Written by AbangNara | May 29th, 2015

Sudah berusia 28 tahun, pasti ramai yang tertanya-tanya bilakah Heliza Helmi bakal menamatkan zaman gadisnya. Malah ramai yang meneka bahawa hati gadis comel ini telah menjadi milik seseorang namun berjaya dirahsiakan. Ada juga gosip Heliza bercinta dengan seorang pensyarah bertebaran baru-baru ini. Namun ternyata itu semua palsu semata-mata. Heliza masih solo, single dan tiada kekasih.

heliza helmi

Bukannya tidak mahu mencari, namun kesibukan Heliza Helmi selaku duta Aman Palestin dan pelbagai aktiviti lain menyebabkan dirinya tiada masa untuk mencari teman hidup. Kata Heliza:-

Saya memang terkejut dengan gosip (bercinta dengan pensyarah) yang tidak berasas itu. Dari mana mereka dapat cerita saya bercinta dengan pensyarah itu? Gosip itu tidak benar sama sekali.

Terus terang, agenda saya sangat padat dengan pelbagai aktiviti dan program dan saya tidak ada masa pun nak membaca gosip di laman sosial. Justeru saya berharap, gosip itu dihentikan dengan segera kerana ia tidak benar.

Terus terang, saya sangat sibuk dengan pelbagai aktiviti dan tidak ada masa untuk berehat pun. Malah saya pun hanya dapat tidur sejam sehari sejak kebelakangan ini. Kesibukan dengan pelbagai aktiviti dan menguruskan karier seni juga menyebabkan saya tidak ada masa untuk mencari teman hidup.

Saya tidak berasa tekanan soal jodoh keranak eluarga cukup memahami perkara itu. Kakak saya pun belum berkahwin lagi. Apa pun saya juga berdoa kepada Allah agar dipertemukan dengan jodoh yang baik nanti.

heliza helmi

Nampaknya ada harapan untuk para jejaka di luar sana cuba mencuri hati Heliza. Abang Nara percaya ramai yang menaruh hati kepada gadis ini. Berusahalah!!! Semoga Heliza dipertemukan jodoh yang terbaik buatnya. Lagi beberapa gambar Heliza dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Sumber Harian Metro.


heliza helmi

heliza helmi

heliza helmi
heliza helmi

heliza helmi

heliza helmi

heliza helmi
heliza helmi

heliza helmi
heliza helmi

77 responses to Heliza Helmi Terlalu Sibuk, Tiada Masa Cari Teman Hidup

  1. cik mek molek says:

    mukaaa asik nk bajet comel je. Dgn ctct lens nyaaaa lg… Xkuasa lahhhhhhhhh

    0

    0
    • miss whatever says:

      jeles lattew..

      0

      0
    • Zaia says:

      A’ah. Knpa dia nie mcm nie? Knpa Heliza Knpa? Kena angin jampi ke, sbb tiap kali tertengok terasa menyampah. Tiap2 kali. Org lain xde plk aku menyampah mcm nie. Pakaian dh elok tp knpa la tiap kali tertengok gmbrnya terutama tang muka terasa mcm nk sepak ckt. Ckt je.

      0

      0
      • cik mek molek says:

        kan??? hahahahahaha

        0

        0
        • Ape2lah says:

          “People judge you by your presentations, but Allah swt judge you by your intentions”. Sekurangnya dia sampai jugak ke syria tolong org2 yang di timpa musibah kat sana.. Kita mesti tengok di sudut kebaikan untuk di jadikan contoh bukan tau duduk type keyboard dan cakap negatif pasal orang je.

          0

          0
        • SETUJU says:

          Jika dia tolong 1 dunia pun.,wajib nak suka dia membajet?
          Apa dia buat nampak buruk..negatif la dapat.
          Orang bercakap hal lain..,kau sibuk bercakap tolong syria, aurat dll.
          La ni hal pose muka dia.,lain2 tolak tepi dulu.
          Puiii la…macam tak penah rasa annoying kat orang je kau.
          Jangan tipu.LOL.

          0

          0
        • Kiut miut says:

          Heliza ni mmg dari dulu masa AF lagi pose dia cenggitu je ku tengok…so memang dia macam tu la CUTE! So undeniable dia mmg cute okay!

          0

          0
        • Geli Geleman says:

          Ewwwwwwwwwwwwwww. Berlambak pompuan cute yang memang cute. Dia ni biasa saja tapi gigihnye nak nampak cute. X natural.

          0

          0
      • miss whatever says:

        ko xpikir lak org nyampah tngok ko..

        0

        0
        • Zaia says:

          Buat ape aku nk fkr, siapa nk menyampah sukahati dia la. Kita brhk nak termenyampah dgn sesiapa mcm kitaorg menyampah kt Heliza dan ko menyampah kt aku?Haha. Lgpn aku bkn artis, xada ksn kt image aku.

          0

          0
        • Annoying says:

          Konpom miss whatever amek gambar sebijik macam heliza,style annoying yg serupa katakan..haruslah terasa tk gitu..lol..

          0

          0
        • miss whatever says:

          style dia bgus..berpakaian muslimah.. menutup aurat.. aku suka style dia.. ko jeles knp? dengki lattew..

          0

          0
        • Anonymous says:

          Orang tak suka cara dia…Kau sentuh benda lain…Harap simpan bodoh dalam poket…

          0

          0
      • miss whatever says:

        yeke ko xpikir..lol

        0

        0
        • Zaia says:

          A’ah kak bajet aku xfkr. Xde sape pn nk hirau aku dlm ni, tu psl aku xfkr, ko je dah tertarik kt aku. Kat luar real klu la ada org menyampah mesti la fkr nk tau knpa, normal, tp yg pasti bkn disebabkn gmbr aku mcm Heliza, itu dah cukup syukur !.Hahaha.

          0

          0
        • Lovelyvic says:

          Ni tgh gaduh ke?

          0

          0
        • Komenku says:

          Gaduh manjer takper

          0

          0
      • suara bayang says:

        aikk.. rasa menyampah pulak tngok muka heliza ek.. why, ade yg pelik ke?? hahaa.. ke ko jeles muko ko x mcm muke dia.. haishh whatever.. setiap manusia ade kekurangannye.. don’t judge a book by its cover

        0

        0
        • Anonymous says:

          Sadis yg nih….Siap bleh tnye g….X phm punca npe org menyampah tp ada hti nk mengomen….Nmpak bodohnya….Ada yg berganda2 cantik dari dia pun menyampah jgak dik non….

          0

          0
        • Anonymous says:

          lepas ni pakai purdah

          0

          0
      • orang melayu terhormat says:

        sbb hampa semua jelez ngn kecantikan diberi oleh Allah .. anda hina muka nye ibarat anda hina penciptanya :) taubat laa buang hasat dengki tu .. oki .. puasa nk dekat ni.. syaitan dn iblis tgh siap sedia nk hasut korng sebelum mereka diheret oleh para malaikat :)

        0

        0
        • miss whatever says:

          yup.. btul..

          0

          0
        • heliza disapot oleh orng bodow says:

          wakkaka..daser bodow..meluat pics dia alih2 engko kate jelez?..rmai yg aku nmpak cun gile pun rse meluat,..jelez ngn pmpuan yg kurang dr derang?.Mustahil…inilah pengomen plng bodow antara yg bodow..Alih2 kate hina ciptaan..Muka annoying dibuat2 yang di-meluat, engko sesat topik ke muka sbnr.. kepada yg tkleh beza muka smsa brgmbr n muka sbnr sila tutup bodow tu bnyk2..ciao

          0

          0
        • heliza x disapot oleh orng bengap says:

          hokaloh mu ni.. mu lh bodoh.. xkisah la beza muka bergmbr ke xbergmbr ke.. yg ko menggelabah ni knp? sebenarnya ko JELES.. akui jelah..

          0

          0
  2. Fynn says:

    Muka mmg nak bajet comel lagi2 dengan contact lens mata besar dia tu. pakaian dah cantik tp sayang……. Hai heliza oiii :(

    0

    0
  3. bojojo says:

    Just too weird.

    0

    0
  4. Minah senget says:

    orgnya mmg comei…
    hopefully cepat ditemukan jodoh…harapan pilihan lelaki yg bujang
    jgn mcm salmah af tu… berdakwah palestin sana sini tp kebas suami org lain aka ustaz hensem!

    0

    0
  5. minah jambu pon belom ada BF says:

    tkde masa nk cari teman hiduppp cian nyeeeee….tu laaa sape suroh u bertudong sebelom dapt BF ? jantan pon takot nk tekle huhu.ape2 pon u tungu lah sape2 ustaz yg dtang meminang..jodoh u pasti akan datang jugakkk Allah lebih mengetahui Nye ..

    0

    0
  6. thecantiks says:

    Sesetengah orang memang suka komen mcm takde iman dan Tuhan.hati2 berkata.aqidah boleh lari :)
    Bab nak menyampah2 tu mmg semua org berhak which i feel the same way too sbb kita manusia.but some comments are just too harsh utk mengatakan sesuatu yg di luar kawalan kita @ qada qadar. Cukup sekadar menyampah sifat @ kriteria dia.tpi jgn persoalkan taqdir yg bukan urusan kita.just sayingg :)

    0

    0
    • Anonymous says:

      Sifat dia nyampehs tapi bab jodoh tak patut dingata2.
      Itu urusan Tuhan.
      Dia lebih tahu terbaik.

      0

      0
  7. Komenku says:

    Tudung first tu lawanyer

    0

    0
  8. kakak chatek says:

    Tulah dulu si hamidon tu nak ko ko jual mahal. Ckp dia takde ciri ciri lelaki yg ko nak.. skrg ni padan lah muke ko yg bajet cute to datok datok pun takut nak masok line… lain kali jgn eksyen.. org suke kaji dulu kalau lelaki tu baik amek aje lah haliza oii pompa skrng dah banyak kalau ko memilih sgtttt nnti dpt yg belen belen je buah busuk…….

    0

    0
    • Ko Yg Tak Tau says:

      ada khabar angin mengatakan dia ni disponsor oleh sorang datuk tokey syarikat perkapalan… Kesahihannya belum terbukti lagi. Tapi kalo betul apa nak heran, zaman sekarang ni ramai je mistress yg menutup aurat..

      0

      0
      • Anonymous says:

        klu xbtul.. itu fitnah namanya.. ko tau x apa hukumnya fitnah? blik umah tnylah ustaz..

        0

        0
  9. Rita Orek says:

    mana tak susah nak dapat jodoh dik non oiii yang ko paje mcm telekong panjang sampai kaki tuh saper suruh, nak tutup pon berpada2 laa, kita org mesia moden bukan cam negara arab dorang panas lain kat padang pasir mmg sesuai mcm tuh, inilah contoh arabisation kat mesia skang nih hasil ceramah ostad2 dan ostazah2 mee segera

    0

    0
    • Anonymous says:

      biar la dia nk pakai apa pun.. jnji meutup aurat.. ko xpakai cmtu diam2 sudah..

      0

      0
  10. baiduri says:

    apabila si pengkomen yg suka mengkritik(negative)…..kalo tak bertudung mula lah bersyarah ckp pasal hukum hakam halal haram. Lepas tu kalo artis tu bertudung litup bagai ada jugak kesalahannya lg..itu ini…itulah manusia suka mencari cacat cela orang. Kita pikir kita sendiri dulu ye cik abang adik akak. tgk dr sendiri dulu dah perfect ke tak baru boleh kritik pasal org…Heliza ni kalo tgk baik org nya. Solat dah tentu dia jaga, kita? Amalan dia dah tentu byk (byk buat motivation/usrah/tolong palestin/selalu share pasal agama). Kita?? Maafkan lah diaorg ni ye Heliza kalo awk baca komen sy ni. diaorg tak matang lg.

    0

    0
    • SETUJU says:

      Woww..Tak penah rasa annoying kat sapa2 seumur hidup Ustajah?
      Penah baca komen kau mengutuk orang dalam blog ini. LOL.
      Jika amalan dia banyak.,Alhamdulliah.#Gud4her.
      Tapi tiada kaitan dengan pose annoying dia yg menyeksa orang. LOL.

      0

      0
      • .................. says:

        klu pose dia menyeksa ko, jgn tngok.. kata bodoh kang marah plak..

        0

        0
  11. Mak KPL says:

    Ish … Tak payah la nk malu ..
    Ngaku aje la muka u tak Jambu LIZA OIIII!!!
    Kalau jambu dulu lgi Anuar zain da masok minang..
    Kah kah kah

    0

    0
  12. Anonymous says:

    yg aku thu kebnyakkn yg x suka heliza nie
    peminat hafiz hamidun..
    ha.ha.ha.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Duk ceruk pdalamn ker…Sblm org knl hafiz, rmi dah yg x ske heliza…
      Brtmbh rmi knl hafiz pon gara2 gosip heliza kater hafiz bkn ciri2 llaki dia nk…
      X minat hafiz tp aku nyampah tengok heliza..

      0

      0
      • Anonymous says:

        haahahhaa.. rase nye orng lagi kenal hafiz hamidun dulu.
        bukn hafiz hamidun dari kumpulan unic ke??
        dulukan heliza nie bawh hafiz hamidun. lepas keluar af.

        0

        0
        • Anonymous says:

          Means orang lbh awl kenal hafis hamidun tp heliza lbih glamer slps af dan pic annoyingnye wakakaka

          0

          0
  13. SETUJU says:

    Umur dah 28.
    Perangai meloyakan tak ubah2.
    Lelaki pun loya tengok.
    Tutup aurat tolong orang macammana pun.,bila selalu meloyakan mana boleh tahan.

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Kalau ada jodoh x kemana…

    0

    0
  15. Anonymous says:

    muka dia mmg comel laaa…bukan buat2 comel…korang ni kalau nyampah tak yah le tengok…dah Allah jadikan dia comel…nk buat mcm mana? takkan setiap kali nk bergambar kena buat muka huduh???? aku rasa yg nyampah kat heliza ni semua pompuan2 muka huduh….hihi…takpe heliza, teruskan buat amal kebajikan di seluruh dunia…lantak laa org nk kata apa…muka kau mmg comel dh tak leh nk buat2 huduh…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Lahai otak lembu ke…Bkn krna prs rupa le bodo…Wlupn ko rse dia comel akibat muka ko confirm di bwh par dia, wt pngtahuan ko, yg wt meluat ialah isu lain…
      Gambar2 dia jelas terdesak tunjuk over bajet comel, dah la aksi lbih dari rupa lk tu…Pmpn cun x wt susa sebgini berthn2, klau wt pun sje2 dan skli-skla. Dia ni plk adoiyai kesian sungguh, biar gambar berbicara..Tkde sape suh bergambar huduh, sayangnye dia sendiri bergambar terang2 menghuduhkan diri sendiri…

      0

      0
  16. melati says:

    Ni semua Gang2 Ella ler nanti dh tua baru nk kawin??? esok dh mati saper nk doa kan untuk kita….jgn memilih sgt Haliza oiiiiiiiiii…Femes jp jer nanti dh Tua cam Nasha Aziz, ader org nk minat lagi????

    0

    0
    • .................... says:

      astaghfirullah… mengucap dik non oi… hang xabih2 dok mengata org.. diri sndiri tngok dulu.. lol

      0

      0
  17. Anonymous says:

    camne nk ade mase.. byk mase duk cari tmpt glamor jer nk menepek… ritu dok ramai artis zizan siti jenguk 2 ank yatim kes myvi.. ade menepek… ala2 simpati… tp time kenduri 5anak yatim tuh artist glamor xde… haram xde muka dia jengah….
    baik xyah pura2 sgt… desperate nk glamor menepek sana sini…. duk umah mcm retis lain xyah pura2 sgt… buat ape yg patut utk diri sendiri…

    0

    0
  18. illiyasafura says:

    Assalamualaikum..
    Pakaian yang menutup aurat, akhlak yang baik bila menolong mereka yang dalam memerlukan,ambil yang mana perkara baik.. yang selebihnya itu antara dia dengan Allah..kita tak perlu nak buka aib or cerita keburukan orang..Islam itu indah bila kita sentiasa bersangka baik dan cerita yang baik-baik sahaja..baru la Allah tampilkan yang baik-baik saja tentang kita…hidup ni tak lama pun kalau asyik nak cerita hal buruk orang..peace..wassalam

    0

    0
  19. loyalmalaysian says:

    letih tgk cara dia berpakaian….x kemas langsung

    0

    0
  20. Anonymous says:

    nape rasa macam nak bagi pelempang seekor dua pada dia ya… mukanya tidak boleh dipandang langsung… kesian yang akan menjadi suaminya..

    0

    0
  21. Anonymous says:

    yg penting kakak ke adik die comelll.. natural je

    0

    0
  22. heliza disapot oleh orng bodow says:

    sapot pada smua yg tk suka,..meluat kat minah ni..yg menyapot dia tu bodow ke,..komen sesat topik lari tajuk..wakaka

    0

    0
  23. Peah says:

    bukak bn ni semata-mata nak baca komen je… baca komen korang ni siyes boleh buat hilang stress, hahahaha

    0

    0
  24. Anonymous says:

    tak sangka ramai jugak yg x suke kat heliza ni. banyak pahala dia dapat..

    0

    0
  25. Jadoo says:

    Heliza pakai contact lens 16mm ok. Tu pasal jd mata buntang. Kikiki

    0

    0
  26. kakton comey says:

    ni bkn masalh dia sibuk, mslh sombong sgt ni.. dulu ms blaja kat ums masuk library kpala mendongak langit je. bila ditegur peminat sikit pun x pandang. bajet bagus sgt lerrr tue……. bluekkk!!

    0

    0
  27. mimi says:

    Lawa n comel2 …lagi lawa mmg ramai yg xsuka….tapi aku tumpang suka tgok dia berjaya brkerja keras utk maju… keep it up girl… jodoh smpai juga nnti… murahrezki jga pemakaian mmg superb sgt… yg mengata tu sume jeles sbb depa tu xde ape sgt banding Heliza ada serba serbi…

    0

    0
  28. Anonymous says:

    heliza helmi akan berkahwin dengan saya ramawan bin mohd anwar..tarikh berkahwin tahun ini jugak..hantaran kahwin 10 ekor kambing hidup…setuju heliza..ke nak lebih lagi..love u heliza helmi.

    0

    0