Written by AbangNara | May 9th, 2014

Kalau Abang Nara ialah insan yang bernama Hafiz Hamidun, dah lama lari menyorokkan diri dalam gua selepas membaca kenyataan Heliza Helmi ini. Kalau Hafiz Hamidun dalam diam ada menyimpan perasaan dan berharap memperisterikan Heliza, nampaknya harapan tersebut sudah hancur berkecai. Lelaki idaman Heliza bukanlah Hafiz Hamidun. Perit tetapi itulah kenyataannya.

heliza hafiz hamidun

Bagi Heliza, Hafiz Hamidun lebih kepada seorang abang dan tiada ciri-ciri seorang suami seperti yang diidamkannya. Jadi ciri-ciri lelaki yang bagaimanakah dicari oleh Heliza? Tiada jawapan yang diberikan oleh penyanyi comel ini. Biarlah ia rahsia. Kata Heliza menerusi Mstar Online:-

Saya tidak faham mengapa orang suka mengaitkan saya dengan Hafiz sedangkan tiada apa yang berlaku pun di antara kami. Dia bukanlah ciri-ciri lelaki yang saya mahukan sebaliknya saya anggap dia sebagai abang dan rakan kerja dalam industri seni muzik.

Saya tak mahu cakaplah apa ciri-cirinya. Sebelum ini saya pernah menyatakan lelaki yang macam mana saya suka dan ada individu ini tampil dan berkata dia adalah lelaki yang saya cari. Takutlah.

hafiz

Kepada Hafiz Hamidun, bersabarlah kerana di”reject” secara terang-terangan oleh Heliza. Itu perkara biasa. Mana tahu memang sudah tertulis jodoh anda dengan Heliza, pasti suatu hari nanti Heliza akan terbuka hati untuk menerima anda. Buat Heliza, semoga cepat bertemu jodoh. Umur anda pun sudah masuk 28 tahun. Sesuai sangat untuk mendirikan rumah tangga. Abang Nara yakin ramai yang tak sabar untuk melihat anda berkahwin.
ryaniez momentsP.S: Dengan harga SERENDAH RM1400, anda boleh mendapatkan khidmat jurugambar terkenal,Ryaniez Moments Photography untuk memastikan hari perkahwinan anda diabadikan dengan begitu indah sekali. Jangan lepaskan peluang promosi hebat ini. Abang Nara pernah dapatkan khidmat mereka. Memang orangnya baik, menepati janji dan gambar yang dibidik sangat berkualiti. Untuk melihat hasil kerja mereka, layari Facebook Ryaniez Moments Photography.

Baca Yang Ini Pulak:-

154 responses to Hafiz Hamidun Bukan Lelaki Idaman Saya – Heliza Helmi

  1. heliza says:

    nara, ko ni saje nak melagakan org ke ape..
    saja mengapi org..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 273 Thumb down 8
    • mutiara says:

      ini semua poyooo! bajet lawa

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 97 Thumb down 12
      • ari tu i ada tgok rncangan sis kt tv9……….hos heliza, diana amir n sape tah girl sorg tue…..yelaaaa, ok laa kan i tgok rncangan tv mcm tue……..tapi yg buat i jd x suka heliza tu gedik ya amat…….prasan cute santek2 gitew……melowat pulak i tgok……diana amir i tgok ok jerrrrr……xdelaaa kegedikkan sgt…..ehmmm……honestly, stiap kali program tv islamic ada melibatkn heliza, i mmg xkn tgok……dah laaa gedik…..bajet2 plak tue…..hehhsss…..

        ## abg nara naruto pls laaaaaaaaa tukar iklan zaharah nie……i rasa mcm nk cekik2 je model dia yg x reti snyum tue……

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 312 Thumb down 23
        • Anonymous says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 83
        • Kelab Jantan Semalaysia says:

          Perempuan si mata bulat ini bukan wanita idaman kami :)

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 242 Thumb down 6
        • Fahrin Ahmad says:

          hafiz suka sangat selfie kot,
          sbb tu dia tak nak..haha

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 97 Thumb down 7
        • helizun says:

          ilmu agama tinggi celah mana kalo gediks lebih???? cer citer

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 125 Thumb down 10
        • ain says:

          btul.jdi xsuke tgk sis sbb helize mengade-ngade

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 125 Thumb down 6
        • lynn says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 32
        • kalau ilmu agama dia tinggi tp x praktikkn & x gunakan nk pasai pa?
          pakai tudung tp gedik mgada ngada nak mampuih pa chita?
          ni kalau mak mntua dok tengok ni bley reject ang tau dok?
          ang tolong jwb sat anon..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 75 Thumb down 4
        • Anonymous says:

          Salah seorang artis wanita budjet cute, hot dan poyo…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 81 Thumb down 4
        • zaia says:

          ye!setuju dgn sume kt ats!
          Aku mmg dah lama perasan yg dia ni bajett yg amat dan poyo ok…Kalau dulu terutamanya melalui gambar dia..Geli ok dia nie…
          Manusia biasa memang ada masa terrbajet atau terrpoyo jgk tapi kan dia ni level bajet tinggi sngt,dn rupanya level poyo pn tinggi..Org lain aku tngok kekadng dorang ter ter ter je atau sesaja sekali sekala..haha..Yg dia dr dlu lg kan smpi dah tua ni pun x ‘surut2′ malah bertambah.Tengok saja statement yg diberikan di atas..
          Bajet&Poyo dia bukan ter ter ter, memang ‘sangatt’ ok setiappp masaaa di manaaa juaaa..Dibuat dlm keadaan serius n ‘in cold blood’.wahhaha sbb xtau camne nk explain tahap kebajetan dia tp ye smpi mcm tu la mksud aku tahap bajet nya..huhuhu…Bermakna!Dia ni bajet&poyo semulajadi..Takde ke kawan rapat yang nak tegur dia nie..
          Agak x bermasalah sgt kalau bajet padan ngan orgnya..Ini lgsung x padan tak ke malu,perasann je lebih mmg bg mslah pada yg terlihat.
          “Ingat Heliza,Ingat BajettPoyoo!Muaxx!” <– (Iklan Heliza)

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 75 Thumb down 9
        • zaia says:

          Tumpang lalu..Weyh boleh x aku buat karangan sbb aku rse mnyampah sgt ni.
          Pfff!!Puikkk..!!sttment dia ni ada sesuatu..Beritahu je la xde perasaan,xde ape2 hubungan,anggap mcm abg&rkn sekerja ke..Klau kau nk ckp dia bukan la ciri2 lelaki yg kau mahukan,bagitau dia seorang je la..Ini nak jugak war2 kan bgitau satu Malaysiaa? Apa motif ni cakap camni…Tak baik la camni…Nak tunjuk diri kau best dengan cara memalukan menjatuhkan air muka dan merendahkan orang lain ke..Tak respek org mmg org pun tak respek kau la..
          Lain la klau org tu buat jahat mnyakitkn hati ko wlaupn sbnrnya x elok jgk la tp boleh la faham lg…Yg ini x faham apa motif..dah kenapa kau ingat kau idaman ramai?Tak pernah lagi aku dengar kau tu disukai ramai..Melainkan dikenali dgn perangai bajet cute tapi tak cute tu…Dibuat2 dan over sangat..x natural..Cakap poyo,perasan bagus, amek gambar pun poyo…Ada jugak orang lain amek gambar camtu tapi tak rasa macam poyo pulak..Yg kau ni sbb mmg betul so aura tu keluar melalui gmbr&tv..Orang boleh rasa…
          Sudah2 la tu, kau tetap takkan menjadi idaman ramai…kau tak payah la nak sebut si sekian2 bukan ciri idaman depan semua orang,nanti kau malu sendiri..Orang tengok kau dah tau kau pun bukan ciri2 idaman sangat..Malu ok sebab kau tak layak cakap gah2 camni…Mungkin ada 2 3 abg je la nak,itupun kalau dah tau kebajetan dn poyo yg jelas sgt mesti dorang pun malu dan lari..Kau dah tua takyah nak perasan comel..Dari dulu aku tak pernah sedikit pun anggap kau ni comel, gigih sangat kau nak tunjuk cute,masalahnya kau tau tak kalau dah kau tak cute nak wat camne.. Personality kau pun tak manarik,cara kau meloyakan… Aku puji kau rajin bisnes dan pakai tudung je la..lain2 kau hanya biasa saja..Tapi betul ok bagi aku kau tahap lutut je.(Aku banding dengan selebriti dan kenalan aku yg lain dari semua segi la)..kau klau lalu tepi aku,aku memang xkan pndang kau dua tiga kali ok..jgn fefeeling sgt..menyampah..Sekian terima kasih!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 111 Thumb down 12
        • Mira says:

          Jom kita pakat2 buat kempen untuk Dislike FB si Heliza Helmi aka SYOK SENDIRI ni… ada ke patottt perangai cam neh FB like mengalahkan Datuk Siti??? Tolong share kat Facebook masing2 untuk kita ramai2 dislike facebook dia.. https://www.facebook.com/helizahelmi

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 10
        • minah jambu merah biru says:

          mcmana nk jadi comel? huh tu senang aje ..sape minah2 yg tk comel n tk cantek pakai aje tudongggg comel la nanti n banyak yg memuji2 nantiiii pastu pakai kontek lens yg bulat besarrrrrr ha ! kn dh catek ! n kalau ambek gambar jngan lupa mulot tu buat macam mulot itek ilang laki pasti jambu ! selamat mencobaaaaaaaa !

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 0
        • Pendapat ... says:

          Rilek ler broooooo…….. @ahmd nazuwan…. Tension I bace u punyer komen…. Arteffect tu tak ada keje lain ke.. mcm tu pun nak lapor polis…. Sy rasa klu kenyataan mcm tu pun raser da jatuh maruah… Alim Ulamak menghadapi fitnah yg lg besar cth Tuan Guru Harun Din & ustz elias kazim ect… .tak le plak buat laporan polis.. Polis bnyk keje lain.. Lame gossip mcm tu pun nak jd hal ke? I gantikan Hafiz masuk gua tu ler sbb i fan dia. Hafiz tu berjiwa besar … takkan la dia tak leh handle .. terusik jiwa maybe laaaa…. He is more thn dat , tak mcm awk sangka.

          Plz laaaa…. Maknanya awk kata Hafiz tu seorng yg tak kuat@ lemah.. Jngn Perkecilkan Kekuatan Hafiz tu.. awk backing …. lg menampakkan Hafiz tu teruk laaaa… Rata2 sy sndri slalu dengar lelaki2 cakap … mmg gaya mcm tu… “Klu kene reject sorok dalam gua..”. Awk ni jenis baik sngt ke? Kawan2 & awk jenis tak campur org awam ke?…
          Ini adalah Blog bkn mainstrm newspaper on line. Nara ni blogger bkn wartawan bertauliah pun … he speaks his mind juz like us … same like thse persons who commnts here. Mcm2 ada di sini. Merapu merepek bernas lame simple pervert maki hamun lucah commnts here In BN ect. Chill bro…

          Yg awk patut tegur adalah Heliza..wlpn wartawan tanya… takkan tak reti nak cover… “Ckp rasa Hafiz da mcm Abg sudah lah”…. I juz cant figure it out… y those sttmnts (nara) so damn wrong.. is it bcoz Hafiz is religious person … yes indeed … so is improper to say things like dat juz bcoz he is religious… but to me .. he is juz like any othr man. Reject & kene reject. Normal. But wat if dat man “Is Biasa2 jer… klu org kata sorok dlm gua sbb kene reject…. then is ok”…. wat a double standard treatmnt. Typcal

          Hafiz pena kena bash teruk masa dia zikir dngn music… Setakat kena mcm sttmnt Heliza tak jd hal lah…. Hafiz i believe & i knw u r so strong… but so sad ur fans here make u seems …. like u r so weak… Common guys juz supprt him thrgh his dakwah nt dis kind of lame gossip… If u really want to be his truly Fans … Unless dat gossip is fitnah … scandal maksiat wat ever. Then u guys should back him up like his truly fans… Dis is juz A lame Gossip… im one of his fans but nt heliza … but i’ve nothings againts her… she has da rite to choose who ever man she likes … and so is Hafiz.. Bunge yg baik2 bkn sekuntum.. i pun ada hehehe… tp FYI i bkn melayu sngt… celup sana sini …

          Juz nice if she gave a simple sttmnt is enuf … dont xplain too much…. evntgh da reporter askd her.. As usual she is a kind of gal dat saying too much @ ovr acting … juz like whn she hosting on tv .. Hope heliza chnge her attitude soon… stop making those faces … u luk so childsh.. Plz nt wiv ur age… bcoz it’ll brings u down in dis industry. Those attitude IS NOT APPROPRIATE AS A MUSLIMAH .. ANYWAY… terkinja2.

          I paling bengang bila ada 1 episode ni … ada 1 citer sedih … heliza ni blh buat sttmnt bodoh n lawak bodoh… buat muka kiut sengal dia…. bnyk kali diana amir pegang tangan dia to make her stop… since dat i stop tngk prog sis tu. Tak larat tngk terkinja2 n buat muka kiut sengal dia…

          Heliza if u read dis… Plz make some changes wiv ur attitude … Org dah tak larat dngn kelakuan u tu… Jangan la sampai org akn sngt 2 meluat dngn kamu… So sorry wiv my opinion here … Dr Hujung Rambut sampai Hujung kaki… If my words is a bit harsh … Plz forgive me. Salam dr Saudara Seislam Awk…
          Jngn menjatuhkn maruah awak sndri dngn attitde tu. Plz hv some positve thingking if u read my commnt. I betul2 mara bila org tngh sedih awk sungguh x da rasa simpaty dr criter org. Blh awk buat muka kiut & kelakuan yg awk rasa sngt kiut tu. Awk slalu buat keje NGO hw come ur attitude like dat. Juz cant understnd u at all …Sigh…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 59 Thumb down 5
        • Bra Pink Underware Pink says:

          panjangnya karangan sorang2…macam karangan SPM siap dgn perenggan lagi tuh.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 2
        • kiah says:

          diana amir gedik gak ..

          Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 10
        • NOGEDIX says:

          saya setuju.sbab suami saya meluat tgk cara dia jadi hos.maaf cakap, tp memang sangat gedix. diana amir n lg sorang tu maintain je…sebagai perempuan,saya juga malu tgk cr dia.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
      • Zasszz says:

        Kenapa kena idamkan laki seperti ini?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 5
      • Neelofa says:

        kalau ye pun tukar la caption ni,
        kecik hati si hafiz tu weh.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 104 Thumb down 2
        • HH says:

          setuju .. hafiz xd kluarkan kenyataan pon yg die suke heliza .. teruklah nara ni!!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 100 Thumb down 1
        • narabaanyaksangatmakanajinomoto says:

          Nara ni bodo xbleh diajar jugak eh..kenapa pulak hafiz nk.kena sorok diri?bukannye dia kuarkan statement yg dia suka n nk kawen ngn heliza pun..bodo piang nara ni..keje nk melagakan org je..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 80 Thumb down 6
        • che ton tonggek says:

          Budak Hafiz hensem ni dia taknak…tapi akak tgk mcm sesiai he Hafiz dgn heliza…sama hensem sama comel Dan dua2 berbakat…suka dgr lagu nasyid Hafiz. Semua best lagu2 dia.

          Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 14
      • Aaron Aziz says:

        bersangka baik, hafiz hamidun terlalu baik untuknya sbb tu dia tak nak…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 151 Thumb down 3
    • helizott says:

      Sabar hafiz hamidun.. xkan lari gunung dikejar. Xkisah lah die kata bukan ciri2, kalau dh jodoh xkemana. Si heliza engko xpayah bajet2 comel pulak eh engko memilih sgt pun jd andartu baru tau. Haha.. perasan lebih pdhl si hafiz tu xde pun keluar statement yg die nk kawin dgn kau . Meluat okey :p

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 107 Thumb down 5
    • cik beltinsik says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 49
    • Haluza says:

      Mohon wardina berbincang dgn ulama soal wanita bertudung tp gedik seolah2 nk mnarik perhatian lelaki

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 191 Thumb down 8
    • sayaponadabakat says:

      Oh em gee! Oh em gee! Hell iza oi! Macamla hang tu pompuan idaman orang! Gaya statement tu mcm la org terhegeh2 sgt kat dia. Elokla tu ko xdgn hfz hamidun sbb LELAKI YG BAIK UTK WNITA YG BAIK dan KAU BUKANLAH WANITA ITU! P/s: ko ni spesies sham kamikaze ke? Baru berhijrah dah bajet ustazah!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 1
    • anna says:

      Ntahla Nara suke ati dia lar nk kawin bile pon nanti klu klu x bersedia bercerai-berai plak

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. Anonymous says:

    ko pon belum tentu pompuan idaman Hafiz Hamidun..hehe

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 254 Thumb down 9
    • entah betul ke tidak says:

      pernah dengar orang cakap perempuan ni poyo masa bagi talk dalam one event tu..ketawa terkehek-kehek, buat mata bulat and duck face..erkkk -.-

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 162 Thumb down 5
    • izzy says:

      perlu ke kluar statement camtu?
      cakap jelah xde ape2 hubungan dan anggap hafiz tu cam abg je..
      perasan!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 129 Thumb down 6
  3. Hafiz Hamidun fake says:

    Engkau bukan idamanku jua… ;-)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 99 Thumb down 3
  4. Hafiz hamidum says:

    Keje nak melagakan je. Oh lupa tu mmg job scope keje nara.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 75 Thumb down 8
  5. mata says:

    Dia ni mmg lawa..tp kekadang annoying plak bila selfie dgn muka dibuat kunun kuit..mata dibundar2 ..mulut di buat2..tapi caption muslimah..tahula ko cantekkan..
    Pujian org ko nak campak kat mana..x sesuai dgn imej ko yg muslimah dah nyanyi ke laut itu

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 138 Thumb down 8
    • Hekheklehh says:

      betul. cer tengok dia mengacara kt SIS tv9. dah macam rancangan kanak2 ja dia mengacara. Diana amir dgn sorg lg relax ja. dia sikit2 jegil mata juih mulut. macam nak tarik keluar tv ja haa

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 104 Thumb down 3
      • anti gedik says:

        Kpd Heliza..hrp u baca ini & ambil tindakan ya…bila mengacara tlg jgn gedik, cuba tgk balik rakaman SIS tu, cara u bcakap seolah2 mcm u tau smua benda, dgn mata terbeliak2, gedik lg, dari dulu lg duk perhati cara u mengacara, rimas tgk, slalu fikir bila la TV9 nak ganti dgn orglain…umur 28 thn, ptut dh matang. Contohi Diana Amir tu, relax je dia…rasanya jika Diana Amir seorg shj pn dh cukup mengacara SIS tu…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 147 Thumb down 3
    • Shhh says:

      sya pun tk ska dgn dia ni tpi tak dalah benci sgt sbb kerja amal2 yg dibuat tpi tak suka sbb bajet comel…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 1
      • lysa says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 25
        • Da tengok si budget says:

          Dh dia budget buat2 cute mmng la ko nampak cute..
          Tertipu ngan aksi budget dlm gmbr tu.
          Cuba ko tengok depan2?
          Aku tk kata la buruk, boleh tahan tp tk cute, biasa je.
          Org yg anggap cute tu dikaburi ngan ratusan gambar budget, terlupa muka minah ni yg sebenarnya..
          cuba tengok betul2 real pic & yg lebih berkesan cubalah tengok depan2 tanpa makeup.
          Acctly dia tk cute ke, dia cute ke itu belakang cerita, isunya skang nih dia budget & annoying, orang tk suka dh la diri tu tk padan ngan budget

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
    • kak ton says:

      yang penting..ada ke nama muslimah menyanyi??

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 47 Thumb down 2
  6. Farah says:

    x faham knp org suka kaitkan Hafiz dgn Heliza padahal Hafiz tu milik aku :)))

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 60 Thumb down 13
    • Geng Anak Dara & Mak Dara says:

      Hafiz Hamidun kita orang punyer. Habib Ali Zainal Abidin pun kita orang punyer……………… Heliza terimakasih bab kau reject Hafiz.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 72 Thumb down 1
  7. fishball says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 30
  8. hah says:

    hoaloh nak malu ape , ego ?? melepas la weh .. keh2 .. normal la laki yg ckp dulu , dapat tak dapat belakang cerita , sekurang2nya hafiz mencuba n ada niat baik untuk meisterikan nya ,

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 3
  9. modjo says:

    tak pasal2….cam harem gak mulut si nara ni……nak kena sebat ni …sengal!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 2
    • minah jambu merah biru says:

      kenape semua ni nk salahkn bang nara pulakkkkkkkkkkkk apesal ni ?????? eeeeeeeeeeeeee tk betol orang2 ni semua huh !!! 3

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 6
  10. Ni komen aku says:

    Kenapa tulisan Nara mcm tu, cukup lah Hafiz Hamidun dimalukan terang terangan oleh Heliza. Yg nara nk cakap kalau kau jadi Hafiz kau nk menyorok dalam gua kenapa. Jgn risau, nara takkan jadi Hafiz, sebab pertama, Hafiz ni org2 beragama, mulutnya mengalunkan zikir, bukan meluahkan gossip dan melagakan manusia dan sebab kedua, Hafiz Hamidun ni comel, malasla saya nk sambung dah sebab yg kedua tu.

    Apa pun, buat Heliza, tak yah la terang2 cakap Hafiz bukan lelaki idaman la apa la, bumi kita ni mcm roda. kalau nk reject pun , gunalah bahasa yg lembut, atau ckp je mcm artis selalu ckp “no comment” tu kan..

    ok tu je. Doakan saya ada exam final harini.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 167 Thumb down 5
    • Doakan apa? says:

      Kami doakan anda berjaya dalam peperiksaan akhir ini. dan Martabatkan bahasa Melayu, gunakan Bahasa Melayu dengan betul dan tepat dalam ulasan ulasan anda di Blog. terima kasih. Hapuskan hak mengundi PENCEROBOH!

      Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 12
  11. saya says:

    amboi jawapan..at least ko cakap je la dengan wartawan ko ngan dia tu kawan baik je tak lebih dari tu. xpayah la nak cakap hafiz tu “bukan lelaki idaman”. ko tu pun blum tentu perempuan idaman hafiz tu.. poyo..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 76 Thumb down 3
  12. drMpower says:

    saya lah lelaki idaman awak.
    datanglah meminang sayeww

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
  13. Neng says:

    Friendzone…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
  14. hahaha lawak2..
    jangan nati heliza kawin dgn hafiz suda..
    kdg2 retis nie saje xnk mgaku, tup2 nati kawin,
    lagi satu xske tgok heliza dlm rancangan sis tv9, gile gedik n buat2 mke comel mymapah, comel lagi diana amir dan amy tu.. sory la xminat heliza..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 53 Thumb down 2
  15. hitam putih kehidupan says:

    Kalau ye pn heliza ckp mcm tu nara jgn la persendakan hafiz tu. Tak perlu la kta smpai lari dalam gua ke ape ke.. mcm confirm je hafiz tu tergila2 kan heliza. Tak perlu melatah

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 1
  16. Hafiza says:

    Soalan wartawan tak disertakan sekali..mesti dia tny adakah hafiz ada ciri2 lelaki idamam heliza..tgk la jawapan dia..tak tiba2 nak cakap not my taste.korang ni pun sama je dengan nara tu.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 1
  17. REFLESIA says:

    heliza nampak sangat gedik dalam sis tv9 (igt ak sorang je yang perasan..ramai rupenye..kih3)
    abg nara selalu dok ngutuk org je, igt kau perfect sgt ke? igt kau kacak sgt ke? igt kau baik sgt ke?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 1
  18. anti heliza says:

    berhijab tapi berselfie ala2 duck…..sorryy x ada ciri2 pompuan yg bole buat isteri….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 57 Thumb down 3
  19. NARA SI BATU API says:

    dalam hal nie nara batu apiii…..atau bahasa saintifiknya pengadu domba…

    Hudzaifah bin Al-Yaman radhiallahu anhuma berkata: Saya mendengar Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam bersabda:

    ??? ???????? ?????????? ????????
    “Tidak akan masuk surga orang yang suka mengadu domba.” (HR. Muslim no. 105)
    Maksudnya: Tidak akan masuk surga pertama kali bersama dengan orang-orang yang masuk, melainkan dia akan disucikan dulu di neraka.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 3
  20. anymous says:

    kalau ya pun xsuka xpayahla cakap cmtu..tngok2 dia jodoh hang heliza oi mau xmalu muka sendiri nnt masa tu hang nak kata apa pulak….
    hang ni lawa jugak aku tngok…tapi aku xsuka hang buat2 comel dalam sis tu rasa gedik semacam ja…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  21. Anonymous says:

    dah Hafiz smpai skrg xmsuk meminang kau ofcoz la kata bkn laki idaman kau !

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  22. ishhhhhhhhh says:

    nara…..hati2 dgn statement ko ni…..kalo btol pn xperlu utk war2kan perkara yg bole mengaibkan org lain……

    Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 4
  23. inisemuapoyo says:

    heliza ni memilih la..die nk org kaya2 je..sbb die kn businesswoman..die da byk reject orang..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 3
  24. sentap says:

    oh ramai haters heliza..ingat aku sorang. hari tu aku tgk hijabista. mgkin ulangan yg last year pnyer. tudung heliza belah dpn labuh oo.. smpai ke pusat mgkin. tp belah blkang mcm pakai tdng fareeda. aishh..sabar jela tgk. kalu betol nk jdik muslimah sejati, sila ikot diana amir. dulu aku xsuke diana amir sbb tlampau seksi. tp bile da bhijab, aku suke sgt sbb napak keikhlasan dye da berubah. aurat tjage, tdung yg betol2 ttup, pkai handsocks. really damn sweet.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 69 Thumb down 1
  25. makcik says:

    Alahai budget comel la tu..mmg xpernah suka dia dr af lg..ntah apa yg comel.suka sgt buat2 comel n mata bulat n mulut2 comel.hoh..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 1
  26. Anonymous says:

    insaf la Nara…tak baik melagakan orang & mengadu domba…Allah nak tarik nyawa kita bila2 je…cukup la kehilangan BMW ko dulu menjadi pengajaran…ambil lah iktibar…nak cari income pun byk cara lain..bukan dgn cara bergossip…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 2
  27. Cili Api says:

    Giler batu api nara ni ! Masalahnya Hafiz sendiri pun x pernah kata apa2 pun yg dia nak kat Heliza!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 1
  28. KEPADA HELIZA says:

    1. Tipulah kalau cakap awak tk lawa kan, tapi bila Allah dah kurniakan rupa, kurniakan bakat untuk bercakap depan orang ramai, jadikan lah itu satu aset untuk disyukuri, bukan untuk ditunjuk tunjuk (buat duckface, kepit bibir, besarkan mata)
    2. Awak ikon muslimah (sort of), keluarkan jenama tudung sendiri apa semua, means awak jadi ikutan ramai muslimah kat luar sana, jadi pandai pandailah kawal diri supaya sikap dan peribadi tu tk membuatkan ramai yang rebel dengan awak
    3. Rasanya ramai sangat yang perasan tentang cara awak mengacara SIS kat TV9, nampak tk sesuai lah gedik gedik, buat comel ngade ngade tu dengan penampilan awak, kalau macam nak gedik sangat, buat sorang kat rumah, bukan untuk tatapan orang ramai as kami tengok rancangan tu untuk tips dan ilmu
    4. Kalau rasa macam tk sesuai untuk mengacara, dan menimbulkan macam macam pandangan negatif yang macam ni, rasanya baik untuk awak berhenti mengacara dan buat kerja belakang tabir je macam sebelum ni
    5. Soal Hafiz Hamidun ni, tk tahulah kenapa awak keluarkan statement macam ni, sama ada sebab dia dari dulu belum masuk minang awak atau sekadar propa (nanti tup tup kahwin) or memang awak takde perasaan kat dia. Tapi serious talk, tak eloklah malukan dia macam ni. Kalau ye pun takde perasaan, tk perlu nak keluarkan statement dia bukan lelaki idaman lah apa. Kesian dia, awak kan orang berilmu, takkan tk tahu hukum mengaibkan orang?
    6. Dah banyak kali dengar yang awak ni sombong. Ingatkan fitnah je. Tapi mungkin ada kebenaran sebab dah banyak kali jumpa awak kat Terengganu ni, memang membuktikan apa yang orang cakap. Janganlah sombong sangat, buat muka bila orang tegur awak. Mungkin awak letih, tk tahulah, tapi takkan tiap kali terjumpa letih sangat sampai kena buat muka kot?
    7. Mata awak dah memang sedia besar, jadi rasanya tk perlu dah nak pakai contact lens warna hitam yang jelas jelas menambahkan kebesaran anak mata tu, sebab as far as I know, hukumnya haram, jatuh dalam kategori tabarruj. Kalau ye pun rabun, boleh je pakai cermin mata atau kalau nak pakai contact lens, pakai yang tk transparent.
    8. Dan akhir sekali, kami tahu macam mana seronoknya rasa dipuji, awak pun manusia biasa tk lepas dari kesilapan, tapi rasanya kes yang awak selalu buat buat comel, besarkan mata, muncung mulut, pose menggiurkan tu, dah lama dipersoalkan. Cuba baik baik untuk ambik apa yang kami cakap sebagai teguran sesama manusia and stop repeating the same thing. Dah tk perlulah menunjuk, cukup sekadar bersyukur pada Allah dengan kecantikan yang diberi, tk perlu buat macam tu dah.
    *Kami tegur kerana sayang, sayang kalau ikon muslimah macam awak ni makin tercalar imej dek kerana perkara perkara macam ni* Wallahu’alam.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 85 Thumb down 2
  29. Melati says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 22
  30. TO HELIZA says:

    1. Tipulah kalau cakap awak tk lawa kan, tapi bila Allah dah kurniakan rupa, kurniakan bakat untuk bercakap depan orang ramai, jadikan lah itu satu aset untuk disyukuri, bukan untuk ditunjuk tunjuk (buat duckface, kepit bibir, besarkan mata)
    2. Awak ikon muslimah (sort of), keluarkan jenama tudung sendiri apa semua, means awak jadi ikutan ramai muslimah kat luar sana, jadi pandai pandailah kawal diri supaya sikap dan peribadi tu tk membuatkan ramai yang rebel dengan awak
    3. Rasanya ramai sangat yang perasan tentang cara awak mengacara SIS kat TV9, nampak tk sesuai lah gedik gedik, buat comel ngade ngade tu dengan penampilan awak, kalau macam nak gedik sangat, buat sorang kat rumah, bukan untuk tatapan orang ramai as kami tengok rancangan tu untuk tips dan ilmu
    4. Kalau rasa macam tk sesuai untuk mengacara, dan menimbulkan macam macam pandangan negatif yang macam ni, rasanya baik untuk awak berhenti mengacara dan buat kerja belakang tabir je macam sebelum ni
    5. Soal Hafiz Hamidun ni, tk tahulah kenapa awak keluarkan statement macam ni, sama ada sebab dia dari dulu belum masuk minang awak atau sekadar propa (nanti tup tup kahwin) or memang awak takde perasaan kat dia. Tapi serious talk, tak eloklah malukan dia macam ni. Kalau ye pun takde perasaan, tk perlu nak keluarkan statement dia bukan lelaki idaman lah apa. Kesian dia, awak kan orang berilmu, takkan tk tahu hukum mengaibkan orang?
    6. Dah banyak kali dengar yang awak ni sombong. Ingatkan fitnah je. Tapi mungkin ada kebenaran sebab dah banyak kali jumpa awak kat Terengganu ni, memang membuktikan apa yang orang cakap. Janganlah sombong sangat, buat muka bila orang tegur awak. Mungkin awak letih, tk tahulah, tapi takkan tiap kali terjumpa letih sangat sampai kena buat muka kot?
    7. Mata awak dah memang sedia besar, jadi rasanya tk perlu dah nak pakai contact lens warna hitam yang jelas jelas menambahkan kebesaran anak mata tu, sebab as far as I know, hukumnya haram, jatuh dalam kategori tabarruj. Kalau ye pun rabun, boleh je pakai cermin mata atau kalau nak pakai contact lens, pakai yang tk transparent.
    8. Dan akhir sekali, kami tahu macam mana seronoknya rasa dipuji, awak pun manusia biasa tk lepas dari kesilapan, tapi rasanya kes yang awak selalu buat buat comel, besarkan mata, muncung mulut, pose menggiurkan tu, dah lama dipersoalkan. Cuba baik baik untuk ambik apa yang kami cakap sebagai teguran sesama manusia and stop repeating the same thing. Dah tk perlulah menunjuk, cukup sekadar bersyukur pada Allah dengan kecantikan yang diberi, tk perlu buat macam tu dah.
    *Kami tegur kerana sayang, sayang kalau ikon muslimah macam awak ni makin tercalar imej dek kerana perkara perkara macam ni* Wallahu’alam.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 4
  31. TO HELIZA says:

    1. Tipulah kalau cakap awak tk lawa kan, tapi bila Allah dah kurniakan rupa, kurniakan bakat untuk bercakap depan orang ramai, jadikan lah itu satu aset untuk disyukuri, bukan untuk ditunjuk tunjuk (buat duckface, kepit bibir, besarkan mata)
    2. Awak ikon muslimah (sort of), keluarkan jenama tudung sendiri apa semua, means awak jadi ikutan ramai muslimah kat luar sana, jadi pandai pandailah kawal diri supaya sikap dan peribadi tu tk membuatkan ramai yang rebel dengan awak
    3. Rasanya ramai sangat yang perasan tentang cara awak mengacara SIS kat TV9, nampak tk sesuai lah gedik gedik, buat comel ngade ngade tu dengan penampilan awak, kalau macam nak gedik sangat, buat sorang kat rumah, bukan untuk tatapan orang ramai as kami tengok rancangan tu untuk tips dan ilmu
    4. Kalau rasa macam tk sesuai untuk mengacara, dan menimbulkan macam macam pandangan negatif yang macam ni, rasanya baik untuk awak berhenti mengacara dan buat kerja belakang tabir je macam sebelum ni

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 4
  32. ish sih says:

    heliza…heliza…. akan datang x de saper boleh duga. buatnya di lain masa, Allah bagi kau rasa apa yang dia rasa….nak2 pulak tetiba kau tergila2kan Hafiz ni….. nanti kau gak yang malu. tak suka tak apa…. jangan ler sampai buat kenyataan gitu… apalah rasanya ye bila akan datang hafiz pula buat statement gitu “heliza bukan wanita idaman saya”….. tapi rasa2nya haiz tak tergama kot sebagaimana tergamaknya awak.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 1
  33. Thenijanija says:

    aku bukan la peminat dua dua org ni, tapi aku rasa aku suka tgk depa dua… mcm sweet sweet jer…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 3 Thumb down 10
  34. orang_penting says:

    nara..kalau melagakan orang…kemainnnn…..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
  35. pink virgo says:

    eh poyo heliza…perasan…muka ko bkn cantik pon weh…dah la ketot…harap kn kulit putih je..ak jupe dia kat midvalley tergrdik2…ko tu dah la berpakaian muslimah tk pyh nk kinja2 sgt lah…buat malu je.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 4
    • lysa says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 16
  36. comeii says:

    Bkan lki idaman pn bajet2 le ayat.pkir ckit prasaan org.
    Allah bleh trblikkn prasaan tu bla2 je.sbb hati dan bdan kte ni
    kpunyaan Dia.tup..tup,kang dgr nk kwin.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  37. gediks girl says:

    eee…komen angkuh dari org yg angkuh..mcm ni ke muslimah sejati konon?Perkataan tak mencerminkan imej langsung..mcm kau cantik n perfect..x malu..org laki dok diam ko pula nak mengaibkan org..cuba sedar sikit.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 3
  38. mummyapip says:

    Nara,

    apasal setiap kali aku klick ‘like’ kat komen orang, dia akan naik 5kali. Maksudnya sekali like = 5. So tak aci lah.. Kalo 100org like, baru lah kat situ engko buat 100. Bukannya 25org like engko dah tulis 100likes.

    errr.. paham ke tak?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 78 Thumb down 18
    • heliza says:

      aku like komen ko 1 je so???…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 3
    • biol la ko ni says:

      maksudnya masa ko klik like tu dah ada org lain yg baca komen klik like sama.. apa biol ko ni.. ingt ko sorng ke yg tgh baca komen..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 117 Thumb down 1
      • Maaf krn teguran says:

        @biol la… naper awk kata org biol.. klu org salah tegur la baik2. Mungkin @mummy tu tak tau… dia hnya bg pendpt shj yg dia ingt pekara tu betul… Da bagus awk bg jawapan kpd mummy tu, dpt awk pahala tp lepas tu awk kata dia biol langsung Allah murka… Wallu a’lam. Knper perlu bash org ?. Kata2 kita akan menjd saksi kat akhrt kelak….. Maaf menegur … berkata benar wlpn pahit… awk jngn la kasar sngt… salam ukhwah dr sy…

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • aaaa says:

      saja lah tu nak orang like komen dia

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  39. kuks says:

    amboi nara! batu api sgt dia. tak baik tau. mmg heliza nmpk gedik, suka besar2kan mata.selfie duck face bagai. tp mmg dari zaman af lagi kan dia mcm tu. kita tengok diari af, heliza suka pandang kamera besar2kan mata. sebelum dia ubah penampilan jd lebih muslimah, dia mmg mcm tu. x smpai hati nk mengata heliza, tengok byk kerja amal dia buat..amal palestin, bantu kutip dana bantuan kemanusiaan semua tula. byk kebaikan dia. jadi saya terima perangai dia seadanya. sbb saya pun x mmpu buat kerja2 mcm heliza dan rakan2 beliau. entah2 dia tak kluar kenyataan reject hafiz, wartawan sesedap rasa tambah ajinamoto

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 49 Thumb down 5
    • tasha shila says:

      Alahh, aku tak rasa diorang ni ikhlas pun buat kerja amal. Diorangkan artis. Orang jemput suruh pergi, pergilah. Diorangkan bawak imej muslimah. Kononnya jet jet baiklah.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 20
      • kuks says:

        salah satu tanda hati serupa bontot kuali (gelap hati) suka brprasangka buruk dkt org..tak boleh tengok org lebih dr kita.senyummm salam jumaat

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 4
  40. lala says:

    masalahnye hafiz hamidun xcakap ape pon la..apedaa…habis cite..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  41. yaya says:

    hafiz hamidun telah di’bro zone’kan oleh Heliza.

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  42. lanadelray says:

    mak sy tertanya2 kenape heliza kena besar2 kan mata and lain mcm benor cara dia mengacarakan rncgn kat tv9 itu?scary ok..lens besau2 mcm tu xyah la nak besarkan lg mate tu.ish

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 2
  43. mama aqil says:

    dulu ofis sy ade anta pg kursus kat hotel nie..kursus untuk grooming laa kengkonon utk secretary..ok speaker die cik Heliza nie..punye laa bajet cun..kiut2 comel sgt..aduii tlg laa jadi diri sendiri sudah..bertudung..sopan..tutup aurat dah elok sgt dah tu..tp bab bajet kiut tu obvious giler kot..tau laa ms tu ade speaker lelaki lain, ustaz ashraff imam muda ngan amin idris..punye laa si heliza control kiut sepanjang masa..xtau laa nie assumption aku jer ke atau dh mmg keperibadian die dah gitu..tp heliza..komen tu ingat2 la skit..xpyh laa smpai ckp cmtu kt hafiz hamidun..kang si hafiz tu naik bgunan tingkat 5, terjun kan xpasai kan..sebabnye awok tu kan cun melecun tahap naruto..[ cliche: selalu sgt amik gambo duck face,kembung2 pipi, mata besar mcm ikan buntal pehtu upload fb/ig dan begitu ramai org komen, cun nye heliza..masyaAllah sejuknye tgk muke awak nie…..derrrrrrr…!!!!!!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 1
  44. binjai says:

    hafiz ni bkn dh de gf ke??klu x silap laa..y pntg bkn retis…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  45. anon says:

    Susah sungguh nak please kan seseorg. Kalau tak bertudung, kene kutuk. Kalau yg dah berrtudung, cari kesalahan/kelemahan lain pulak. Manusia2 skrg ni mmg jijik, cermin diri dulu seblm nak mengutuk/mengata org. Heliza ni bertudung & nampak baik & lemah lembut. Biar dia lah nak besarkan mata ke ape ke…..janji dia baik & berhemah sudahlah. Salah ke kalau dia beritau yg si hafiz ni bukan jejaka idaman dia. Masing2 ade hak nak pilih ape2 criteria lelaki yg dia suka. Kalau tak minat kat dia sekalipun takyah cari kesalahan dia. Honestly aku pun tak pernah minat dia or tengok AF dari dulu sampai skrg. Cume tau psl dia org ni dari paper je……. Neway dlm gambar muka dia ni biasa2 saje, tapi kat luar seratus kali lebih cantek & sentiasa tersenyum. Nampak mcm budak baik. So guys….just mind yr own business…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 16
  46. Koci says:

    amboi nara..kemahen lagi hayat kau!! bukan lelaki idaman bagai, kau twisted kan ayat dia,,,,pergh..kau nara boleh jadi wartawan majalah hiburan kelas ke3 dah..ramai je kelas ke 3 dalam malaysia..takde etika langsung. sampah!

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  47. Minta Hafiz Hamidun buat lapuran Polis pasal Nara dan Heliza Helmi. Nasi goreng pedas pun orang boleh buat lapuran Polis, inikan pula kata kata pedas Nara ” Kalau Abang Nara ialah insan yang bernama Hafiz Hamidun, dah lama lari menyorokkan diri dalam gua selepas membaca kenyataan Heliza Helmi ini. Kalau Hafiz Hamidun dalam diam ada menyimpan perasaan dan berharap memperisterikan Heliza, nampaknya harapan tersebut sudah hancur berkecai.

    Nara, kalau boleh jangan lah bangang sangat, awak tu Jurutera, bukan binatang yang tak tau perasaan manusia. jangan ingat Hafiz hamidun tak boleh buat laporan polis pasal entry ni ye. Ingat tu, berpada pada lah dalam mencari rezeki dengan blog ni. Biar muka buruk,( itulah Ahmad Nazuwan), jangan perangai buruk.

    Nota:- ArtEffect akan membuat laporan Polis berhubung dengan kenyataan Nara ini secepat mungkin pada hari ni.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 8
  48. lagubestbest says:

    Hafiz hamidun ni.. safe sangat. Hihi.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. Anonymous says:

    Maaf la, pnh terserempak dgn dia masa kt jabatan imegresen, sombong nak mampuh….tp bila on air, dpn kamera, kemain lg manis senyumann…Thank you for your hipokrit, and make us not supporting you…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 1
  50. Hero Love Heroin says:

    Dulu aku pn kene reject, satu sekolah tahu. Malu oi. Tp ini kes satu Malaya tahu. Kesian Hafiz. Klu nak reject pn, ckp lah cara baik cik Heliza, xperlu sampai menjatuhkan air muka dia. kesian.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  51. zie2828 says:

    jgn ckp takbur, takut nanti hati tu terbalik suka pula…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  52. Anonymous says:

    kalau aku jadi hafiz malu gila bila heliza ckp mcm ni…x ap la..hari ni heliza ckp mcm tu kt hafiz..sok len kali mesti ad lelaki lain plk y cakap heliza bukan wanita idaman sy…sb ap..sb dia suka tergedik2…masa tu baru le heliza leh rasa ap y dia tlh buat kt hafiz..kalau bukan lelaki idaman sekali pn..diam2 sdh la..simpan jer..x yah le bagi tahu kt satu malaya..ckp no komen sdh le…mesti hafiz sentap punya la..sdgkn benda2 y sekecil kuman pn hafiz leh sentap..ap x lagi ni..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • Farah says:

      I dont think Heliza ckp mcm tu melainkan wartawan yg tny bkn2.. why not diaorg sertakan apa yg wartawan tu tny. baru betul kn..

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  53. mak c kina says:

    aku xnmpk pe kurangnye hafiz ni..imej islamik,bersih,xde kontroversi..kire ciri2 lelaki idaman la tu..xde sape yg perfect dek non…xyah la ko nk carik lelaki idaman sgt..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
  54. Anonymous says:

    memanglah hafiz hamidun bukan laki idaman dia…
    abih… mana heliza nak letak tunang dia si encik peguam kat petronas tu…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  55. Farah says:

    tak mungkin Heliza bkata begitu pd Hafiz sbb Heliza gan Hafiz kn sama2 dlm 1 industri n lagipun diaorg mmg kerap buat program bsama.. so, aku tahu Heliza mesti respect Hafiz n x mungkin mengeluarkan kata2 begitu pd Hafiz. nie mesti kerja wartawan yg menokok tambahkan.. saja nak jatuhkan reputasi Hafiz.. x pasal2 kaitkan nama dia.. *Think Positive ok

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  56. Bukan Penari Gelek says:

    Batu api betul la abang nara ni.Tak baik tau.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  57. adik heliza says:

    apalh nara ni,mne ko tau hapiz tu ske heliza? ko jd btu api plk kn? teruk btul api2 org.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  58. Liza rafael says:

    Apahal la si mata tembakol ni kkluarkan statement cam ni ?
    Kalau iya pun jgn la cakap cam gitu sekali , bukan lelaki idaman konon!!! Phuiiihhh ,ingat ko tu JAMBU sangat ke !!!
    Muka takat budak jual apam pat Nogori Naning tu ada la .
    Ingat si Hafiz tu takde perasaan ke , senang2 je kuarkan statement nasi kandar da 4 hari mcm ni !!!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
    • lysa says:

      Amboi sdp nya ckp heliza muka takat budak jual apam,aku bukan peminat heliza mengakui heliza cantik jelita orang nya..habis muka ko tuh cantik sgt ke??ko muka takat ape..kalo ko rupa alar kadar jgn plk nk jeles org yg mmg dh cun melecun..so jgn pertikai kn..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 11
  59. mamot says:

    Aku rase tak salah kalau die nak cakap Hafiz bukan pilihan die. Biaq pi la. Dah kalau kau orang ade kawan yang dah anggap abang, korang nak wat laki ka.. Melainkan memang dah jodoh. Maksudnya dia tak boleh rasa lebih dari seorang kawan la. Tapi aku pun keja kat airport selalu la jumpa Hafiz ni, die baik la tapi mengikut aku ngan rakan rakan kerja, mungkin Hafiz ni kurang senyum sikit la. Tak macam Heliza tiap kali jumpa tanya dah makan ka.. Baik budak ni.. Dah la toksah ngata orang.. Doa yang terbaik ja untuk jodoh mereka berdua..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 5
  60. busybody says:

    ewwww takpayah kot nak cakap kat media kalau hafiz tu bkn lelaki idaman awak heliza,, tau tak awak tu dah memalukan hafiz hamidun… entah2 hafiz hamidun tu takde hati pun kat awak.. dasar anak dara tua… ovari pun dah berdebu~

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
    • Liza rafael says:

      Aku setuju sesangat cakap ko ni ..
      Mmg tul andartu mmg perasan cam ni !
      Jgn la nk beliakkan mata belolok kodok kao tu heliza.
      Sebijik mcm mamak marah bila mee goreng nya pelanggan komplen tak sedalp

      Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
  61. lili says:

    Korang kutuk2 orng Lain dah terasa diri tu sempurna ke. Mengutuk memfitnah termasuk dlm kategori dosa besar. Nerakalah tempat yg dijanjikan. Allah swt maha berkuasa. Jangan sbb Kita mengutuk orang lain anak cucu Kita jadi mangsa. Kita tak tahu apa Yg akn jadi pada masa akn datang. Balasan Allah mungkin tak kena pada Kita tapi kena pada anak cucu Kita nnti. Insaflah. Minta pengampunan. Nak bertegur ada adapnya. Nabi Muhammad tak pernah mengajar umatnya menegar dengan cara yang menghina mencaci orng lain lagi sesaudara Islam. Nilah punca perpecahan umat islam. Heliza dah berdakwah buat kerja amal, dia bukanlah manusia yang sempurna. Nak bertegur ada garis panduan.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 4
  62. whatever says:

    jangan as..muhasabah asyik mengata orang muhasabah diri kita dahulu

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  63. Gidong says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 14
    • zaia says:

      Aik manusia nak berterus terang tu boleh ke xde limit?So nnti klau ada org yg berterus terang keterlaluan x tgok situasi xtgok cara,berterus terang yg mngakibatkan kesan buruk tu amalan yg bagus ke,yg pnting ckup syarat tu “berterus terang”..heuheuheu..
      Rasanya org komen x suka kt sini bkn psl dia berterus terang tu.Mmg la bagus berterus terang siapa pulak yg galakkan berpura2 dan beri harapan palsu.Faham x apa yg dimaksudkan oleh rata2 pengomen ni?Cara dia tu. Dan tu yg plng ->”Dia bukanlah ciri-ciri lelaki yang saya mahukan”…Nak jgk selitkan..Byk cara nak reject ok mmg biasa hidup ni ada reject dn di-reject..
      Tapi yela mmg hak dia kan suka dia la tp org xsuka cara dia tu padan je la muka.
      xde mnaibkan apanya,x kan dia xtau media tu tanya utk apa..

      Yg Abg/Adik Gidong ni cubala bayangkan kalau kt FB nnt kwn pmpuan awk yg awk suka komen”Gidong takde/bukan ciri2 llaki yg saya mahukn” dn semua yg knal awk boleh baca dn mna yg xknl tu kot2 tetiba trus gi stalk fb gidong nak tau jgk lelaki yg dikata xde ciri2 tu..huhu..Jgn kata x malu plak..Itu baru fb,kalau kat media semua org baca/dgr/tgok.

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
      • Pendapat ... says:

        Betul tu @zaia… esok klu ada gal nak reject dia… tak payah pandang kiri kanan …. masukkan dlm fb@instgram@wasapp & sewaktu dngnnyer. Bg blunt jer kat dia.. baru la dia respect giler kat ppompuan tu. Klu cara yg baik2 ni tak sesuai dngn budak si gidong ni…. . kira baik juga la nara kata masuk dlm gua bunyik mcm tmpat decent jer.. ada gak tempat berlindung. i slalu gak dengar lelaki klu tease member dorang klu kena reject, klu malu pegi masuk dlm utan… yg xtreme siap kata bnyk cimpanzi blh berkawan…. bagus gak klu ada gal kenekan si gidong ni guna ayat tu…. terus terang kan Amalan mulia… hik…hik…hik…

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  64. hani booboo says:

    Sebaiknya takyah la heliza buat kenyataan begitu..kalo takde hubungan apa2 lagi elok katakan takde hubungan atau hanya kawan semata..bukan apa..takut dah ludah jilat balik…tup tup kapel ngan mamat tu.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  65. Anonymous says:

    Percaya la …jika Heliza bertemu dengan lelaki idaman pun belum tentu dapat memberi kebahgiaan pada Heliza. Ini soal hati, perasaan dan keserasian. Kalau harapkan muka hansome, kaya raya, badan sasa, macho dll tapi tak sesuai asyik nak bergaduh je buat apa. Betul tak abang Nara…. Walaupun abang Nara tak hansome macam pelakon Bollywood tapi bini dia tetap jatuh cinta sebab mereka bersesuaian. Cari la orang yang sayangkan kita. Insyallah dia akan mengambil berat tentang kita.

    Sedar la Heliza pun bukannya perfect sangat . Cuma pandai besarkan mata dan buat mulut gitu.Nasib baik la ada skin care yang dapat berserikan muka. Tak sepatutnya reject orang terang2an. Lagipun Hafiz tak ada nyatakan syok dengan Heliza cuma Heliza je perasan lebih.

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      Aganknya Abg nara KEMBANG KUNCUPKAN LOBANG HIDUNG ..
      Sebab bahagia dapat org komen pasal. Dis

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  66. Ishani says:

    Ni la satu artist yg jual shampoo langsung tk tayang rmbut ..
    Hahaha
    Tk payah la korang nk caya gan Godzilla ni .

    Meluat aku tngk muka dia

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
  67. Anonymous says:

    Muka yang cute dan lawa bukan penentu kebaikan dan keimanan seseorang. Itu hanya la luaran. Lelaki yang bijaksana tidak akan menilai seseorang wanita dari pandangan mata kasar tapi dari mata hati. Kini Hafiz sudah dapat menilai sikap Heliza. Jika tidak mahu dikaitankan dengan sesiapa kenapa tidak beritau sudah bertunang. Tak baik memainkan perasaan kaum lelaki dengan keayuan wajah. Maklum la kebanyakan lelaki syok pada pompuan kerana rupa. Betul tak abang Nara ? Bila lelaki dah jatuh hati, senang2 reject di media sosial. Tak baik tau mengaibkan orang. Kalau kena dengan diri sendiri macam mana. Mana la tau si tunang pulak reject Heliza sebab suka test market.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  68. Anonymous says:

    Suka hati kau lah Heliza. Semoga cepat kahwin, umur pun dah 28. Tk payah nak demand lebih.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  69. umiiaz says:

    Haliza ni d potretkan sbagi orng bragama… Tp kalu x suka pun x perlu buat kenyataan boleh mnimbulkan fitnah… Bg nara fikir masak2.. Keja u ni tabur fitnah.. Bukak aib orng… Lagakan orng.. Udah2 la sian anak bini u mkn hasil tulisan u..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  70. Abby says:

    Permainan reporter jer ni. Heliza sendiri x pernah buat kenyataan mcm yg disebut. Jaga perkataan , jaga mulut. Buat salah dgn Allah kita boleh mohon ampun lg. Sesama manusia susah nk cari kt akhirat nt.. Doakan kalian yg mengutuk dan fitnah dpt hidayah. InshaAllah. -dari sahabat Heliza. ????

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 5
  71. sabtu bin senin says:

    sudah lah si hafiz ni mcm takde betina lain sebuk nah ngan si gedik mata bulat ni kalau lawa takpe … lelaki idaman dia pangkat datuk sri atau menteri mcm si jumah habib tu stakat mat mcm hafiz ni mana dia nak layan poyo ah si hafiz ni
    kat dah kena tempias padan muka…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
  72. amylee says:

    Sedap betul cakap bukan ciri2 lelaki yang dia nak. Memang la hak awak nak reject ke apa heliza oii. Tapi bahasa tu cuba berkhemah sikit. Bila cakap mcm tu bunyi angkuh sangat2. Tak kisah la ko rimas ke nyampah ke tp agak2 la. Hafiz tu dahlah ramai org kenal so dlm masa yg sama ko dah jatuhkan maruah dia. Ni la dia…Allah dah kurniakan kecantikkan tapi disalah guna. Bagus la hafiz tak dgn dia. He deserves better kot? Wanita solehah yg baik tak minat.kejar glamour ni semua. Tak terlompat2 menari atas stage pakai tudung. Tak make up2 n besarkan mata (sgt2 buruk btw nampak mcm alien). Tp ni semua tolak ketepi. Yg penting skrg heliza mcm sgt angkuh bila buat statement mcm tu.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  73. lul mahfuz says:

    Heliza..dgrlah nak..jodoh ini terlalu subjektif.krn jodoh itu telah ditetapkan olehNya.walopun sejuta ciri2 yg kita idamkan utk bakal jodoh kita..kuasa Allah mengatasi segala.jgn kita lupa tu..apa ada pd ciri2 yg kita idamkan andai ciri2 itu tak mampu mbahagiakan kita kelak.ckuplah kiranya insan itu beragama dan mampu menyara kita.krn hanya itu yg dituntut agama.dah ttu heliza amat sedia maklum ttg ini..sesungguhnya..perkahwinan adalah proses menampung sesama sndiri..complete each other …ketepikan semua ciri2 tersebut dan brlapang dadalah..Hanya Allah yg tau apa yg trbaik buat anak…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  74. rara says:

    x minat heliza dr dulu..suara biasa2 je.banding dgn hafiz hamidun ni…..dgr zikir die..mengalir air mata….hafiz hamidun adalah ciri2 laki idaman sy.agak2 ciri laki idaman heliza ni mcm shahjazle a.k.a JALI….kot……

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
  75. teah says:

    jangan takbur dan sombong dik.. Jodoh itu rahsia Allah.. Mana tahu jika itu lah jodoh kamu mampuslah nk jilat balik ludah tu..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • Farahliza says:

      Sekalung bunga ROS utk awak Teah..

      Kalau mampos tunang dia baru padan muka betina tu .7

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  76. Anonymous says:

    hh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. Anonymous says:

    Si nara ni pun satu..xreti2 nk olah ayat ke? suka sangat bt kontoversi yg xsedap ni taw..jujur xkena tempat..huh!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  78. mia says:

    dia ni cantik, tp sayang ada unsur gedik sikit.
    hehe. harap kurangkan la ye

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  79. Abang Angkat Hafiz Hamidun says:

    Aku pernah terserempak dengan Heliza di Malaysia Hall London last year. Memang budget kiut and nampak sangat dia berharap orang notice keberadaan dia di canteen tu waktu tu. Tapi sorry bolayan, kat London orang tak kenal kau and ramai lagi yang jauh lebih kiut dari kau.

    And Hafiz ni nok uols. Macam mana nak jadi lelaki idaman?

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
  80. kak pora2 says:

    euwwwwwww!!!!! kesiannye dgn mulut itik,mata besar di buat2 ni….kalau tak suka simpan dlm hati je la or just bgtau mak bapak.tak perlu nak kuar statement mcm tu.poyo.oh by the way heliza henti2 kan la buat muka budget comel awak tu ye..meluat i uolzzz.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  81. nak cuit sikit says:

    kalau tak suka takyah lah nak cakap kat media kat public…

    dulu suka jugak tengok rancangan Sis tapi skrg rasa cam meluat pun ada sbb pakaian over lagi satu sbb keteroveran si Heliza ni…serba tak kena la dia jadi pengacara…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  82. anti heliza says:

    korg perasan tak muka heliza ne sbijik cam baby monyet?

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
  83. anti heliza says:

    mak ai..muka dahla macam anak monyet..sebijik..

    tak yah la nak perasan dapat laki idaman…

    ko tu elok sangat ke heliza? terkenjit2 je aku nengok haa….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 4
  84. Agasi says:

    Emm rasanya dalam kita melayari hidup kita ni, hampir semua di antara kita pernah kena reject…tak kira lelaki mahupun pompuan so apa nak kecoh sangat…tapi klu kt tdk suka akan sesorng pun or dia tu tak menepati ciri-ciri idaman kita, tak perlu lah menyakitkan hati orang tu…kt sepatutnya bersyukur org tu sayangkan kita…perasaaan suka dan cinta tu bukannya diminta…ia adalah anugerah dan bukan satu jenayah untuk kita menyukai dan menyintai seseorang. Kt kena ingat jodoh itu rahsia ALLAH…kalau memang sudah tertulis dia jodoh kita…walaupun seribu ciri-ciri yang kita tak nak ia tetap akan berlaku so jangan takbur dan sombong sangat…Heliza pun educated gak and tau diri tu public figure so kena sedar diri lah, setiap perlakuan dan pertuturan akan menjadi perhatian…ak ah lupa masa buat degree kat UMS benda ni tak diajar kan…sbb tu jd mcm tu…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  85. ryana says:

    Dia bukanlah ciri-ciri lelaki yang saya mahukan sebaliknya saya anggap dia sebagai abang dan rakan kerja dalam industri seni muzik. C/P….
    (ni ke yg dkatakan ilmu tinggi..kot eya pun tak yah lah nak ckp bukan ciri2 llki yg saya suka… stiap manusia ada prsaan.. tak ke malu llki tu nanti klu mbaca status c heliza ni nanti… agak2 lah weiii klu nak tulis status tu… comel sngat lah tu.. comel lagi mia sara he3

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  86. ace says:

    kita hebat dan sempurna sangat ke utk mengata orang lain.. boleh komen.tp biarlah berhemah..paling kurang..
    beliau berusaha utk berjaya dan membantu yang memerlukan.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 4
    • meroyan says:

      atleast…prangai xde poyos cm heliza ne…die terang2 kot tunjuk kepoyoan die tu..membantu? SANGAT ler tu..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 5
      • bukan sesiapa says:

        rilex2…sikap dia mmg macam tu kot.biar la dia..da mmg dia comel pon.ngee..saya bukan peminat dia yeh..
        bantuan dia tu antara dia dgn Allah swt. atlst dia berusaha.
        +ve2.. (^.^)v peace…

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
  87. ums says:

    Just a gentle reminder for Heliza. We, muslimah, do not take selfies and make cute faces for men to see and praise “KAWAIII!!”. A true muslimah do not pout her lips and make duck face, that’s just so embarrassing.
    Tingkatkanlah malumu saudari Heliza. Simpanlah gaya kecomelan anda hanya untuk tatapan suami setelah bernikah. Mungkin boleh juga kecilkan mata dengan tidak memakai contact lens berkenaan agar lelaki tidak tertarik utk memandang saudari seterusnya dapat menjaga maruah saudari juga. Kita berhijrah kerana Allah, remember?

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  88. kyok 87 says:

    Salam

    Saya sudah review satu persatu komen yang diajukan….sepatutnya kita jangan menunding jari di atas kesalahan orang…kesalahan orang kita nampak tapi kesalahan sendiri kita tak nampak.

    Tentang isu ni…tak salah ija menganggap abg hafiz sebagai abg..dan juga rakan sekerja…tetapi saya hairan macammana org lain boleh tahu hal peribadi ija yang dia sudah bertunang dengan peguam petronas…sedangkan empunya diri masih solo..

    Maafkan saya…saya memang peminat heliza helmi..dari dulu saya follow dia…dia seorang yang baik hati dan peramah…saya sendiri pernah berjumpa dengan dia..dan saya tahu character dia mcm mn..jadi nasihat saya think positive…bersangka baik sesama manusia

    walalhualam

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
  89. anoynomous says:

    OOO RAMAI JUGAK RUPANYA GENG I. I IGT I JE YANG RASA MELUAT TENGOK HELIZA DALAM SIS. TAK DOK DIAM. MACAM APA JE. DAH LA ASYIK POTONG CAKAP DIANA AMIR & YANG SORANG LAGI TU. SO ANNOYING. AND PLS YA, JANGAN BUAT DUCK FACE & MATA BULAT ALA2 SYILING 50 SEN MASA SNAP PIC.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  90. Mok Jemah says:

    Hmmmm…..knpe perlu mention nme Hafiz……nyah…..xbaik aibkn org…org tu ade hati dan perasaan….hormat la perasaan…kte anggp cm ‘abg’…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  91. cheng chong says:

    cheng suka kau hafiz!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  92. Haikal Asyraff says:

    aku suka heliza kau jgn rampas kepuyaan aku hafizzz!!! :)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  93. khairul anro says:

    aku suka heliza jemput datang dkat taman cirit birit,selangor

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0

Leave a Comment

Optional


× 8 = 48