Written by AbangNara | August 28th, 2017

Memang ada segelintir manusia yang hatinya penuh dengan hasad dengki, iri hati dan cemburu. Jenis sebegini tak boleh melihat kebahagiaan orang lain. Hati busuk. Tak boleh tengok orang lain “lebih” daripada dirinya. Itulah nasib yang menimpa Hairul Azreen, Hanis Zalikha dan anak mereka, Yusof Iskandar yang sedang bercuti di Maldives. Mereka tinggal di hotel 5 bintang yang dikatakan berharga RM13,000 semalam.
hanis hairul azreenFirst thing first, tak adalah pulak Abang Nara nampak Hairul atau Azreen menulis dengan bangganya “kami tidur di Villa Soneva Jani yang berharga RM13,000 semalam. Kau mampu?”. Percutian mereka di kepulauan peribadi ini menjadi viral selepas netizen sendiri yang membuat carian di Internet tentang harga bermalam di Villa ini. Itu yang Abang Nara pelik bila ada netizen yang tulis mereka sekeluarga riak, berlagak dan sebagainya. Ish,ish,ish.
hanis hairul azreen

Abang Nara juga tak boleh brain apabila ada suara berkata “lebih baik duit yang dibelanjakan ini diderma kepada masjid ke, anak-anak yatim ke”. Korang nie tau tak menggembirakan hati isteri dan anak pun boleh dapat pahala jugak. Lagi satu mana korang tau diorang nie tak derma ke masjid?
hanis hairul azreen
Lepas tue ada pula nak kaitkan dengan cuti mewah dengan duduk kat masjid. Lagi tak boleh faham pemikiran manusia macam nie.
hanis hairul azreenNamun tidaklah semua orang berperangai syaitan macam Hamid Mohd di atas ini. Ramai yang memuji Hairul kerana menggembirakan hati isteri dan anak. Abang Nara respek kepada netizen-netizen yang berfikiran terbuka dan telah menghentam balik para haters ini. Masih ada harapan lagi Malaysia ini. Ramai rakyat yang mulia hatinya.

hanis hairul azreen
hanis hairul azreen

Buat manusia-manusia yang hati busuk ini, korang tak tertanya ke kenapa korang tak dimurahkan rezeki untuk dapat pergi bercuti mewah macam Hanis dan Hairul ini. Sebabnya kebusukan hati anda itu menghalang untuk rezeki turun mencurah-curah. Cubalah lapangkan dada, gembira untuk orang lain, tak perlu nak dengki, rasa bangga bila kawan-kawan berjaya. Kekadang yang hati busuk ini bila member-member upload kejayaan di Instagram habis disindirnya, tapi bila dia sendiri buat boleh pulak. Hmmmm. Itu yang sampai ke hari ini duduk di takuk yang sama, tak berubah-ubah. Hati tue cuci dengan klorox dulu.

hanis hairul azreen

Buat Hairul sekeluarga, sila enjoy percutian anda. Persetankan segelintir netizen yang cemburu tak bertempat ini. Semoga balik nanti ada “isi”. Selamat bercuti.

103 responses to Hairul Azreen & Hanis Zalikha Bercuti Mewah Di Maldives, Segelintir Netizen Cemburu & Dengki

  1. iq says:

    besau btol batu api ko nara…..

    45

    0
    • miamore says:

      walaupun i tak minat mereka, i rasa ok jer kalau nak melancong g mana pun kalau dah mampu. kita akan lebih memahami dunia ini. tak ada kaitan pun nak g mekah nak g masjid.

      90

      0
      • Anonymous says:

        Entahnya. Aku x phm gak nape org nk pertikaikan mana dorg spend duit dorg. Lantak dorg lah. Tp nara, pasaipa ko cm marah betoi kt netizen? Haha

        40

        0
        • memang netizen dengki pun says:

          kan..lantaklah diorang nak belanja mewah pun, duit diorang. bukan duit mak bapak pun. diorang dua-2 ada bisnes sendiri kan. ummat melayu ni cemburu, hasad dengki nombor 1 .

          24

          0
      • minah jambu suka sahara yaakop says:

        rezeki masing2 biar la kalau nak kemana ponnn..minah jambu klantan pon lom sampai lagi..

        2

        1
      • Lembu Gemok says:

        Jiehah Abdul Rahman- Insurance Agent detected!!! bangang semua org yg sibuk mengeji…serious bangan netizen yg dengki dan bnyk tabur fitnah dan cerita yg salah pada Hairul and Hanis and Yusoff…korang tanggung laa dosa korang dgn depa ni…aku pon jeles tgk diorg pi bercuti cam ni, tp diorg deserve kot…itu hak depa, duit depa..sapa kita nak hukum org macam2, sampai ada yg cuba compare kononnya diorg ni tak menderma, so better salur duit utk derma…mak ko serious ijau kuning2 taik laa!!!!

        3

        0
    • Anonymous says:

      Nak bercuti ok,nak pi tempat mahal pun tak apa la.Family dia & duit dia.Tapi kurangkan gambar2 yang macam menunjuk sikit contoh gambar Hairul duduk atas hammock with sunglasses & baca buku.Nampak berlagak.Gambar biasa2 macam atas kan ok.

      7

      21
      • Anonymous says:

        Org biasa2 takkan nampak apa maksud gambar tersebut.. dorang ni brilliant minded. pegi bercuti mewah dlm masa yg sama marketing utk bisnes dorang.. be positive la malaysian. Bukak minda sikit.

        26

        2
      • Anonymous says:

        err..macam tak ada salah je gambar tu..dah tempat cantik macam tu mestilah amik gambar banyak-banyak.Jangan cakap dia la, kalau ko pun mesti berjuta la amik gambar, pastu upload instagram utk kenangan.. bukan hari hari boleh merasa tempat macam tu..Kalau semua gambar biasa-biasa je baik gi PD je..

        47

        0
      • Jenab says:

        Kat mana yg belagak tu?dorg public figure.kalo letak 1 gambar caption “holiday di maldives” tanpa letak gambar hotel mewah,ada je nanti mulot jahat yg nak mengata. Rezeki dorg dpat holiday sana,kita yg tgok ig dorg ni cuba la positif,cuci mata tgok gambar pemandangan laut cantik n happy family dorg.

        8

        0
      • Kauidiot says:

        Part mane siak berlagak? Kalau kau gi holiday, dont tell me yang kau takkan post gamba and video sume eh? And please dont give me such reply like “ohhh kalau saya, saya takkan post gamba2 video2, buat ape nak menunjuk2”. Bullshit. Post bukan tunjuk2 bodoh. Post pasal happy, sebab kau share experience dgn orang. Jadik org lain pon boleh save duit and make it a goal to go to that destination too. Idiot.

        14

        0
  2. Anonymous says:

    yang cakap cuti tak bawak sekampung mak bapak semua sebab tak mampu, mak bapak diorang pun kaya raya wei, selalu bercuti oversea sana sini. lagipun selalu je diorang jalan dengan mak bapak. sekali skali nak privacy bercuti suami isteri dgn anak je, apa salahnya.

    59

    0
    • Anonymous says:

      adoi yg kata nanti sakit mintak derma tu, dorang ni dah ade insurance kot. yg premium punya lagi. Kalau sakit, insurance la cover. artis dulu2 lain la, takde kesedaran lagi pasal benda ni

      20

      0
    • Sisturnina says:

      Bila masa pulak mak bapak hanis Dan hairul Kaya Raya…mak hanis masih jual kek, sambal dan tauhu berdegil…bapak dia entah kerja apa pun tak tahu…mak bapak hairul kerja pejabat..dah pencen. Mak bapak diorang duduk rumah teres jer. Yg loaded diorang ni. Hairul nampak mcm takde apa2 ..mcm2 bisnes dia buat. Hanis dengan tudung, lipstick n tonjoh collagen tu. Biarlah dia nak merasa…tapi aku kesian kakak hanis ni…tiap2 gambar di Komen we…cam sedih pulak…adik dapat gi Maldives dia habiskan cuti Kat bukit jelutong jer. Biasala rezeki masing2..

      21

      2
      • Anonymous says:

        jual sbb mak dia mmg suka masak kot. bapak hanis ada company sendiri, business consultancy company. lgpun mak bapak hanis tgh g haji skrang, dah kenapa nak bawak dorg g maldives pulak hahah. ade jela pakcik hamid ni.

        3

        0
  3. joyah says:

    org bukan cemburu tp meluat..kikiki

    6

    22
    • hati kalau dah hitam says:

      kalo dah meluat, tak payah la tengok..nampak sangat la hmmmm…dorang gi bora bora dulu pon 7k per night takde pon kecoh..yang ni pon 7k jugak..kecoh gile..plis la..dorang mampu..dah tak mampu tu, senyap je la..

      11

      1
    • Anonymous says:

      aku lg la meluat orang yg pandai2 nak atur duit org lain, suruh sedekah la zakat la haji la. kalau nak atur, atur duit sendiri, bkn duit org! dah duit sendiri takde, sibuk nak atur duit org.

      43

      0
      • wekkkkkkk says:

        ya lakan, mmg benci dkt org yg suka nk mengatur duit org lain, contoh la, hari tu ada sorang kakak tu (kawan) nk dpt epf sbb umur dh masuk 55 tahun, si adik dia dh plan awal2 apa nk rancangkan bila kakak tu dpt duit, duit laki adik dia yg dh dpt masa umur 55 tahun tu, x pulak kakak nk mengatur apa2 nk beli…kalau dh mata duitan, mata duitan jugak kan.

        10

        1
      • TERASA KE TU says:

        KAN. SEBOK NAK ATUR DUIT ORANG . KALAU AKU DULU ADA BERNIAGA. SIAP ADA KAWAN YG NAK PEGANG DUIT AKU. TAKUT AKU PENING TERGUNA MODAL KE APA. PADAHAL AKU BERNIAGA TAK KONGSI DENGAN SESIAPA PUN. DUIT AKU SENDIRI. PELIK JUGAK. TAPI BUAT KERAS HATI BIAR PADAN MUKA DEPA DOK PANAS HATI TENGOK KITA BERJAYA.

        3

        0
    • Amyonis says:

      joyah says:
      August 28, 2017 at 11:06 am

      Hi Joyah, cuba kau tanya deep pada diri kau sendiri, jujur dengan jawapan sendiri kenapa kau meluat melihat percutian diorang? Kau meluat sebab kau tak dapat apa yang diorang dapat kan? Kau tahu tak, salah satu tanda iri hati/ cemburu adalah orang yang tidak ingin melihat orang lain yang mendapat nikmat yang Allah berikan pada orang lain atau orang lain yg lebih dari kita sendiri. So kat sini dah nampak dah kenapa kau meluat tengok diorang. Cuba kau yang bercui kat sana bagai, aku berani potong hidung aku ni yang kau akan post gambar, siap buat ig story kat ig kau tunjuk betapa bestnya bercuti kat tempat mcmni. Jadi takyah la busuk sangat hati tu, lapangkan hati dan fikiran, buka minda, be positive, lihat benda yang baik baik, fikir yang baik baik, inshaAllah dari hati yang sakit kerana meluat melihat rezeki orang lain lebih dari kita, akan jadi lebih tenang, akan rasa lebih bersyukur dengan kebesaran dan kejadian Allah pada alam semesta. Jadi tepuk dada tanya hati mohon minta dijauhkan rasa meluat pada orang lain.

      6

      1
      • wekkkkkkk says:

        tapi kalau dia “joyah” tu bercuti kt luar negara sama kekasih dn bukan isteri dn bukan kuarga, dh tentu x ada gambr langsungkan..hehehehehehehe…jdi Amyonis sila potong hidung, sbb Joyah x post gmbr..

        0

        0
  4. joyah says:

    org bukan cemburu tp meluat

    4

    19
    • Kiki Lala says:

      Bukan meluat tapi pendengki macam ko gak kan joyah. Hoiii manusia2 durjana. Dari asyik kondem orang lain muhasabah diri korang. Duk mengata2 kat sini. Solat bukan sempurna pun. Cukupkan lah 5 waktu. Kimak manusia2 pendengki lagi busuk hati ni. Dunia aman kalau korang semua mampos.

      5

      2
  5. Anonymous says:

    people need to learn to accept other people’s choice of life and teach themself about not to judge people too quickly. saya teringin sangat nak tengok orang kita ni cherish other people’s life without hatred. nampak gaya pemikiran masyarakat kita belum sampai tahap maju lagi kalau lihat dari segi kita judge orang lain.

    42

    0
  6. nok gebuzzz says:

    pada aku ok jer….dyorg ssh payah cari duit nak jugak reward tok diri sendiri….x payah la nak busuk hati sgt pakcik hamid oii…bukan dyorg minta duit korang pon…masing2 citarase la,jadi la org yg positif,asik pke negatif jer..mcm mn melayu nak maju!

    14

    0
  7. anon says:

    aku nak tanya ..berapa malamm je diorg kat situ ?
    4 hari 3 malam ???
    kalau setakat satu malam ..
    belum kayaaa naa lah lagi
    muahakaakkaakakkakaaka

    2

    15
    • wekkkkkkk says:

      prjalanaan pun dh sehari…mana cukup 1 mlm..buat letih je.
      Lebih baik Malaysia je kalau 1 mlm.Apa de…

      9

      0
    • Anonymous says:

      Aku nak tanya. Kalau satu malam kau mampu ke?

      Satu malam pon kau x mampu.bukan setakat satu malam. Tiket flight pon kau x mampu. Muahahahahha

      21

      0
      • anon says:

        tu pasal aku tanya bagi pihak diorg ?
        tanya je pun
        yg ko nak meroyan kenapa ?
        kalau setakat duduk semalam ..tak temsuk perjalanan
        bukan lah diorg tu nak TUNJUK KAYA pun

        ni lah rakyat malaysia ..tanya pun nak meroyan bagai

        2

        3
        • penagih tegar BN..hari2 mau klik says:

          biasalah dlm BN ni, kejap kena hentam,..mana ada org puji, stakat setuju dn win tu biasalah…kalau kamu x kisah, follow je, komen je, hak masing2..

          0

          0
      • sutun kurita says:

        hahahhaa…tu laaa..sibuk jek mendengki..biar la org nak jalan 1 mlm ke..2 mlm ke..diaorg pon nak happy anak branak mcm org lain..klau x dapat buang..kurang2kan la sifat cemburu / dengki tu..

        0

        0
  8. anon kerana benarrr says:

    korg ni..bab cmni pon nak judge2 merapu..
    Diorg pergi bercuti je pon..ape yg dengki sgt
    Lainla kalau diorg selama ni mengabaikan mak bapak ke..ape ke..
    Ni aku tengok elok je..come on la

    8

    1
  9. mynameis says:

    haiyaa… hairul & haniz mampu jadi tak salah kot rasanya diaorg menikmati kehidupan ni. kalu aku mampu pn aku nak g bercuti tmpt2 mcm ni. dun be so jealously with ppl life. Bersyukur dgn apa yang di ada & di beri sbb belum tentu esok hari rezeki kita sama.. #positivevibes

    7

    1
  10. Anonymous says:

    Bia jela dorang usaha cari duit. Yang miskin papa kedana tu padan muka ko tgk jela org berbahagia gih sana sini. Dah kau pon pemalas nk mati cari duit, pastu dengki. Kalau nak jugak usaha la. Ini takk dengkii. Sibuk nak atur duit orang.

    Sape suruh pilih laki tak kaya. Kang dah melopong hahaha. Lain kali pilih suami berduit baru ko tak cemburukan perempuan lain hahaahha

    5

    0
  11. ain suzana says:

    bestnya dapat cuti mcm ni…. jika mampu duduk la mana2 pun. semlm ke berapa mlm ke..suka hati dorg. tak usah la nak pertikaikn. rezeki masing2.

    8

    0
    • Anonymous says:

      bestkan. cantik betul soneva jani ni. yg best tu bumbung boleh bukak pakai remote, stargazing dari katil malam2. kte x dpt rasa, dapat tgk pun jadila. hehe

      9

      0
  12. liz says:

    dia g cuti ke mana pun, dia nak duduk masjid ke idak…dia nak bawa family mak bapak ke idak… dia sedekah ke idak… semua tu bukan urusan kita.

    10

    0
  13. Biarlah diorang nak melancong kat ceruk dunia mana pun. yg penting diaorang hepi je. Yang korang sibuk dok mengata tu dah kenapa?? Dah rezeki dia.

    2

    1
  14. Anonymous says:

    ade plak tu yg kata suruh bayar zakat, sedekah, g mekah. eh dorang dah g mekah la, cuma haji je blum. haji sebulan nok, dgn si kenit yusuf je lg takkanla dgn nak tawaf ramai2 orang, lontar jamrah bagai nak g dgn si ucop tu, kalau seminggu tahan lagi la. lgpun mungkin dorang nak g haji pas yusuf dah baligh ke, sbb kalau g skrg bkn kira pun utk yusuf. lpastu dengan pendapatan dorang, rasanya dorang sedekah n bayar zakat lagi banyak la daripada marhaen kje gaji takat 3-4k ni cam kte ni.

    11

    0
  15. Anonymous says:

    Bestnyer tempat diaorg pergi. Kalo hakak kesana, hakak tidor memanjang.., damai wooooooo….. Erti sebenar percutian…..

    4

    1
    • kak maghia says:

      rugi tido kakkk…dok umah pon boleh tido…dah kuar duit banyak2 kena menikmati keindahan alam ciptaan Allah….Duit dia banyak n mampu…bior la, kita yg x mampu ni tengok je sambil berdoa dapat pegi sana satu hari nanti…inshaallah

      8

      0
    • Mimopa says:

      Itu kalau erti sebenar percutian kau kak oi, lain orang lain caranya. Mcm kau kaki tido, tido kaki lima pun kau rasa damai.. kalau mcm aku kan kak, aku explore tempat tempat mcmtuu dan tido waktu nk tido je. Tenangkn fikiran tengok laut biru, buka mata luas pandangan kak oi. Aku rasa sama mcm diorang, rehatkn minda nelihat benda benda cantik kat situ. In stead kau tido memanjang. Rugi!

      1

      0
  16. enaz says:

    waaaa…besarnya pahala nara men’SYAITAN’kan orang.. selama ni ko post pasal gosip orng xsyaitooon plak perangai tu?? da la tajuk pun batu api.. apa beza ko ngan dorang? banyak pahala da ke nara n team?

    3

    1
  17. huhuhu says:

    kenapa nak jealous sangat dengan dorang? kalau dorang nak tdo 2H1M pun lantak dia lah.. dah itu bajet nya.. tu pun salah?? dorang nak stay 4H3M nanti ada yang kata tak cukup kaya lagi sebab tak bawa the whole family. masing2 adalah bajet dan kemampuan. ukur baju di badan sendiri kot… kang dia tunjuk dia sedekah kata menunjuk.. kalau dorang stay masjid lelama kata menunjuk?? alahaiii..

    7

    1
  18. lili says:

    bia la..diaorang ada duit lebih banyakk dari kite…kite pn ade duit tapi tak de lebih bnyak..cukup2 byr rumah, kereta dan makan..sakit pening g spital kerajaan jer..kite yg takk mampooo ni boleh mimpi jer ler….semue sebab najib dan rosmah hahaha..

    2

    1
  19. kate says:

    just accept rezeki org..yg komen duduk masjid sembahyang free nampak sgt bunyi dengki kat situ. mungkin tu jugak Tuhan tak bagi rezeki lebih sbb ada hasad dengki di hati.. kalo korang berduit gerenti mcn ni jugak..mungkin naik jet peribadi bfast at NY lunch at London maybe..kita pun bole melancong ikut kemampuan la..tak bole oversea kat dlm negara pun bole.

    2

    1
  20. Anonymous says:

    Personalnya artikel BN kali ni. Abg Nara ni seolah2 menjawab apa yg netizen kutuk dia bawak isteri n anak2 bercuti. Ke mempergunakan cerita Hairul & Hanis untuk respon segala kencaman yg netizen hantam pada diri sendiri?

    Anyway, korang yang dah kawin ada family…ye ke holidays bawak parents? Idak jugak. Tgk la ke mana pergi kan. Takpayah berlagak anak mithali sangat lah

    10

    0
  21. Fidot says:

    Biarla dia nk pg holiday mana pun guna duit sendiri kot. Bukan pg belanja pempuan lain pg karok or holiday dgn org bukan muhrim..Jgn hati busuk.

    4

    1
  22. Anonymous says:

    pelik aku pesen suka komen melampau ni…piker positif saja sudah lah
    dia nak riak ke apa tu antara dia dengan Tuhan
    kita tengok, layan aje pic/vid dorang tak boleh ke??
    lagi la kita bukan semua boleh/mampu/sanggup abis kan duit g tempat mcm tu so ni la peluang kita cuci mata…free2 HH kasi kita tengok…
    sudah2 PHB dan buruk sangka kat orang…

    4

    0
  23. elle says:

    Aku ok je in fact suke bile tgk one happy family cmni n secare x langsung tau laa jugak wujudnye name sovena jani ni, cuma yg aku xbape berkenan dr dulu smpai skrg ni si laki hanis ni ape ke si hairul tu ntah laa aku x bape nak berkenan sgt mcm poyo lebih je ke aku sorg nmpk prangai die cmtu, mcm nk tunjuk sgt die tu the best serba serbi, kalau the best pon xyah kot nak berhastag bagai the best needs rest ke hape, duk diam2 je sudahlaa.

    3

    0
  24. melati says:

    Apa yg Mewah nya Abg Nara..??? lain lh kalau sewa Jet Pribadi…..kalau lah Dato Aliff yg tgh meroyan baca lah mesti ketawa terbahak2 ni…wakakakakaa

    4

    0
  25. artis says:

    lantak la nak pegi mana pun tapi apasal nak menunjuk siap pos gmbr berlambak bagai …bukan org dengki tapi korang yg ada hati dan sifat bermegah! perlu ka nak bagi tau org mana korng pegi artis kmpung baru nak jadik kaya !

    2

    4
  26. Xtau nk ckp pe says:

    Blh je diorg nk share,tp tuk hrga rm13,000 smlm,mak aiii!!tuk org kya blh la.tp ni rsa sndri la ye,bla tgk gmbr diorg brcuti..sdih gak sbb sdih mmg xkn dpt dan merasa spjg hyat.tgk je la view cntik,tmpang skki.

    2

    1
  27. Weezer says:

    Apa teruk sangat bahasa blogger beautifulnara ni? Mana ethic kamu?

    6

    0
  28. Rania says:

    Mana la X Kaya. . Last year buat jenama baju hairul Hanis . .stokis kena bayar puluh2 ribu. Laku X laku blkg Kira. Last2 tahun ni X keluar jenama sendiri .jadi duta Jakel anak beranak. Nasib stokis yg baju X hbs nasib lerrr Kome giler jenama Retis . .korang la yg bayar percutioan dorang ni. Kalau tudung keknis Tu modal X sampai RM10 pun . .jual rm120 . .
    Kalau si keksinah mak Nani Tu tauhu begedil punya Mahal puluh2 hinggit sekotak. Modal X sampai 10 hinggit tauhu n kentang kosong dia Tu. . Biskut adik dia jual amekk Kau harga sekeping singgit lebey cinonet je mana X kayooo . .cuma biarlah si herul nak bawa Bini cinta mati dia bercuti ALA org Kaya. . Esok2 business drop ghasenya keknis nak Lagi X kat dia ? Time susah jadi Retis dgn org lain.senang sikit semua tabur kat keknis

    13

    1
  29. Anonymous says:

    setuju dgn abg nara… ramai jer mulut2 meroyan ni dengki tgk org bercuti… xleh tgk org lebih skit mula melalak cari salah org ckp tak sedekah lah, menunjuk lah itu lah ini lah… time dorang sendiri g cuti tau plak nk happy2… sila meninggal

    0

    1
  30. Anonymous says:

    Takpayah la nk pertikaikan kemewahan dia.. itu rezeki dia.. ada rezeki lebih, dapatlah dia pergi melancong bawak anak bini.. itu usaha dia, penat lelah dia.. dan itu jugak mungkin impian dia.. sama mcm kita jugak, ada rezeki lebih dapatlah capai impian.. yg tak dapat capai impian sebab? Sebab takde rezeki lagi.. bagi aku, bila aku tengok kehidupan mewah diorang buat aku rasa nak lebih usaha lagi.. buat aku lagi bersemangat nak capai impian.. aku pandang dari sudut positif.. bila positif, aku tak rasa ada perasaan hasad dengki atau jeles.. tapi aku bangga dengan rezeki masing masing.. kalau yang kata lebih baik sedekah, tolong org susah tu semua, mungkin dia dah buat tp kita tak tahu.. kita sesama melayu, sesama islam, jangan la ada rasa tak puas hati dengan bangsa sendiri, dengan agama sendiri.. sebalinya kita mendoakan.. doa utk diri sendiri, doa utk org sekeliling kita.. in shaa Allah akan bersih la hati kita nnt.. BE POSITIF

    1

    1
  31. Makjang says:

    Mak jang nak bagi nasihat la sikit hari isnin ni. Janganlah dengki dan iri hati dengan rezeki org lain. Kalau kata Tak dengki…maka dengkilah tu sebenarnya. Sabaq ja… Syurga Allah lagi cantik pada ni.anggapla Tuhan tahan sat rezeki Kita Kat dunia…untuk bagi Kita keindahan Dan keseronokan syurga yang beratus Kali ganda dari maldives. Kita kena percaya dan sabar. Cantik dunia cuma secelop jari jer berbanding cantik syurga akhirat.

    0

    1
  32. pembetulan says:

    tp…hairul & azreen tu kan org yg sama?

    1

    0
  33. jamlus says:

    hadoiiiiiiiiiii mcm lah hairul & hanis tu budak kecik.. hidup drg, pandai la tu drg nak plan hidup drg plan perbelanjaan drg.. pandai la drg nak seimbangkan dunia dgn akhirat.. pandai la drg nak urus semua tu :)

    1

    1
  34. Anonymous says:

    lantak diorang laa, nk bercuti kt mana pun..cuma nk ckp si usop tu xderla comey mn pun…tahap biasa2 je…not my taste…haha

    1

    1
  35. Anonymous says:

    aku x amik port pun diorg nk bercuti katner..cuma nk gtau, si usop tu x comey pun..tahap biasa2 je..rambut kinting dia not my taste…hahaha

    5

    1
  36. lydia says:

    heran btl yg pertikaikan apa pekerjaan hairul hanis mak bapak dorg. sukati dorang laaaaaaaa nak buat apa duit dorang n nak belanja camnaaaaa… dorg bisnes apa ke mahal ke sukati laaaa… nak beli..beli. tanak beli diam2 jer… ko tak mampu org lain mampu kaaannnn….

    3

    0
  37. ffff says:

    ceni ah org kalau da busuk hati. ape org buat semua nak kecam. pigidah.

    0

    0
  38. mak iti says:

    Mak iti suka tgk lelaki bawa anak bini jalan2…lagi baik dari belanja pompuan tak tentu hala.

    0

    0
  39. Shopia lorren says:

    Sape sape yg mampu leh gi tmpt nie …mmg cantik wooo…

    Kalo x mampu tidur lam bilik sendiri pun okey gak…kot2 mimpi smpai sana.

    Duit dia biarlh dia nk watpe…

    0

    0
  40. Malisa says:

    Hanis g cuti puluh2 ribu korang bising2.rosmh dgn Najib duduk hotel ratus ribu semalam guna duit rakyat korang X bising2 pun. Si Hanis guna duit sendiri

    3

    1
  41. Sabah Lady says:

    One of my dream place. I saw this to my husband, he replied me; “we concentrate to japan first.” Yay, next year ke Japan. This year sudah termakbul ke Thailand and soon to Penang. Happy holiday to ur family Hairul.. eventhough saya bukan peminat kamu.

    1

    5
    • pompob says:

      i show the photos to my husband, bukan saw..saw tu kamu dah melihat, bukan beri husband kamu lihat..

      we focus on visiting japan first..concentrate boleh je guna tp tak berapa kena dgn ayat..

      #bukangrammarnazisajanakbetulkan

      2

      0
  42. takpaham says:

    pebendaaaaaaaa
    duit diorang lantak la nak gi mana pun, yang panaih pungkoq tu pasepa?
    tak paham betul dengan mindset orang melayu ni,
    hadoihh nak pi sana simpan la duit tu sendiri dok atur hidup orang kenapa

    1

    1
  43. anyn says:

    si hairul kan baru je kuar filem die yg aku x minat pun nak tengok..tajuk pe ntah… sekali dpt job mmg ratus ribu kot masuk…. tu berjoli dgn duit baru dpt la tu….. simpanan mgkin dr bini yg kaya n bisnes shawl kecik harga mahal.

    1

    0
  44. Ros says:

    Beautiful Nara takkan wujud tanpa hasad dengki melayu. Termasuk penulis kontroversi blog ini juga. Cing.

    1

    0
  45. Jangan jealous says:

    Kadang aku tak paham ah dgn netizen nie sume. Org gi holiday pon salah, tak gi holiday nnt korang ckp “duit byk asal taknak spend kat family?”.

    Mcm princess johor tu kawin buat simple pon korang cakap “duit byk tapi asal buat simple?”. At the end of the day, you just can’t stop people from talking shit.

    Nie sume rezeki masing2. Kalau die ade rezeki lebih, die nye pasal ah nak gi holiday ddk villa yg beribu2 ringgit satu malam. Yang kau susah sgt asal? Jealous? Kalau jealous gi je lah Tioman ke Perhentian ke Langkawi ke. Janji kau happy, family kau happy.

    ORANG YG IRI HATI NIE SUME MEMANG TAK AKAN HIDUP AMAN DAN BAHAGIA. Trust me.

    2

    1
  46. Yekeni says:

    Ini semua tak pasal… pasal ini dia punya pasal… duit dia…

    Yg pasal tu, kenapa dia terjun ke air dgn dukung baby dia? Dia berlife jacket, baby dia tak berlife jacket. Pls lah, no matter how you think ur toddler bijak ke, genius ke, tough ke, lasak ke, toddler is still a toddler…

    Irresponsible act as a parent… remember, hadamkan makna accident…

    1

    1
  47. Anonymous says:

    Memang tk salah bercuti s’keluarga.Tapi sekarang dng mata wang jatuh,ekonomi tk tentu,patutnya pergi tempat yg ekonomi.Beringat dan berjimat masa ada.jangan sampai muflis baru nk ingat

    1

    3
  48. Shopia lorren says:

    Beringat2 nie satu amalan terpuji anon 7.38am… Saya setuju sgt2…Satu disiplin diri…
    Tapi ramai org muflis sb taktau letak diri di mana..moga hanis n hairul bijak berbelanja…

    0

    0
  49. dahbosan says:

    boringnya cerita ni. tah sape2 lak tu yg dgki. aku igt kan artis ke apa. rupanya org facebook.

    0

    0
  50. mok cute says:

    mmg ada yg dengki…tp ada btolnya gak yg komen sorg tu…artis ni ada turun naik…bisnes pun camtu…jgn membazir sgt…sok dah tua sakit takda simpanan mula la mntk donate sana cni…byk dah contoh…korg bkn bergaji tetap…

    1

    1
  51. happy says:

    so sad why are almost all Malaysian have this narrow minded??? buang lah sihat dengki and bodoh tu mak oiiii!!!! malu lah dgn diri sendiri…. so shameful!!

    1

    1
  52. JOE says:

    dah rezeki dia…kita yg tak dpt pe doa2 dpt pe esk..ikut contoh dia berusaha kederat dia…murah rezeki dia…lagi2 dpt yusof..anak itu rezeki…moga zulaika n hairul bahagia hingga ke jannah…amin

    0

    1
  53. Alia says:

    Duit byk buat apa pun blh.kurangkan gmbr jgn semua nk tunjuk masyarkat kat luaq sana ada yg tak suka kemegahan yg kita ada.tak payah la semua htr …nanti jadi riak seolah olah ‘KAU ADA’

    2

    0
  54. makcik says:

    mende la manusia ni semua nak pertikaikan. suka hati dorang la nk bercuti mana pun. duit dorang kot. yang makcik nak pertikaikan sekarang ni KENAPA TAK DIBAWAK BUJIBU!!! sekian…

    1

    1
  55. vvvooor says:

    org lain bercuti jauh lagi mahal pun ramai je kat luar ni..tapi dah kenapa nak bgtahu org sampai harganya sekali? artist Msia jgn perangai mcm batak sgt la..sbb ramai peminat msia ni sama batak dgn artist mereka..

    1

    1
  56. nana@gmaul.com says:

    alaaa..korang tk yah la cemburu…kadang artis ni dpt keistimewaan utk dpt seme ni..dgn status dorang dikenali..ada je pihak yg guna utk perkenalkan product dorang…mungkin ni ditaja utk iklan…sbb tu mrk bg view kehebatan hotel tu,..pikir positif la..tu bahagian dorang..tk salah pon dorang nk rasa seme tu…aku pon berangan klo dpt tido kat hotel tu..tp verangan jelah klo tkde bajet….

    0

    2
  57. aweekk cun says:

    pikir positif la…..mungkin seme ni sponsor dr pihak hotel…iklan percuma …give & take la..tu lah untung org ada nama..tkyah la jeleskan dorang….kita tkde bajet ni memang la melopong…tp pd yg kaya tengok preview hotel ni…dorang boleh spend utk pergi…so dpt la custemor hotel tu….idokla bilik santek2 gini kosong je…haiiisssh kowang nih

    0

    2
  58. Anonymous says:

    Nyampah jugak aku ngn dua artis ni…menunjuk sgt..mcm bagus

    2

    0
  59. Kesian says:

    Org yg complaint nie sume confirm katak bawah tempurung. Sbb org yg suke travelling, die akan suke kalau org lain post2 gamba ke video tentang holiday and tentang countries2 lain. So kite akan ade goals dlm hidup, save money, and just travel to that country! Kite hidup mesti explore. Bukan ddk depan hp ke computer jadik keyboard warrior. Pathetic malaysian.

    0

    1
  60. pandangan je says:

    kalau xnak orang kutuk atau dengki tak payah tayang gambar senang cerita, abg nara pun tak payah nak bekup firestone sgt laa kena ingat ramai dikalangan kita tak berkemampuan dan peminat mereka jadi sikit sebyk ada gak cakap cakap yg kurang enak. Mcm Che Ta tak nafi berlagak org kaya tayang percutian mewah sbb dia mmg byk income dr perniagaan dan duta produk. Neelofa yg jutawan muda pun relax je

    1

    0
  61. mrs.zp says:

    ala lantak die la nak p melancong mana…aku klu de duit pun ak p melancong.haha.

    0

    0
  62. taksukaglamor says:

    sebenarnya tak salah pun nak bercuti asalkan mampu. tapi ayat abang nara ni x best. ayat macam batu api and kasar bunyinya. macam nak glamor bila back up artis. please, seorang penulis tak akan bersikap begini. mohon ubah cara penulisan anda.

    0

    1

Leave a Comment

Optional