Written by Bella | August 31st, 2015

Menerima kehadiran cahaya mata kedua pada 18 Ogos lalu, Aeril Zafrel akhirnya telah mendedahkan nama buat anak perempuannya itu.

Hayla Maghfirahtul Adzkiyaa, nama yang cukup indah buat puterinya itu telah di umumkan oleh beliau menerusi satu muat naik di akaun Instagram miliknya baru-baru ini.

Dari sulbiku atas rahmat dan kasih sayang ????, Abiy dan Ummiy dikurniakan dititipkan hadiah terindah di dunia ini persis syurga yang disegerakan… dan semoga menjadi sangat berharga saat nun jauh di sana… yang Akhirat namanya… Kalianlah putra-putri kami dengan cinta kasih kami namakan… AHMAD FAKHARUDDIN ATTAR, HAYLA MAGHFIRAHTUL ADZKIYAA.

Walaubagaimanapun buat masa ini Aeril dan isterinya Wawa Zainal masih belum berkongsi wajah Hayla kepada umum.

Bahagia sungguh kami lihat pasangan Aeril Zafrel dan Wawa Zainal bersama anak-anak mereka. Penuh dengan kasih sayang, nama anak-anak mereka pun cukup unik dan indah. Semoga kasih sayang antara mereka bertambah setiap hari.

Sumber Berita: Instagram Aeril Zafrel

36 responses to Hayla Maghfirahtul Adzkiyaa – Aeril Zafrel Dedah Nama Anak Keduanya

  1. merdeka says:

    salam merdeka semua.smoga Malaysia aman makmurlah hendaknya.Amin Ya Allah

    0

    0
    • minah jambu says:

      selamat hari merdeka ..semoga Malaysia Berjaya kini dan selama Nye ..MERDEKA..MERDEKA..MERDEKA ..!

      0

      0
      • Anonymous says:

        Ak faham org skrg ni nak letak nama anak ikut perkataan arab kononnya ada maksud yg baik2. Tp apesal panjang nau. Nnt org akan panggil dgn nama panggilan je. Tah2 nnt org panggil lala or yaya je. Terus jadi takde makna.

        0

        0
        • Lovelyvic says:

          Alaaaa… dia nak letak nama panjang ke..
          Pendek ke… nak bagi tergeliat lidah ke..
          Bior le… anak dia..
          Kang anak ko ko buh le nama pendek2 ikut suka ko…
          Nanti ko buh nama anak yaya binti Muhammad Arif Suhaimin ke..
          Org cakap… amboi nama bapak sket nye panjang… nama anak yaya je?
          Ko jawab balik, “anak aku, sukati aku le nak buh nama apa.”

          0

          0
        • namasayapendekjeee says:

          awak….walaupun kat dunia ni nama panggilan pendek2 je mcm lala, yaya, memey, nenen…tp kat akhirat seksok akn dipanggil dgn nama penuh. Cantik apa nama baby ni…penuh makna yg baik..semoga menjadi anak yg solehah ye hayla Maghfirahtul Adzkiyaa…..

          0

          0
  2. Anonymous says:

    Alahaiiiii…. Muat ke ic tu..hehehe

    0

    0
  3. aum says:

    Ini nama ke code mesej rahsia antara kerajaan?

    0

    0
  4. Aku says:

    Wahhh sedap nye nama n panjang nye nama…. Cian nanti budak tu kat skolah atau kat mana2 ke nk tulis nama terkial2.

    0

    0
    • Amy says:

      Takde susahnya…zaman skrg pun nama chop je kat buku..time exam je nak tulis…nama panjang tapi makna bagus xpe…jgn nama pendek tapi makna entah apa apa..siapa yg tergeliat lidah nak menyebut tu maknanya dia jarang baca quran…

      0

      0
      • sapi punya susu says:

        Iq berapa dik

        0

        0
        • Really?? says:

          Alhamdulillah….tahniah dapat anak…

          Dalam islam, HAK seorang anak keatas ibu bapanya ialah ibubapa wajib memberi nama-nama yang elok-elok ( indah sebutan dan makna nya) kepada anak yang baru lahir.

          Tapi dalam islam tak mensyaratkan letak nama anak panjang berjela-jela… Saya setuju dengan comment “Aku ~ 4:09 am”…bila masuk sekolah, orang yang nama ringkas boleh tulis nama cepat je…siapa siapa yang anak nama berjela ni masih terkial kial tulis nama….
          Bukan dia saja…cikgu-cikgu pun susah nak menulis nama anak murid dalam segala paperwork mereka….ini akan terbawa-bawa sepanjang hidup anak tu…segala borang-borang urusan kerajaan, bank atau hal ehwal semasa…jenuh nak menulis nama penuh…cukup ke kotak atau blank space tu? Memang SEDIKIT menyusahkan…. kalau orang boleh complete borang tu 1 minit….mungkin orang yang ada nama panjang ambil masa 1 minit 10 saat…. lebih 10 saat lebih tu jika di hitung sepanjang umur anak itu…banyak masa terbuang menulis nama panjang je,,,

          SO kesimpulan nya,,,eloklah bagi nama yang pendek, ringkas dan cantik maknanya…dari bagi nama panjang berjela-jela…tapi bila panggil cuma guna “nama singkatan” yang tak ada apa-apa makna…

          0

          0
    • Ismaiza says:

      Nanti masuk sekolah anak orang lain dah pandai eja nama sendiri, anak dia je yang terkial-kial… sian kat budak tu

      0

      0
      • Apelaa says:

        X kesian mne lah setakat terkial2 tulis nama sendiri. Kalau terkial2 nk bce alquran tu mmg kesian la

        0

        0
    • mushi mushi says:

      ni mesti Aeri yg commentl. hihikk

      0

      0
  5. Tdk perlu sengetkn org lain. says:

    Mengata org lain senget tp rasanya kamu yg patut perbetulkn komen kamu.
    1. Kamu Sangka buruk terhadap org lain. Kamu tahukah apa yg ada di dlm hati ibubapa baby ini.
    2. Komen spt tiada Iman. Allah yg meletakkan bayi comel ini ke dalam rahim ibunya. Allah lebih mengetahui knapa Qada dan Qadar baby ini di berikan kpd ibu bapanya. Knapa hendak kesian?. Sy lg kasihankan kamu bila membaca komen kamu. Kasihan ibubapa kamu krn punya anak yg kurang adab.
    3. Sila perbetulkan hati kamu spya kata2 kamu tdk menjd saksi di Akhirat kelak.

    0

    0
    • hai bella says:

      Bella syg … mana komen si @ senget semalam yg akak reply komen dia. Komen dia dah MIA. Teruk akak kena gelak dgn adik sbb dia kata akak reply komen dgn halimunan. Shj2 baca BN ni smlam sbb tumpang sekaki dgn adik yg suka komen di sini.

      0

      0
    • Anonymous says:

      sk ati depa laaa nak letak name ape pn. sbgai ibu bapa depa tau pe yg terbaik utk anak depa. jgn dok pertikai sgtlaa.

      0

      0
  6. Cameron dallas menantu i.... says:

    Panjang gile name ank die. Anak aq ponn nama Syed Levi Mateen Shah ngan Syed Cruz Skyler Shah jer…. ape2 ponn tahniah !!!

    0

    0
  7. minah jambu says:

    kenape pendek sangat nama anak wawa yg baby girl ni ? tkde nama panjang lagi ke ?

    0

    0
  8. mak budak says:

    la, sekilas pandang, ingatkan sakaratul maut

    0

    0
  9. Kekwat says:

    Pjg nya nma..jgn bla time pnggil atau tgh marah..pndek je ko pnggil ank ko yo.hilang trus mkna nya ntt.sukati korang nk ltak nme pe sklipun tp biarlh dpt mnyenangkn org lain gak..unless ko smpan ank ko dlm klmbu smpi besau.x pham aku knp some retis trlmpau sorok kn ank?knp yek..jaqualine victor snang je..no problm pn.musykil aku.

    0

    0
  10. Kakimuvee says:

    Tahniah aeril zafrel dan wawa zainal dapat babygirl :)

    0

    0
  11. Her Ladyship says:

    dia tuliss Arabsss lah…. hehehe.
    Nevertheless, I memang minat dgn lakonan Aeril.
    Gaya cukup sederhana.
    Yg Terbaik unt Aeril dan keluarga.

    0

    0
  12. Sarah Jane says:

    Tak boleh panjangkan lagi ke..? Tergigit lidah cikgu nak panggil nama budak ni nanti. Zaman sekarang ni nama anak2 tak terbawak kat badan…jangan sok muka anak macam Ahmad Maslan sudahhh…

    0

    0
  13. dina says:

    Sedap nama tu. Jangan kalut nak sebut tu yg rasa susah.
    Cuba tenangkan diri…nak sebut pun jadi senang.
    Tahniah buat Aeril dan Wawa. Semoga hidup anda berdua sentiasa tenang dan di rahmati Allah sentiasa.

    0

    0
  14. anonym says:

    adoi terbelit lidah nak menyebutnye …ni namanya nak menganiaya anak.sian esok budak ni

    0

    0
  15. hoi says:

    Panggey hay jer

    0

    0
  16. Leman says:

    apa maksud nama ni? 1st time dengar.

    0

    0
  17. Mirai Suenaga says:

    Amboi nama anak bkn main lagi tak nak kalah. Cuba letak binti apa, kedengaran jawa nama bapak dia

    0

    0
  18. kepochi says:

    hahahah….nama untuk 3 org anak…penat nk menulis nama, orang zaman nabi2 pon paling panjang 2 perkataan…haish org skg….

    0

    0
  19. blueberry says:

    hadui..berbelit nk menyebut. susah ngat aihh..

    0

    0