Written by AbangNara | November 20th, 2014

Lama tidak mendengar perkembangan terkini Yunalis Zarai yang sedang sibuk mengembangkan kerjayanya di Amerika Syarikat. Usaha keras Yuna di sana amat berbaloi kerana menerusi pembacaan Abang Nara, beberapa artis antarabangsa seperti Usher telah melahirkan rasa kagum dengan bakat penyanyi ini. Diharapkan tidak lama lagi kita akan mendengar berita baik mengenai kolaborasi Yuna dengan artis-artis antarabangsa yang lain.

yuna berpisah julian schratter

Bercakap mengenai hal peribadi, Yuna akhirnya telah mengesahkan yang hubungannya dengan jurugambar, Julian Schratter telah pun berakhir. Untuk makluman, hubungan mereka berdua telah bermula kira-kira pada Jun 2013. Namun akibat kesibukan Yuna sebagai seorang penyanyi, hubungan itu berakhir jua. Kata Yuna menerusi MalaysianDigest.

Saya solo sekarang. Saya tidak berkawan rapat dengan mana-mana lelaki sebab saya rasa ia susah kerana saya seorang yang sangat sibuk dengan kerja.

Lagipun saya tahu, sukar untuk orang lain memahami kerja seperti saya. Tambahan, saya mempunyai kehidupan di LA dan juga di Malaysia.

Jika mahu bercinta kembali, saya perlu mencari seseorang yang boleh menerima dan betul-betul memahami saya. Mungkin dia (Julian) kurang sesuai

yuna

Apa pun Abang Nara tak sabar untuk melihat kelibat Yuna di dalam program E! News Asia Special yang akan bersiaran pada 25 November ini jam 10 malam di saluran Astro 712. Pasti banyak fakta-fakta menarik dan kisah-kisah yang tidak pernah dipaparkan akan dikongsikan oleh Yuna kelak. Sama-samalah kita nantikan.

46 responses to Hubungan Yuna Dan Julian Schratter Sudah Berakhir

  1. nok gebuzzz says:

    tak payah la nak kawin ngan owg putih,silap2 sbb ko retis n byk duit jer….

    0

    1
    • Bedah says:

      Kak Bed paham… lagipon bukan senang nak bentuk mat salleh ni.. tambah2 bila dia ada tattoo dekat punggung… oppsssss

      0

      0
      • datin gayah semanggol says:

        Kekekeke …. punggung sapee bedah ??????. Wowwww bg details sketttt. Bentuk aper , gambaq aper, besaq ke kecik … teruje lh nak tau … alang2 bed da bg tau tu … cuba habaq kat i skit nooo …

        0

        0
        • Bedah says:

          amboi Datin Gayah.. pantang taw… hahaha.. Datuk takde ke datin??
          punggung si Julian ni laa, sapa lagi.. cuba datin google.. uhuk uhuk

          0

          0
        • jemah pkasam says:

          Datin gayahh…kemain notyy naaa..haha

          0

          0
        • Yahudi says:

          poyo , kalau dgn laki melayu pon sama ja , couple – clash , kahwin – cerai , kalo dgn matsalleh , atleast dpt anak2 yg cantek2 , sejuk mata memandang , bimbing elok2 , pastu kalau laki tu nak blah ,biarkan jer , cm ayah sy , bila sy dh besar(skrg 20) bru nk dtg Malaysia cari kitorang blek , it’s too late daddy , i already have sugardaddies !!

          0

          0
        • Bedah says:

          kesian nasib uols ye yahudi… harap dijauhilaahhhh.. mintak simpang 44…
          so far kak bed bahagia dengan suami.. awal2 nak didik dia kenal islam dan nak pupuk budaya timur aje susah sikit..
          now gaduh kecik2 je pasal dia tak suka bau pekasam yang kak bed goreng..

          0

          0
        • jemah pkasam says:

          ramai je aku tngok bukan anak mat saleh lawa..ala ko kata lawa,bijak,ckp mlayu poyo,last3 ko mai malaysia jugak..dasar yahudi buduhhhhhhhh..mat saleh nk bangga hape,pngotor,sunat pun idokk..kak bed gaduh pasal pkasam? hahaha..sdg bibir lagikan tergigit kak bed

          0

          0
      • lurvy says:

        aoe la kau nie..kalau yuna boleh bawak dia masuk islam..ajar dia dgn betul..manelah tau dia boleh nampak sinar islam..

        0

        0
  2. Limah Senduk says:

    nyanyi mcm baca syair pun sedap?lagu taman astakona lagi bez

    0

    1
  3. afiq says:

    Da memang jangka dah pon..tak payah la nk cari mat saleh sgt..melayu melambak…ke taste tinggi sangat?? yuna…yuna…
    anyway yuna, gudluck for your future husband and carier..

    0

    1
    • alif says:

      @afiq kau ni pun nk sindir org agk2 la..career bkn carier

      0

      0
    • ewww prnh jumpa matsaleh pngotor says:

      omg kembang muntut matsaleh…jika pilih dorang dianggap itu taste tinggi?
      mmg ulu sgt yg anggap cmtu..matsaleh samaaaa je mcm bangsa lain, ada yg bagus ada yg tak, ada yg bijak ada yg bodo, ada yg wangi ada yg busuk, ada yg berkualiti dijdkan suami ada yg tak..Jangan asal matsaleh je ko rembat…ewww sengkek sgt ke terkujar2 ni dan rs tinggi sgt dah ke taste tu?

      0

      0
      • jemah pkasam says:

        ..hebatnya mat saleh dari kaca matanya..hahaha

        0

        0
        • Tipah Kurma says:

          hebatnya bila diranjang… ehhhhh.. tersasul

          0

          0
        • datin gayah semanggol says:

          Jemah dan tipah ni nakalllllnya di ranjang tak pe … itu harus hebat. Datin pun dnt mind dngn syrt hubby sndri. Nanti kluar criter kaunseling wardina keluhan istri. Abg mat .. mah nak minta maap bnyk2 sbb dah menduakn abg mat sbb abg mat tak spt dulu hebat power di r*nj**g . Knpa smua tu dah hilang. Hukhukhuk (nangis). Mah dah bg duit suruh abg mat beli tongkat ali tp abg mat pakai duit tu tukar tongkat basikal mountain bike … why? Mah kcewa … Kembalikanlah kepoweran abg mat spt dulu. Sakit ati tak hubby2 kat luar sana klu istri2 skndal lps tu salahkn korang? amacam

          0

          0
        • jemah pkasam says:

          ..bau abam mat hapak,mana abam mat yg dlu?abam mat x smpat nk jaga mah,abam mat dh gundik nora myanmat mah..abam matbon ..balik jaga mah ko la..^••^

          0

          0
        • Tipah Kurma says:

          abang mat mengandung lemak mengalahkan perut mah masa mengandung adan dulu. Bila abg mintak kopi mah letak atas perot abg, kopi tak tumpah langsung, begitu hebat perot abang dapat menampung cawan kopi. Bila abang tunduk abang dah tak nampak ibu jari kaki abang sebab dah dilindungi dengan perot abg yg gah itu… maafkan mah abang..

          0

          0
    • gedegak says:

      Ada ke kau cakap yg mat salleh tu high class? Dgn sedemikian, kau mengaku yg lelaki melayu ni low class? Tapi memang betul pun. Kebanyakkan lelaki melayu ni low class. Dari segi pemikiran, pertuturan, penampilan diri, semua low class. I said kebanyakan, bukan semua eh. But i am also saying majority of them are low class.

      0

      0
  4. LESONG says:

    bagus lah putus.
    sbb mmg tak padan.
    jauh panggang dr api.
    cermin diri dulu seblm nk bercinte dgn mat saleh hensem.
    tutup aurat tapi serupe mcm tak tutup aurat.
    sluar sume ketat2. yeeeeenaaadddddddeyyyy!!!!
    sape tak suke komen aku,
    bole dislike banyak2..
    dan boleh reply melalak2..

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Knp yuna ni macam menggedik cara cakap bila diinterview. Ko ingat comel sangat ke.

    0

    0
  6. Anon says:

    takpe Yuna, pengalaman..kena cari yg btol2 serasi pasni.

    0

    0
  7. MENGANAGIDOP HAKU says:

    x pe yuna…chef wan ada…

    0

    0
  8. Anggerik nusantara says:

    Abg Nara, bukan E News Asia Special, it is E News because Jason from E News yg interview Yuna, sebb tu sy tak sabar nak tgk, sorry to say kalau setakat E News Asia sy tak hairan sgt. So sy betulkan balik , E NEws which is more about celebriti Hollywood.

    0

    0
  9. Jenab says:

    Muka jawa habis yuna ni , tapi speaking terer

    0

    0
  10. hewhewhew says:

    hmmm… yuna ni masih virgin tak?atau dh kena jolok ngan julian schratter tu… maklumlh mat salleh.. suka main heheh…

    0

    0
  11. Kanji says:

    Asal bercinta dengan mat saleh je dilabel bajet la, taste memilih la.Ke sebenarnya korg ni dengki?

    0

    0
  12. hj amir says:

    yuna… abg aji ada……

    0

    0
    • datin gayah semanggol says:

      Getiknyer ketiak datin baca abg aji punyer komen … mak aji mana? Mak ajiiiiii …. abg ajiiii ni menggatal lg … uukkkkhhhhh. Apesal tak bw ank2 dara arab balik msia. Alahai stakat yuna. Turban mak aji lg lawa … tinggi bertengkek tengkek … lip lap lip lap ada lampu kelip2 lg kat turban mak aji tu … knpa mesti yuna abg ajiiiiii oiiii. Dia pun x terhengen dngn abg aji. Taste dia mat salleh jer. Abg aji buat stok penimbal pun … si yuna x nak. Kay bye. Baik gi zikir bebanyak abg aji oiii.

      0

      0
  13. kayu api says:

    Kenapa nak bercinta dengan orang bukan islam, pelik aku!

    0

    0
    • gedegak says:

      Mungkin supaya boleh menambahkan saudara islam? Tapi of course lah kebanyakan pomouan ni kemaruk mat salleh pasal dorang tampak high class. Tapi selalunya aku perhatikan, bila pompuan melayu dgn mat salleh, selalu pompuannya nampak bimbo gitu, mcm pompuan permainan aje yg mat salleh ni buat. Mungkin si jantan nampak high class. Tapi si betina nampak low class aje..

      0

      0
  14. Jangan Click says:

    bila rindu Yuna boleh gentel sambil layan gambar. ‘Jangan Click’ orang kata !!!

    0

    0
  15. kalau makan petai tu tak ke mana..tetap akan makan petai jugak…mulut tak dapat nak telan keju cheese tiap2 hari…sape tahan beb

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Diorang ni sweet.. Tapi tula, mat salleh biasa ah, lagipun julian ni model. Sebelum couple dengan yuna pun, tgk video dia, dok cium perempuan apa semua.. Lagipun, manada mat salleh yg couple tak terlanjur. So maybe yuna taknak ah kehidupan mcm tu, tapi julian tak faham. So putus lah jalan terbaik. Julian pun tak tunjuk minat dia nak tukar agama + suka guna perempuan utk diri sendiri, mmg tak ah yuna nak layan laki camni

    1

    0
  17. gadismanis says:

    ah yuna ni. taste pon x agak2 nak omputeh je.. tp mmg hensem gile kot mamat ni. xleh tahan gadis tgk.. kikiki

    0

    0
  18. mek kelate says:

    MEK JEMOH PEKASE……..U benci betol dgn nora sampai artikel yg tak de kaitan langsung dgn nora pun di kutuk jgk. Ape nak jadilah busuk sngt hati tu….bawak2 mengucap banyak2….. Jadilah muslimah sejati yg baik hati bukan busuk hati…

    0

    0
    • jemah pkasam says:

      ramai lg yg duk kutuk nura,ko nk mroyan dgn aku pasal apa?truk la uolss ni,i dh lama move on dgn nora..dh bbaik pun..siap bagi gift pkasam burma lagi..ko pun sama,nk judge org.,tilik dlu chekpit tu..ok jom kita saling bmaafan

      0

      0
  19. jemah pkasam says:

    aku dh lama bbaik dgn nura,ko pulak nk sound aku..hati ko la busuk..hapok pengey..supo pangey ute..kwn aku ajar,dia ore qlate juga mek wokk

    0

    0
  20. gedegak says:

    Baguslah. Kesian nanti kat mat salleh tu kalau nanti anak2 tak cantik.

    0

    0
  21. Nek Bunga says:

    Baguslah Yuna – mamat omputih ni sampai bergaya telanjang kat FcBk dia dan buat isyarat “Devil Horn”-pengikut Syaitan memang MERUGIkan. Kahwin sajalah sesama Islam/Melayu – tak payah ikut trend selebriti lain yg. ada sampai begitu angkuh bersuamikan omputih, sampaikan Mak dia, yg. dulunya pakai tudung; dah buang tudung!

    Nek masa muda dulu, ingat suami hansem dan kaya lagi bagus; nek tolak yg. benar-benar SOLEH. Akhirnya sampai sekrg. Nek MENYESAL sebab tak pernah jumpa lagi yg. SOLEH dan BAIK HATI sebegitu. ALLAH SWT telah MENGAJAQ Nek di atas DOSA KEANGKUHAN Nek.

    Sebab itu Nek nak pesan pd. anak-anak muda, cari pasangan hidup biaq yg. SOLEH, BERIMAN dan BAIK HATI – biaq tak hansem dan kaya; jgn. ikut nafsu dan bisikan syaitan; sebab tu Solat lima waktu mat penting (kalau yg. wanita, juga mesti pandai memasak/mengemas rumah, taat dan sopan). Dialah yg. akan mendidik dan menjaga kita dan anak-anak, dgn. penuh pengajaran, kasih sayang dan rezeki yg. diberkati ALLAH SWT.

    0

    0