Written by AbangNara | August 18th, 2017

Bersempena malam Jumaat semalam, nampaknya hubungan suami isteri Hafiz Hamidun dan Joy Revfa telah pulih. Kedua-duanya telah memuatnaik status memberi bayangan masalah yang melanda rumahtangga mereka telah pun diselesaikan. The power of malam Jumaat. Hehehe. Lega Abang Nara mendengar berita ini. Sekurang-kurangnya tak ada lagi cerita dalam kelambu terkeluar selepas ini.
joy revfa
Sebelum ini, Hafiz Hamidun ada memaklumkan yang perkahwinan mereka bergolak kerana campur tangan daripada orang luar. Nampaknya Hafiz dan Joy telah pun mengatasi salah faham yang terjadi atas tindakan orang luar tersebut. Kedua-duanya telah memuatnaik gambar di Instagram dan masing-masing telah “LIKE” gambar masing-masing.

joy revfa

Ini pula gambar yang dimuatnaik oleh Joy Revfa:-

joy revfa

Berita macam inilah yang kita mahu dengar. Gaduh-gaduh suami isteri ini perkara biasa, cuma jangan dibawa ke sosial media. Daripada gaduh kecil, terus jadi besar sebab ramai yang api-apikan. Tak gitu?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

92 responses to Hubungan Hafiz Hamidun & Joy Revfa Sudah Pulih?

  1. Nise says:

    Baguslah

    10

    0
    • Yaya says:

      Oo nara.. Tak perlu kot mention mlm jumaat.haha.. Ngok betol.
      Dah dah la ye u olz.
      Benda baik kita syukuri. Belajar dari silap masing2. Yg paling utama, jgn nak update semua benda kat social media.
      Chills everyone.
      Oh ye, kakak nye yg sorg tu tolong jgn lebih sudu dari kuah ye. Haha.. Jg keluarga kau sendiri sudah.

      45

      0
      • Che ah says:

        Tak salah tu mention malam jumaat tu. Penghulu segala hari. Kita je jangan nak fikir bukan2. Huhu
        Alhamdulillah, berbaik dah. Cuma lain kali, jangan lah lepaskan emosi dekat sosial media ni. Boleh menimbulkan fitnah dan perbalahan. Kita yang netizen ni kena beringat juga. Contoh dah depan mata. Komunikasi dua hala tu penting.

        1

        0
      • Che ah says:

        Alhamdulillah. Elok dah berbaik. Dan nanti guna la social media dengan berhemah ya. Jangan nanti timbul macam2 fitnah dan prasangka buruk dari netizen dan keluarga. Untuk kita netizen ni banyakkan istighfar. Kadang2 bila tengah marah, macam2 kita hambur. Ambil iktibar. Komunikasi dua hala tu penting dalam semua situasi supaya keadaan tak jadi teruk.

        11

        0
      • c says:

        Nara nk mentioned x kira waktu dn masa, dia bkn pilih haripun…u yg saya rasa ngok…semua malam sama je, mana ada serupa…ngok. Cuma siang hari Jumaat je yg penting.

        Suka2 kata BN ngok….skrg kena ngok..baru tau rasa..

        1

        1
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      huh ! dh buat kecoh 1malaysia skarang baik pulak huh menyampah minah jambu…sengaja nak buat kontolbesi ke pe ni ??? skarang dh ada nafsu la n dh boleh sondol ?? huh !

      6

      9
      • Anonymous says:

        Yang kau emo dorang berbaik tu apahal? Setan je yang nak dorang bercerai ni. Lantak dorang la nak drama kat IG sendiri. Bukan ada undang2 pun apa yang boleh diupload dkt IG sendiri. Ngok.

        7

        2
    • Kak blueberi pakai Burberry says:

      Ok cite 2 org ni dh hbs..mari kite ke cite seterusnya..dato red kantoi bcinta dgn pelakon dr sabah nama start huruf N..noni ke?

      7

      0
    • Soleha says:

      Mana cerita fattah amin dgn cinderella?

      0

      0
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      rimas betol minah jambu tengok baju heliza kt TV1 ni ..tapi ustaz ni hensem…

      0

      1
    • yoyo says:

      aku tak rasa ni last drama rmh tangga dorg ni..klu tgk pada pattern Joy ni..mcm rita and fasha gak ni..kaki melalak kt media..

      0

      0
  2. Hakimi1987 says:

    Semoga dua2 lebih bahagia mlm nnt. Harap Joy Revfa boleh jln esk pagi..HH telan ubat kuat kalo xcukup power..hehehe..

    4

    7
  3. Grumpydrive says:

    Malulah tu kena persoal ke’jantanan’ dia.

    1

    4
  4. Anonymous says:

    Alhamdulillah

    4

    0
  5. guest says:

    6th

    0

    1
  6. Mak Jemah says:

    Drama betul. Tentu follower keduanya dah juta2……
    Dunia dunia, macam macam boleh jadi, macam boleh buat, macam macam……

    6

    0
  7. eh ah eh ah says:

    hancur harapan acik acik kepam busuk bacin nk tgok dorg bercerai berai , penat mngumpat kumpul dosa bergunung ganang last last #hj baik baik saja

    ahahhahahha

    9

    1
    • c says:

      mgkn baik2 biasa je…di luar mana kita tau..sbb dh kena kutuk. Boleh ke bersama jika dh kutuk sesama sendiri., kutukan mcm2 lah yg dalman pun kuar jugak, aku rasa x mungkin, mana tau lpas ni pakai cermin mata gelap ke tmpt tu

      1

      0
  8. Anonymous says:

    APIs….bg joy mlm ne kaw2 baru dia tau ko jantan bukan gay

    6

    1
  9. korang bodoh says:

    both of them search publicity for business strategy. kekekekke

    19

    0
  10. Ros says:

    Melayu mmg bodoh. Negara nak kene jual ngan cina, korang masih stuck ngan local celeb drama and masalah kawen mawen x habis2. Malays just cannot wake up in short and sweet.

    26

    0
  11. L.o says:

    Aku dari awal lg dah agak dah ni mmg nak naik kan rating pasangan suam2 kuku ni. Knp aku ckp gitu? Sebab mmg dah kejadian hafiz n joy suke mencari publisiti murahan sejak sebelom kawen lg. Tgk hafiz buat buku gambar selfie sendiri, kontroversi kain dan lain2 temasoklah joy ni yg sejak azali suka bende2 pelik mcm mekap tebal time terawikh dll. Kesimpulannya aku nak ckp dua2 ade biznes dan ini strategy kotor diaorg je ni.tak caya tgk jela IG diaorg meningkat mendadak followers n dan2 skrg dah bebaik terus memasing upload gambar produk memasing.dunia skg..demi biznes apa pon boleyy tahniah hafiz n joy

    11

    0
    • Pekerja Swasta says:

      I’ve to agree with you. Jom kita rungkai beberapa trik permainan mereka:

      1. Awal2 lagi HH kata masalah ni tak ada kaitan dgn rumah tangga – ini maksudnya isu ini sengaja dicipta utk create awareness and attention selepas kisah Alip Ajiz Bella Apifuck. So bila 1 malaya dah mula fokus on them dia sendiri yg redakan keadaan.
      2. Kbyakkan quote HH menggunakan new collection dia utk raya haji – semua gambar dan quote dia, #NoDrama etc semua dia pakai kurta baru dia. Ni cara promosi paling sampah aku pernah tengok.
      3. Joy pula hjg minggu ni buat Make Up Date utk followers dia – dan dlm video live fb dia, dia nampak tenang cerita pasal business plan instead posting2 dia yg emotional tu.. Kalau betul2 dia tgh beremosi, takkan dia berani buat live fb apatah lagi promote event dia.
      3. Joy pun ada bagi kenyataan dia nak lalui dgn apa adanya dan tenang – well, nampaklah semua drama yg laki bini buat hanya nak dapatkan perhatian netizen.
      4. Campur tangan ex husband dan kakak – ini luar kawalan diorang. Sebab tu Joy kata, jangan dengar dan percaya apa yg orang lain kata selain HH..
      5. Promosi sampah mcm ni mungkin hasil didikan Azizan Osman, where Joy one of hia student. HH pun kebodohan terserlah bila kau live kat ig, cerita pasal isu ni…

      What so stupid this couple. Please go to hell.

      1

      0
  12. Mak Enon says:

    Cara nak majukan bisnes dengan londehkan kain sendiri. Rasa nak hempuk budak wechat dua ekor ni.

    19

    0
  13. Malu la weiii says:

    Da puas aib kn psangan msing2 kt media,tup2 trus baik.nmpk sgt couple pling bdoh dan x mtang.sorang perasan mcm pkar motivsi yg sorang perasan mcm cntik sgt.da la nma kpg,ubh pd joy..yo2 igtkn nma asal.

    17

    0
  14. Anonymous says:

    Dah agak dahhhhh. Dah kluar citer macam macam. Masalah batin la. Masalah bau la. Masalah tak boleh ” hai Hitler”, masalah nakhoda kapal tak sanggup dan terus terjun laut, Tuduhan gayah la. Last last puak bertelagah dah berdamai. Alhamdulillah. Mcm mana Joyah Becuk?

    4

    1
  15. Anonymous says:

    Loser la diorang ni kalau betul semua tu gimik business je.

    3

    0
  16. kalut says:

    Pulaukan je diaorg lepas ni…jgn beli apa2 produk diaorg.

    9

    0
  17. Kak ton says:

    Skg laki bini dua2 dok gelak2 kat umah. Yelah satu msia dah kene game dgn kite weh..jom2 haplod gambar produk jom. Kah kah kah. Korang bayang je lah apis hamidon ni dlm keadaan crisis umah tangga boleh pulak tangkap gmbar senyum sampai ke telinga dgn kwn2 serupe org xde masalah. Korang rasa org tu normal tak gelak2 sakan dlm IG masing2 tat kala umah tangga dilanda badai? Fakeeee sgt u olsss

    16

    0
    • anonymous says:

      memang ada spesis macam tu la….pic wassap pic fb..laki bini kemain berpeluk peluk macam nak melekat tapi hakikat bini main jantan kat opis..uols rasa?? takde ke spesis hipokrit zaman dajal ni…apa motif ko tunjuk kat orang melekat tapi hakikat atas katil bini pk jantan lain….wakakakaka

      0

      0
  18. Anonymous says:

    Hancur harapan nak tackle joy revfa

    2

    1
  19. Udah le says:

    Isnin- kejadah ko canang x penah sentuh aku lahanatt??
    Selase-ko pehal acah2 suci pulakk??
    Rabu- ko kate aku acah suci? Aku ada segala bapak bukti whatsapp, video, pendrive hard disk semua
    Kamis-semua baik2 aja dong. Beli la kurta apis rm88 je sehelai
    Jumaat- pasti u ols x zabar nak dpt kan skin care baru merve kan.. beli la u olss

    Ni namanya zero cost marketing. X perlu bedah sana sini mcm sajat.x perlu buat iklan kat tv mcm alif sykri.x perlu buat lagu ayam mee mcm dsv. Cuma selak kain umah tangga sendiri jerrr hahahaha

    34

    0
  20. I m Mie says:

    Huhh..dua2 mabok ketom gila publisiti..

    3

    0
  21. insan biasa says:

    Alhamdulillah

    0

    0
  22. insan biasa says:

    Syukur

    0

    0
  23. ash says:

    Alhamdulillah
    Moga x berulang drama ini
    To joy kurang kn selfie
    Cantik tu subjektif
    Tunjuk kat HH jer
    To HH
    Hidup berumahtangga ni x mudah mcm melantun kata positif bermotivasi bro
    Nikmat berumahtangga x dtg mcm tu jer tanpa melalui badai dan gelora
    All the Best
    To kakak yg keypochi
    Please cr life u sendiri

    2

    3
  24. Nahla says:

    Hmm maybe apis dah tak teruna lagi di malam jumat ni… tu sebb sume baik baik aje…

    2

    0
  25. Hari tua says:

    Buat yg basic sda lh.. kawin>beranak>majukn diri…Jgn lupa bab agama.

    4

    0
  26. Rilekje says:

    Mmg langsung tk kenal siapa pasangan ni. Hanya trbaca dari nara. Apa yg bole saya katakn syukur kerana sudah berbaik sebab baru saja nikah. Harap banyk belajar erti kesabaran untuk hari2 mendatang. Jgn harap pasangan kite sempurna semuanya. Jika kurang sama2 usaha supaya menjadi lebeh baik tok hari2 mendatang.

    2

    0
  27. BUKANPEMINATAPISAMIDUN says:

    Bagus la dah berbaik. alhamdulillah
    tapi boring ahhh cite apis amidun ni. dh la xminat dr dlu..
    next pleaseee…
    bukak beutipulnara balik2 cite makhluk ni..
    rase nk tutup.. lain pelis..

    1

    0
    • wekkkkkkk says:

      mgkn kena tunggu giliran, bila dh selesai baru panggil citer lain, mungkin x boleh sailang citer org…
      nnti netizen salah masuk ruangan komen.

      0

      0
  28. Anonymous says:

    Aduuhhh… dua2 dah tua. Amende main attack via IG? Membenarkan org luar nilai melalui updates di social media. Bengong dua2. Ini trend org zaman skrg la ni…berkomunikasi guna pengantara…bukan nak bincang sama sendiri. Childish

    3

    0
  29. Cool says:

    hahaa hmm yg sedap HH n JR jugak. mlm jumaat mlm sabtu makan damai sakan. Henjut Habis (HH) ?.
    selamat berdamai, ambil yg +ve je.

    0

    0
  30. baby says:

    mcm budak2. Sikit2 kalau ada masalah post kat social media. Lepas tu berbaik, post g kat social media. Pls keep your personal problems to yourself; stop telling the whole world when you both talk shit about each other.

    2

    0
  31. Anonymous says:

    Dah dapat dah mlm jumaat haritu. Baguslah

    0

    0
  32. berfikir says:

    Alhamdulillah.. kan baik mcm ni.. berbincang, muhasabah diri dan mengetahui kelemahan masing-masing… tolong menolong dalam mengatasi kelemahan yang ada.. daripada kita dok canang kelemahan suami/istri sedari awal… nah sekarang kan malu pada diri sendiri selepas apa yang telah kita buat.. tap-tap kita bebaik semula.. kemana perginya perasaan malu kita.. klo kita ada perasaan malu sedari awal mungkin orang ramai tak kan tau apa kelemahan suami/istri kita.. sekarang orang yang kita malukan itu jugak dengankan kita tidur sebatal… dan kita pandang sehari-hari.. fuiii
    klo sayakan.. klo saya..!! klo orang yang dh malukan saya.. saya tak akan pandang muka die lg seumur hidup saya…

    4

    0
  33. Anonymous says:

    Alhamdullilah……All the best to both of you…..

    0

    0
  34. Peace says:

    Syukur..Alhamdulillah. Semoga anda berdua bahagia. Jgn dengar ckp org luar yg suka tengok anda berdua porak peranda.

    2

    0
  35. Haihhh.. says:

    JR dh kenyang dengan sentuhan kecundang HH..trus alhamdulillah kate nye…kalu tak meracau tak habis2…lantak la korang..korang gamekn satu malaysia nk naikkn name korang yg dh suam2 tu..haihhhh…dh kene sentuh ke JR ..up kt ig hapy yo…???

    1

    0
  36. Haihhh.. says:

    JR dh kenyang dengan sentuhan kecundang HH..trus alhamdulillah kate nye…kalu tak meracau tak habis2…lantak la korang..korang gamekn satu malaysia nk naikkn name korang yg dh suam2 tu..haihhhh…dh kene sentuh ke JR ..up kt ig hapy yo…???

    1

    0
  37. ngaummm... says:

    JRdh kene sentuhan kecundang HH terus alhamdulillah..dh..kenyang….up ig pn hapy2..??? selagi tak kenyang…meracau2 mcm org demam panas…kesian satu malaysia kene game dgn diaorg ni.

    0

    0
  38. melati says:

    Nasib lah ko pompuan , pengalaman saya Org yg muka pecah ni pandai ayat Pompuan..!!! hmmmmmm

    0

    0
  39. melati says:

    Khinzir lagi Mulia dr Joy Rezfa ni ..!! tetiba saya tgk Gambar kenyit mata tu yg menunjukan dia puas hati Game kan org untuk Femes..!!!(Tujuan nk promote) patut lah dia jadi Janda pastu kawin balik pastu Cerai balik sampai mampos…Porahhhh punya Pompuan….!!!!@#$%^&*()

    3

    0
    • wekkkkkkk says:

      dia puas hati pura2 je..puas hati ada sbb lain, bkn pasal berbaik gn HH..ada story di sebalik tu la, ada ke genit mata mcm tu ya, nmpk mcm gataiiiiii

      0

      0
  40. Alia says:

    Artis2 malaysia suka bukak aib sendiri kat media sosial….kisah rumahtangga sendiri pun nk jaja kat twitter….hish nampak sngt tak matang .termasuk la si isteri dah anak pun tak tau nk backup….biarkan family dok campur tangan kat dlm media sosial.apa salahnya kau tu kakak jadi org tgh ajak.berbincang ni dok.komen satu malaysia…kuar aib …bodoh

    0

    0
  41. makenon says:

    taik idong sape lah yg tersangkot kat blazer merah apis amidon tue..cuba kowang peratikan kat belah kiri baju dia tue..

    2

    0
  42. melati says:

    Gi mampos dua2 ekor Kimak ni….!!! ko kenyit mata yer ?? harap2 org ramai ludah kat Berok2 dua ekor ni..!!!

    2

    0
    • Anonymous says:

      betul tu nak muntah cerita lagak pompan gersang kat sosial media pastu konon berbaik…attention seekers betullah…nampak gaya mmg tak lama dua ekor ni…lepas tu post gaya ala2 remaja bajet comel..mak budak kut…

      0

      0
  43. Bateri kong says:

    Apa?dah berbaik?jahanammm..tak sempat aku nk join sesi kecam.aritu tgh panas aku bz giler.bila aku dah free,diorg plk dah berbaik.

    Apis midun,bila lg kau nk bergaduh?gitau awal ye.aku nk settle kerja siang2.

    4

    0
  44. Minah says:

    Macam baru pekena je. Hurmmm. Cite rumah tangge tak elok la publish. Bile da berbaik semula tak malu ke rase ape yg da jadi sebelu ni. Muhasabah la.

    1

    0
  45. Mokde says:

    Sudah2 la citer diaorg…bosan

    1

    0
  46. Sarah says:

    Wahai para artis tolong la jangan jadi bingai sangat , gaduh sikit padam gambar. Otak bebudak 15 tahun kebawah semua ni. Aku tgk Hafiz Hamidun ni cam bijak tapi sama Aja rupanya . Dah Artis kan. Macam bebudak lepasan SPM jelah mentality nya. Though ramai jugak yg artis konon bijak pandai straight As bagai pun tak cerdik sangat bab2 social media ni.

    2

    1
  47. Anonymous says:

    GOBLOKS

    2

    0
  48. Tanya je says:

    Nara taknak update pasal fattah bagi surprise bunga kat fazura masa KLFW ke

    2

    1
  49. Aiskrim Coklat says:

    Di dedikasikan kepada HH and JR :
    *hashtag*silameninggalbersamasama#

    5

    0
  50. Pemerhati says:

    al hamdulillah.. semuanya berakhir dengan baik.. cmana2 pun keadaanny.. jgn dicanang di media sosial apa jua permasalahan rumahtangga yg ada.. yang si isteri jagalah aib suami.. yg suami bimbinglah isteri sebaiknya.. org kita neh tkg tepuk tgn lg ramai drpd yg mndoakan kebaikan.. hopefully tk berulang lagi lah.. smoga ke jannah kalian berdua..

    0

    0
  51. x kelakar says:

    Ini pasangan yg paling tidak boleh dipercayai pada abad ini…org kafir tu pon x terpiikir nak buat mcm dua org ni…diaorg ni bipolar ke

    5

    0
  52. anon says:

    kalau ini hanya startegi BODOH DAN BANGANG DIORANG
    maka …TAK PERLU LAH KAU AKU KAMI KORANG SEMUA NI AMIK PEDULI LAGI HAL MEREKA…
    dedua SUAM …JADI INI LAH STRATEGI DAN MARKETING DIORG ..

    0

    0
  53. PeaceInHeavemn says:

    –>Berita macam inilah yang kita mahu dengar. Gaduh-gaduh suami isteri ini perkara biasa, cuma jangan dibawa ke sosial media. Daripada gaduh kecil, terus jadi besar sebab ramai yang api-apikan. Tak gitu?<– kita pon jangan la viralkan hal rumahtangga orang…kannn kann kannn

    0

    0
  54. Aku says:

    Blog nara pon da ada iklan lucah…
    Apa nk jd ntah….semua sbb duit, haram ke x tolak ketepi…?

    0

    0
  55. malayas says:

    Ok lh tu drp bangang buat bendera negara lain terbalik…mung gtu laaa…

    0

    0
  56. Anonymous says:

    bergolak kerana campur tangan orang luar???
    bukan bini ko ke yang strart moyan to the max????? sah dua2 ni mental
    game kan orang ramai semata2 nak publisiti suatu hari nanti bergolak betul2 tau la…padan la muka korang berdua!!!!

    0

    0
  57. takeloknipu says:

    tak yah ler nipu…dah cerai dah pun…

    ngeeee~

    Sampai biler nk menipu?

    1

    0
  58. Anonymous says:

    jumaat ke tak jumaat ker…pompan tabaruj lebih untuk orang awam tak boleh dibuat bini…hafiz ko cari jerlah budak sekolah agama kalau nak dibuat bini…tapi kalau ko tak sedar diri lagi sampai dah jatuhkan maruah kau sebagai suami dan lelaki kau memang bodoh hafiz…ko pun kena grow up jangan asyik berselfie jer sbb pondan jer suka selfie biarpun nampak tough…besok2 dia bukak lagi pekung sbb dia dah tak ada perasaan malu…kau juga yang malu nanti

    0

    0
  59. pak maon baca kitab says:

    HH n JR lbh krg mak tiri syafiq farhain ja..2×5..cuma x becok mcm julia bachok ja..

    0

    0
  60. mamizura says:

    sepatutnya kita patut slap nara face with my maid slipper…..dia yg upload segala mak nenenk cerita gila…………… last last ohh nak publisti jer………nak lakukan product!!! aku tengok muka joyah macam pelesit tua……..hafizah gayah pulak sure pakai kote plastic jerrrr

    0

    0

Leave a Reply to Grumpydrive - Cancel

Optional