Written by Bella | July 7th, 2015

Hanis Zalikha yang masih lagi menyesuaikan diri untuk memikul tanggungjawab sebagai seorang isteri mengakui beliau lebih selesa untuk menjadi seorang pengacara kerana mempunyai waktu kerja yang lebih fleksible berbanding berlakon selain ingin meluangkan masa bersama suami tercinta Hairul Azreen.

Jika beliau ingin berlakon sekalipun, pelbagai aspek yang Hanis perlu ambil kira sesuai dengan imej seorang wanita bertudung. Hanis juga menyimpan hasrat dan merasa lebih teruja untuk bekerja disamping Hairul dalam sesebuah karya.

Untuk saya berlakon, banyak aspek yang perlu diambil berat sekarang memandangkan sudah bertudung dan memegang status isteri orang. Ada juga skrip-skrip yang ditawarkan namun setakat ini, belum ada yang saya mampu penuhi karakternya.

Lagipun sejak berkahwin, saya lebih teruja untuk bekerja dengan suami kerana lebih senang. Bukan meletak syarat perlu ada Hairul jika mahukan saya tetapi jika tawarannya sesuai, apa salahnya.

Tatkala ditanya tentang perasaannya sebagai isteri berkenaan kerjaya Hairul yang juga pelakon, setakat ini beliau meletakkan kepercayaan yang penuh terhadap suaminya itu dan yakin beliau mampu menjaga diri.

Memang wujud sedikit perasaan cemburu tetapi  beliau mengenali Hairul sebagai pelakon maka perlu menerima diri suaminya itu seadanya.

Sekarang Hairul masih dalam fasa bermanja dengan saya. Dia hanya mengambil tawaran berlakon telefilem berbanding drama kerana mahu lebih masa dengan saya. Kalau bercakap tentang adegan-adegan mesra atau panas dengan pelakon wanita, saya tidak perlu meletak syarat kerana Hairul sendiri tahu menetapkan batasan untuk dirinya.

Di awal perkahwinan memang semuanya indah belaka, harapnya Keknis dan Hairul dapat mengekalkan keindahan dalam berumah tangga sehingga akhir hayat dan jangan pernah berhenti untuk mencintai diantara satu sama lain.

Sumber Berita: Kosmo

 

42 responses to Hanis Zalikha Mahu Berlakon Bersama Suami

  1. chillex says:

    Suka betul nak highlight kan ‘manja’ tu, kenapa eh?

    0

    0
    • Anonymous says:

      konpem aku xkan tengok!

      owh btw takde tudung laen ke..kate hantaran 90k..
      tudung tu buat majlis inai, tu jugak pakai kemane2..laki bagi kot..huhu

      0

      0
      • K bye bye says:

        artis sendu… :(

        0

        0
        • Anonymous says:

          dedua blakon “kayu”

          0

          0
        • Anonymous says:

          Enough la … Berlakon dalam bilik je!

          0

          0
        • noks says:

          Xpela hamis, ko ngan laki ko duduk jela diam2 kt umah bermanja2 ye. Tak payah berlakon buat semak je. Tak paham aku nape nk publisitikan kapel kanak2 ribena ni

          0

          0
        • Jom says:

          Rakyat ‘serang’ Najib di Facebook, Twitter: Rata-rata rakyat menyuarakan tidak puas hati dengan keadaan negara dan mendesak Perdana Menteri berundur.

          0

          0
        • kllkl says:

          lepas kawen ni makin selekeh pulak aku tengok dorang ni. dengan rambut hairul mcm tu, dengan tudung hamis macam tu…ermmm.. xyah belakon la.hauk je aku tengok.

          0

          0
    • Lovelyvic says:

      Yo la…..
      Kowang berdua je la yang paling manja kat dunia..
      Menyampah…
      Tengok Lisa dengan Yusry..
      Kaya, lawa, hensem, pakej complete… takde pun riak mcm kowang 2 ni,

      0

      0
      • lola says:

        Ya Tuhan….
        Sudah2 la cte pasal diorg ni!
        Naik muak, naik muntah, naik darah aku!!!

        0

        0
        • zarazara says:

          muak giler kan.. celebrity category apa diaorg ni? berlakon kayu, mengacara sengau. harap show off jer..
          rimas pulak aku dgr citer manja2 diaorg ni..

          0

          0
    • joy says:

      before kahwin nampak manis elok je taknak melebih lebih pasal hubungan (kekdahnya) lepas kahwin memang kena over publicize hubungan macam ni ke?

      0

      0
  2. sendu.. says:

    omg..meluat aku dia nie…bajet punya style

    0

    0
  3. minah says:

    kenapa artis-artis sekarang suke bagi steament menjengkelkan?

    0

    0
  4. minah says:

    kenapa artis-artis sekarang suka bagi steament yang menjengkelkan?

    0

    0
  5. cik piNgu says:

    ayat abg nara mcm sinis jer…

    ”Di awal perkahwinan memang semuanya indah belaka, bla..bla..”

    hahaha.. abg nara mcm menyampah sb nk tunjuk sgt diorg tgh bahagia kan sampai kua statement “dalam fasa bermanja” then terus sound hanis “di awal perkahwinan semua indah belaka” hehehehehehe..

    0

    0
  6. Miss Bunga says:

    Masalah nya ade ke orng nak tgk korang berdua berlakon ??

    0

    0
  7. powerpuffgurlzzzzzz says:

    semoga kenis & hairul dmurahkan rezeki dpermudahkan segala urusan .. dan bbahagia hingga akhir hayat….(doa yg baik2 je tuk korg)

    0

    0
  8. Bobby says:

    FASA BERMANJA? EUWWW. XPAYAH NAK MENTION SGT BLH X? ANNOYING TAW?

    0

    0
    • anon says:

      Everytime die sebut perkataan manja, terbayang laki dia merengek mintak nenen.. sorry.. but thats the imagine that comes to my mind. so dah dah la emphasize manja tu.. org lain pon ada suami.

      0

      0
      • kakmona says:

        hahahahahha kannnn.. poyo la hanis ni. jd blogger je la wei. p update inibelogsaya tu balik. blh work from home. xyah la berenggang2 dh dgn herol tu.

        0

        0
  9. heh says:

    poyo la hanis ni..bermanja konon..mcm ko sorang je ada laki..hal rumah tangga x payah nk canang sgt..manja ke ape ke..kang bercerai maluu

    0

    0
    • N says:

      hahaha betul setuju!
      xde la nak mendoakan cerai berai tp manis perkahwinan tu simpan la sendiri.

      0

      0
      • heh says:

        betol..bukan nak mendoakan smpi bercerai tp kalau in case jd pape in the future, sendiri tanggung malu..

        0

        0
        • N says:

          ha kann.
          kalau boleh simpan,simpan la sendiri.
          tayang ape perlu sudah.update biase2 kat ig tu ha.
          kalau dah jd ape2 nnt malu,time tu mula la keluar la ayat propa lain plak.
          TOLONG HORMATI PRIVASI SAYA.

          0

          0
  10. N says:

    statement kalah diva hokay.
    x berlakon pun xpe kot,harap muka je la ade market.bakat nye nan hado.

    0

    0
  11. badang says:

    pegi la pempuan mabuk pil kuda…charge konon baik la…puuuiiiiii

    0

    0
  12. Anonymous says:

    si hanis ni berlakon pn kaku ..sebuk nk berlakon sama ngan laki..pesal aku tengok pas kawin ni mcm selekeh je..pakai tudung pn gaya mcm org malas pnya style..hek eleh…mcm le dia ad laki seorg…aku nk tnye le..si laki dia ni sebenarnya kje ap?kje berlakon jer ke???????

    0

    0
  13. lala says:

    Hanis, ko tak perlu jelez ttg laki ko. laki ko tu bukan byk job berlakon pun.. ko pun sama…

    0

    0
  14. pokokpakupakis says:

    ishh ..ishh… semua komen x membina lgsg …. hairul tu ada company sendiri larr.. x kenal maka x cinta…. sepatutnya belia muda remaja mcm ni kita jadikan contoh…cantik luar dlm..kerja kuat …muda2 dah bina masjid… x pernah tumpang kesenangan org tua…. all the best for u keknis & hairul

    0

    0
  15. anon says:

    apalah korang ni tumpang gembira sudah lah,tak payah lah nak iri hati…dah rezeki mereka,kita usaha lebih lagi kalau nak mewah mcm mereka

    0

    0
  16. grrr says:

    partner yang paling menyampah selepas fauziah ghous & suami…suke canang 1 dunia konon bahagia

    0

    0
    • akupunmanjaweiiii says:

      Honeymoon mood….sama gak mcm tempat keje baru….mula2 semua manis2…dh dok lama baru tau…

      0

      0
    • Anonymous says:

      Setuju sgt…aku pon menyampah pasangan dua ekor ni….kalo bahagia sgt tk payah dok canang sgt le….buat org meluat jer….sat lgi keluar cerita bercerai berai ramai pulak yg bepuk tangan….simpan sdiri2 sudah….puuuiii

      0

      0
  17. pak mat says:

    eish serius aku menyampah tgk si hamis muka jantan ni ngn hairul ni. lps kawin makin menjadi2 poyonye. control la sikit. mmg artis sendu n bajet pon. geli geleman aku baca statement ko kuar hari demi hari. tak abis2 la ngn manje ko tu. ‘skrg hairul fasa bermanja ngn saya’? eiwwwww..sumpah geli pstu dpt imagine ngn senyum n gelak fake dye slalu buat tu. nk tnjuk family dye je best, tiptop. ikut perangai mak dye la ni ske show off. chow!

    0

    0
  18. ciknanad says:

    Dia bergurau je lah. Hanis ni bahasa dia memang sempoi dgn semua org setiap masa, ala2 macam cakap dgn kengkawan. Tu yg keluar that ‘manja’ word tu. Tapi ye lah, bila dia dah masuk dunia artis ni, kena la hati2 bagi statement sebab bukan semua org paham dan bukan semua orang sempoi

    0

    0
  19. pening says:

    artis ni kdg2 bg statement yg agk mnjengkelkan….ditambah lak ngn belitan BN yg saje nk bg org komen buruk di bulan pose ni…btw sorry to say hairul azreen ko x leh blakon…cerekarama die blakon dalam pelukan ramadhan tu clear la mmg die x bleh blakon hero…jadi supporting or budak2 nakal ok kot….tp bukan watak berat.hanis pn same.u all kne byk lg blaja…myb better u all venture into business or gi acting class…nasihat ikhlas ni…

    0

    0
  20. melina says:

    SERABUT Nye tgok, pakai lorgh tudung betul2, tecekik aku tengok. ko ingat kalau ko belakon dengan laki ko, aku nak tengok sangat ke? hadap ke? poyo x habis2!

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Nk promot diri dan laki le tu…untung2 ada org ambik depa jdi watak utama…hahhaaa belakun jdi pembantu pon belom tentu org nk tgok….artis sendu asik promot diri jer dri meminang spai le dh kwin…tpi kesian tk de org nk sponsor dan ambik belakon…kena keja keras lgi jual diri…hahahhahaa

    0

    0
    • Mak Jemah says:

      alhamdulilah..
      sekurang kurangnyer depa tk mintak sponser dr hang kn…
      bagusla kawen tkde sponser dr mane2 pihak, kawen pakai duit poket sendiri…
      namapk sgt Hairul ni kerja kuat cr duit…Ko Hado???

      0

      0