Written by AbangNara | May 22nd, 2015

Kemelut antara Zarema Zainal, Aidil Zafuan dan Rita Rudaini sekali lagi menjadi perhatian para peminat industri hiburan tanah air minggu ini. Kali ini kemelut yang melanda mereka lebih serius sehinggakan laporan polis telah dilakukan oleh Aidil. Ini semua bermula apabila Rita memuatnaik nombor telefon seseorang yang telah menganggunya di tengah-tengah malam. Berdiam diri selama ini, Zarema Zainal menyatakan pendiriannya selepas salah seorang pengikutnya di Instagram melahirkan rasa hilang respek.

zarema zainal

Membalas komen pengikutnya, Zarema memaklumkan yang dirinya tidak terkesan dengan apa yang diperkatakan oleh orang lain. Baginya, kehadiran keluarga dan suami yang menyayangi dirinya adalah paling penting. Berikut adalah komen yang ditulis oleh Zarema.

zarema zainal

Zarema juga kelihatan tenang menjawab berbalas komen dengan para pengikutnya. Tidak melenting. Ketenangan sebegini amat dikagumi lebih-lebih di kala kontroversi yang melanda. Respek!!!
zarema zainal zarema zainal

Apa pun diharap semua pihak yang terbabit akan dapat berdamai suatu hari nanti. Sama-samalah kita lihat perkembangan kelak.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

149 responses to I Sikit Tak Terkesan Apa Yang Orang Nak Cakap – Zarema Zainal

  1. lynna says:

    kemelut dimuara kasih

    0

    0
    • Jarima Takut Eidil Masih Suka RR says:

      Aik..Nampak sangat zarema memang betul2 ganggu RR…Kita kalau tak buat salah akan nafi senafinya…Relax apa macam ni, ini namanya dia tau dia memang buat benda tu..Tahu kelakuan dan kesalahan sendiri cuma takkan mengaku salah…Okay jugak lah dia terima sje apa orang kata, yelah dik non dah kantoi perangai macam tu kalau nak mengamuk tak sesuwei kot..Buat relax aje lah Jarima oii, depan org tutup sikit gila kau tu, belakang takpe, tapi jgn lupa, jgn smpai kantoi kau tu mereng dan kurang keyakinan diri…

      0

      0
      • One Direction says:

        motif kau kacau Rita ?
        betul ker relax,,, entah2 dalam rumah tengah mengamuk baca komen orang.

        0

        0
        • Anonymous says:

          Haha..Aku pun terfikir dia confirm tengah mengamuk skg nie..

          0

          0
        • Muahhhh satu aama lain says:

          Selamat Melayari Bahtera Peperangan …
          Mereka ni tak rindu ke ketenangan dan kedamaian dlm hidup mrk.
          Selagi tiada kemaafan , tiada Inisiatif nak berbaik2 diantara satu sama lain … Syaitan berpesta2 bila lihat umat islam berpecah belah.

          Sampai umur nak ke tenggorok pun macam nilah klu tak berubah. Hidup singkat di bazirkan dgn pergaduhan, perpecahan, cemuhan dan kata2 nista. Beginilah Hidup bila tdk berpegang dgn Agama. Wal iya zubillah.

          0

          0
        • zuanzuan says:

          ku ingat laki aje bodoh, tapi bini muda pun sekapal. selama malam aje lah.

          0

          0
        • Oh my Manglish says:

          cuma nak tanya, berapa income blog beautifulnara ni utk kes rita-aidil ni je? cukup tak nak beli range rover evoque cash, wahai abang nara?

          0

          0
        • che tipah says:

          dia x ngamuk la dah dia yang wat hal. aidil la kot ngamuk2 manje kat waifu dia ni. dia kalut dok google `how to cover line baek punya when you screwed up internationally’

          0

          0
      • Anonymous says:

        Kalau aidil nak sangat jumpe dgn anak dia.. pi tunggu depan sekolah hari2.. peluk cium anak2 tu hari..
        X lama pun xpa.. kata rindu kan.. jgn takut org lapor polis ke ape.. sbb awak bkn nak culik.. lgpun anak sendiri kan..
        Dah tak payah nak call waktu mlm.. agak2 la oi.. anak dah tido…

        0

        0
        • Guna fakta bkn spekulasi. says:

          Ya … ya … sangatttttt betul. Kwn sy hari2 tunggu depan sek nak tengok anak2 sbb anak2 bekas istri jaga. Tp ada kes jugak bapa culik anak sndri bw lari kat hutan berdekatan sek. Ini mmg kes depan mata. Terkejut monkey. Sy time tu. Ingatkn org jahat culik budak tu. Tapi ramai couple bercerai buat gitu.

          0

          0
        • murukuya sateri says:

          Adik aku cikgu…mak bapak berebut kat sekolah anak sebab nak bawa balik time cuti raya ….mak bapak tak bercerai lagi tapi dah berpisah..adik aku yang pening tetiba kena jadi kaunselor mahkamah syariah….last sekali mak menang sebab anak pilih nak ikut mak……tapi memang drama la kat opis tu….

          0

          0
        • Anonymous says:

          Hendak seribu daya.. jgn guna alasan rita tak hawab fon ke.. rita sibuk ke.. diri sendiri kena pandai cari masa dan bertindak.. org bodoh pun sanggup culik anak sendiri sbb rindu.. inikan pulak aidil yang bijak pandai..( ye ke ) .. mesti la pandai bertindak ikut akal fikiran kan..

          0

          0
    • amoi says:

      oooooooooo..kiranya mmg betul la kan si zarema ni mmg ade ganggu rita??HAHAHAHA..laki bini ni bukak aib sendiri..adoi…

      zarema : ko call rita tu dah kenapa??dah2 la tu ko nak ganggu janda laki ko tu…ko wat x kesah je..sampai bila ko nak risau dgn byg2 si rita???aidil dah kawin dgn ko pun…ke ko takut aidil g balik kat rita??? ko pun 1, g kaco rita tu, ko dah tahu si rita tu mmg x boleh diam…ko cari pasal jgk..ke ko saje nak bg org menyampah dgn rita kononnya asik meroyan?? tapi masalahnya, yg aku nampak, last2 ko n laki ko yg termalu balik…

      dah2 lah tu…

      0

      0
    • winwin says:

      Zarema is living in hell on earth! Haha tak terkesan? ALLAH lebih mengetahui apa yg kau rasa zarema. Jgn berhenti pura-pura bahagia, Allah dah nampakkan kau zarema yg sebenar, zarema sakit jiwa dan hidup hati tak tenteram. Oh silakan menafikan dan show off lagi…bodoh simpan di pocket ok? Ooppss…

      0

      0
    • fans rita says:

      Aidil = dayus + bodoh, Zarema = psycho + perampas murahan + bodoh

      0

      0
    • rr says:

      Bila Zarema dan aidil nak upload gambar keluarga bahagia? Hahaha! Penipu bodoh boleh tipu org bodoh saja tapi tak dapat tipu Allah dan manusia baik dan bijak!

      0

      0
    • mak sahdo berok akhirat says:

      Sahdo corek jubor dan bagi zarema aidil dan kaum keluarga mereka cium dan makan taik. Tak cukup utk korang yg jahat ni, pergi loji najis makan tahi puas2 sana!

      0

      0
    • hamba Allah says:

      Allah swt dah berfirman ‘lelaki jahat adalah utk perempuan jahat dan perempuan jahat adalah utk lelaki jahat’, renung2 kanlah. Maha suci Allah! Allah cukup sayang rita sbb pisahkan rita dari lelaki jahat lagi dayus.

      0

      0
      • aku yg berdosa says:

        Perempuan yg baik ialah perempuan yg solat…berpuasa…dan taat pada suami

        Rita ms mula2 kawin..waktu bahagia dgn aidil di bukanya aib keluarga mertua….bila dh bergaduh dgn suami sikit pun x simpan aib suami..lgsg xdgr ckp suami….bila dah berpisah semua aib dia bukanya…

        2x dh rita kawin…smuanya mcm ni…bks suami pertama elok je bahagia dgn isteri sekarang…

        Dgn artis mana rita ni xgaduh…hmmmm

        0

        0
        • lovepeace says:

          wahai pengomen…sudah2la mengutuk zz ni…kita tak tahu hujung pangkal x perlulah nak menambah atau menyokong cerita sebenar yg kita tak tahu…di hari baik jumaat ni lebih baik kita mendoakan mereka bertiga ni dapat berbaik dan hidup aman damai. Apa jari yang kita taip kat sini akan ditanya di akhirat kelak…sama2la muhasabah diri…

          0

          0
        • Guna fakta bkn spekulasi. says:

          Bila masa rita ni buka aib mertua masa bahagia. Mertua marah menantu sbb kawin dekat siam. Walhal ank mrk bw ank perempuan org lain. Wlpn umur rita bnyk beza dn janda , dia tetap seorg prmpuan. Anak lelaki mrk adalh Imam dlm kluarga di beri kelebihan akal. Mertua tak habis2 jd batu api akhrnya mrk terpisah. Kemungkinan masalah budaya 2 ngri. Klu tak boleh adapt inilh akibatnya wlpn ramai yg kawin berlainan ngri boleh bahagia. Jk kluarga aidil tdk masuk campur dan tiada org ke 3. Prkara ini takkan berlaku. Nasi dah jd bubur. Ambil sj jd iktibar kisah mrk ni.

          0

          0
        • hamba Allah says:

          ‘Aku yg berdosa’ cuba nak burukkan nama rita, gagal ko! Tak payah nak sokong mertua yg bodoh tak pandai didik anak! Dah terbukti kebodohan dan kejahatan Aidil kan? Rita adalah seorang wanita yg hebat!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Bila bercerai dgn suami pertama tk de pon rita kecuh cam ni…ini menunjukkan aidil mmg tk betui…kalo rita kaki bukak aib suami awal2 dia dh bukak aib suami pertama dia…pikir le sblom komen…ada rita pasal keluarga suami pertama ? Tk de kan…ini menunjukanbkuluarga aidil mmg suka jdi batu api dlm kehidupan rita dan aidil……aidil mmg jantan tk matang dulu ikut ckp keluarga skrg kena ikut ckp bini….pak anguk!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Yeke bekas laki rita yg 1st tu ok je? Duk serumah ngan dia ke? Klu ikutkan rita tu ramai je vip nak masuk line, tapi dia xnak, sbb anak2 kepentingan dia skarang plus dia serik.

          0

          0
        • nak cuit sikit says:

          “aku yang berdosa” ko ni tak gaduh dengan sesiapa ke?? cuba ko jujur dengan diri ko sendiri….ada pernah tak ko bergaduh atau tak puasati dengan sesiapa..cer ko cakap jujur…duduk pastu muhasabah diri ada tak pernah ko bergaduh atau berselisih faham dengan sesiapa…bila ko dah muhasabah diri…pastu ko tengok diri kat cermin….selagi kita bergelar manusia….bersengketa…bergaduh…bermasam muka…itu pasti sebab setiap manusia ada sifat amarah dalam diri setiap manusia…so bila ko ungkit RR ni kaki gaduh…my question to you so simple…KO ADA PERNAH BERGADUH TAK?? so jangan suka ungkit buruk orang ya..

          0

          0
      • btul says:

        Yup. Sokong stmt ni. Aidil jahat n dayus. X layak utk RR…..

        0

        0
    • Ayden anak zarema says:

      Mak zarema is such a pathetic psycho bitch! Oh a stupid loser with a coward bapa Aidil!

      0

      0
    • TakPelikPun says:

      Cinta tiga segi.

      0

      0
    • padan muka says:

      Ya Abdul Razak dan isteri! Banggalah kamu dgn zarema menantu sakit jiwa! Hahaha! Sila sambung berlakon lagi sekeluarga betapa bahagia kamu tapi hakikatnya???? Allah maha mengetahui segala sesuatu!

      0

      0
    • rr says:

      Memang zarema tak terkesan sebab zarema tak ada maruah langsung macam binatang dan syaitan. Hati dah hitam dgn dosa dan kejahatan memang tak terkesan! Bodoh lagi , tua dari usia sebab hati busuk!

      0

      0
    • liza says:

      klu rasa diri x bersalah,…up to u lh,…allah , maha mengetahui,…klu hari ini kita merampas yang bukan milik kita,….hak itu takkan kekal,…hukum karma itu ada,…n selalu adil

      0

      0
    • minah jambu terlajak habis says:

      ye la tuuu..tapi kau tau tak kau jantan dayus kau sadar tak aidil ?? si zarema ni pon dh tau aidil dh berbini lagi2 nk rampas sampai dapat ! ni mesti ada dalang yg menghasut n kenalkn zarema ngan aidil ! si dalang yg akan terima pembalasan dia dulu pasal dia yg penyebab rumah tanga rita hancur bekecai !

      0

      0
    • Norhafiza Md Noor says:

      HABIS LA ZARIMAU MENGAMUK PECAHKAN BARANG BACA SEMUA KOMEN DLM NI HAHAHA

      0

      0
  2. Anonymous says:

    Pi rah mabok perempuan yg bernama Zarema Zainal ni,macam ler orang lain tak tau life kou sebelum kawin ngan aidil.kahkahkah

    0

    0
    • Jemah says:

      cecite

      0

      0
    • Padanla mukamu says:

      Eww..Zarema2..Busuk la ko nih..Aidil dpt bini baru tp berganda2 teruk banding rita..eww..Ingatkan prngi teruk sblm kahwin jer, rupanya lps kahwin bertukar ke prngi teruk lain…Sama jer mcm ada sorang kenalan aku tu…Dia skandal dgn laki orang smpai bercerai berai, slalu update status menyindir bks isteri, terbalik plak, patutnya ex wife tu yg sindir xpuas hati, nmpk x di ctu, nmpk sngt suami kenalan aku tu masih teringat isteri dulu..Itulah padah bila bercinta dgn laki org yg tengah dlm krisis..Tindakan suami menyundal dgn betina tu semua bkn semestinya disbabkan hati..Jngn yakin sngt dorang tinggal bini hanya utk betina..Bnyk sebab mereka gaduh…Padah utk betina yg suka meneguk di air yg keruh..Kah3

      0

      0
  3. pinana says:

    nextt

    0

    0
  4. jiran sebelah says:

    Pn ZZ, duit AZ si suami awak banyak, tolonglah minta dia hantarkan awak pergi kelas pemulihan bahasa malaysia dan English awak. Nak speaking London tapi grammar terabur, nak becakap dalam b.m tapi tatabahasa lintang pukang. Tolonglah terkesan dengan kata-kata saya ini.. TOLONGLAH!

    0

    0
  5. Ingin Tau says:

    teringin jgk nk tau apa motif u olls contact rita, explain pls!!

    0

    0
    • minah jambu terlajak habis says:

      si aidil rinduu gak Nye dia nk dengar suara ritaaa secara livee kt hp..dia eksen ajeee nk cakap ngan anak2 nk teros terang pulak nanti zarema marah…jadi aidil eksen la nk bebual ngan anak2 ..

      0

      0
  6. hanon says:

    memang la tak terkesan. Kalau kau reti terkesan, tak ada la kau bercinta dengan aidil sebelum diorang bercerai lagi. Siap bagi statement ‘yang masih menyanyangi’ ni tak boleh tahan. Nak rasa dah tak disayangi ke?

    0

    0
  7. Kasut flat says:

    Seorang muslim yang baik kena la memaafkan barulah jumpa pintu ketenangan dan kebahagiaan.
    Sebagai manusia yg ada melakukaan kesilapan atau melukakan perasaan org lain, kita perlulah banyak bersabar dan berusaha bersungguh-sungguh.
    Sebagai seorang isteri pula kena la sentiasa bantu suami kearah kebaikan dan kesejahteraan.

    0

    0
  8. Anonymous says:

    tak terkesan la.. pdahal kt umh pggan mangkuk dh melayang2.. huhuu pastu tunjuk cool kt ig.. klakar sgt.. kata2 dia pun x mnjawap knape dia call rita mlm2?? ye ke tidok kan.. better keep silent kak.. awk tu dh dulu amik laki org…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Sian dapat bini panas baran. Ngan rita boleh ko pijak2.. Kahkahkah..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Hahahahha…padan muka ko….hahhaahaha….jahat sgt ngan rita dlu kan….hahahha…padan muka dpt bini psycho…..hahahhahaha

        0

        0
  9. hamik ko says:

    Boooooooooooooooooo sama dia…tui!

    0

    0
  10. lemon says:

    waklu tak terkesan.kalau tak terkesan, jadahnya ko nak g blocked semua orang yg memberi kesan kat ko. paham tak maksud aku?hahhaha

    0

    0
  11. nok gebuzzz says:

    statement konon x terkesan….jgn tipu la,mesti kat umah ko tak tenteram punya…nak sedapkan hati la tu…nak suh org simpati,x d maknenyer la oi…

    0

    0
  12. nuara_7 says:

    rasa respect dgn memey, norman & abby. sama-sama berubah, lupakan kisah lepas. lupakn dendam.. hati pn senang. anak2 rapat bhgia. norman dulu pn ad kes nafkah2 ni skrg dh ok dh. Nora Danish & fasha pn dh move on. Masing menikmati hidup gembira. kalau jga hubungn dgn Allah insha Allah hubungan dgn manusia pn Ok. ni semua pasal ego, nk tunjuk siapa salah… bertahun2 cerita tak habis.

    0

    0
    • Kasut flat says:

      Betul. Yg tukang2 komen pn xperlulah nk api2kan lg perasaan org yg dlm ssh 2. Komen mcm 2 lg mnyusahkan..dpt dosa lg ade. Kalo 100ribu komen xelok 2 ubah jd 100ribu komen utk jernihkan keadaan kan bgus.

      0

      0
  13. oo says:

    Slgi blog nie dok cedok apa dorg dok ckp dlm ig..slgi tu la btmbh2 dosa org dok mgutuk..dan selagi tu la isu nie akn pns..plz la..jgn jd nsi tmbh..bdosa tau tak…yg pengomen pon..mcm2 kata2 buruk kluar..tak takut ke awak..doa yg baik2 sudh la..Allah tu ada..ada sbb benda semua tu tjd..bkn sje2 allah turun kn ujian..mungkin kita pnh buat silap..ambik pngajaran..muhasabah diri..nk kesian atau bjuang x slh..tp biar cara betul..cara yg allah redha..bukan bgaduh aib mgaib nie..slh ttp slh..dosa ttp dosa..kalau seseorg mzalimi kita..allahkn ada..dia dah kata lau sush cari aku..mohon dgn aku..aku akn bantu..doa. doa..usaha..tp dgn cara yg btul..bkn aib mgaib..kita bley mgadu dgn manusia..tp takat mana..apa yg kita dpt..skdr nk puaskn amarah..tu je la..tp tenang ke..xkn..lg mslh btmbh ada la..sbgai org luar kita x thu cte dr a -z jgn nk tmbh2..nk simbh api..cte mereka nie bukn baru..dah lme..mcm2 cerekarama dah pon..lau btul kita nk tolong nasihat..nasihat yg benar..tnpa aibkn yg tlibt dan keluarga msing2..ikhlas..jgn emo..doakn yg baik2..takut nt hari nie kita kata kt dia..thun dpn enth kita atau fmly kita plk yg kne..mana la tau kn..skali kita tunding jari kt org 10 bblik pd kita blk..

    0

    0
  14. Anonymous says:

    KURANG 24 jam daripada kenyataan Rita Rudaini berkenaan sikap isteri baru bekas suaminya, Aidil Zafuan iaitu Zarema yang dikatakan telah menyekat komunikasi Aidil dengan anak-anaknya, Aidil pun membuat kenyataan balas yang mahukan Rita berhenti daripada mencari salahnya.
    Dek kenyataan yang dikeluarkan Rita, ada segelintir pihak yang menganggap dirinya sengaja mengada-adakan cerita.
    Lantas, MH Online menghubungi aktres versatil itu bagi mendapatkan reaksi daripada kenyataan bekas suaminya yang disiarkan menerusi sebuah akhbar online pagi tadi.
    “Apa yang saya beritahu sebelum ini semuanya daripada mulut Aidil sendiri. Kalau bukan dia yang cakap isterinya itu yang sekat aplikasi Whatssapp dan Wechat, mana mungkin saya boleh tahu dan berkata sedemikian. Aplikasi Whatsapp itu disekat sebelum mereka berkahwin dan Wechat itu pula selepas berkahwin.
    “Aidil yang meminta saya muat naik aplikasi Wechat sebab senang nak berhubung dengan anak secara ‘video call’. Saya menolak sebab tidak suka menggunakan aplikasi yang jarang digunakan. Akhirnya saya akur kerana dia menggunakan alasan anak-anak.
    “Selepas muat naik, dia sempat buat panggilan video sekali sahaja dan disekat oleh isterinya tiga hari selepas itu kerana kantoi dia berhubung dengan saya dan anak-anak. Kemudian, Aidil menghubungi saya menggunakan nombor lain. Saya tanya, mana pergi telefon lagi satu dan Aidil menjawab isterinya ambil.
    “Bila saya tanya kenapa, dia jawab lagi isterinya itu terjumpa ‘history’ panggilan video yang pernah dibuat sebelum ini. Saya cakap dengannya, kenapa perlu takut sedangkan apa yang dia buat itu adalah untuk anak-anaknya sendiri.
    “Aidil juga cakap, dek kantoi dengan aplikasi Wechat itu dia dan isterinya bergaduh sehingga habis barang-barang di rumah dipecahkan,” jelas Rita.
    Tidak hanya selepas berkahwin, Rita juga memberitahu Aidil sudah mengadu dengannya sebulan sebelum berkahwin.
    “Sebulan sebelum dia kahwin ada beberapa kali dia datang berjumpa anak-anak. Saya ingat lagi, dia pernah bersumpah yang mana tidak ada sesiapa yang boleh menghalang dia berjumpa dengan anak-anaknya.
    “Ketika itu saya rasakan dia sudah berubah sepenuhnya. Saya yakinkan anak-anak untuk berjumpa dengannya. Disebabkan anak bongsu, Arjuna tidak pernah kenal siapa dia, saya memberitahu yang Aidil itu adalah ayahnya. Ketika itu Arjuna sempat cakap, kalau betul ayah kenapa dia tinggal Adik Mok (gelaran untuk Arjuna).
    “Aidil cakap bagi peluang untuk dia jalankan tanggungjawab terhadap anak-anak. Saya cakap balik, soal itu memang sudah lama menjadi tanggungjawabnya dan tidak perlu minta daripada saya.
    “Tapi, bila dia hilang lagi saya pun cakap untuk diri sendiri cukuplah apa yang dia buat. Saya rasa sudah tidak terkira janji-janjinya. Tidak perlu berikan 1001 alasan dongeng kerana saya dan anak-anak sudah malas dan tidak hadap lagi untuk menunggu sebarang panggilan atau mesej daripadanya,” ujar Rita lagi.
    Soal dikatakan tidak memberitahu dan membalas kiriman mesej tentang kesihatan anaknya, Rita ada jawapannya.
    “Bila anak masuk hospital saya sengaja tak letak gambar di Instagram. Selepas hari keempat barulah saya muat naik. Lepas tu, baru dia mesej saya. Memang saya tak membalas mesej tersebut sebab saya rasa dia sudah tidak layak untuk ambil tahu fasal anak-anak.
    “Takkan anak masuk hospital baru nak mesej? Takkan semua perkara saya pula kena kemaskini dengannya? Nanti saya pula dikata mengganggu rumah tangga mereka meski ia berkaitan hal anak. Dia yang perlu buat semua itu sebab dia bapa kepada anak-anak saya.
    “Bila fikir balik janji-janji yang dia berikan sewaktu mula-mula berjumpa anak iaitu sebelum dia berkahwin, memang geram dibuatnya. Mana janji yang nak berikan duit sekolah anak-anak? Mana janji nak berikan pembantu rumah Filipina? Semua itu dia pesan jangan beritahu sesiapa sebab nanti bakal isterinya marah.
    “Saya pegang janji dan hal yang dia mengadu dengan saya. Tapi bila semua ini dia salahkan saya balik dan cakap saya mulut jahat, saya tak boleh diam. Saya perlu cakap semuanya yang itulah perangai sebenar Aidil. Kalau depan saya dia boleh bercerita buruk fasal isterinya, tak mustahil depan isterinya dia burukkan saya,” ujarnya lagi.
    Setiap kali datang berjumpa anak-anak, Aidil pasti meluahkan rasa dan mengadu tentang sikap isterinya baik sebelum atau selepas kahwin.
    “Pernah satu hari Aidil datang dengan menaiki kereta lain. Bila saya tanya mana kereta, dia jawab perempuan tu ambil sebab tak benarkan dia jumpa anak. Aidil siap cakap, dia tebalkan muka untuk meminjam kereta kawannya semata-mata mahu pergi jumpa anak.
    “Dua minggu sebelum mereka dinikahkan, Aidil juga mengadu yang dia tak mahu kahwin. Dan ketika dia cakap hal itu, Aidil mengatakan bakal isterinya itu sedang berparti di luar. Saya cakap dengannya, sepatutnya hal ini mengadu pada ibu bapanya, apa yang Aidil cakap adalah dia takut.
    “Selain itu, Aidil juga pernah sewakan saya dan anak-anak sebuah bilik di hotel ternama di KL bagi memudahkannya pergi berjumpa anak. Sedangkan pada hari itu saya kena balik kampung. Mengenangkan dia teringin sangat nak jumpa anak-anak, saya batalkan penerbangan. Dan hal itu juga diketahui oleh bakal isterinya.
    aidlzarema
    “Tidak hanya itu, Aidil juga mengadu yang habis duitnya digunakan bagi menanggung perbelanjaan majlis perkahwinan di sebelah pihak perempuan,” ujar Rita lagi.
    Satu hal lagi, Instagram milik Aidil juga dikawal oleh isterinya sebelum berkahwin lagi.
    “Aidil ada cakap yang perempuan itu menggunakan akaun Instagramnnya untuk membalas semua komen-komen peminat yang mengkritiknya,” kata Rita.
    Menurut Rita, apa yang didedahkan ini bukanlah berniat untuk menyalahkan mana-mana pihak sebaliknya ingin membela diri selepas apa yang Aidil perkatakan tentang dirinya seolah-olah dia mereka-reka cerita.
    “Saya bukan perempuan yang senang nak diperkotak-katikkan. Dia gunakan persengketaan kami untuk menutup salahnya. Apa yang saya ceritakan ini bukan fitnah tapi semuanya daripada mulut Aidil sendiri. Saya perlu bela diri kerana saya memang jenis yang lantang dan telus daripada bersikap ‘silent killer’ seperti dia,” ungkap Rita lagi.

    0

    0
  15. kuat mencera says:

    … cerca lagiiii… lagiiii teruskan … blm ckup tu… maki hamun skali… itu mmg style karat artis tu

    0

    0
  16. anon says:

    aku rasa sudah-sudah la bang Nara jadi batu api melaga-lagakan orang,tak payah nak sibuk la update kisah hidup orang sangat,yang peminat fanatik mana-mana pihak tak payah sibuk jugak jadi batu api la,jaga hal sendiri,benda elok tak nak pulak ambil tahu,benda tak elok yang korang duk kepohkan,lepas tu pergi komen dekat insta memasing,jadi batu api,kisah rumahtangga orang tak payah la nak sibukkan,ko tu nara,ingat sikit bagi darah daging makan dengan hasil-hasil macam ni,jadi batu api,aku rasa teruk la

    0

    0
  17. keladi gatal says:

    zarema zainal dah kepanasan !!!

    0

    0
  18. Kak Eton says:

    Memang la ko tak terkesan sbb ko pompuan murahan jarema oii….ko mana ada hati dan pereasaan nih…dah la perampas….tp elok jugak la ko berlakikan si aidil tuh…bagai pinang di belah dua….sama2 bodoh….sama2 bebal…sama2 bangang….korang berdua ni ada bau2 bacang ngan ahmad maslan ker?

    0

    0
  19. udah-udah la tu..kalau tak terkesan..tak yah komen apa2..diam diam sudah

    0

    0
  20. Anonymous says:

    gi mabuk dulu la zarema.. then everything settle… kan..

    0

    0
  21. unknown says:

    “dan husband yang masih menyayangi kami……..”
    aik dh prepare ke? hahahaha

    0

    0
  22. Kak eton says:

    Mmg la ko tak terkesan sbb muka ko muka tak tau malu…elok sgt la ko berlakikan si jantan dayus tuh…sama2 bodoh sama2 bangang2 sama2 bengap….ko ni ada bau2 bacang ngan ahmad maslan ker?

    0

    0
  23. walaupun bicara terus mahupun tidak?

    ape ko merepek ni jaghina oiii. ckp melayu teraborrr, ckp bi lg la kelaut adeh dehh baik diam ajelahhh meluat mak noks

    0

    0
  24. sha says:

    kena hentam saja zarima ni kesian… kita tak kenal dia… takut nak comment

    0

    0
  25. Poppy says:

    Zaza tergugat sebab Riri lagi cantik dari dia. Aidil tu dah jadi husband so you are the winner sebab ambik Aid (egg) with no benjo. Rasanya Riri tak nak dah dgn ex dia tu. Jgn takut lah..

    0

    0
  26. Anonymous says:

    mana komen aku !

    0

    0
  27. TUN MUTAHIR says:

    pegiiiiiiiii rahhhhh…mcm mangkuk hacun je tgk ko nih,,
    sgt plastik, polistren, tupperware, bekas kedap udara….dlll lagi…aidil xsayang ko wei..serius nih..klu x..apahal pulak dia nk mengadu bagai kat rita…sebuk tgk kain org,,kain sendiri dah mereput tak ditgk nyer…hemmmmmmmmmm..

    0

    0
  28. IMAH nama sebenar pondan tua says:

    Very funny! Kalau tak terkesan dia takkan delete and block comment yg tak best! Hahahahahah sbb terkesan la tu dia delete! Hahaahahahahahahhaahah. Imahhhhh imahhhhhh….lawak la ko. Nama sebenar pun tak ngaku!

    0

    0
  29. pening aku says:

    Byr je mutaah tu….habis citer! Ko buatla loan ke ape ke aidil..ape nk buat…mmg dah kena byr..korang laki bini jgn cuba nk takut2 kan rr…tak acila wei..rr sorang..korang sekeluarga ramai..

    0

    0
  30. Anonymous says:

    yg jadik mangsa anak2…..pyhh laa sorang mulut celupar…sorang dayus…sorang perampas….elok sgt lh tu…smpai mati pon xabes cite korang niee..semakk.serabutt…

    0

    0
  31. MONA PENDI says:

    Ckp je tak terkesan sbb nk tunjuk cool. Hehe…padahal mona sendiri gi serang gf aidil masa dia ngandung aritu hehe..mmg la tak aman hidup sbb aidil dh kantoi ngn betina lain. Nk bgtau kat umum takut digelakkan..maklum la dia pun merampas dari Rita, jadi terpaksa la telan sendiri je. Mana la muka tak nampak tua….

    0

    0
    • Anonymous says:

      Yang aidil x sudah2 nak berskandal tu ape kejadahnya??? Patut mamat ni campak lombong bagi buaya makan je!

      0

      0
  32. lawak le mona fendi ni says:

    Tak terkesan….kahkahkah lawak jugak si mona fendi ni ye….ko tk terkesan spai ko baling pingan mangkuk dan sorok kunci kereta masa laki ko nk jumpa ank2 dia….tk terkesan spai ko kacau ex laki ko selalu….ko ni muka dh le sebiji mona fendi pandai lak buat lawak apa kata ko g uji bakat tok filem hantu mak limah kembali part 2….tk pon masuk maharaja lawak…mesti tersangat terkesan lawak ko..

    0

    0
  33. lagiiiiiiiiiiiii says:

    lagiiiiii… kutukkkk lagi… cerca cerca cerca… lagiiii lagiiii lagiiiii llaaaaaa… bestttnya gadooooohhh…
    maki hamun lagiii yeehaaa… puas hati kannnnn

    0

    0
  34. hehe says:

    Mana yg kutuk rita berok anjing babi? Dah fasik dan jahat bodoh lagi menyokong zarema psycho dan Aidil dayus, kena tuntut di bangkitkan sebagai berok anjing babi! Sia-sia jadi manusia!

    0

    0
  35. anon says:

    Aidil zarema pergi cuti upload gambar bahagialah! Hipokrit hipokrit! Hari2 hidup gelisah dan jiwa amat sakit dan derita, mcm ALLAH tak tahu! Bukankah ALLAH dah nampakkan segalanya.

    0

    0
    • Kak Long says:

      AIDIL, anak-anak tu amanah dari Allah. Jangan lah sia-siakan mereka. Ingat siapa yang akan mengaji quran untuk kita dan mandikan jenazah kita dan mengimamkan solat jenazah kita dan menyambut jenazah kita untuk dimasukan ke liang lahat. Subhanallah. AIDIL insaflah.

      Kita muda sekejapnya. Setiap kali anak2 menyambut hari lahir maka setiap itu diri kita dimamah usia maka makin hampir kita ke liang lahat. Isteri untuk dididik. Tanggung-jawab tu. Bukan untuk diikut telunjuk.

      Kak Long doakan RR tabah mendidik anak2 ke jalan yang di redhai Allah. Mereka tu pembela kita di akhirat kelak.

      0

      0
  36. aidil bodoh zarema gila meroyan says:

    Perempuan gila meroyan memang tk terkesan kalo kena kutuk cam ner pon…hahaha kesian tu lah siapa suruh kaein dgn jantan playboy ni kan hidup tk berkesan….ko ckp asalkan suami ko masih masih menyangi ko? Kenapa keluar ayat tu ye,ko dh dpt rasa ker satu hari nnti laki ko tk kan menyangi ko lgi….sbb tu ko dok meroyan kacau rita hari2…ko tau laki ko masih ada hati kat rita yerrrr…emmm kalo ikut kan mmg pon dia syg rita dri ko..ko buar apa pon tok bahagiakan dia dia masih lagi cari rita mengadu pasal perangai ko…hahhahaha tlong le terkesan dgn komen aku ni…..hahhaha kesian kat ko zarematttt musibatttt

    0

    0
  37. fans rita says:

    Syabas rita! Rita dah moved on dan keep moving on! Zarema bitch keep bitching on in her world of hell!

    0

    0
  38. wani says:

    ALLAH dah balas kejahatan Aidil dan keluarganya dgn kehinaan di dunia ini. Hidup tak aman dan sentiasa menunjuk2 betapa bahagia. ALLAH akan balas lagi di masa yg akan dtg sbb melampaui batas! Teruskan berdoa rita, ALLAH akan makbulkan doa rita yg mereka aniaya.

    0

    0
  39. ChickFlick says:

    Tapi org tau u came into aidil’s life while RR and AZ were still married (separated doesn’t mean divorced) Jadi u menipiskan lagi chances for the husband and wife utk make an effort perbaiki rmh tangga diorg. I mean pls la, anak ada 2 tak mgkn takde sekelumit rasa syg for e marriage antara diorg walaupun just for e sake of anak2. Kalau AZ takde feeling pd RR pun tak mgkn blh jd anak. So as a conclusion mcm mana u rasa ‘kasih syg suami dah cukup and u tak terkesan’ u will always be known as the woman yg mengganggu rumah tangga org. Word of advice- if you’re really happy and rasa cukup, diam2 sudah. Victoria Beckham pun tak pernah utter a word bila laki buat hal major and they’re still going on strong. Peace.

    0

    0
  40. nyonya mansor says:

    dalam hal ni senang je dia org ni berdamai..yg si bekas suami bayar $300k pastu nafkah anak2 jng cengkelat…buat perjumpaan dua keluarga bermaafaan..buang sifat ego..ini bkn masa sapa salah sapa tidak..klu aq la..ko kan mampu..apa salah bekas istri ko juga teman sebantal makan sepinggan…mandi bersama..takkan la xde kenangan manis…mengalahla..ingat mengalah bukan ertinya kalah…

    0

    0
  41. pop says:

    C pendek ahaaaa….

    0

    0
  42. Anonymous says:

    Aidil ni takut bini rupanya…

    0

    0
  43. Zarema bodoh says:

    Zarema menunjukkan kebodohannya

    0

    0
  44. Anonymous says:

    Bosan arr cerita psl depa ni next pliss

    0

    0
  45. jeni says:

    Apa kata korang caRi gambar aidil dengan rita masa berbahagia…dan gambar aidil dan zareema paling bahagia…bandingkan air muka aidil…

    0

    0
  46. observer says:

    adakah hidup mu tak tenteram sehingga mengganggu org d tgh mlm?? tak tenang ke sebab jd perampas. Hrp si Zarima tu berkelakuan sesuai dgn penampilan yg bertudung..To RIta, teruskan hidupmu dgn tabah dan semoga dipertemukan dgn jodoh yg lebih baik. Yg penting wpun sekiranya kita dianiaya..tp kalau kita buat perkara baik..tak balas balik…hidup kita akan menjadi tenang

    0

    0
    • Anonymous says:

      perampas mungkin dah dpt ape yg dia rampas,cuma 1 jer yg dia x dapt walaupun dah berjaya ambil hak org lain iaitu ketenangan….Allah x kan bg ketenangan pada semua perampas2 yg ada d muka bumi ini..

      0

      0
  47. Anta says:

    ZZ ni anak orang berada, dah biasa semua bawah telunjuk die.. sentiasa dapat apa nak, kesayangan keluarga… mak pak aidil mana berani cari pasal ngan diorang ni macam buat kat RR dulu, mampus lah aidil oleh keluarga ZZ kalau dia terguris biar sedikit, pasal tu dia peduli ape ngan orang lain, jangan sampai lupa Allah lagi maha berkuasa…

    0

    0
    • Sopian says:

      tau xpe.. adik beradik dia ni gangster kat klang.. sape berani kaco family abg kawasan..

      0

      0
  48. jojoyah says:

    anak muka kelat. kesian keturunan.

    0

    0
  49. MDM CANTIK says:

    mesti laki dia rindu ex isteri …..2 la kolmlm…nak dgr suara rita sblm tdo heheh..class ko rita ..

    0

    0
  50. nani says:

    Aidil tiap malam tidur mcm mana?
    Aidil lebih tahu perangai zarema yg SEBENAR kan?
    Kasihan kau Aidil hari2 hidup sama manusia macamtu.
    kan itu pilihan Aidil sendiri? Buang intan permata ambil batu kat sampah.
    renung2 kan lah!
    kalau Aidil ada sikit perikemanusiaan, Aidil akan SEKURANG-KURANGNYA ucap terima kasih kpd rita yg jaga zuriatmu dgn baik, Aidil ada buat???
    Aidil sepatut takut kpd Allah yg maha berkuasa, tapi rasanya Aidil tidak dgn apa yg Aidil buat, kan gitu?

    0

    0
  51. nemo says:

    Allah dgn sifatnya yg maha berkuasa telah menunjukkan kebodohan dan kejahatan zarema zainal.
    kedayusan dan kebodohan Aidil pun bertambah sebab beristerikan perempuan macamni.
    Dengan pertolongan Allah, hidup rita makin bermakna, nampak kebijaksanaan rita menghadapi manusia2 yang tak takut kepada Allah. Teruskan perjuanganmu wahai rita, kami sentiasa doakan yang terbaik untukmu dan nikmatilah hidup ini dengan dua orang amanah Allah dengan hati yang tenang jiwa yang tenteram.

    0

    0
  52. zack says:

    Sahdo, had u drag the sporean gurl out from ur ass? She ‘s ur no.1 supporter!

    0

    0
  53. Anonymous says:

    Zarema dan Rosmah,sama tapi serupa.wakakaka

    0

    0
  54. Anonymous says:

    x phm sy dgn ngkorg semua ni… camno korg tahu dia hnya menipu… pandai btl korg kan…

    0

    0
  55. Move on je rita
    dah lama dah
    engko nak gado brapa lama..
    Xguna asyik bdendam..
    nanti jiwa u yg problem nanti
    Utk zz
    xyah sibuk hal rita tu..silent is t best
    buat hal engko je..tayang bahagia je..
    org nk kutuk tu adatla..memasing jeles je tu..
    lama mana org nak kutuk2..
    yg effect nanti pd anak2 korang
    skarang mmg x la..tunggu dia naik sek.men..mesti kena bahan ngan kwn2 je nanti..
    so kesimpulan..
    memasing move on..
    jgn jd mcm budak2 bgaduh..burok bebenor
    ok bai..
    peace no war

    0

    0
    • dona donat says:

      Weeyyy teratai bunga taik ayam….rita dah lama move on! Masalahnya sekarang, si ketot zaremau lemau ni dok ikut jer dia dari belakang tu yang jadi masalahnya…susah sangat ke engkau nk paham!!

      0

      0
  56. Anonymous says:

    perempuan perampas semua dianggap suci. memula nafikan bercinta, tup2 isteri pertama belum habis edah dh show off bercinta. dah kalau zaremah ni sebelum dapat asyik bertapa tepi padang dengan ayo rodok tengok edel berlatih, dh sah2 mengayat. turun naik indon cari pelaris kot….takut jd andartua jd cepat2 sambar laki orang….hidup dh sentiasa dlm dulang emas jd mana boleh hidup dlm dulang kaca….sudah2lh tunjuk kebahagiaan awak tue

    0

    0
  57. POSITIF says:

    Negatif sungguh pemikiran korang…doakan la yg terbaik utk mereka bertiga…bukan memaki hamun…adakah anda semua tggal sekali dgn mereka? xkisah sape betul or sape salah….hanya Tuhan saja yang tau cerita sebenar…

    0

    0
  58. tokishika says:

    “SIKIT TAK TERKESAN”…wow mekanisme bela diri yg klise…ok la tu…dah xda siang mlm pun blh la kot nk call anak2..maybe masa call tu aidil kt oversea kot…hurm bersangka baik jela dgn aidil & zarema..juz wait n see wat is the next drama they will showing..

    0

    0
  59. tokishika says:

    “SIKIT PUN TAK TERKESAN”..ok mekanisme bela diri yg sgt klise dr zarema..ok lah andaikan saja aidil buat panggilan masa dia dgn zarema kt oversea tu yg waktu berbeza..bersangka baik ajelah..juz wait and see what is the next drama they will showing after this..arap sumenya berakhir dgn happy ending dan terjawab semua persoalan..

    0

    0
  60. unknown says:

    jgn lah jd HAKIM dgn cerita yg kita sendiri tak tau hujung ke pangkal. malah, jgn lah korg KOMEN yg bukan2 yg tidak masuk akal. kita sesama islam, haruslah menasihati antara 1 sama lain. malu lah weh, org melayu sesama melayu menghina x tentu pasal. jd org biar berakal, jgn ade akal letak kt lutut. komen yg bernas2..
    kita jd manusia jgn menunding jari pd sesiapa pown.

    0

    0
  61. TEEpah says:

    agak2 org yg duk komen dalam ni, mmg duk serumah d\gn depa ka..tahniahlah ye..di akhirat nnt menggigil2 merangkak pi minta maap. sedap sggh hambur menghambur

    0

    0
    • Anonymous says:

      sy setuju dgn awk… msg2 komen mcm tau apa yg ada dlm hati org too.. dah org to kt dia xterkesan, dah laa… ni siap ckp dia menipu laa, apa laaa.. pandai btl kan.. kalu ya pun mnt rita, jgn semua skl disokong.. rita aibkan org nasihtla dia jgn bt lagi.. sll tls Allah Maha Mnegetahui.. tahu x kata Allah xsuka kt duk bkn aib org.. duk mngeta org.. siap ckp muka dia mcm mona fendi laa.. buruk la.. tua la… cer korg tnjk skt gmbr korg, awt sempurna sgt ka muka korrg yg korg lh duk hina muka dia too,,

      0

      0
  62. anon says:

    Pura2 tak terkesan, pd hal mesti meroyan habis sb semua org tau dia yg duk mengacau rita mlm2. Dah lah rampas org punya, pandai pulak sakitkan hati org. Nak tergelak bila ade pengomen panggil zarema mona fendi…..mmg betol ade persamaan, rupa seakan2… Agaknya perangai pun psycho mcm mona jugak…..
    Tapi rase heran pulak, utk ape disakiti hati bekas isteri suami. Jealous dgn populariti & kecantekan rita ke. Tak sangka zarema ni kaki control……sampai sanggup menghalang hubungan sorang ayah dgn anak2. Tunggulah satu hari nanti dia akan merasa ape yg rita rase. Allah tu maha adil…

    0

    0
  63. anonymous says:

    Ya Allah, hanya Kau yg mampu menghentikan kemelut ini.
    Kau tutuplah pintu hati Rita, Aidil dan Zarema dari rasa dendam dan benci.
    Kau tutuplah pintu hati penyokong2 Rita, Aidil dan Zarema dari tuduh menuduh, kutuk mengutuk, hina menghina dan bergaduh walaupun mereka tak kenal mengenali sesama mereka.
    Kau tutuplah pintu hati penyokong2 ini dari masuk campur urusan Rita, Aidil dan Zarema sehingga sanggup membabit memburukkan ibubapa, mertua dan keluarga kedua2 belah pihak walaupun mereka tak tahu hujung pangkal perkara yg sbnr.
    Kau tutuplah pintu hati Abang Nara dan wartawan2 seangkatan dgnnya dari terus menjadi Batu Api dan mendambu domba dgn menyebarkan cerita2 sensasi seperti ini.
    Kau lindungilah anak2 Rita, Aidil dan Zarema yg tidak berdosa kerana mereka adalah mangsa keadaan perbuatan ibubapa mereka.
    Kau kaburkanlah mata anak2 ini dari membaca keaiban ibubapa mereka di internet ini bila mereka besar nanti agar mereka tidak menjadi anak2 yg derhaka kpd org tua mereka.
    Kau ampunilah kami hamba2Mu yg sentiasa lemah ini ya Allah. Sesungguhnya semua yg baik itu dtgnya dariMu dan yg buruk itu dari kami sendiri.
    Amin amin amin ya rabbal alamin….

    0

    0
  64. reana says:

    Aidil and Zarema , just take care what u have rite now, and for Rita , enough is enough, life must go on and for the sake of your children , close the book and move on . I believe u can get much better man…and u deserve it dear..Lapang Dada and there will be ways for you…memang geram tapi kita kena ingat “Tuhan Selalu Ada”

    0

    0
  65. nonama says:

    Zarima……Zarima……Zarima….tak puas kah merampas suami orang….ini antara anak dan ayah pula kau nak hadkan…….ZARIMA…..PERAMPAS…….INSAFLAH……SEDARLAH……ANAK2 RITA…juga ada hak untuk berbual dan bertemu dengan AYAH MEREKA walaupunpertalian antara mereka dah KAU RAMPAS…….

    0

    0
  66. hurmmm.. says:

    selagi dia masih syg, jg jelah jema…sok2 dia cari lain, what u give u get back la…

    0

    0
  67. rim kereta says:

    To AIDIL, you ONLY be MAN if you can admit that you STILL in LOVE with RITA! Just do admit it, you love her AND you seriously DO!!!

    0

    0
  68. alia says:

    masing – masing tak nak mengaku kalah……nk tunjuk belang ….kerana lelaki….

    0

    0
  69. alia says:

    terlalu bodoh …………..nampak sngt tak puas hati

    0

    0
  70. n says:

    Dulu time Rita dengan ex husband dia masih dlm perkahwinan, ada kat blog artis ckp ex husband dia ada affair dengan Zarema ni. Minah ni dgn husband dia dua2 x ngaku ckp si Rita ni bohong. Tup tup after cerai kawin. Aku x rasa apa yg Rita selalu ckp ni bohong belaka. Hati perempuan mana yg x sakit

    0

    0
  71. rara says:

    aku rasela.. zarema ni jenis budak kalu time sekolah dulu.. time sekolah dulu budak kelas hujung2, cantik, anak orang kaya, tapi bodo sombong, xmakan saman.. cmtu kot…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Cantik.??!!.Seriously, dia bukan cantik..Boleh tahan je la itupun kalau dah berlawa2 atau berfesyen..Klau biasa2 je serabai, memang x masuk langsung kategori “boleh tahan” tu.

      0

      0
  72. orang tua says:

    Aku tak tahu nak cakap apa tapi menurut firasat aku ni alangkah bahagia nya kalau aidil dan rita berbaik baik senang cakap kahwin je lah almaklum la tengok gayanye diorang ni masih sayang cuma byk penghalang campur dgn perangai memasing yg tak betul. Apa salahnya kahwin dua bukan sapa sapa pun ibu kpd anak anak dia jugak.

    0

    0
  73. mmmmmm... says:

    buruk betul perangai peminat RR
    sama dgn perangai RR
    tahu mencari salah dan mengaibkan orang je
    dari sebelum RR masih berkawin dgn Aidil sampai dah bercerai
    sesiapa yg berkait dan team dgn Aidil, semuanya dikata jahat..baik mak pak, adik beradik ,ipar duai Aidil, kini Zarema…semua dicerca

    RR je yg suci murni…ish,ish

    0

    0
    • annonymous says:

      Lagi BURUK DAN BUSUK perangai kaum keluarga dan penyokong zarema sakit jiwa dan aidil dayustu. Kutuk rita dan penyokongnya berok babi anjing dan keluarkan kata yg menjijikkan seperti jubor burit pukima. Tak sedar diri tuduh org, nampak bodoh dan hipokrit. Para pembaca sila rujuk balik blog2 lain lihat cara mereka kutuk rita. Yg sudah pasti mereka yg kutuk di TUNTUT DI BANGKITKAN SEBAGAI BEROK ANJNG BABI KERBAU DAN KELDAI DAN JUGA MAK BAPAK DAN KETURUNAN MEREKA. ALLAH AKAN TUNAIKAN TUNTUTAN ORG YG DI SAKITI!

      0

      0
  74. RitaidilZR says:

    Smua pnyokong rita meroyan kat sini ye.. Zarema, aidil, rita tk gila, korang yg gila sbnonye..

    0

    0
  75. a says:

    Sebenarnya aku dah lama menyampah dngn Zarema ni. Dasar perampas

    0

    0
  76. ayu says:

    KESIAN KO ZAREMA.. LAKI KO GERSANGKAN JANDA DIA GUNA PULAK HP KO!! HUHU.. WEEKDAYS KOL MALAM2 NK CAKAP NGN ANAK.. NMPK SGT LAKI KO BENGAPPP.. ANAK SEKOLAH TIDO AWAL.. COVER LAIN REPOT POLIS.. MCM TAKDE KEJE LAIN JEK POLIS NUSAJAYA TU.. KES BUANG BAYI.. ROMPAKKAN LAGI PENTING DARI NAK LAYAN PEEL GILA KO LAKI BINI

    0

    0
  77. Anti Sundal says:

    I mmg anti dgn sundal Jaremah ni.ko igt tudung kat kepala boleh tutup perangai busuk ko tu.plssss la dasar home-wrecker low class.

    0

    0
  78. miss venezuela says:

    Tetiba rindu anakkkk??hutang nafkah anak lambat / belum bayar.. masa bergaduh ko tinggal rita sorang2 jaga 2 anak..pastu nak ngaku rindu anak2? Sorry.. I tak percaya lelaki yg masa kahwin tak tahu nak ajar Rita jd isteri yg baik (berdasarkan statement aidil la kan)..tanggungjawab suami ya..pastu tinggalkan bini tanggung anak sesen pon tak tinggal…pastu merendahkan martabat isteri/wanita serendah2 istri hanya perlu diceraikan dgn pakai sms.. kalau betul U sayang anak2… U akan buat mcm Rita.. takdenya dia kahwin cari pengganti laju2 mcm U..U akan lebihkan kebajikan dan senangkan anak2 dgn pendapatan U dulu sebelum kahwin lain..ni tak…tak lama cerai terus kahwin grand..pastu meroyan tak mampu bayar bagai.. nampak sangat U ni letak si zarema tu mendahului anak2….yg menyokong aidil tu teruskanlah…Martabat wanita hanya semudah menaip sms

    0

    0
    • Anonymous says:

      Betul tu miss venezuela … tak payah nak tgk benda lain … tgk kelakuan aidil tentang nafkah anak-anak dah cukup

      0

      0
  79. pembaca says:

    Zarema tak malu ker keluar rumah? Satu Msia dah tau perangai buruk kau dan kebodohan Aidil. Oh, lupa aku, kau sikit tak terkesan sebab kau tak tau malu langsung, hati busuk hidup tak tenteram kacau rita. Kesian kau. Yg sokong kau tu pun takde maruah meroyan sana sini tak pandai diam padahal report polis dah buktikan semuanya. Selamat BERBAHAGIA, hhmmm…..hakikatnya…hhmmm…

    0

    0
  80. rytacuper says:

    fine..fine..fine…kbai

    0

    0
  81. Anonymous says:

    Sumber duit bapa Zarema ni tak betul…habis satu keluarga dia di cerca orang….di dunia dah di aibkan. Kaya tapi di hina. Allahuakbar.

    0

    0
    • Fazoora Tantek says:

      betul tuu.. ingat lagi tak kes ayah dia dulu? pastu meninggal dalam keadaan yang mencurigakan….

      0

      0
  82. che tipah says:

    aku tauuu ni mesti ayu yang ajar kau cara2 nak cover line kannnn?? acah2 sucii

    0

    0
  83. bob says:

    happy ker?? hu3

    0

    0
  84. Pening arhh says:

    semua yg comment ni macam serumah dgn RR and ZZ..mcm tau2 je apa yg berlaku kemelut dihadapi oleh RR dan ZZ..hehe~~

    0

    0
  85. Diva Ke says:

    Sape yang duduk Kampung Idaman kat Klang tu taulah cerita Zarema family dia. Masa Rita belum cerai dengan Aidil lagi, kami dah nampak kereta Aidil kat laman rumah banglo arwah bapak Zarema. Taknak lah fitnah sebab tak nampak pun Aidil nya tapi memang mendatangkan curiga dan syak. Lama-lama, nampak pulak Aidil nya. Taknak syak lagi sebab ipar Zarema ni pemain bola terkenal si Khalid Jamlus, Ingat close sebab Aidil baik dengan Khalid Jamlus. Rupanyaaaaaa……..

    0

    0
  86. Anonymous says:

    Tak terkesan??? Ye la tu….

    0

    0
  87. Anonymous says:

    wajah yg “KOTOR atau TAK CANTIK” tidak akan menyakitkan hati seseorg TETAPI lidah yg “KOTOR” pasti akan menyakitkan hati seseorg..

    0

    0
  88. fasha nora berbaik je says:

    mona fendi ni dulu ambik masscomm @ uitm. ex bf dia pun kata dia ni bossy & kena ikut perintah dia je…. anak org kaya katanya.. dulu semua tau, asal kereta besar je zarema jenal..

    0

    0
    • Anonymous says:

      hanya rakan sekelas je yg taw perangai dia ni, dh la pemalas semua keje suruh org buat. lg membuatkan dia saiko sbb selalu kene main dgn lelaki. lurus bendul sgt. tu yg membawak sampai ke tua

      0

      0
  89. maaa says:

    Zarema ni bukan bekas x Noh Hujan dan X husband Nabila Huda?

    0

    0
  90. cikminah says:

    Ramainya pesakit mental dalam ni. Tak tercapai dek akal melihat manusia meroyan bertahun-tahun, mencerca seorang jantan tak guna. Kalau si Edel ni jantan tak guna, apasal diratib bertahun-tahun……?????? Mestilah ada sesuatu yang buat Rita tak dapat lupakannya. Kuat sungguh henjutan Edel, lelaki gagah perkasa, sampaikan dah nak 8 tahun, Rita masih teringat-ingat. Malam-malam mesti terkemut-kemut seorang diri, mengingati henjutan dan tusukan yang menghasilkan dua orang anak. KIHKIHKIH.

    0

    0
  91. anonymous says:

    Contohilah Memey & Abby. Barulah hidup dpt diteruskan dgn aman dan bahgia. Saling redha meredhai. Buat RR buatlah sembahyang hajat byk-2 agar dipertemukan jodoh yg baik. Tak pyhlah nak meroyan sana-sini…

    0

    0
  92. Ninanani says:

    Zarema Zainal…sekarang ko buat orang..tak mustahil satu hari nanti orang akan buat ko pulak…hidup ini umpama roda…sekarang ni bolehlah ko berlagak…satu hari nanti ko pulak yg menangis……

    0

    0