Written by AbangNara | December 5th, 2012

Sebentar tadi kira-kira jam 10 malam, Heliza Helmi telah pun terbang ke Kaherah untuk Misi Solidariti Gaza. Setibanya di Kaherah, Heliza dan peserta-peserta lain akan menaiki bas ke Gaza melalui Rafah. Buat drmus, semoga selamat tiba dan kembali ke Malaysia dengan sihat walafiat.

heliza gaza

Dimaklumkan bahawa lebih kurang 111 orang telah menyertai Misi Solidariti Gaza ini. 61 orang peserta telah pun berlepas menggunakan penerbangan Etihad pada jam 8 malam tadi. Heliza dan baki peserta lain menggunakan Egypt Air dan telah berlepas pada jam 10 malam tadi.

heliza gaza

Sama-sama kita doakan agar Allah mempermudahkan segala usaha murni mereka yang terlibat ini. Doakan keselamatan mereka juga. Semoga selamat kembali kelak. Amin ~~

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

56 responses to Heliza Helmi Terbang Ke Gaza Bersama Peserta Misi Solidariti Gaza

  1. mr.fakyum says:

    alhamdullilah . heliza ni baik orangnye , hikhik

    0

    0
    • all my love is for you SONES says:

      heliza, semoga selamat pergi dan balik…neelofa, izara, tasha shila, fasha sanda, nora danish, anzalna, mira liyana, zarina anjoulie, lana nordin, cik ta, bunkface tak nak join ker…join lah skali…kurangkan kontroversi…

      0

      0
    • Olga says:

      so kekdahnya dorang kutip duit sampai Yatt Hamzah meraung2 tu sbb nak sponsor dorang pegi sana la? Bukan 100% duit tu disalurkan ke sana? patutlah beriya meraung2!

      0

      0
      • Anonymous says:

        haloo kawan.. ade bukti ke diorang guna duit tu? x baik fitnah tau.. dosa.. lagi berdosa jika fitnah kamu turut mempengaruhi org lain utk percaya.. kena jaga sikit lidah tu..

        0

        0
        • Anonymous says:

          awak ingat dorang g melancong ke???kalo dia guna duit tu untuk tiket dia ke sana pun masih lagi halal sebab dorang nak pergi membantu umat islam kat sana, dorang kat sana tak sempat nak g atm keluarkan duit and pergi membeli makanan..sukarelawan nie bertarung nyawa kot.peluru terbang merata..awak berani nak pergi walaupun di sponsor??doakan yang baik2 untuk keselamatan mereka kat sna ye Olga..

          0

          0
      • Anonymous says:

        kak cham dah lah..org meluat dgn kak cham

        0

        0
      • melah says:

        Kamu dh silap.. Duit derma orang ramai untuk beli ubat-ubatan n keperluan penduduk gaza. Mereka ni pergi dengan duit diorg sendiri. Aman palestin ada publish kat FB diorg sapa2 yang berminat jadi sukarelawan ke Gaza kena sediakan rm7500.00 untuk tiket flight, bas makan diorg..

        Kita yang tak pergi ni patutnya doakan perjuangan diorg diredhai Allah dan selamat kembali ke Malaysia. Bukannya mengutuk..

        0

        0
      • yUyU says:

        amboi mulut hang ! bawak mengucap sikit… suka hati ja nak fitnah depa.. buat benda baik pun nak condemn ka?? APTB !~

        0

        0
    • Selitone says:

      Abang ucapkan, selamat pergi dan selamat pulang…

      0

      0
    • ada ja says:

      KALO BAIK, BUAT BAIK XYAH BAGITAU ORANG

      0

      0
    • ARNAMEE says:

      semoga selamat pergi dna balik untuk semua , insyaallah. smoga dipermudahkan :)

      0

      0
  2. amirnawawi says:

    Aminn. Semoga semuanya berjalan lancar

    0

    0
  3. megan says:

    sucinya hati mu heliza..

    0

    0
    • lola says:

      Nape ada yg dislike apa yg dia komen? Btol la apa dia ckp, suci hati heliza ni….da la cantik..teruskan usaha mu heliza.. Semoga selamat pergi dan pulang :)

      0

      0
      • mak melah says:

        tapi heliza ni gedik sikit kengkadang aku tengok. ada certain part tu gedik semacam

        0

        0
        • Anonymous says:

          ye la..ko je la sorang yg x gedik kat dunia ni

          0

          0
        • hanna says:

          Mgkin gedik tu kt Mata kau je..Mata aku xde masalah pun.mg die gadis yg sopan

          Tp mgkin jgak part2 lain die jauuuuhhh lg baik drp kau

          0

          0
        • Anonymous says:

          biaselah tu. setiap org ade sifat gedk dye. tp kegedikan heliza ni x der la smpai org meluat tngok. dye tetap nmpk sopan n ciri muslimah. suke tngok dye berlkon. even dye berlakon xder pun pegang2 tngn. x mcm rafidah. even dye pakai tudung waktu berlakon main langgar je ngn bukan muhrim. mmg la kat luar sane ramai lg yg bertudung mcm 2, tp rafidah ni kan artis. mcm mne nak jd ikon anak muda remaja..huhuhu

          0

          0
  4. Prince Noob says:

    awek aku dah pergi gaza sedihnya huhuhu… semoga selamat pergi dan selamat kembali ya heliza… i mizz u

    0

    0
  5. ALHAMDULILLAH! says:

    aku mmg dh lama rasakn y HH ni sbnrnya baik n e-class,ramai minah2 y anti psl dia cantek n cute, mcm aku gak la situasi dia,hakhakhak

    0

    0
  6. memang kagum dgn artis2 yg sanggup ke GAZA ni.. smga perjalanan pergi & balik selamat

    0

    0
  7. Anonymous says:

    mohon abby abadi pun ke GAZA jugak. ari tu dye yg kompang lebih!

    #oh lupe! abby ade ckp kalo dye n geng2 dye ke gaza nanti senangla puak UMNO nak bermaharajalela.. so, x dptlah abby nak ke GAZA sebab nk menentg UMNO..huhuhu :)

    0

    0
    • huahuahua says:

      seriously??! so pathetic…..taksub sunggohhhhla.

      0

      0
      • Anonymous says:

        baca tweet abby sbelum2 ni.. dye ade ckp pasal ni.. :)

        0

        0
        • Anonymous says:

          alahhh…. si abby abadi mengaji al quran pun belum tentu hala …. nak cite pasal dosa pahala orang…. dia terlampau sangat… dia lupa langit tu tinggi rendah.. jangan Allah SWT turunkan bala kat dia sudah la akibat molot longkang dia tu… nak mengataka sangat org jahat murtad bagai… abby abadi dah nampak ke nama jalan dia nak menuju ke syurga nih…. aku takut lah pompuan dilaknat Allah SWT akibat kebodohan dan kejahilan dia sendiri… mcm dia lahir2 dah buat segala kebaikan pada Allah SWT. kerja ya ko dulu pun penuh MAKSIAT! jagan pandang rendah pada manusia lain. cukup lah ko buat amal ibadat je.. minta keampunan dan keredhaan pada Allah SWT.. cukup… orang akan lebih menyayangi mu BODOH!

          0

          0
  8. nurr gaza says:

    heliza mmg baik, bkn gedik tp dia keanak2kan..comel jer..hehe

    0

    0
  9. ira says:

    aku meluat dgr org mngumpat org….sudah2 la
    nk kutuk org…hak diala nk gedik2 ke ape….korg
    xdpt saham ape pn….

    0

    0
  10. Anonymous says:

    ostazah sengal abby abadi tak pegi ke…. ini lah peluang nak mati syahid abby ooiii…. takut nanti kami tak jumpa ko kat syurga je nanti… ahakss…..

    0

    0
    • Anonymous says:

      @abby_abadi112 kalau beria g gaza, tp kt msia sokong gak umno, ermm tepuk dada tanya iman” mreka tidak diizinkan utk mlihat :)

      #ni tweet abby yg terbru… taksub sunggoh abby ni..alahai…GAZA, gazajelah. ni nak msuk isu gaza ngan umno pulak..

      0

      0
      • peace says:

        astarfirallahhalazim..makin berleluasa fitnah..saya follow twitter die..dan sya sendiri tnye kak abby..xde pon die kelauar statement bashing rakan artis yg pergi gaza..alahai ..sedihnye..

        0

        0
        • Anonymous says:

          alahai.. hang ngat hang sorang ja ka follow tweeter abby.. apa yg tulih kat atas tu mmg betoi. bukan fitnah. dia just tulih apa yg abby ckp. bukan dia p reka2 ayat tuh. kalau hang x caya meh email hang. aku bg print skrin tweet abby. bru hang puas hati agaknya nak tuduh org fitnah bagai. dia x dak tulih pun abby bashing rakan artis. dia just tulih apa yg abby tweet. n komen gaza, gaza jelah, jangan gaza pun nak dipolitikkan. meh..sini mai.. email hang. aku bg print skrin. hang dok follow2 tp hang terlepas baca agaknya.. peace ::

          0

          0
        • akirakaede says:

          ke kau buta baca rumi?..tweet tu bukan dia..oh media dah tarik pun kenyataan tu sebab salah faham..bak sini email kau,meh aku anta official statement baru keluar tadi..aku ni bukan peminat abby,tapi tak payah nak jadi sinikal tak kena tempatnya..

          0

          0
  11. cherrina says:

    Gedik ke kurg gedik ke yg pasti dia dah ke gaza.smpai di sana blh bantu apa2 yg ptut..kite yg kt sini mengata org gedik la ape la dpt apa ekkk..

    0

    0
  12. sizuka says:

    adeh… kekwat die ni aku jumpa die kt lua malaysia… nk amik gmbr pun siap tny (dh amik gmbr td kan?) bkn time wt konsert pun… jumpa tgh dok bejalan2… start tu, jmpe kt airport, kt mana2 mls dh tego2…

    0

    0
    • Anonymous says:

      org pun ade life org jugak….kalau dah bergambar agak2 la nk brgambar2 byk2… ade la sbb dan alasannye..die nk tanya kau mcm tu pun da ckop bags…cuba kau jumpe artis malaysia kt oversea..maybe diorang nk berehat ngan family,nk enjoy ngan kawan2…kt malaysia pun kne hentam g bercuti pun kne hentam ke?

      skolah pandai2 xnk…mende mcm tupun xleh nk pk ke..alahaiii

      0

      0
  13. Hackers_1978 says:

    Misi ke GAZA ni bukan pergi suka2…kadang2 bertarung ngan nyawa sbb takut kena serang hendap ngan israel laknatullah……………..Selamat pergi dan pulang Heliza ku………..:(

    0

    0
  14. nurr gaza says:

    diaorg byr sdri lah tiket flight etc..siapa yg wat fitnah tu baik mintak maaf..

    0

    0
  15. Anonymous says:

    alahhh…. si abby abadi mengaji al quran pun belum tentu hala …. nak cite pasal dosa pahala orang…. dia terlampau sangat… dia lupa langit tu tinggi rendah.. jangan Allah SWT turunkan bala kat dia sudah la akibat molot longkang dia tu… nak mengataka sangat org jahat murtad bagai… abby abadi dah nampak ke nama jalan dia nak menuju ke syurga nih…. aku takut lah pompuan dilaknat Allah SWT akibat kebodohan dan kejahilan dia sendiri… mcm dia lahir2 dah buat segala kebaikan pada Allah SWT. kerja ya ko dulu pun penuh MAKSIAT! jagan pandang rendah pada manusia lain. cukup lah ko buat amal ibadat je.. minta keampunan dan keredhaan pada Allah SWT.. cukup… orang akan lebih menyayangi mu !

    0

    0
  16. naora says:

    ko puji sorang…ko kutuk pulak sorang lagi.

    jawabnye..kosong..kosong.

    0

    0
  17. emmm says:

    bru pgi td tgok fb, kwan sya ada sma ngan rombongan heliza.. pengasas the Telekung Project..

    0

    0
  18. Ratu minah jambu merah/ biru ori says:

    heliza kenape kau tk angkot kak abby kau sekali join g GAZA? kan bagos kalau kak abby kau ikot kau join skali ada jugak makna daripada dia melalak lalak macm orang tk tentu arah tujuan lebih baik dia join g GAZA….

    0

    0
  19. ain says:

    sebelum cakap apa2 sila kaji dulu

    aman palestine buka tawaran siapa yg nak pergi GAZA.. kena tanggung sendiri perbelanjaan sebanyak rm 7500.. sama ada cari sponser atau apa saja cara.. duit derma tak akan disentuh satu sen pun. even utk beli berus gigi perserta ni.. semua utk org palestine

    tengkiu

    0

    0
  20. Ratu minah jambu merah/ biru ori says:

    alahhhhhhhhhhhhhhh si abby tkan tkde spnsor kannnnnnnnnnnn dia kan uztazahhhhhhhhhhhhhh tkan tkde ustaz2 yg nk spnsor dia tol tk…..tu lahhhhh lain kali prangai tu kasi betol baru lah banyak orang yg nk spnsorrrrrrrrr ni prangai kalah kn uztazah asek2 nk kondem orangggggggggggggg je keja nye huh !!!!!! jangan2 si abby ni uztazah jadi2an takkkkkkkkkk….mari kite pikir kn bersama……mari bang nara kite sama2 pikir kan….

    0

    0
    • Ratu minah jambu merah/ biru ori says:

      apesal ni asek2 klabu je kaler minah jambu ni ! rosak ke blog bang nara ni….mari kite sama2 siasat…

      0

      0
  21. mazlan says:

    Mata kalau tak pakai contact lens, tak boleh? Ye la kalau tak pakai, nampak “matang”. Kalau pakai, baru la org puji cute.

    0

    0
    • Anonymous says:

      dia pakai lens sebab dia al-rabun tak nak pakai spek.bile orang tu buruk ko kutuk bile orang berangan nak jadi cute ko kutuk semua tak kene kat mata ko.hati kalau busuk mulut pulak longkang ni la kerje yer asyik nak mengutuk jer.macam ko tu CANTIKKKKK LAH SANGAT.

      0

      0
      • Anonymous says:

        kau ni.. org sume ngah komen pasal pemergian heliza ke gaza, ko sibuk tengok mata la itu la, inilah… pastu nak kutuk. suke hati dia la nak pkai ape pun. x ganggu ekonomi ko pun. satu sen dia x mintak duit ko. apelah ko ni. baik ko doakan keselamatan dia sepanjang pergi n balik dr gaza. dr ko sibuk ngan mata dia tu..

        0

        0
  22. phd btl says:

    hek eleh, melayu2 … Pkai lens salah .. Pegi gaza salah … Itu ini smua salah … Ntah apa yg betulnya aku pon tk tau … Agaknya , dia sja kot yg TERLAMPAU PERFECT kot smpai apa yg ada kt org smua salah !

    0

    0
  23. Anonymous says:

    setujula,knapa la ramai yg masih ada sifat hasad dengki…iri hati segala, selalu jgk ikuti cerita heliza ni…rasanya dia ok ja, x da gedik pun…malah dia semakin bijak dan berhemah…x ramai artis yg begini kat msia…tapi masih ada yg x sayang mulut nak mengata…bawa2 la menyokong apa yg baik…

    0

    0
  24. […] Heliza Helmi Terbang Ke Gaza Bersama Peserta Misi Solidariti Gaza […]

    0

    0
  25. nurul says:

    manusia..mulut lidah takkan berhenti sehinggalah ajal maut menjemput

    0

    0