Written by AbangNara | January 23rd, 2017

Desas-desus yang bertiup kencang tentang keretakan rumahtangga Hanez Suraya dan Romie Razin akhirnya terjawab. Menerusi Berita Harian hari ini, Hanez Suraya dilaporkan telah memfailkan perceraian di Mahkamah Rendah Syariah Shah Alam terhadap suaminya Romie Razin Adilha Abd Rais. Namun begitu Hanez Suraya tidak hadir ke mahkamah sebaliknya hanya diwakili oleh peguamnya.
hanez surayaBerita pergolakan rumah tangga pelakon jelita itu mula bertebaran beberapa bulan lalu, namun reda seketika selepas beliau dan suaminya dipercayai cuba mencari jalan penyelesaian termasuk bercuti bersama di Jepun, bulan ini. Hanez juga pernah memberitahu mengenai keinginannya untuk aktif berlakon awal tahun ini walaupun sebelum itu pernah memaklumkan kepada media, suaminya, Romie, 37, tidak mengizinkannya kembali ke dunia seni.
hanez uraya

Hanez Suraya dan Romie telah pun berkahwin pada 25 Mac 2015 dan dikurniakan seorang anak perempuan, Puteri Aleesya, 13 bulan. Hanez Suraya telah cuba dihubungi oleh pihak media namun tiada sebarang reaksi yang diterima. Semoga Hanez Suraya akan tampil satu hari nanti untuk membuat penjelasan sekaligus merungkai segala persoalan yang bermain di kepala para peminatnya. Sumber Berita Harian.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

85 responses to Hanez Suraya Sah Failkan Penceraian Terhadap Romie Razin

  1. melati says:

    Acc laki dia dh kosong lew tu…!!! apa lahi Cabut lah Hanezzzz….biasa lah…!!! Lelaki buaya darat ni maner lah ader duit sgt ……kikikiki

    44

    0
    • minah jambu shameless says:

      hahahhahaha karma. pada muka betina jalang ngan jantan bodoh. hahhahahaa

      39

      1
      • minah latoya vazz mulot longkang says:

        betina jalang ni mmg patut ludah je. padan muka. tepuk tgan sgt. yg jantan tu pun bodo hahaha

        24

        2
        • Lol says:

          Rata2 menyambut berita ini dgn senyuman. Dulu mcm kera dpt bunga. Skrg mcm ??
          (Isi lah sendiri ye)

          39

          0
      • Anonymous says:

        karma tu agama hindu je ada.
        orang Islam, kifarah.
        tolong betulkan yg biasa dan biasakan yg betul.

        btw..kalau tak amek laki org pun kalau dah xde jodoh, nak buat camne..
        itulah ujian Allah..selagi boleh selamat, selamatkanlah..

        91

        4
        • Anonymous says:

          Jawpannya dah tak selamat..kalau nk selamat kena panggik cik selamat utk selamatkan..

          2

          4
        • Anonymous says:

          Karma ke kurma ke…dua2 xleh pakai.

          2

          4
        • Ntah apa2?? says:

          Sama la kalau karma atau kifarah.Sebutan aje yang lain!Tak berdosa kalau tak tau bahasa Arab haish.Contoh kalau orang putih baru masuk Islam,dia tentu lebih familiar dengan perkataan karma.Takkan dia berdosa pulak kalau sebut karma sebab dia tak tau pun bahasa Arab!

          115

          0
        • Kurma kumar says:

          Kau kan takyah sibuk la pasal karma ke kurma ke kumar! Konsep dia sama je. What goes around comes around!

          71

          0
        • Feldegast says:

          Ntah. Bongok betul. Tu bahasa je. Maksud sama je. Tak berdosa pun. Berebut2 nak cakap bahasa Arab. Ko ingat dalam bahasa Cina dia panggil kifarah jugak ke? Kat Malaysia ni orang Melayu semua berebut nak cakap Arab.

          Mesti lepas taip dia rasa confirm masuk syurga.

          68

          0
        • Anonymous says:

          yg bodh takleh terima teguran org neh konpem ke semalam ko dah masuk syurga.
          bezakn sikit..semua nak sama.camtu g anut agama hindu.
          takde kata dosa, betulkan yg biasa..simple!.
          biasa budak2 baru nak up yg tak reti terima teguran.

          5

          6
        • Anonymous says:

          budak2 yg pandaiiii..ini beza kifarah dan karma. tolong hadammm!

          Menurut kepercayaan agama Hindu, Hukum Karma atau the Law of Karma bermaksud “perbuatan”. Karma yang baik diberi pahala dan yang buruk pula mendapat dosa dan akan menjelma dalam bentuk binatang (contoh).
          hukum karma menurut agama Hindu, jika berbuat jahat akan dibalas seseorang itu dengan dihidupkan semula ke dunia ini (kelahiran semula).

          dalam Islam, tiada istilah kelahiran semula ke dunia, manusia yang diciptakan Allah hanya hidup sekali sahaja di dunia ini dan hanya dibangkitkan di akhirat bagi Allah menghitung dan membalas amal perbuatan mereka semasa hidup di dunia ini samada masuk Neraka atau Ke Syurga.
          kifarah adalah hukuman yang diberikan Allah sebagai balasan dan ia akan menghapuskan dosa jika kita dapat bersabar dengan dugaan tersebut. Tapi tetap dalam Kifarah itu tiadanya idea kelahiran semula dan kewajipan org yang berbuat dosa akan mengalaminya semasa hidupnya. wallahualam. Oleh itu hukum karma itu tertolak dengan sendiri.

          Hukum karma adalah kepercayaan orang yang beragama Hindu. Kita sebagai orang Islam memiliki rukun Islam dan rukun Iman kita sendiri. Kenapa harus kita mengambil hukum yang selain dari hukum Allah??

          18

          8
        • TreenA says:

          DIAM LAH! Kau tau ke yg comment tu agama apa yg kau sesibuk nk betulkn org ni?

          7

          4
    • Anonymous says:

      Heh.Mana pergi cinta agung kau Romie??Aku rasa kalau tengok muka Romie yang selalu senyum macam kerang busuk ni (muka nak mintak penampar),dia masih sayang Hanez.Tapi agaknya Hanez baru sedar dia ni tak la sekaya mana.Kan hari tu viral ticket kapal terbang diaorang bercuti berdua sebelum kahwin tapi pergi kelas economy aje.Lepas tu perempuan ni nak berlakon lagi dah boring duduk rumah mengadap muka Romie yang tak siap tu.Ambik kau!

      46

      0
  2. Erika says:

    Hmmm tak payah la buru dia nak merungkai persoalan…dalam kepala dia lagi banyak persoalan. Cuba la menjadi manusia sedikit dan belajar memahami memberi ruang. It’s a tough time for her now. Ujian kita didatangkan dalam pelbagai bentuk. Aku kesian kat anak. Jadi mangsa perceraian di usia kecil.

    41

    11
    • Anonymous says:

      Dulu ada ke dia kesiankan isteri si romie ni? Ini adalh satu pengajaran pada sesiapa yg cuba memporak perandakan rmhtngga orang..this is a good example.ingat semua..

      187

      0
      • anonymous says:

        setuju sangat …bukan ujian tapi BALASAN …melayu ni suka naw nak tutup apa yang salah…kalau tak buat hal barula ujian…ni sebelum kawin dah macam2 dibuat …ujian apanya…masih terbayang wajah isteri romie terpampang di media sosial sambil menangis bila suami dirampas ….

        21

        0
  3. fatimah busung says:

    DAN MEREKA PUN BERTEPUK TANGAN..

    39

    0
  4. Anonymous says:

    KARMA..KARMA..KARMA..KARMA..KARMA..

    11

    3
    • Anonymous says:

      CORRECTION PLS : KARMA tu agama hindu / utk orang Islam, KIFARAH. Ada faham murid-murid.

      2

      52
      • Anonymous says:

        Habis tu kalau orang muslim yang bukan bangsa Arab atau Melayu & tak faham bahasa Arab,berdosa ke cakap karma???Kau ni bercakap bahasa melayu tak berdosa ke??Kalau nak jadi Arab sangat,cakap bahasa Arab terus la,tak payah la cakap Melayu.

        36

        3
        • kk says:

          ntahnye suka beno nak sulitkan perkataan, cakap jela bahase ape pon asalkan maknenye same n org sume paham.

          23

          1
        • Anonymous says:

          memang sama maksudnya.. tp apa salahnya kalau kita jadikan bahasa syurga sbg bahasa harian.. gunakan perkataan2 yg ringkas dan senang diingati.. susah ke

          8

          19
      • Pekerja Gomen says:

        Dulu masa sekolah tak pernah belajar perketaan seerti ye dik..
        Ini bukan soal kepercayaan…
        Itu hanya perkataan yang menggambarkan…
        Setiap perbuatan baik mahupun buruk akan mendapat balasan setimpal…
        Jadi ada org panggil kifarah, ada yang panggil karma, ada yang panggil What goes around comes around atau what u give u get back.

        36

        3
      • Feldegast says:

        Bongok ni lagi. Ko ingat malaikat check ke ko guna bahasa apa? Ko ingat kalau orang tu India, agama dia Islam bahasa dia Tamil/seumpama dia akan guna kifarah ke? Sila berkembang sikit otak tu.

        14

        2
        • Anonymous says:

          hahahah orang melayu je yg suka kutuk mengutuk, sibuk hal rumahtangga org.. bangsa lain sibuk memajukan diri..

          13

          0
      • Biskut says:

        tgk2 si Anonymous January 23, 2017 at 7:16 pm tu mmg hindu pun atau non muslim. ko nk ckp ape yer? maksud dia sama jer pun. karma ke kifarah ker. bkn dia pergi sebut karma dia trus jd org hindu. tak smua yg komendlm ni org islam la. jgn complicated sgt blh tak? Ada faham tak si Anonymous January 24, 2017 at 10:10 am yg rs dia tau smua?

        2

        4
  5. Anonymous says:

    Dulu berbulan madu seblum kwin..siap pakai seluar pendek berkepit dgn laki orang..

    65

    0
  6. minah jambu suka sahara yaakop says:

    cerai sudaaaa la hanez laki u ni bukan nye hensem sangat..cmana u leh tergila2kn jantan yg muka macm ni pon tak tau la ..kalau muka laki u ni macm muka jul lipin or fatah kire ok la jugak u pertahankn rumah tanga u..kalau macm gini u failkn perceraian pon cantek lah …

    16

    3
  7. hahahaa says:

    so teori muka sama adalah jodoh, x smstinya jodoh panjang. haaaa

    Takziah ye, isteri kedua romie.

    17

    0
  8. Anonymous says:

    Romie pas ni kalau kau nk balik dgn bini pertama kau tu..aku rasa dia pun dah tkde selera dgn kau..

    42

    0
  9. Anonymous says:

    Aku rasa aku tahu kenapa dia nak bercerai..si hanis ni dah mengidam nak berlakon balik..bosan dok rmah..mengadap muka romie. 24 jam..padan muka..baru2 kwin bukan main lagi tunjuk alim…pas ni lepas cerai korang tgk ajer..siap bukak tudung..balik ke asal..

    34

    0
  10. kasihan sgt says:

    Served u right hamis sugaya..dulu kau buat Kat orang ramai yg meluat n ludah Ko.tu sebenarnya doa2 mereka tuk Ko…terima la ye..langit x selalunya cerah..blom masuk 2 thn da hancur berderai..kasihannnnnn

    22

    0
  11. Anonymous says:

    Artist..they never learn frm other peoples mistake. Lepas ni siapa? Faye pulak…

    24

    0
  12. aku says:

    TU LA KO…JADI LAGI PERAMPAS…RASE KAN

    10

    1
  13. karma says:

    x t au nak cakap apa. sebab ini semua jodoh. tapi mulut kita tetap akan kata ni lah hasil balasan Allah ke atas perbuatan dahulu.

    4

    3
  14. adelia says:

    tak habis2 dgn karma…karma tu bkn ajaran Islam. sibuk maki & ngata org..pengetahuan ttg agama pun kurang sibuk kata org lain. biar la dia…kita tak tahu cerita sebenarnya. jika dia salah…mgkin ini blsn. Wallahualam. siapa la kita nak menghakimi org lain

    7

    21
    • Anonymous says:

      has it occured to you that maybe org yg comment kata “karma” tu bukan orang islam ke apa ke? or is this site an exclusively melayu/muslim readership? If yes, hmm mmg sedih la tgk future negara kita orang semua perangai camni.LOL

      30

      0
      • Anonymous says:

        Memang bodoh yg komen kata tak boleh sebut karma..ingat yg baca ni cuma orang melayu ajer ke..macam baguslah kau ni..

        18

        0
  15. Anonymous says:

    Dulu masa belum sah bukan main berkepit ke hulu ke hilir. Bila dah sah cepat pulak rasa bosan. Kalau Hanez ni tak rampas laki orang dulu public tak kecam sangat. Ni.. dia caras laki orang.. now wonderlah public hentam dia habis habisan. What you give you get back.

    21

    0
    • anon says:

      ustaz kata, benda kalau haram dan terlarang memang seronok nya lain macam..sebab ada tukang sorak .bila dah halal hilang lah seronok sebab tukang penambah perisa dah tak ada

      2

      0
  16. muah2 says:

    bila nk cerai tak buat press conference pulak. malu ker. bawaklh lawyer awak dulu.kesian…ingat2lah sekarang allah bayar cash…

    23

    -1
  17. anon says:

    bukan karma…tapi qada’ dan qadar..dah ketentuanNya..sian anak kecik lagi..

    7

    5
  18. Anonymous says:

    Jodoh tak panjang. Takziah. Tak perlu la happy sangat rumahtangga orang collapse. Kita pun manusia, ada hubungan sesama manusia. Hari ni mungkin happy bercinta dengan pasangan but anytime, hati boleh berubah sebab hati milik Allah. Jodoh sampai situ je. Yang netizen mulut celupar ni, korang pun ada suami/ isteri/ pasangan…confident ke kekal bahagia sehingga ke syurga? Kalau tak tahu….baik diam.

    34

    4
    • mulut celupar says:

      ni mesti hanis suraya sendiri yang comment..pegi mampuih

      7

      4
    • janganmainkanagama says:

      benci betul orang salahkan ALLAH pulak..hati millik ALLAH….ALLAH yg itu, ALLAH yg ini…
      masa ko sedap buat dosa, ko xpk pulak balasan ALLAH???
      Jgn nak salah kan jodoh ke apa….ko sendiri yg ikutkan lajak nafsu…
      apsal ko xbrsabar je..doa byk2..sabar dgn dugaan ALLAH ni???
      yg failkan cerai kenapa??????????????

      34

      0
      • anonymous says:

        setuju dgn komen janganmainkanagama…

        jawapan melayu2 sangap….lagi2 salahkah takdir la..qada qadar la..kalau mcam tu boleh aja korang langgar semua tak kira halal haram …tak kira dosa pahala…tak kira betul ke salah…sbb akhirnya melayu2 sangap ni akan salahkan takdir…salahkah Allah salahkan Qada Qadar….melayu2 sangap yang komen kata semuanya takdir tak tau ke beza ujian dan balasan?

        9

        0
    • Anonymous says:

      Bukan happy rumahtangga dia runtuh tapi dia yg dulu runtuhkan rumahtangga org.

      7

      0
  19. ronaaaaa says:

    xyah kesian sgt la yang anak dia kecik lagi ke hape..bini dulu lagi anak ramai kot..perlukan perhatian..slumber badak je bapak dia ceraikan mak dorang..so yg ni pe de hal anak sorang..ramai je la ibu tunggal skrg ni…huh…pasni sila cari lagi kaya pulak lah..

    18

    0
  20. Anonymous says:

    bayar hutang org romie oii..bdosa x bayar hutang

    11

    0
  21. Anonymous says:

    hahaha padan muka

    9

    0
  22. Mat K says:

    Soalan.

    Amacam?

    8

    0
  23. Anonymous says:

    No komen, hidup suatu pembelajaran..mati suatu permulaan hidup yang baru..by the way, anak dia sangat lah comel…gerammm…

    5

    0
  24. Anonymous says:

    Hidup ini macam roda…….

    2

    1
  25. tomi says:

    Doakan yang baik2 saja. Semoga Allah memberi hidayah dan dapat menyelamatkan masjid yang mereka bina. Kesian dengan anak yang masih kecil.

    0

    6
  26. rona says:

    ferrari laki dia dh kena jual……..keh keh keh
    elok la…seorg kawin sbb mata duitam..seorg kaki perempuan…

    17

    0
  27. aih says:

    x kesian ke kat anak tu wei… memerlukan kasih sayang bapa dan emak….
    anak kecik lagi tu… masa nak pancut sedap jer..
    :(… apa la korang ni..

    5

    4
  28. Anonymous says:

    Nak monta simpati org lah tu. Sdh rembat duit dan harta si romiang dayus so hamis jalang nak cari lagi pendapatan baru… lelaki kaya yg bahlul kerana berahi. Kahwinlah dgn serap atau adi tsk pun andi plop. Lebih hebat klu dpt bung mokhtar atau apendi byk duit tu lagi pun byk buaya tpt dia org blh buat handbag. Kasut talipingggang dan byk lagi

    7

    0
  29. Anonymous says:

    Sukur kau slamat bercerai…aku benci tengok kau belakon..dulu bukn main..ani apa kau rasa…sundal

    7

    0
  30. alia says:

    hari tu ambil laki org ….bukan main berlagak lagi …bersanding bagai nak rak…..last2 kahwin setahun lbh dh nak cerai….dia malas nk jaga anak tiri yg 2 org tu …pastu si lelaki ni pulak tak sekaya yg diharapkan …apa lagi bagai2 alasan laaa nk cerai ….ply save ‘kami dah tak ada jodoh, biarlah kami berdua jer yang tahu maslah kami kerana saya tak nak mengaibkan sape2’ ….sudah lah mcm tak faham sikap pompuan ni …..bergaya nk high class jer …..lagi pun silelaki ni dah tak akan dpt title dato’…so mana same mcm artis lain dah dpt title Datin ….buat apa nk tunggu lagi kan….kan..kan

    11

    0
  31. Anonymous says:

    Pada si betina Hamis ni, takde nak cakap apa melainkan ni kifarah. Tapi kesian sesangat kat anak kau. Tu la, next time sebelum buat pape fikir jauh ke depan sikit. Tak fikir diri sendiri, fikir bakal anak.

    5

    0
  32. Fidot says:

    Aku bace komen2 org lg lama dari baca gosip nara ni. heh… Semoga family kita dijauhkan dari perampas & suami2 yg berhidong belang…

    11

    0
  33. serene says:

    Hmm….tulah, dulu duk gilakan sngt laki org sampai runtuh rmhtangga org tu. Skrg bila dah dpt, baru tau suka duka bersama. Lain kali jgn kacau rmhtgga org, cari je yg solo. Bila kawin dgn laki org ni mmg menyusahkan. Bila2 masa & kemana2 nak pegi, kene ajak sekali anak2 tiri, takde privasi langsung.
    lndah kabar je dari rupa. Kalau dia lelaki yg baik, dia takkan curang dgn isteri dia. Rugi je ko Hanez..

    15

    0
  34. damia says:

    Dulu dia tergila2kan jantan ni sb ingat kaya raya, sekali bila dah pokai dia angkat kaki lah. Dia ni kan artis. Yelah, kalau kaya takkan gih mkn angin naik kelas ekonomi je kan, wat malu je…

    6

    0
  35. someOne says:

    Kcian kat anak kecil yg x tauk apa2 tue…

    1

    0
  36. donatela says:

    kenapa harus berceraii??? kesiann…tu la pilih lelaki miang..memang susah nak tundukkan kemiangan romiang

    7

    0
  37. sss says:

    karma……..you take people husband..

    7

    0
  38. Lulu says:

    Karma slap u back like a bitch hanez.

    6

    0
  39. NoWomanNoCry says:

    Nanti takyah nak wat2 simpati org ramai la ye. Cakap bekas suami itu ini. Ko sendiri yang failkan cerai..nasib ko la jahh

    4

    0
  40. Anonymous says:

    woi da dpt laki kayo sanggup tanggung pi mntak cerai jgk…ko ingat org lain selera ke tgk ko berlakon yg kalut sgt nak berlakon balik …

    4

    0
  41. Anonymous says:

    Org yg pernah ditipu dan suami curang sahaja yg dpt betapa pedihnya hati..lagi teruk..ada bukti2 sikit yg samar2..tapi tk ngaku..susah nak cakap..pihak ke3 cuba memecah belah tapi tak berjaya..sampai kena sihir pun ada..klu cakap kt org..org takka percaya..biar Allah je yg tahu..yg penting sabar..jgn mohon cerai..selagi suami bagi mkn minum..jgn cerai..sbb bila laki mati ..kita ada hak utk claim. ..

    1

    0
  42. Anonymous says:

    Bila seseorang itu percayakan pasangannya, dia ditipu, dicurangi. Lpas tu mula la bagi alasan x pandai jaga suami. Padahal dah ada kekasih baru siap jadikan isteri lagi tanpa fikir perasaan isteri pertama. Mungkin hati isteri pertama pada mulanya remuk hancur x terkata peritnya menghadapi liku2 hidup. Skrg mungkin balasan Allah apa yang di hadapi Hanez dn suami. Jangan pernah mainkan perasaan org sbb balasan Allah/tuhan tetap ada.

    3

    1
  43. Pakcik Puaka says:

    Lepas ni turn FAKE pulak kena… yeahhhhhhhhhhhh

    1

    0
  44. monday tuesday wednesday says:

    bad start, bad end..
    not surprise pun..

    1

    0
  45. vavavoom says:

    masa abg ada duit, abg syg..abg pokai, abg boleh blah la bang..haha

    0

    0
  46. Anonymous says:

    tapikann..asyik yg pompuan je kena maki carut segala..yg lelaki tu ape function dia..tunggul ke…mcm xde salah ape pon..pi la caci maki la kt yg laki tu jugak..bertepuk sebelah tangan tak bunyi..ini tak adill..hihihik

    1

    0
  47. acikleha says:

    tak de pe2 yang berlaku katenye..mereka bahagia katenye..doakanygbaik2 katenye..

    0

    0
  48. Insan Prihatin says:

    Hahaha.. rampas dan dirampas. Allah Maha Adil

    0

    0
  49. kerel says:

    lawa jam sevenfriday tu

    0

    0