Written by AbangNara | January 23rd, 2013

Kemajuan teknologi sekarang kadang-kadang membuatkan Abang Nara sukar untuk membuat pilihan. Lebih-lebih kalau yang berkaitan dengan telefon. Yang terbaru, Celcom mengeluarkan HTC Butterfly, Samsung Galaxy S III Mini & Sony Xperia Tipo.
htc

Sekarang ini Abang Nara menggunakan Samsung Galaxy S III. Namun harganya agak mahal. Jadi kemunculan Samsung Galaxy S III Mini ini memang sangat sesuai untuk mereka yang tak cukup bajet.  Dengan 1GHz dual-core processor, 5MP kamera dan 4 inci skrin, memang cukup puas hati untuk digunakan sebagai smartphone.

htc

Harga Samsung Galaxy SI III mini pula hanyalah serendah RM588 jika anda membelinya menerusi plan Celcom First. Murah sangat berbanding harga asalnya RM1,199. Lagipun Celcom adalah network terpantas yang mempunyai coverage paling luas dan berkualiti di Malaysia.

htcHTC Butterfly ini memang membuatkan nafsu membeli Abang Nara membuak. Inilah smartphone pertama yang mempunyai paparan skrin full HD dengan skrin 5 inci. Memang puas hati kot. Kamera pulak 8 mega pixel. Confirm gambar cun melecun. Siap ada Beats Audio untuk mereka yang suka dengar lagu.

htc
Kalau Abang Nara ada duit lebih, memang confirm angkut HTC Butterfly ini dengan plan Celcom First. Daripada harga asal RM2,299, turun sampai RM1,468. Tak rugi sebab kalau dah beli smartphone confirm nak guna data kan?
htcKalau Abang Nara nak beli second phone, pastinya Sony Xperia Tipo ini menjadi pilihan. Masih smartphone yang hebat walaupun tak boleh dibandingkan dengan HTC Butterfly dan Samsung Galaxy S III Mini. Dijana oleh 800 MHz Snapdragon processor, 3.2MP kamera dan skrin 3.2 inci yang tahan calar, Sony Xperia Tipo nampak sangat berbaloi jika dibanding dengan harganya.
htcHanya dengan RM88, anda boleh menjadi pemilik Sony Xperia Tipo menerusi plan Celcom First. Murah gila kan? Bagi Abang Nara dalam banyak perkara yang best, free data yang ditawarkan oleh Celcom First adalah sangat penting. Tak adalah terlepas email-email penting.

htc

Jadi di antara HTC Butterfly, Samsung Galaxy S III Mini dan Sony Xperia Tipo, yang manakah pilihan anda? Sukar untuk membuat keputusan? Layari www.celcom.com.my untuk info lanjut mengenai ketiga-tiga smartphone ini.

30 responses to HTC Butterfly, Samsung Galaxy S III Mini & Sony Xperia Tipo, Mana Satu Pilihan Anda?

  1. mimi says:

    1st!!!!! Boleh dpt hadiah henpon x abg nara???

    0

    0
  2. herik says:

    uik…

    0

    0
  3. anonymous says:

    note 2 is the best.. :)

    0

    0
  4. Karl says:

    Kalo ni je choice nyer HTC Butterfly je. Sbb 1.5ghz Quad Core. For sure mesti dpt update yg selepas Jelly Bean 4.1. Yg lain tu terpaksa tolak tepi sbb spec x cukup kuat untuk update. Kalo ade pun tpaksa depend kat custom rom.

    0

    0
  5. missa says:

    murahnye s3 mini.. kene dapatkan ni..

    0

    0
  6. rebat 200 punye hal says:

    aduhaiii rebet 200 untuk angkat fon bwh 500 je ? baru plan nak angkat note 10.1 ahhh stresssss

    0

    0
    • alin says:

      mana ada.. tak baca berita ker?? kan rebat rm200 boleh guna da tak ada limit.. tapi cuma 1 bulan jek xpired..

      0

      0
      • mashi says:

        menipu je rebet tu.. dah pegi survey harga kat maxis n seng heng. cth galaxy S3 lepas sblm rebet rm1999, lepas rebet rm1799. skali check kat kedai tepon biasa, xpayah rebet pon harga baru rm16++. tu yg ori tu, kalo AP lagi la murah. kalo nak beli yg pakej skali ngn line plak xsemua kita boleh pilih. yg ditawarkan cuma pakej yg mahal2 je, bil bulan2 cecah rm100. last2 decide xmo pakai pon rebet tu. penat je register >.<

        0

        0
    • lulu says:

      memang ape2 fon pon boleh tapi lain kedai lain fon yg diorang offer depends pada tokey dia la..

      0

      0
  7. mantop! teknologi makin lama makin hebat. Tapi kuasa Allah jauh lebih hebat! :)

    Salam maulidurrasul semua.. :)

    0

    0
  8. salam maulud nabi–semoga anda dirahmati–jgn lupakan warga tg rambutan yg sentiasa hepii–

    0

    0
  9. Lagubestbest says:

    iPad mini xde?

    0

    0
  10. Travel-Zoom says:

    saya pilih samsung galaxy s 3, terbaik

    0

    0
  11. wanayu says:

    Iphone 5 better.. hehe

    0

    0
  12. chipsmore cecah horlick says:

    aku guna iphone je abg nara…

    0

    0
  13. Heya i’m for the first time here. I came across this board and I to find It really useful & it helped me out a lot. I hope to provide one thing again and aid others such as you aided me.

    0

    0
  14. I visited several sites except the audio feature for audio songs current at this web page is
    truly wonderful.

    0

    0
  15. of course like your website but you have to test the spelling on
    several of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I to find it very troublesome to inform the truth however
    I’ll surely come back again.

    0

    0
  16. Hi, everything is going fine here and ofcourse every one
    is sharing facts, that’s genuinely fine, keep up writing.

    0

    0
  17. I read this post fully regarding the difference of newest and preceding technologies, it’s awesome article.

    0

    0
  18. Today, I went to the beach with my children.
    I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed.
    There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She
    never wants to go back! LoL I know this is totally off topic
    but I had to tell someone!

    0

    0
  19. man says:

    tunggu Maxis offer HTC butterfly….LTE terpantas 40mbps..

    0

    0
  20. NOKIA says:

    Nokia 3310 tetap jadi pilihan hati..

    0

    0
  21. Hi, of course this piece of writing is really good and I have learned lot of things from it on the
    topic of blogging. thanks.

    0

    0
  22. It is not hard to put a system in place for backing up your home or
    business computers, in face once it is set up it could be placed on auto-pilot so that you never will have to think about it again.
    There are also databases for the military and other government and private agencies.
    2) If your keyboard has missing laptop keys, you can buy replacement keys from trusted
    online sites such as e – Bay.

    0

    0
  23. mechatec says:

    magnificent points altogether, you simply gained a logo
    new reader. What may you recommend about your publish that you just made some days ago?

    Any positive?

    0

    0