Written by AbangNara | March 8th, 2012

Abang Nara pasti 100% yang ramai tidak mengetahui bahawa Tiz Zaqyah mempunyai bakat yang agak hebat dalam melukis. Abang Nara pun hanya tahu apabila membaca Remaja bulan ini di mana Tiz menyatakan yang dia meluahkan isi hati melalui lukisan.

tiz

Abang Nara pun dengan pantasnya menggodek Facebook Tiz Zaqyah untuk mencari kot-kot Tiz ada berkongsi lukisan yang dihasilkan. Ternyata memang ada. Dan Abang Nara terkagum sebentar melihat satu sisi Tiz yang tidak diketahui selama ini.

tiz

Cantik kan? Ada bakat yang boleh diasah lagi. Satu lagi lukisan hasil tangan Tiz Zaqyah di bawah.

tiz

Rasa-rasa kalau Tiz pergi belajar cara melukis yang sebenar mungkin Tiz boleh melukis potret dan menjualnya seperti yang pernah dilakukan oleh Imuda satu ketika dahulu. Pasti ramai yang mahukan lukisan wajah sendiri yang datangnya daripada tangan Tiz. Tiz tak nak bukak tempahan ke?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

63 responses to Hiasi Muka Depan Remaja, Tiz Zaqyah Rupanya Berbakat Melukis

  1. 0088 says:

    1st………..

    0

    0
  2. ALYA says:

    cantiknye. pandai tiz lukis. bagus la ade hobi yg mcm ni. :))

    0

    0
  3. ikutsuka says:

    1st lg!!!..adoiiii ^^

    0

    0
  4. rezab says:

    ok jugak…

    0

    0
  5. Rumah Johor says:

    boleh tahan la……sbb tiq zakiyah yg lukis……klu org lain lukis mmg xcantik….hahaha….

    0

    0
  6. Anonymous says:

    kranya lukisan potret adam msa adam hlg kt padang pasir tu dlm nur kasih the movie tu mmg btl2 tiz y lukis sndri lh ek ? ^ ^

    0

    0
  7. Remy Montana says:

    Cantik sangat lukisannye..
    nnt tolong lukiskn muka remy pas tu hadiahkn kat aku..hehe !

    0

    0
  8. ros says:

    wahhh dah lah cantik…pandai lukis…pndai nyanyi
    lagi..serba bolehlah dia ni…bagus2 tmbahkan lg bakat…

    0

    0
  9. blacktie says:

    mmg dia pandai melukis pon… jiwa seni halus beliau ni..

    0

    0
  10. Makcik_Kantin says:

    x sangka tiz ada bakat..hmm lawa, klau jual myb ada market kot..

    0

    0
  11. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    bang nara minah jambu pes ! minah jambu pes ! yippi pes pes pes !!!! hahahahahahahahahahahaiiiiiiii padan muka korang tk dapat pes bwek !!!!! eh betol ke minah jambu pes????????????

    0

    0
  12. peace says:

    x payah diasah,memang berbakat..

    0

    0
  13. Cik Kiah says:

    Itu nama nya anak seni…. Bukan mcm sesetgh artis, pakai seksi2, tapi lakonan @ nyanyian ke laut!

    0

    0
  14. Pes kepala hotak ko says:

    Tak salah penilaian aku kt Tiz ni.. Semenjak pes time tgk dia berlakon aku dh tau dia mmg berbakat.. Bila aku kata dia cantik ramai kwn2 aku bandingkan dia dgn artis lain.. Maksud aku cantik di mata aku adalah bakat dia dlm lakonan dan keseluruhan perwatakan, bukan mcm stengah artis pompuan tunjuk tetek dan faraj je lebih tapi berlakon mcm haram! Org yg pandai melukis ni maksudnya mempunyai darah seni tulen!

    0

    0
  15. nokkk.. says:

    ade gie kisahh..haha..ewwww..
    i xminat u pown la akak hipo****…

    0

    0
  16. […] Abang Nara pasti 100% yang ramai tidak mengetahui bahawa Tiz Zaqyah mempunyai bakat yang agak hebat dalam melukis. Abang Nara pun hanya tahu apabila membaca Remaja bulan ini di mana Tiz menyatakan yang dia meluahkan isi hati melalui lukisan. Abang … Continue reading → […]

    0

    0
  17. mut says:

    nape lukisan dia msti rmbut ttup mata sbelah??? msti susah nk lukis dua2 mata bg sama kan if dari depan..coz saya pun slalu wat camni..haha..

    0

    0
  18. rapunzel says:

    tiz mmg ada bakat melukis. ingat lg masa kami shoot utk film nur kasih dlu, dia lukis cantik sgt!

    0

    0
  19. lantakpilah says:

    ok. surrender. sketch dia lg hebat dr aku… *sigh*

    0

    0
  20. Farahzana says:

    Tiz Zaqyah u r super hot, super talented, super gorgeous & super cool. Keep up the good work! Tiz Zaqyah all the way, yay!!!

    0

    0
  21. yg nie chantekkk…!!!!
    x sngke pulak TZ nie b’bkt…
    gud job TZ

    0

    0
  22. Adibah says:

    wow! tak ku sangka…berbakat melukis, cantik pulak tu ;)

    0

    0
  23. Tiz cun i sukerrr says:

    Seriously cun si Tiz ni,suke tul aku tgk hehehehe…moga sentiasa success dlm industri hiburan ye Tiz

    0

    0
  24. feyus says:

    macam x caye lak Tiz ni leh melukis. tak sangka tul..
    Senarai Tambah Baik Skim Saraan Malaysia (SSM) 2012

    0

    0
  25. chentalove says:

    blkon blh…mnyayi blh…mlukis pn blh…
    minat tiz sjak cte nur kasih…ska sora serak2 bsah…
    lkonan mantappppp……….

    0

    0
  26. jiran mak tiri ko pny ank sedara belah biras dia says:

    gmbr ats tu cntik gak siot.mcm rupa pmpuan yg dlm cite LA ink tu..

    0

    0
  27. Maryjane says:

    Berseni..jua tiz ni..sya minat lakonannya ..lawa n low profil.harap tiz ada jodoh ngan remy.secocok..hehe.

    0

    0
  28. bukan tizzzz says:

    sebijik kat von D and bawah tu victoria beckham kot. ade iras. cantikkkk

    0

    0
  29. pakyop says:

    1st!

    0

    0
  30. ina says:

    multi-talented artis..berlakon,melukis,menyanyi,mencipta puisi.jrg ade artis dimalaysia yg punyai bakatspt ini.teruskan berkarya tz..sokong anda sampai bila2

    0

    0
  31. Tizz….Cantik kat depan majalah tuh lah..:D

    0

    0
  32. nak sama muka lakaran..pandai dia buat

    0

    0
  33. student bandung says:

    dia ni canrik la..aku suka gilaaa

    0

    0
  34. wawai says:

    korang ni dah lupa ke… nur amina kan architect! :)

    0

    0
  35. 007 says:

    gmbr lukisan yg 1st 2 mcm Kat Von D dlm LA Ink..chantekkk!!~sejibik!~

    0

    0