Written by AbangNara | February 1st, 2012

Lisa Surihani sendiri telah berkongsi gambar ibunya ketika zaman muda dahulu di Facebook Lisa Surihani. Memang seiras betul wajah anak beranak ini. Benarlah kata orang, ke mana tak tumpahnya kuah kalau tak ke nasik. Sekali tengok, memang wajah muda ibu Lisa Surihani sama dengan wajah Lisa Surihani sekarang.

gambar mak lisa surihani

Cantik kan? kemungkinan besar ibu Lisa Surihani semasa muda pernah menjadi model untuk majalah-majalah. Apa pun, memang like mother like daughter sungguh mereka berdua ini. Sama cantik dan sama manis. Tak gitu?

P.S: Tahniah kepada Lisa Surihani kerana masih memegang takhta nombor 1 sebagai artis paling banyak peminat di Facebook dan Twitter. Anda memang hebat.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

101 responses to Ibu Lisa Surihani Semasa Muda Memang Sebijik Muka Lisa

  1. kiah... says:

    cantik gak la…mcm lisa.. :P

    0

    0
    • jin noty says:

      majalah dudulu, 30sen je..ahaks, klasik btul….

      0

      0
    • Selitone says:

      Menurut pandangan syara’ adalah haram kepada seseorang perempuan mencukur bulu keningnya kerana itu bererti merubah ciptaan Allah dan merubah ciptaan Allah ini adalah DILARANG KERAS di dalam Al-Quran. Perbuatan ini juga menyerupai masyarakat yang bukan Islam, sedangkan Islam sudahpun mempunyai identiti tersendiri dalam soal perhiasan.

      Bagi yang dah tahu…. jangan buat-buat tak tahu… yang dah tahu… sebarkanlah…

      0

      0
      • Regina says:

        KO CUBER TGOK TARIKH KT MAJALAH TU….TAHUN 70-AN BEB!! ZAMAN 70-AN TU ORG YG BERTUDUNG KT MALAYSIA POWN BOLEH DIBILANG NGAN JARI JER!!! NIKAN PLAK BAB2 LAEN CAM CUKUR KENING KER APE KER…X CAYER KO TGOK GMBAR MAK KO MUDA2 ZAMAN 70-AN DULU…..

        0

        0
      • maya says:

        mencukur terus semua bulu kening dan dilukis kening baru (dan lebih teruk kalau dibuat tatu kening yang baru seperti org dulu2) itu mmg lah haram.itu mengubah ciptaan tuhan. Tapi kalau trim kening bagi nampak kemas tu harus. Supaya nampak bersih dan penampilan kemas. Jangan lah kening (terutama yang bulu berselerakan) tu dibiarkan saya. Islam kan mengajar penganutnya bersih dan kemas. Kalau trim jangan lah terlalu nipis seperti tidak natural itu tak boleh…

        0

        0
      • Selitone says:

        Diharamkan bagi lelaki dan wanita mencukur bulu kening. Harus memotong bagi merapikan/membetulkan kalau SEKIRANYA bulu kening tersebut TERALU LEBAT SEHINGGA LUAR BIASA daripada keadaan normal bulu kening. Kehendak suami atau tidak tidak menjadi soal. Pengharaman ini disandarkan kepada satu hadis sahih: Saidina Abdullah Bin Mas’ud ( r.a ) meriwayatkan sebuah hadits :

        “Allah telah melaknat tukang-tukang tatoo dan perempuan-perempuan yang minta ditatoo , tukang-tukang cukur kening dan wanita-wanita yang minta dicukur kening dan dilaknat juga wanita-wanita yang minta dijarang-jarangkan gigi-gigi mereka agar kelihatan cantik serta dilaknat juga wanita-wanita yang cuba mengubah ciptaan Allah” (Diriwayatkan oleh Al-Imam Al-Bukhari rh , Al-Imam Muslim rh , Al-Imam Abu Daud rh dan Al-Imam at-Tobrani rh)

        P/S; Maaf, ibu saya tidak pernah mencukur atau keningnya kerana keningnya tidak pernah luar biasa.

        0

        0
      • neno says:

        ye!! betul2.. tp yg sedihnya ada pulak ustazah tersohor kat negara ni yg mengatakan mencukur bulu kening tu dibenarkan.. sbb islam itu indah, saya rasa penerangan dia amat mengkompiuskan umat islam kat Malaysia ni.. sepatutnya diharus menggunting sekiranya bulu kening menutupi hingga ke kelopak mata & takut jadi bahan ejekan dan memudaratkan.. bukan semata2 nak cantik..

        0

        0
      • aku la. says:

        REGINA.. DULU² XDE AGAMA KE?XDA AL-QURAN YG MENYATAKAN KE YG IANYA HARAM. ZAMAN DULU KE ZAMAN SEKARANG KE KALAU DAH HARAM TETAP LA HARAM!!

        0

        0
      • Anonymous says:

        Zaman 70an xde yg bertudung pakai skirtt lagi yg pakai makcik je tu pun pakaii selindangg

        0

        0
    • amoi says:

      macam muka puteri sarah. tapi kalo nak compare wajah mak dgn anak, lawa lagi mak lerr..

      0

      0
    • KiD says:

      memang saling tak tumpah amcam lisa..

      Tips Blogging dan Trafik Melonjak 2012

      0

      0
  2. bella says:

    wah. lawa2. like mother like daughter. pasni dapat agakla muka lisa dah tua cne :)

    0

    0
  3. Name says:

    nampak lain mummy Mira tuh,
    “like mother like daughter”

    0

    0
  4. bunga melur says:

    cantik2..kalau nak tau org tu cam mana waktu tua,tengok mak nye..org la cakap.hehehe

    0

    0
    • mrs F says:

      dafi pon ckap macam tu jugak.. hihi

      0

      0
    • mulut capoi says:

      Tak jugak……setiap kejadian Tuhan x sama….walaupun sehelai daun….berlainan….cuba ambil dan bandingkan…..
      Tetapi ciptaan manusia bolih sama…..eg. membuat biskut….guna acuan…..begitu juga manusia x sama cuma ada iras2.

      0

      0
  5. lisa says:

    Tak nmpk!

    0

    0
  6. Cik Kiah says:

    Mcm muka Puteri Sarah je?

    0

    0
  7. Anonymous says:

    nampak harga 30 sen jer.. murah giler majalah dulu2.. :D

    0

    0
    • sarah_nina says:

      Zaman dolu2 kan murah.. entah harga teh tarik secawan 10sen je.. manalah tahu kan..ahahhaa.

      0

      0
    • cameraman says:

      kiter jer rasa murah sekarang…. tp dulu2 nilai wang tu tinggi. Duit susah nk dpt. 50sen pun dah rasa sangat-sangat mahal. Mak aku ckp kalo bawak gi pasar RM1 tu balik dah penuh tgn..boleh beli mcm2 bahan mentah. Bg duit blanjer skolah kalo 20sen tu dah mcm budak elite dah kt sekolah.

      0

      0
  8. sunshine says:

    mak dia lagi cantik… ^^,
    murah btul harga majalah…

    0

    0
    • aku.. says:

      30 sen dulu same ngn rm5 skg ni kot….

      0

      0
      • Sang Bedal says:

        Aku pernah baca artikel pasal filem Si Badol lakonan AR Badul yang keluar pawagam tahun 1978, AR Badul cakap kutipan keseluruhan filem tersebut ialah RM 1 juta, harga tiket wayang pada masa tu ialah RM0.70 sen. Cuba bayangkan betapa ramainya orang pi tengok citer tu.. Harga tiket wayang sekarang RM10, maknanya daripada situ kita buleh agak RM0.70 sen pada tahun 1978 ialah lebih kurang macam RM10 ringgit sekarang.

        0

        0
  9. minn says:

    elok la tue……kongsi gambar mak x tutup aurat…satu dunia tgk….dah la mak dia skrg bertudung litup…..tpi x dinafikan mak dia mmg cantik ..dh berumur pun masih cantik…

    0

    0
    • bujang says:

      Mak aku lagi cantik dari gambar tu…..tak megah punnnn…..
      Bertuahnya anak gambar emak x tutup aurat dipamerkan pada umum.
      Tak payahlahhh……ramai lagi emak2 org. cantik masa muda, ko ingat mak ko sorang yang lawa…..perasannnnn……

      0

      0
  10. uyadi says:

    lorr…napa publish gambar mama dia…kan mama dia dah berhijab…x baik la cani…dah semua nampak rambut mama dia…sapa nk tanggung dosa tu…astaghfirullah…elok remove la pic tu…

    0

    0
    • ijau says:

      betul2.saya sokong!!!

      0

      0
      • ati says:

        a’ah.. UAI juga Dato’ Noh Gadot kata, gambo yg haram dilihat adalah seperti mana haram juga dilihat diluar.. maknanya, kalo secara live membuka aurat tu haram, begitu juga dalam gambo..

        0

        0
    • mulut capoi says:

      Ni dikatakan anak tak soleh…….apa laaaaa…….kata educated…..awat hang Lisa hoi……nak kawin ni dah pi kursus ke belum……..nak mandi junub tau ke ngan cara betullllllllllll.

      0

      0
  11. kihkih says:

    30 sen.

    0

    0
  12. Akma says:

    Dua2 cantekkk…mak jadi model..anak jadi pelakon..

    0

    0
  13. nowanie says:

    murah gila magzine dulu ..30sen jek =p

    0

    0
    • mulut capoi says:

      Dulu majalah2 gitu orang x kisah…..buat bungkus ikan ajeee….mana ada sangat plastik bag…..kertas akhbar dan majalah dibuat pembungkus barang.
      Bungkus kacang putih…………..

      0

      0
  14. zenss says:

    mcm mak dia lg lawa jer.

    0

    0
  15. merpati putih says:

    30 sen je harga mjlh tu jauh berbeza ngan harga skang…huhu

    0

    0
  16. otakugee says:

    30 sen je mag tu ? murahnye :P hahaha

    0

    0
  17. dhia says:

    sinar harian 30 sen je..hehe

    0

    0
  18. Ayraa says:

    Ape la korg ni… Mane bleh samekn 30 sen dulu dgn 30 sen! Nnt anak2 kite lak kata camtu gak!

    0

    0
  19. abc says:

    mak ooiiii…

    murahnye rega majalah… 30 sen je…???

    0

    0
    • mulut capoi says:

      Surat khabar harga 20 sen aje….itu pun x terbeli……duit dulu susah nak dapat.
      Sayur2 kat kampung x laku dijual……nak pi petik aje…
      pucuk paku, pucuk ubi dll. bersepah tepi sungai.
      Ikan air tawar pun murah. sekarang taik pun laku……taik ayam, taik kambing, lembu… buat baja.
      Anak dara kalau pi meminang RM 300 mahal tuuuu……

      0

      0
  20. xhunter says:

    mak lisa dah bertudung sekarang,kenapa dibuka balik pic ni?tak ke macam bukak aib orang je rasa?…ingat pada maruah orang lain jugak..ada benda yang patut dijaga kena jaga…

    0

    0
  21. minah says:

    lambat ah nara ni..gambar ni dah lama kot publish…dah berzaman dah…nara tak ikut perkembangan zaman laa…pfftttt

    0

    0
  22. Semex says:

    Ala…..pic masa dulu. Cantik mak Lisa ya.

    0

    0
  23. kasut putih says:

    anyone agree if i vote abang nara remove this article?

    0

    0
    • merody says:

      alaa.. nara xkan removenya gmbar ni klo sbb tunjuk aurat org lain. dah tu selama ni dia blog pasal semua pompuan seksi da ala2 separuh bogel, ada pulak pikir pasal dosa pahala. zzzzz

      0

      0
  24. mm says:

    mak tutup aurat..yang si anak g publish aurat mak..

    0

    0
  25. 0_o says:

    mmg la 30sen..dah dulu gaji pn 30ringgit je..

    0

    0
  26. nurul says:

    sekat fesbuk lisa ke ni? kalau camtu,mintak lisa lah yang removekan. nape abg nara pulak? huhu

    0

    0
  27. Semex says:

    Tak perlu remove pun. Tak jadi masalah pun. Sibuk je Kasut Putih ni…..

    0

    0
  28. cicakcomel says:

    comel lagi mak drp anak, hehehe

    0

    0
  29. NURUL says:

    x yahla publish gambar mak lisa surihani ni..tau x AURAT….pass is pass la…yg sebarkan gambar ni pun dah berdosa.

    0

    0
  30. aduhai says:

    BEZA LAH WAJAH MEREKA..TAK SAMA..NARA NI BUTA KER?

    0

    0
  31. nurien sofea says:

    mcm muke zarina zainudin….. plakon vteran tu….. kn3?

    0

    0
  32. nara says:

    ko nie bodoh ke ape?x kan la nak betul2 sebijik muka mak ngan anak,klau betul2 sama tu kembar namanya!im sure muka ko n mak ko pun x betul2 sma kan?

    0

    0
  33. perutkempis says:

    off topic sat. abang nara tolong lah remove iklan ujian 10 saat tu. terpikir benda-benda yang tak sepatutnya dipikirkan kekadang aiyoyo

    0

    0
  34. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    cantek jugak mak nye si lisa ni ……muka dia ada macm cik gu fatimah af mak nye sharifah amani tk gitu? ape kate peminat2 minah jambu betol tk ape yg minah jambu dh kate kn tadi? bang nara betol tk? mak surihani memang jambu….kalau lah yusri ada di zaman tu siang siang yusri dh sambar hahahahahahahahahahaiiiiiiiiiiiiiii !!!!! piiiiiiiiiiiiiiiwittttttttttttt !!!

    0

    0
  35. Emm tang mana yg samanya abg nara.. tak nampak pun..
    tp katogeri cantik la orgnya..apsal Lisa boleh terpikir nk publish pic mak dia dulu2, mcm mengaibkan je.. ye lah skrg kan mak dia elok je bertudung..ye tak?

    0

    0
    • ellie says:

      dah orangnya pun jahil…nak hairan ape kan…bukan dia gheti benda2 tu semua….

      0

      0
    • mulut capoi says:

      TANG JANTINANYA SAMAAAAAAAAAAAAAAAA……itu pun x tiauuu…
      dia nak tunjuk kononnya dari keturunan lawa……minaci ni bolih tahan jugak suka menunjuk.
      Dapat kawin ngan Yusri lagilah pecah kepala…..perasan dialah wanita paling bertuah terpilih..

      0

      0
      • semua cantik je says:

        lama2 bace statement awk ke bwh tiba2 dah rase mcm u jeles je..mula2 mcm nasihat,lama2 terserlah tak puas hati dan dengki.mmg tak patut jgk dia tunjuk tapi napa panas hati sgt bersungguh kutuk,cam tensen je?siap mention mak u pun lawa,u bukan jgk menunjuk ke?mak sy pun lawa dan skang still lawa,ok sy menunjuk jgk.so bukan awk sorang pengomen yang mak dia lawa dan tak “menunjuk2” pun?,ramai lagi yg senyap aje lagipun setiap wanita ada kelebihan msng2 dan manis msng2,cliche tp betul.

        if banding pic tu sy rasa ibu lisa lbh lawa.kalau awk anggap dia dari keturunan lawa pun tapi still dia kurang dr mak dia,dia bukan lawa sgt pun.so apa dia nak buktikan pun?dia mungkin berbangga kot(normal) and since peminat dia pun slalu nmpk mak dia,kenal mak dia,suka mak dia ke tapi just nampak mak dia yg skang,so dia excited kot nak brkongsi dgn peminat dia wajah auntie yg dorang kenal tu masa muda2 dulu.sbnrnya tak patut buat tu tapi sy lebih musykil dgn yg menegur tp mcm lain mcm aje bunyi tu,kalau mak dia tak cantik,mesti u just tegur je kan tapi takde perli2 sadis punya

        0

        0
      • mulut capoi says:

        Aik……awak pun dah sentap jugak……
        Aku ni bukannya apa……tak patut dia pamerkan gambar mak dia masa muda x tutup aurat, lepas tu semua orang tau ibu dia jadi model…..memalukan ibunya, bukannya aku dengki kat dia, tak ada faedah pun kat aku..
        Budak2 ni kalau cakap baik2 bukan nak dengar….ini sebaik bahasa……bahasa perli.
        Agar lain kali jika ada gambar2 setelah menjadi suami-isteri ke ape …..tapis2lah sikit.

        0

        0
  36. zue says:

    3 posen je majalah dulu….murahnyeeee…

    0

    0
  37. triple j says:

    anak lisa annti insya allah mewarisi kecantikan mak dan neneknya…

    0

    0
  38. yaya says:

    mcm cik ta pun ader…blm lg taruk bulu mata palsu, pun dah tserlah cantik nye.

    0

    0
  39. zulkbo says:

    salam..
    hidung lain sikit..
    hidung lisa lagi cun..
    he he..alahai Yusry :)

    0

    0
  40. […] Lisa Surihani sendiri telah berkongsi gambar ibunya ketika zaman muda dahulu di Facebook Lisa Surihani. Memang seiras betul wajah anak beranak ini. Benarlah kata orang, ke mana tak tumpahnya kuah kalau tak ke nasik. Sekali tengok, memang wajah muda ibu … Continue reading → […]

    0

    0
  41. Reena says:

    Mmg cantek lah anak beranak ni.

    0

    0
  42. miss ain says:

    alahaiii lisa kenapa di tayang aurat mama kamu tu..sian dia…

    0

    0
  43. r says:

    kalau p

    0

    0
  44. Nami says:

    nenek aku kalo pakai mekap n duk umah x buat keje sawah rasanya lagi cantik dari makcik ni kot..

    0

    0
  45. donadoni says:

    this mag suppose to be called AKHIR ZAMAN not SINAR ZAMAN

    0

    0
  46. kiera says:

    wahh murahnya…30sen je majalah tu..

    0

    0
  47. […] Walau pun ada yang sudah buat entri berkaitan dengan ibu Lisa Surihani sebelum nih, fyna tetap nak buat juga entri nih dalam blog fyna. Sebab fyna baru berkesempatan baca blog abgnara a.k.a beautifulnara. […]

    0

    0
  48. alamaya says:

    alaaa korang nih.. ni zaman 70-an biasala tu.. mak aku pon sama je… mana2 yang mak diorg muda time 70-an tu.. memang seksi lorh.. tapi time tu tak banyak kes rogol pun…. skarang ye laaaa…

    0

    0
  49. liza says:

    korang nikan..kalau tgk tu x MENGUTUK2 boleh tak/ ape perasaan korang jika ibu korang dikutuk2? ade mata tgk je sudah la..manusia didunia ni xde yg SEMPURNA..itu tahun 70an..jgn menghukum org la…cermin diri sendiri dulu..ni memasing nak jadi hakim JUDGE sana sini ..diri korang tu sempurna sgt kah?

    0

    0
    • ellie says:

      hmm kalau mak aku yg kena kata2 camtu, of coz sakit ati weh…tapi salah anaknya lah, apsal g upload gambar yg boleh mendatangkan fitnah…ye dak? tapi apa leh buat, bila dah jahil..dia tak faham and tak fikir semua tu.. Personally aku harap dia bace sendiri komen2 negatif ni, baru dia sedar.. Ini asyik bace komen “lawanya mak, sama mcm anaknya jugak..bla bla bla..”, tak ke lagi menggalakkan dy buat benda yg tak betul?

      0

      0
  50. semua cantik je says:

    setiap keturunan mesti ada cantik tak cantik..nama pun kahwin dengan muka org lain,bukan kahwin dgn adik beradik..kalau org tu tak cantik mungkin nenek atau moyang dorang dr belah mak@ayah sgt cantik?lisa dan mak dia cantik tapi boleh je nenek dia dulu biasa2 saja?so takleh cakap jugak keturunan lawa ke keturunan tak lawa ke,ibu cantik/tak cantik tu tak menjamin sgt cantik tak cantik anak nanti,percampuran suami isteri tu boleh mnghasilkan mcm2 rupa dan itu semua anugerah Tuhan la kalau jadi cantik

    0

    0
    • Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

      ape yg kau merepek ni?? cantek tk cantek cantek tk cantek…..dh si lisa ngan mak dia tu cantek temasok nenek dia sekali cantek……banyak pulak cerite nye kau ni huh !!!

      0

      0
      • mulut capoi says:

        ITULAH LAIN KALI JANGAN TAYANG GAMBAR2 ….. DAH BOKBEK2 DILETERNYA AKU.
        DATO CT. YG. PALING SABAR DAN TELINGA TEBAL APABILA KENA KOMEN……..BETUI TAK DATO MINAH JAMBUUUUU……
        MINAH JAMBU PUN MACAM2 KENA MAKI…..BIASA JE…..kalu minah x ada maka sunyilah blog BN niiiiiiiiii….cayang minah jambuuuuuuuuuuuu.

        0

        0
  51. aku says:

    takpayah la buat citer paasal mak lisa..mak lisa kan dah pakai tudung..nak suruh mak lisa tanggung dosa ke yg pi letak gambar ni kat blog? sian mak dia..tak pasal2 gambar circulate cam ni and dosa pun turut mengiringi dia..xperlu la kot nak sebar2 gmbar ni..dia cantik ke xcantik ke lantak la..nak buat citer kat blog pun agak2 la,,fikirla dosa pahala orang lain jugak.dengan diri sendiri dpt dosa sama..

    0

    0
  52. reban ayam says:

    MACAM LA LAWA SGT..POYO JERR

    0

    0
  53. manuk2 lambukun says:

    sedap je mengata org…jaga diri sendirilah…jgn jaga tepi kain org..hehehe..kubur lain2..iman lain2..masuk neraka lain2..masuk surga lain2…sendiri mau ingat…layanzzzzz

    0

    0
  54. PMCPM says:

    Gambar dan video honeymoon macam ada yang tak betul. Tanya orang orang sudah bercinta dan kahwin dan kemudian honeymoon, feel dia lain sikit… Ini macam buat tangkap gambar dan video cute cute dan enjoy holiday negara eropah sahaja.

    Renung mata dia orang, feel itu tak ada. Macam kawan enjou berlancong sangat-sangat sahaja, Tak lebih. Kesian.

    0

    0