Written by AbangNara | March 5th, 2013

Menarik sungguh tajuk artikel yang dikeluarkan di Mstar Online ini.  Agak kasar ayat yang dikeluarkan oleh David Teo tetapi Abang Nara dapat memahami apa yang cuba disampaikan. Kata-kata ini diluahkan selepas ada sebilangan kecil artis yang pernah bernaung di bawahnya menyatakan MIG penuh dengan mainan politik.

david teo

Yang terbaru ialah kenyataan Aeril Zafrel yang menyatakan dirinya diaibkan dengan pelbagai tohmahan dan ‘cakap-cakap belakang’ segelintir pekerja MIG. Namun bagi David Teo, hanya artis yang tak ada otak sahaja akan mengeluarkan kenyataan sebegitu. Kata David Teo:-

Pada pendapat saya hanya artis yang tidak ada otak yang kutuk saya sedangkan yang ada otak atau dalam erti kata lain yang bijak elok sahaja dengan MIG. Cuba lihat contoh seperti Lisa Surihani, Maya Karin dan Farid Kamil, mereka tidak pernah memberi masalah dan kami juga senang bekerjasama dengan mereka. Artis baru seperti Wawa Zainal, kami juga senang bekerjasama dengannya. Tidak ada pula saya dengar mereka tidak puas hati dengan MIG

david teoAbang Nara pernah berurusan dengan David Teo dan orangnya memang sempoi dan simple. David Teo ternyata kecewa dengan perbuatan sesetengah artis yang keluar daripada MIG dan mengutuk syarikatnya itu.

Sebagai syarikat pengurusan, sudah menjadi tanggungjawab kami untuk menjaga dan menyimpan segala rahsia artis-artis kami. Tetapi sayangnya, mana-mana yang keluar daripada MIG, ada yang mengutuk kami pula. Dan kepada Aeril, tahukah dia banyak rahsianya yang pihak kami simpan? Jika saya buat kenyataan, pasti dia juga yang malu. Malah kontrak dia dan pihak kami juga belum lagi tamat sebenarnya.

Rasanya memang perkara biasa untuk sesebuah syarikat besar ada pihak yang tidak berpuas hati di antara satu sama lain. Bukan senang untuk David Teo menjaga hati kesemua anak buahnya. Kenalah pandai-pandai membawa diri. Takkan semua benda nak disuapkan. At least kenalah berusaha untuk menaikkan nama sendiri. Tak gitu?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

143 responses to Hanya Artis Yang Tak Ada Otak Kutuk Saya – David Teo

  1. keledek panas says:

    dunia artis penuh dengan drama dan gossip murah. masalah yg dicari padahal tujuan utama nk naikkan nama dengan mudah. tolong la popular kerana bakat..

    0

    0
    • Obe Gemuk says:

      Tak kesah la David Teo artis ko nak kutuk ke tak…. dah memang syarikat ko suka buat filem taraf cerekarama… mana org tak marah. Filem2 Metrowealth mostly tak best… tahap sampah la kiranya. Buat filem pon sekadar tangkap muat je… please la mr david, buatlah filem yg berkualiti.. ko tu jutawan, tapi masih buat filem yg aku rasakan langsung tak layak digelar filem… pastu kalau pelakon, asyik muka yg sama je… dulu Lisa dgn Sam.. skrg ni Yana Samsudin plak… ishhh tak faham aku dgn ko mr david. Buat filem bebanyak tapi ade ke yg menang FFM?? Nak masuk top 5 pon tak lepas…. macam mana la filem malaysia nak maju kalau ada produser yg sekadar fikirkan keuntungan je… igt quality win over quantity.

      0

      0
      • DASAR GEMUK says:

        apa yang tak puas hati sangat dengan MIG ney.. sepatutnya kita sokonglah filem-filem dekat Malaysia ney, negara kita kot.. Kalau dah kat internet aku rasa kau la orang pertama sekali laju mendownload..kan2!!! takkan la diorang nak jual cerita yang tak de tujuan tak semestinya untuk keuntungan sahaja.

        0

        0
        • Sedeh sangat lah says:

          Nak sokong apa jadahnya ???

          Filem tahap budak2 PMR. Tolong la, mak bapak aku tak hantar aku belajar tinggi2 nak suruh beli tiket tengok citer2 yg tak berfaedah macam keluaran MIG neh. Baik aku jual kolegen lagi bagus..dapat jugak komisyen. Ni tak, asyik2 muka same jer, jalan cerita ke laut sesuai di flush macam sisa kumbahan dalam toilet. Penulis2 skrip plak macam baru habis SPM.

          Nampaknya zaman Yusof Haslam kembali menerajui industri filem2 tempatan. Buat file asyik nak untuk je. Yang rugi anak2 kita Melayu ni lah.

          0

          0
        • Apek Bodoh says:

          Filem2 dia tu yg tak ade otak..nak cakap orang lain plak !!!!!??? Alahai…

          0

          0
        • Beutiful Jayanara says:

          Lisa Surihani tak naik/suam suam kuku sebab pernah berlakon filem sampah kau la.

          Cuba berlakon filem Suhaimi Baba, Mamat Khalid mesti meletop. Ada Maya Karin, Eja, Umi Aida, Sharifah Amani nak berlakon filem2 longkang kau yg tak bermutu tu? Artis2 sedih baru nak naik saja nak berlakon filem murahan kau itu..

          0

          0
        • Masuk Truck Alam Flora says:

          MIG @ boring !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

          0

          0
        • Bungkus Saja Lah says:

          YA !!! BUAT FILEM DAH BERPULUH-PULUH TAHUN TAPI….BILA FFM TAK PERNAH TERCALON….MAKNA NYA????

          0

          0
        • Klorox says:

          Wahai adik2 serta abang2 dah juga kakak2 sekelian, marilah kita muhasabah diri, keluar dari kepompong zon selesa dan maju kehadapan. Boikot segala bentuk anasir-anasir yg membelenggu masyarakat supaya kita tidak leka dengan filem2 yg tidak mendatangkan faedah hanya mementingan jualan tiket semata dan juga komersial. Bangun lah anak Melayu…

          0

          0
        • Tak baik tau kutuk-kutuk orang….

          0

          0
        • K Bye says:

          Dimana ada MIG & David Teoh…..disitu ada sampah !

          0

          0
        • sedih ke.?? says:

          btl2 sedeh sangat lah kau(sedeh sangat lah) ni..carut2 org thp pmr,spm bagai..kau tu hebat sangat ke.??hebat sangat ke jual kolagen tuh.?komisyen lah sgt..menipu bangsa sendiri pon elok ke.?

          0

          0
      • bunga wangi says:

        tak baik la kutuk2 mcmtu…at least david teo ni berani bg peluang kt artis2 bwu nk up…sblm ni pn Lisa n Sam xpopular pn tp tup2 lps msk MIG bg peluang brlakon trs femes mng award lagi dorg ni…Yana pn skg populariti dye tgh naek lau nk berbanding dlu xde sape pn knl yana tu sape..Aeril tu pn start org knl nme dye mse msk MIG.xbaik la jd kcg lupekan kulit.Klu ade xpuas hati bwk bbrbincg jgn nk dok canang satu msia.Sekian.TQ

        0

        0
        • Olga says:

          MIG ni rajin buat filem! tp semua tarap sampah!
          company MIG ni x buat research ke?

          0

          0
        • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

          RAHSIA APA TU MR DAVID?
          KALAU ADA VIDEO ATAU GAMBAR ABG AERIL GELI2.. BAK LA KONGSI BOLEH TENGOK RAMAI2!

          0

          0
        • Otak Ada Isi ? says:

          kasi ticket free pun aku tak hingin. yg pergi tengok kat panggung semuanya anak2 melayu/islam yg menyedihkan. bangsa dia sendiri pun tak ingin dan peduli langsung. pelik lah aku …

          0

          0
        • Anonymous says:

          filem ko mmg x best David Teo…kalo ko ngutuk org xpe pula bile ada artis tegur ko x leh terima pula..blah la…

          0

          0
      • Jemah says:

        Betul, David Teoh ni buat filem2 nak rosakkan mentaliti Melayu dan anak bangsa. Menanam racun dalam mentaliti anak2 muda bila tengok filem2 David Teoh otak jadi lemau dan tak mengasah minda. Sampah sarap sangat kan????

        0

        0
        • Jack The Jemah Slayer says:

          7 petala cinta, syukur 21, syurga cinta, dua kalimah.
          Sampai hati cakap filem camni sampah sarap, kan? kau tengok contoh artis MiG

          Diana Amir, Pierre Andre, Aeril Zafrel, Nuremy Ramli, lepas diberi peluang berlakon filem islamik, buatkan dorang tergerak nak mendalami ilmu agama alhamdulillah. kalau tak caya p tanya Diana Amir kat fanpage dia…

          P/S: penerbit lain berapa ramai yg buat filem Islamik? atau at least berani letak genre “islamik” dekat trailer, poster etc? sila senaraikan aku nak gak baca

          0

          0
        • Belah Lah says:

          biasa lah ‘ca ya nun’ mata sepet ni..ingat duit semata. kualiti filem mcm bangkai. busok siut filem2 dia.

          0

          0
        • Anonymous says:

          dok ckp sampah sarap ler apela ni la org kite taw nk mngutuk je…kalau terer sgt cube korg lak wat filem…mampu???nk tgk hebat sgttt ker korg

          0

          0
        • Sedih Kau says:

          puak2 yg menyokong MIG ni pun bukan saja sampah malah kuman dan juga iblis2 nak duit melayu saja…. :(

          0

          0
        • Haliza Misboon says:

          asal komen sket dh disuruh bt pilem sniri..
          komen sikit.. suruh bt niri.. tu la mentaliti org kita..
          camne nk membangun kalu xleh tima komen org.. wat mende suma syok sniri la.. sbb xleh tima pendapat org..
          masing2 ada kerja masing2.. kalu jd nelayan nk disuruh bt pilem.. abes tu nk suruh debit tio ni p tangkap ikan ker?

          0

          0
      • Mak Obe Gemuk says:

        filem yg taraf cerekarama tu la yg ko donlod dulu.. pastu bg mak ko tgok.. an? an? an?

        0

        0
        • Kak Pon says:

          Filem MIG selalu memperbodohkan penonton2 taraf Sinetron Indon..

          0

          0
        • Bebal says:

          Dia cakap ada jgak hujah yg bernas…. tapi ko?? kaitkan dgn mak org plak.. terserlah kebodohan disitu..

          0

          0
        • JKLM says:

          sinetron indon yang bodoh tu jugak la yg buat orang ramai dok dpn tv ptg2..xyh nk kutuk2..manusia ni suma sama je…

          0

          0
      • Don says:

        1. filem yg menang award ffm pun lepas ke rm1 juta
        2. taraf cerekarama tapi MiG lead lebih 30% dari keseluruhan kutipan last year, ce tengok kat finas :)
        3. Manapun artis yang dipilih kalau tengok kat mana2 memang pilihan peminat. awak tak minat mungkin sbb awak suka golongan minoriti mungkin.

        Mana produser yg tak fikir untung? nak buat filem bukan jual kacang buncis, kalau tak roll back money camne nak buat filem lain? kalau tak banyak filem camne artis-artis & krew-krew filem nak cari makan? jadi despatch?

        kita cuba pandang apa2 industri atau bidang dari macam2 sudut, ekonomi, sosial, long term dll. Insyaallah mulut kita takde la bau busuk sangat :)

        0

        0
        • Pigidahhhh says:

          mulut busuk tak pe boleh kumur ngan Listerine, jangan otak busuk macam filem2 keluaran MIG ni. Tak ade obat….kwang kwang kwang…

          0

          0
        • Samura says:

          mulut busuk atau mentaliti kau yg busuk??? hendak seribu daya, tak nak serbu dalih dik. daripada buat cerita melalut rempit saner, hantu sini, kapcai saner, gangster sini, baik simpan duit labur buat filem yg menaikan nama malaysia. ini tidak..tak habis2 nak kaut untung jangka pendek. bila orang boikot, kau tahu plak nak melalak satu malaya. kalau najis kau beri pada orang , setaraf jamban awam dan loji najis la syarikat kau nanti !

          0

          0
        • alam says:

          confirm peminat cerita2 sampah ni…

          0

          0
      • hanya penonton yang tak ada otak saja yg menonton filem anda, david teoh

        0

        0
        • Standing Ovation says:

          Ya, komen paling berbisa hari ini. (Bangun sambil tepuk tangan tanda sokongan)

          0

          0
        • agree says:

          tgk dia komen dlm rancangan RATU tv Suria Singapore pun dah nampak tahap pemikiran dia macam mana..

          0

          0
        • David Arumugam says:

          cakap bahasa melayu pun berterabur nak marah orang pulak? kalau dia ada otak pergi la belajar bahasa melayu. bodoh betul ..

          0

          0
      • MIG ehem says:

        dia nie bukan pengarah,pelakon,atau sbgainya dia ni businessman saja mane ade peduli

        0

        0
      • Anonymous says:

        btl tu obe gemuk ada sesetgh filem dia spt mempersendakan islam..filem ntah apa2 semua smnya jer tulah filem dia skrg mn pnh box ofice dah..

        0

        0
      • Anonymous says:

        nak kayo..apo kesah quality..yang penting poket ponuh..hmmmm

        0

        0
      • Mata KeAtas says:

        filem2 dia tiada satu pun yg senonoh. semuanya samer je lawak bodoh.

        0

        0
    • suka Sabree Abu says:

      ouh..ariel zafriel tu artis bwh mig ek..

      0

      0
    • Malia Maliana says:

      aiyakkkkkk mr david bila mau angkat saya berlakon?

      0

      0
    • Misz Bee says:

      Dah tak best baca komen2 di Bnara ni. komen2 tak ada isi. Dulu ada pakcik selitone. Setiap komen dia buat luar kotak dan ada isi. Bila baca komen dia terasa nak membalas. Kadang2 ada pantun. Gosip biasa2 pun jadi menarik bila dia komen.

      0

      0
      • apa nak buat. mostly pembaca nara ni mentaliliti taraf darjah 6 dan buta seni (bukan saya). masuknya dalam page gosip. lepas tu bajet lebih mulia daripada abby abadi. padahal berak di tepi pantai bersanding runtuh pelamin.

        0

        0
      • jojo says:

        dah lama tak ada berita dari selitone…. pegi bercuti ke?

        0

        0
        • Tapauwau says:

          dia kena fitnah dalam gosip BN. ada org kata dia puji komen dia sendiri. Terus selitone tu merajuk. Sedih juga baca komen last dia hari tu. Jujur betul komen last day dia. Tapi yang membenci biasalah, ramai.

          0

          0
        • Sulu Berbulu says:

          tak ada apa2 lah, dorunk semua bergurau jer dgn Selitone, Selitone yg over terasa, tapi gue pelik jugak kenapa nak terasa sgt. klau betul tak puji komen sendiri ok fine, tak perlu terasa sgt. tgk gue tiap2 hari kena hentam kt blog ni tapi still steady

          0

          0
        • Tapauwau says:

          Salih yaakob kena hentam pun terus nak berpencen. Kan selitone tu umur ala ala SY juga. krisis umur kot?

          0

          0
        • pecah lobang says:

          seliton puji lawak komen nya sendiri….hahahaha

          0

          0
    • Jagung kukus says:

      Kalau nk naik nama, xpyh la buat cerita cm gini…. Ntah apa2 la si Aeril ni…

      0

      0
    • jejaricoklatcelup says:

      Dari segi pengurusan syarikat Mr. David maybe x ade masalah pada mata saya tapi dari segi pengeluaran filem2 yg sangat2 tidak nermutu dan boleh dikatakan ‘sampah’ ini yg menjadi masalah. Dalam setahun, boleh dikira begitu banyak filem2 di bwh syarikat dia keluar. Kdg2 smpai 2, 3 filem kalau nk dicompare dengan syarikat laIn, tetapi adakah ianya benar2 berkualiti? To name a few filem2 yg benar2 bermutu dan tidak sampah hanyalah beberapa kerat sahaja. Yg keluarnya filem2 sampah ini lah yg menyebabkan para penggemar filem2 Malaysia merasakan hanya membuang waktu dan duit sahaja untuk ke panggung. Jadi, lebih baik download di youtube sahaja dar bersusah payah menghabiskan wang untuk benda2 yg tidak bermutu, betul x? Tak macam filem2 luar negara lain kalau dibandingkan, minta maaf saya cakap, cukup2 mengecewakan. Jadi salah siapa?
      Dan bagi2 artis yg baru nak meletakkan nama, bijaklah memilih produksi, dan jangan hanya nak popular, janji job masyukk, org kenal sudah. Tapi kalau dikira dari sudut kualiti? Tepuk dada tanya selera. Amatlah merugikan bakat2 baru ini sebenarnya pada pikiran saya. Kuantiti harus seimbang dengan kualiti maka barulah industri perfileman kita sama2 berkembang. Ingat, perfileman adalah cerminan masyarakat dan dapat dihubungkan melalui apa yg nk disampaikan oleh pengarah. Banyak benda yg boleh kita kupaskan melalui filem yg kita hasilkan. Bukanlah secara membabi buta sahaja kerana filem perlu dihasilkan dengan berilmu dan bukan berorientasikan keuntungan semata-mata.
      Apa2 pun, to Mr. David tahniah saya ucapkan kerana banyak memberi peluang kepada bakat2 baru untuk berkembang dan berjaya menjadikan syarikat beliau begitu gah di Malaysia. However, to be a good money-maker, being a good film producer must be considered too. Mungkin, Mr. David perlu mengetatkan syarat2 untuk mana2 filem yg dikeluarkan agar lebih bermutu dan tidak sekadar tangkap muat sahaja. Apa2 pun, peace no war, sokonglah industri perfileman negara. ^_^ Y

      0

      0
    • Ponik says:

      FILEM MIG…KASI TIKET FREE PUN AKU TAK NAK PERGI TENGOK. BUANG MASA. LAYAN DRAMA TV3/ASTRO RIA LAGI BEST !!!!!!!

      0

      0
  2. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    cina babi mana lak nih…kau tuh yg takde otak…buat film sampah syok sendiri…eiii tolonglah, kasi tiket free pun x hingin aku nak nengok films kau…aku buat korek telinga je tiket tu pastu baling kat muka bini kau yg mcm berok mak yeh tuh

    0

    0
    • Lantak kau says:

      Kau xnak tengok dah la..tiket free kau taknak, kalau ada kat youtube sah2 kau nak tgk jugakkan…

      0

      0
      • Sweet minah jambu merah biru says:

        kenape ngan kau ni mira babi la ape la pesal ni ! mentang2 dia bukan islam nk kutok2 dia ke ! kalau artis prangai tk macm sial tkan la si david ni nk marah n ngamok tok takkkkkkkkkkkkkkk !!! jangan salah kn daviddddddddddd je bila dia marahhhhh..minah jambu rasa ape yg david cakap ni memang betol …kadang2 artis ni dorang tk sadar diri dengan prangai dorang yg macm musibot tu ! dh dpat duit lakonan dh kenyang duit dh habis pas tu kutok si david pulakkkkkk !!! ok mr david lu angkat gua jadi pelakon sudah laaaaaaaaaa gua leh berlakon jadi orang gaji pon tkpa asal kn duit masok …lu kasi gua peranan rembat laki orang pon gua boleh gua tk kesah punyaaaaaaaa ok !!! lu mintak bang nara gua punya hp no ok !!!

        0

        0
    • suka suki jiran sebelah rumah ko says:

      astaghfirullah al azim bwk2 mngucap ler xbaek dok kutuk2 org…yela tu nth2 setiap kali dpt tiket free ko yg terkinja2 hepi bebeno…dlm hati je ckp xnk padahal…smbg sndiri…=DDD

      0

      0
  3. yana says:

    First..hehe

    0

    0
  4. miss mong says:

    to mr david..lu pnya flem sume wa tk minat.sekian terima kasih…

    0

    0
    • dean says:

      Miss Mong, tatak minat tapi masih nak comment. makna masih juga menonton kan. mr david is like shaw brothers dulu make a lot of films and $ and also make a lot of chances for artis to have job. and he really so generous with his own staff.

      0

      0
    • ponti says:

      tak minat dok diam2 sudehhhh

      0

      0
  5. kopiko says:

    kes ape nih??..spe aeril tu?..

    0

    0
  6. Anonymous says:

    makin lama makin malas org nak komen…abg nara nak jadi full time wartawan gosip buatlah betul2. Ini banyak copy paste….kan2 artis pun xkenal abg nara ni saper?

    0

    0
  7. Shhh says:

    MR. DAVID LU PUNYA FILEM KENA LBH BERKUALITI..MUNGKIN SESETENGAH ARTIS TU DA BENDA TAK PUAS HATI DGN LU..TPI LU MGKIN TAK HERAN SAMA INI ORG..SEPULUH PERGI SERATUS DTG MINTAK KEJA SAMA LU..APA LU KISAH KAN..KALO TK TAKAN PIERRE DAN FARID SANGGUP DTG CRI U BLIK..U PUN KASIHAN SAMA NI DORG..LU BGI PELUANG..SBB LU SAJA YG BYK DUIT…

    0

    0
    • Sweet minah jambu merah biru says:

      betol tu gua caya lu mr david kalau lu bikin pilem lu ambek orang2 pelakon lama gua caya pilem lu pasti terangkat punyaaaaa ! lu pecaya cakap gua….lu jangan ambek pelakon baruuuuuuuuuuuuuuuuu aja !! lu try ambek jamal abdillah berlakon n sofea jen gua cakap ngan lu david kalau lu ambek diaorang berlakon gua caya pasti meletop !!

      0

      0
  8. Ape2 la says:

    Mr David.. tolong la jgn pakai artis yg sama je utk filem akan dtg. Naik bosan dah tengok trailer asyik2 muka yg sama je. Kualiti filem jugak perlu di pertingkatkan lagi..

    P/s: Pray for Lahad Datu sabah.

    0

    0
  9. adoyai says:

    spe aeril zafril ni?..tahniahla..sbb ko berjye buat aku google nme ko…huhuhu

    0

    0
  10. sekadar komen says:

    nak tanye la kt mr.david..
    kenapa stp kali filem mig yg kuar kt pawagam mesti ada muka yana samsuddin yang jadi heroin? kalo tak jadi pun, mesti jadi pelakon pembantu.. nak kata cantik, takla cantik sangat.. nak kata berbakat, asyik terjerit2 jer kat dalam dialog.. eee..susah nye nak cari pelakon yang ada bakat sekarang nie..kalo setakat cantik pada muka tapi kayu dari segi lakonan, baik tak payah masuk industri seni..buat semak jer..

    0

    0
  11. zuu says:

    To Misz Bee,pas bce komen ko bru aq prasan yg dh lame Uncle Selitone x memberi komen kt blog Beautiful Nara ni,rindu la ngan komen Uncle,dh besara ke dri blog BN ni???

    0

    0
    • Anonymous says:

      die merajuk bile ary 2 ade komen lain kate die buat komen lain utk puji pd komen die sndiri…hahahaha..ape aku ckp daa..ko phm x..ntah betul ntah idak..

      0

      0
  12. Anonymous says:

    org ceh.. mmg camtu.. jangan diberi muka… lama2 nak berkuasa.. muka bnyk baik… hati manyak busukkk

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Shut up u david!pigi lu masuk itu komnis lg ada ong maa..tak perlulah u nak mengutuk artis2 melayu sebab yg menaikkan filem2 u yg tak bermutu tu pun dari kalangan artis2 melayu gak,kalu bangsa cam u berlakon belum tentu u sampai tahap ni maa..

    0

    0
    • Ang Ang says:

      Wow…. rasisnya komen! Kalau ko reti baca anon, David tu bukan kutuk semua artis Melayu. Dia puji Maya Karin, Lisa Surihani dan Farid Kamil jugak kan? Sebab artis2 tu okay je.. Yg dia marah sebab artis baru skarang ni suka sgt buat hal…. Itulah, mak ayah suruh pergi sekolah belajar membaca, bukan tidur.

      0

      0
    • mulut celupar says:

      geng martin luther ni..david xkutuk artis melayu,ko tu yang buta hati xpandai baca,sila baca betul sebelum mengutuk org.bongok..

      0

      0
  14. Anonymous says:

    aik, bang nara..x da plk nk blok komen2 yg mcarut n ada prkataan binatang haram..kata automatik blok..tp aku tgk komen samakn manusia dgn binatang haram tu ada lg…plz lh abg nara..make ur promise become true..sila ltak security lh ckit biar komen2 yg keterlaluan trus diblok..harap maklum..

    0

    0
    • ................ says:

      anon.2.20…dia delete kalau ada nama lofa kesyangan dia jer la……

      0

      0
      • Anonymous says:

        hak tui…klu komen yg sah salah d cc agama islam,kau x nk blok nara tp komen org kutuk lopak..kau automatic blok yea…baik x yah jd blogger je nara klu nk pilih kasih antara artis n agama..pkir2 kn lh nara ooii

        0

        0
  15. Anonymous says:

    Ye la..sy pn ternati2 mana pak cik selitone x ada bagi komen…dh x buka BN ke dia…kalau dia bagi komen membina..y si olga tu plk asyik suka mengondem jer tahunya….pasal cina y d atas tu aku malas nk komen la…setahu aku la..aku pn dh naik muak sb filem dia asyik2 org y samaaaaaaaa jer……

    0

    0
    • rubiah says:

      yer betul…sekurang2nya tak adalah suma filem dan drama dia tak berkualiti, ada gak yg okay. terbaru drama ruby, best aja tgk…jgn cepat nak kutuk sblm btl2 menilai..

      0

      0
  16. Aku la sape lagi says:

    Walaupun filem David Teo ni mmg takde kualiti pun, at least lagi best dari tengok filem Prof. A. Razak Mohaideen tu.

    0

    0
  17. Abg Keladi says:

    Ish… Isu camnie pun nak gaduh… yg si Aeril tu dah kenapa? Kalau ada yg xpuas hati, bincang la secara matang.. bukan buat kenyataan kat media… Ape daa… Tak kuasa abg nak lyn semua nie….

    0

    0
  18. Bunga Raya says:

    Spe si Aril nie?? Majistret? Lawyer? Nak publisiti free ke? Ce letak gambo dia sekali leh teman tilik….

    0

    0
  19. J.Lopak says:

    Kalo si Aeril tu tak puas hati, tak boleh ke jumpa DT bincang? Klo bg kenyataan kat media, memang takkan selesaikan masalah.. Lagi rumitkan ada.. Dia pn ada kontrak lagi.. klo kata pihak DT ambil tindakan, mcmne? Pikir le dulu sblm buat tindakan….

    0

    0
    • fairus sulaiman says:

      sorry la ayat kasar sikit ye , kau ni pun lagi satu xde otak macam si david teo ..memandai je .. FYI si Aeril tu dah jumpa dgan david teo face to face akhir tahun lpas dan david teo sndiri yg bersetuju tuk tamatkan kontrak dia .. means dia dah xjadi artis MIG sejak awal tahun ni lagi . . bukan takat dia je, ramai lagi artis MIG kuar, feroz khan dan fizo omar pun kuar gak …

      0

      0
  20. fairus sulaiman says:

    EH, sejak bila pulak Maya Karin ni jadi artis MIG or pernah kerja dgan MIG ?, rasanya xkot .nk tumpang glamour ke david ?, jgan smpai Maya Karin balas pulak kenyataan xde otak kau tu david . . ” saya xpernah kerja dan xkan bekerja dgan MIG, jangan babitkan nama saya ” although i highly doubt she will say that ,she’s smart not like u mr david

    0

    0
    • Hud Hud says:

      Semoga Tuhan merahmati Encik Fairus Sulaiman kerana telah membuat telahan tanpa bukti. Semoga semua orang memaafkan tuduhan beliau yg tanpa usul periksa. FYI, Maya Karin memang pernah menjadi artis bawah MIG. Cuma dia dah keluar. Kalau malas sgt, anda boleh Google. DT pun bukan bodoh. Takkan dia nak buat kenyataan yang salah.

      0

      0
    • Fairuz Sukiman says:

      Buat pengetahuan ko Maya Karin mmg dlu pernah jdi artis bwh MIG la…byk kowt artis2 skg da femes dulu asalnyer dr MIG gak yg korg dok kutuk2 tu…lau xcaye ko google ok jgn nk tuduh membabi buta.

      0

      0
  21. Anonymous says:

    yg komen2 ni msti dari staf2 kilang yg xtau ape2 psl bisnes..-_-

    0

    0
  22. aku budak kampung says:

    ape lah artis sekarang ni, buat ape2 pun cuma nak naikkan nama sendiri je tapi tak fikir kesan kemudian hari..

    0

    0
  23. ZIE says:

    mr.david xkn cari pasal kalau xde org yang cari pasal.. ramai artis skrg buat gosip smata-mata nak naikkn nama je..

    0

    0
  24. jantung says:

    apa lah Ariel ni buat gosip semata-mata nak naik kat nama la tu..hehe

    0

    0
  25. Hantu Muntah-Muntah says:

    siapa aeril ni? top 5? bintang paling popular? glamor benor?
    Sam, FK, YS elok je bertahun2 kat MIG tu..

    0

    0
    • Sweet minah jambu merah biru says:

      aeril adek izwan pilus ke? aeril yg mana satu niiiiiiiiiiiiiiii ???????? bang nara tooooolong siasat aeril yg mana satu si david ni maksud kannnnnnnnnnn ok !! lov u bang naraaaaaaaaaaaaaaaaaa !

      0

      0
  26. Azura says:

    takyah nk kutuk2 sgt la…think positif ok…kalau bkn MIG yg bg peluang kt artis2 bwu nk up ni tak kmanenyer dorg…cthnya lisa n sam dulu org xknl pn tp skg femes siap dpt award lagi..skg turn yana plak populariti naek…ni berkat MIG yg bg peluang kt dorg.

    0

    0
  27. bunga kembang says:

    takyah nk kutuk2 sgt la…think positif ok…kalau bkn MIG yg bg peluang kt artis2 bwu nk up ni tak kmanenyer dorg…cthnya lisa n sam dulu org xknl pn tp skg femes siap dpt award lagi..skg turn yana plak populariti naek…ni berkat MIG yg bg peluang kt dorg.

    0

    0
  28. saya lalala... says:

    otak ade cume tak gune dgn betul jek… filem krg kualiti pun tp santai jugaklaa… bolelaaa layan anak2 mak pak tgk filem dia… tak berkualiti pun ramai gak yg pergi tgk.. filem berkualiti pun belum tentu org nak tgk… ikut citarasa masing2laa… pilihan ditangan sendiri…

    0

    0
  29. bunga kembang setaman says:

    takyah nk kutuk2 sgt la…think positif ok…kalau bkn MIG yg bg peluang kt artis2 bwu nk up ni tak kmanenyer dorg…cthnya lisa n sam dulu org xknl pn tp skg femes siap dpt award lagi..skg turn yana plak populariti naek…ni berkat MIG yg bg peluang kt dorg.

    0

    0
  30. mulut celupar says:

    aeril zafril ni jenis xkenang budi..kbye.

    0

    0
  31. sultan sulu iii says:

    bosan la korg ni….mcm mne la malaysia nak maju..klu penduduk die sendiri x support antara satu same lain…-_-

    0

    0
  32. coo-cing says:

    Lebih baik korang doakan penduduk Sabah dan perwira2 kita..

    0

    0
  33. Charnaz says:

    David Teoh lapar duit buat filem macam tahi ..busuk la weii, korang pun pergi hidu gak !!!!!!!!!

    0

    0
  34. Roundtable says:

    Ini le namanya cepat melatah dan tak boleh terima kritikan.Sungguhpun ada nama dan kuasa tak bermakna semua yang dibuat betul…syabas buat Aeril,walaupun anda pelakon yang tak seberapa tapi anda berani bersuara…tak le ikut telunjuk orang aje..sampai bila bangsa kita nak diperkotak-katikkan.Jika jadi pengikut dan penggangguk aje sampai bilapun susah nak berjaya..Filem-filem MIG kebanyakannya(bukan semua) kurang kualiti.Itu le akibat terlalu banyak filem yang ditayangkan dalam setahun

    0

    0
  35. Anonymous says:

    Mulut celupar 4:15 ko memang betul2 mulut celupar!apasal ko bodoh sgt pigi sokong cina apek ni?utk pengetahuan ko dah ramai artis2 di bawah mig ni ada masalah ngan david teo,sampai ada yg keluar dari mig…dah tentu2la si david teo ni yg bermasalah!kita jgn hanya dgr kenyataan dari 1belah pihak je,and 1lg aku rasa si david ni pilih kasih kot…apapun aku tetap sokong org melayu kita

    0

    0
    • Anonymous says:

      Sori to say..aku bukan nk bersifat perkauman,tp bg aku kaum cina ni slalu mnjadikan kaum2 melayu sbagai kuli batak diaorg..buktinya byk kdai2 yg jd bos/tokeynya adalah cina,pastu pekerja bawahannya kebanyakan melayu,bila tak puas hati kita di maki,sampai bila kita nak jd alat pd diaorg?maaf kalu bahasa aku sedikit kasar,kaum melayu pun bukannya nak tolong bangsa melayu, makcik2 and kakak2 sanggup beratur panjang kt pasaraya yg rata2nya hakmilik cina..langsung tak di pandangnya kedai milik org melayu kita kat kampung2..kalau kita tak tolong bangsa kita siapa lg??patutlah org cina kata melayu bodoh,jd sama2la kita memartabatkan bangsa kita sendiri,yg sudah tentunya2 beragama islam..jgnlah asyik duk agungkan bangsa lain yg hanya menyembah tokong dan berhala!kpd kaum cina dan juga kaum india,tak semuanya teruk..ada juga yg berhati mulia,so maafkanlah sekali lg kalau kata2 aku ni boleh buat korang terasa..

      0

      0
    • Anonymous says:

      Aku sokong aeril..dia rajin solat 5waktu,david teo rajin sembah tokong..hihihi

      0

      0
    • mulut celupar says:

      hei anon!! ko salah 1 artis bermasalah tu ker!!! kau sentap kenapa?? racist lah kau ni!! mesti kau pernah minta kerja ngan david tp dia x bg kau kerja,tu kau pandai2 cakap david tu pilih kasih! puiiii!! melayu kita konon..hipokrit!

      0

      0
      • Anonymous says:

        Wei mulut celupar!skrg ni aku ke ko yg sentap?aku komen psl david teo..yg ko tak puas ati ngn aku kenapa?ko kaum kerabat mig ke??dah nama pun ruangan gosip,ikut suka ati aku la nak bg komen apapun..hak masing2la, aku ada komen psl ko ke?takde kan..yg ko mulakan dulu maki aku mcm2 tu apa kes?ko ni mesti spesis mkn,tido je kt umah kan..pastu duk mghadap internet 24jam!pastu mulalah nk mencari kesalahan org,kesian aku kt ko..ko elok baca je tak payah komen lg baik

        0

        0
        • man daging says:

          ko cool sudah la..xyah nak menggelabah emo….ko 2 yg keje mengadap pc jew…aku rase ko la pelakon yg bermasalah 2….ko ni kan..ke ko….ko komen2 kutuk2 org ni ko dpt duit kew..??? matang la sket beb..

          0

          0
        • Anonymous says:

          Mulut celupar dan man daging ko ni org yg sama ke?nape ko yg menggelabah emo skrg?hahaha..relaks ar bro,peace no war..aku tak kuasa nak bgaduh ngan ko,sebab aku tak berminat,sungguh pun aku mengutuk si david tu tp aku jg lg bhasa aku,takde pulak aku nak ckp dia bodoh ataupun takde otak..tp ble org komen cakap aku bongok,aku pun panas gak bro..bhasa tu biar cantik.ok cukupla setakat ni je,kalu ko tak puas ati lg teruskan mengutuk aku, sebab tu akan menunjukkan ko sebenarnya yg tak matang

          0

          0
  36. Poyo says:

    Bodoh la apek ni, filem2 kau macam najis…kau marah orang plak dah. Eeee, rimas laaaaa

    0

    0
  37. ikah masin says:

    Aku tak nak kalau Davit teo ambil aku sebagai pelakon filem..takut semua filemnya aku sebagai sasaran watak watak utama…tengokla c yana syamsudin wawa zainal intan lyana..mereka pun bosan dah kerja bersama davit teo ni…kerna hampir semua filemnya tangkap muat je..

    0

    0
  38. ikan masin says:

    Lisa suri pun popular di sebabkan filem filem lain lagenda budak syaitan ombak rindu.davit teo tak abis abis perasan diri sendiri ke..

    0

    0
  39. David Menyampah says:

    David Teoh = David Sampah !!!!

    0

    0
  40. Lagubestbest says:

    Politik pejabat selalu terjadi pada sesetengah orang je david teo.. Budaya tikam2 ni selalunya berlaku di kalangan pekerja biasa.. bila dah naik tingkat lebih tinggi.. sampai meja setiausa david teo tu biasanya dah xde politik pejabat dah, sebab ‘hasil politik pejabat’ dah jadi kertas kerja.

    PS: Maybe sbb politik pejabat ni la hampir semua filem MIG adalah sampah. Bukan niat nak mengutuk, tp bila dah terbeli sampah sekali dua, tak sanggup rasanya nak support dah. Tau la bisnes, tapi fikir la juga dari sudut kami sebagai penonton.

    0

    0
  41. Teoh Gedik says:

    Kau pon penah kutuk orang,Perasan bagus.pegila buat filem cina.tengok boleh kaya tak.sikit2 touching.BOSAN

    0

    0
  42. ayam kampung says:

    wahai Ariel Zafrel sedarlah bahawa MIG yang menaikan nama lagi nama anda…korang ni xbaik kutuk2 menambahkan dosa jer..baik mendoakan aje yang terbaik untuk diorang..

    0

    0
  43. sultan utara 23 says:

    dari korg bisng2 psl bende yg x berfaedah ni…baik korg bersiap sedia berkemungkinan budak2 aku akann menyerrang serawak -_-“

    0

    0
  44. satu malaysia... says:

    Sebab org ade otak lah org kutuk kamu. Kamu ingat semua yang kamu buat tu semua betul ke sampai org tak boleh kutuk. Kutuk mengutuk ni biasalah. Sepatutnya terimalah setiap kutukan and kritikan secara positif, so that next time you boleh improve lagi ape2 yg you buat sekarang. Sombong betul cina ni. Ada sebab lah seseorg artis keluar dari syarikat kamu. Hari ni masa kaya raya and tengah naik, bolehlah wat statement kata org bodoh, tak lama kalau syarikat kamu lingkup, agaknya kamu pergi bertapa dlm gua, tak nak jumpa org……hidup ni ibarat roda. So jgnlah terlalu angkuh..

    0

    0
  45. Dang Kunyanyang says:

    opssss!!!! sape Aeril tu?? pemes ker?? mmg dasar cari publisiti murahan artis ni, kata dah berhijrah tapi mulut longkang!! dan yang korang kecoh2 dengki ngn David Teo tu knape??!korang dengki kan sebab x kaya macam beliau… pikir guna otakla jgn guna lutut, kalau MiG tak keluarkan filem memang industri filem kita ni hidup diibaratkan pasir yang tandus…!

    0

    0
  46. not my style says:

    SORRRYYYY AKU PUN XKNL SAPE AERIL TU…NI LA ARTIS SUAM2 KUKU KALAU NAK UP JE BUAT KONTROVERSI SENDIRI….KESIANNNNN

    0

    0
  47. hahas says:

    aeril zafril?
    xsuke tgok dia berlakon ,pnt aku tgok lakonan dia dlm janji shirah kt tv3 tu, kaku
    mungkin david teoh sakit ati sbb si aeril ni jenis ckp belakang, xpuas ati ckp depan r!
    tp cari david ni kasar la pulak
    aish..dua2 pon salah ni
    to Aeril: kalau nk kuar dr MIG kuar je senyap2,xpyh nk buruk2kn org
    to David teoh: sila belajar ayat yg lebih lembut utk tegur org

    0

    0
  48. David Telor Kecut says:

    Mulut jantan nie bising..!! nyampah ak gan david telor seko nie..

    0

    0
  49. keldi says:

    Bukan tak nak sokong filem tempatan tapi malangnya kualitinya dan jalan ceritanya sangatlah menghampakan. Tengok tajuk filem je dah cukup untuk buat saya tawar hati. Contoh: Cinta Strawberi, Wawa Semput, Jin Toncet pebenda tah tu, Kembar Siang.
    Asal boleh je buat filem. Memang saya tak akan tengok filem tempatan di pawagam. Tunggu je raya nanti, ada la main kat tv. Sekian.

    0

    0
    • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

      kau baru tau film2 malaysia nih mcm longkang?

      aku dah lama abaikan…low kelas…lelebih lagi cina babi MIG nih punya produk…

      0

      0
    • lalalala says:

      Jin toncit tu cite hantu kak limah 2 ler…xde kna mengena dgn MIG pn…ish3 malu2

      0

      0
  50. oct1883 says:

    aku taknak kutuk mr david nanti dia cakap aku takde otak plak. :P neway, aku nak tau apa rahsia mr david pandai buat duit. kaya raya dah skarang. :D congrats mr david! biasala tu adat idup dah senang ni, ade je orang nak mengutuk tak puas ati a.k.a dengki. nak tegur pun biarla berasas n jangan takat nak tegur n kutuk je tapi takde bagi cadangan bernas.

    0

    0
  51. neelopak ketiak says:

    To david teo…jgn amik pusing sgt kutukan2 xberasas dorg ni…semua nyer dasar dengki sebab u xamik dorg berlakon.Hope pasni u amik i berlakon filem u akn dtg ok i dah lame teringin nk berlakon dlm film u….plzzzz=(

    0

    0
  52. Bunga Merah Punyerrr says:

    dasar lupe daratan!!!!ishhhh tula artis2 bwu nk up bwu brlakon 1,2 filem trs lupa daratan xingat jasa org yg bwk dia ke dunia lakonan ni.PHUIIIIII

    0

    0
  53. Kobis Bunga says:

    Wow, kalau cerita Melayu cepat jek kutuk…. Kalau cite luar, mati-mati pertahankan… sedangkan cite luar pun bukan hebat sangat.. copy paste jugak.. cuma ramai buat tak tahu sebab produk ‘luar’….

    0

    0
  54. Salmah says:

    Sebagai peminat filem2 melayu sy merasakan bahawa filem2 MIG masih ada yg bermutu dan xsemuanya dikategorikan sampah.Contohnya filem Syurga Cinta dan terbaru Salam Cinta yg banyak memberi pengajaran dari segi islamik.Sy tabik dgn produksi David Teo kerana masih yakin mengeluarkan produk2 islamik wlpn producer melayu kte sndiri xyakin mengeluarkan filem2 genre islamik.Tahniah dan harap ada lagi filem2 seumpama ini.Sbg rakyat Msia jgnlah kte trlalu mengagung-agungkan filem luar dan cubalah bersama-sama memajukan industri perfileman kita.

    0

    0
  55. Y so serious? says:

    Sudah2la.. bincang secara baik2 kan senang… Malaysia nie pun bukan besar.. Industri seni pun bukan besar jugak… Dari gaduh sesama sendiri, baik selesaikan scr matang…

    0

    0
  56. yaya says:

    yes tolong selesaikan cara baek pls…jgn gaduh2 mcm mana industri seni nk berkembang kalau masing2 nk cr salah org tp slh sndiri buat-buat xnmpak

    0

    0
  57. nini says:

    berbincang la dan cari jalan yang terbaik ye Ariel supaya ianya selesai dengan baik

    0

    0
  58. minah kampung says:

    jangan menuding jari ke arah sesiapa tanpa bukti ye kawan-kawan…xpayah nak mengutuk2 buat menambah dosa anda sahaja..

    0

    0
  59. m says:

    mmg tahap xxxx kau nie teo,pegi buat filem cina,

    0

    0
  60. Zain Sardin says:

    MIG nih cam kilang barang buatan China kuantiti jer lebeh quality nan hado, dlm byk2 pelakon sorang dua jer yg naik pastu dok recycle muker sama, citer pon taraf drama dari Sri Lanka jek, adukkk en david teuk, duit manyak tuh invest laa film yg ada quality baru bole jual film mesia kat dunia, jgn pikir mo simpan nak kasi angpau jek time CNY so dpt press coverage.

    0

    0