Written by AbangNara | January 6th, 2015

Ramai yang membuat anggapan Hanis Zalikha terpaksa berkata ‘yes’ ketika dilamar oleh Hairul Azreen di konsert final Gegar Vaganza baru-baru ini. Iyerlah pada mulanya perkataan ‘yes’ tidak terkeluar sebaliknya lamaran tersebut dijawab dengan ‘Insya Allah thank you’. Kalau Abang Nara jadi Hanis Zalikha pun mesti gementar dan tak tahu nak cakap apa. Iyerlah, dilamar di depan ribuan penonton secara ‘live’. Pasti jantung berdegup lebih pantas daripada biasa.

hanis zalikha dan hairul azreen

Walaupun lamaran tersebut mendapat kecaman hebat di laman sosial, Hanis Zalikha melahirkan sokongan dan persetujuan dengan apa yang dilakukan oleh kekasihnya itu. Bagi Hanis, tindakan melamar di hadapan orang ramai oleh Hairul membuktikan keikhlasannya. Kata Hanis:-

Bila montaj dia berjumpa ibu bapa saya ditayangkan, saya sedar dia sudah melakukan perkara yang betul seperti yang diharapkan. Jadi apa orang lain nak cakap tak kisahlah. Saya dan keluarga sendiri tak ambil peduli mengenai kritikan orang asalkan kita tahu apa yang kita buat. Ibu bapa juga faham benda macam ini perkara biasa dalam bidang seni.

Sebagai perempuan saya tahu niat dan tujuannya untuk buat saya gembira. Dia sudah membuktikan dia lelaki sebenar dan ikhlas pada saya. Saya terharu kerana niat dia sampai, Alhamdulillah. Jadi apa pun orang lain nak kata, saya setuju dan sokong tindakannya.

hairul dan hanis

Kalau si penerima lamaran telah bersetuju dan menyokong apa yang dilakukan, siapalah kita ini untuk menyatakan yang tak patut kepada mereka kan? Yang penting, Hanis dan Hairul masing-masing gembira dengan apa yang dilakukan. Bukan senang untuk peluang melamar secara ‘live’ dapat dilakukan. Pasti ia akan menjadi kenangan terindah buat Hairul dan Hanis sehingga bila-bila. Sumber Harian Metro.

P.S: ETCM lancar Nissan Almera baharu

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

37 responses to Hairul Azreen Sudah Buktikan Dia Lelaki Sebenar & Ikhlas Pada Saya – Hanis Zalikha

  1. aku says:

    kurrr….kurrr

    0

    0
    • jenah pulut says:

      x sabo jenah nk tngu kak nora dan abg ned buat live mcm ni..sweet kan uolss,.,msti kak nora teruja,ckp cpat3 manja mcm dlm puteri tu..kak tipah kurma kak bedah g oversea ? mr roger nk out zairin mana? slmt bkenalan dari jenah..

      0

      0
    • Orang Cerdik says:

      Oh Rozana

      UCAPKAN KATA-KATAMU

      “Nak bisjut”?

      jika kau tak sanggup lagi bertanya

      kau akan ditenggelamkan oleh jejaka bangla
      jika kau tahan kata-katamu
      mulutmu tak bisa mengucapkan “nak bisjut”?

      kau akan diperlakukan seperti bisjut & royi
      dibuang dipungut
      atau dicabut seperti rumput
      atau dimakan oleh jejaka bangla

      jika kau tak berani lagi bertanya “nak bisjut”?
      jejaka bangla akan jadi korban keputusan-keputusan
      jangan kau penjarakan ucapanmu

      jika kau mahukan bisjut & royi
      kau cari RM10K dahulu

      Nak bisjut?
      Nak 10K?

      0

      0
  2. dd says:

    dont like

    0

    0
  3. Tasha says:

    May you guys live happily ever after!

    0

    0
  4. chentasweet says:

    sweet sgt tgk korang malam tu..tahniah..smoga bhagia utk korang berdua..cpt2 naik pelamin tau n timbang baby comel2 :))

    0

    0
  5. abe says:

    yg nk nikah awk bukan org di luar sane….semoga berbahagia till jannah….

    0

    0
  6. chentasweet says:

    sweet sgt tgk korang malam tu..tahniah..smoga bhagia utk korang berdua..cpt2 naik pelamin tau n timang baby comel2 :))

    0

    0
  7. Rahsia says:

    Erk kena buat mcm tu baru prove lelaki sejati? Weird. Mmg dasar nak attention. Sgt tiru awal scha. To depa kat studio xdela rancangan live. Byk vvip kot doink. Kiddos sgt budak2 mentah br nak up huhu

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ada ke dia ckp, kena buat cmtu baru prove llaki sejati?
      Itu bagi dia. Manusia lain2. Ape kene ko ni??..X suka btl dgn org yg pusing sttment org dn cari isu.

      0

      0
  8. jemah says:

    tak kesah la..sama2 bujang pon.
    so buat la apa yg buat korang hepi!
    nak mengata, kutuk baikpada hanez suraya yg poyos & penipu!
    kata dah clas..tup2 bertunang lg ko nyah!
    dasar perampassss!

    0

    0
  9. yeeha!!! says:

    sejati tu camne?

    0

    0
  10. asal tutup aurat jer kira muslimah says:

    He deserves to be respected as a man!

    And you (Hanis) empowered him as a man (you sit pretty and allowing his natural man instinct to chase you – LOVELY).

    Congratulations to both of you!

    0

    0
    • murukuya sateri says:

      Kak nani rostam: dengan dia ni i terus setuju, i suka sangat dia ni….
      Actually si hazreen ni dah jumpa mak bapak hanis sebelum melamr dia…lelaki ni kira beraninda ikhlaslah….yang penting mak hanis sukerrrrrr

      0

      0
  11. baby says:

    tahniah uols..aku sokong keknis n hairul..yg dok mengata tu..ko tanggung le dosa mengata diorang..moga kekal hingga Jannah

    0

    0
  12. kak wok says:

    tak paham la akak…nak marah dorg ni kenapa…sbb jeles ke nokkkk!

    0

    0
  13. ina says:

    aku pun suka dorg ni.. sama bujg… nk muntah nk meluat xyah la tgk.. sekurangnya dia nk ajak kahwin.. dah mntk izin parent pun.. dri yg dok hey sini hey sana cuti mngalahkn laki bini.. tpi bile tnya bile nk kawin.. blom bersedia.. proses kenal.. tu je di ulang2..

    0

    0
  14. dyana says:

    suka la mak nani!! #makartis

    0

    0
  15. may proceed says:

    ni bru jantan..bukan ckp dpan je tp kcut kt blkg.
    tgk cmni pn dh tau hairul reallyyy serious ngn Hanis.
    yg pnting mreka x mmbelakangkn klurga.mmg salute ahhh.

    0

    0
  16. Anonymous says:

    tahniah

    0

    0
  17. PEMINAT DEPA says:

    salahke dia sebut insyaAllah instead YES?

    Saya lebih yakin bila ada kalimah Allah di situ walaupun cara dia buat tu dlm rancangan yg berbentuk lagha.

    0

    0
  18. bateri kereta kong says:

    thank you hanis for not choosing laki orang or duda. thanks!

    0

    0
  19. Anonymous says:

    selepas ni nk buat cliche ape2 pasal kawin korang ke ape ker… pilih rancangan yg sesuai yer dek non… sentap akak slot korang yg amik tah brape minit tu baik & sesuai lagi kasi otai2 jemputan lain nyanyi…

    0

    0
  20. Nara says:

    1st of all, congrats to both of u.
    2. To hairul, lain kali klu penerbit offer nk tk propose kt live show.,tgkle dulu show apa. Ni main tangkap muat mcm desperate sgt nk tunjuk macho. Nk jd laki org pn small matter mcm ni x bole nk pikir
    3. To penerbit show tu pn dh xde idea lain ke nk naikkn rating show, strategi yg hampeh..so desprate
    4. To hanis, awk x bersalah..but the way he proposed u tu really doesnt match ur class, tp terima jelahkn..

    0

    0
  21. mono says:

    xsesuai la hanis ngan si hairul ni..

    0

    0
    • murukuya sateri says:

      Hairul ni bukan kopak sangat…ingat dia menang faer factor dulu bawak balik 100k, dia dah ada business sendiri, yang penting budak ni nampak budak yang baik2 hormat orang tua. Kalau bawak balik bakal suami kerja pilot kaki minum kaki clubbing..buat apa?

      0

      0
  22. Zass says:

    Biarlaa yg muda nak dirikan masjid cepat. Daripada yg dah berumur tapi berkepit bercuti sana sini tu. Adoii la

    0

    0
  23. Anonymous says:

    lelaki sebenar tu patutnya tak terkeluar dari mulut hanis. taa’ruf berdepan dengan ibu bapa tu sudah cukup. apa selama ini lelaki lain yg melamar isterinya secara tidak terangan itu bukan lelaki sebenar?

    semua yang suka tu memang lah suka. siapa tak suka melihat orang mahu mendirikan masjid. alhamdulillah. tapi yang dipertikaikannya skrg ni tempat dan waktu, event tersebut. pada saya awal melamar scha masa tu mungkin juga di kecam tapi orang tidak smpai menyalahkan pihak program. seperti ini, gegar vaganza pun dikecam. kenapalah tak terfikir benda tu. nak buat kat melodi ke meletop ke silakan kalau bentul nak tunjuk kelakian sebenar tu.

    ya memang anda dua tak ambil kisah orang nak cakap apa pun. saya tahu mulut orang pun tak boleh tutup apa lagi nak puaskan hati orang. tapi sedarlah,kita hidup sebagai manusia fikirlah rasional ikutlah adat ketimuran lebih lebih lagi melayu islam.

    pada saya, anda dua boleh MINTA MAAF kepada semua penonton gegar vaganza dengan hati terbuka kerana mengganggu mood mereka. saya juga penonton gegar vaganza ketika itu sedikit pun tak cemburu cuma merasa gangguan dengan adegan itu.

    mungkin dengan minta maaf seluruh peminat atau penonton akan terus diam. :)

    0

    0
  24. kawan beyl says:

    hanis pe dh jd ngn bff ko si beyl tu..dl sblm ko jd retis bkn main rapat lg ko ngn die..bl dh jd retis jmpe pulak ngn si hairul ni terus lupe kat beyl…mule2 ckp bff je ngn si hairul ni..huhu…same cam beyl..kesian beyl..xpe beyl relek laa bro..rmai la awek2 lain…lu abis study kat jerman tu blek dpt keje bgs2 and then lu kawen..jgn carik retis tau…biar laa si hanis ngn dunia glemer die..hukhuk….

    ape2 pun congrate laaa….

    0

    0
  25. tahniah hairul & hanis says:

    kita doakan baik baik buat hairul dan hanis supaya sampai ke jinjang pelamin dan berkekalan ke akhir hayat hendaknya…amin..tapi tak perlu la sampai mencabar supaya jadi lelaki sejati kerana en sotong pun boleh kawin dapat anak lagi terlajakk larisnye…hairul penyabar orgnya dan sopan harap hanis tak buli dia pulak..kalau dah jodoh tak kemana haraap cepat cepat kawin…kerana satu malaysia nak tengok kat h -live.dan kepada diva aa yg mulut longkang tu jealos la tu kerana hairul hensem tak layan dia kot..tu pasal meroyan tak tentu hala..dia kan diva aa no body pun nak…

    0

    0
  26. akuyangkomenkauyangpanas says:

    Hairul Azreen Sudah Buktikan Dia Lelaki Sebenar & Ikhlas Pada Saya – Hanis Zalikha (apabila cinta sedang berputik)

    Hairul Azreen Sudah Buktikan Dia Lelaki Yang Hipokrit & Tidak Jujur Pada Saya – Hanis Zalikha (apabila bercerai)

    0

    0