Written by AbangNara | February 10th, 2011

ifa raziah

Kenapa Ifa Raziah pulak tiba-tiba yang memaafkan orang? Ini sudah terbalik. Bukan sepatutnya dia yang mintak maaf ke? Abang Nara dah blur dibuatnya. Kalau ikut logik akal, Ifa yang sepatutnya minta maaf sebab dia yang mencaci dan menggelarkan orang dengan entah apa-apa punya panggilan.

Mungkin sekarang nie trend baru kot. Sendiri buat salah, sendiri yang maafkan orang lain. Arghhhh, blur Abang Nara dibuatnya.  Buat yang tak faham, sila baca entri ini dan entri ini.

P.S: Kalau dulu minum Milo kita jadi sihat dan kuat. Tahun 2011, main game Milo Jam Pack boleh menang hadiah bernilai RM40,000. Best kan?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

215 responses to Ifa Raziah Dah Maafkan Segala Kejian Dan Hinaan, Abang Nara Blur Dibuatnya

  1. yuyu says:

    bermaafan jelah….

    • eliz says:

      kahkahkahkah

      kau hanjingkan orang, ko maafkan orang

      apa bebal kau perempuan?

    • syok.my says:

      hopefully ianya lahir dr hati yg tulus ikhlas.. kui3

    • rebung says:

      itu maknanya dia rasa dia betul
      dan tak bersalah maki hamun orang
      huhuhuhu
      apa daaaa…

      • sayapunya sukala says:

        da malu la tu…da myalak byk sngt..da tu diam la da malu..da tau salah..tp xnk ngaku salah…

        berhenti maki orng ye..kami pon maafkan ko kalu ko xmaki2 orng..

        sekian

      • jack_sepauh says:

        ntah..tak paham aku ngn IR ni..gile ape tak reti beza sape yang patut mintak maaf ngan sape yg patut memaafkan…mentality lower btol!

    • me says:

      betul tu..bgsla bermaaf-maafan ni..tp kalau da smpai xseda salah sndri tu susah jgk nak tolerate..

      • misskenyalang says:

        apa betoi ke yang aku baca ni? mcm x percaya je. patutnye kena minta maaf la ngan org yg dia dh maki tu. buat salah tapi buat- buat macam x salah.

        • nooriesz says:

          susah nk ckp dgn org mcm ni..
          da dikatenyer mcm2 lps tu,minta maaf camtu jer..
          klu org tu maafkn,mmg baik sgt la org tu..

    • sue says:

      oh~tidak wajar begini…

      patot kene face 2 face say sory!!!!

      wat satu pertemuan bagi yang kene maki n d maki…then kak kertu ni kene say sory depan dorang~!!! baru la indahnya dunia!!!!!

      • NuReLLe says:

        biasa r tu zaman skrg ni..
        erm..i time skolah dulu..
        siap buat majlis meminta maaf ok..
        siap menangis-nangis dan berpeluk-meluk masa mintak maaf dgn kwn..

        ok..fine..i dah tua…huu~..:(

        • yanie bakar says:

          mental dh minah ni…dia hanjjj kn org alih2 dia bg maaf lak adoyaiiiii….sah2 ting tong minah ni…

    • artis NERAKA says:

      nnie laa contoh artis BEBAL xblajow..kaka..
      ko duk tanam jgung je laa nenek oii !!

    • Pocoyo says:

      Dah gilo ngan Cacat mental…

    • Kambing Hitam says:

      ifa ni da tua nk rasa glamer gak mcm Fasha n ND…
      ko yg hanjing kowt,,,,,,,

    • Nanako says:

      ahahaaa..korang perasan tak kat twitter..apa2 tweet c ipa ni xde org yg nak reply dah..muahahaaaa…twittt sorang2 je laa dia skrg ni..xde sape dah nak layan..Boooooooooo~~~

    • laloya says:

      skang aku faham ape wardina bg statement dlu yg arits bkn boleh dibuat idola.hehe ni lah dia. dah mencaci nak memaafkan org plak. aku ni sbg public geleng kepala je. kalau dah jd public figure pandai2 lah jage pekataan, cik ifa syg. kite ni kl dah benci sgt pun be professional sudah,bkn kite xtau cite sbnr..xpsl2 artis yg die sembur tu dpt pahala free2 je..temsukla yg public2 yg tweet die kt tweeter tu. ade otak fikir,jgn ikut sedap mulut je.aku skg xminat sape2, xtuduh sape2,soal ni bkn sape yg menang,sape kalah dlm court tp peradaban kite as muslim and malay and public figure.jage maruah masing2 k

      • cik su says:

        laloya ni wardina ke.. bukan apa, bila ada kisah2 artis mcm ni, balik2 mesti ada org quote balik kata2 wardina. mcm kata2 nabi la pulak, asik nak quote balik je. sampai terpk2.. wardina sendiri ke.. jgn mare.. saje bertanya

    • ... says:

      byk sgt mkn tongkeng ayam..cmneh la jdinye

    • eyefinity says:

      rasanya dia dikejar dosa kekesalan kerana terlanjur cakap tu kot…tapi benda dah keluar ikut rasa ikut emosi..tulah jadinya…sesungguhnya..syaitan mendampingi bila kita terlalu marah dan terlampau seronok… Dia tak terfikir akibat..sebab seburuk2 org yg byk bercakap…itulah kesannya…menggelar org dan MELALAK!..minta dijauhkan..

    • Ehem ehem says:

      maafkan jelah pompuan otak mereng ni…
      pompuan terlebeh cucuk botok memang macam neh.
      rasa mude je.. padahal dah kerepot tak sedar diri..

    • kaylakenzo says:

      perempuan tak sedar diri maafkan org? gile pe? ko yg patut mintak maaf kat org.

    • Kurus says:

      JAP…
      ni kes apa dulu?
      kes safura buat apa dgn ifa??

    • gee_poziah says:

      kelam kabutla ifa ni..pening aku..

  2. nina nanu nini says:

    Mcm Bg Nara…blur…musykil…musykil….musykil….

  3. Izza says:

    Pelik2 je Ifa ni.

  4. tipah says:

    cacat otak….

  5. Cik Norfa says:

    konon nak kaber line lar dia tu baik…senang nak maafkan orang. abg nara ni..buat2 paham sudah ler…

  6. akira says:

    ntah pe2..senget kots ifa nie…blurrrrr

  7. cinta says:

    dia ni dah meroyan sorang2 ni…

    • cik wiwin says:

      eh .. bukan die ke yg patot mintak maap . bakper die yg nak maafkan org plak .. aku x mintak maap pon kt die, x teringin pon. huhh.. siap ‘hanya Allah yg tahu kebenarannye’.. wey deyy kau dah hanjj2 kn org berani plak ko kata gitu ekk .Allah tahu hati setiap hambaNya dah kalu ko menyalak sana sini memaki org terang2 lg nk kata ko x bersalah . mmg ko ni manusia akhir zaman la ifa oii

    • puteri says:

      sah2 xpenah pakai otak b4 cakap..umo da bangke pn cmni gak..adoiyai

  8. princess says:

    hahahha.. apa2 je laaa……..

  9. singa tido says:

    mcm bagus ko ni ifak naziah.
    mental ko ni…

  10. sayang says:

    sepatutnyer betulkan dri sendri dlu…cri kelemahan dri n usaha tuk meperbaiki jd yg lebih baik…ni asyik ase dri tu bgs sgt…ni la contohnyer…dunia akhr zaman..smoga kite jauh dr perangai ini

  11. Reena says:

    Klapius aku dibuatnya (klakar + konpius)..yelah, mana tak kelakar..punyalah beria dia menyembur org..kalah naga merlin..panggil org ngan memacam gelaran.. sumpah org sana sini..last2 dia plak dah maafkan org..dei, dah mintak maap kat safura ke lum? Konpiusnya aku ngan behaviour pompuan ini..adakah dia pun sekapal ngan sendat? Sendiri bikin kontroversi, sendiri berlakon jadi mangsa. Jiwa kacau ke aper..Cik Pora, tajuk lagu sedalam mana cintamu tu eloklah ditukarkan kpd Sedalam mana maafmu.. gerenti hit!

  12. aBg_rOnGak says:

    sape la yg nak jadik drama queen nih¿¿¿

  13. Aib says:

    AYAT PERLI LA TUH TAKKAN X FAHAM KOT

  14. Anum says:

    urmm… dia ni yang blur sebenarnya. entah menda masalahnya. klu ikutkan hal kecik jek, tp dia sendiri yang besar2kan. nak publisiti free ker? yer ler…sekarang pun tak berapa nak suam dah kan… sejuk jerk.

  15. mia airis says:

    gaknye ifa ni nak orang ingat dia baik,,mudah maafkan orang lepas maki orang kot…………:? lets think abaut this..heheh…kesimpulannye… artis sume same la….

  16. bubuchaha says:

    bongok lah Ifa tu..budak 5 kecil pun tau dia tu bukan bmaafan dgn peminat tp menyindir..budak 5 taun pun tau tu kata2 sindirian…grrrr

  17. yenedei…ifa…jiwa kaco la tu..
    xpaham antara mintak maap ngan maapkan org..
    aku rase die kene masuk kelas sivik balik..
    huh huh huh…
    dlm situasi die…aku rase safura tu lg bagus la..
    dahla ckp rileks je..xdak bunyik nk gaduh2 pun..
    die je prasan lebih…

  18. wahhh PEREMPUAN nie, ko xyahlaa nk guna2kan perkataan TUHAN hanya kerna ko nk tunjuk ko tuu mulia sgt!! sendiri sedar salah sendiri sudalah…nie laa manusia…susah nk mengaku salah sendiri…. ko ingatlaa kata2 HINAAN KO PADA UMAT ISLAM LAEN SAMPAI SAMAKAN DENGAN HANJING SAMPAI MATI

    • reena says:

      setuju,.. bab KeTUHANan ni dia wat main je,… Ifa mereng,..azwan ali cibai dan kak Ros’ lan Shah… taraf tahik!!

  19. bb says:

    asslammualaikum….hmmm..sbnarnya sy pun pelik jugak.tp sy ade bukak twitter dia, mgkin dia trase mak eton tu sembur dia dak?hmmmm…tu la ifa…klu kite bermulut jahat, ingat…ade org yg bermulut lg jahat.klu ifa jage pertuturan, tk mgkin org akan marah kat ifa…suke lg ada lah..

  20. lalala says:

    sungguh ku x phm ngn die ni,
    die yg ckp org hanjj la ape la
    tpi die yg memaap kn org,
    cnfius!!

  21. bb says:

    takpe, bermaafan la..paling pnting bermaafan ngan kak safura tu..buang yg keruh ambik yg jernih.jgn biar syaitan tu trus2 tepok tangan tgok anak cucu adam ni bercakaran..nnt teman dia plak kang kat neraka..

  22. aku la 2 says:

    gila dh kot minah nie…bajet beriman sgt..maki org sedap mulut,ttber maafkn org..ishhhh sewel

  23. hikhik says:

    konon suci la ni. entah ikhlas ke tak maafkan orang tu

  24. mokcik says:

    kan aku dah kata dia ni mmg mental..

  25. acikComey says:

    xfhm ngan dia tu…

  26. quEenr!an@ says:

    hadoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii…..x phm tul la ngn perangai ifa ni..saje cr publisiti murahan ker??? tu la kalu jd artis suam2 kuku kaki jagu da x famos kn la cr publisiti murahan kn……
    tuk artis berangan cm ko nie hanya ALLAH jer yg dpt ampunkn dosa ko tu….mulut puaka..benci i…

  27. singa tido says:

    dah gilo kot dio ni…

  28. org tengah says:

    haa .. eloklah tu .. korang yg tumpang sekaki hantam dia cukup2.. esok diakhirat tak yah nak cari dia lagi .. dia dah maafkan .Dia nak maki ke.. nak apa ke .. lantak la dia .Takkan kita pon nak jadi mcm dia ..Tentunya dia dah mula rasa malu ..emm .. sebelum tengok org .. tengok diri kita dulu ..

  29. muahahaha….. kok gitu jadinya…..

    wa pon konpius….heheheh

  30. azreeny says:

    rasanya ifa ni ada penyakit SHORT TERM MEMORY LOSS..hahaha dia lupa tu sapa yg start dulu…

    xpon dia ni IN THE STATE OF DENIAL…

    alahai…tak kisahlah…asal ati ko senang gumbira…

  31. tae kyung & mi nam says:

    ala , dia malu nk minta maaf ,,
    tuh yg buat2 maafkn org jdi org maaf kn dia juga ,
    tak gitu ??,

  32. red apple says:

    sengal pompuan ni….tetiba ko dh maafkan org…ifa rajiah oiii,ko kena ingat ko yg maki org n bg gelaran kat org mcm2…org yg ko maki hamun blm maafkn ko,ko sndiri plak nk maafkan org…nampak sgt mmg ko slh kan…biol kot pompuan ni

  33. mia says:

    saje nk cover line la 2…wt2 suci lak die…..chit poodahhhhhhh…..

  34. AKU says:

    WEY…..SAPE YG HINA DIA NI ARRR…SAPE LAK YG KENA HINA NI ARRR….SAPE KEJI SAPE…SAPE YG CAKAP HANJJJ…TU….BUKAN IFA RADZIAH KE KAN….YG TETIBA DIA NAK MAAFKAN ORG NI PE HAL……DAH SASAU KE APA…SENGAL GAK IFA RADZIAH NI EKKK….

    SEHARUSNYA DIA YG KENA MINTAK MAAF PASAL DIA YG CARI PASAL…HINA2 ORG KAN…SIAP MASUK DLM TWITTER LA…..SENGAL POMPUAN NI….

    IFA RADZIAH…KAU YG PATUT MINTAK MAAF LA SENGAL…BUKAN KO LAK YG MEMAAFKAN ORG…SENGAL…SAPE YG HINA KO…MAKI2 KO…X DE KAN…..SENGAL PUNYA ARTIS…..

  35. kakchubby says:

    ko bebaik ifa….dah mcm org buang tebiat pulak gaya ko ni. seingat aku, ko yang maki hamun org tahap x ingat tuhan dah. apehal ko plak yg maafkan org? ko ni waras & sihat ke tak ni? aku nasihatkan baik la ko pegi jumpa doktor bertauliah peksa urat saraf kepala ko tu. aku rasa suntikan vitamin C ko dah bagi efek kot? x pun mungkin efek kena hempuk dgn helmet adik ko dulu tak?
    apa2 la ko ifa raziah ooooooiiii…..org cakap apa pun ko jugak yg nak menang kan? hambik la….

  36. blur says:

    hahahaha…….”ifa telah memaafkan segala kejian dan hinaan yang dilemparkan buat ifa” (mata pandang atas, tgn letak kat bahu) *oh yeah, sindir menyindir* HAHAHA gila lawak dia ni…. (_ _”)

  37. MisstauruS...MisspocO says:

    org xkan keji dan hina kalau diri sendiri yg x mulakan…

    ermmm…btafakul sejenak aku dibuatnya…!

  38. mis na says:

    stupid ugly

  39. Miza says:

    tah papa ja minah ni meroyan,, kejap kau maki orang kejap kau maafkan orang,,,eh eh kau maki kau maafkan orang, gila kentang, meh sini aku pun nak try kat kau pulak…aku maki keji keji then aku maafkan kau yang di maki,,,blehh accept..herrrrrr blur lah minah niehhh..

  40. pemikir bebas says:

    bagus bermaafan tetapi seolah2 org lain yg bersalah dan dia yg suci dan menjadi mangsa.pandai pompuan ni bermain sandiwara,nama pun anak wayangkan.kalao kuar paper,dia kata wartwan salah tulis,tp kalao kat twiter, ada org lain la hack dia punya twiter.tak pun masa tu jiwa dia tgh kacau dodol,bila dah habis,baru tersedar dia mencarut2.cepat2 minta maaf tuk jadikan dia pompuan suci semula dan yg penting sekarang dialak yg nak mintak simpati dan rasa teraniaya.cerdik22.Jum main wayang.

  41. alex adriana says:

    HAHAHA.. saya pun blur gak abg nara… ermm. skang ni twitter jadi tempat artis mengglamorkan diri dorg.. kesian

  42. mis na says:

    ape mangkuk pempuan ni,die yg mencaci org tak hengattttt,die plak yg maafkan org.sebelllll……

  43. joyah_sp0rt says:

    KO NI MMG RATU SEGALA PROPA KN SUNDEL!!! TIADA MAAF BG-MU.. BLUWEXXXXXX!
    SUX IFA RAZIAH!

  44. mis na says:

    tak pe la ifa,aku dah maafkan segala kesalahan dan kebodohan ko.aku dah maafkan segalenye sebab aku selalu mencaci dan menghanjjjj…..kan ko….boleh gitu?????

  45. molek bahasa says:

    LUCU LER BETINA NI..MEMANG TAHAP GILA BABI….DIA PUNYA PASAL…TAPI DIA PULA YANG MAAFKAN ORG LAIN….WEEIIII BETINA..KO TU YANG MINTA MAAF PADA PEMINAT DAN SAFURA…KO FAHAMMMM….TAU PULA BAB AGAMA…AKU FIKIR KO TAK PERNA KENA AJAR BAB2 HALAL DAN HARAM..

  46. molek bahasa says:

    WEEEIIIII….SUUUUCCCCIIII NYERRRR HATI KO IFA….CEHHH..GELIANYA PUJI BETINA NI………UWWEEEKKKKKK…BUSUK MCM SAMPAH MSYRAKAT…MALU AKU KO JADI ORANG MELAYU….KO JADI ORG UTAN LER…..

  47. mis na says:

    aku rase ifa ni sebenarnye die nak mintak maaf kat sapura,tapi malu ngan perbuatan sendiri.malunye jadi pempuan cam ni.senggallll btol minah ni.

  48. mis na says:

    mulut busuk,hati busuk,….busuk.segalenye busuk ttg pepmpuan ni.patut la tak laku.dasar artis suam kuku

  49. Reena says:

    Suci dalam debu dia ni..

  50. heran says:

    ahahahaa.. heran

  51. susok says:

    abg nara, ok ar dosa org lain da dimaafkan si nenek tu… dosa dia ja tak diampunkan lagi sebab dia tak mintak maaf lagi pada orang2 yang dia maki dan sumpah tu… huhuhuh… buatnye tibe2 mampos, senget le mulot ifa raziah tu…

  52. pandan_wangi says:

    terima kasihlah kak sbb dah memaafkan.
    saya pun mintak maaf gak.

    bila nak mintak maaf ngan kak pura pulak ???
    bukan psl isu mahkamah tapi pasal panggil dia bukan2 tu k.

  53. molek bahasa says:

    AKU RASA KALO BETINA NI PIJAK TANAH HARAM DI MEKKAH TU…MULUT DIA JADI BISU TERUS..MULUT KURANG AJAR KAN….TAKUT2 NANTI LANGSUNG TAK DAPAT CAKAP….TAUBAT NASUHA LER KO BETINA…..NAH…DAH SEJUTA ORG DOAKAN YNG BURUK TUK IDUP KO….MALAIKAT TU SETIAP WAKTU CKP AMIN…AMIN….AMIN….JANGN SAJA KATA2 AKU NI TELAH DI AMINKAN….MAKA JADILA ENGKAU SEHINA HINA KEJADIAN MANUSIA…..

    PATUTNYA UMUR DAH TUA MCM KO INGAT DOSA DAN PAHALA..INGAT SYURGA DAN NERAKA…JGN FIKIR INDAH SAJA DIDUNIA NI…SEKELIP MATA SAJA TUHAN BOLE AMBIK SEMUA KEINDAHAN DUNIA DAN KO KEJAR SKG…BEKALAN APA YG KO BAWA MATI?????….BEKALAN MULUT KURANG AJAR TU JELAH…

    TAUBAT DAN INSAFLAH WAHAI BETINA….KO TAK LAYAK DIGELAR PEREMPUAN COZ KO PUN DAH MUKA PLASTIK…SEMUA YG KO MILIKI ADALAH PALSU..SEMUA PLASTIK….

    YA ALLAH…MAAFKAN HAMBA MU KERANA KATA2 INI…MINTA MAAF PADA TUHAN..BUKAN PD MANUSIA..BUKAN MANUSIA YANG TENTUKAN SYURGA DAN NERAKA….

  54. angeliena says:

    pd aku,dia tu public figure,tk kira la sape yg slh,sape yg btul,tk perlu la maki hamun org mcm tu on social network n kasik semua org baca..apa yg brlaku tu kan dh lama..cara dia maki hamun org,mcm bru smlm naik mahkamah..tunjuk la contoh yg baik pd org walaupun mulut kau tu tk baik..ni maki hamun org mcm org yg tkde iman..

  55. MizzAin says:

    Ermmmm…. Time ni baru ingat Allah…time hina org x ingat plak balasan Allah… sian die… bukan kurang didikan agama tp x masok sume pe yg die belajar tuuu…..

    • susok says:

      setuju dgn awak mizzain… nampak sgt nak dapatkan simpati org lain dgn main nama Allah plak… time die mendedahkan rambut n bentuk badan, x pulak die ingt balasan Allah ek… huhuhuhuh… Nauzubillah… jgn la main2 dgn nama Allah ni…

  56. molek bahasa says:

    AKU TETAP BOIKOTTTTTT POMPUAN NI….TUNGGU FB AKU NAK LANCARKAN “SAY NO TO IFA RAZINAAAAAA”!!!!!

  57. Tuan Sarjana says:

    Bikin finin ana punya kepala lah… Ifa Raziah, ante ada nampak ini batu?

    • Ryta says:

      Alahai Tuan Sarjana buah kana…takyah tanya2…ko hentam jelah! Dulu dia dah kena hentam dgn helmet..skrg ko hentam plak dgn batu..kasi smackdown sket saripah raziah ni!
      :-P

      • Tuan Sarjana says:

        Ryta

        Atas kepala dah tak ada tempat lagi mau hentam da… Semua sudah berbalut…

        • Ryta says:

          Ohhh…itu macam ka Tuan Sarjana? Patutla dia macam meroyan sket….otak dah cacat…dah byk kali kena hentam daaa…
          :-)

  58. LadyD says:

    kalo abg nara pun dah blur…kitorg ape tah lg….mcm kate org kt ats tu…KLAPUIS…..huhuuuh

  59. ustazah says:

    sewel la ko nih…duduk diam2 jer lah x payah jadi artis…!!!

  60. ejdee says:

    AKU LUPA..aku maki orang…dasyatttttttttt..

    ehee bak kata Nazmi RL 5….

  61. Shada says:

    eh??? ade gak org camni…i pun blurr ngn ifa raziah ni bang nara.

  62. im not perfect says:

    mcm dh kurang siuman je si ifa raziah ni….ko dh kutuk2 ok pas2 ko yg maafkn org…ape kejadah sume ni….die patut kne cek kat pakar sakit jiwa la…tekanan dlm kehidupan ni…..die yg salah, die yg maafkan org…

  63. nana says:

    MAKCIK NI DAH TUA… NYANYUK LA TUE…..TU YG CKP DOK MERAPU BUKAN2…..SBB X DPT RM500, KEPALA OTAK DIA DAH BIUL AGAKNYA…. IR, KEMBALILAH KE JALAN YG BENAR…..PEGI LA AMBK WUDUK SEMBAHYANG KASI KEPALA TU STRAIGHT SKET….JGN DUK SENGET JEK…. MAKCIK NI DAH TUA…BUAT CARA TUA…

  64. hahaha says:

    bukan nak backing dia.memang tak la.bila kita semua kutuk2 dia mmg kira kita bersalah pd dia pun sebenarnya.kiranya dia maafkan la semua kutukan org pd dia.dlm pd tu mmg dia pun kena mintak maaf.

  65. awek klate says:

    nok tunjuk baik la konon… waklu mu effffffahh!!

  66. gyulee gyuri says:

    aku dah kata org mcm ni selalu ja nk betul dia…apa yg dia wat mmg tak kan sedaq..mcm kita plak yg wat salah kat dia..WTF la ifa ni…dia maki org xpa jgn kita maki dia..mmg aku benci gila org perangai bangang mcm ni…

  67. ayang19 says:

    makcik kertu syok suci??!!
    propa lebey..mentang2 bru kuar single hangit nk cetus kontroversi..weii pleasela makcik kertu..meluat tgk muka ko tu!!!dasar mulut puaka~

  68. GilaStats says:

    Hmm, mungkin ini taktik terbaru untuk elakkan rasa bersalah. So tak perlu minta maaf. Yang sepatutnya dia pun kena minta maaf, sebelum memaafkan org lain, barulah fair and square….

  69. awek klate says:

    kalu BERASO x se ore kutuk kito….kito tu jange dok kutuk ore or samokan ore dgn hanjjj…???? !!!!
    kalo maroh setaro mano po biar gak beradap sikit bahaso kito nih. nok2 kito ni ore tino… okla maah kan ore hok kutuk2 mu.. tp cmno pulok hok mu dok kutuk2 ore n si safura tuh..???? x reti nok mitok maah ko..????
    tepuk dado, tanyo selerooooo la weyyyy !

  70. bubuchaha says:

    ifa raziah maki hamun peminat dia ckp diaorang bkn bagi makan kat ifa pun..habis tu royalti dan populariti(popular ker) datang dari siapa kalau bukan dr peminat yg beli album dan dtg konsert dia? nak cakap tu fikir dulu lah…

  71. ctcomey says:

    aq mmg x minat kat pompuan sorang nie… perasaan bagus jer lebih… last2 dah terlebih blur…. hahaha!!!!

  72. eila says:

    hmmm…dr dulu lagi aku xminat dia nie…dia bkn glamour pun jauh skali popular…nape kalau kita nk marah,maki org kena panggil dia hnjing ke,b?bi ke…mak ayah kita dh elok bg nama yg indah2…sesuka hati jek dia gelar org cam tu…wahai ifa…sekurg2nya org yg ko pnggl hnjig tu skrg hdp dia lg tenang,aman..walaupun ko kata dia pelakon sengkek…xkisahlah kan..rezeki masing2 tuhan yg bagi…kalau tuhan nak tarik rezeki kau sekelip mata jek kau boleh jdk sengkek dn entah2 lbh sengkek dr pelakon tu…kita makin tua..insaf2 lah sikit…hidup kita xpanjang..bak kata org RUMAH KATA PERGI,KUBUR KATA MARI…..

  73. hellokitty123 says:

    Dalah dia ngaku diri dia RATU SUNTIK… aku geram aku SUNTIK ubat nyamuk pat muka dia baru tahu… Haha…

    • BumbleBee says:

      tula sal..dh laa x sensitif pada agama sbb dgn selamba mengaku suntik…pastu ingat plak adanya Allah biler tulis hanya Allah yg tahu kebenarannyer..

      p/s: bab dier tersepit bru nk ingat Allah…bab dier tgh nikmati nikmat dunia…x hengat plak….

  74. koPI O says:

    aku lupeeee.aku lupeeeeee maki orang….dasyatttttttttt.ifa raziah cakap daa..

  75. aku yg geram ngan mulot si epa laser says:

    bangang, gilak, ee.. ape ag aku nk ckp ngan minah kepoh nih.. !! memamg mental disorder.. !

  76. Anti OVER... says:

    peh, pompuan ni mmg menyirap…x sedar diri…
    ak paling benci pompuan yg OVER2..

  77. amy lara says:

    hahaha! seyes weh.. die ni x betul dah… seumur hidup aku x penah pulak aku dengar lagu2 dangdut dia dulu… ada eh? ker radio x main? lagu2 safura slalu la jugak dengar…

  78. ape jadanya die ni..hahaha..carik publisiti la tu..mengong

  79. propa haters says:

    pelik la saper yg tukang unlike all these comments. must be si ifa ni unlike sendri. siap restart computer and unlike balik

  80. jingga says:

    xlayak jd pengacara “Wanita Hari Ini”..
    xreti menjaga tatasusila bahasa…

  81. terrarossa says:

    korang semua2 yg komen ni….dah baca tak artikel pasal si Ifa ni kt MURAI.COM ??? sila laaa pegi baca….rasa macam dia sangat belagak SUCI….ayat yg tak leh blah adalah…

    “Saya tak sebut pun siapa yang saya marah atau maki dalam twitter saya, tapi wartawan tu telah tulis nama si polan tersebut dan siap pulak letakkan pula gambarnya sekali”

    aduuhhhh…ko tak sebut pon org tau dh kot….haihh…

    • terrarossa says:

      pastu yg tak leh blah lagi dia cakap…itu adalah agenda org nk jatuh kan dia….persoalannya perlu ke org nk jatuh kan dia yg mmg dr dulu lagi dh sedia jatuh blom bangkit2….

      • Tiffany says:

        Kan dia mention ‘perempuan pakai tudung pink dlm Melodi”?

        Duhhh…dh buat statement lagi mau cover. Bodoh giler!

    • Ryta says:

      @ terrarossa: Aku dah baca, aku rasa si ifa rajiah ni ada keturunan sawan kot! Sbbnya, ada ke org marah tanpa sbb? Abistu, yg dia mention suruh bayar balik duit dia mng kes tu apekebendanya? Saper pompuan yg dia ckp pakai tudung pink tu? Takkan saja2 jek nak reka citer? Atau adakah ifa rajiah dah jadi ala2 kak pah? Reka citer ckp ada org pukul dia tp sbnrnya takde pun!

      • terrarossa says:

        @ryta: tulaa….aku rasa si ifa ni mmg dh sasau…n mata berpinau-pinau…hehehe…tu yg wat statement gitu tu…mcm ala2 reverse psychology….ekekekeke

  82. abarage says:

    bodoh punya ifa.da maki2 org da tu nak cakap pasal tuhan.cermin la diri tu.aku mmg benci tgk muka pmpuan ni.dala perasan diri glamor.xnak mengaku diri suam2 kuku.pdhal kalo dia jalan kat luar pun org xpandang.pmpuan tak da otak.

    • Ryta says:

      @ abarage: Ok gak kalo dia jalan kat luar, org tak pndg pun! Mmg dia ni artis sejuk tak laku! Yg aku lawaknya, last year dia ikut Fazli ngan Nubhan wat mini show dgn krew Suria FM, takde org pun mintak autograf ngan nak amik gambar dgn dia! Dah muka kelat, poyo, sombong, harap botox jek…saperla nak minat? Buweekkkkk!!!
      :-P

  83. hahaha…klakornya statement. padan muka. kena batang hidung sendiri. malu lah tu. tu la sekali dia hina orang, beribu2 lg org hina ko. dah malu n minta maaf bru sebut ‘ALLAH’….

  84. laptaliptalitamplommmm says:

    makin tua..makin kertu..makin bodoh + bangang ifa raziah ni..kesian..ade jugak manusia mcm ni ye..sian..

  85. dun says:

    haih…apala…getik betoi aku bila org yg dok dedah sana sini bercakap pasal ketuhanan nih…ntahla..aku rase cam depa tak layak nak meminta apa2 daripada Allah sbb suruhan Allah yg wajib pun depa tak ikut…

    macam korangla…katelah hamba korang mcm pembantu rumah buat taik kat korang, pastu die mintak tolong itu ini pas buat taik tu…korang nak tolong tak…

    tapi papepun…Allah Maha Mengasihani dan Maha Penyayang…Dia je yg taw…aku bagi pendapat ja…
    heeee…

  86. kami warga klang says:

    sasau laa pompuan nih..

  87. lily says:

    ifa raziah cakap pasal balasan Allah..oooh alimnya ifa raziah………………..

  88. yo.... says:

    memang buang tebiat macek ifa raziah nie..sendiri punya salah,nux maafkan owg plax..pegi buat treatment r,ane tw koe ada masalah otax……………..lol

  89. bunga kaler pink says:

    haha.
    IR ni macam cartoon.
    maybe dia taknak nampak macam itu salah dia,
    so dia pun “MEMAAFKAN KEJIAN TU” yang datang dari dia sendiri.

    Well, people bukan bodoh nak judge how she using absurd words to Safura. Dia takut kena ban.

    Karma IR, karma. Do believe on it.

  90. mia says:

    told you…MENTAL DISORDER!

  91. XOXOOXO says:

    tak hbs sekolah rendah agaknya

  92. zettyhumaira says:

    tgk muka pun naik meluat. bahaya kesan botox ni. bkn setakat muka blh jd rebeh. OTAK PUN REBEH !!!!

    • Ryta says:

      Byk sgt bahan kimia masuk kat otak dia, sbb tu ifa rajiah punya otak mcm org sasau! Merapu tak tentu hala…pastu maafkan org lain plak…gilo ko apo?

  93. joyah jenah (double J) says:

    hahahahahahahahahahahaha..
    dia buat lawak la! :))

  94. XOXOOXO says:

    ifa ooo ifa..mana ifa raziah nih.. knp pggl org Binatang..?

  95. anieziesai says:

    otak lembu…..huhuhuhuhu……

  96. AdeAkuKisah says:

    Ifa Raziah nih dier ikut nasihat Dato’Dr. Fadhilah Kamsah kot….maafkan sume orang sebelum tido…buang tebiat sungguh lew minah nih….

  97. maya says:

    die yg wat hal.die yg wat huru hara,die plak yg maafkan org…org tue xfeedback ape2 pon bile die menhanjjingkan org tue..adoii..cocok lebih sgt,nielah jdnyer…perkembangan otak terbantut…

  98. comot says:

    hahaha lawak apakah ini di thun 2011…cacat ayam la pompuan nih..dia yg dok maki hamun org..dia lak yg maapkn org…

    • erkk.. says:

      ni namanyer Ifa tgh wat “klaka seram”…
      so funny bila dia yg gelabah lebih2 nk maki2 org
      n so misteri bila dia lak yg nak maafkan org yg “konon2nye” maki dia..

  99. elfy [email protected] says:

    bkn nk kte r…pompuan nie kalo dpt maki hamun orang xingat dunia…pastu ayat cover tuhan taw pe yg jadi…npe ingat tuhan suke pe yg dia buat tu.

    kalo dh jahil agama…jgn la tunjuk kejahilan kte kat org..

  100. anne says:

    Ting tong gle..

  101. org tue. says:

    ketuk sekali lagi ngan helmet kang, baru tauuuuuuuuuuhh.he3

  102. Tiffany says:

    Dalam banyak2 komen kat sini, masih ada jugak yang backing IR tu. Benda terlalu obvious mcm tu pun masih nak backing. Aduhai~

  103. mya says:

    beto2 mental disorder ni…

  104. kejian dan hinaan yg cam mana tuh?? haha..aku pun konpius dgn Cik Ifa nie..ari tuh bukan main sumpah seranahnyer..saya ada baca dlm blog hiburan lain, katanya, Ifa sakit hati sebab dimanipulasi..?!@#
    Healthy Beautiful Blog

  105. hasnah says:

    semoga Allah merahmati Safura….dan melaknat si betina hanjing ifa raziah si muka macam tengkorak ..amin.

  106. viewer says:

    ifa oh ifa… ape punye baghal la betina tua nak mampos tak sedar diri ni!!! memang xtahu malu!! jaga la maruah woi… IFA bodoh!!

  107. mama budak sekolah says:

    ko yg patut mitk maaf dahla aku ni tk bekenan tgk penampilan ko suke pakai baju bling2 mcm zamn 60an makeup plak tebal 80 inci,blum lg dgn bibir merah ko tu….dtambah pulk dgn perangai ko yg bagai ni…..patutnye artis ni patut di band…sb mulut celupar mcm rosnah mat aris biar dia musabah diri…

  108. Mysara says:

    Ok lah tu, at least dosa sesaper yang mengutuk dan memaki dia tu dah terampun walaupun x mintak maaf kat dia. Tapi dosa dia duk memaki sumpah seranah orang lain tu blm diampunkan sbb dia tak mintak maaf dan orang lain pun tak memaafkannya..

  109. suka ati aku. says:

    minah mental tu dah siap cakap dia dimanipulasi oleh wartawan..aku dah cakap…mana dia nak mngaku..dah puas menganjing dan membabikan org..tak mgaku plak..dah lah tak minta maafpn pd empunya diri yg sumpah seranah tu..siap tak mngaku lagi dia tak ckppn pmpuan tu safura..yg ko dok cakap pmpuan tudung pink tu sapa..si michele????hahahahaha…geli ketiak aku..sengal..memang tak sekolah pnya minah..akal cetek..

  110. PATAH NYA SAYAP MALAM says:

    MANA MINAH JAMBU?

  111. suka ati aku. says:

    kalau korang baca dia komen dalam facebook dia tu mmg alim gilalah..siap memaafkan orglah..siap merendah dirilah..mgaku dia ni baranlah..aku heranlah masa dia dok myumpah seranah org2 tu.. mnganjing dan membabikan org2 tu dia tak rasa berdosa ke..paling2 takpn tak rasa bersalah ke…bila dah heboh macam ni baru nak sedar diri..tp yg paling best dia mmg mngaku dia ni bodoh n tak cerdik..tu part aku paling suka..memang betulpn…apapn aku harap dia dah betul2 insaflah…

  112. aku gigit sikit says:

    erm IFA2 apa lah nak jd dgn ko ni

  113. ed says:

    IFA TAKZIAH….

  114. mat karai says:

    BODOH tak boleh diajar… Hmmm… kesiannya…

  115. me says:

    aku rasa Ifa ni gila meroyan kot ………………………hahaha

  116. sibulatomato says:

    AKU RASA DAH TIBA MASANYA MASYARAKAT/ PUBLIC BOIKOT DAN PROTES SEMUA ARTIS YG BERMULUT LONGKANG. KITA BERARAK DAN HANTAR PETISYEN KEPADA KEMANTERIAN PENERANGAN, KOMUNIKASI DAN KEBUDAYAAN (KPKK) SUPAYA PAK RAIS YATIM BOLEH BERTINDAK SEWAJARNYA KEPADA ARTIS MCM IFA RAZIAH NI? KENAPA DULU KPKK BOLEH BANNED ROSNAH MAT ARIS DAN GANTUNG DARI TERLIBAT BEBERAPA TAHUN/ BULAN DARI INDUSTRI SENI? AKU RASA TAK MUSTAHIL IFA JUGA BOLEH DIKENAKAN TINDAKAN YG SAMA! DAN SEMUA ARTIS YG BERMULUT LONGKANG HARUS HANTAR BALIK KE SEKOLAH BELAJAR SIVIK, BUDAYA DAN ETIKA KEMANUSIAAN! WALAYEH!

    • mengantuk isu kau! says:

      buat petisyen utk isu terpencil iaitu ARTIS?find a good job bro.

      bak kata pepatah, mulut org sape boleh tutup?

      tak payah beria la korg semua kat sini.

      • sibulatomato says:

        MMG KAU RASA KES NI KES TERPENCIL DIKALANGAN ARTIS. KALAU DIBIARKAN LAMA-LAMA JD NANAH DEKAT MASYARAKAT. PEMIKIRAN SEKULAR YG ADA DLM DIRI KITA NI HARUS DISINGKIRKAN JGN BIARKAN PEMIKIRAN SENTIASA BERADA DIBAWAH. KENAPA TIDAK KALAU KITA BERGABUNG, BERGANDING BAHU DAN BERUSAHA BERSAMA-SAMA UTK MENGEKANG MASALAH INI.

        TAK KAN LA KAU SUKA SGT ARTIS YG BERMULUT LONGKANG, JAHAT RAKUS DAN SEBAGAINYA DLM MASYARAKAT. BUDAK-BUDAK MELETAKKAN ARTIS SEKARANG IDOLA MEREKA BEB, CONTOH IKUTAN MEREKA, XKN KAU NK BIARKAN BILA ANAK-ANAK KAU IKUT SERTA MCM DIA ORG NI?

        ATAU PUN ORG YG GUNA NICKNAME “mengantuk isu kau!” MMG IFA RAZIAH ATAU KOLONINYA? TAKUT SENDIRI TAK BOLEH CARI MKN BILA KENA BANNED DGN KEMENTERIAN ATAS TINDAKAN SENDIRI?

        HAIRAN AKU KENAPA ADA LAGI YG MASIH BERFIKIRAN SEKULAR DALAM MASYARAKAT KITA HARI NI?

  117. lily says:

    PI MAMPUS SAMA KO IFA RAZIAH HXXXXXG!!!!!!
    SEMOGA ALLAH BG RAHMAH KAT KO YG BERMULUT LONGKANG DAN BERWAJAH BOTOX TUH!!!

  118. reen says:

    dah tak betul perempuan tue…patut rujuk pakar sakit jiwa

  119. inin says:

    ello makcik kertu..ko tu yg ptt mnta maap kat semua penbaca sbb mengeluarkan perkataan yg x sptut yer kuar! kalau ko x ckp mcm tu xde la ko kena bom ngan kami..bongok la ko ni! asl dri mana aku pun xtau la..

  120. leeanarina says:

    menang dlm court kat dunia ni pun nak bangga, apatah hakim pun menyeleweng, court kat akhorat nanti baru betul, haha what a super duper shallow mind, im sorry dear, u deal with public and no everyone as shallow as u, pity u, sob sob

    ill def will email penerbit WHI and compile all those tweets, euuuuu what kind a woman she actually represent? not too much to say that the programme is ruined by this stupid so called presenter

  121. hate u... says:

    ktorng smua rkyk masia tdk suh kamu ifa raziah tok
    tkut dgn kter ug sesame agama nie….
    tpi,ingt la,tkutlh kamu pda yg ats 2..dia lbjh mgethu n mblas setiap perbatn umtnyer……
    bla kmu bkk aib orng n menghina sesame agama maka
    sperti kmu berzna dosanyer…
    sedar ler wahai iffaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  122. rimau says:

    patut la uji rashid xbg die kawen gn cico dulu haha.. x rela die dapat menantu mulut cam ni hahah

  123. seri says:

    macam ni ke Wanita Hari Ini??

  124. centre midfielder says:

    chet! bajet beriman la statement tu… hampas kelapa!

  125. missniza says:

    TERLAJAK PERAHU BOLEH DIUNDUR TERLAJAK KATA…LU FIKIRLAH SENDIRI…SKRG BUAT STATEMENT MACAM DIA PULAK YANG JADI MANGSA …PANDAI MEMUTAR-BELITKAN KEADAAN…ENTAHLAH

  126. koya la lu says:

    cakap berbelit2. . .
    jgn smpai mmbelit diri sudaaa. . .

  127. Pretty Dania says:

    satu je aku nak kata : MELUAT!

  128. AKUSHAHRUL says:

    IFA RAZIAH NI CAM BADAK AIR, MUKA HODOH…NYAMPAH AKU KAT BETINA NI…OTAK MASUK AIR, SENDIRI CKP SNDIRI MAAFKAN ORANG…TAK DE ORG MINAT DIA PUN, ADA PUN ORANG BODOH KOT….DIA NI SYOK SNDIRI KONON DIA POPULAR

  129. aku jg wanita says:

    g telokop la ifa… mampos kau dilanggar lori lbh baik

  130. Pretty Dania says:

    Lastly but not least…BAWA-BAWALAH BERTAUBAT, JADILAH SEORANG WANITA + ISTERI + IBU YG SOLEHAH…! sikap anda sendiri mencerminkan keperibadian anda. Cakap banyak pon tak guna. Hanya akan menambahkan dosa ajer. Berbaliklah kepada asal… Amin…

  131. koya la lu says:

    aku dah bace status dia kat personal fb dia. . .
    bajet sangat bagus ok. . .
    mcm dia xwat salah langsung. . .
    mcm org yg duk kate2 dia tu yg salah. . .
    padahal. . .
    like an angel. . .
    meluat kot. . .

  132. adeakukesah says:

    IR telah mengalami delusion.. delusion ni slah satu symptom depressent..sian IR..ape la yg dh berlaku dlm hidup ko sampai ko jd mcm ni.tp mungkin jugak disebabkn oleh hentakan kuat di kepala beliau dgn helmet menyebabkan chronic bleeding dlm kepala hotak die tu..sbb tu la die jd mcm ni..
    dah la IQ ko ni mmg rendah, dh tu penah kene hentak plak ngan helmet.. ni la namenye sudah jatuh di timpa tangga pastu tercium taik ayam.
    haishhh malangnye la hidup ko..

  133. dibo the gift dragon says:

    kan dah aku cakap, dah terlebih cocok ni jadi mereng. biol tak tentu pasal. dah dia hina org anjing, babi, last2 dia sebut pasal Allah.
    one word…”insanity”… that dangerous botox is to ur system! :D

  134. fiee says:

    nth pape la ifa raziah ni… mle2 dk tnjk yg die tu cm xde ajrn agma.. duk mncarut xtntu psl… skrg duk belagak baik cm ustazah.. cmni ke perangai nk tnjk kt anak2.. sedar la ckit kte ni hidup sementara je..

  135. Tak Penah berkenan dgn Ifa Raziah says:

    alahhh….nak cover malu jerk sebenarnyer!!!! Ini lah padahnyer guna botox…nk sgt perasan cantik tp otak semakin kecut…pemikiran semakin biol….hati semakin busuk…

    erkkkkk….cantik ker ko ifa?????!!

  136. Mr X says:

    Di sebalik memaafkan org, masih lagi Nak menangkan diri…guna nama Allah lagi…. mcm x ikhlas jer n mcm cover line :
    Rupa2 nya kita semua ni yang bersalah termasuklah kak safura yang memaki hamun dia…sendiri buat silap sendiri yang memaafkan…..!!

    comfuse….baguslah kalau ifa memaafkan..tp kenapa dia x mohon maaf scara tertutup mahupun terbuka??? ni nama egois….

    IFA IFA IFA IFA
    Kalu dah tebuk sarang tebuan…rasalah sengat nyer… nak dapatkan madu tebuklah elok2 k..jgn kasar2 nanti diri yang binasa! hahahaaha

  137. anggun sokmo says:

    adoiii….sakit perut aku gelak dgn pantun abg nara tu…..ekekekekekek