Written by Bella | May 30th, 2015

Semalam telah berlangsung majlis perkahwinan pengacara Selamat Pagi 1Malaysia, Iesya Toh bersama  pasangan Huzairee Mohamad yang merupakan seorang ahli perniagaan. Khabarnya, majlis tersebut telah mendapat tajaan sehingga mencecah RM 5 juta. Wow!

Iesya yang ditemui pada majlis tersebut memberitahu rantai yang digayakan oleh beliau pada majlis akad nikah hampir sama harganya dengan sebiji kereta mewah Ferrari. Busana yang turut digunakan oleh beliau sudah mencecah RM 300,000.

Majlis perkahwinan Iesya sebenarnya mendapat tajaan daripada 57 syarikat yang merangkumi majlis berinai, bersanding dan bertandang. Selain itu, beliau turut menerima insuran kesihatan dan simpanan bernilai RM1 juta sebagai hadiah perkahwinannya.

Mendapat beberapa kritikan daripada sesetengah pihak, Iesya menjelaskan beliau tidak pernah mempunyai niat untuk menunjuk-nunjuk.

Saya tidak minta semua itu. Apa yang diberikan adalah atas perbincangan bersama. Suami saya orangnya mudah. Kalau dia okay, saya pun okay. Tidak ada langsung niat untuk menunjuk-nunjuk.

Pasangan tersebut telah dinikahkan oleh Imam Masjid An Nur, Saujana Utama, Sungai Buloh, Ustaz Mohd Yusoff Abdullah dan disaksikan oleh bapa pengantin perempuan, Sanny Toh Abdullah.

Iesya telah menerima mas kahwin sebanyak RM 1,001 dan wang hantaran berjumlah RM50,000. Pihak lelaki telah memberi tujuh dulang hantaran manakala pihak perempuan pula membalas dengan sembilan dulang hantaran. Majlis resepsi pasangan ini bakal diadakan pada esok hari di Padang Angkasapuri, RTM.

Sumber Berita: Harian Metro

71 responses to Iesya Toh Dapat Tajaan RM 5 Juta Untuk Majlis Perkahwinan

  1. Encem says:

    5juta?
    Naper bride dua2 muka 50hinggit je…..
    Penaja xde org lain ke nk taja…..
    Tny google pun x kenal gak auntie ni….
    ingatkn aku je yg x kenal……

    0

    0
    • Fizah tetek besar sedap di uli says:

      Fizah berkenan betul dengan rantai dia.
      Kalau Fizah dapat kawen dengan Menteri Kewangan mesti best kan dapat beli rantai macam tu.

      0

      0
      • Fizah tetek besar sedap di uli says:

        wow cincin pakai sampai 2 jari, Fizah nak jugak pakai cincin macam tu.
        nampak gaya Fizah kena kawen dengan orang kaya ni. Dapat Menteri Kewangan best jugak ni, tak pun kawen dengan cina kaya.

        0

        0
        • Abg Sahdo says:

          Kain pelikat baju melayu dan baju kurung selendang pun boleh …kalau betul2 nk kawen. Yang penting ijab kabul sah berwali. Islam pun x galak pembaziran. Retis2…kuat berpropa.

          0

          0
        • Hatta Door Mat says:

          Kena kelentong semua dgn si designer. Dress Christian Dior dan Vera Wang pun x semahal tu. Rubbish!

          0

          0
        • Coli Merah says:

          Masing2 sibuk kejar title Wedding Of The Year. Semuanya dah jadi Kate Middleton wannabe. Padahal tengok gambar2 macam kawin budget 100k je pun. Failed!

          0

          0
        • Anonymous says:

          mari dialikes komen Fizah tetek cute giler harta

          0

          0
        • Anonymous says:

          Coli Merah, much better lah kan dari ngko bercakap lucah dekat sini, coli merah tu coli mak kau ke ?????????????
          kalau ngko tu perempuan mesti kau berangan nak wedding macam Kate Middleton jugak kan. so siapa yang fake.. kau lah coli merah, yuckss. nickname pun macam orang gila porn.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Coli Merah, much better lah kan dari ngko bercakap lucah dekat sini, coli merah tu coli mak kau ke ?????????????
          kalau ngko tu perempuan mesti kau berangan nak wedding macam Kate Middleton jugak kan. so siapa yang fake.. kau lah coli merah, yuckss. nickname pun macam orang gila porn.

          0

          0
        • Anonymous says:

          .
          .
          ,
          .
          .
          .
          .
          .
          .
          .
          .
          .
          .
          .

          0

          0
        • Diva says:

          penangan 5 juta.. naik juling mata dia uols.. duduk saat melihat suami lafaz akad. bayar MUA macam bawah RM100 jerr

          0

          0
      • Kiah X Kenal Sumpah! says:

        siapalah yg bodoh sponsor retis yg tak femes ni. haish..buang masa ja jahit kerawang dan manik…..harem org x kenal!

        0

        0
        • Ok Jerrr says:

          X logik dress 300k sama dgn harga kete Bimmer. Ye kan je la. Baca boleh percaya jangan! Artis…. 50-50 fakta!

          0

          0
        • Anonymous says:

          ala beb, saper pun bleh letak quotation. bukan org nak check lebih2 yg tukang sponsor. cakap je lah berapa pun.

          0

          0
      • Anonymous says:

        kenduri kawin orang2 felda kat jengka lebih nampak meriah.

        0

        0
      • Anonymous says:

        0

        0
        • Anonymous says:

          “Fizah tetek cute giler harta”, sakit otak….post video pelir emak dia. :(

          0

          0
    • Fizah tetek cute giler harta says:

      kerusi panjang hitam pun cantik jugak. Kalau buat balik letak kat rumah Fizah mesti best ni.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Tak tanya pun….

        0

        0
        • Fizah tetek cute giler harta says:

          perlu ker nak komen kat sini kena tunggu kau tanya ?
          who are you ?
          anon bitch taraf loser yang pemalas nak letak nama ke ?

          0

          0
        • Nobody Cares says:

          lawak kau taraf accapan je sis.
          nice try by the way. thanks wasting your time. :(

          0

          0
        • LOL says:

          komen fizah taraf budak pmr baru datang haid.
          bye gurl and please sit down ya.

          0

          0
        • nobody cares but reply my komen says:

          @mak cik nobody cares.. tapi reply all my comments
          hahahahahaha….. tak solat ke mak cik nobody cares. ???

          0

          0
        • Anonymous says:

          sesuai la kerusi hitam dgn bontot ko yg hitam mcm kuali tu fizah hoiiii…

          0

          0
        • Elizebeth Davidson says:

          mak cik yang reply my comments tak solat ke ?
          setahu i orang islam solat waktu senja…ke datang period ? patut lah macam orang gila…reply my comment but cakap nobody cares..

          0

          0
    • Kak Jem says:

      Dia ni la yg nk kena cabul dgn si Pengurus ketika tidur dulu. Ada cerita gossip dia…last year.

      Aku ingat muka dia sebab muka dia mcm Sheeda penyanyi dangdut. :(

      0

      0
    • minah jambu terlajak habis says:

      5juta !! kenape kek perkahwinan Nye macmmmmm eh tk tau lah ape yg minah jambu nk cakap lagi !

      0

      0
  2. Mok Jemah says:

    5 million……naper x msuk minang neelofa @ fathia latiff je….
    Da try cr kat google pun x tahu awek mn ni…..
    57syrkt? Biar betik…
    Nk tipu agak2 la……

    0

    0
    • Fizah tetek besar sedap di uli says:

      nak masuk meminang Neelofa @ Fathia buat aper.. tetek kecik.
      Ni tetek aku lebih besar , mari lah pinang aku .

      0

      0
      • Anonymous says:

        Bodoh la si Fizah ni. Lawak macam Qu Puteh Bintang Mencari Bintang….gelak la weiiii!!!

        0

        0
        • Fizah tetek besar sedap di uli says:

          bila masa pulak Fizah buat lawak ?
          tiba2 ada low class bitch muka tak malu cakap Fizah buat lawak.. eeewww.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Fizah…pondan rosak moral berak mencirit dlm ruangan komen. Kesian nya….eeee. Jijiks.

          0

          0
        • amy says:

          aku dapat merasakan fiza tetek besar ni iesya toh..kuikuikui

          0

          0
      • Anonymous says:

        Fizah kawin orang derma racun tikus..biar mampus…. menyemak je.

        0

        0
      • Anonymous says:

        Fizah..awk ada masalah lampau ke?mgkin awk pernah dicabul ayah atau org yg awk kenali..xpon mak ayah awk dh brcerai..awk x cukup kasih syg..kesian awk…g la jmp kaunselor ya..

        0

        0
    • ciklala says:

      tak menahan aku nk tgelak baca komen korang
      aku rs maksud 57 syarikat tu mcm beras company beras taja, telur de sykt lain taja, kek sykt kek taja…..n sterusnya….hahahahaha…

      0

      0
  3. nasha says:

    Nampak mcm biasa jer…betul ke sejumlah itu yg ditaja. Lbh baik tak payah nk terima tajaan mana- mana pihak , kahwin nk grand tak kan nk hrp ditaja jer

    0

    0
    • Anonymous says:

      Bt gelak org je la woii .perincian ape yg di letak kt bju tu..emas? Label ape? Christian dior miu miu gucci? Adoi kne tipu dgn tkg jahit je bkn cntik pn bju tu..mekap pm buruk.rambut pelesu ke tuh..zaman 80an je org guna, mcm penari kebudayaan pkai sanggul..hrp bsok pggil anak2 yatim bg mkn, taja tang tu lg bgus. Sorry..propa x kena..hollywood dngo pn gelak

      0

      0
  4. nyonya mansor says:

    Alhamdulillah dah rezeki Allah nak beri…
    tp kan klu 5juta tu kita bantu pasangan yg nak mendirikan masjid kan lg afdal atau korang tak payah sponser kahwin korang bayar downpayment rumah klu sorang 20k dh 250 pasangan dh korang bantu..dpt pahala berterusan plk tu…

    0

    0
  5. aku letew says:

    dia ni yg nangih bagai kat melodi berjaya gak dapat tajaan..tp wat malu je..konon xde duit org tipu la mcm2..sbnarnya nak mintak sponsor..hampesss

    0

    0
  6. wow says:

    Rasanya kek dia tk dr org taja kot…
    Rantai tu mcm tk sesuai dgn baju dia..

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Muka tua…makeup sememeh

    0

    0
    • fizo says:

      mcam si fizah kat atas tu kah???

      0

      0
      • mak cik fizo tengah emo ker says:

        orang islam setahu saya kena sembahyang waktu senja, mak cik fizo tak sembahyang ker ? ke datang period…patut lah komen macam orang gila marah2.
        tak pe lah mak cik fizo nak reply komen saya pun…saya tak marah.

        0

        0
  8. Anonymous says:

    mari dialikes komen Fizah tetek cute giler harta

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Fizah tetek cute giler harta…mari dislikes komen dia.

    0

    0
  10. Anonymous says:

    mari dialikes komen Fizah tetek cute giler harta

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Fizah tetek cute giler harta…mari dislikes komen dia.

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Fizah tetek cute giler harta…mari dislikes komen dia.

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Fizah tetek cute giler harta…mari dislikes komen dia.

    0

    0
  14. Anonymous says:

    tetek cute giler harta…mari dislikes komen dia.

    0

    0
  15. Anonymous says:

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Sekarang ni bila orang kata dapat tajaan yang tak logik, jangan percaya je. Sah2 kena kelentong.

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Kenapa macam tak cantik je semuanya…duit dah juta-juta habis tapi majlisnya nampak tak menarik…

    0

    0
  18. anonym says:

    seriously scarryyyy giler

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Pondan sesat mana ni????

    0

    0
  20. Ninanani says:

    Membazir…..kawin tak sampai setahun dah bercerai berai…nak kan glamour jerrr…..

    0

    0
  21. Tze says:

    Goshhh.. knapa perlu 57 buah company sponsored iesya toh Nie??! Nak Kata famous tdk pon, nak Kata lawa ada Artis lain lg lawa… so, knapa pilih iesya Nie???!!! Hairan dgn 57 buah company pnya pemikiran. Lebih baik 57 buah company tu tolong rkyat Rohingya. Tak pun, buat Amal kebajikan…Lebih bagus drp taja org yg x memberikan apa2 faedah!

    0

    0
    • Makcik tua di taja?omg says:

      Ntah.takat bace berite rtm,jd hos program yg tak glamer..tetiba xde angin ribut dpt sponsor 5 juta?apa dia ni menyumbang utk industri?suam2 kuku jer pun..come on lah…berlambak2 lg artis yg layak ditaja yg memberi pulangan komersial kpd kompeni2 yg taja tu.ahh…tak logik….tak logik….mesti smthing wrong smwhere minah ni buat!kalo btl dia kawen dgn mamat yg kaya ni..kenapa perlu tajaan?arghhh…muka makcik2..tp tajaan 5 juta?woiii..company bangang..5 juta tu dpt buat kerja amal dkt mangsa banjir kuala krai dkt2 nk raya ni tau takkkkk???

      0

      0
  22. mak jemmsssss says:

    sorry x kenal…. sape ni? sponser kalah kak mah..

    0

    0
  23. kakibodek says:

    fofular ker….tgk muka mcm andartu jer…sah2 x laku kan…

    0

    0
  24. Mek Ti says:

    PERSOALANNYA SIAPA DIA NI WEYH????? MEK TI TAK KENAL -.-“

    0

    0
  25. saya says:

    Macam kurang bijak la pihak -pihak yang nak menaja perkahwinan segelintir artis macam ni,tak kiralah apa tujuannya,tapi lebih elok duit berjuta-juta tu di sumbangkan kat badan kebajikan ,rasanya lagi ramai orang susah dan tak berkempampuan lebih memerlukan.

    0

    0
  26. cik oren says:

    Dengan RM 5 juta tu, at least 5 baby / budak kecik yg ada penyakit kritikal insyaallah boleh disembuhkan. :-(

    0

    0
  27. WTF says:

    The fuck is this ho?

    0

    0
  28. Nak cakap sikit says:

    janganlah dipertikaikan rezeki orang. syukuri rezeki sendiri and tumpang gembira la dengan kebahagian orang. insyaAllah kita pun bahagia. tak siapa tahu mungkin si eisya toh ni banyak bersedekah sebelum ni. and tak semestinya dia tak dikenali dia tak boleh dpt tajaan wedding setanding selebriti terkenal. #justsaying

    0

    0
  29. nono says:

    Macam hantu je aku tgk muke dia ni.

    0

    0
  30. wina says:

    BURUKKK GILAAA FROM TOP TO BOTTOM, LEFT RIGHT AND CENTER.
    segala2nya mcm wedding hantu of the year

    0

    0