Written by AbangNara | December 23rd, 2010

neelofa

Kami tahu ramai yang bakal kecewa apabila Neelofa, Juara Dewi Remaja 2010 di dalam interview secara BBM mengakui yang hatinya sudah pun dimiliki. Kami kagum dengan ketulusan dan keikhlasan hati Neelofa yang tanpa segan silu mengakui yang dirinya sudah ada boyfriend.

[note]Secara jujur, Lofa sudah mempunyai seseorang sejak 2 tahun lepas. Lofa lebih suka jujur untuk bercakap soal cinta, sebab bagi Lofa, kalau nak sorok-sorok, baik jangan bercinta.[/note]

neelofa

Kalau lah ramai artis-artis Malaysia yang berfikiran seperti Neelofa, senang sikit kerja wartawan-wartawan Malaysia. Kami suka dengan kematangan Neelofa dalam bab percintaan ini. Buat apa taknak mengaku padahal memang hati sudah dimiliki kan? Tak gitu? Dan bila ditanya tentang gambar Neelofa yang agak seksi, ini jawapannya:-

[note]Gambar seksi itu memang salah Lofa. Waktu dulu-dulu, Lofa tidak pernah terfikir jauh untuk muncul dalam bidang hiburan. Jadi, ketika gambar photoshoot tersebut keluar di media, Lofa agak terkejut. Nasib baik, Lofa mempunyai keluarga yang sangat besar, dan ramai yang memberikan sokongan kepada Lofa.[/note]

neelofa

Secara ikhlas kami katakan, apabila mendengar jawapan Neelofa tentang gambarnya, kami kagum dengan sikap berani mengakui kesilapannya. Kisah yang dulu jangan dikenang tapi ambil buat pengajaran untuk masa hadapan. Bukan senang nak cari orang sebegini. Korek punya korek, rupanya Neelofa pernah belajar di MRSM Langkawi masa form 1 sampai form 5. Ternyata Neelofa adalah seorang beauty with a brain. Bukan senang beb nak masuk MRSM.

Dan kini nampaknya Neelofa sudah pun disunting oleh Aziz M. Osman untuk membintangi filem remake Azura. Neelofa bakal memegang watak utama filem ini. Kalau disunting oleh Prof Razak kami akan ragu-ragu sedikit, tapi kalau abang Aziz M. Osman pun dengan selambanya bagi watak utama kat Neelofa, sememangnya sudah pasti Neelofa ada bakat terpendam dalam bidang lakonan.

[note]Lofa agak takut juga, kerana tidak biasa dengan dunia lakonan. Dulu pernah’lah berlakon sikit-sikit, namun Abang Long (panggilan kepada Aziz M Osman) berjanji akan mengajar & membimbing Lofa dengan skil lakonan. Dari situ, Lofa ada keyakinan untuk mencuba.[/note]

neelofa

Untuk pengetahuan, Neelofa tak boleh keluar rumah lebih dari 7 malam tanpa ditemani oleh sesiapa. Keluarga Neelofa memang sangat ambil berat benda-benda sebegini. Kalau ke mana-mana pun, Neelofa pasti ditemani oleh kakaknya. So mungkin sesiapa yang patah hati kerana Neelofa dah ada pakwe boleh cuba mengorat kakak dia pulak.

Kepada Neelofa, pesan kami cuma satu. Dunia selebriti Malaysia ini penuh dengan pancaroba. Apa yang penting, kekalkan sikap peramah dan sentiasa ingat pesanan daripada mak bapak. Bila dah makin popular, jangan lupa mereka yang awal-awal dulu membantu kita. Always keep your heads down.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

207 responses to Hati Ini Sudah Dimiliki – Neelofa, Juara Dewi Remaja 2010

  1. joyah says:

    comel gak dia ni, awek kelantan kan?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • gilo says:

      org mcm dia ni mana nak hidup solo…
      sudah semestinya…walau tak ditanya..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ann says:

      X heran pon kalu msk MRSM. sbb MRSM dulu ngan skrg jauh bnr bezanya.. lani sekolah kg pn bleh hasilkan best student.. tgk je la contoh2 best student yg famous…

      oh ya, kalu dia ex student MRSM, apsal x sambung blajar ke U? amik course yg grand2.. br la padan dgn beauty wif brain

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • sue says:

        kan~!!! tu yang aku musykil ni..law lah benar d katakan beauty with a brain!!!! nape xsambunk studi jadi dokter ka Lawyer ka..aneh la..nmpk sgt dumb!!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ciii says:

          laa, kalau pandai je mmg doctor ngn lawyer eh? dh dia minat marketing, biar la. ok la tu pnh masok mrsm, langkawi pulak tu. dr artis lain stop takat spm ja.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • sayapunya sukala says:

          betol..sb kebanyakan yg i nmpk,orng yg benar2 bersungguh ngn otak..drg akn tetap smbung blaja walo drg xpandai sngt..ini kan plak MRSM TERBAEK..xkanla nk jadik model selamanya..kan…ckp la part itme ke hape..cam diana daniele..terang2 ckp education first..so kite pahamla..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mary, kate n me says:

          org bijak manala minat marketing, kuakuakua. xder pilihan la tu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • nina says:

          setuju dgn cii.. She’s a smart girl. spm dpt 10A. korg dpt brpa A? hehe.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • JUE says:

          Apasal nak sakit hati orang tu nak buat apa pong.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mimo says:

          aku kenal lofa nie. die mmg pandai pun. 10A student.
          and xsemestinya semua dak2 pandai sambung jadi doktor or lawyer or engineer ke ape lagi. dah tu jalan yang die pilih. biarlah lofa asalkn die happy. bukan dieorg kacau hidup korang pun.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • waras says:

          comment sue memperlihatkan dirinya seorang yang bodoh, ahhahahahahaha, statement mcm org br kluar kmpong

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • niena says:

          btol3x…. sue mmg bodoh… itulah beza org bodoh n org xbodoh…. lisa surihani pn pndai, nur fathiapn pndai…. tp diorg still nk jd artis kn? kn3x?
          klu da jelez uh ckp jela jeles… eeeee, mnyampah ngn org kolot mcm korg…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • niena chomel says:

          bodoh la kau ni sue…
          klu ko xknl dye, jgn ko pndai2 nk fitnah dye…
          jge tepi kain sdri la… jgn nk mnyibuk psl org laen je….
          ko ni msty jeles kn…
          ko uh xde rupa, xde otak, xde pndidikan…hahahahahah
          loser !!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • nurul says:

        beselaaaaaa..org kaya lepak u private la saudari!KDU kot….kolej org kaya….xsalah pon…i knw her la beb..she mmg dak pndai…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • stylo says:

        la sengalnyer korang ni..lainkali pk pakai otak dulu sebelum wat komen..make some study first.dah la korang anti dier kaw2 mcm korang ni perfect.nak masuk mrsm pun tak.pastu komen gebang.ramai je artis yg cerdik pandai tapi takde pun nak kerja ikot cert dierorg.coz they have their own passion.ko tgk azhar sulaiman tu arkitek,nurul syuhada tu ade degree cos laut2,lisa surihani tu ade deg lawyer,maya karin,fazli yaakob,butter fingers tu dulu ex mckk..lek je jadi artis?.pk2 la akak2 ye.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • abarage says:

          lisa surihani ada degree law tp xreti nak bercakap spt org x berplejaran.ckp seperti org takat pmr.dato siti yg spm tu lagi bijak berkata2.kot2 degree beli mcm dr.fazli.xguna ada degree even phd kalo otak sama mcm org takat SPM.lalalala..sory pd pminat lisa.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ana says:

          “gila babi adalah biasa dlm pertuturan harian” – comment spe ntah..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • namaku AhMeng says:

          wow~ best nye kutuk. may i know u ni education takat mana? phD ke? kalau setakat Perasaan Hasad Dengki tu, boleh tolak tepi ye :) cheers

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • JUE says:

          cakap mcm orang yang tak ada pelajaran lah kau ni.apa kena mengena lisa dalam cerita ni.aku pun bukan minat dia pun tapi kenapa nak kutuk orang aje.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ladyinred says:

          ahhhh! gud one! Dr.fazli phd beli…Aiya! semua org tau..tak malu ke dia???!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • futuremg says:

          Ko ckp cam bijak sgt..ko tau tak VVIP ader kuota nak masuk MRSM…org2 yg ko sebut tuh sumer gempak2 lar study diorg, kire bidang seni nie pas diorg gempakkan diri diorg dulu dlm study….tak macam dia nie..ala, la nie pon ramai graduates ‘menanam anggur’ sbb haper?..so pk-pk kan lah naper diorg nak abolish PMR…tak semestinyer masuk MRSM tuh bijak laksana..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • puteri lilin says:

          lofa sambung degree pakaian terdedah…tayang tubuh…

          murah2…mari beli…free pun leh dapat….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ladyinred says:

          pakai terdedah tu hak dia lah…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • naa says:

        @ ann ..

        dia tengah belajar degree tuh..

        So, aku pun budak SBP jugak dulu.. sekarang nih diploma bisnes kat Uitm

        Bidang business, uitm je[universiti ini tolong melayu, paham2 la aku nih cmne]. Adakah aku bodoh/teruk juga?

        Beb, bidang tak penting, yang penting, pilih bidang yang mampu buat duit. Jangan pesimis pada orang-orang yang ambil kos business/kos rendah. Ingat, bos kau semuanya budak2 accouting, business.

        ingat.. semuanya adalah atas takdir Allah…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Rayy says:

          klau kena cara kos gini hasilnya lumayan beb! jgn pndg rndh kos business, marketing sume nie..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ah_ says:

        “oh ya, kalu dia ex student MRSM, apsal x sambung blajar ke U? amik course yg grand2.. br la padan dgn beauty wif brain”

        Hanya yang ambil course yang grand2 saja ke yang diiktiraf ada “brain”?

        She’s good with what she’s doing. Period.

        And oh ya, dia dpt straight As in SPM, sambung A level. Prolly postponed her plan to further her studies, I don’t know. Point is, she’s doing what she likes at her best right now.

        Tolonglah! Ubah mentaliti sikitla.. Asal tak sambung meds, law, engine atau course2 grand lain, maksudnya tak berapa nak grand. At least orang tu ada usaha tau.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Rayy says:

          yg nie aku skong… mentaliti org kita…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • laloo says:

          sokong!!! ubahlah mentaliti. for me, as long as ko bijak dlm kos yg ko amik, tu dh bagus sgt. sbb, btpe amik kos yg seems to be sooo grand, tp pointer teruk mcm hampeh. lecturer ak slalu ckp, we have our own potential regardless who we are. like me ‘I have a PhD but to fix a car, I still need to call a mechanic to do so’. soo, cheers mates!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • zek says:

          aku x paham knape mesti nk paksa budak2 yg ade otak pandai sikit dr org laen utk study dlm bidang yg die x suke semata2 sbb course tu gempak…..mau x stress budak2….sbb mentaliti nk blagak amek course handal mcm nie la lahirnya golongan professional yg tau dunia buku tp buat keje haram x reti hape

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • budi says:

          ada jgk amik course gempak…dpt kje jd engineer…tp hancus…technician lg pandai…aku ckp betul ni..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • zek says:

        yg dengki sgt budak tu nak masuk MRSM pn knape..MRSM langkawi kire top ape….gile jaki nk mengata org….nampak sgt dengki x dpt masuk skolah pandai pastu nk x puas ati ng org laen..agak2 ar

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • lola lolipop says:

        owh i see. kalau pandai, cerdik and bijak kena ambik course grand2? could u plz define the word grand here? haha. ape sgt la grand u too. we cant judge people by what course they took la. for instance, engineering. weh engineering skrg dah x laku la weh. eventho yang balik from oversea tercangak tunggu kerja. biarlah si Lofa ni nak ambik course apa.man, u dont even deserve to have an issue with her. btw ramai lagi yang pandai but involve in modelling/acting, mcm natalie portman :) enough said. *yawn*

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • dy.smith003 says:

          i agreed..but felt sorry, natalie portman is a jewish…yaahudi ni jgn dipuji…byk agenda nk mengagumkan org..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • lola lolipop says:

          contoh je, dr.smith :))))

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ladyinred says:

          so? kalau natalie portman yahudi? so?? aiya! ini lah mentaliti org melayu…sempit! kasi keluar negara la campur gaul dgn org dulu…yahudi bukan mcm yahudi kt israel tau…ada yahudi yg kutuk apa yg yahudi israel buat pd palestine. di luar negara ni, banyak campur dgn org pelbagai kaum..yahudi pun, there are ok…mcm kita jugak. Ada islam jahat, ada islam baik.! ada paham?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • anntu.. says:

        biasela sembang org tak educated mmg mcm ni..nak jgk kene ade doc,eng,law,arc kt depan baru dieorg nak anggap ade brain and educated.tapi tak penah nak stdy background org tu mcm mane dulu before nak hentam keromo.kalau dah terbukti org tu mmg educated,pandai cerdik n bijak..dier takkan sekejap bijak sekejap bodoh dalam background stdy dier..ikut la ape dier nak involve asal dier satisfied ngn ape yg dier nak..YG PENTING DIER TU ADE GOOD BACKGROUND IN STUDY N PERNAH MASUK MRSM BITARA…DIULANGG..BITARA!!!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Miss Cherie says:

        Mmg sush bdk MRSM nk dpt best student sbb diorg leh amek limited subjek jer. mne de smpi 19 cam Amalina tu. max 11 jer. Ko xtau ap2 snyp je laaa….

        Stakat amek kos grand2 tp fail bek xyah amek..ramai student malay kt uni cm tu..wat malu mak bapak jer. Kalau leh kje grand2 xp gk..ni blik2 jd kuli jer. pfftttt

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ladyinred says:

        tu yg sayang tu…elok2 belajar dah pandai, ada pulak yg menggalak kan dia masuk bidang glam ni. She was such a promising student lah. rugi betul!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • http://kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

      bila da jadi artis nnt tengok la… statement yang kuar ” kami da x sehaluan”

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Maria says:

      i knw lofa very well.dia couple dgn ahmad nabil iklan vitagen tu,dulu dah break sebab nabil curang but now couple balik.good for her.lofa mmg macam tu,ada curfew.dia kene balik before 7.pasal study,mak dia pun ada cakap yang si lofa memang tak minat belajar.dia lebih cenderung ke arah modelling.biarkan dia la.itu yang dia pilih.korang ni tak habis2 dengki!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. eliz says:

    muke macam supermodel miranda kerr

    lofa, all de best *even tak suke*

    kakakakaka

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ciii says:

      eh bila ckp bru aku prasan. mcm miranda kerr version besa sikit!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • peminat-miranda says:

        eeeeeeee…i live in aussie & i adore miranda kerr so much.i mean her beauty.tergamak u cakap neelofa macam miranda.kecewa btul.yeah, neelofa is beautiful in her own way but exactly bukan mcm miranda kerr.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ladyinred says:

          you live in OZ e? how is OZ? better than Msia ah? just asking lah..thinking of going oso..hikhik! I knw! I knw! not ‘migration’ forum here but just can’t resit it..see all my malay mentality here…sudah fed up lah!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. adillah says:

    semoge sukses!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. nurul says:

    tol!!lofa is ex mrsm,mrsm bitara langkawi,nk msuk mrsm bitara bkn je straight A’s,tp jugak kna lulus cemerlang test IQ,bru ley jdik student situ…..beauty wif da brain,exactly!…she so damn santek!…all da best lofa…=)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • gilo says:

      errmm ye ke?? tp dia ni tak ada aim lain ke? maksud saya selain dunia hiburan..jd perdana menteri ke…doktor haiwan ke…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • roman says:

      MRSM lamgkawi mana ada form 1la ! nak menipu pon baik2 la sket!!!! ntah betul ntah tak minah nie.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ada la weh,, saya org langkawi..
        suatu ketika dlu mmg xde.. pas2 dah ada dh sejak tahun bape xingat…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • hohoho says:

        ade la mangkok. kau je yang tak tau. tanyala dia dari batch mane? 2002-2006. tak caye kau gi la tanya budak langkawi. apadaaa

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • nad says:

        dia ni junior aku dkt mrsm langkawi. Aku dkt sana form 4 – form 5 (2002-2003). Btw, dari dulu neelofa ni mmg budak yg baik & berbudi bahasa. Dan dia mmg cantik pun. Dalam hidup ni, lebih baik buat benda yang kita minat daripada dipaksa jadi doktor, engineer etc. Semoga Neelofa success! :)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • eliz says:

      igt ex mrsm semua jadi orang ke?
      kenapa nk jadi artis?
      itu beauty with brain ke?

      smpai sanggup berlakon kannnn
      nmpk sgt la xde keje len

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ana says:

        btol2.. hakikatnye, rmai dak2 sekolah bese xcelent jugak..
        depends kpde pmbwaan la.. rmai je bdak sbp yg hanco.. wpon xmngatsi jum bdak2 yg bole survive tpi da ckop mmbuktikan, bkan sume bdak pandai jd org..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Rayy says:

          ha’a… btol.. budak maktab mahmud pon ada masok paper apa cemerlang SPM… eceh… tbgga skolah sndri plak… jgn dislike plak ye kengkawan… hakhak..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • chomby says:

          suka ht die la nk jd pe..lau nk nsht kt die,better g nsht gk kt artis laen..then,suh gvrnment tutup indstri hiburan..sng cte..
          ni sal lofa je,mcm2 kutuk die..cermin cket diri korang tu..perfect sgt ke?lau y b’tudung,korang pkai ke sarung kaki?ak ase y alim2 xkn bce ke ruangan gosip2 ni..diri ak pon xsempurna gk..tp xmaw la tmbh dosa ngn kutuk2 org ni..let her be herself..kte doakan y ternaik jela ntk die..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ana says:

          hohohoho..da msok bab agame plak..
          xpelah..
          ko an kipas susah mati dy ne..
          carry on la… ape de hal la stkat nk perang2 mulot psl artis..
          derr,, aq ckp psl xsume bdak pndai jd org.. myokong statemeny eliz di atas yg mne rmai sgt org anggp asal mrsm je bijak bestari.. ade pham.. jgn haxoc sgt lah oke…
          peace…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • chomby says:

          nape?xleyh ke ak nk msukkn bab2 agma??pdhl bnda 2 y perlu kte titik beratkn..
          1 more thing,nape nk kaitkn sal mrsm2 ni..mmg la xsmua dak mrsm m’jd,tp at least xyh r kaitkn sal skola2 ni..
          to eliz,ske ht die la nk jd pe.kte doakn y terbaek jela ntk die..
          to ana,ak bkn minat pon si lofa ni,so xya la nk kata kipas susa mati ke,susa hidup ke..it’s not worth k..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ana says:

          titk beratkan soal agame ke??
          hahaha.. so nice la kan the way she dressed…
          oke.. no way that we could judge then…but fyi, i dont even touch anything bout her. juz giving my own opinion based on my judgement all these years bout schools..but you are the one who suddenly approach me bout religion where as i read closely, nothing that i wrote was bout her..people are making statistics bout all these stuff including school so just accept the fact k..=)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • nad says:

        tak payah la dengki dgn budak mrsm… artis bukan orang ke? Kita mungkin tak memahami minat org lain. Jadi jgn kutuk melampau.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • buttercup025186 says:

          tah..aku pown bdak mrsm gak..yg dok kutuk2 dak mrsm ni pahal??we have our own desire,,ska ati la nak pley bdang mna..dah dia nak pley yg 2,dosa dia tggung sndri..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. mimi says:

    err..boleh x klu bangnara xcover daa citer pasal budak2 dewi remaja ni.sy da xkuasa nak lyn.huhu.xbest.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Lipstick Hijau says:

      tau x pe….dorg ne smua bukan boleh jadikan contoh pun……gadis2 sosial jer dorg smua ne…..ish!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • RiRi says:

        abg nara minat dewi remaja ni..tu yg kuar cite pasal lofa la..n dewi2 yg len tu…lelaki bese la…hal pompuan chantek..mmg suke le kannn…hihi…tul x abg nara?hehehe

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • silent says:

        tol2…cite pasal lisa surihani yg chumel tu ke… suke tngok dier… comel..lawyer lg…^_^~ go lisa…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • boodakpendiam says:

        tol2..setuju.. cover la cite pasal lisa surihani ke…lisa yang chumel tu.. plus lawyer… sokong lisa……GO LISA!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • eliz says:

      betollah
      menyampah pulak dgn kisah2 DRemaja ni

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Lipstick Hijau says:

        x lma lgi boleh sampai tahap sampah masyarakat….rite???

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • SWEET says:

          Katanya Orang Islam
          X boleh masuk sebarang Ratu Cantik
          Dewi Remaja ke
          Haram
          Konfuis la pulak

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Lipstick Hijau says:

          dorg smua ne x belajar agama….dlu waktu skolah cikgu ajar agama, dorg boleh pula main ping pong…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • futuremg says:

          time kat MRSM langkawi bile waktu Pendidikan Islam dia cakit perut kowt…tuh yg masuk dwi remaje tuh

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. Lipstick Hijau says:

    bgus la…kawin cepat…….agar bakal laki dia dapt bimbing dgn baik…jgn la kangkang sana…kangkang sini…kangkung situ……sakit mata melihat……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Lucu La Awak says:

      hahaha…pas kawen kangkang laen lak dahhh…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Lipstick Hijau says:

        kah kah kah….xde guna gak….kite smua dah tgk dia kangkang…….kalau mcm nasi lemak dah basi namanya….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. Rayy says:

    waahh… budak pandai rupanya…
    apa pon, ok la sebab brani mngaku kesilapan..
    drpd org laen, pelanduk 2 serupa n super impose..
    bosan seh ayat 2!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. ana says:

    bosan ar pasal dewi remaja..
    cover mende lain pulaks.. tq..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. love letters says:

    mesti dah tak sambung study nanti… dah berlakon pulak

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Lipstick Hijau says:

      mesti dia ckp “i nak tumpukan pada karier i…xde masa nak belajar” taik unta punya karier la…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • khadijah tan says:

        kesian lipstick hijau ni..kau tertekan ke?
        dah hiburan yang dia minat…biarlah dia decide apa yang dia nak..dia nak sambung study ke atau tak itu rancangan dia..kalau kau nak support dia punya studies pun lagi better..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. sayataksukamodel says:

    yela tu xleh balek kol 7..penipu besar namanya..xcaye xcaye..tgk ar pasni..kol bape die akan balek..yeke kakak teman?esok da popular len lak..hurm..anyway…xperlu cerite itu ini nti kalu terbuat..kan makan diri..diam2 sudeyyy…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. RiRi says:

    muka dewi remaja sume matured…padahal adik2 lg tu…hihi…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. bla says:

    muke mcm mak mak org dh aku tgk
    hahahha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. Reena says:

    Baguslah dia mengaku kesilapan dulu..yelah, manusia mana yg tak buat silap ye dak..nama pun manusia..bukannya kamil atau maksum. Tapi sblm posing maut tu, takkan la tak terpk gambar2 tu leh backfire dia. Yelah, muka ada mesti senang dpt offer jadi artis. Kata pernah belajar di MRSM Langkawi masa form 1 sampai form 5, beauty with brain gitu..harap book smart je lah..street smart out. Tu nasib baik photographer tak tuba masa shooting. Kalo tak.. kisah benar lah jawabnya…huhuhuhu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • RiRi says:

      maybe time tu teruja nk jd model..tu yg terover bler nk bergmbr…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kurus says:

        kakang kaki tu balancing.. macam waktu kawat kadet tu..

        kakang kaki tu perlu..bila buat “jalan kucing”..
        itu adalah “break” semasa berjalan..
        kalo tk boleh jatohh…kasut tinggi 4″ tumit tajam..pentas licin kna wax…badan kna tegak..tk bongkok..so

        kalo posing duduk pon.. blakang harus tegak.. bahu ke belakang..n kalo tangan kpala perlu ada “act”..kaki lah yg jadi balancing.. kalo tk trgolek
        len lah amik gamba paspot…huhuhu…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kurus says:

          pasai hitu aku ske amik gambo menyandar kt sofa empuk jerk..
          bia dagu brlapis ngn perut perut skalik..akakakak

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. lofaaaaaaaa says:

    pakwe die bukan ke yang iklan vitagen tu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • haha says:

      ye ke???

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Lipstick Hijau says:

        yang jadi kuman tu pakwe dia kan?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • khadijah tan says:

          haha…lipstick hijau…betul tekaan aku, kau ni tertekan…apa kata kau pergi tenangkan fikiran kau dulu..relaxkan badan..hopefully ‘penyakit’ kau ni ok cket..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Lipstick Hijau says:

          ewah….cik khadijah, i x tertekan pun…bukan i dimadukan or suami i dirampas betina gatal…so i got no point to put myself in pressure…yg mulut u gatal sgt ckp i tertekan ne apesal..?? entah2 u yg tertekan kot dek membaca komen i…..wakakaka…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • lofaaaaaaaa says:

        ye kot

        tp x taw r btol x

        try search neelofa kt google

        adela gamba die ngan bf die tu

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. SWEET says:

    Skrg ni Neelofa selepas MRSM
    Dia masuk Universiti mana???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. myra edorra says:

    kutuk mengutuk dh jadi amalan hidup msyrakat melayu..
    insaf2 la jgn asyik nak dengki org..
    rezeki dia. Dia yg pilihn hidup dia lantak dia la..
    yg korg kutuk2 korg ape dapt???
    lu pikiq la sndiri!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • dy.smith003 says:

      kutuk fizikal berdosa…ciptaan tuhan..kutuk perangai boleh…wat ikhtibar…dibenarkan perangai dia tuh dikutuk sebab terang2 dia jadi artis…lepas tu ada gambar yang seksi lagi….tpi kutukan utk dia tu kna berakhir dengan, marilah kita sama2 amik ikhtibar….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. kaki kutu says:

    hati kalo dah busuk, mcm2 kutuk org…
    ckp org minum la, smoking la…
    x phm aku! korg terimalah azab sok2 kat sana ye
    yg mana suka fitnah2 org tuh!

    p/s : amik cermin, tilik dr sndiri lg baik ok!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • RiRi says:

      aku mengaku aku de g club…bergmbr dgn kwn2 yg mnm tu…but aku x mnm n merokok…tu la hidup..jgn simplyCT judge org,,kena kenal personally baru ley cite…ape pn tu pendapat dorg kn..hak masing2…cpape pn x semestinye kite judge buruk org tu…bermakna kite ni baik sgt… ^^

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. ngeh3 says:

    neelofa ni pOyO……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. Azreeny says:

    xhabeh lagi ke citer pasal neelofa nih? muak dah tgk gmbar2 dia yg seksi meksi tuh…pastu ditambah plak citer kononnya dia da berpunya…wateva ~_~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. sukagosip says:

    congrate lofa cuz admit ur mistake..komen yg – from others,u amek la pngjrn..y komen2 mengarut2 2,juz ignore je..mnusia mmg sntiasa xpuas ht ssma manusia..
    btw,sape y kata lofa tipu sal mrsm lngkawi?mrsm lngkwi mmg ade form1-5 la dlu.skng xtaw la ade lg ke x..lau nk komen pon,gne otak la cket..LOL

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. paperjer says:

    x abes2 lgi ke dwi rmja ni..
    rmaje ke yg msuk ptndgn ni pn..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. mary, kate n me says:

    dia memang bijak, pandai main psikologi, dgn mengaku dah berpunya dia akan nampak cool (bang nara pun sudah sayang), sedangkan dia mmg tau pengakuan tu langsung xkan membuatkan org kaya xminat dia, baru boyfren, no one cares tambah2 artis mmg best men win la. naik saham lagi adala.
    to fasha sandha : don’t worry, org cam neelofa xminat lelaki cam jejai n jejai pun xcukup keyakinan diri utk ngurat neelofa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. Merpati Putih says:

    hope..kes klaur pas pkl 7 tu..citer btul..bkn pa..arts la…sja nk tnjuk kta baik..pdhal…srng2x ja dok joget kat club…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. Ulat Sutera says:

    la x abis lgi ke cte psal dak suke kangkang dan mengangkang ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. marshmallow says:

    apasal korang kat ats kutuk2 budak marketing/ business??? aku budak business marketing dr uitm. bukannya dah takde course nak amik, tp dah minat aku kat business course. dulu2 aku amik accounting, tp disebabkan tak minat dan bukan passion aku, aku tukar course.. teruk sgt ke amik course business marketing?? aku amik pun coz aku ada plan for future utk buka my own business. aku rs neelofa pun sama, dia mesti ada dia punya strategi sendiri..
    jgn dok kutuk2 org yg amik course marketing ekk..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Rayy says:

      aku sokong. aku amek management… technology of management kt UTM. bsnes, akaun, marketing, teknology, sume aku blaja.. aku teruja tau blaja bisnes2 nie… sbb aku pon plan nk ada bsnes sndri nnty… 9/10 drpd punca rezeki dtgnya dri bisnes kn…? jgn pndg rendh… kecik hati kami yg amek kos gini…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • i am xoxo says:

      yeap. saya pn sokong. org malaysia especially malay selalu pk kalo org msk U xjadi doktor, lawyer, engineer, acountant, architect paling koman pn cikgu la, mesti deorg cop dpt “course lelong”.

      saya kesian dgn org yg berpikiran camni coz keciknya dunia profession yg deorg dpt fikirkan.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. eeeee says:

    aku tak der la minat sangat kat dia ni, tapi kepada miss Neelofa all the Best…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. observer says:

    korang yang komen2 ni, semua malays yang hati busuk dan tak boleh tgk kelebihan org.

    dah jadi darah daging org melayu penyakit mcm korang ni 7 keturunan tak habis. malu betul baca komen2 korang.

    DANGKAL! yang komen teruk2 ni, kat luar tah2 bukan main kontrol baik cakap sopan2.. tapi kat dalam internet berani laaa nak cakap ngutuk2 ni.

    busuk betul hati korang! sebusuk muka korang!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • khadijah tan says:

      sebenarnya kebanyakan pembaca blog ni..aku tak kata semua, diorang ni cemburu dengan kelebihan yang ada pada orang lain…dan kebanyakan mereka ni pemikiran diorang below average.. blog gosip kot, what do you expect? diorang ni juga tertekan dengan kehidupan diorang di mana mereka ni tak dapat zahirkan dalam kehidupan seharian lantas inilah tempatnya untuk lepaskan tekanan..senang kata LOSER untuk gelaran diorang :)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaizai says:

        Tu lah.. Kurang plak nasihat agama kt post ni.. Kih kih.. Sume ngutuk jer.. Jeles ke pe.. Sekurang2nya dia pandai & cantik… Result cemerlang Pmr, Spm… Dah merasa blajar kt MRSM… Yg kutuk2 ni konpem hodoh atau kurang pandai, pasal tu la jeles.. Tgok je la majoriti komen2 diorang tu sume time keje, pemalas! curi tulang semata2 nak bergosip…:-p

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Zaii says:

          Tu lah.. Kurang plak nasihat agama kt post ni.. Kih kih.. Sume ngutuk jer.. Jeles ke pe.. Sekurang2nya dia pandai & cantik… Result cemerlang Pmr, Spm… Dah merasa blajar kt MRSM… Yg kutuk2 ni konpem hodoh atau kurang pandai, pasal tu la jeles.. Tgok je la majoriti komen2 diorang tu sume time keje, pemalas! curi tulang semata2 nak bergosip…:-p

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • dy.smith003 says:

      muka leh busuk ker??? aish….meroyan plaak dia kt sni

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. cibiusagi78 says:

    kita kutuk dia pun,dia x akan tau kan.klu dia tau pun dia akan kata “ADA AKU KESAH”. kt jgk yg dpt dosa free je…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. amirul says:

    hmm,sape pakwe lofa tue?….sure anak dato?tan sri?
    tengku?syed?….hahaha…..pas tue nti ble da famous ckp la yg “kami tiada persefahaman”…hahaha,so klise..
    ayat sterotaip btol…..btw,sure film aziz meletop kowt cz ade awek klate…..nak nye plak hero nye si aaron aziz…
    huh,box office la jawapnye….psal isu MRSM tue,klu
    si lofa nie pndai,die x msok competition yg bersifat murahan cm DEWI REMAJA nie….tp x ley salahkn die spenohnye gak sbab klu dah minat nk buat cam ne…..
    cm lisa surihani,azhar sulaiman,jimmy shanley,
    dorang sume tergolong dlm insan yg bijak tp mereka juga menceburi lapangan seni…..so,mmg xade msalah la untk lofa msok dlm industri nie……
    cuma lofa kne pndai bawa diri laaa…..jgn rampas husband orang….oppppssss….hahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. . says:

    Korang nak kutuk2 orang ni,korang sempurna sangat ke?Come on.Cuba cermin diri dulu tuh,keluarga,adik beradik korang.Entah2 sama je.Ada korang tau apa dorang buat kat belakang korang?Jangan cakap orang pastu terkena balik -_-

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. cik syg says:

    http://neelofa.blogspot.com/

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. cik syg says:

    lofa tu stady kt Sunway University College..okla tuu!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. all the best!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. panas! says:

    Bagus betol la budak nie!. terus terang lagi baik, habis citer tak timbul fitnah or menambahkan dosa jer.. Pada sesetengah artis kita yg sesikit, no komen! no komen! tuh, leh lah bljar kat minah nie k. Sama2 lah pulihkan imej artis kita yg kian tercalar. cau!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. zzzz says:

    macam BURIT jer…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. petra_dubies says:

    populer lak dia ni,,, populer dengan mcm2 gosip….

    xtau le boleh bertahan lama ke tak dalam indstr

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Puteri Sejinjang says:

      popular ngan kangkang dia tu pet…huhu…

      heboh je bgtau satu malaysia hati dia sudah dimiliki…

      ade aku kesahhhhhhh…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. ngeh3 says:

    setahu aku…klu kuar MRSM pastu sambung lak degree kat kolej swasta yg ala2 gitu mesti dek sebab SPM die kantoi…..
    kantoi sebab??…asek nak melaraaaammmm je…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • namaku AhMeng says:

      sorry. dia dpt straight A’s. :) next time before [email protected] check dulu. ni x, main komen je. tengok skrg sape nampak BODOH?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • SWEET says:

        Wow straight A’s
        Tahniah
        Dia masuk Universiti mana?
        Sure ambil perubatan

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ngeh3 says:

          UNIVERSITI KANGKANG….;p

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • dy.smith003 says:

          Uni dewi2 remajalah

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • lili says:

          korang ni nak kutuk orang biar betul2 pada orangnya,dia memang straight A…ambil A LEVEL.name lagi A LEVEL, mestila kat kolej swasta..(uit,nk kata org bodoh ke ape,tengok la diri dulu …xkan tu pun xtahu)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • whatever says:

      spm dia 10A. Kau ada? Takda diam pi belajar pandai2.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. d says:

    Boyfriend dia model, Ahmad Nabil

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. kurus says:

    ntah ler
    aku slalu..elok jer aku baca artikel abang nara kt atas-
    pas tu aku tengok2 gambar..belek2
    “ohhh…” tu la prkataan yg slalu kuar dr hati aku..
    kadang..”hrrmmm”…atau “ahhhh??”… atau “lerrrrr…”

    tp skali aku baca komen2 strusnya…muehehehehe…
    kadang..astagaaaa…kadang..per dahhh…
    kadang..jeles kerrw..?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. kerja kosong says:

    huhh…
    dah dimiliki rupanya…

    melepas laaa…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. dewa says:

    biar je laah dia nak berlakon ke tanam anggur ke tanam tembakau ke… dah dia anak orang kaya.. yang nak kena belajar perah otak belaja medic la engineer la tu semua tu untuk orang yang tak berduit dan “””terpaksa”” (walaupun tak minat, dan terpaksa belajar) ambik kos2 macam tu sebab korang kena ubah nasib hidup korang.

    dia dah sah sah anak orang kaya… dia buat je la ape dia suka… yang korang jeles sebab dia boleh buat ape dia suke apehal.

    jeles sebab korang kena perah kepala otak untuk memastikan korang dapat kerja dgn kerajaan ,dapat kerja di hospital2 kerajaan, dapat jadi lawyer utk kerajaan untuk mendapattkan sesuap nasi…

    Dah dia mampu untuk buat ape yang dia nak dan minat.. dan tak perlu nak fikir hal2 duit… biarkan aje la..

    nasihat aku untuk korang, betulkan lah diri sendiri tu… korang tu ntah ade brain ntah tidak, ntah2 masuk University kerajaan pun atas dasar kerajaan kesian sebab takde duit sgt. so die nak masuk KDU ke KBU ke OKU ke… korang jangan nak jeles… Itu hidup dia… dan aku syorkan tingkatkan lah pelajaran korang semua yang kononya bijak2 semuanya ke peringkat lagi atas dari PHD ( perasaan hasad dengki) , VVPHD ( very very the perasaan hasad dengki).

    ok adios amigos

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. entahlah says:

    hebay sgt ke jd lawyer, setahu aku nk jd lawyer kene lulus BM, BI & sejarah..tu aje..tak msuk kelas sains pun bole jd lawyer kan..xde la gempak sgt lawyer ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • dy.smith003 says:

      ape ke lawok ko nih….nm pun law tu frofessional bidang bukan sains…mmg r x pyh amek sains tulen….tu dlu, A BM, BI, sejarah sng2 masuk asasi dia….skg nih susah ckit…tp rmai je graduate dgn pointer rendah….coursenye susah, kn rajin bru leh bjaya…tpi yg amik course nih ramai…n tanam anggur

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • azreeny says:

        tiba2 plak isu lawyer yg kuar ye…hehehehe

        utk amek kos law ni mmg la kene terer history sbb nnti kan masa amek subjek law kena blaja balik msian legal system…kita punya asal usul undang2 negara ni….

        mmg ramai law graduates dpt pointer rendah tp itu xmembuktikan yg diaorg ni xpandai sbb nak jadi peguam bukan bergantung pada btp tinggi pointer dia kat u tp mcm mana dia argue kes dia kt court..mcm mana dia carik solution utk problems.sbb teori tak sama cm praktikal,.,kalo nak diikutkan ramai yg dpt pointer tinggi mesti jadi academician tp yg pointer rendah ni yg akan commence practice dlm legal field..FYI Abd Ghani Patail and Karpal Singh dulu pun grad 3rd Class Degree saja..tp kita tgk di mana dia org skang….

        nak ckp budak2 law tanam anggur tu saya tak setuju la sbb profession ni sgt mudah utk dpt keje…After grad kena chambering 9bulan utk dptkan Practice Certificate n xpernah plak saya dgr ada budak law tak wat chambering sbb xjumpa legal firm…Ada dua sebab je dia tak chambering..samada dia mmg tak minat nak praktis ato dia mmg malas nak keje >__<

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. suka ati aku le... says:

    apalah yg korang semua nk kecohkan pasal budak yg entah apa2 ni…setakat cantik, pandai,kaya..apa guna kalau agama tak de..kosong…setakat tertulis pada kad pengenalan je..tapi lantaklah dia..esok2 dia yg tanggung termasuk mak bapak dia sb gagal mndidik dia mjadi muslimah yg disayangiNYA…apapn tiket ke neraka dah ditempah tinggal lg untuk membatalkannya aje…terpulang pd empunya diri….;-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. kurus says:

    habeh seme bidang yg aku amik dulu kena heboh..
    adoiii
    best haper blajar business atau law atau psikologi..
    tk kan dah lulus satu.. tk boleh ambik yg lain lagik..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. Puteri Sejinjang says:

    olahaa…menarik tertarik…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. zamafia says:

    Sendiri punya kubur sendiri jaga. Tapi nanti malam jgn jerit kuat.2 … Susah aku nak tidur……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. nobody says:

    business marketing is cool wht. mmg dat is wht MARA has been teaching us MRSM peeps dat is to become an entrepreneur. baru lah org melayu bole jd kaya mcm bpk lofa tu. oh and she even got her own high heels business lg plak tu. so don’t la memperlekehkan business course. respect people.

    plus, aku junior lofa, and she is naturally pretty lah. just because she doesn’t wear a tudung, doesnt mean she’s a slut. bkn semua free-hair chicks sleep wif guys. yg pkai tudung pon ade je. be fair lah people. sceptical sgt lah melayu ni.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. no name says:

    kecoh la…ak bdk MRSM gak..x de la nak bangge sgt ngn school…mmgla ssh nak masok mrsm…bkn die sorg je dpt masuk..ntah2 gune kabel bapak kaye..wallahualam…pape pon,bape pointer grad MRSM..klo power bgslaaa…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • whatever says:

      pointer dia 3.5 setiap kali exam. dia dapat 10A spm. dalam bidang pelajaran dia dah laksanakan impian ibu bapa dia and now giliran dia pulak buat bidang yang dia suka.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. no name says:

    betul!! bangga sgt masok mrsm..ak pon mrsm…klo ak,ak malu nak ngaku ko bdk mrsm….sbb kt mrsm dlu kite dididik ngn baek ilmu agama dunia dan akhirat,tup2 lepasan mrsm jd model xnk seksi lg..malu sungguh! cikgu2 pon xnk ngaku..malu ank murid x spt yg diharapkan jd insan solehah!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. whatever! says:

    dahla duk mengutuk minah ni….dah mmg die pandai terima jelah….ikut suka dialah nk watpe pun….bukan die kacau periuk nasik korg pun….nmpk sgt korg sume yg suka mengutuk die ni dengki jer sbb korang x dpt cam per yg die dpt kan….cermin lah diri kite dulu sblm mengata org lain…ckp suruh org wat baik…tp kite 2 sempurna ker…org yg kuat agama setahu aku x layan pasal2 hiburan cam korang ni….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. sukehati says:

    neelofa ambil bidang account. yang mengutuk tuh anda belajar takat mana pula? biasalah sebelum ke luar negara kena ambil A level di Malaysia and lofa tangguhkan study untuk masuk dewi remaja. kaji dulu and siasat sebelum lemparkan tohmahan pada orang lain. anda tuh bukan bagus sangat. tidak takkan komen kat sini and ambil tau pasal lofa kan? maybe minat sangat kat lofa tuh tapi malu nak mengaku? LOL.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. NGO says:

    bile bc komen2 kt ats nih, br tau ramai lg rakyat m’sia mentaliti nye still lg rendah2…org amek degree semamang nye die bijak tp x semestinye die pandai…org bijak dh bersepah2 skrg…tp yg pandai, brp kerat je yg ade…pandai di cni adalah pandai berkata2, pandai dr segi berpakaian….pikir2 kan dan selamat beramal…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. belon tenggelam says:

    spela yg ckp Mrsm Langkawi tu ade F1???
    kn MRSM langkawi antre 4 MRSM elit kat M’sia…yg mne studentnye hnye bdk F4 & F5…aku ex MRSM langkawi so aku tau la…anyway biarla ape pun yg neelofa tu nk jadi…zaman sekolah lain…dah itu cita2 n mnt dye …so jgnla korg dengki sgt…xsemestinye bdk SBP n MRSM perlu jd doktor or engineer je….terpulangla pd rezki masing2….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. shahrul says:

    woi..aku tau laa..lofa tu batch form 1 terakhir yg masuk kt langkawi tu.. mmg dia tu prengai control, cover..xley tahan la..over sgt.. dengki kt org no. 1, xley tgk org lain lebih pada dia.. konon tak nak mempertandingkan kecantikan, ayat mcm taik.. bila bercakap, nk tunjuk la dia tu suci sgt, padahal, da kena ramas abih.. xcaye, tanya la ex2 dia.. klu dah dok bising2 beauty wif brain, xyah lah ckp bab2 keagamaan melampau sgt klu diri sendiri bangga dok tayang aset yg Allah bagi pinjam sementara kt dunia ni.. dok membontot, menonggeng apa kejadahnya.. pelakon filem porno k?konon tak mau seksi dah la, dewi remaja hampeh.. merosakkan anak2 muda, sume nt nk ikut tiru pakaian mcm dewi yg diagung2kan tu k? itu k yg nak diajar kt generasi muda? itu yg korang nak bangga2kan sgt sebagai idola.. lofa=slut.. sesuai la dia kemaruk nk jadi artis kn..mmg hipokrit..berlagak baik n diva..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0