Written by AbangNara | July 28th, 2011

Sekali sekala bertukar topik daripada dunia hiburan kepada sukan apa salahnya kan? Malam ini adalah malam bersejarah buat pasukan bola sepak Malaysia untuk menghapuskan badi 37 tahun tidak pernah layak ke pusingan ketiga kelayakan Piala Dunia.

harimau malaya

Pesanan Abang Nara. Jangan gentar. Jangan bawak laser. Jangan boo player Malaysia walau sedang ketinggalan. Jangan gaduh. Jangan pecahkan tingkap kereta orang. Dan jangan mencarut.

Semoga pasukan Harimau Malaya akan membaham Singapura malam ini. Prediction Malaysia 3 Singapura 1. Go Malaysia Go!!!

49 responses to Harimau Malaya Pasti Akan Baham Singa Malam Ini!!!

  1. husni says:

    insyaallah,,
    jangan takbur/riya’,,kadang2 sikap mcm ni la buat kita and pemain2 lalai,,main untuk menang tapi bukan untuk berlagak,

    kalau org dok sibuk Lion King/raja singa,kali ini
    jangan biarkan itu raja singa kekal sebagai raja,kali ini biar harimau turunkan takhta singaaaaa,,,aaummmmm

    0

    0
  2. ina says:

    go tigers!!! go tigers!!!

    0

    0
    • lala says:

      kesilapan sebenar masa perlawanan kat singapore haritu……….kalau nak ikutkan match dkat malaysia semalam kite mane ade kalah……1-1 je kan…..cuma kalah sebab aggregate…….aku masih salahkan goalkeeper masa lawan kat singapore haritu…..dia bolos hampehhhhh…..
      lawan kat malaysia pulak mcm2 dugaan player2 kita…….safiq rahim tak main…aidil injured tak baik lagi….harapkan safee sali je….tu yg pemain singapore sampai 3-4 orang jaga safee sali masa die dapat bola…..penyokong pulak penuh harapan…pressure habis player kite

      raja gopal buat sesuatu dkt defend mlaysia…..jgn harapkan khairul fahmi je……..kesian dia tungkus lumus depan gol….dengar ckp penyokong jangan rasa kau tu trainer kau boleh buat sesuka hati

      0

      0
  3. Rin says:

    hodoh la pnyokong Msia…
    kenapa pakai baju hitam..?
    PAKAILAH KUNING atau BIRU SAHAJA!!

    kalo TERRRRRkalah, menangis xpe, tp JGN ejek n hamun org. x btamadun taw!~

    yeahhh! Go go Tiger! (kucing aku pon nama tiger :D )

    0

    0
  4. nini says:

    aauuuummmmm….harimau malaya go! go! go! 4-1

    0

    0
  5. da princess says:

    sekarang belum kul 5 tp bukit jalil dah penuh woo…syabas hei…penyokong harimau malaya…!! singapore byk ek je dgn si alexeder durich yg da tua tu hihihi…err…peminat incik apek ader..?

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      eleh dh kalah pnnnnnnnnnn tk payah lah nk sorak sorak harimau harimau harimau ! singa dh menang ! try lagi lain taonnnnnnnn ! lov u fahmi apekkkkkk 1 minah jambu kesian ngan si aidil dh jambu jambu main kaki pulak sakittttttttt….tapi minah jambu puji si aidil tadi malam aidl yg paling HENSEM !

      0

      0
  6. jabun says:

    Yakin menang

    0

    0
  7. da princess says:

    jejari runcing tak datang ke…

    0

    0
  8. rakyat malaysia says:

    go malaysia..

    0

    0
  9. rosli b atan says:

    Jangan mengharap lah malaysia…sebab singapura akan benam kan lawan nya dengan tanpa belas kasihan.Setidak2nya 3-0.Jangan mimpi lah nak menang

    0

    0
  10. ohvideotv says:

    tak sabaq nak tunggu game ni doakan kejayaan harimau ye semua

    0

    0
  11. nolinjay says:

    Do ur best ! andai menang, itu rezeki. andai kalah, jgn mengalah ! go HARIMAU MALAYA !

    0

    0
  12. sham says:

    bang, mane bleh malaysia (3) – singapore (1)
    sbb peraturan gol di tempat lawan..

    0

    0
  13. MatDarts says:

    inilah barisan kita..
    yang iklas berjuang..
    siap sedia berkorban..
    untuk ibu pertiwi…

    tolong sambung…

    0

    0
  14. yana says:

    menang atau kalah,Harimau Malaya tetap dihatiku!

    0

    0
  15. yang says:

    aummm!!!

    0

    0
  16. SnowK says:

    klaka muke aidil..ahhaha

    0

    0
  17. ayman says:

    sedih sebenarnya dengan pertahanan malaysia..kita cuma harapkan fahmie..tapi fahmi main dengan begitu baik..cuma pertahanan teruk…hurm…susah malaysia nak menang…tapi safee dan fahmie je yang diharapkan malaysia sekarang

    0

    0
  18. shark says:

    ahhh kalah da huhu..mcm taik…..

    0

    0
  19. lina says:

    buat malu ja dala pakai laser pd pnjga gol singapura

    0

    0
  20. kulipondan says:

    kuli main mcm pondan…sikit2 nak jatuh…puihh

    0

    0
  21. Mizuari says:

    Steady ar KFCM..dia mmg byk selamatkan gawang gol…

    0

    0
  22. Gbagbo says:

    Wa dah cakap..jgn turunkan muslim ahmad..dia buat hal lagi..kan dah bolos satu gol…gelabah tak habis2 player no. 5 ni..menyirap tul aku

    0

    0
  23. student bandung says:

    Singapore main dgn HarimauMalaya dah ngade2 berlakon sakit..esok2 main kat Brazil, berlakon mati la pulak yee..sukati kau lah singa..

    0

    0
  24. mj says:

    confirm kalah punye..org yg salu kalah malas r nk sokong

    0

    0
    • durian says:

      org yg sokong time menang je, pastu time kalah kutuk dan lari itu ‘penyokong cilanat’ namenye.

      contohnye: mj

      0

      0
  25. jgnnkconfident says:

    kesian… impian hanya jadi impian je..! singapura menang… Singa telah “membaham” harimau.. j kesian kan. so jgn confident eh abg nara.

    0

    0
  26. tunteja says:

    bangga dlm kecewa…

    0

    0
  27. tunteja says:

    bangga dlm kecewa,,,,,

    0

    0
  28. zuan says:

    bukan rezeki kita mlm ni :)

    0

    0
  29. Gorgon says:

    “saya sedar bahagian pertahanan bermasalah” sedar tp tiada tindakan dan perubahan EPIC FAIL! Raja Kepal recruit player bukan mengikut prestasi tp ikut diskriminasi! padan muka….. kahkah..kah..

    0

    0
  30. stefany says:

    hmm , kalah dah ..

    tpy ,, x tahan arr nk tgelak ngn pangai qui li ,
    qeja d0k wt2 ter0k jat0h , pas2 d0k wt mka kesian dya ,
    pngadil ngn 0wg len wt tataw ja kt dya ,
    sadis sungg0h ,
    ahaha .

    0

    0
  31. samseng kampong dusun says:

    aidil zafuan macam taik… main tak sampai 20 minit dah kuar padang.. glemer kemain, kontroversi habis, habuk pon tarak

    0

    0
  32. miss wawa says:

    mintak maaf la abg nara! singa yg baham rimau! MAJULAH SINGAPURA!!!!

    0

    0
  33. petra_dubies says:

    seeeeedeyyyy

    0

    0
  34. fello says:

    defend terok…. harap apek jek yg bersungguh….

    0

    0
  35. gadisfebruary says:

    auummm…

    0

    0
  36. tetiba minat bola says:

    ape pon khairul fahmi da buat yg terbaik..part pertahanan je yg kena gigih lg..tkle blah bile ade pemain kite smpai trpakse menolak pemain s’pore supaya lari laju sikit kuar padang utk tukar pemain…sbb diorg sngaja melengahkn mase..

    0

    0
  37. papa says:

    kucing mengeowww…..

    0

    0
  38. Chantek says:

    Malaysia Boleh !!

    0

    0
  39. Langau says:

    haha harimau hanya mampu meninggalkan belang…hidup SINGA!!!!!!!

    0

    0
  40. MUHADDISA says:

    pemain singaPURA bnyk melengah-lengah2 kan masa..main la dengan adil….ape2 pon still bangga dengan HARIMAU MALAYA…support our local team forever :D

    0

    0
  41. nuri says:

    singaPURA penuh dengan KEPURA-PURAAN..

    0

    0
  42. Nanarina says:

    Kesian eh. Dekat sini semua bobual pasal Singapura lambat2 kan masa, eksyen jatuh. Nama je negara Islam, tapi bila kalah, campak botol dekat goal keeper Singapura dan merata rata tmpt. Dah tu takpe, Takde org pulak dkt sini bobual pasal lazer? Kwang kwang kwang. Kalau Malaysia tak main kasar, Singapura tak kan jatuh. Berlogik lah sikit. Org2 atas pon tengah investigate lagi permainan ni. Sudah lah. Saya tgk org Singapura takde lah nak buat FB page dendam pd Malaysia. Menang kalah, adat pertandingan. Terima je lah dgn seadanya.

    0

    0