Written by serenity | August 17th, 2017

Kisah pergolakan rumahtangga antara dua personaliti media sosial kini menjadi semakin hangat bila Hafiz Hamidun yang sebelum ini dilihat mendiamkan diri mengenai status-status yang dimuat naik Joy Revfa kini mula memberi maklumbalas.

Sebelum itu, Joy telah menulis status panjang di Facebook mengenai tanggungjawab seorang suami, dan karangan Joy itu seolah-olah memberi bayangan bahawa Hafiz mengalami masalah batin.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Status ini dimuat naik oleh Joy di akaun Facebooknya semalam:

Screen_Shot_2017-08-17_at_7.47.11_AM

Disebabkan status Joy itu, ada pihak membuat spekulasi masalah rumahtangga mereka ialah kerana Hafiz Hamidun mempunyai masalah tenaga batin. Enggan melayan spekulasi, seorang individu di Instagram telah bertanya terus kepada Hafiz sama ada dia mempunyai masalah seperti dimaksudkan.

image

Hafiz bagaimanapun menafikan mempunyai masalah tenaga batin, malah dia sempurna dari segi zahir mahupun batin. Hafiz memberitahu dia akan memberikan penjelasan bila tiba masanya.

DHW_wt_DUMAAz_Iah

Hafiz juga membuat kenyataan menyindir Joy, mengatakan yang hakikatnya Joy tahu sebab sebenar pergolakan rumahtangga mereka tetapi berselindung di balik karangan acah suci dan dia tiada hujah yang boleh diterima.

"DHW</p

Dari penjelasan Hafiz itu ternyata dia memang tidak mempunyai masalah batin seperti yang dikatakan, oleh itu Netizen seharusnya berhenti berspekulasi. Mungkin masih ada perkara lain yang belum kita tahu yang bakal diumumkan oleh Hafiz seperti yang pernah diberitahu sebelum ini.

Tinjauan penulis pendapati status yang mengandungi komen-komen ini telah dipadamkan. – beautifulnara.com

Sumber: Mr. Zorro

111 responses to Hafiz Hamidun Sindir Joy Revfa Cuba ‘Acah Suci’, Nafi Punya Masalah Batin

  1. Anonymous says:

    Please lah Hafiz Hamidon, Joy Revfa, Alif Alizz ke sape2, pergi kat IG, tgk short video capriceofficial. Bernas giler pendapat dia. Main point, masalah rumah tangga tak perlu hebah dalam media social. No such thing as your social media is your own private diary. Bullshit semua tu. Org ni, dia lagi suka tgk orang lain susah dari happy.

    147

    0
    • Anonymous says:

      WALAU APAPUN AKU HERAN..BARU JER KWIN DAH NK CERAI.SI LAKI TKKAN TK BOLEH TERIMA HAKIKAT APA2 PUN YG ADA PADA ISTERI..KALAU TK BOLEH TAKE IT..JAGN KAWIN!!!!..
      TERIMA AJERLAH..TUHAN NK MENDUGA KAU..HERAN BETULLAH..SIBUK NAH MENJAJA CERITA RMHTANGGA..
      AKU TK FAHAM LANGSUNG..MEMALUKAN SEMUA PIHAK..LAKI APA KAU NI?

      24

      0
      • Anonymous says:

        Entahnya. Sbg suami dia gagal protect bini dr dihina dicaci org. Ini dia join sekaki netizen kutuk bini sndr. Tak kira lah Joy tu mcm mana orgnya tp HH mmg dh terbukti gagal jadi suami yg baik. Jejai yg kaki pompuan pun x buat bini mcm tu oi. Dr statement dia yg 1st ckp Joy sekat IG & dia x masuk campur bisnes isteri tu pon dah nmpk dia jenis suami dayus.

        51

        0
        • Me says:

          Yg ni aku setuju.sian joy

          12

          0
        • Queen says:

          Ex laki i pun sama mcm hh ni. Dia tumpang kutuk dan aibkan isteri sendiri. Ya allah lelaki jenis apa mcm ni.

          3

          0
        • nyonya says:

          Klu kahwen and then cerai selepas x smpi beberapa bulan, itu confirm salah lelaki… perempuan terlalu malu untuk smpi ke tahap tuh.

          3

          1
        • Myraz says:

          First aku baca HH xnak masuk campur hal IG bini dia, aku terdetik HH ni patah Hati ke dgn Joy. Aku rasa HH dah nasihat tp Joy sbb dah biasa dok up di IG benda cenggitu, jd dia xmau dgr ckp HH. maka HH abaikan sbb xmau jadi gado besar. Mgkin lepastu HH tegur lg dan JR mula naik kepala dan rs HH xfaham dia. Tgk di IG joy pun langsung tak buang gambar yg berkenaan. Kalau pun HH kata xkisah tapi takkan dia xtau ramai kecam HH dayus sbb dia up gmbr tu. Kalau dia isteri yg baik, dia akan ada rs kesian pd suami Dan delete gambar tu. Tp masih sama ja tgk..

          12

          0
      • KakLong says:

        First time aku komen dlm neh. Haha. Betul2. Dah bersusah payah pk nak kawin ni baru kejap nk cerai balik. Ape jenis lelaki takde pertimbangan ke. Ape pun masalahnya korang dah memilih kenal scr kejap n nk terus proceed kawin. Jadi kenal lah masa kawin. Dah kenal perangai sbnr xnak la pulak kan proceed seterunya. Move on je lah Joy. Kalau ko cari laki budiman beragama banyak kat luar sana. Cuma yg acah2 macam hafiz hamidun sikit la kot. Hmmm

        1

        3
    • Anonymous says:

      SEBENARNYA APA MASAALAH DORANG NI..CER BAGITAU AKU PLS..

      4

      0
      • wekkkkkkk says:

        nak main, tapi dua2 x ada nafsu.

        11

        0
        • Anonymous says:

          gi main dgn Pakistan jual carpet la atau Bangla jual kain

          1

          1
        • wekkkkkkk says:

          aku main sbb dia laku aku…ko apa hal…bukan dia haram…barang baik, ko ada rasa…jeles la tu..ko tanya lucah aku jwb lucah la..

          1

          0
        • Anonymous says:

          jika betul ada masalah batin, dua2 perlu beri kerjasama..lagipon baru kawin..tewas awal tu biasa untuk yang belum berpengalaman kan..kalau dah bertahun masih sama pegila berubat..jangan ego k..masing2 main peranan barulah ada nakhoda dan boleh belayar dgn cemerlang

          3

          0
      • Mat Ronggeng says:

        Sama ada konek HH panjang sejengkal
        Atau vagina Roy Reffa sangat dalam macam perigi buta. Whatever it is kesimpulan nya “not compatible”..
        At least Hafiz kau dah dapat …end of story.

        1

        3
      • minah jambu suka sahara yaakop says:

        nak ada nafsu macmana bila nak sondol refva baru sadar yg hafiz laki dia ni tak hensemmmm….! mungkin sebelom kawin si hafiz ni di pandang hensem oleh si refva n dia tk sangka pulak bila nak sondol tu muka hafiz ni bertukar jadi hafiz muka lain tak sama macm baru kenal dulu huh ! macm2 lah skarang ni nak sondol pon tkde nafsu apeeee aje lah ..! nak sondol pon macm ada satu masalah besar gitu…! padahal padahal padahal….

        2

        1
    • Anonymous says:

      Talak di tangan laki..kau tkleh buat2 apa2 ke cuba pertahankan rmahtngga..jadi laki pun tk guna..baru jer kwin

      3

      2
      • wekkkkkkk says:

        talak di tgn laki, yg mmg talak di tgn laki..tapi boleh si bini buat talak kat mahkamah..tu adanya nikah, rujuk dn cerai…apa ssh mah..jgn egolah hai lelaki dn
        mahkamah akan tanya, knapa nak cerai…kalau org tut lurus bendul..ckp je..laki aku nya x naik..mana leh mcm ni…ini kalau ya..bkn tuduh.

        2

        0
      • minah jambu suka sahara yaakop says:

        betol ! kalau laki punye buah keduak tk naik macm layu longlai macm angin sepoi2 boleh gi makamah failkn peceraian..cakap betol2 ngan ustaz tengok ape ustaz cakap…!

        0

        0
    • Anonymous says:

      Bg pandangan sy HH mempunyai pengetahuan agama lbh dr isteri. Jd dgn ilmu agama itu cuba lh jd yg terbaik, walaupon kita semua tak kn pernah sempurna. Biar apa pon mslh yg mendatang. Set kn dlm diri HH,, Allah SWT ingin menguji dan ingin melihat HH yg telah dianugerahkn ilmu agama lbh dr org lain. Cara bagaimana HH bawa ilmu agama itu,
      bagaimana cara HH menangani ujian yg diberikan Nya. Biar lah apa org luar di sana ingin katakn waima isteri HH sekali pon. Anggaplah itu adalah ujian dr Allah. Bimbinglah dia ke jln benar. Semoga Allah SWT mengangkat martabat mu jika HH bt semua ini ikhlas krn Allah. Maaf kn sy jika sy silap berbicara.

      9

      0
    • Ina says:

      Joy,tolonglah hentikan mengadu pada media sosial.Kau menempah maut ni.I think this is the last straw for Hafiz.Lelaki yang badan kecik & rendah ni EGO dia tinggi.Aku tau sebab suami kecik.Kita sebagai perempuan memang nak hidup macam fairy tale,dapat prince charming & suami romantic tp bukan ini cara dia.

      Jangan sesekali mengaibkan suami,menunjuk pandai & mengarah itu ini.Kalau kena cara,suami pun akan membalas baik & jadi romantic.Ini petua aku yang dah lebih 10 tahun berumah tangga dengan suami yang rendah,typical melayu & tak berapa alim ni.Aku rasa Hafiz pun bukan la alim sangat kalau tengok cara dia reply & perli kau.

      Tolonglah henti aibkan suami kau & meluah perasaan pada public!Jumpa Hafiz,mintak ampun & maaf.You all baru 3 bulan kahwin sayang perkahwinan ni.Aku harap Joy akan baca ni.

      33

      0
      • Anonymous says:

        Dalam hal ni si bini ajer ke yg salah?..

        1

        0
      • minah jambu suka sahara yaakop says:

        kalau laki tu betol tkan bini nak kecohkn cerita sana cerita sini ???? dh terang2 bini cakap yg laki dia tingalkn dia terkapai2 kenape laki macm gitu ?? ape yg laki nakan sebenar nye ? nk kate dh sondol cakap tkde nafsu tapi kenape lari tingalkn bini ??? mesti la bini tu ngadu kt media supaya hafiz laki dia ni boleh balek n kasitau ape sebenar nye yg dia nakan !!! n hafiz pon mulot jangan lah macm mulot janda hilang laki !!

        1

        0
  2. Bukan Peminat Sape2 says:

    Ini seriussss… *ala2 wonderpet*

    16

    0
  3. mok cute says:

    klo ko btol napa g delete gmbr yg post #nodrama tu HH? Orang alim kuar kata2 camtu kat isteri ke? blh sakan bergelak sambil komen…eeerkkkk….setau aku dia ni bkn ustaz…sapa la dok calling2 dia ustaz…pdhal nyanyi lagu2 nasyid je…

    dah blh gmbrkan camna perangai ko…jauh bagus lagi imam muda asyraf & ustaz Don…terbaik

    49

    0
    • anonymous says:

      Ustaz Don? yang bagi ceramah tak refer hadith shahih ke palsu ke main hentam..
      Imam Muda Asyraf? suruh jadi pengacara meletop pun takde pk langsung akan halal haram nya….give some good example ustaz2 yang boleh dijadikan idola dan contoh…

      5

      31
      • Anonymous says:

        Geng wardina ke

        5

        1
      • mok cute says:

        klo dia bagi ceramah main hentam xda la org jemput dia bg ceramah dlm astro..jabatan2 kjaan…

        12

        1
      • Q says:

        Bodoh tu jgn tunjuk please

        8

        1
      • Anonymous says:

        Bodoh anon ni..apa masalah imam muda asyraf jd pengacara meletop. Kat mana lagi patut ustaz2 n tabligh2 berdakwah? Mesti la kat tempat byk org jahil. Bg ak x salah n imam muda asyraf nk mengacara haritu. Dia xlakukan perkara2 yg x senonoh. Berinteraksi dgn msyrakat lain dgn normal. Dgn sifatnya yg begitu mn tahu mrk yg jahil2 ni jatuh hati. Bangang pnya statement ko ni

        40

        1
      • Pftttttttt says:

        Ko bleh jd good example x?
        Jgn taip benda xpasti n mengata org suka hati.

        4

        0
      • saya says:

        wah..wah..wah..dah kenapa nama Ust Don n IM Asyraf pon nak diburukkan kat sini? Kita ni (saya dan awak) dosa dengan Allah n orang2 sekeliling kita pon belum habis mintak maaf inikan nak tambah dosa pada orang yg kita tak kenal lasung personally????

        Orang macam ni la yg mengehadkan mengajak ke arah kebaikan tu perlu duduk masjid/surau/majlis ilmu/ipt/skolah etc. Tau ke apa significant-ny tindakan2 mereka yg awak sebut tu? Tolongla bukak minda tu dan berfikir.

        7

        0
      • wekkkkkkk says:

        give some good example for ustaz…
        Dr Zakir Naik…ini uztaz jugak kan…selain penceramah bebas idola dn contoh…byk sgt tentangan jika Dr Zakir Naik ni nk buat ceramah..

        1

        0
      • Ct says:

        Aku lbih suka karakter imam muda yg dpt nombor 2 tu. .xingt nama apa

        0

        0
  4. Fidot says:

    Amenda la si Joy ni suka sgt share kt media sosial. Wahai isteri, please grow up! Aku x sokong HH sbb aku pun x minat dia, tp x suka btl org yg suka share masalah rumahtangga dlm fb or ig. Ko tau x benda tu semua akan bwk ke fitnah & kesan2 negatif kt ko & pasangan. Dari nk berbaik jd lagi teruk… Pempuan suka selfie ni nmpk mcm problematic…

    38

    0
  5. mamizura says:

    lahhhh wat joyah kata lagu tu…….apiz hang kena buktikan kejantanan hang..tengok joyah buat karangan dia terkapai kapai tak dok nahkoda… hahhahahhahaahha
    apiz hang kena show hang not gayah…

    11

    0
    • Anonymous says:

      kalau masalah batin sekalipon, xpatutla tulis mcm tu..tak silap aku, tak penah lagi aku dengar selebriti bercerai lepas tu buat kenyataan pasal masalah batin walaupon itu hanya contoh..kau boleh je tulis “masalah kewangan,masalah kerja,masalah kesihatan(fizikal), namun tetap harungi bersama..”

      tak penah aku dengar org bagi contoh masalah batin..

      if aku sebagai isteri jika punya suami bermasalah batin, aku malu nak tulis atau bagi contoh tersebut sebab org akan dpt tangkap..

      huhu..anyway,just keep it to yourself la..buat malu jek!

      10

      0
  6. Pekerja Gomen says:

    Attention Seeker betul Joy Revfa…
    Mohon lelaki lain termasuk aku beringat…
    Yang cantik tak semestinya berakal….
    Kadang2 kerana tak berakalnya dia, luka hati kita berparut kekal.

    56

    -1
    • ash says:

      yes
      cantik dan kaya x mesti ber OTAK
      ber OTAK x mesti kena ada segulung ijazah
      EGO tu yang membawa kehancuran
      masalah dalaman di bincang peringkat dunia
      mmg susah nk lupa

      21

      0
    • Fid says:

      Err…cantik ke??? If edit camera 360 sume pun nmpk cantik

      22

      0
    • Anonymous says:

      Tetiba aku ingat kata2 Jep kat Shuib dlm MLM..
      Jep : Yg cantik belum tentu pandai.. kau pandai?
      Shuib : Pandai..
      Jep : Ha tengok..ko mane cantik!

      43

      0
  7. Bukan peminat hh says:

    Sory HH, nampak loser sgt dgn sindiran tu. Tenang itu menang hotak hang.. Hang tu cuba lari dari masalah. Tak perlu pon reply komen2 yg menyakitkan hati sebab HH kan org kononnya agamawan. Takkan tu pon nak kena ajaqq

    22

    6
    • haha says:

      tp betulla ape yg HH tu cakap, sbb dia Joy dah dok buat karangan panjang, jadi dah timbulkan spekulasi ataupun fitnah dkat HH yang masih lagi suami dia, kan dah menjatuhkan maruah/aib suami dia. Kalau btol ada prob, tak perlu heboh dekat media sosial. selesai sendiri, pergi kaunseling ke, berbincang dgn family aje. Itu barula betul orang dewasa. Bukan budak2 nak cerita 1 dunia. Jadi bila semua orang dh pandang serong kt HH, HH perlila balik mcm tu. Ingat diam itu adalah lebih baik daripada berkata2 kosong.

      18

      0
  8. greenfingers says:

    Menyesal si hafiz ni kawen ngan joy. Dhla muka keras mcm bubuh gam kat muka, sebar plak hal dlm kain kat public. Bukak aib suami tu namanya, xtakut dosa ke? Hari2 rajin plak duk karang2 puisi bagai, mula la org luar yg xtau apa2 buat conclusion sendiri, dh jadik fitnah plak.

    37

    0
  9. Anonymous says:

    Kalau aku jadi Hafiz ni, aku hentam Revfa ni cukup2 sampai mengandung kembar. Baru dia tahu kau dpt buktikan kau ada masalah batin ke tidak.

    1

    7
  10. Yomama says:

    Hei Joy dan Hafiz

    korang baru 4 – 5 bulan kawin, biasalah tu cabran sangat banyak. Orang kata it takes at least 5 years to kenal hati budi bila dah kawin. Even ko dah couple 10 taun pun. What i can see here is you guys gave up too easily. Ikut hasutan setan. Setan suka la bila rmah tangga roboh pastu korang bergaduh kat FB macam bodo. Kalau ye pun nak cerai, do it with grace. Be upfront with each other. Memang selebriti kosmetik ni otak tak kembang ek. And you hafiz stop responding to any negative vibes. Kalau ko lelaki bermaruah. Jangan balas balik. Be profesional. Pergi mahkamah settle senyap2.

    79

    0
    • ash says:

      Betul tu
      Setan ni mmg x pernah off duty

      Joy kena ingat dia masih isteri hafiz
      kalau betul nafkah zahir batin x dipenuhi dgn sewajarnya
      boleh guna saluran yang betul utk berpisah

      mentang2 dikenali ramai
      tagih simpati di laman sosial
      please lah
      makin lama org makin nampak true color u

      10

      0
    • anonymous says:

      SETUJU !

      Jumpa tak nak tapi post2 bidas membidas utk tatapan umum gigih masing2 …semuga diberi taufik dan hidayah

      7

      0
    • Sukehtilah says:

      Totally agreed

      0

      0
    • Lalallala says:

      Hahahhaa yg ni i setuju! Bukan sekejap ye nak kenal hati budi suami isteri… first 5 yrs memang banyak dugaan nak sesuaikan diri..

      0

      0
  11. Anonymous says:

    perempuan yang baik untuk lelaki yang baik…

    13

    0
  12. Jj says:

    Guys… bukan berpihak kat mana2 tp pada pandangan saya. Term *layanan/batin* tu bukan bermakna masalah batin yang tuuu je. Cara layanan/teguran/kata-kata seorang suami kat isteri itu juga bermakna batin. Cuba luaskan skop,… kalau baca secara kasar je mmg rasa masalah batin tang masalah *malam*. Tapi sbnrnya ia lebih luas dari tu. Maksud JR dlm karangan tu kalau ada masalah boleh tak nakhoda selesaikan, bukan makin menjauh/melarikan diri. Selebihnya hanya mereka yg tahu. Kita org luar doakan je yg baik2. Jgn jadi batu api.

    54

    0
    • mok cute says:

      ntahnya..
      org melayu ni sinonim dgn perkataan BATIN..asal BATIN je dok ingat main…cam xda keje len…

      16

      0
    • Anonymous says:

      Setuju. Aku terkejut HH leh respond org tny psl batin tu. Aku x rs si Joy maksudkan seks. Tapi more to kalau ada masalah, discuss. Bukan lari. Mmg nmpk HH lari pun. Sbb dia suami. Apa2 yg jadi suami lah kena lead.

      13

      0
      • mok cute says:

        ye la…x abis2 dgn sabar…tenang dia..buat org tertanya2…kot ye pun jwb la…ni dah cm2 fitnah kuar..kunyit la..tumpang senang bini..pastu kat IG dok post ala2 single dgn sengih kerang dia…

        7

        0
      • wekkkkkkk says:

        Jj says:
        August 17, 2017 at 8:58 am

        maknenya…si JR tu x leh ditegurlah oleh si suami…itulah masalah batin JR yg lemah, ego mgkn kerana ada wang, sbb tu nk kuasai semuanya trmasuk suami, dn kata2 suami di tolak ke tepi..itulah sebenatnya msalah batin JR…bkn maslah batin si suami.

        5

        0
  13. Anonymous says:

    minah ni saiko babe

    5

    4
  14. Evaah says:

    apebendaa la diorg ni… dua-dua bermasalah. malu la kat orang….

    2

    0
  15. Anonymous says:

    best betul industri sekrang ni.. lpas satu isu, keluar yg lain plak.. kes aliff aziz dah bosan, skrg ade cerita hafiz ngan saleem plak.. x yah tgok movie or drama dah. what’s next…?

    14

    0
  16. Hihi says:

    Mula2 aku mmg skong joy sbb brdasarkn post2 die.. Tp bile bnda ni kne kt spupu ak sndiri ‘wlaupun spupu ak ni isteri yg kononnye jd mangsa ‘ die pegi heboh kt org luar yg die mangsa lh ape lh pdhl laki die yg mngsa sbnrnye brdsrkn bukti..malu aku kt spupu aku ni.. Huhu…
    Tp utk kes dieorg ni mmg msh tanda tanya lg tp cpt2 lh slsaikn hafiz hoiii sblm kau kne hntam lg teruk trutama org brniaga ni mmg pndai putar belit… Dn slesaikn diam2 antara korg je x payah heboh kt public… Bnda dlm kain pun org dh thu ni….pray for both of u…

    12

    0
    • wekkkkkkk says:

      org berniaga mmg pandai putar belit, jdi dlm kes mcm ni pun ayat2 yg ditujukan kpada HH pun menyerupai bait-bait ayat sastera yg acah-acah suci lah ya..

      1

      0
  17. Anonymous says:

    Oh please ko berdua ni sudah sudah la. Pikirkan you have loved each other and had happy times together kan? Kalau dah tak sefahaman, hati tak berkenan dah then pergi kaunseling di Pejabat Agama. This is your private life, your personal problem. Jangan buka aib each other ya.

    8

    0
  18. Anti Cerai says:

    Si joy maybe saiko, tapi si Hafiz ni hmmmm xsangka bleh bagi komen ‘acah2 sudi’ kat bini sendiri. Gile. Nampak sgt ko xde hati kat bini ko. 4-5 bulan baru kahwin selalunya manis lebih2 cinta after kahwin. Malas nak kuar bilik, malas nak pegi keje. Sebab nak bekepit ngan bini. Tapi ko pelik la Hafiz.

    19

    0
  19. Dia says:

    kesian, HH takperlu kot balas comment tuu coz kadangkala akan nampak buruk kita/org tanpa kita sedar. bawa berbincang kalau ada masaalah tak kira besar mana pon ia. kalau perlu org ke3 tuk jd pendamai, sila cari orang yg boleh bg pendapat & jgn dikalangan ahli keluarga & org yg terdekat dgn kita coz itu lebih merumitkan keadaan… inai dijari masih lg merah kan, nahkoda kena selamatkan kapal/anak2 kapal dia dr karam walau dlm apa keadaan… isteri cermin sisuami, didiklah dia dgn sabar & sebaik mungkin… liat mcam mana perempuan mesti akan alah juga kalau kena cara… syg kan masjid yg baru di bina dah kena thsunami… tp kita boleh baiki balik masjid tuu kan… buat yg ternbaik na HH/JR

    9

    0
  20. susher says:

    biji g private ig dia lg…aritu public…heeemmmmmmmmm

    0

    0
  21. supergirl says:

    mungkin si joy ni xde tempat nk meluah rasa..dh laki die xnk dgr luahan hati die,share masalah ngan die,tu yg die buat essay panjang2..as a women, i do understand u..

    12

    3
  22. susher says:

    *bini

    0

    0
  23. Miss Fake says:

    Huh, dari awal kemunculan lelaki ala2 ostaz ni mis dah lama menyampah.
    wayang kuat sangat si acah2 ostaz ni.

    8

    0
  24. berfikir says:

    hai malunye.. bernafsunye pompuan !!!.. bukankh seharusnye ade perasaan malu.. nanti dunia fikir pompuan ni tak pernah puas.. tu le dah kawin yg k 2 pun same cerita.. bukankah seharusnya berusaha bersama… utk kebahagian bersama.. bukan dok canang kelemahan suami..

    7

    2
    • Fid says:

      If isteri dh tulis pjg2 mcm ni utk tatapan awam, aku rs susah la nk berbaik balik. Wahai isteri2/suami2 di luar sana, please la jgn rosakkan relationship dgn luahan di media sosial. This is SOOOOO WRONGGGGG! Nk tulis pjg2 ko tulis dlm diary sendiri. Tulis pjg2 explain terus kt suami. Ko hanya merosakkan maruah ko & suami je weh kalo cmni. Pempuan ni mmg x matured la. Aku x sokong HH sbb kita pun x tau apa prob dorg, tp komen aku ni focus kt JR pnye kenyataan dlm fb je k. peace!

      17

      0
  25. Aii says:

    dua2 bodoh..isu rumahtangga luar dalam nk kecoh satu Malaysia..apa la nk jd manusia sekrg nie..mmg dunia akhir zaman..x reti nk tutup aib masing2..gatal nak kawin tp x tau apa maksud perkahwinan..dua2 x matang..g muhasabah diri dulu..bkn nk kecoh2 kat public..ishh

    5

    1
  26. Momo says:

    Sekadar pendapat #kunyit

    1

    0
  27. mamizura says:

    udah udah lahhhh hal dalam kain tok sah cita satu donia..tak puas hari gayahhhhhh oiiiii cerai kan lah bin siti tempyak tu…entah entah burit dia berlengai dengan tempoyak busuk, kahhh biji kelentit dia dah lunyai…mana tau kote gayah…lari macam snaill…kecik andd asyik terkulaiiiii hahahahahah cerai jer lah…
    next drama pls….. like chef wan kahwin dr vida…or sajat pondan kahwin alip ba ta..memang padan muka dik ouiiiiiiii

    1

    0
  28. cherishyourmarriage says:

    kesian, kahwin baru berapa bulan. sepatutnya perkahwinan tu biar la satu dan terus kekal sepanjang hayat. selebrti malaysia banyak suka kahwin cerai. malu. bagus lagi kebanyakan selebriti barat. moga jauhkan dari saya

    0

    0
  29. bunga kangkung says:

    apa ni…byk drama la pulak…nak bercerai cerai la baik2…nak satu dunia tau ke? dunia ni pon dah cukup byk masalah tambah lagi 2 org ni…dah kawin abis juta2 tetiba bermasalah…sebelom kawin x de interview masing2 ke…ke pakai redah je sbb masing2 x tahan

    1

    0
  30. wanita says:

    aku tengok HH ni x de le kata dia tu ustaz…tapi kita da biasa dia sbg penyanyi nasyid just respect dia saja sudah la….yang x patutnya kenapa hal2 rumahtangga nak heboh ye…seboleh2 simpan la untuk suami isteri…bincang-selesaikan…kalau xde jalan penyelesaian baru lah libatkan keluarga…bukan ke bila main bnyk statement segala aib pasangan akan kuar? orang akan speku macam2…tah la joy ni…nak kata mental x kenal dia rapat, kot mental sekalipun pergi la buat terapi…
    abih laki ko nak buruk kan da tu elok le x berlaki langsung lagi senang!

    8

    0
  31. ana says:

    awk ptt bersyukur sekurang kurangnya awk berharta kaya wang ringgit. nasib saya lg teruk.. skrg pun stress mcm nk mati..hanya igt padaAllah shj kunci ketenangan

    2

    0
  32. Zana Zain says:

    Tidak perlu menulis atau bertindak untuk mengecam, menghina atau mengkhianati kerana perbuatan serupa itu hanya memudaratkan diri anda sendiri.

    0

    0
  33. Anonymous says:

    Allah sebaik-baik perancang. insyaallah ade jalan penyelesaian. kami doakan yang terbaik buat hafiz dan isteri. Aaminnn

    0

    0
  34. ash says:

    Joy jgn lupa dia masih isteri HH selagi talak x jatuh
    bwk la berbincang dgn baik
    kalau betul kurang nafkah zahir dan batin rujuklah pejabat agama
    kalau nak kasih sayang kena la beri kasih sayang
    Joy kan ada pengalaman rumah tangga
    bantu HH utk dpt yg terbaik dlm rumahtangga
    Joy dh dikenali HH pn dikenali
    x mungkin x de kenangan yg indah utk dikenang
    kedua2 nya x perlu selfish
    ada keluarga yg terpalit sama menaggung malu dgn isu ni

    5

    0
  35. anturaya says:

    bagi aku 1 benda je ni….
    Duitlah masalahnya….kahwin dgn org kaya…macam tulah
    Sabar je lah
    Jika x ada duit….kebahagian akan lari mengikut tingkap
    Heheh

    0

    0
  36. pis midon says:

    sekejap pancut kot?

    0

    0
  37. Tipah says:

    bodoh masalah umahtangga duk citer kat socmed…

    1

    0
  38. wekkkkkkk says:

    setelah baca ayat -ayat JR tu,
    mcm ni lah…ayat berbunga2 ada bahtera, ada nakhoda, ada anak kapal…, lautan luas di redah bersama2 , namun nakhoda berhenti tanpa di sangka, aku yg baru memulakan dan mahu menikmati badai angin lautan itu tetiba aku tergamam kenapa Nakhoda melabuhkan cangkuk besi ke dalam lautan..kapal berhenti seketika dn terus berhenti….aku kecewa…kecewa, aku kecewa..

    aduh…sastera btul..
    kn senang je ckp…nak main tetiba x dapat main..
    sbb mati..
    kalau betul mcm tu apa nukilan kamu JR…minta cerai mmg patut.
    kalau kamu punya HH masih ok dn aktif…pegi pakar…dn bukti pengesahan DR.

    Ada je citer mcm ni dlm movie omputeh…jumpa DR dulu, baru buat pengumuman.
    jgn buat malu wehhhhh…muda masih panjang.

    2

    0
  39. Anonymous says:

    Hafiz Hamidon nie penyanyi bukan ustazkan?

    0

    0
  40. Cntik konon says:

    Ni la bza prmpuan dan btina.bnda rmhtangga x ptut luah kt fb or whtever.btina ni prasan cntik tp otak kt lutut.slagi blum sah cerai,jgn la aib kn psangan.no wonder la ko cerai sblm ni btina.

    6

    0
  41. Anonymous says:

    tak hbs2 lagi meh attention seeker ni. bkn seblm ni dah ckp jgn buat apa2 spekulasi,nak biarkan berlalu begitu saja.tp sendiri yg gigih up status begini dah kenapa

    2

    0
  42. Anonymous says:

    HH ni contoh suami yang tidak bertanggungjawab.
    Walau teruk macam mana pun perangai isteri…..6 hari kau dah give up ke?
    And lamanye kau nak buat statement kan…tapi kutuk wife kat IG laju jer ek.

    0

    0
  43. makdara says:

    JOY JOY…apa ke nama sebenar perempuan ni? JOYAH ke? nyampah pulak aku joy joy berangan international

    1

    0
  44. Kak elly says:

    Bodoh betoi depa ni laki bini. Masalah rumahtangga sume nk cite kat media soSIAL!!!. P cite kt Court la. Masalah anu ke hape ke… Nk mintak simpati org watpe??? Buang karan je..aib diri sendiri jugak terbongkar!

    1

    0
  45. uNa says:

    tAK PERLU LA NAK HEBAH BAGAI MASALH RUMAHTANGGA TU.. WAKTU NAK KAWIN TAK MENYEMPAT.. KENAL LEPAS NIKAH LA.. APE LA.. BILA DAH MCM NI HEBAH KT SOCIAL MEDIA.. TAK MALU KER… PAKAI OTAK SIKIT.. JGN NAK CARI GLAMER MURAHAN….

    0

    0
  46. Anonymous says:

    gaaaaaaayyyyy

    1

    0
  47. makcik says:

    Zaman sekarang ni masalah rumahtangga dah jadi masalah negara :(

    0

    0
    • Intan payung emas says:

      Sangat x patut seorang isteri meluahkan masalah dgn suami di social media. Tak perlu nak upkan video/gambar/caption sedih2 sampai org luar boleh syak anda ada masalah dlm rumah tangga. Ini membuatkan suami rasa tercabar & diperlekehkan secara umum.

      Rasanya joy sangat rapat dengan mak & kakak dia. & ditakuti diracuni sekali oleh kakak & mak dia. Mak & kakak dia nampak dangat keduniaannya di social media & keduanya tidak mempunyai suami. Kalau tgk pada post2 mereka, macam boleh teka mulut & perangai masing2. Maaf cakap.

      Ketahuilah, perempuan yg bersuami, dunia dia hanyalah suami. Bukan di luar..

      2

      0
  48. joysijoyah says:

    aku folo si joy ni dr zmn anak dara, kawin dgn datuk, datuk tu main betina, mmg kuat meroyan. masa dpt tau laki dia curang blkg dia, mmg satu2 dia publish kecurangan dan keburukan bekas laki kat fb dia. hahaha. aku khuatir hapiz hamidon pon bakal dpt nasib yg serupa. aku rasa menghampiri dah ke arah itu. ko jgn tgu lama2 hapiz, buatla press conference cecepat, si joy memandangkan ko tu artis suam2 kuku je dia banyak bersabar. aku rs klu ko org biasa2 dahlama dah dia dedah semua kat fb dan ig dia.

    nasihat akak utk joy, bawak2 la bersabar. aib rumahtangga jgn dicanang di media sosial. ko buat status dan up mcm2 kat ig merintih bagai tu utk ape? utk org start speculate sal ko kan? hal dlm kain bincang baik2. klu dah xboleh go on, pi pejabat agama fail apa yg patut.

    itu pon akak kena ajar ke

    6

    0
  49. xxx says:

    kalau sesiapa mengikuti si JR nie kita blh nilai sendiri kot dia mcmana.. time dia berpisah dgn yg dulu pun mcm nie gak bercerita.. luahkan macam2 @ status. xpernah nak belajar kot dari pengalaman dulu…

    4

    0
  50. Nektipah says:

    Boleh tak kau jadi lelaki! P pejabat agama laa bincang.. asik balas membalas guna media social! Yang pempuan memanglah kepala hotaknya jenis emosional kau yang laki ni dah jadi kepala kapal yang nak ikut anak kapal kau buat apa! Habis terselak sume dalam kain tepi kain luar kain! Get a Room! p pejabat agama.. orang yang bertauliah akan bagi nasihat! Jadi LELAKI jangan macam budak2.. umur dah berapa? marah betul haku.. kalau yang laki bila gaduh sebok balas membalas pertahan diri ni! Sekarang habis semua orang luar masuk campur! Malu laa keluarga ko.. x kesian dengan mak bapak korang ke?

    0

    0
  51. vertigo says:

    sejak bila pulak si mat poyo ni ustaz?
    geli pulak aku terbaca reply org kat atas nun

    1

    0
  52. r.nazeeya says:

    Tak perlu dedahkan pada umum, tak perlu berbalas message,

    Kalau sayang perkahwinan jaga dengan amanah jika tidak lepaskan dengan cra yang baik tanpa mengaibkan sesiapa.

    Ini tunggu, tunggu, untok apa untok menambah lagi dosa.

    0

    0
  53. kawan joy says:

    bukan dia ni ke yang seminggu kawen, rasa seronok dengar apis mengaji? eh aku lupa la hehehhehe

    0

    0
  54. NEXT!!! says:

    Beautifulnara ni dh mcm majalah mingguan wanita. Masalah rumahtangga manjang.

    0

    0
  55. cilapet says:

    malam pertama tak romen ke? ish rugi wooo… jgn gaduh gaduh woi, utamakan romen dulu… kpmfem tk gadoh pastu… hahahahahah…

    0

    0
  56. Ros says:

    Hehe no wonder heliza helmi sentap bila dikaitkan nama dgn hafiz hamidun. Terbukti dia pun acah2 suci jual ayak liur buat album nasyid bagai. Acah2 suci dijodohkan la dengan acah2 suci. Kata sekufu. Sooooo?

    0

    0

Leave a Comment

Optional