Written by AbangNara | December 15th, 2010

ida neria sah cerai

Ida Nerina & Shahrin sah bercerai talak satu secara baik di Mahkamah Syariah Kuala Lumpur selepas berkahwin selama 4 tahun. Shahrin, bekas anggota Blackrose akan memberi nafkah edah sebanyak RM1000 sebulan serta nafkah mutaah RM10000 kepada Ida Nerina.

Shahrin, mengaku secara bersumpah bahawa dia ada melafazkan cerai tanpa talak seperti, “baiklah, saya ceraikan kamu” ketika bertengkar dengan Ida Nerina di rumah.

Sepanjang perkahwinan, kedua-dua pasangan ini tidak dikurniakan sebarang cahaya mata. Namun, Shahrin masih memiliki 2 anak hasil perkahwinannya yang pertama.

Takziah kami ucapkan atas penceraian ini. Mungkin ini adalah langkah terbaik untuk kedua-dua pihak. Entri sebelum ini tentang Ida Nerina boleh dibaca di sini dan di sini.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

74 responses to Ida Nerina Dan Shah Blackrose Sah Bercerai Talak Satu

  1. agagaga~~~ says:

    1st???
    yeay!!

    0
    0
    • gilo says:

      ida ni mintak lebih kot…high expectation..

      0
      0
      • tenang, tenteram hidup bahagia says:

        ntah apa2, abis 1st wife shahrin dulu high expectation gak le yer… aku mmg xberkenan lelaki kening cam shahrin

        0
        0
        • gilo says:

          aku agak2 aje..nak tau lebih tya dorang..
          ko tak berkenan dgn kening tu udah ler….keh keh..
          Dah Tuhan nak bg kening tu kat dia…

          0
          0
        • tenang, tenteram hidup bahagia says:

          bukan sbb kening tu huduh sbb mengikut statistik personal aku tgk lelaki kening cenggini majoriti perangainya hampeh cth yg org kenal norman hakim. yg xhusband member aku tu perangainya mcm raja, nak dilayan jer tp tanggungjawab basic sbg husband xbuat, wife kerja penat2 dia duk umah jer xkerja pastu memasak sensorang skali-skala punmengungkit2, kain baju mmg isteri jer cuci, anak2 isteri berjaga, dia langsung xnak dan ada beberapa kes lagila yg aki tgk mendera perasaan dan tenaga isteri pastu lelaki tu plak jenis baran xhengat

          0
          0
        • Miss pocO says:

          takziah tuk diorg…dah jodoh setakat tu jer…

          gilo : mano fb? meh, bg sini…nanti aku add…

          0
          0
        • Noname says:

          BIAR LELAKI HODOH..JANGAN SAMPAI LUMPOH..kan?

          0
          0
        • meh aku toreh bulu kening dia ..nak tak…heheh!

          0
          0
        • Tetiba Basah says:

          Lelaki bulu macam abang banyak
          best…sedap..gelik..kekkekekekkee..alahai..jangan lah bang…abang nie nakal lah…tak suka tau..!

          (WOpsss..tersalah forum! Maaf ye tuan 2 dan pompuan)

          0
          0
        • kurus says:

          cam kening boy diana..eheks

          0
          0
        • Kesian Ida Nerina..pelakon berbakat tapi…dapat suami macam nie…Suratan..

          0
          0
        • aq ingat taste dia lebey kpd dato2..
          tengok dia punya style…gedik2 gitu..
          papapun tu dh jodoh dia…..sian kat dia ..

          0
          0
        • http://wearetheslave.blogspot.com/2010/11/perihal-wanita-penghuni-neraka.html says:

          teringat lagi dulu2 shahrin ni pernah digosipkan dengan erma fatima…. semoga shahrin dapat bertemu dengan isteri yang solehah begitu juga ida nerina…..

          0
          0
      • Noname says:

        Betul ke Sharin nie kaki pukul sampai Ida terjatuh? Kurang pasti kenapa diaorang bercerai…

        0
        0
      • 3H says:

        siyes..sy x tau pn depa kawen.. bla br tau depa kawen..tup2 nk cerai..ish3..ketinggalan jaman btol sy ni

        0
        0
    • agagaga~~~ says:

      jd 1st pon org len xsuke…
      lalala~~~
      kecian ida….
      dahla sakit belakang…
      cerai lak…
      spe nk jaga dia nnt….

      lu pk la sendri…

      0
      0
  2. ali says:

    hmmmm…….xde jodoh nk wt cm mne..
    takziah..

    0
    0
  3. megahertz says:

    takziah.. dh tertulis jodoh mereka setakat tu je..

    0
    0
  4. RiRi says:

    ida nerina ni masih lumpuh lg kn?sian ni dia…sbr byk2…

    0
    0
    • gilo says:

      nenek ku slalu cakap ‘kifarah dosa'(betul ke aku eja ek)…kesakitan/musibah akan mengurangkan dosa..

      0
      0
      • farapink says:

        betul2.. aku ade denga gak.. kalo sakit2 ni,, tuhan sayang.. diampunkan dosa2 kecil.. tp dosa kecil la kan.. wallahualam.. ade sesape yg tau detail x?

        0
        0
  5. katak kodok says:

    Dah hujung2 tahun gini ingatkan time mengawan rupanya musim artis cerai. Hari ni je, dah berapa byk yg keluar kat paper utama artis2 bercerai
    1. Che Zambli (bekas pemain bola sepak Kedah) & Asdayanti Daud (bekas pelakon drama Opah & Cinta Antara Benua)
    2. Kes Ida Nerina & Shahrin Blackrose ni pun keluar kat paper hari ni…
    Ni tak termasuk yg keluar hari2 lepas…
    Abg Nara, cuba buat perbandingan jumlah kes yg kawin & kes cerai utk sepanjang 2010 ni… Kalau boleh buat statistik, mesti bahagian cerai tu lebih besar dari kahwin…. huh…gila beb gini…

    0
    0
  6. emilda says:

    TU LA KAN..SIAN DIE KALAU DIE STILL LUMPUH….

    0
    0
  7. tumpah darah says:

    =>tenang, tenteram hidup bahagia,
    ko nak kutuk ciptaan Tuhan ke??..
    hiisshhh….br aje bg nara pesan…

    0
    0
    • tenang, tenteram hidup bahagia says:

      ko nk fitnah aku ker? aku kata xberkenan bukan kata huduh, aku xberkenan ada sebab. ada sstgh org tu dia xpercaya lelaki pendek sbb pengalaman dia slalu kena tipu org cenggini. ada tu xminat wanita melayu abis tu kira wanita melayu tu huduhla yer bg dia, ada plak xnak org hidung bengkok sbb katanya org camni selalu cakap bohong @ xbertanggungjawab ada plak xsuka org mata dekat sbb org camni slalunya xsedar diri mengikut pengalaman dia. ko negatif thinking. kalo ko baik sgt, ko akan mintak maaf ngan aku. lantak ko la, jgn nk paksa aku berkenan org aku xberkenan sudah

      0
      0
  8. Kasih says:

    ida nerina msh lumpuh lg…. tp hnya setakat ni sj jodoh antara mereka….

    setiap yg terjd tu pasti ada hkmah disebaliknya….

    0
    0
    • Miss pocO says:

      kasih, meh bg fb kat aku…

      0
      0
    • x tau ida nerina lumpuh .ishk ishk..sian..

      pasai apa….minat ngan ida nerina walaupun

      kekadang dia gediks jugak…

      patot jarang muka dia kluar tv semenjak 2 menjak ni…

      0
      0
      • Miss pocO says:

        belacan…cuba ktk bukak fb BEAUTIFUL NARA chat box… kmk org suma chat kat sia…. malas gilak dh nk masuk ctok… kecoh jak2…

        0
        0
        • Kasih says:

          poco… ko add sini kasihalyza at yahoo dot com :) …. nnt i approve sis ;)

          0
          0
        • RiRi says:

          nati add kita k… :)

          0
          0
        • Kasih says:

          riri, add kasih gak tau…. mana kuru sni xtau xnmpk lak ari ni…..

          0
          0
        • miss suka masak says:

          poco…….

          i need u now…

          rasa nak nangis jek bukak bn arini…

          miss rasa mcm nak nangis…

          0
          0
        • abarage says:

          hahahahahaha.misssukamasak=perindu=lailamajnun. ko ni mmg psycho btul la.ko ni org yg sama.dr cara pnulisan ko n ayat2 ko yg ALA2 ORG TUA mmg da dpt tngkap yg ko adalah org yg sma.blakon kuat woooo..kalo ye pon ko nk jadi perhatian xpyhla nk myamar.dala tu like komen sendiri.such a loser.

          0
          0
        • Miss suka masak perasan & gila glamer... says:

          “Poco…! Tolong miss, poco..! Miss dah kantoi nak wat cane nih..” Kih kih.. Drama kuat Miss ni eah.. Xmo apply jdik pelakon ker…??:-p

          0
          0
        • Miss pocO says:

          apedaaaaaaaa….xbek tau…

          miss ker perindu ker yg bg komen kat sini xdepun kaco korang…sudah2la…

          ape yg korang sakit ati sgt kat miss tu…ade dia kaco korang?

          ade perindu tu kaco korang…? sudah2 la weii…

          xbek berburuk sangka…diorg pun ade hak jg nak bg komen kat sini, xde pun kaco korang…

          xtau plak ape mslh korang ni…bersabar jela k… jgnla gado2 cam budak2 tadika lak…

          be matured!

          0
          0
        • gurly says:

          nape? psl da kantoi bodo ke missukamasak? kesian..

          0
          0
        • senduk kayu says:

          nangis la psycho!do i care?ADE AKU KESAH?self-maniac..hahaha

          0
          0
        • miss suka masak says:

          2 poco sayang…

          maafkan ak kerana melibatkan ko dlm hal nie..

          kasih juga…maafkan ak…

          ak taw ak salah tapi ak tetap ngan mission ak sampai ak bjaya..

          pcayala miss n perindu dua individu y bbeza..

          thanx support ak yer poco…

          ak xkan mengalah…ko leh dapat jawapan dia lam ngankung..maybe jawapan n kebenaran ak pon ada sana..

          thanx kerana ko xpenah ragu pada aku…aku tau ko plg bhemah dan sgt2 matang lam bn nie…sama cam fop..

          ak xnak nama ko busuk ag sbb ak…

          org dah ingt ko lak misssukamasak padahal they all xtaw pape..

          ak anggap ko kawan ak walaupon kita xpenah bsua muka..
          \
          mcm y ak cakap sebelum nie..

          ak suka baca comment2 ko..kasih..pet..aries..bb..blac..zaza n especially fop..

          ada sbb ak wujudkan caracter miss n perindu..

          satu hari t ko akan taw..

          ak cuma nak minta maaf kat ko..

          da libatkan ko nga kasih lam hal nie..

          dan terima kasih byk2 coz masih support ak…

          ada masa ak explain ko poco..

          0
          0
        • pisau cukur says:

          apa punya manusia pun aku tak tau aihhh suka dok gaduh dengan org hawatnya, lantak pi lah kat depa nak lagu mana pun. ntah2 hangpa pun sama juga pa dok menyamaq macam depa ntah apa muahahaha…

          0
          0
        • kedak ni nak buka bn chat box ..mek pun chat box bru dpt..

          0
          0
        • ttdi says:

          gurly.. ms poco tu pun miss suka masak.. haha.. kantoi beb….

          0
          0
      • kurus says:

        eh eh seme da ada kt sini..
        nk tumpang gak la..
        aku pon peminat ida nerina.
        dulu ingatkan dia le bwa watak org bandar jerk..
        skali aritu dia jadik pmpuan kampung..wow..
        mantop sungguh lakonan dia..nangeh2 haku..

        jum kta sama2 doakan dia

        0
        0
  9. sang kelembai says:

    agak2 apa yg dipertengkarkan mereka suami isteri .. nak kata pasal duit .. mungkin tidak kot .Kelihatannya mereka hidup mewah .Mungkin sebab x der anak .. eh ..!! mcm2 lah .Sekadar tumpang sedih .Apa pon balik kpd asal usul kita .. yg berketurunan melayu islam .. seorg isteri kena menghormati suaminya .. kenalah tutup aurat .. kena masak selalu .. air tangan isteri bisa mengikat kaseh suami ..jgn menjawap bila bergaduh .. kang x pasal2 talak jatuh ..

    0
    0
  10. P.U.*.I Y.U.N.a says:

    hensem la laki dia…..mmmm knp la boleh cerai….dah cukup pakej, sama cantik sama padan tp masi leh cerai…..mmmm dunia2…

    0
    0
  11. miss suka masak says:

    takziah….

    sesuatu peristiwa yang berlaku 2 pasti ada hikmanya..

    bersabarla…

    0
    0
    • Miss suka masak perasan & gila glamer... says:

      Dah kantoi menipu pun ada lgi pmpuan nih… Sah pmpuan x tau malu…

      0
      0
      • Miss pocO says:

        sabar jela kawan…dia ade hak jg nak bg komen kat sini…

        sudah2la gado2 ni…xbek…

        selamat menunaikan solat magrib…

        0
        0
        • Yong says:

          Bongok tol la si “Miss suka masak perasan & gila glamer”
          macam nara ni die punyer..nyibuk hal org..susah kalo org bngok mcm ni.. aku yg mls nk mengomen ni pon dh tpksa komen sbb org yg ngok ni..

          0
          0
        • ttdi says:

          poco ko nie miss suka masak kan.. wawawa… kantoi ler….huhu…

          0
          0
        • pisau cukur says:

          dah la oii dok gaduh ap ahangpa ni semua haa, biaq pi lah dekat miss suka masak ke apa ke tu hak dia lah nak komen sama jg macam kita kan…hangpa ni kalau dia nak menipu tu dia punya pasal lah buat apa kita nak kecph sama kan mengata kat dia…tu kira baguih dah dia tak pakai bahasa kasar dari org lain hat aku baca komen depa lg punya teruk aaihhhh…dia ada geng ke apa ke sama gak macam hangp kan sebab aku tgk hngp apun bergeng2 dan berpuak2 jg, dh2 lah aihhhh

          0
          0
        • miss suka masak says:

          thanx 4 dat pisau cukur…

          thanx a lot.sgt2 hargainya..

          0
          0
      • gurly says:

        muke tembok konkrit kot! hahah

        0
        0
        • ttdi says:

          yer la gurly… dia macam ade geng plaks kat sini… kesian… hilang identiti… cari glamer dalam bn nie… wawawa….

          0
          0
        • BrainFREEZE says:

          hmmm…aku sbg silent reader tertarik plak dgn drama samarinda yg x bape nk ade bajet nih…cite die lagi hot dri cite2 yg bang nara kuar kan…xtahan part kantoi tu…hahahahahahaha…xpe la miss…asalkan ko bahagia dah la…tp jgn smpi dok hospital bahagia tau..hahaha…peace!

          0
          0
        • csi says:

          ak pun silent reader jugak .. ada org nak cari glemer kat sini .. atau perasan dia popular .Rasanya komen dia x seberapa pun .Hanya banyak menempel aja .Kita disini nak tengok komen yg boleh membuka minda bila tengok lakunan perasan ni .. menyampah nya .. bye2 ..!!

          0
          0
  12. Amoi says:

    Choi…my question is Mampukah Ida Nerina jadi the next Miss J yang setanding RCW…hehehe

    0
    0
  13. tong kosong says:

    rcw tu nampak kekampungannya .. ida nerina ni moden .. sosial … pandai cakap omputeh… mana nak sama ..

    0
    0
  14. Maimoon says:

    Ida anak marina mahathir. Bekas politikus juge kan. Sayangnye ida anak tungal marina. X merasa nak becucu

    0
    0
  15. Lely says:

    ida nerina anak marina mahathir???
    x tau plak aku….huhuhu….
    nape la aku tak tau cite ni…

    0
    0
  16. bukan manohara says:

    kesian depa…dah nak wat camner??Alah dah tetapkan di Loh Mahfuz jodoh mereka sampai sini aje…

    0
    0
  17. bukan manohara says:

    **typo error** ALLAH

    0
    0
  18. bukan manohara says:

    rasanyer bukan marina mahathir,,,tak silap marina yusoff yg bekas lawyer….marina mahathir anak TUN DR M….kihkihkih….

    0
    0
  19. Nura Ramly says:

    setiap musibah, dugaan serta malapetaka itu dtg sebagai ingatan pd setiap hamba allah. musibah yg melanda membuatkan seseorang itu lebih dekat dgn allah serta akur dgn qada dan qadar. semoga ida mahupun suami lebih tabah serta menjadi hamba-Nya yang lebih baik. insya allah

    0
    0
  20. Erin says:

    Shah,to me He definitely sounds like a horrific person, playing with people as he pleases..
    To Ida,smiling and trying to forget..life goes on..

    0
    0