Written by AbangNara | December 4th, 2014

Wow. Baru nak buat ‘comeback’ harga dah tinggi melangit. Secara jujur harga yang dikenakan oleh pengurusan Amelina  iaitu syarikat Wake The Baby untuk mendapatkan khidmat penyanyi tersebut amatlah tidak sesuai. Amelina sudah terlalu lama menyepi, lagu baru pun tak ada, vokal pun tak tahu sama ada masih okay ke tak, tup-tup kena charge setinggi ini. Mesti penganjur fikir 5,6 kali untuk dapatkan khidmatnya.

harga persembahan amelinaWalaupun tidak memaklumkan harga sebenar, namun berdasarkan penerangan Pengurus artis syarikat berkenaan, Liza Ilias (isteri Ajai), Abang Nara boleh mengagak harga yang ditetapkan ialah sekitar RM14000. Kata Liza:-

Kami ada menerima beberapa permintaan daripada penganjur persembahan di Singapura untuk acara korporat, namun kami masih belum mengesahkannya lagi. Daripada harga yang kami beri tidaklah terlalu mahal kerana kalau dulu harga dia RM7,000. Sekarang kadarnya dalam dua kali ganda bersesuaian dengan suasana ketika ini. Takkan nak ikut harga lama juga. Bagaimanapun, harga tersebut masih boleh dibincangkan lagi

amelina

Fuh nasib baik harga masih boleh dibincangkan. Kalau harga mati memang rasanya sukar untuk Amelina mendapatkan ‘job’ pada harga tersebut. Bukan merendahkan keupayaan penyanyi tersebut, namun rasanya dengan harga yang sama boleh dapatkan penyanyi muda yang lebih popular. Apa pun diharap syarikat pengurusan Amelina berfikir sedalam-dalamnya sebelum meletakkan harga untuk artis naungannya. Jangan kerana harga yang mahal tak ada tawaran yang diterima. Harga mestilah berpatutan dan berdaya saing. Tak gitu? Sumber Mstar Online.

P.S: Wajah terkini Nur Syafiqa, mangsa torehan di Pasir Putih

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

44 responses to Harga Untuk Persembahan Amelina Cecah RM14,000?

  1. mas idayu says:

    nak tanya cikit..sekarang amelina TAK ADA GIGI ker..??????

    k.bai..

    0

    0
    • mahal sangat says:

      mahalnyaaaaaa 14k ? -_________-

      0

      0
      • kikilala says:

        dia dh buat istikarah dpt petunjuk suruh letak harga cmtu.. jgn main2 dgn amelina y’uolls.. insaf mok tau..

        0

        0
        • mila says:

          Lebih baik ambik Shila Amzah. Muda, suara power, versatile…semua lagu boleh bawak.

          0

          0
        • Mak Jemah says:

          14k??? ambik budak2 AF lagi berbaloi kot…

          0

          0
        • Sofiah Latjuba Muller says:

          @kikilala,,,, hahahah,,,,,terbaik !!!!
          kalau solat istikharah berbalik pd dangdut alamatnya solat tu x cukup ler tu. at least kena solat 7 kali 7 malam.

          0

          0
        • Baby AA says:

          buat comeback pakai hijab..album nasyid/ketuhanan lagi boleh diterima public kut. dangdut ni sorry la, dah terkubur sejak taun 2007.

          0

          0
        • sedap2 jgk lagu amelina says:

          Tak minat dangdut tapi sejak kecoh dia muncul kembali, aku search lagu2 dia sebab nak ingat dia nyanyi lagu apa dulu2 tu..
          Bila jumpa, tak dinafikan lagu dia banyak yang top2 dan best2 didengar.
          Aku yang tak dengar dangdut pun boleh layan juga, mungkin sebab dah kategori lagu lama. biasalah, lagu lama ni makin lama makin sedap didengar.

          0

          0
        • Anonymous says:

          tak sia2 buat istikarah uolss…. sekali show 14ribu, 18kali show dah berapa??tu pun klu makcik amelina tak semput la..

          0

          0
      • Olga says:

        tak aci, gambar #2 tu mengedit guna cam360…hehehe

        0

        0
    • ann says:

      kalau letak mahal2, tapi suara / nyanyian ke laut china selatan… mmm…

      0

      0
    • melati says:

      “cari rezeki halal” katanya…boleh ke statement cenggitu?

      0

      0
  2. bedah bedot says:

    Bukan main lagii…..14k weh…..

    0

    0
    • Kiah Kongo says:

      OK ler tu buat comeback ala manja kan. Zena Zain pon 50k satu show. Tok Tie pun sama lebih kureng utk 30 mins. Bayar musician- 5k. Sewa baju, mekup dan rambut (salon butik May Ling / Kam Pooh Pooh Cheras)- 1.5k

      0

      0
  3. aku says:

    kurrr..kurrr

    0

    0
  4. emelinnot says:

    14 ribu??ishhh kalo aku jd penganjur rasa cam rugi ja setakat ambil makcik ney yg dh tua dok bergelek2 atas pentas tu..ngeri wey..

    0

    0
  5. Anonymous says:

    oklah tu..x mhal x murah.. lgpun rmai knal dia nie..
    drpada artis af bru kluar dh dpat 10k wat psembahan (bbaloi ker)

    0

    0
  6. nuri says:

    ajai mesti nak buat duit.. takkan dia amik amelina suka suki jek

    0

    0
  7. makjemahjournalist says:

    tak suka dangdut. pada saya amelina tak boleh masuk kategori penyanyi pun. banyak lagi yg bergelar penyanyi di Msia ni yg lgsg tak boleh menyanyi, tak patut diambil menyanyi..sekadar rupa @ sexy itu lah kriteria wajib di Msia…kebanyakannya hasil product reality show mcm AF dan lain2..tgk aje Mawi tu..tah apa2 tah…harapkan glamour aje la..hanya jac victor dan satu dua yg lain aje ada talent..yg lain, maaf cakap laa…kelaut..

    0

    0
    • anon says:

      Antara penyanyi2 yg tak layak langsung jadi penyanyi sb suara tak sedap …yg teratas sekali ialah MAWI. Heran sngt2 mcm mana blh diterima masuk AF, usahkan menang. Suara dia tersngt lah tak sedap. Agaknya dia pernah dengar tak suara dia…. First time dengar dia nyanyi aku tergelak besar. Merosakkan lagu je. Yg nombor dua…NORANIZA IDRIS….suara ke laut, cuma lagu je blh tahan. Mcm mana org blh amik dia menyanyi. Jac Vict pun tak berapa sedap..
      Penyanyi2 yg bersuara sedap ni mcm….Aida agil, rozita izlyn, jamal abdillah, latif ibrahim, khaty ibrahim, juliza adlizan…

      0

      0
  8. gugugagalara says:

    14 k tapi nyanyi kelaut mcm mas idayu tak blh jgk..kikiki

    0

    0
    • Sophea Loren says:

      Aku tak minat Amelina. Geli telinga dengar lagu dangdut. Asyik terbayang lelaki2 tua gersang gelek kat kelab dangdut. Yucks!
      Tapi bila dengar Amelina menyanyi live masa rancangan HLive dgn Pak Nil, emm..sedap lembut suara dia rupanya. Lunak.
      Sedih juga bila mengenangkan dia kena pelihara 6 org anak lepas kena cerai. Nak kondem pun tak sampai hati.

      Kalau itu je yg Amelina mampu buat utk sara hidup, terpulanglah pada dia. Semoga terus kuat menghadapi cabaran hidup.

      0

      0
      • zairin says:

        Kesiannya dengr .. berat mata yg memandng, berat lg bahu yg memikulnya tetapi matlamat tak menghalalkn cara. Ingtlh dlm al quran ada Allah brfirman Setiàp ank2 ada rezkinya termasuk diri kita. Jngn takut pd kemiskinan. Allah juga melarang dn memberi amaran dngn tegas kpd hambaNya jngn mencari rezki sumber Haram dan juga Syubahah krna Allah nyatakn bumiNya ini luas dan carilah rezki dngnnya.

        Klu nak buat juga, plzlah jngn kluarkn kenyataan2 yg sngt sesat. Kasihannya kita sbg manusia tdk terbandingan dgn Allah aza wajalla krn Dialah yg Maha Mengasihani dn Maha Mengetahui apa yg terbaik utk diri kita.

        Ramai kat luar ni ibu2 tunggal ank 7 8 ada yg lbh malah ada diantra ank2nya itu Oku. Mrk berjaya mmbesarkn ank2 hingga ke prgkat uni dn ank2 smuanya berjaya cnth spt ibu jiran sy. Smuanya ank2 yg soleh solehah dn brjaya srta bongsu celebrl palsy.Mmbanting tulang memcari rezki halalan toiyibah. Hasilnya dunia sdh nmpk dn tuaian yg sbnr2nya .. Insya Allah di akhrat kelak.

        Klu ada masa readers BN pergilh ke Prsatun ibu2 tinggal lihat bgmn mrk mmbesarkn ank2 mrk. Lgpun Pst zakat dn JKM sedia beri bantuan. Pokok pangkalnya Iman Dn Taqwa dlm mencari rezki itu. Kita sbg umat islam pun ada jg peranan dlm menolong mrk jk mampu dn setidak2nya doakan buat ibu2 tunggal ini dlm mengharungi hisup mrk. Wallahu a’lam.

        0

        0
    • Anonymous says:

      u mesti xpenah tgk mas idayu nyanyi selain dangdut kan. she can even sing tradisional song perfectly. jgn underestimate org.i x minat pun mas idayu tu just hair tu tertengok kat youtube dia nyanyi lagu madah berhelah..

      0

      0
  9. Mak mah naik angin says:

    Ada ghupe fafau sesikit

    0

    0
  10. Anonymous says:

    mcm x kena sj jwb kata dah solt istiqarah… dah terang2 menyanyi to salah… suara to aurat.. ni dah nyanyi.. siap pakai skirt pendek.. rmbut lagi… aduhai.. kalau kata x cerdik, marah… jgnla dibagi jwpn kata dah buat solt istiqarah… bg sjla jwpan lain..

    0

    0
    • anon says:

      suara tu aurat??? cer gih bagi tau kat hajjah siti norhaliza tu. Suroh dia retire je dari dunia seni, org dah muak asek duk tengok muka dia je bertahun2….

      0

      0
  11. kutu says:

    yang kes cmni mashitah tak nak komen ke??

    0

    0
  12. Anonymous says:

    lol

    0

    0
  13. Anonymous says:

    banyakkan lah amal ibadat kerana kiamat
    semakin dekat…
    banyak tanda2 besar sudah muncul…

    0

    0
  14. minah jambu tlajak habis merah says:

    14ribu tu ok laaaaaaa tkde la mahal sangatttt untok penyanyi mlayu malaysiaaaaaa ape aje la korang ni huh ! penyanyi lama lebih mahal kalau nk di bandingkn ngan penyanyi baru yg baru nk belajar nyanyi tu…kalau nk tau amelina punye suara ok tk ok ha bayar 14ribu dulu jangan nk main hembossssssss aje cakap yg bukan2 !! kalau tk berani bayar 14ribu gi dudok one koner sudaaaaaaaaaa…. lov u amelinaaaaa….ashik ashik ashik ashik ashik nak bercintaaaaaaa…amcm ok ?

    0

    0
  15. Linzy Longkang says:

    saya cadangkan tv3 suku jemput amelina buat persembahan khas kat ajl nanti sure naik rating

    0

    0
  16. Kak Kiah says:

    Rumah kata PERGI, kubur kata MARI.
    Kertu.

    0

    0
    • minah jambu tlajak habis merah says:

      apeeeeee yg kau merepekn niii ? kertu ape kertu huh ! kalau dh tk minat amelina tu diam2 sudaaaa jangan banyak songel !

      0

      0
  17. ahli muzik says:

    Amelina antara penyanyi yang boleh menyanyi live yg sangat bagus, tak perlu pakai banyak teknologi macam penyanyi sekarang. sambil menari lagi, macam stacy, tak tahu kalau beliau masih boleh melakukannya lagi. tapi dengan latihan yg cukup pasti boleh. just do it girl! we want quality

    0

    0
    • minah jambu tlajak habis merah says:

      betol tu minah jambu sokong ngan kau…macm stacy tu emmmmm gi balek tido suda laaaaaa nyampah huh ! kalau amelina ok pasal kalau dia dangdut gelek pon tkde la tetek nk goyang2 tol tak…tapi kalau stacy lonjak sana lonjak sini kalau dance cantek tkpe la jugak ! ni dance setakat nk goyang2 kan tetek ajeeee eeeeeee tk bekenan minah jambu ngan si stacy ni huh ! lov u amelinaaaaaaaa….

      0

      0
  18. enott says:

    ok la tu..dia wat show kt singapore..org singapore kaya2..apa ada hal..to kak alin..all d best..jgn layan penyapu buruk dlm blog ni..hahaha

    0

    0
  19. abang pada jebat says:

    anon weyy! hang ni semua tak sedap..nak sedap makan cokodok la sedap !!

    0

    0
  20. abang pada jebat says:

    anon weyy! hang ni semua tak sedap….nak sedap masak sendiri la makan !! haiiihhhh!!

    0

    0