Written by AbangNara | February 25th, 2009

ibu mawi dan ekin

Setelah pemergian ayah Siti Nurhaliza(akan diupdate gambar Siti Nurhaliza ketika itu nanti), ibu kepada penyanyi popular Mawi pula kini sedang sakit tenat. Khabarnya punca sakit Ramlah Sarlan,63 tahun adalah kerana terlalu rindukan Mawi.

Sedikit pesanan kepada Mawi, kami tahu anda kini masing dalam suasana bulan madu bersama isteri tercinta, Ekin. Tapi bila ibu anda sakit tenat kerana rindukan anda, sudah menjadi tanggungjawap seorang anak untuk berada di sisi ibu mereka.

Yang bagusnya ada sumber menyatakan yang Mawi dalam seminggu sudah 2 3 kali pulang ke Felda Taib Andak untuk menjenguk ibunya. Tahniah kepada Mawi kerana masih tetap tidak lupa akan jasa dan pengorbanan ibunya.

Sama-samalah kita doakan yang terbaik buat ibu Mawi.

25 responses to Ibu Mawi Sakit Kerana Terlalu Rindukan Mawi

  1. miss^debab says:

    walaupn aku kureng ngan mamat nie xp still nak wish laa
    moga mak dier cpt sembuh..

    • fuku says:

      kecian mak mawi bukannya dapat menantu solehah, tapi dapat ANAK HANTUUUUU.

      • abgdi says:

        mak mawi sakit kuat sebab dapat menantu ekin yang disangka menantu solehah rupanya menantu pelacur class atasan.

    • gugu says:

      mak mawi sakit coz dapat menantu macam ekin tu kot… ekin tu bukan nak kan sangat keluarga c mawi tu, ekin cuma nak populariti n duit mawi jer lah.

  2. ANDRY says:

    betul2….tapi aq cam rase ada x kena lah…mawi bdk miskin dari kmpng yang jadi kaya kawen dgn ekin yg miskin dari bandor…minah ni ikhlas ke…tapi jodah dyorg kan tuhan yg tentukan…kita doa tbaek sudahhhh…peace

  3. otai says:

    pentingkan isteri je

  4. atikah says:

    ha ah..penting diri je . Orang beragama ingat mak tu dulu daripada kepentingan diri .Lebih2 lagi lelaki ….

  5. yaya says:

    biar ar dier nk pentingkn isteri ker ape ker…
    biar tuhan jer yg menilai buruk baik dier..korang semua tue lau rase diri tue da cukup perfect br ar leh bg nasihat kt si mawi…lau kawin lum belum xyah ar beria2 nk bg nasihat.kang terlbh2 bg nasihat termkn diri sndr..kang ade yg dpt bini control suami br tau…lu pkr ar sndr..

  6. ni says:

    muge muge
    Allah panjangkan umur nye..
    semuge cpat sihat hendaknye…
    amin

  7. flower says:

    amin..
    semoga sihat2 hendaknyer..

  8. esya says:

    mawi ngan ekin mcm xpadan lak tapi aper leh wat dh kahwin kan maklum lak jodoh x ke mana pun pas kahwin bru nk pki tudung tunjuk alim lak…………..

  9. esya says:

    setakat ekin berlagak jer lak lebih naik muaki aku tgk ekin manje dpn mawi tp xsedar kan amik mawi pantang nmpak jantan kaye jer mata kau kan……………kaye nak abiskn duit die ker………

  10. miya says:

    lailahailahallah..

  11. eyqah says:

    moga mk dyer cpat smbuh..
    juz nk psan syurga d’bwah tpak kaki ibu

  12. melissa says:

    mawi bkn lupe kt mak dia la….. korg sedp jek ngata org 2 erk??? biasa la org tua skit,klu dmam pun kta dh isau kn?????? sape xsyg mak oooooiiii…..

  13. ~farah~ says:

    ermmm.. moge mak mawi cepat sembuh.. amiin..

  14. johor riot says:

    aku kenal ikin..sekampung dgn aku..btol..die dulu tak pakai tudung n pnh kawan dgn org yg lebih kaya n ternama dr mawi. n mmg die agak sosial dulu, tp aku bangga coz die dah berubah. x ksh lah untuk suami ke, untuk sendiri ke, kerana Allah ke coz hanya Allah yg tau niat die.
    1 thing 4 sure, die berubah ke arah kebaikan..

  15. johor riot says:

    untuk mak mawi, aku doakan semoga cepat sembuh.
    die dah tua, penat dah die layan kerenah org kampung, org yg mengata n etc..what else can be a remedy for her? senang je..when we stop talking about his family..
    lebih2 lagi kalau kt x tau sejarah hidup die..pk2 kanlah..
    letak mak die kat tempat mak kt…mcamana?
    Innallahama’assobiriin…

  16. greenfingers says:

    Korang ni xpyhla nk tuduh mawi ngan bini dia,. dh xtau apa2, jgn tuduh sembarangan.. Kita xtau mak mawi tu yg ngengada ke apa..bkn kita xtau ada byk kes2 mcm ni. bkn sng nk puaskan hati sume orgkan.. tp aku mmg kureng sket ngan family mawi ni, mcm kontrol dia je.. sesuaila mawi kawen ngan ekin kan..

  17. aku skema giler says:

    ekin 2 gile kat harta mawi je.muka xikhlas langsung

  18. alies says:

    parents kite lg penting , jgan jd anok derhaka k…
    insaf la kamu ………….

  19. The following time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I imply, I do know it was my choice to learn, but I really thought youd have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about something that you may fix if you werent too busy searching for attention.