Written by AbangNara | March 5th, 2014

Mr. R atau nama sebenarnya Romie Razin Adilha dengan macho dan gentlemannya telah membuat kemunculan bersama Hanez Suraya di dalam sidang media yang diadakan petang tadi. Mengambil kesempatan bercakap, Romie menafikan kehadiran Hanez sebagai punca keretakan rumah tangganya dengan isteri, Liyana Manan. Menurut Romie, perkahwinannya telah berantakan sebelum bertemu dengan Hanez lagi.
hanez suraya romieKata Romie menerusi MalaysianDigest:-

Saya mohon maaf atas isu yang telah ditimbulkan oleh isteri saya. Saya tegaskan dakwaan isteri saya adalah fitnah. Saya tidak mahu aibkan dia.

Memang saya belum bercerai tapi rumah tangga kami telah ada masalah sejak lapan bulan lalu. Sedangkan saya mula mengenali Hanez pada 20 Disember 2013 di satu majlis di UiTM Shah Alam.

Malah isteri saya telah menfailkan cerai pada 8 Oktober tahun lalu dan ia merupakan fail cerai kali kedua. Dan dakwaan isteri saya di mahkamah sebelum ini tidak ada kena mengena dengan punca orang ketiga

hanez suraya romie

Romie juga turut menerangkan yang percutiannya ke Bangkok bukan dengan Hanez sahaja tetapi turut ditemani 6 orang rakan termasuk adik Hanez Suraya. Kata Romie:-

Manakala saya pergi ke Bangkok pada bulan Januari 2014 bersama Hanez dan 6 lagi rakan termasuk adik Hanez. Bukan kami pergi berdua.

hanez dan romie razin

Nampaknya Mr. R mengambil keputusan untuk menyokong Hanez Suraya di dalam kontroversi ini. Hmmmmm…. Sukar untuk Abang Nara memberi komentar mengenai perkara ini. Kesian juga Abang Nara kepada Liyana Manan yang masih sah bergelar isteri kepada Mr. R. Sama-samalah kita nantikan perkembangan kontroversi ini.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

109 responses to Hanez Suraya Bukan Punca Keretakan Rumah Tangga Kami – Mr. R

  1. nasi kongkang says:

    ko bekap pempuan yang haram bagimu baru kenal 3 bulan..dan membelakangi isteri yang mendukung kau selama 8 tahun,halal bagi kau…
    kalauyepun liana salah..she still ur wife and that bitch is just ur gf,ajnabi..sentuh masuk neraka ok?

    0

    0
    • vogue says:

      bagi aku hanez n mr R ni still salah. ambil gambar peluk2 dgn yg haram?? -_- .. pi google la ada gmbr mr R ni mcm cium pipi hanez. mcm cium erk tpi bukan. sebagai umat islam ni kita kena ada batasan . perempuan murah mcm ni ke?

      0

      0
      • Nenongg says:

        Mestila bekap hanez dah jampi serapah. Menyampah aku tengok laki miang ngan bimbo bodoh ni

        0

        0
        • Fifi says:

          Diam la romen.. Dh dpt yg putih yg gelap ditinggalkan.. Mmg dasar laki tak cukup satu.. Anak2 kecik lg dh buat hal.. Ko mmg perampas hanez!

          0

          0
        • Bikin panas says:

          hANEZ sURAYA MEMANG CANTIKKKK

          0

          0
        • Datin K says:

          Hanez, satu je nasihat aku, ko jaga la jantan ni bebaik. Sekali dia pernah lakukan terhadap isteri pertama, tak mustahil kalau dia boleh buat benda yang sama terhadap kau. What goes around come around. Good luck!

          0

          0
        • anis says:

          Hoi Jantan, nnti depan ALLAH ko menjawab la..
          abaikan anak bini pastu berlagak hero dengan perempuan yg haram.
          Prepare jawapan siap2 ek

          0

          0
      • Zura says:

        Ya la tu romennnnn.. Pompuan miang yg baru ko kenal 3 bulan ni ko angkat2 kan.. Bini yg lahir anak sendiri diaibkan.. Kesiannnn jantan malang bertemu betina mianggggggg..

        0

        0
      • Anonymous says:

        Sedihnya punya suami yg hati bangkai mcm ni.. Moga liyana tabah dgn dugaan ni.. Fight for ur future dear!

        0

        0
      • vogeh says:

        sundal.lelaki dayus..perempuan haram ni jugak ko nak back up.
        boleh ikut dtg pc.tak kesian ke anak bini ko..jantan tak guna mcm ni mmg padan la dgn call girl mcm hanez.

        0

        0
      • alo says:

        vogue, jantan ni bukan setakat cium mulut jer.. puki2 hanez tu pun dia cium. dasar jantan miang..puiiihhh!

        0

        0
    • OLGA says:

      PEGI MAMPOS LA HANEZ SUDALAN NGN ROMIE ROMA BULU ROMA NI

      0

      0
    • naksibuk says:

      iya ja knal 3bulan, kalau tgk dalam bulan may 2013, hanis suraya kat pulau rdang, ada ja gambar dgn llaki ni.tipu pun tak bragak

      0

      0
    • Vie says:

      c jantan cakap knl 3 bln, c betina pula ckp knl 6 bln… putar belit tul lah dorang ni

      0

      0
    • nicky says:

      bkn 3 bulan babe, i tgk picture, ada dr sept 2013…maknanya, depa dah kawan lama

      0

      0
    • benci HS says:

      benci betina sundal ni.. dasar betina xde dara

      0

      0
  2. Anonymous says:

    ni lagi sorang bodo!!!!!

    0

    0
  3. puyu pupus says:

    ROMIE RAZIN ADILHA BIN ABD JAIS
    Ahli Majlis Perkasa Selangor
    .. puak perkasa pun.. no wonder ..

    0

    0
  4. puyu pupus says:

    ROMIE RAZIN ADILHA BIN ABD JAIS
    Ahli Majlis Perkasa Selangor
    .. puak perkasa pun.. no wonder .. ^_^

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Baru 2 bulan dah umum nak kahwin? Proses cerai pun belum settle. Jgn gelojoh sangat. Ferrari tak kemana….

    0

    0
  6. niezzzzzzzzz says:

    Dh Dpat Kerang , ,Kerang Pun Kerang Elok Pnya ,

    0

    0
  7. HambaNya says:

    Biarlah kedua labu ini bersama. Sesungguhnya anda, puan liyana, teruskan hidup dgn anak2 anda. Anda harus kuat. Tinggalkan mereka yg kejam ini. Dekatkan diri dgn Allah krn Dia sentiasa di sisi. :-)

    0

    0
  8. nyutnyut says:

    Mr.r x nak aibkan isteri??//.. tp kau sendiri aibkan diri kau dgan perkra yg dilrng oleh agama ..tgok pic last pon dah tau.. pgg tngan bukan muhrim… ish3

    0

    0
  9. Ezzy says:

    What a stupid and wrong decision this couple have made. Press conference is a very very wrong move guys.Bodoh. Now the whole world tahu that you guys are having an affair. Yes. it is an affair. What do they expect? orang akan cakap . “ohhhh gitu. so tak pe lah. since the wife yang salah buat statement. you guys can go ahead with the affair. “.

    0

    0
  10. sedare joyah says:

    3 bln dh pgg3 pinggang, 5 bln perut kedepan la agaknyeee pastu umum sbenanye dh kawen tahun lps . Hihihi

    0

    0
  11. minah sengat says:

    Hoh tangan dia kat mana tu?!Bahayaaa

    0

    0
  12. lalalala says:

    kalau aku jd liyana.
    let go of this guy.
    angkat kaki je.

    tak worth it.
    go on with your life.
    jaga anak2.
    takyah layan.
    and ko tengok je la sejauh mana dorang boleh pergi.
    tengok lah evendo amek masa 10 tahun.
    tapi berbaloi kalau ko let go.
    sangat berbaloi.

    0

    0
  13. Dek Non says:

    20 Disember 2013 kenal, Januari 2014 pegi Bangkok dah bercuti. ERK!

    0

    0
  14. aku benci artis murahan says:

    Omg, seriously. Jom kita jatuhkan hanez and mr R tak guna ni. Guna kuasa media facebook dan sbgainya yg kita ada. Kita kene hukum lelaki dan wanita tak sedar diri ni. Biar mereka menderita di dunia dan akhirat. Baru adil.

    0

    0
  15. Anonymous says:

    kenal baru sebulan dah blh pegi bercuti bersama2 OMG….. mudahnya Hanez…

    0

    0
  16. akutakisah says:

    Bersama 6 orang, tu jalan berdua siap brpegang tgn lagi,anak yng dua org tu, ada kau ambil kisah, angau punya pasal sanggup berhabis2an untuk keluarga girlfriend.Eloklah tu sekejap kata duda anak dua,sekejap kata masih laki orang.

    0

    0
  17. Elia says:

    Hari ni dia buat kat bini dia, tak mustahil dia boleh buat kat Hanez one day…

    0

    0
  18. aku bukan jalang says:

    Perempuan JALANG memang sesuai dengan jantan SUNDAL. Berkenalan dec 2013, jan 2014 dah boleh bagi karipap, so cheap. Perosak rumahtangga orang!! BOOOO

    0

    0
  19. saya says:

    Cuba korang tengok2 kan previous post abg nara, tajuk link hanez suraya ada pakwe baru,post tu bln september tahun lalu and ada gambo lelaki sebijik mcm bf dia ni..siapa2 blh bg pencerahan

    0

    0
  20. Mum2mum says:

    Kau minta maaf atas isu yang ditimbulkan isterikan? Kaedahnya siapa yang mulakan dulu ni? Sampainya hati kau membela gf yang baru kau kenal berbanding isteri kau yang sah ni. Susah payah jatuh bangun dia dengan kau tapi bila dah senang, kau campak je dia ke longkang? Ingat sikit, dia yang lahirkan anak anak kau. Bila kau buat ibu kepada anak kau camni, jangan terkejut satu hari nnt, bila anak kau terserempak dgn kau kat tepi jalan, mereka ludah aje muka kau. Ingat tu.

    0

    0
  21. wawa says:

    btl kata org..cinta itu buta dan mbutakan…tp ingt sntiasa…Allah Maha Adil…what u give u get back….

    0

    0
  22. romiangleplephanezzz says:

    weh romiang, lantak kau lah nak cakap apa. mmg terbukti kau jantan dayus. belum cerai dah pegang bontot hanez, siap pergi bangkok bercuti bergolek bagai. puihhh kau romiang. kang dh lingkup, ferrari kau pun boleh lenyap sekelip mata.

    0

    0
  23. erm? says:

    Ini muka mcm laki kt tepi pantai ngn hanez tu la..tp gambo tu dh lama..uhuhu!tp derang kata baru kenal..ke memg taste hanez muka cam turr???

    0

    0
  24. kentaki says:

    bukan ada ke entry bang nara pasal kekasih baru hanez bulan 9 taun lpas berpeluk sakan?
    bukan laki ni ke? gila murah pempuan ni

    0

    0
  25. Hamisuromen says:

    org kata, biar tak cantik asalkan cerdik&berakhlak. ni dah la muka pun plastik, perangai & akhlak ke laut. mintak dapat anak perangai macam menatang hanez ni

    0

    0
  26. lola says:

    kesian betol hanez..dia ingat lepas buat PC masyarakat akan berpihak pada dia dan hukum liyana. tapi jadi terbalik,makin ramai sumpah seranah engkau hanez. laki macam ni yang ko nk kejarkan? yang terang2 tak bertanggungjawab,yang tak guna..fikir lah siket,kalau bini dia yang halal,anak2 dia yang halal pn dia sanggup lepaskan,laki jenis macam mane la dia tu. tengah hangat bercinta,letak anak depan mata pun sanggup alih tengok betina. walaupun ko dapat jantan tu nanti,imej ko akan tetap jijik dipandang masyarakat. walaupun kamu cakap kenal sebelum jantan tu krisis rumah tangga lagi,tapi mana ko nak lari dari gambar kotor ko tu. siapa pun saksi ko pergi bercuti tu,diorang pn sama lingkup bela zina. yang lawyer korang tu pn dapat saham sekali. dengan berdating,berpeluk,berpakaian macam tu..maruah kamu terlampau murah. semoga sesiapa yang ada kaitan dengan zina ko ni,dapat petunjuk dari Allah.

    0

    0
  27. landak says:

    Macam dah x ada KEMALUAN langsung la pulakkkk…..

    0

    0
  28. AbangNara says:

    test

    0

    0
  29. Anonymous says:

    liyana patut let go je suami dia. Walau macam mane pun salah seorang isteri, sepatutnya suami yang baik menghormati gama untuk tidak mengadakan hubungan dengan orang lain.

    pada liyana, hak anda adalah membuat tuntutan se adil yang mungkin.

    dan jgan buat permohonan maaf pada hanez, dia nak saman biarkan dia.

    seblum ni kata karier x terjejas, sekrg kata kaerir terjejas, cakap putar belit. dah ada ferari, x payah lah berkaerir sagt. lagipun nama naik sebab aura white je, bkan sebab lakonan.

    0

    0
  30. cikikaka says:

    kepada liyana manan.. nnti bila ditakdirkan ko dah berpisah dgn suami ko.. tuntut hak harta sepencarian ko yg ko dah usahakan sama dgn laki biol tu.. tuntut jgn x tuntut.. pastu ko develop semula bisnes baru.. mase tu br laki tu tau langit tu tinggi ke rendah.. biar dia lingkup asalkan ko bangun & success demi anak ko..

    0

    0
  31. DEWI PERSIK says:

    MEMANG MENIPU LA DUA EKOR NI… KATA BARU KENAL AWAL TAHUN NI .. KATANYA LAGI BINI FAIL CERAI BULAN OKTOBER 2013 SEBELUM KENAL HANEZ.. NI GAMBAR BINATANG APEKAH YANG BERSAMA HANEZ SURAYA YANG ABGNARA POST TARIKH SEPTEMBER 2013 NI ?? BINATANG APEKAH INI ?????? BANGANGNYA.. MENIPU ! MENIPU ! MENIPU ! TENGOK MUKA PON DAH TERSERLAH KEGATALAN… \

    ARTICAL KEKASIH BARU HANEZ 17SEPTEMBER 2013

    0

    0
  32. Jong Young says:

    Yang si suami miang tak sedar diri, yang pempuannya HS sundal bulong..mak bapak tak ajar ke nak hormat orang..Mr R tu lagi suami orang tak kira lah rumahtangga bermasaalah tapi diorang belum cerai…pandai2 kata Nurlyana bekas isteri ishksss buta buduh ke…

    0

    0
  33. Tegakkan Keadilan says:

    Kedua dua pemangsa ini dah kenyang dgn caci maki rakyat malaysia yg prihatin thdp nasib pn. lyiana…antara perkara yg perlu dipandang…mcm mana nti klu anak2 dorg dah bersekolah…msti stress kan..jln sana org tnya, jln sini org tanya…hrp anak2 ini dpt didikan dan penjagaan emosi spy masa depan mereka terbela…

    0

    0
  34. mr haRRRRamm jadah bengong!! says:

    dulu yg die pegi bercuti kat tioman tu..pastu amek gambar dengan laki peluk2 kat tepi bot tu bukan mr haRRRam jadah ni ke?? 17/9/2013.. banggang!!! nk menipu tak kena gaya..bodoo nye jantan sial!Hanez skg ko buat kt ppuan lain..jgn tanya nt satu hari ko pun terkena balik.. KARMA beb! Whats goes around comes around..

    0

    0
  35. mioewww says:

    bodo punye jantan..now ko dah jadi jantan paling dayus di malaysia selepas mat yo..tahniah

    0

    0
  36. Melly says:

    Tak fhm kenapa nak rebut mamat ni. Ni level muka indon pekeja ladang kelapa sawit bapak aku nih. Aku suroh je pekeja indon tu bawak Ferari, hah sebijikkk mcm mamat niiii. Betoll aku tak tipuuuu

    0

    0
  37. Mama R says:

    Bercuti dengan bukan Mahram tetapi ditemani oleh orang lain bukanlah satu ‘excuse’ untuk menghalalkan apa yang haram. Matlamat tidak menghalalkan cara.

    Walaupun ditemani orang lain, tetapi adegan pegang tangan bersama tidak akan memungkinkan ia menjadi Halal. Jangan cuba menghalalkan yang haram!

    0

    0
  38. Effiana says:

    Punca apapun keretakan rumahtangga tu, tak boleh ke tunggu sampai dapat surat cerai sebelum nak serious bercinta dengan orang lain?

    0

    0
  39. Anonymous says:

    if this guy dare doing this, it’s not worth to protect the marriage, let it go.. in the beginning it’s hard to endure but when the time come. u know u did the right decision..

    0

    0
  40. Anonymous says:

    Binatang mmg x de akai…pegi JAHANAM la berok 2 ekor nih puihhh!!! mulut “bawah” yg bercakap sbb tu la bangang!!

    0

    0
  41. Mat K says:

    muka tak hensem, tapi bawak ferrari! tak kena sungguh.

    0

    0
  42. Nadia Amira says:

    Romie
    Hargai apa yang Kamu miliki Saat ini
    Kebahagiaan tak Akan pernah datang Kepada
    Mereka yang tak menghargai apa yang telah Di miliki

    0

    0
  43. Sunflower says:

    Ko tetap salah JANTAN! kalau pun betul ko kenal hanez selepas isteri ko memfailkan cerai, ko tetap JIJIK pegang2 peluk2 perempuan yg belum sah jadi isteri ko sedangkan ko belum secara sah bercerai dgn isteri ko! Lelaki KEJI!

    0

    0
  44. Nana says:

    ketara menipu….kalau kita google post abg nara pasal hanez suraya mengaku gmbr berpeluk dgn lelaki kat pantai tu, time tu abg nara post 17Sept2013. dia kata drg kenal 20dec2013.uikssss

    0

    0
  45. Biskut says:

    Wow….jantan ni mmg klasik btul la….backing hanez pulak ya. aku hrp la bisnes kau akan lingkup suatu hari nnti. baru kau tau tinggi rendah nya langit….

    0

    0
  46. BugattiVeyron80 says:

    Sorry,, just wondering.. HS ni ada mak ayah lagi ke tak eh? Parents dia ..x malu ke perangai anak dia mcm ni? Ntah2 hati mak dia luluh tgk perangai HS mcm ni..

    0

    0
  47. lynn says:

    nama nk komersial je Mr.R,Mr.R….phuihhhhh

    0

    0
  48. watever says:

    dayusnya kau jantan tak gunaaaaa! aibkan isteri semata-mata perempuan jahanam (neraka) ni.. dah berzina dengan si sundal ni.. sanggup kau buang isteri kau yg selama ni ada waktu kau jatuh.. org mcam ni mmg tak layak hidup.. tolonglah bunuh diri sendiri.. hina tau ada org macam kau kat negara ni..

    0

    0
  49. putri says:

    Betol kata Rahim Sepahtu, “perempuan cantek tak semestinya bijak”
    Bangang tahap gaban badut 2 ekor ni yerr??

    0

    0
  50. erika says:

    Aku pun nak join sama maki 2 org haramjadah ni…Sesungguhnya jantan sial utk perempuan sial sahaja..Aku harap kedua2 berukmatye ni dpt balasan yg setimpal atas perbuatan mrk…

    0

    0
  51. KEKASIH FAHRIN AHMAD says:

    Memang ar mase faill cerai LM xde cakap nak cerai sebab ko skandal ngan HANEZ .. Tapi LM Cakap sebab ko bsikap Dingin…. mcam ada perempuan lain.. fone tak lepas kat tangan dan ko abaikan dia.. tu punca dia mintak cerai dan keluar dari rumah…dia syak ko skandal ngan HANEZ tu pun lepas betina tu post gambar ngan anak dia sampai kawan2 dia tanya dia … ingat tak malu ke???

    0

    0
  52. lulu6858 says:

    Kesiannya hanez suraya tu..ds terang2 post kt ig gambo die peluk teddy bear besoo tu…da lama kot kejadian tu..die break up dgn awi pun lama dah..tk lama lepas tu die mewah tk pasal2…sangat hairan zaman skang ni perempuan yng ade hubungan dengan laki orang tk tahu yg diri die salah dan rasa dorang kt pihak yg betul..?????

    0

    0
  53. cikpucca says:

    mmg resam dunia skrg..org buat salah diagung2kan
    org yg dipihak benar dihina..
    elok la liyana ni bercerai, tuntut harta sepencarian, tuntut nafkah anak2, lps tu ambik tindakan trhdp si perempuan tu..
    kehidupan korg x kan kemana kalau nak bina masjid pun tp meruntuhkan masjid..
    Allah itu ade dan pasti akan mendengar doa insan teraniaya

    0

    0
  54. Just me says:

    Berkenalan 20 Disember and in Jan dah pergi bercuti and so close pulak tu (pegang tangan, peluk….hmmm betul k ni. I do not think any girl who knows any men is such a short period of time will be daring enough to do that lah, tak masuk akal. What I meant is I an sure it’s been more than that time frame.

    0

    0
  55. ikan says:

    memang la die sokong gf. dengan bini dah berantakan xleh selamatkan dah. x backing gf kang terlepas lak dua2. camni la jantan. time miskin sehidup semati, bile dah senang babai bini.

    0

    0
  56. Advice dari yg pernah kena juga says:

    Liyana just dump this DUMBASS of a husband. Nasib baik dia buat skarang masa ko muda lagi. Sayang anak2 but dont forget you deserve to be happy too. Bila nak cari teman idup selidik dan perhatikan dulu. Jangan lah terus kawen. Ada masa idup sorang bagus jugak. Bole buat apa kita suka . Gi buat degree ke, tambahkan pelajaran etc. GROW and live happy and good is the best revenge Always ke depan. Jga diri- gi work out take part in an activity and always be a good person. You will reap what you sow.

    0

    0
  57. truther says:

    korang masih nak ikut agama yg mengutamakan si jantan lagi ke??? Belum terang maha bersuluh lagi ke? Banyak penunjuk dah.

    0

    0
  58. tungu&lihat says:

    haha…like I said… PRIDE GOES BEFORE A FALL!!

    0

    0
  59. cantikkk says:

    nak jadi cam hanez sila guna aura white…euw camnala leh jadi duta nihhhh….teruk betul…plz customer yg ambik aura white jangan ikut cam hanez k…ta elok tau

    0

    0
  60. ctnurbalqis says:

    Ya Allah…Kenal 20hb Disember 2013…Bulan Januari dah boleh g bangkok sama-sama dan ambik gambai bagaikan suami isteri yang honeymoon…agak-agaklah kalu nak menipu pun…Kenapa tak komen pun pasal si Hanez cakap ko nih dah duda…Boleh plak terima kenyataan itu…Itu bukan fitnah ker…Huuuhhhhhh

    0

    0
  61. KacakEmbun says:

    Biar la dia mampu..duit banyak..yg bini dia nak jadikan isu kenapa? Bagi je la laki ko kawen lagi…habis citer..tak salah pun laki kawen lebih dari satu..

    0

    0
  62. akulahperempuanittew says:

    makan daging busuk bernanah berulat la kor kat akhirat nanti Romen!! Balasan Allah itu PASTI!!

    0

    0
  63. Ustazah Tak Bertauliah says:

    kalau kita dah suka dengan benda yang haram (dibaca:*isi tempat kosong*) kita takkan suka benda yg halal (dibaca: sang isteri) .

    :)

    0

    0
  64. sayuri says:

    bangang abadi dua2 ni…

    0

    0
  65. Vie says:

    c jantan ckp bru knl 3 bulan, yg c betina pula ckp knl 6 bln. putar belit betul. kalau nak menipu pun takyah lah bg ketara sangat. ckp taknak aibkan isteri bagai, tp tuduh isteri buat fitnah. habis gambar peluk2 pegang punggung tu apa? edit??? nak bekap siap buat kenyataan media bagai. bangang abadi. iiiiiihhhh!!! rasa nak bagi tapak je

    0

    0
  66. Miezah Iris says:

    Hanez2.. Ksian i tngok u.. Dlm bnyk2 kn 1% jer yg support u tu pun si mr r u.. Yg 99% tu Kak liyana pnye.. Hdup nih mcm roda.. Sntiasa brpusing.. Klu x kne kt u nnti. mungkin ank cucu or ccit u.. Bkn nk mndoakan x baik, dh itu lumrah hdup.. Fkir2 laa.. X elok kcau rumahtngga org.. Klu si Mr R ni boleh brlaku curang kt isteri die x mustahil u akn jd mngsanya kmudian hari.. Kcantikan luaran x kekal lme boleh ppus tapi hati tuu kne jaga dgn brsih.. Bnyk lg lelaki yg single kt luar.. Tp klau dh jdoh u dengan die, jaga la die baik2 agar pisang x brbuah 2 3 4 kali k..

    0

    0
  67. aziraazira 36 says:

    Kata kenal bulan disember tu pun 20hb…yang heranya bulan januari p bercuti brpeluk berdakap, murahnya si hanez suraya ni kan..x sampai sebulan boleh sampai tahap tu…itupun dgan sorang lelaki yg dalam dilema…hahahha nampak sangat penipu…kalau sebulan kenai boleh bg pegang sana sini…ish ish ish macam pompuan murahan…lain kali nak bt kenyataan pun baca skrip dan hafal lakonan bg mantap…ni tup tap bercanggah kenyataan…hmmm sendri kena ingat …yg si laki tu pun

    0

    0
  68. […] Hanez Suraya Bukan Punca Keretakan Rumah Tangga Kami – Mr. R (64) […]

    0

    0
  69. yan says:

    aku dari dulu lagi benci ngan betina ni sebab nama dia sama je ngan perampas bf aku Hanez suraya=Suraya Hani.
    dh mmg dasar perampas…yang jantan pulak memang sial. cakap dolak dalik memang pandai…jantan dia ni pun sama je mcm ex aku dulu.
    korang nak pegi kahwin pun lantaklah..memang secocok pun dua-dua gampang.

    0

    0
  70. zamzi says:

    buat mr. R, harus ingat rezeki yg Allah beri kpd anda sejak anda berkahwin dgn isteri n sehingga dpt ank2. mungkin itu rezeki mereka yg diturunkan oleh Allah melalui anda. semoga iman bersama anda.

    0

    0
  71. kamal says:

    abang cer tanya mamat ni, dia agama apa, faham tak hukum mengabaikan isteri, tu pegang-pegang yang bukan mahram tu halal ke, semua maklum dia mampu tapi mampukah dia dalam melaksanakan tanggungjawab yang diberikan, setakat nak kawin lain semua orang tak hairan, tapi buat la secara elok

    0

    0
  72. wartawan tak bertauliah says:

    nape x ada wartawan tanya .. “ok encik.. encik kata encik dah x bahagia kan.. kenapa encik x lepaskan isteri encik dengan rela. encik boleh je kan lafaz cerai, g mahkamah dan dah boleh selesai. kenapa perlu isteri encik yg buat permohonan untuk diceraikan. kenapa encik x kawen terus je dgn kekasih encik ni? lagipun keluarga kekasih encik kan dikatakan menyokong hubungan ni. jadi x akan ada masalah pasal wali sebagainya. boleh encik jelaskan kenapa encik x nk lepaskan isteri encik? Isteri encik pon ckp dia x kisah encik nak kawen dgn kekasih encik ni ke tapi dia nk dilepaskan… kenape ye kenape ye…?’

    agaknya apa jawapan dia?

    “sbb saya fikirkan anak-anak (hak tuihhhh! kalau fikir anak2 x buat benda2 ni)”
    “sbb saya masih sygkan isteri saya (erk? ko yg ckp dah x bahagia dan perasaan dah hilang)”
    apa jawapan dia ye……

    hahahahahahah aku terfikir satu je.. sbb takut poket kena kosong kot… hahahahahahahahahahahaha..

    0

    0
  73. No Name says:

    Both of you SO STUPID

    0

    0
  74. Anonymous says:

    liyana aku nasihat ko cerai je la dengan jantan keparat nih. bila dah selesai tuntutan nafkah sepencarian dan jantan ni dah bayar perabis ko umumkan kat pc. so bolehla kita org boikot sebarang syarikat jantan nih. biar dia bankrupt. sekarang ni aku dah boikot aurawhite yg x berapa white tuh.

    0

    0
  75. anahiar says:

    bg ak si romie ni ttp salah..mmg dia ade problem ng isterinya..tp adkh itu dijadikan alasn ntk dia cari pompuan lain..sptutnya dia perlu cr jalan berbncg ng isteri..kalu nk cari pompuan lain pun,tggu la dah tiada ape2 hubungan ng si isteri..hanez suraya juga salah..sbb dia seakan mengambil kesempatan diatas mslh org lain yg membawa keuntungan baginya sendiri..kta pun kan dilarang meluahkan mslh rumah tngga kta ke org yg ketiga yg berlainan jantina…sbb..kan begini la jadinya,..

    0

    0
  76. Bunga says:

    besala pompoan bila dh suka xkesh laki org ke sape ke rembat je..aku pn lalui bnda yang sama skrg cuma beza laki aku bkn celebriti..lau x mau tkuar muka dia kat cni..pompoan mcm ni mmg xtau malu pun.ank org leh ngaku ank dia..dh tu knon nk tnjuk yg di mangsa keadaan, xbrsalah..klau ada akal yg waras pkir dlu sblum buat sesuatu.mmg la xtkot ngan karma p xkn balasan Allah di akhirat pn xtkot jgk kot? xkn lpas tu nk bt PC lg? lg ko bt PC tu sebenrnya menjatuhkan maruah sndri..penjelasan biarlah sama kedua belah pihak..rakyat malaysia ni prihatin..kan dh trkantoi..lom dpt mmgla syg p bl dh dpt hmmm ko tggula nasib ko..klau istri yg sggup ssh pyh ngan dia pn dia tgglkan inikan plk ko yg hny knl dia bl dia dh seng…syg mnusi xpnh kekal melainkan kasih sayang Allah…

    0

    0
    • Noi says:

      setuju sgt.. kasih sayang manusia x kekal.. lebih2 lagi kasih sayang tanpa batas agama ni.. pegang2 sana sini.. yang kekal dan patut dicari tu kasih sayang Allah s.w.t..

      0

      0
  77. Anonymous says:

    Hanez suraya, nnt kenalah dekat ko pulak.. die dah buat sekali dgn wife die, nnt kenalah ko pulak.. dah lah tipu sebelum ni kate si romie ni duda,padahal ko pun taulah die mmg suami org lagi mase tu.. sbb ko xnak hilang ferrari dgn panamera die eh? si romie ni pulak, ko x layak lah dapat liyana tu, bini ko punye lah sabar, xnak aibkan ko, diam je dulu, die marah pun sbb si hanez ni duk cabar die, ambik gambar dgn anak2 die, die sayangkan ko, hope ko berubah, tapi tengok2 ko lagi malukan dan aibkan die and backup pempuan hanez ni pulak.. nape x bincang elok2 dan nape ko x nak lepaskan die sahaja? sebab ko xnak hilang harta sepencarian dan xnak bagi nafkah bulanan yang mungkin akan buat ko papa kedana balik eh?

    0

    0
  78. Jambu says:

    Laki ni mcm aku pnh knl he..GAY ek

    0

    0
  79. Anonymous says:

    Kenapa Hanez Suraya jadi perempuan murahan…dan suami nur liyana tak ada perasaan langsung…adakah mereka berdua binatang jadian!!

    0

    0
  80. Anonymous says:

    Mereka ini orang Melayu kah? Agama Islam?……. ini lelaki boleh ikut kelab ustaz ashraf muslim dab ustazah wan sakinah bela kekasih dalam media…. seorang lelaki yang sangat dayus….. menggunakan isteri dalam media … mungkin lawyer2 mereka suruh buat kenyataan yang bukan2 dalam media supaya masa cerai boleh lah di beritahu kepada hakim bahawa isterinya minta cerai… isterinya mengaibkan cinta mereka dan penyelesaiannya dia akan mengelak dari memberi harta sepencarian dan nafkah ….. sebab pelihara artis maintainance tinggi…. pasangan ini sangat kesihan ….. mana ulama2 yang terkenal sila nasihat kan mereka …. ingat anak2 mereka akan menanggung malu atas perangai bapa dan bakal ibu tiri mereka yang tidak takut kepada pembalasan api neraka……. tapi apa boleh buat masa bercinta lautan api neraka sangup harungi bersama ….. Puan Liana tabah kan hati……

    0

    0
  81. Anonymous says:

    pasangan ini orang Islam kah? lelaki ini boleh bela kekasih dalam media dan sokong kekasih? macam ustaz ashraf muslim dan ustazah wan sakinah pula boleh buat kelab lah artis2 ini kelab bela kekasih di media… ustaz romie dan ustazah hanez suraya… sungguh kesihan mereka ini mana alim ulama malaysia sila ambil tindakan dan nasihatkah mereka… atau ini tektik yang di ajar oleh lawyer pintar mereka supaya masa bicara penceraian Puan Liana boleh di tuduh mengaibkan suami dan si kekasih, tidak perlu beri harta pencarian dan nafkah. sebab mantainace untuk artis tinggi…….. untuk puan Liana biarkan mereka …. dan berdoa lah supaya bakal bekas suami, lawyer dan kekasihnya bertaubat anggaplah mereka sedang terdesak, mungkin ada perkara yang sedang berlaku antara mereka yang kita tidak tahu….yang pasti tuntut apa yang sepatutnya dan saman apa yang perlu….

    0

    0
  82. Kak Long says:

    Kita jangan buka aib orang kerana dengan sendiri aib kita akan terbuka secara perlahan-lahan. A’uzubillahminZaliq…..Jaga lah tutur kata dan budi bicara. Sejujurnya, kalau permohonan cerai sudah diajukan ke mahkamah…..ehmm…..(sila habiskan ayat ini)

    0

    0
  83. ermmmm says:

    Muka lelaki mcm hampeh…..arap ferarri?tak pyah lh…liyana ceraikan je lelaki tak guna tu….nk jamin ke syurga?tak kot….ke neraka ade ko tgk berkepit nganminah muka menggerutu tu..

    0

    0
  84. yong says:

    semoga hanez suraya cepat2 jadi isteri dan doakan dia rasa yang apa liyana tuh rasa.. dapat laki sebiji perangai macam laki liyana..tak bertanggungjwb,berfoya… selalunya doa org teraniya tuhan makbulkan..amin… kita tunggu hanez suraya jadi isteri kpd laki tak guna ..
    kpd laki tuh confirm ke hanez tuh dpt jaga dia… kat dunia pun hidup dah pelik… nak jadikan ibu yg pelik ke kpd anak anda nanti…. jantan tak guna..

    0

    0
  85. Si Polan says:

    Kesian aku tengok si Hanez ni. Semoga Allah melimpahkan rahmat untuk dirinya atas apa yang dia dah buat kat seorang wanita bergelar isteri dan ibu. One day dia akan bergelar isteri dan ibu, dan aku harap benda ni takkan berbalik kat dia sebab dia perlu tahu kehidupan ini ada KARMA.

    0

    0
  86. baby says:

    laki nieh muka lebih kurang mcm laki yg peluk hanez jer…try seach blik yg abg nara post… sama ker tak.. ” gambar mesra hanez/lelaki peluk hanez…”

    0

    0
  87. Nurliyana says:

    sedihnyer ati aku bile seorg lelaki yg menikahi kite yg penuh dgn harapan dr kuarga,sedara dan kwn2…time dia ssh kite bersame dgn dia…bertarung dgn maut melahirkan anak2 dia tapi bole lindungi wanita yang bukan muhrim baginyer.. istri yg ko sanjung n peluk dl ko wat seperti sampah. mane hilangnyer cinta dan harapan yg ko berikan dl..adakah tenggelam bersame nafsu serakah terhadap betina lain….sayunyer aku….xtau camne perasaan aku klu suami aku wat camni.. sabarlah Nurliyana..sesungguhnya kite mempunyai name yg same..yg bermksud cahaya kelembutan tapi ada mase perlunyer tegas dan berani utk pertahankan diri dan anak2.

    0

    0
  88. heru says:

    Sangat tidak percaya dengan Mr.R,itu hanya alibi saja untuk membela diri. sudag sangat jelas bahwa itu merupakan alibi kosong belaka

    0

    0
  89. Insan Biasa says:

    kepada hanez..
    apa yg anda buat..ttp akan dibls..wlaupun ko cakap x takut pd karma..bg aku ni bkn masalah karma..Ini masalah hukum Allah..kalau ko org Islam, percaya pd Allah, percayalah..setiap perbuatan ko akan dibls oleh Allah..mgkin bkn sebab ko rampas laki org..tp kerana maksiat yg ko buat..berseluar pendek..bersentuhan dgn jantan..itu semua ttp akan dibls..Ini janji Allah…kalau x kena pd ko..akan kena pd cucu cicit ko..

    kepada romie..klu ko betul-betul nak ke hanez..buat le cara baik-baik..jgn dok pegang2 yg bkn muhrim..kalu aku jd mak bapak hanez, aku rembat jantan yg pegang2 anak dara aku..ingat!! Ko ada anak-anak yg sentiasa melihat ko sebagai ketua keluarga.. sepatutnya..ko kena sedar, sebagai suami ko akan dipertanggungjawabkan di hadapan Allah kelak..apa ko nak jwb pd Allah kelak..

    dan kepada liyana..
    SABAR..tidak ada perkataan yg lebih baik selain SABAR..tak bebaloi menjerat jiwa kerana jantan sebegini..muhasabah diri..sesungguhnya AllahSWT memilih utk mengujimu krn Dia syg pdmu..mungkin untuk mengangkat darjat mu mungkin jg membalas dosamu yg lalu..mungkin jg Allah SWT melindungi anak-anakmu dari melihat perbuatan bapa mereka yg tidak baik..apa pun yg berlaku, tentu ada hikmah di sebalik kejadian..bersangka baiklah pd Allah..

    Tingkatkan keimanan agar kamu bergelar wanita solehah..insyaAllah..seorg lelaki yg soleh akan dtg sbg pengganti dan membawamu terus ke syurga..InsyaAllah..

    0

    0
  90. hamba ALLAH says:

    satu je aku nak ckp,,,sebagai perempuan yang bergelar isteri..aku dpt rasakan betapa perit dn sakit sungguh hati si isteri yg selama ini besusah senang bersama si suami,,tapi hanya kerana hafsu,,,isteri tu di buang kerana hadir org ketiga tapi masih menafikan terang2an,,pada si isteri ingatlah sesungguh nya jika engkau teranyia,,ALLAH SWT itu MAHA ADIL.MAHA MEGETAHUI..ingat balasan ALLAH maha hebat..pada kau suami aku sakit sangat hati dgr ko kat isteri ko fitnah,rumahtangga ko memang dh berantakan lama,,kau tau tu la satu tugas lelaki yang bernama suami pemperbetulkan memperbaiki,,mendidik,,bkn menghancurkan,,sje kau jadikan alasan yang mmg tumah tangga ko beantakan,,cissss,,satu sumpahan utk hidup kau,,pasti ye pasti kau akan rasa gak satu hari,,si isteri besabarlah mungkin ALLAH SWT telah sediakn sesuatu yg lagi baik utk anda,,sesungguhnya DIA TAHU APA YANG TEBAIK utk hambaNYA..

    0

    0