Written by Bella | March 11th, 2015

Bakal berkahwin pada tanggal 29 Mei nanti, pengacara program Selamat Pagi Malaysia  iaitu Iesya Toh dilimpahi rezeki apabila menerima tajaan beberapa pihak sehingga mencecah angka RM 1 juta.

Pada awalnya Iesya  ingin mengadakan majlis perkahwinan secara ringkas sahaja tetapi  perkara sebaliknya berlaku  sejurus selepas beliau tersenarai dalam pencalonan awal bagi Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2014 (ABPBH 2014) serta pengumuman beliau bakal berkahwin.

Pada peringkat awal, saya merancang untuk mengadakan majlis perkahwinan secara sederhana saja. Namun, ia jadi sebaliknya pula.

Semuanya bermula bila nama saya tersenarai dalam pencalonan awal Anugerah Bintang Popular BH 2014 dan selepas keluar cerita saya nak kahwin, ramai pihak yang berminat dan menghubungi perancang majlis, Jazznyta Rahim Artistic Team untuk menaja majlis pernikahan dan persandingan saya nanti.

Iesya bakal dinikahkan dengan pasangan beliau Huzairee Mohamad di Masjid Angkasapuri pada jam 9 Pagi dimana majlis pernikahan tersebut juga akan disiarkan secara langsung didalam program Selamat Pagi Malaysia.

Iesya bakal menerima mas kahwin RM 1,000 dan wang hantaran berjumlah RM 50,000.

Majlis persandingan pula  akan diadakan pada sebelah malam hari yang sama di Taman Tasik Titiwangsa. Satu lagi majlis persandingan khusus juga akan diadakan pada keesokan harinya di Padang Angkasapuri bagi peminat tempatan dan Malaysia.

Inilah yang dinamakan rezeki bakal pengantin. Siapa sahaja yang ingin menolak tajaan sehingga RM 1 juta bukan? Pastinya perkahwinan Iesya Toh cukup eksklusif. Kami harap segala perancangan berjalan dengan lancar dan berbahagia di samping suami tercinta nanti sehingga ke akhir hayat.

Sumber Berita: Harian Metro

 

56 responses to Iesya Toh Terima Tajaan 1 Juta Bagi Majlis Perkahwinan

  1. Anonymous says:

    tanjat aku tgk pic bawah tu..nape cmtu sekali calit maskara…

    0

    0
  2. Dammia says:

    Maskara beli kat kedai dua hengget ke kak?

    0

    0
  3. poyos la says:

    muke garang seram tgk lame2 da make up mcm mak nyah ..maskara setepek tebal giler kalah che ta..skill make up ahkak ni failed…

    0

    0
  4. Anonymous says:

    mmg dia mekap gini….
    takut kan….?

    0

    0
  5. melati says:

    Pondan lagi cun…eeeeeeeeeeeeeeeeee geli nya aku,,,yg taja dia 1 juta tu , mesti org Gilo.

    0

    0
  6. Nina says:

    Siapa dia ni??

    0

    0
  7. Kiah Propa says:

    Untung ny dapat taja sampai 1 juta, kita ni makan tahun nak kumpul duit nak kahwin..dgn gst ny lagi stat April nih, urmmm untung la..

    0

    0
  8. ira says:

    pakai maskara comot gila nak mampus!

    0

    0
  9. Maskara Comot says:

    wang hantaran berjumlah rm50k? wow!!!!!

    0

    0
  10. hana says:

    Rezeki dia. Yang korang nak pertikai tu wat gapo. Gembira atas kesenangan orang lain x boleh? Elok2 rezeki ko nak singgah, terus blah lari.

    0

    0
  11. makcik ponti says:

    Aku terkejut… Ingat pondan tadi…
    Mekap? Seriously huduh!

    0

    0
  12. Mercurious says:

    Alhamdulillah…rezeki bakal pengantin… TAPI sapa ni??

    0

    0
  13. Mek Ti says:

    Kuntilanakkk….. LARIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

    0

    0
  14. Elizabeth Tam says:

    Abg nara… Whylah suka sangat post citer retis sendu… Taufik batikakubasah lah, Ainul adaakukesah lah, Eon protonsaga lah… Ni sumer retis D list! NEXT!!!!

    0

    0
  15. kak ponti says:

    WHAT??? ade aku kesah?? hoi nara…kau xde cite nak published? artis low class…mascara pun berkuping2! belum tgok tali bra dia lagi sah sah bergumpal2!! NEXT PLSSSSS!!

    0

    0
  16. bob says:

    siapa ni????

    0

    0
  17. Anonymous says:

    bang nara oiiii….dh x ad cite lain lagi ke…minah ni plk y keluar…nk kata femes x jugak…dpt tajaan 1 juta…buang karen je la org y taja…pic y atas tu minah ni pinjam mata kucing mane????????pic y kedua plk menakutkan…nmpk mcm tua pn ad mukanya…pehal mata dia guma maskara cam tu…comot gile….

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Siapa dia?

    0

    0
  19. butik pengantin afeer says:

    iesya toh ni penyanyi dan pengacara rtm yg tgh meningkat naik..humble org nyer..buat pengetahuan semua..hari bahagianya nanti, iesya baka disoleka oleh jurumekap epie temerloh.. dan pelamin di tasik titiwangsa disponsor oleh butik afeer.untuk tengok persiapan pelamin.boleh lawati instagram butik afeer.selain tu butik afeer juga menjadi wedding planner utk perkahwinan amir raja lawak 15mac ni..

    0

    0
  20. Jelita says:

    siapa ni? tak kenal pun. artis ke? tetiba je nara ni post ada orang nak taja dia kawen? dah tak ada cerita ke nak story NARA oii!

    0

    0
  21. Nur kaseh says:

    Kesian jugak ku nengok iesya toh ni. Kena kutuk. Actually dia ni fofular kat rtm. Org nye cantik, but somehow make up dia over. And some more, contek lenz dia ni macam tak match langsung. Happy for u , Iesya toh .

    0

    0
  22. Eisya penyanyi yg lg satu tu says:

    Dr retis, make up retis, butik pengantin yg menaja semua tak kenal noks. Tak femes gamaknya. Nexttt..

    0

    0
  23. Ayom says:

    Hmm aku rasa dia ni cantik tanpa mekap. Masalahnya mekap dia tu over sgtlah.. Aku ni takdelah pandai sgt mekap tp tak tergamak rasanya nk ada mascara mcmtu.. Selebet.. Less is more iesya oi..

    0

    0
  24. rara says:

    maskara tu pakai berus jamban ke apa? seriau aku tgk

    0

    0
  25. Lily says:

    Memang kena mekap mcmtu ke?

    0

    0
  26. fryt says:

    IS SHE A TRANNY?

    0

    0
  27. abcde says:

    X kenal langsung. Next please…

    0

    0
  28. adaakukesah says:

    langsuir mano pulok nih

    0

    0
  29. melati biru says:

    sapa ni??bajet jelmaan KD yang tak menjadi ke??

    0

    0
  30. mcm hantu kdg2 rupa dia .. eee seram .. klau mlm2, mcmna laa laki dia nk ehem2 .. … msti ter paksa .. kikiki

    0

    0