Written by Bella | May 15th, 2017

Tidak mahu anaknya, Yusuf Iskandar menjadi mangsa pedofilia, pelakon Hanis Zalikha memberitahu beliau akan berjaga-jaga dan memastikan setiap foto yang dimuat naik di Instagram sesuai untuk tatapan umum.

Untuk makluman anda, pedofilia adalah gangguan seksual yang berupa nafsu seksual terhadap remaja atau kanak-kanak di bawah usia 14 tahun.

Pedofilia memang satu perkara yang agak membimbangkan.  Sebagai ibu, saya letakkan batas untuk muat naik gambar Yusuf yang tidak terlalu terdedah hingga boleh bawa kepada kejadian yang tak sepatutnya berlaku. Isu ini sangat meluas seiring dengan kemajuan teknologi masa kini, memang agak sukar nak kawal. Jadi,lebih baik saya berjaga-jaga dan sentiasa pantau laman sosial Yusuf dari semasa ke semasa.

Yusuf yang kini berusia 11 bulan sudah mempunyai 1.4 juta pengikut di Instagram. Telatah comel Yusuf sering menjadi perhatian pengguna media sosial

Sumber Berita : Utusan Online

27 responses to Hanis Zalikha Tapis Foto Anak Di Instagram : Elak Jadi Mangsa Pedofilia

  1. y says:

    tapis? you kidding me lah kan? you have a separate instagram account for your child. penuh ja gambar yusof tu

    45

    0
    • Anonymous says:

      Bodoh jugak hanis ni ye. Kalau betul nak protect anak ikut lisa and yusri tu takda buat account pun. Ini sibuk show off anak. Kalau nak pakai alasan ‘sebagai kenangan’ ko private la account tu untuk family members je. Kenapa? Tak best eh tak ramai boleh puji??? Acah je statement demi keselamatan konon. Practice what u preach lah

      51

      0
    • Tyien tyien says:

      ig bujibu pun..dlu suka tgk ig bujibu sbb bujibu kiut sgt..skg xbest da, da mcm 2nd ig utk yusuf da..semak dgn gmbar yusuf

      19

      0
    • Anonymous says:

      apa kata ko bagi statement mcm ni,

      “yes betul saya memang nak anak saya famous dan jadi duta yakult mcm Lara so boleh dapat duit banyak untuk bayar expenses yusof pada masa depan”

      you are welcome

      31

      0
    • anon says:

      poyo hanis zulaikha ni ..
      tang mana anak dia ni bleh menang di meletop pun tak tahu lah

      16

      0
    • lara tak lara says:

      tolonglah hanis hairul
      kalau nak protect anak dari dulu lg sejak lahir
      malas nak komen
      aku pun ada anak, tak ada nya nk buat ig fb bagai
      jauh lagi perjalanan anak2 kecil ni
      takperlu fon tv bagai kalau nk didik anak ni.

      13

      0
      • belacan says:

        ya..la skrg baru sedr ke ..”pedofillia”…knpa x sejk lahir…btu lh ckp “lara tak lara”…
        anak u tu biasaje…tak lh comel sgt…biasa2 fhm jelah…

        1

        0
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      dh la tk laku.. lagi2 nk sebok ngan anak kt instagram mengarot kan..! dh bertudung n tk berlakon tu dudok la diam2 jaga anak n laki..! ape takot peminat2 semua akan lupa pada hanis zalikha ke ??? menyampah tengok huh !! jangan berangan nak berlakon lagi lah !! berlakon ngan laki aje suda….!

      2

      0
  2. ohAku! says:

    tah bengap jenis cmne hanis ni? acah2

    7

    0
  3. worldfullofidiots says:

    mereka berdua ni kerja apa ye? sampai sekarang i x tau apa contribution mereka…

    19

    0
  4. Suasuwei says:

    Ooo…pedo memang suka tengok kanak2.yg x pedo pulak suka tatap gambar mak Dan kawan2 mak.

    2

    0
  5. sentap says:

    gigih promote anak dlm ig…tp still x jd duta mana2 produk…

    9

    0
  6. anonta says:

    yakult pegi jepun ramai2 tu.. family scha, fauziah gaus & hanis zalika
    jakel yusuf untuk baju kanak2.. tgk ig yusuf

    0

    2
  7. nyah says:

    kesian gila publisiti,tak yah nak tapis2 lah kau laki bini ada lagi ke peminat,sama la perangai dgn sha-wal tu sana sini dok jaja anak yg tak berapa nak comel tu…anak retis paling glamour dan cantik ,one and only saja .dlm msia ni anak che ta-zain yng lain2 tu sila terima hakikat anak korang so so je ok

    9

    1
  8. Maklong kopi 0 says:

    Lara ikut muka sape..

    0

    0
  9. Eyeee says:

    Tapis lah sangat..mcm tak betul je statement ko ni wahai hamis jalika oiii..
    Kemain duk tayang anak..tapis la konon..

    tayang anak jela mampu..nak harap ko laki bini , mana nk ade job pon kan..wakakak
    artu ada baca artikel, hamis jalika nk amik job belakon dah plakkkk…
    tak yah la wehhhh

    2

    0
  10. hye says:

    apa kata kalau takyah langsung buat akaun instagram untuk anak kau

    1

    0
  11. Anonymous says:

    tapis camner tu….x faham…tgk byk jer pic Yusuf open for public viewing.

    1

    0
  12. anon says:

    Takyah tapis2 pun, jgn upload terus gambar2 anak ko. Dua ekor ni ingat dia popular ke???? Nobody cares laa psl dia or anak dia. Perasan je lebih……

    1

    0
  13. KT Pari says:

    NOBODY GIVES A HOOT ABOUT YOU OR YOUR FAMILY…and again who are you??? Oh, right a nobody, so shut up and get lost…

    4

    0
  14. She says:

    COUPLE PALING HIPOKRIT DI MALAYSIA.
    COUPLE PALING SUKA SHOW OFF

    0

    0
  15. Anonymous says:

    attitude lagi kampung dari org kampung

    0

    0

Leave a Comment

Optional