Written by Bella | October 17th, 2017

Bagi mendapatkan komen lanjut mengenai kes rumah tangganya bersama Joy Revfa, wartawan program hiburan Melodi telah bertanyakan komen lanjut Hafiz mengenai apa yang sudah berlaku. Dilihat tidak dapat menahan kesabarannya lagi, Hafiz dalam nada tegas menganggap Joy mempunyai masalah mental kerana kerap menjaja cerita negatif mengenai dirinya lebih-lebih lagi dalam satu sidang media yang dilakukan oleh Joy sebelum ini.

Hafiz tidak mempunyai niat untuk bersikap kurang ajar tetapi sebelum ini beliau sudah berkali-kali meminta Joy menyelesaikan masalah mereka secara baik tetapi ia tidak diendahkan oleh isterinya itu. Hafiz juga tidak mahu masyarakat salah anggap bahawa beliau mahukan publisiti murahan.

Nak bercakap sedap, bila orang suruh explain, buat bahasa-bahasa macam tu. Kau ni kenapa? Dalam halusinasi ke dilunasi ke? Check mental sikit jangan nak sedap kejap menangis, kejap gembira, nak puas hati. Saya bukan nak burukkan sesiapa tetapi dia dah burukkan saya level paling tinggi. Kamu kena ingat Joy, kamu bukan jumpa kutip saya tepi jalan bagi kehidupan, tidak. Saya kenal kamu cara baik dan kita patut jalankan perkara ini dengan cara baik.

Dia sekarang cuba mengatakan bahawa dia dah cuba cari cara berdamai, come on jangan menipulah. Kita tak nak cari publisiti pun. Sebenarnya banyak hikmah perkara ini. Bagus saya cepatkan dan saya akhirkan dengan penceraian.

Sebaik mana pun seseorang janganlah dicabar kesabaran mereka. Kalau dah meletup memang tidak akan peduli apa yang berlaku. Ada baiknya perihal rumah tangga menjadi rahsia suami isteri sahaja.

Sumber Berita : Media Hiburan

84 responses to Hafiz Hamidun Anggap Joy Revfa Ada Masalah Mental

  1. wekkkkkkk says:

    cerita mmg lh sudah di suruh tutup, org dri jab agama pun dh ckp, jgn aib kan sesama sendiri di media sosial, tapi wartawan kena buat keja lagi, kena buat keja, maka citer ni pun di kuar kan lagi oleh wartan, maka netizen pun komen lagi. Maka jgn salahkan netizen.
    Ayuh mari komen.

    21

    0
    • Mamy Pelik says:

      laju je ko jawap.. ko leh minta kerja dgn si NARA ni jadi assist dia tolong jawap semua komen hahahah

      0

      1
      • wekkkkkkk says:

        jari aku di kiri 3, di kanan 3..sudah cukup nk lajukan komen dn send..hehehehehehehe

        tapi jari hantu lah yg paling laju.

        1

        0
        • wekkkkkkk says:

          nara habis toner lah ni.

          0

          0
        • Miss Unibes says:

          Salah kau jugak Pismedon. Kau kalau jantan sabar lah sampai surat cerai tu dah sah keluar dari pejabat ugama ke apa mahkamah apa kerajaan Malaysia tahpape lah. Kau yg sundal sgt tergesa2. JR tu janda dah dua tahun dan dah terlanjur cinta kat kau yg nak kawin cepat dan nak anak cepat lagi nak bawa umrah. Perempuan mana tak cair? Nampak sgt kau ikhlas betul2 nak dia. Tapi kau paksa. Sepatutnya sabarlah settle semua baru nikah. Ni kan dah jadi masalah negara eh masalah dunia! JR lagi lah tak pikir baik2 main hentam je isi borang sebagai “bujang” sebab kau yg nak cepat. JR ni pun satu bengap. Kalau kau letak kau tu “janda” kat borang tu sah2 HH redha menahan gelora nak nikah ngan kau sebab sah2 je pihak agama nak surat sah cerai dulu dan sah2 pihak agama tolak permohonan walau Pismedon nak cepat kawin. Kalau dah pihak agama bertegas nak surat sah cerai dulu mesti Pismedon pun terpaksalah tunggu surat sah cerai keluar. Kalau korang buat satu-satu dan settle satu-satu, sah2 sekarang korang dah bahagia dapat romen hari2. JR jugak merana batin sebab 2 tahun menjanda yg ‘itu’ lama tak servicing. Pismedon teringat foreplay korang terpaksa ‘main sabun’ kat toilet/katil. JR kata korang sempat foreplay je. Wah! Pismedon dah rasa raba2 semua tu cuma still teruna lah. Lol.

          9

          0
        • lilo says:

          Aku pn boleh hilang sabar bila org dh malukan aku pada tahap mcm tu..

          22

          0
    • babun says:

      rase mcm aku pnh baca..die mmg jmp joyah ni kt tepi jln pun..kt tesco mne ntah tak igt..mase tu die kesian tgk joyah agkt plastik kiri kanan tgn sorang2..kn? ke aku yg silap baca?

      1

      6
    • sue says:

      interview tu keluar melodi ahad lepas. presiden pgsm punya statement keluar lepas tu. skrg blog2 baru nak upkan interview melodi yang ahad tu. kalau ikutkan dua2 belah pihak dah tak keluarkan statement lepas kena tegur presiden pgsm

      13

      0
    • Anonymous says:

      Betul , so utk HH dan JR .. sila lah SAMAN aje yg suka post post yg bukan bukan ni. Dan raih keuntungan dari keadaan yg keruh

      1

      0
  2. Nek Tipah says:

    apa nak cakap yer.. mak dapat komen yang first ni.. err.. err.. udah2 letuh.. kang sorang lagi menjawab pulak.. itulah kejenya korang .. sampailah bang jamil mampss!.. udah le tuh ghentikan balas membalas.. banyak lagi gosip mak nak baca ni.. lain pulak.. citer korang ni saja dah bapa kali dah dalam bulan ni.. mak nak baca citer lain pulak..

    0

    1
  3. Makcik Bawang says:

    Basi Basi Basi

    0

    3
  4. Anonymous says:

    Ex Joy pun cakap dia mental….cederakan ex dia guna pisau gunting & sihir…keluar dgn pakwe…gado sikit mintak cerai…..mental mental…..peminat joy makcik bawang dr krt

    23

    0
    • eeeee takut.... says:

      nak aku copy paste lagi tak “statement tu”..yg bekas laki Rayos mmg kata JR mental.

      eeeeeee….takut……….berhati2 lah wahai org di luar sana.

      14

      0
      • Anonymous says:

        copy paste please

        2

        0
        • eeeee takut.... says:

          tapi lmbt kuar kot…sbb Nara nk baca dulu..lpas dilwali baru kuar. Tapi aku cuba ye..nasib lah.

          1

          0
      • Qalbu says:

        Cepatlah copy paste. Ai tunggu jer ni

        1

        0
        • rayos kata joy mental says:

          Dato Ray Imran

          ALLAHUAKBAR… XHABIS LAGI? #aliffchannel jangan silap.. ? sapa kata sy xdiserang? Cuba tanya fbrians sy dihina satu dunia bermula 11/1/2015… Hanya kerana saya bergambar dgn rakan2 di majlis birthday.. cukup 2 tahun perkahwinan kami…

          Saya diaibkan di media social, tapi sy xmembalasnya balik sbb sy akan sama sptnya.

          Semua xtau.. baru 3-4 bulan perkahwinan kami, dia dah dating dgn exbf, ayat madukasih di fb, pic2 di beanbag, panggung wayang di sunway mall, balik 1 pagi sy tunggu dpn rumah, exbf tu pecut kereta bila sy sergah. Sume bukti sy simpan rapi sbnrnya.. sbb xnk aibkan sesapa.

          Bagaimana sy di makihamun hampir setiap hari, pisau & gunting pun pernah hinggap melukakan tangan sy (BOLE TANYA IBU DIA) Pergaduhan kecil pun boleh smpi minta cerai.. setiap gado mesti ugut minta cerai… Blum lagi makian spt babi, sial, setan dll…

          Blum lagi kisah sy tetiba di serang sakit misteri, g doktor ckp sihat tp sy terdampar sakit 3 minggu smpi turun berat bdn 10kg!!

          BLUM LAGI KISAH DIA MAKI-HAMUN IBU DIA PSL ISU YG SGT KECIL, SMPI IBU DIA MENGALIR AIRMATA.. THEN BERSAMBUNG MAKI-HAMUN KT WHATSAPP GRUP FAMILY… SAYA MASIH SIMPAN BUKTI SUME TU.. TP SIMPAN RAPI UTK XNK AIBKAN SAPA2

          (FOLLOWERS TEGAR MUNGKIN XPERCAYA SEMUA INI SBB DI PUBLIC MMG POTRAY BIDADARI SUCI DARI KAYANGAN. TAPI PERLU INGAT.. SAYA YG TIDO SATU KATIL DGNNYA.. BUKAN UOLS SEMUA..UOLS KNOW NOTHING OK)

          Jika sy bersikap sptnya, isu atas tu bole je sy viralkn di usia 3-4 bln perkahwinan kami & ceraikan. Tapi sikap sy bukan sptnya.

          SO.. SUDAH2 LA.. Jgn smpi saya dedahkan segalanya hingga surat perjanjian pinjaman tanpa tarikh juga ada.

          Anggap kita sama2 ada buat salah & jodoh xpanjang. Saya xckp sy xde buat salah.. tp jgn potray seolah2 u SUCI dan saya NAJIS.

          STOP IT OK.. Sy gembira anda kaya & berjaya… Tp jgn leka.. rezeki Allah bole beri & ambil bila2 masa saja.

          Anggap jodoh xpanjang & sy minta maaf atas kesalahan & sy maafkan kesalahan2 anda.

          Cuma jgn anggap anda SUCI & sy NAJIS. Kita sama2 ada buat kesilapan. Saya akuinya, anda patut akuinya juga

          “DUNIA ADALAH PENTAS SANDIWARA, BERLAKONLAH SEPUAS-PUASNYA…UNTUK BUAT PEMINAT KAGUM.. TAPI PERLU INGAT, YANG BENAR2 MENGADILI LAKONAN ANDA NANTI ADALAH ALLAH JUA”

          Wassalam

          PS : Aritu BIDADARI SUCI ni pergi Jakarta & Paris (bulan puasa) berdua bersama BOYFRIEND (bukan tansri google ya uols…the real one ?).. Cuba minta dia up bukti, adakah ambil 2 bilik hotel @ 1 bilik hotel ?.. ORANG SUCI mesti concern bout this kan.. sy ni NAJIS xpe.

          7

          0
      • jgn takut kat joy, tp takut kat hh says:

        x payah takut…………dia jutawan diknon,HH lagi takut….beriaya pinang anak org, janji bintang bulan bagai, xsampai sebulan kahwin……..tapi umum joy bukan bini dia. tup2 mahkamah ckap joy bini sah. Cube fikir, siapa yg delusional sekarang? hh ke joy, Waktu hh fikir joy tu bukan bini dia yg x sah, tu kira delusional x?

        1

        12
    • Anonymous says:

      dulu masa kt kolej ada kes mcm kwn mental ni lh..bila dia marah bantal..cadar..tilam habis dia gunting2 dan cucuk2 smpai hunyai sambil ckp merapu2 x fhm apa dia ckp..mula2 kita gelak ingat dia main2.. rupanya mental waktu mlm je dia mcmtu..kesian dia cantik..yg pelik dia sgt pandai..kesian..tapi skrg ok..gi berubat rawatan islam..
      X kn joy kena sakit mcm ni..sabar lama2 boleh baik jgk lh

      1

      2
    • bekas tunang hh says:

      booooo supporters hh gigih cari kisah lama joy semata2 nak back up hh………….. kang aku buat keluar hal bekas tunang hh baru tau

      2

      5
      • Anonymous says:

        Eleh kisah lama sgt… ujung thn lepas je ex dia update kisah joy mental ni…pilah marah rayos tu kakak indon….ni pakat sekali kenakan hh….semua satu geng mental

        9

        1
  5. Bunga Melor says:

    Joy sblm ni dgn suami nya yg pertama pun sama tindak tanduknya, mental!
    Dengan HH pun dia buat rentak yg sama tp kali ni gunakan agama utk kaburkan tindakan dia suci sbb netizen mudah jatuh kasihan.
    Tunggu suami yg ke 3, apa tindakan joy.
    Semoga joy bjumpa jalan yg lurus, raih pandangan cantik manusia sampai bila?

    21

    1
    • kihkihkihkihkih says:

      hrp bakal somi ke 3 tu x fhm basa melayu. Nnti kalau fhm baca kt nara ni, ” mental ” dgn segera angkat kaki, lari kuat-kuat, dh x tgok belakang.

      5

      0
      • pakar perubatan says:

        Rasanye lah Sepatutnya hh yg kira mental, buat persiapan bagai nak rak waktu kahwin, dah akad nikah baru cakap joy bukan bini dia, mental x?

        2

        5
    • Bunga tanjung says:

      hh sblm ni pun mental dgn bekas tunang dia… MENTAL!!! dgn joy pun buat macam tu… Tunggu isteri hh yg kedua…tgk jadi macam mana. semoga hh jumpa jalan yg lurus, nak acah2 ustaz sampai bila

      4

      3
  6. Hangen dengan HH says:

    Joy tu memang salah dalam hal jaja cerita kain dalam sampai buat pc bagai..tapi yang kau ni 2×5 samdol x sedar ke apa..sebelum kahwin dah sedia maklum status joy cerai x ada dokumen pengesahan..pergi jais..jais maklumkan boleh sahaja kahwin tapi dapatkan dokumen pengesahan selepasnya..tak ada masalah..mungkin isu lambat atau cepat sahaja tapi nikahnya masih boleh diteruskan..kau yg x menyempat nak kahwin juga wpun sedia maklum akan segala isu yg ada pasal joy ..entah apa jadi lepas nikah ada krisis salah faham sikit terus timbulkan isu sah ke x cerai joy sambil ragui nikah.. dan2 keluar rumah biarkan bini jadi orang bodoh bukannya nak selesaikan cara baik..ada byj cara tanpa kau aniaya si joy tu..mufti kl siap tegur lagi dia ni..memang x layak jadi anak jantan merangkap suami orang la kau ni..patutla semua perempuan yang dia nak semua x hingin kat dia..selisih.. yg sokong dia ni.pun.sama mental..

    15

    9
    • fromthe_truestory says:

      mgkn kamu x follow dri awal story, x kan nk duduk sebumbung lagi jika nikah itu was2 pada fikiran HH, maka HH pisah sementara. Lain lah jika org2 yg x arif tntg halal dn haram, maka zina akan di buat jugak.

      Yg x arif tu lah yg menghalakan zina. Bukankah bagus pisah sementara. Tapi JR marah, kenapa marah, suka pada zina ke.

      26

      0
      • Hangen dengan HH says:

        Dia nak was2 ke apa itu terpulang pada dia..masalahnya bendanya boleh diselesaikan cara baik..dahla dia sesedap hati cakap itu ini pasal hal cerai joy cara cakap mcm JAIS ni alim ulamak dalam tu bodoh sangat sampai suka hati lepaskan permohonan nikah dia..ingat nak dapat kebenaran nikah tu senang2 ke..lagi2 hal joy yg sudah pernah berkahwin..kalau dipihak JAIS dah yakin keadaan mereka boleh dinikahkan..apa masalah HH ni..kalau dia was2 boleh sajakan berpisah sekejap cara baik..sama2 usahakan dapatkan perintah mahkamah utk pengesahan cerai..ini tidak..main tinggal orang tu..pastu ckp itu ini pasal joy..dia adalah contoh samdol yg hakiki..kalau x percaya sila usahakan kenalkan mana2 kenalan perempuan dengan si HH ni ..dan tengokla diri dia yg sebenar n kemudian anda tahulah..saya xnak komen..saya komen hal kahwin dia saja..hal perangai dia silalah kenal sendiri dan kemudian barulah tahu :)

        1

        0
      • teringin nk tahu says:

        tapi mlm pertama, dia x ragui….. tp kenapa x sentuh joy?

        0

        1
    • Anonymous says:

      ello samdol..babnikah cepat tu mmg ada salah hafiz. sekrg ni bab bukak citer dlm kelambu suami isteri. mmg salah joy la. bab nikah tu sudah la..mmg hh nmpak tergesa2 di situ. cepat la selesai kes cerai diaorg ni..jgn layan dh pmpuan mental tu hh ooiii.

      13

      1
      • Hangen dengan HH says:

        Ello samdol aku kan cakap bab hal nikah n aku tegur bab joy segala aib dia cerita…masalahnya sama2 mental la badigol..aku punya komen kau pulam yg panas sibuk nak reply pergi la buat komen sendiri sana..badigol..

        0

        7
      • acah2 ustaz says:

        oooooo, hh salah kau nak lupa, skrg salah joy sbb cite hal dlm kain, jadi kau nak tutp kes la ni…ooo faham2 penyokong acah2 ustaz…

        1

        0
      • ayat2 cinta says:

        oooi kau ade tgk x ayat2 cinta filem, bile lelaki tu ajak perempuan kahwin tapi dia xsentuh….. cube kau tgk ape pompuan tu buat… mengadu pada family,, sbb ini adalh kes aniaya tipu perempuan….

        1

        0
        • ayat2 giler says:

          Ha..ha..haa ..nk samakn dgn filem ayat2 cinta hotak kau..tu product indon..padanlh samdol badigol..kt m’sia ada law gi pej.agama la baru btul..kisah dlm kelambu x boleh citer even ke makbapak..kau agama APA?

          3

          1
  7. nok gataii says:

    aku x rase yg hafiz ni menipu…tgk dari segi gaya mcm lurus bendul,kadang2 ada perkara boleh diam…tapi bila pihak sana byk memburukan kite x kan nak biarkan pulak..!sudah2 la joy..bawak mengucap..ramai lagi laki gersang kat luor sana nak ngan ko…

    30

    2
    • HH xnaik says:

      Joy gersang? siapa yang nak kat siapa dulu…. joy dah ckap, tangguh dulu, surat cerai belum dapat settle, hh yg beriya nak kahwin, dah gersang sgt, tapi hairannya apasal malam pertama kau x puaskan nafsu lelaki kau tu.

      1

      4
  8. Anonymous says:

    Dayussssss….

    2

    12
  9. kihkihkihkihkih says:

    jr kata saya tak boleh bagi nafkah batin, saya x kisah lah, tapi saya nk cakap jugak bahawa jr tu sekit mental.

    habis ko, 22 dh kena.

    kihkihkihkih

    5

    0
  10. kihkihkih.. says:

    sbnrnye jr tu tngh gersang sgt..bila tak dpt meroyan..kihkihkih…

    4

    0
  11. Misi spital gile says:

    Baru tau ke joyah indon ni mental disorder?aku dah lama tau.satu family ada penyakit gila babi.

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Lepas ni hati2 lah jantan kat luar sana.jgn seaekali ada hubungan dgn minah sakit otak ni.nti lvh teruk dari pismidun dia buat kat korang.org mental.. mcm2 akal dia..kejap dia jd acah2 sedih.kejap dialah wanita hebat dan lantang.wata? berubah2 tau..org mwntal ni.jgn main2.tak takut ker nti tido malam..tgh2 mlm buta dia gunting selimut kau ker..dia gunting rambut kau ker…silqp2 anu kau pun dia potong nti..bila iseng dia dtg.bodonya lahai..camana lah org sakit mental mcm ni bole jd pengasas produk.takut weyyyyy.

    3

    0
    • hh says:

      aku rasa lah baik kau jgn beli kurta hh ni, takutlah wei beli kurta dari org sakit mental mcm ni. xsampai sebulan kenal dah ajak kahwin, dah akad nikah sah pergi ambik job astro romantika bagai… lps tu sekejap ckap joy bukan bini dia yg sah…. lps mahkamah ckp sah….hh pun ckp joy isteri yg x taat… takut wei mental jugak hh ni.

      2

      1
  13. Anonymous says:

    HH dh mmg tahu salah..xsesabau nk kawin walau tahu isteri xdaftar nikah cerai yg lama lagi..

    Bagus dan betul tindakan dia kalo dia sendiri ragu status nikah dia, HH keluar rumah. TAPI kenapa ko xleh jadi kawan? walau ko takot hubungan kelamin ko haram…sepanjang xsebumbung tu leh je JADI KAWAN DALAM TEMPOH ITU…bukan abaikan…padahal masa sebelum nikah boleh je dukung2 anak dia..KENAPA TIDAK DITERUSKAN SEMASA TEMPOHMENUNGGU KEPUTUSAN TU…kalo betul ikhlas…ko masih leh keluar sekali sekala ajak JR keluar makan…baru la dia rasa dihargai dan rasa ko mmg support dia..tunggu sehingga keputusan mahkamah baru la buat keputusan seturusnya seperti jika betul xsah..nikah semula..kalo keputusan sah bagus la dh boleh bersama xperlu ragu2 lagi…Ini ko biarkan wife ko sendirian terkontang kanting…mmg mental la dia…bila dia msg ko ko xlayan…so dia mental la ngadu kat insta dia (myb bagi dia baru ko layan)

    SALAH DUA-DUA BAB KOMUNIKASI X SAMPAI!DUA-DUA EGO PERTAHANKAN EGO MASING-MASING

    1

    2
  14. diam adalah pintar says:

    joy saman hafiz la cakap mental takde doktor sahkan. joy cakap hafiz tak boleh bagi nafkah batin memang betul sebab hafiz cakap tak sentuh dia. ex apa kau tahu niat dia entah entah nak kan joy. bukan betul pun ex dia tak settle kan hal cerai completely.ada cakap dalam court ke? cakap mental lah apalah tetiba statement, joy dah berubah, saya sayangkan anak, rindu joy. joy sekarang diam.

    2

    2
  15. rawatan IVF alternatif buat anak says:

    aku musykil bila masa hafiz anak jantan hamidun ditauliahkan sebagai pakar perubatan?? tak de medical report, tup tup assume joy revfa ada masalah mental?? agaknya hafiz rasa insecure bila netizen assume hafiz ni biseksual?? hafiz pun serba salah nak pergi check dengan doktor, dia ni ada masalah kesuburan ke?? nak buat anak, tak semestinya bersetubuh di atas katil.. sekarang ni dah canggih, rawatan IVF membantu memberi sinar harapan kepada pasangan suami isteri yang inginkan bayi benih mereka walaupun suami tidak menghenjut batang ke dalam puki isteri..

    1

    6
  16. Jayjay says:

    Sudahlah Hafiz kau pun sama je. Kalau dah taknak cerai jelah. Dulu masa mula2 kau yang padam semua gambar joy kat IG. Kau rasa ada kemungkinan dorang nak berbaik ke? Betul ke cara hafiz tu? Masalahnya sekarang kau ego nak menang. Hafiz tak habis2 nak pertahankan pernikahan tak sah. N joy mati2 cakap sah (dah terbukti di mahkamah pun cerai dia 2 tahun dulu sah).

    So pada aku bukan joy je yang salah sbb tak pandai kawal emosi tapi hafiz pun sama. Sama2 burukkan bini cakap mental la apalah so takdalah alim sangat aku rasa dia ni.

    10

    0
  17. kesian joy says:

    Aku nak komen jugak…… sbb aku pompuan….

    Aku mmg xsetuju bab joy jaja kisah dlm kelambu…….dan aku pun xsuke Hapiz midon tergesa2 kahwin padahal baru sebulan kenal. tinggal kan joy macm tu je………. lps tu cakp joy bukan bini dia……banyak cara kot nak setle masalah ni……..mana ade org pompuan nak bercerai ……… dahlah janda………… kahwin kali kedua kot………even dapat liputan meluas……. tetibe hapiz midon buat mcm tu… hanya kerana sekeping kertas akhirnya bercerai……

    kesimpulan yg aku dgn mak aku buat : Hafiz midon salah. Kenapa sbb

    1. sbb dia dah tahu hal sebenar pasal surat cerai xde tapi proceed
    2, dah janji dgn family joy, dia boleh settle surat tu
    3. Kau ragu2 status nikah berdasarkan gerak hati engkau je bukan mahkamah padahal kau dah akad nikah(janji dgn tuhan) untuk jaga mereka lps tu boleh tinggal macam tu je…
    4. Kau boleh bawak joy dgn anak utk makan kat luar kalau kau takut sgt zina… tapi yg ni aku mushkil…. sbb kau dah pergi honeymoon….abistu malam pertama kau tido luar bilik ke? Jadi utk bahagian ni ,, aku xmasuk sebelah joy sbb jaja kisah dlm kain…. tapi betul ke malam pertama hafiz midon tido luar bilik?romantik gila dlm astro………kaya jugak astro bagi dua bilik utk korang berdua.
    5. kau cakap joy mental? hello kau yg pergi jumpa family joy untuk ajak kahwin secara tiba2. skrg dah kahwin……… ade masalah tinggal macam tu je ke?
    6. Kau lelaki . ade 9 akal………… joy ade satu akal ………… perempuan mmg emotional, lebih2 lg dia x kenal pun kau…. baru je kahwin…. tetibe kau ckp joy bukan bini kau…… maruah joy kau x fikir ke? org ckp dia ade anak haram semua pelacur………… kau buat ape waktu tu………diam….. sejentik pun kau xbuat ape….. skrg mengaku suami……ckp joy mengingkari perintah suami, x taat pada suami .
    7. supporter kau backup engkau ckp salah joy start dulu, sbb heboh kat media…. kalau x heboh kau pergi x mahkamah fail?kau dah tahu surat cerai ade masalah…. kenapa xpergi court cepat2…. bila joy sendiri pergi buat fail kat mahkamah….kau cover line….cakap kau pun nak buat jugak………. joy xtunggu kau…. nak buat ape tunggu….. kau dah gantung dia xbertali sesuka hati kau…………….kau tgk netizen marah…..kau backup diri engkau je……..
    8. Kau xlayak jadi suami sbb kau xde tanggungjawab. kalau kau ade tanggungjawab…..kau xkan tinggalkan anak joy/ joy macm tu je………. at least gives them hope….you still struggling to settle this issue… but you dont….and at the end……keluarga joy masuk campur….sbb anak perempuan mereka mmg dianiaya. even mufti pun tegur engkau.

    To:
    Supporters hapiz midon…..please kahwin dgn acah2 ustaz ni cepat skit. he seek for attention for his kurta…… keikhlasan xde dlm hati kau hapiz midon…………sbb tu jadi macam ni…..

    5

    5
  18. entah apa apa says:

    hafiz takut orang ingat dia problem? kau buat pelik sendiri yang akad nikah lepas tu sendiri rasa tak confirm.
    kemudian ada bini kau dah nikah kau tak sentuh. joy terasa hati kot sebab bagi dia kau dua nikah tu, sah. kau pulak pergi delete gambar dia orang pun hidu la ada masalah rumah tangga di situ. dia sikit punya lawa jatuh lah air muka dia laki yang sendiri nak nikah dia, tak sudi siap delete gambar.

    6

    1
    • Joysakit says:

      Dah tengok ke gambar joy tanpa edit/360/filter? Bedak bercapuk, muka berlubang.. boleh tengok romantika dgn HH kat Taipei. Youtube HD lagi kahkahkah. Tp bukan soal rupa yang HH taknak. Soal perangai. Mental, yes. Kata diabaikan dari 1 Jun / 23 Mei. Yg HH bawak sambut raya do Teluk Intan, celebrate birthday Joy bln puasa tu siapa? Saka kak limah izzit?? Joy mmg delusional, create watak boyfriend imaginasi (sila google tan sri abdul rauf joy revfa) penuh gambar Google acah sweet sekali kantoi fake acc!

      5

      1
      • solution please says:

        budak kecik pun banyak ada imaginary friend research sikit reason why imaginary friends are created yang penting tak bawa sampai ke masa kawin imaginary friend tu. kalau cakap dunia fantasi, kaki internet, kaki dota, kaki selfie filter sebagai sakit mental berapa ramai penduduk malaysia sakit mental. paling kuat pun dalam hal ni joy revfa and hafiz buat ialah mendapatkan attention. kaki internet kaki dota kaki selfie filter imaginary friend sume perangai ni boleh dibetulkan. sama macam perangai cite benda tak patut dekat public.

        0

        0
  19. Anonymous says:

    Tengok produk dia merve tu pn dh tau dia mental.. huhu

    1

    1
  20. moga dipermudahkan says:

    itu berniaga lorh artistik fantasi joy lebihkan kualiti produk kurangkan ekspresi emosi dalam bercinta orang berseni memang suka meluah ada benda simpan sikit you dah comel semoga bahagia menanti

    0

    0
  21. kesian joy says:

    gigih supporters hapiz midon ni…. aku rasa kau yg mental…………..termasuk hafiz midon

    1

    3
  22. terang lagi bersuluh says:

    HH salah Mengaku jelah…………. HH x tanya pada yg betul2 arif/pakar dlm bahagian cerai/nikah undang2 malaysia. Xtanya betul2 dah umum satu malaysia Joy bukan isteri yg sah. Kalau kena lah kat diri sendiri, mmg lebam bijik mata HH ni. Dah mahkamah ckp sah, keluar ayat typical malay, isteri xtaat suami, gigih penyokong HH suruh HH rampas harta joy revfa, semata2 nk kenakan joy balik. dgn alasan untuk memadan kan muka joy. hurm, kesiannya joy terjumpa lelaki mcm ni dlm hidup dia.

    8

    0
  23. get a life says:

    At least she has her own product, dh jutawan pun… what do you have?

    1

    4
    • Anonymous says:

      APA bangga dgn jutawan..tu pinjaman dunia jelh..jgn ego sgt..jgn kufur nikmat..Allah boleh tarik bila2 masa..kalau perangai x senonoh org pun x hormatlh..

      2

      0
    • joysakit says:

      confident je jutawan.. ada tak sedara/kawan/colleague ko pakai product merve tu? takde ok. product tak laku, marketing pun pumpang lepas kahwin/controversy dgn HH je. followers pun naik dari tak sampai 70K jadi 300K skrg bila dgn HH.

      0

      0
  24. aku hamba Allah says:

    aku tabik dgn erra fazira…satu bijik perkataan pun tak pernah sebut tentang ex suami2 dia..pada aku, erra fazira memang berhati baik dan tabah..semoga erra dikurniakan bahagia insyaAllah..
    hh dan jr..lembutkan hati..leraikan dendam..saling bermaafan..usahalah cari pengganti yg baru…redha dgn ketentuan ilahi jika ini pengakhiran jodoh korang…usah mengorek kisah silam…usah membuka aib masing2…hormati maruah masing2…

    9

    0
  25. benci midon pendek says:

    sudah la beruk bawa tobat ye bosan dgn kebodohan ko wahai beruk pendek sila mereput dlm utan tempat asal ko

    0

    1
  26. Anonymous says:

    Aku perasan mesti kakak joyah yg muka tempe busuk tu komen…hahaha…adk jual produk kecantikan…tp kakak janda x laku tu muka mcm air liur basi penuh berselirat…klu dah kakak sendiri pun x cantik pakai produk tu…ada hati nak jual kat org lain…konon2 ada akedemi kecantikan…klu muka putih,bersih, x jemu dipandang okey gak nak buka akademi kecantikan…ni muka itam bertompok bedak…harap kan selpie pastu edit bg flawless…kakak ngan adk sama2 mental…

    4

    1
  27. Hudabeauty says:

    Klu pembaca perasan…logo pink tu mesti kakak joyah mental ni…kakak dia yg janda x laku tu…yg muka bertompok mcm tempe basi…kakak dia pun mental gak…adk jual produk kecantikan tp si kakak muka kusam…bertompok…dan mcm ada air liur basi kat mulut…pastu kakak janda ada akademi kecantikan…tp diri sendiri x cantik…mekap bercapuk…patotla x laku2 smp sekarang…jd lah janda terlajak…

    2

    0
    • Anonymous says:

      Haha mmg kak joyah pun….awal2 dulu kena serang senyap jap…tapi dia tu bodoh sm adik dia…..color pink ni dulu pakai tag ‘benci laki tak guna kan’ hahaha….sibuk anu adik ipar lebih adik joy sendiri…dah lah rupa ala maid jer….perhatikan jela….

      3

      -1
      • Teruknye mulut HH says:

        Mulut Penyokong HH ni teruklah….. xkahwin lagi ke dik Anonymous? pergilah lamar HH.

        0

        0
      • Teruknye mulut HH says:

        Mulut Penyokong HH ni teruklah….. xkahwin lagi ke dik Anonymous? pergilah lamar HH. kesian

        0

        0
        • Anonymous says:

          Eee..tknk lh kak dgn hh ni ..dia dh pernah idup ngan joy..takut sawan jangkit..tengok si hh dh ada perangai sipi2 sawan joy..moga dijauhkn

          1

          0
    • Anonymous says:

      Kalau tgk pc joy metro 12hb ada pic jarak dekat muka joyah…kat fb byk komen yg terkejut muka jarak dekat…tak flawless pun….aku suka gambar live dr metro…dulu muka nekta kat live metro pun ada jgk…nampak bezanya dr gambar pose sebelah tu….artis yg lawa mcm bdk2 bigo tu jela…tapi perangai pulak tak lawa

      2

      0
    • Anonymous says:

      Dah tuka ijou…hihi

      1

      0
  28. Anonymous says:

    Joy meroyan…x dpt btg

    1

    0
  29. mental 2x5 says:

    sudah2 lah tu…. cerai jelah. close file

    0

    0
  30. benci beruk midun says:

    beruk midon kecewa btg dia pendek main pun tak best tu la meroyan cam beruk mat yeh tu. ank dara pun ko tak leh puaskan, patut la ko tu gay main belakang ketat sikit sesuai dengan punai kecik ko tu ahahahaha

    2

    0
  31. Melati says:

    Walau pun spesis dua ekor tk berapa kenal tapi saya suka sgt kutuk si pendek & hodoh ni Hafiz Hamidon .. ingat kan Tuhan ciptakan dia Pendek & Hodoh rupa2 nya ada lg Otak pun pendek si Hafiz hamidon ni … hmmmm

    0

    2
  32. hati siapa wangi, angkat tangan? says:

    oh my god.. betul ke apa yang aku tengok sekarang ni di tv3?? hafiz hamidun berlakon drama melayu?? tajuk drama punyalah catchy, mr. hijab.. laki pakai hijab ke apa ni.. nabila huda berpura-pura pakai hijab on-screen? apa kejadah agenda tv tiga suku ni erk tayang drama membodohkan sel otak penonton ni.. pakai hijab sekalipun tapi hati busuk apa gunanya dik ooii.. baik free hair je kalau betul memang hati busuk..

    2

    1
  33. hati siapa wangi, angkat tangan? says:

    babak menikah on-screen?? hafiz hamidun jadi suami fiksyen kepada nabila huda?? mari kita lihat bagaimana pengganti joy revfa melayan kerenah hafiz hamidun.. adakah endingnya hafiz hamidun akan assume isteri fiksyennya ada masalah mental?? toink toink toink

    1

    1
  34. Kesian joy says:

    Aku bukan kakak joy, tapi aku penyokong joy, seorg perempuan yg dianiayai oleh lelaki Acah2 Ustaz. Kesian joy.

    1

    3
    • pen bercakap says:

      To the point lh..xde siapa aniayai joy..baik Hafiz atau org ramai..joy yg aniayai diri sendiri..Ada masalh rumhtangga gi lh pejabat agama..bkn meroyan x cukup ruang beritau org ramai..last2 suami ambik tindakan yg rasa diri teraniaya..mana letaknya maruah diri seorg wanita muslimah???

      3

      0
    • Anonymous says:

      Followers joy cakap ms tak jd bini rayos lagi dah gi Italy tangkap gambar x kira perasaan bini rayos tu…kalau ms tu dia femes cam sekarang org akan ingati dia sbg perampas laki org bukan perempuan dianiaya…dahlah bajet datjn jd bini no 2….perampas is perampas walaupun ko diva no 1.

      2

      0
  35. Qeesya says:

    Psiko erkkk

    0

    0
  36. Pesan utk saudara islamku says:

    Wanita yg bijak sentiasa mjaga maruah dan sentiasa rasa malu yg mnebal.rasa exclusive..sbb ciptaan Allah wanita itu sgt istimewa..9akal ,ingin dikasihi,dilindungi,disygi,cepat emosi,..perlu sorg lelaki yg bergelar suamiyg soleh utk mbimbing menuju jln syurga.
    Jika sy mjadi Joy ..sy akan
    1.berSABAR dan mengharap hanya pd ALLAH..
    2.yakin diri sy dipihak yg benar
    3.berdiam diri dan masih mhormati SUAMI.
    4.sabar dan beri masa dan peluang utk suami membuat keputusan,sbb sy ikhlas syg dan mmg nk jadi isteri hingga ke syurga..jadi bagi ruang utk suami berfikir dan ruang dia bersendirian..
    5.sentiasa bersangka baik,ikhlas myanyangi suami..perlu sabar ini dugaan kecil ALLAH uji diawal perkahwinan..jadi sy perlu tabah,sentiasa berdoa..pd ALLAH sbb sy tau sy x bersalah..
    6.Tetap Call dan pujuk suami..ini semua dugaan ALLAH…dan katakan ttp tunggu apa jua keputusan dan redha.
    7.tidak berkongsi dgn masyarakat..apa2 jua kisah peribadi..mohon maaf pd media tidak dpt beri komen..mohon mereka berdoa sebaik mungkin utk dugaan ini.
    8.sentiasa muhasabah diri.
    9.solat awal waktu,yakin dan terus berdoa mengharap pd ALLAH utk kawal emosi
    10.cari kwn2 yg kearah yg baik.mberi nasihat.fokus pd kerjaya..
    11.tidak membaca komen2 negetif netizen..sebab mrk tak tahu cerita yg sebenar dan tidak berada disitu dan diwaktu itu.. dan bkn mereka hidup dgn keluarga, kwn2 dan SUAMI kita..SEBAB saya tahu saya tidak ber SALAH.
    12.so kesimpulannyer..ttp SABAR..dan mengadu dan berdoa pd ALLAH..jaga aib dan maruah SUAMI dan ISTERI..simpan.rapat2..dan hanya pd ALLAH jua yg maha mengetahui..
    *Utk Saudari JR didoakan ambik iktibar atas apa yg terjadi..jadikan penceraian..itu pelajaran..yg terbaik…betulkan diri..dkatkan diri pd ALLAH..jgn harapkan balasan manusia yg hina ini..sentiasa jaga maruah diri..keep it secret all abt ur personal life..apa yg masyarakat perlu tahu aspirasi anda mbantu masyarakat berniaga berjaya seperti syaidatina KHATIJAH…r.anha.Semoga anda suatu hari nanti bertemu dgn Suami yg soleh terbaik utk anda..dan serasi.
    *Utk Saudara HH ,maafkanlah insan yg bergelar wanita yg lemah itu..redha dan jgn berdendam..ALLAH jua menguji anda.
    Saudara juga ada salahnyer hingga gagal mengawal isteri yg mmg cepat emosi,bercelaru dan kurg bersabar.Bagus utk cepatkan pernikahan utk halalkan hubungan, dan cepat bertindak utk elakkan berzina..cuma perlu bertegas dan terangkan sebaik mungkin dan sehingga isteri yg lemah itu benar2 phm dan berbaik sangka sbb akalnya 9. Jadi didoakan saudara juga suatu hari nanti bertemu isteri yg soleha
    * Aperpun.. benda dah jadi kami sebagai ahli masyarakat mgambil hal ini sebagai ibrah dan hikmah supaya komunikasi dan perbincangan hal suami isteri itu ptg ..bagi melahirkan generasi yg akhlaknya yg terbaik,berlandaskan agama islam dan sentiasa mengharapkan ALLAH..utk semua tindakannya.
    JF =dominan vs HH = dominan

    0

    0

Leave a Comment

Optional