-kira says:

    haluu..
    de org x??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. asparagus says:

    salam lailatuqadar

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. asparagus says:

    sape kah yg dapat malam seribu bulan………?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Delimasaraa says:

      sblm aku jawab soklan ko, jwb dulu soklan saraa…apa kenangan terindah ko dengan perkataan “1st”?????

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. asparagus says:

    betapa bertuah nyer…….manusia itu, jika dapat malam yang lebih baik dari seriibu bulan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. kira-kira says:

    violettttttttttttttttttttttttt……
    wer r uuuuuuuuuuuuuuuuuu…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. asparagus says:

    bagi aku… 1st nih besar kenangan dier….

    sume nyer indah2…

    coz, aku tau bile kite 1st, kiter akan mendahului yg len…

    walau dalam nara ni, aku pernah dapat 1st walau berkongsi 1st dgn sape aku pun x igt….

    tapi aku bangge la… huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. yula says:

    tomeiiii….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. asparagus says:

    de sape2 dalam blog ni penah bertemu malam lebih baik dari seribu bulan……

    aku ucapkan tahniah kpd hamba Allah itu….

    semoga amal2 mu sebelum ini, diterima Allah……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. tOmEii says:

    askum…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. asparagus says:

    aku lelaki….yg selalu cuai dan x lekang dari melakukan silap….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. asparagus says:

    ammey…?

    boy juge ker….?

    salam ramadan….dan salam syawal utk mu….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. tOmEii says:

    apsl server lembp gler nie……
    lmbt msuk komen

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. asparagus says:

    so, sape yg nak balik kg….?

    x nk share kampung u all kat mane…?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. asparagus says:

    ammey….gurl…?
    kampung ni balik kg hubby ek…?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. Rifa'i says:

    Macam ne nak mengekalkan keinsafan dalam diri kita?
    ( tak kisah laki ke ppuan )

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. EclipsE says:

    sape sok yg keje??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. Penari Poco2 says:

    Hi…im back…back im…
    saper yg sedap2 mulut kata aku takut bukak bn nie…???
    takut bg duit kat korang…??? saper kata…???
    x tau ker aku tgh berlapis-lapis dgn kek nie…ngan aku2 skali masuk lam oven…korang xtau ker…huuhhhh…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Delimasaraa says:

      aku tak kata…aku tak kata…betul..tak caya tanya kak nara

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pingkypanthers says:

      x panas ke?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Rifa'i says:

      raye tk payah perfume, sbb dah lekat bau kuih. Tp poket TEBAL. tkde hal punye.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Penari Poco2 says:

        tau xper…
        saraa xnak ngaku yerk…
        siap ko…hehehe…
        antu mana ko antu…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Delimasaraa says:

          mana ada…………aku tak cakap peapapun….

          masa diorang kepoh2 ko tak masuk, aku cakap ko nak masuk jap lagi..sebab tgh sibuk buat kek…

          aku baik tauuu…wekkkkkkk

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. asparagus says:

    sy belum berkahwin…
    berkawan ape salahnye….

    islam tidak melarang..malah mnyuruh kite mengeratkan siratulrahim….

    delimasara…u x blik kg…?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Delimasaraa says:

      asparagus, ko jgn bukak new box..ko klik jer reply…terlompat2 dh jadinyer…

      saraa kerja di kg sendiri skrg..tiada istilah balik kampung..jap lagi balik kerja…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. ammey says:

    lallalalallalllalallaaaaa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. asparagus says:

    delima macang…?

    kawe pasir mas…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. pingkypanthers says:

    poco aku hangin satu bdn ngan hubby aku..
    beli kek lapis brmpah ngan mmber dia..lg 2 mnggu nk raya dh bg..
    tau2 smlm aku nengok dh berkulat…
    eeeeeeeeeeeeeeee……………….gerammmmmmm tulllllllllllllllllllll

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. pingkypanthers says:

    nak gi sarawak jauh sgt ar poco..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Delimasaraa says:

      aku dok dgr depo2 dok cakap kek lapis serawak sedplah apalah………..skali makan cam marjerin timbang jerk rasanya..tak mo dh aku beli

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Penari Poco2 says:

        aku dah kata…xyah beli…buat sendiri pueh ati…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • pingkypanthers says:

        sbenarnya kek tu sdp sara…
        kalau org yg pandai wat..
        tp kita ni dh kena tipu ngan org yg x pandai wat tp ngaku pandai…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Delimasaraa says:

          tak nak r aku…………..dh tak caya dh….kawan aku tu kata konon dr serawak lar apalah…..huh..yg aku tahu cam rs marjerin jerk

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          xsume tipu ar…
          ada satu tmpt tue kat kch…
          aku slalu beli…sedap per…
          harga murah jerk…RM10.00 (1 pertiga loyang)…
          puas hati…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. Penari Poco2 says:

    waaaaaaarrggghhhh…ngantuknyer…
    penat pon ader…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. kira-kira says:

    de org x??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. new moon says:

    VIOLET…..mane ko ni???majuk ngan aku ke??huuuu………..jgn la gitu…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Delimasaraa says:

      aduhai..pasangan bahagian ni………….uh uh uh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      violet jerk…???
      errrmmm…xnak geng ko aaar…(majuk nie)…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • pingkypanthers says:

        yg xde di cari…
        kitorng ni ada …

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • new moon says:

          ala…sbb korg ade la aku xcari..kang pelik lak kalo pingky komen dri ats smpai bwh tp aku g cari gk lg…tu mmg dh xlama la tu…hihihiihi….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • new moon says:

        alamak…sorg lg plak…ok2…poco….majuk ngan aku ke??jgn la begitu wahai poco…huhu….sob..sob…ssungguhnye aku mndambai kek lapis mu….sobb…sobb…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. Delimasaraa says:

    mata mula layuu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. Penari Poco2 says:

    terasa pedih lak ulu ati aku nih…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. new moon says:

    guys…out jap…nk p btobat….huhu…nti aku in blk insyaAllah…kem slm kt violet…luv u guys….!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. pingkypanthers says:

    adoyai…….
    sumernya dh ngantuk ke?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. Delimasaraa says:

    selamat hari raya………

    tak tau nak tulis apa dh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. Penari Poco2 says:

    akupun nk out japs…
    ngantok sengantok ngantok nyer nie…
    watchaaaa…
    nanti smbg lg k…bye…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  88. Jojio says:

    Aku keja ari ni dok tengok jam jer……
    Layan lagu balik kampung lak tu……adeh…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  89. violet says:

    semekom….
    ada sape2 nmpk laki sy x??
    tertinggal lak kt bn nih…

    kira…
    whr r u.?????????

    adoi skt tekak aku jerit,…..
    dgr dak laki aku ni….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0