Written by Bella | July 4th, 2015

Hanez Suraya kini sedang bahagia melayari bahtera rumah tangga dan tidak lama sahaja lagi beliau bakal menimang cahaya mata, aktres yang sudah manis bertudung ini menyatakan rasa syukur atas anugerah yang tidak ternilai ini.

Sama seperti wanita lain yang hamil, beliau juga mengidam makanan tertentu selain mengalami alahan pada peringkat awal kehamilan.

Saya sangat bersyukur dengan anugerah tidak ternilai ini. Kami tidak kisah soal jantina sama ada lelaki atau perempuan kerana yang penting bayi sihat dan cukup sifat.Alhamdulillah, usia kandungan sudah mencecah 3 bulan dan berada dalam keadaan baik.

Seperti wanita hamil lain, saya mengidam nak makan sesuatu, tetapi cari sendiri dan mengalami masalah alahan bau wangian serta masakan. Malah, saya terpaksa sorok semua minyak wangi di rumah.

Pada masa yang sama, Hanez juga menjelaskan khabar angin yang beliau sudah bersara daripada dunia lakonan. Bagaimanapun, beliau mengakui buat masa ini beliau memperlahankan karier seninya untuk memberikan sepenuh perhatian kepada keluarga dan merencana untuk menceburi bidang perniagaan pula selepas ini.

Selepas berkahwin, anak dan suami jadi keutamaan saya. Saya juga menghormati permintaan suami yang meminta memperlahankan aktiviti seni. Namun, cinta saya terhadap bidang lakonan tidak pernah berkurang. Ada tawaran berlakon sebelum menunaikan umrah, tetapi terpaksa saya tolak kerana mahu fokus ibadah dan suami.

Insya-Allah andai ada tawaran selepas ini saya akan terima. Selain berlakon, saya merancang menceburi bidang perniagaan.

Indah je kan kita lihat kehidupan Hanez Suraya sekarang bersama suami tercinta Romie Razin Adilha. Semoga kebahagiaan ini berkekalan dan kasih sayang mereka berdua bertambah dengan kehadiran cahaya mata tidak lama lagi.

Sumber Berita: Harian Metro

28 responses to Hanez Suraya Nafi Sudah Bersara Daripada Bidang Lakonan

  1. Anonymous says:

    Menguap. Zzz

    0

    0
  2. Lopa says:

    Ye ke? Anyway, GST kan ada? Kenapa perlu naik harga tol dan minyak???

    0

    0
  3. Please Go Away says:

    Kalau retire pun x rugi apa2 pada negara!

    0

    0
  4. Anonymous says:

    Really?! :(

    0

    0
  5. Kaka says:

    pliz retire, nobody is checking you out!

    0

    0
  6. Anonymous says:

    ala ckp jela xde job.. xyah nk ckp somi suh perlahan sderhana perlahan tersgt perlahankn karier lah sgttt.. xde sape peduli punnn.. klu ko blakon pun aku kompom tukar chanel lain.. eeee mnyakitkn ati tgk muka ko lma2..

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Bersara ..jual kueh. Lagi untung.

    0

    0
  8. bljr mnjhit says:

    Xyah lh brlakon..duk je celah kangkang lki ko.itu yg ko nk slama ni kn smpi hncur kn umhtngga org.

    0

    0
  9. melati says:

    ader ker takder…..dlm lakonan, samer jer, kalau org tk suka sampai mati pun org benci..

    0

    0
  10. Anonymous says:

    WHATEVER!

    0

    0
  11. koll says:

    Yg komen d atas cam org yg sama jerr….

    0

    0
  12. Anonymous says:

    nak tebus dosa bila org dh lupa buat lagi

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Lets LOL “hahaha”

    0

    0
  14. Romie says:

    Lol hanes suraya

    Lol
    lol
    lol

    0

    0
  15. Anonymous says:

    PERAMPAS ..LAKI ORG

    0

    0
  16. Anon says:

    hanez suraya rasanya dia dah takde career dah kot dlm industri hiburan dah.tak paham why is she still trying sedangkan nak jadi pelakon kene ada support from public.mmg x laku la drama dia berlakon nnt kalau smua org mmg dh tk sokong dia kembali blk dlm industri ni.dear hanez i think better tk pyh dh kot berlakon tambah2 lg dh kawin dah nk ada anak just bersara je la terus.mmg dh tkde org dh nk tgk dah you ni berlakon.ini mmg kenyataan..terima la kenyataan yg industri hiburan is not your place anymore.

    0

    0
  17. kutipah binti kurap song says:

    Dok jela umh hanez soraya oii..kalau berlakon pun nnt dpt watak perampas watak jahat jer selalu.xminat la dah kawin dok jela diam2 ramai lg retis blum kawin lg fresh dr ko..ko hade??..kang laki kena kebas meroyan pulak nnt..dok umh jaga laki lebih baik sbb laki ko tu buaya..terpulanglah mau jadi apa mau jadi hantu mau jd buaya

    0

    0
  18. akujahat says:

    fokus ibadah?

    Allahuuuuuu

    0

    0
  19. allaboutmoi says:

    One prime example stereotype artis Malaysia, dapat songlap laki orang yang berduit sekarang duduk rumah goyang biji.

    0

    0