Written by Bella | November 30th, 2015

Hujung minggu lepas,  Liyanan Manan yang merupakan bekas isteri kepada Romie Razin iaitu suami Hanez Suraya memuat naik satu luahan yang menarik perhatian ramai.

Dalam luahan tersebut, Liyana tidak dapat menahan perasaan  gembiranya ketika  beliau terserempak dengan anaknya-anaknya di sebuah pusat membeli belah baru-baru ini. Liyana mengakui teramat rindukan cahaya mata beliau.

Alhamdulillah….syukur…aku bersyukur sgt pd Mu Ya Allah kerana telah mempertemukan aku bersama dia ‘Putra Adreeshah’ anakku walaupun dengan cara begini terserempak sewaktu dia sedang leka bermain video cam di SONY…ini adalah satu rezeki yang sangat berharga bagiku pada hari nie…setelah berbulan2 aku nantikan utk bertemu dengan mu syg…Ya Allah…aku percaya engkau selalu ada untukku walau aku dalam keadaan apa sekalipun…dan aku percaya walau dia jauh dari jagaanku pandanganku.

Engkau menjadi pengganti diriku untuk melindungi dia untukku…momm rindu sangat putra dan rayqarl…rayqarl walaupun momm xdpt mendakapmu walau sesaat td…tapi momm percaya 1 hari nanti rayqarl akan kembali ke dalam dakapan momm.

momm rinduuuuuuuu terlalu rindu dengan dua hero mommm putra dan rayqarl…ingat sayang…walau ape pun yang terjadi putra dan rayqarl tetap utuh dalam hati dan setiap dalam sujud momm inshaa allah…Ya Allah jagakan dia utkku…aminnn…aminnn…aminnn ya rabbal allaminnn…

Daripada luahan tersebut ia seakan menggambarkan bahawa Liyana sudah lama tidak bertentang mata dengan mereka sehingga ia mencetuskan gosip bahawa Romie melarang bekas isterinya itu untuk mendekati anak-anak mereka.

Bengang dengan segala tuduhan dan komen negatif yang dilemparkan kepada suaminya, Hanez Suraya menerusi akaun Instagram beliau meminta agar orang ramai tidak terus meghukum beliau dan Romie

Hanez juga meminta agar pihak yang mencetuskan gosip berkenaan mendapatkan sendiri kenyataan daripada Liyana sebelum membuat sebarang spekulasi.

Kami harap gosip ini tidak benar.  Meskipun rumah tangga yang dibina dahulu sudah runtuh, seorang ibu masih lagi mempunyai hak untuk bertemu dengan anak-anaknya.

Sumber Berita: Facebook Liyana Manan & Instagram Hanez Suraya

54 responses to Hanez Suraya Nafi Gosip Suami Halang Anak-Anak Bertemu Dengan Bekas Isteri Liyana Manan

  1. Nver will says:

    Biasa lh..mula2 kne nafikn.tnggu dh kcoh cite bru blh kutuk c hnez ngn romi lmbok ni.hnez,tlong ye..jgn nk bdjet suci sgt ye.smpi bla2,still d cop prmpas.

    0

    0
    • Mama says:

      susah dah nk percaya cakap ko ni hanez suraya hoi. ingat x kes yg dia cakap dia dah putus dgn si romie ni dulu? tetiba nk kawin. fool me once, shame on you. fool me twice, shame on me. not going to trust you…bitch!

      0

      0
      • Kiah says:

        laki bini sama je uolsss. sbelum kawin pun byk cerita2 x elok keluar. selepas kawin..ngandung pun ada lagi. elok lah dua2 ekor ni jadi partner…
        x habis2..x sudah2!!!

        0

        0
      • cili padi says:

        laaa, ingatkan dah mereput. hidup dua2 ekor ni x pernah aman. ada lagi ye kisah diaorang? cubalah jadi manusia dik. jadi insan yg terbaik dan berubah. nescaya aman dunia…

        0

        0
      • aku benci perompak jantan! says:

        dah perompak tu, duduk senyap2 je lah sis. kau tetap akan dilebelkan sbg perompak suami org….. sampai mati!

        0

        0
    • Anonymous says:

      “Tidak akan masuk syurga org yg memutuskan silaturahim!”
      (HR. Musttaqun `alaihi).

      Jangan ambil ringan benda ni. Tak kira dengan siapa- adik abang, emak, anak, kakak, jiran, office mate, sepupu, ipar, duai, sahabat….dan sbgnya. Bertambah-tambah pahala selepas matinya kerana orang-orang mendoakannya setiap kali disebut kebaikkanya…

      0

      0
    • Anonymous says:

      dah nak terberanak baby pun masih berkelahi? memang lah ko…x ingin langsung nak jadi manusia yg ada nilai2 murni. dari dulu…hati busuk poyo. sedihhh!

      0

      0
  2. hoi says:

    well hanez suraye.. dr dulu smpai skang ko slalu salahkan pihak sne..walau da terang2 ko mmg perampas..itu buat aku benci ..lagi aku benci bile tgk ko bermesra dgn harta paling berharge milik liyana. xkesah la kalo ko xsalah pon akibat ‘khabar angin’ ni.
    please la..aku bercakap ni sbb aku memahami hati seorang wanita seperti liyana. tolong la kalo aku liyana mmg aku jadi cm rita kot..anak tu mmg aku xkan bagi org lain ambil kasih syg dy especially dr org yg musnahkan kebahagiaan hidup dy sendiri..ko nk amik suami dayus tu amik la tpi anak tu harta liyana kot.moge anak dy membesar xlupe ibu kandung dy

    0

    0
    • Pekerja Gomen says:

      Sependapat….
      Dia ni mmg cakap takde berlapik…
      Rasa diri dia je betul walaupun dah jelas amat dia salah…
      Sekurang2nya belajarlah sikap merendah diri..
      Satu hal lagi… itu anak laki ko ngan bekas isteri dia..
      Yg ko sibuk enterframe dalam kes ni kenapa?
      Biar depa 2 setelkan sendiri…. mak ngan bapak dia hidup lagi
      Camprtangan kau hanya akan keruhkan keadaan yg sememangnya tak pernah jernih.

      0

      0
  3. ami says:

    Hoi hanez, ko ttp kena hormat liyana sbb dia ibu kandung kpd anak2 tiri yg ko tgh tatang skrg ni. Ko sapa nk sentap pastu backup laki ko bagai. Laki ko takde telo nk bersuara utk diri sendiri ke? bila anak dlm perut ko tu lahir baru ko tau perasaan liyana ni bila tak dpt jumpa anak2 dia. Tah2 bila anak kandung lahir, dera anak2 tiri plak. Sbb ko public figure la org perati je isu2 skeliling ko. Takyah nak blame liyana. Time ko sedap main ngn laki orang, tak sedar diri tu public figure ke? Kenapa skg baru sentap? Once jalang will be forever jalang. Tak cukup ke ko runtuhkan masjid org, nak start cari gaduh ngn ex wife dia plak. Mulut cebek ko tu kasi tutup la. Ke hari2 kena lobos ngn romie romeo tu pasal berani bersuara

    0

    0
  4. heyyou says:

    Sorry hanez! Not gonna believe u! Once a liar foreverrrr la penipu.mcm la org nk percaya ape u ckp.tak pyh susah2 nk jwb n bg statement. Nyampahh konon mcm dah good2 org nk caye die.pleaseeeee la.

    0

    0
  5. ayu says:

    nama jak dah pake tudung…si hanez tok..tapi perange macam ya jak x ernah berubah…cubalah tolak ansur ngan bekas bini laki ko ya

    0

    0
  6. mean girl says:

    Teruk nye ppuan ni.xtau nk ckp mcm mane dh.hati busuk foreverrrr.xcukup2 dengki dgn LM.hanez u sucks butthole!

    0

    0
  7. jjlun71 says:

    hanez suka salah kn pihak liyana..masa memula rampas laki org, suruh liyana mintak maap..tup tup konon clash…pastu tiba2 kawen ngn romie..banyak btul trick hanez ni yee..yg aku pelik pesal tiba2 hanez ni nk bsuara..senyap dah la biar laki die yg handle..tergedik2 nak bekap laki die..menang la ko di muka bumi ni wahai hanez..awk tu dah nk branak..ntah sempat ke x nk mintak maap kt liyana ni yer.dah tau anak2 liyana tu tak dijage oleh maknyer, ikut suka je upload gamba ank org..iyer la nak sakit kan ati liyana kan kann..jgn sampai 1 msia doa kan buruk2 kt awk time nak branak nie

    0

    0
  8. Apa says:

    Pihak sana ko cakap mcm nak ajak begaduh je. :p

    0

    0
  9. Anonymous says:

    makin tak suka tgk dua org ni

    0

    0
  10. analulu says:

    Ingat hanez kifarah Allah tu ada. What u do to people u will get back

    0

    0
  11. tulip hijau says:

    Elok sangat la tu… Suami isteri sama2 hipokrit. Dah la ko rampas suami dia, skrg nk rampas anak2 dia pulak. Huish, manusia mcm ni pun ada. Doa orang yg teraniaya xde hijab tau. Tunggu je la balasan untuk korang berdua nanti. Masa tu baru tau langit tinggi ke rendah.

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Actually Liyana x cakap pihak sana x bagi berjumpa anak2 dia , cuma cakap baru dapat berjumpa anak2 setelah sekian lama…
    Tapi x faham kenapa lama x jumpa sampai anak kedua seperti tak kenal mak dia sendiri n jelas nampak kesedihan anak pertama setelah lama baru dapat berjumpa emak dia….

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Kenapa Hanez yang terasa… sepatut Nye husband dia le yang jawab… dia patut berdiam diri saja… makan cili ke????

    0

    0
  14. tart cheese says:

    well what goes around comes around hanez suraya. ingat2 diri tu mengandung. in future mana la tahu tetiba suami yang ko sanjung sekarang ni berpaling tadah kat perempuan lain pastu dengan anak2 ko sekali dia rembat jangan meroyan dah la ye. at least liyana manan tu dia tak meroyan macam ko dulu meroyan tup2 kahwin gak dengan mangkuk hayun tu.

    0

    0
  15. ss says:

    aik si pompuan perampas ni pulak meroyan.sepatutnya laki dia yg jawab. igt ko public figure yg sendu boleh keluar statement sesuka hati?pigi dah.ingat2 awak tu nk bersalin.tersekat plk baby awak tue.hukum karma dik oiii.

    0

    0
  16. hames says:

    bila mengandung orang tua selalu suruh kita jaga adab, akhlak dan mulut
    takut tempias pada anak…

    0

    0
  17. hamissorayakpui says:

    bertaubat la hanez.Dosa besar memutuskan silaturrahim .awk sepatutnya jd pendamai…pujuk la hati suami awak mcm mana awk goda dia dulu..pujuk la supaya biarlah dia jumpa ibu kandungnya sndiri…sbb x lama lg awak akan rasa mcm mana SAKITNYA nak kelurkan seorang anak!ini apatah lg dua org anak..awk pisahkan dia pulak! xkisah la liana tu mcm mana jahat sekaliupun dia tetap emak kpd anak2 nya ituuuuuuuuuuuuuuu!!!!! ooo hamisss…wajah mu putih,.mkn produk…tapi dia x putihkan hati mu sekali…kene minum produk TAUBAT!

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Aku perasan something, followers instagram Hanez Suraya ni dr 466K turun pg 453K. Memang jauh mendadak jatuh.. tak tahu nak ckp apa, asal gossip Hanez je speechless…

    0

    0
  19. minah jambu says:

    helo hanez u tak boleh bergitu mana boleh bekas isteri nk jumpa anak laki u tk kasi ! sape yg lahirkn anak itu laki u si romy ? dh tentu bekas isteri dia yg melahirkn jadi ape salah dia nk jumpa anak dia sendiri dari bekas laki..terok betol ini dua laki bini punye prangai..hati mau baik eh dh bertudung hati tak boleh busok2 u nk kena nasehat laki u jangan macm gitu bekas bini nk jumpa anak kasi aje dia jumpa tkde hal punye..bukan Nye dia nk bawak lari itu anak ! nanti u bakal lahirkn anak jugak..

    0

    0
  20. ... says:

    keep boycott her ! director2 jangan ambil dia berlakon . kalau keluar muka dia dalam tv tukar or tutup . .

    0

    0
  21. Anonymous says:

    public figure? terkenal kerana scandal yang memalukan adalah. dapat suami pun lelaki dayus. kalau suami baik tentu boleh mendidik isteri dulu, bukan berzina dengan perempuan lain… yang hanez pula kalau sudah bertaubat dan baik tidak perlu buat kenyataan apa2. nanti anak dalam kandungan jadi tukang gaduh. nasihat saja suami mithali yang dayus itu supaya buat jadual anak2 bila perlu dengan ibu dan ayah mereka…. atau pun alang2 Hanez dan suami dayusnya buat press conference macam dulu bila kedapatan mereka pergi berzina di siam

    0

    0
  22. hello says:

    hanez ni kalau nak jadi angel bole je slow talk ngan romie suruh bagi liyana jaga anak-anak.. tapi kalau hanez nak jadi angel la

    0

    0
    • tokioo says:

      strategi lelaki yg telah bercerai untuk ambil anak2 di bawah jagaan sendiri adalah untuk mengelakkan kena byr nafkah yg bermacam2 nnt. Pandai kan???

      0

      0
  23. Benci betina sundal says:

    Aku doakan ki dapat seksaan maha hebat masa nak beranak n dln pantang. Biar lingkup puki nanah ko tu

    0

    0
  24. mao says:

    Errrr…public figure kt negara mana tu ye? Konpius disitu

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Ustaz Zainal ada berceramah bahawa orang yang mengganggu tunang orang atau rumahtangga orang adalah haram… dia tidak akan mendapat bahagia sepanjang hidupnya. kalau orang yang dianyaya redha pun dia akan menanggung dosa hingga akhir hayatnya. habis lah Ashraf muslim, hanez, zizie, tiara, memey dan seangkatannya serta pasangan mereka.

    0

    0
  26. Anonymous says:

    public figure??? hahahaahhaha…lawak. public figure yg penuh cerita2 busuk.

    0

    0
  27. Spesis betina sialan hidup pura-pura. Perampas

    0

    0
  28. Anonymous says:

    Boleh tak kau Hamis tutup mulut kau macam.tempayan tu. Kau pulak myibuk hal Liyana. Asyik meroyan jer…laki kau Tak ada telor..dia patut jawab bukan kau sundal. Kau.perasan famous lagi????kesian…kau dah bekubur lah. Public figure haha…Jaga mulut orang semua maki kau camna kau beranak nanti! Kau kan terima lah balasan ya….

    0

    0
    • Anonymous says:

      ermm…aku pun tak berapa nak minat si hanes ni. tapi bab komen ni, seram plak perot aku. tukang komen ni ganas berbicara yer. jangan lah over sesangat makian nya kalau ko benci pun. Doakan yang terbaik to all.

      0

      0
  29. hamis yang huduhhh says:

    hidung Hamis besar bebenor..nampak sgt mcm di pacak di atas muka..fake sentiasa..huhuhuu ingat kalau dia buat pembedahan plastik muka jadi cantik..tp tetap huduhhhhh se huduhnnnyerrr…

    kesian…

    0

    0
  30. Anonymous says:

    mau tunggu anak hamis dan romiang tentu putih melepak, hidung mancung, mata bertukar warna besar dan rambut merah menyala,,,,, bukan apa terkena bahan kimia yang hamis makan… anak Liyana Manan juga yang natural look…. kesian budak ini lahir nanti

    0

    0
  31. Anonymous says:

    jaga2 hamis nanti lepas beranak kau meroyan. terpaksa romiang kawin baru jaga anakmu, sekarang pun dah jadi bibik Liyana he he he. jadi romiang terpaksa cari bibik mau jaga anak hamis. tak apa liyana biar hamis jaga anak mu tapi pantau akhlak mereka takut ajaran sesat di ajar sebab mereka berzina sebelum kawin, nanti rosak ahlak anak2 jadi liar pula. lihat sekarang kau jumpa pun masa main game. tumpul otak budak tu….

    0

    0
  32. botol ayaq says:

    seriously aku sebak..

    0

    0
  33. Nobody says:

    Kenapa anak anak duduk gan xhusband? selalunyer hak penjagaan akan diberi kepada ibu unless under certain circumstances. selaluyer lil kids their need their mom more than the dad. In fact liyana patut fight for her right to have her kids stay with her. Kesian liyana walaupun im not a mom but im a woman and i can understand her feelings. Dahla tak berlaki, anak pun dah tak kenal mak sendiri. Perempuan boleh hidup tanpa laki tapi tak boleh hidup tanpa anak. Mungkin liyana tak mampu tanggung makan minum anak and x makes more money i guess thats why the kids goes to him. Romie memang jantan tak guna. He’s taking away liyana’s rights and her love from her kids by buying their love with a new stepmom. i seen this situation before. it happened to my mom in law. The same fucking thing. so bila anak dah besar, they are not close to the other parent. In fact they hated the other parent because he/she wasnt there for them. I hope this wont happen to liyana. To hanez, a wise advice from a stepmom to a stepmom, itu bukan anak kau, anak laki kau gan bekas isteri. Walau macamaner you try to do for them, liyana is still their biological mom. Its none of your fucking business. mungkin sekarang you are nice to them tapi bila dah ada baby, your stepkids gonna at the bottom of the totem pole. who knows, you married a cheater, kita semua tahu once a cheater will become a cheater and he might do the same thing to you. Apparently romie hasnt grown any balls to be a good conscience father only balls for pile drive other woman. eeeeiiii benci aku jantan tak guna macam ni. Tengok muka pun aku jijik.

    0

    0
    • Somebody says:

      Nobody, I think b4 proceeding cerai, Romie had struck a deal with Puan Liyana, bagi kata dua, kalau nak cerai jugak mesti bagi hak penjagaan anak2 pada dia. Si Romie ni, dah lah miang hati busuk jugak, bcos I think he wants to avoid any future demand from her ex wife like the children’s allowance etc. Aku rasa Cik Puan ni dah tak tahan dgn perangai dan permainan Romie ni yg busuk, sbb tu dia nekad cerai jugak walau terpaksa gave away her two precious children. Aku tak salah kan Cik Puan, sbb aku faham apa yg dia lalui. Daripada terus-terusan rasa sakit, lebih baik tinggal kan semua nya dan cari ketenangan sendiri. Anyway, aku rasa apa yg Cik Puan buat ni pun ada betulnya. Sbb if he is going to build a new life with someone else, then why does she need to susah payah sorang diri membesar kan anak. Biar lah si jantan tak malu tu rasa uruskan anak2 dia dgn isteri baru. Jgn ingat ada isteri baru boleh senang lenang nak layan isteri sorang je, dan isteri perampas laki org tu biar lah sedar diri sikit yg ko ambik adalah suami org maka nya ko jgn ingat ko boleh senang lenang lepas kawin bina hidup baru. Ko punya tgjawab utk menggalas anak2 jugak. Saya tabik spring pada Cik Puan Liyana sbb terlalu tabah menghadapi semua ini dan walau berjauhan dgn anak2 sedikit pun tidak pernah hilang perasaan kasih dan sayang pada anak2 beliau. Pada pasangan propa ni, korang tunggu lah masa nya bila korang pula akan melalui saat2 pahit, ini kenyataan sbb cara korang mempermain2 kan perasaan org lain adalah sgt jijik dan kotor sekali. Well done, u deserve each other ….. it’s so obvious Cik Puan Liyana tidak patut berada di tengah2 manusia seperti anda berdua. Dia jauh lebih baik. Sekian.

      0

      0
  34. nana says:

    tapi bukan romie tu mmg poyo ke.. buat project pun conflict dgn other party pasal management dan duit..teng…

    0

    0
  35. hamisnyekosuraya says:

    suka tgk muka liyana lg santik dr hamis tu yg bajet hot…puuuuiii

    0

    0
  36. lilo says:

    Nampak muka Liyana i, sebak rasa betapa peritnya hidup, orang2 yang kita sayang kena rampas, doa2lah kita tak sebegitu dan dijodohkan dengan orang yang baik2 akhlaknya. Takpa Liyana, perempuan baik macam awk bukan utk lelaki seperti itu. Saya doakan Puan, dan Liyana supporters dapat jodoh yang baik, Nak dapat jodoh baik, jadilah yang terbaik, ok.

    0

    0
    • Dhila says:

      Mcm kisah Drama Dahlia pulak… bezanya mereka bukan bestfriend. Tp watak Haliza tu mmg sesuai la ngan ko Hanez.. perempuan jahat

      0

      0
  37. Anonymous says:

    Nasip baik Liyana lepas dari lelaki dayus ini, dapat pula perempuan yang hipokrit, sudah bertaubat konon, tapi masih lagi cari rating tinggi dalam media, lepas tu tuduh orang mengacau dia, dulu dia berzina dengan romiang sampai buat press conference tidak malu pula, public figure konon, bagus kalau fasal yang baik2 ini penuh dengan berita zina dengan berbagai2 lelaki, “kawan” yang perlu di eskotnya untuk minum dan makan.

    0

    0
  38. Anonymous says:

    hahahaha surprisingly, all -ve comments…. so hanez whats more?

    0

    0
  39. hantu raya says:

    Aku pernah jadi anak yang dihalang oleh bapak jumpa mak kandung sendiri,,so aku memang faham sangat drama swasta macam ni,,even sampai aku masuk universiti pun bapak aku lempang aku sebab jumpa mak kandung aku kat u,,,so,,,cite mcm ni kalau hanez nak menipu,,,hurmmm,,,tapi mak tiri aku baik sangat jaga aku,,,last last mak tiri aku pun diceraikan sbb bapak aku kawin lagi,,pusingan cerita sama je,,,masa kecik dulu aku kene ugut pilih duduk ngan bapak aku,,so budak ni maybe kene macam aku kecik kecik dulu,,,dunia oh dunia,,,ingatlah manusia,,jangan rosakkan masa depan anak anak,,,kalau korang jatuh sakit,,pikirlah sendiri!

    0

    0
  40. bajet good2 says:

    Liyana bertepuk tangan gelak puas sebab tengok Hanez kena blame.. berjaya dia buat caption sedih bagi org simpati.. kenapa jumpa anak then nak snap n upload wat caption sedih.. simpan sendiri wat kenangan sudah kalau betul dia perempuan yg baik n xnak keruh kan keadaan.. ahhh dua2 pun propa.. aku pun propa..korang pon propa ?

    0

    0