Written by serenity | April 12th, 2016

Sebelum ini Uqasha Senrose telah memuat naik beberapa status Twitter berbaur menyindir terhadap tunang Hafidz Roshdi, nampaknya Hafidz juga berasa tidak puas hati.

Melalui akaun Instagram miliknya, Hafidz telah memuat naik cetakan skrin tweets tulisan Uqasha mengenai tunangnya dan menyuarakan ketidakpuasan hatinya. 
Dalam kapsyen yang ditulis oleh Hafidz beberapa jam lepas, dia menyatakan tidak perlu tunangnya dilibatkan kerana tunangnya okay sahaja.
 photo Cf0RgNXUIAAeO8_.jpg

Hafidz bagaimanapun telah memadam kapsyen dan cetakan skrin tersebut.

Dalam tweets yang ditulis oleh Uqasha sebelum ini, pelakon jelita itu menyuarakan bahawa tunang Hafidz bersikap kebudak-budakan kerana cemburu dengan kemesraan mereka untuk drama ‘Tundukkan Playboy Itu’ sedangkan ia hanya lakonan untuk drama.

Uqasha turut menambah sekiranya Hafidz diberi percuma kepadanya pun dia tidak mahu (jadi tunang Hafidz tidak perlu berasa cemburu).

Tulisan Uqasha mendapat sokongan peminatnya di Twitter namun begitu Netizen secara keseluruhan berpendapat Uqasha tidak perlu mengeluarkan komen sebegitu tentang tunang Hafidz kerana tindakan itu juga menunjukkan Uqasha juga bersikap kebudak-budakan.

Mungkin ada betulnya. Cemburu bagi seorang tunang perkara biasa, bukan? Buat relaks sudah.

Testimoni dari kawan baik admin sejak dari sekolah rendah..Cucur udang mengunakan produk?Eli Homemade Kuah Kacang Dan Pecal?Jangan sampai tertelan air liur..Pm saya jika berminat..???????????

Posted by Eli Homemade Kuah Kacang Dan Pecal on Sunday, 10 April 2016

 

254 responses to Hafidz Roshdi Tulis Kepada Uqasha Senrose Di Instagram – Kau Dah Kenapa?

  1. nel says:

    Uqasha pompuan sangap. Kontrobersi je lebih. Belakon kayu..puihh!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Oh please lah Uqasha, setakat baru satu cerita kau meletop bajet semua lelaki nak dkt kau ke? Kemain kalau bagi Hafidz free dkt kau, kau x nak. Ingat Hafidz hadap sangat ke dgn kau? Perangai perempuan bimbo mcm ni ah. Kengkonon nak kata dia matang, walhal lagi budak2 ada lah.

      0

      0
      • Stoking basah busuk ..kena basuh says:

        Salahkan diri sendiri jelaaa hafis weii.. kau tu perasan je lebih…kau yg bgi tau yg tunag kau jeles… weiii .. perasan betul… cite tak laku..tak best.. tak payah laaa kau jadi artis… sendu.. past tak laku buat gosip ..abaikan jelaaa… eiii… tak minat kau..uqasha pun sama.. just minta maaf jelaaa.. tak payah nak overr

        0

        0
        • amoi says:

          hahhaa…bagus jgk si Hafidz ni sound Uqasha…pdn muka uqasha…dia pk si hafidz akan diam jer kot..sekali hamikkk…bajet bagus sgt! kalau aku dah malu dahh kene sound gitu…tp si uqasha ni mana reti malu..kakakaka

          0

          0
        • Anonymous says:

          bila si bitchy2 semua muat turun status….#catfight #childish #poyo #publisitimurahan

          0

          0
        • kak nam says:

          Untasha Senrose neh ada harapan jdi pewaris….TASHA SULAH.
          Awal2 dah problematik….

          0

          0
        • Zack says:

          tasha shila lagi hampeh wei. siap upah gangster melayu pukul bekas pakwe siam dia. dah la tetek senget sebelah. heheheehe.

          0

          0
        • Nanhado bajet diva ker says:

          Peminat dia paling kelakar. Cantik lah, cemburu sebab lawa lah,hahhahaha!!
          Macam ini kau kata cantik?!!!! Boleh tahan saja. Nampak upgrade sikit sebab mekap dia tebal amat. Ish mekap dia tebal apsal. Cuba bagi duk hutan, jangan mekap apa2, pakai baju biasa tshirt ke apa, barulah boleh tau apa erti NanHado itu.

          0

          0
        • sajejemencelah says:

          uqasha ni kelaka lah,,,,,,,,,,,,,,,,,ckp budak tu x matang,,,,,,sekali kain sendiri tselak,,,,,,,,,,,,jelas diri sendiri lg la xmatang,,,,,,,,,,,,,,,,,,aq perati ja twiter dia,,,,,,,mana hat sebut dia lawa,,,,,,,,dia laju RT,,,,kena pujian baru dia layan..,,,mcm RIAK ada,,,,,hapuskan ja artis mcm ni,,,,,,,,,,,,,,,merosakkan industri,,,,,satu lg pakai tudong,,,konon baik,,,,tp seluaq sarung nagka,,,,,tak usah la cemarkan hijabster lain,,,,,dlm dah jadi bangkai pon alang2 ramai da rase,,,,jd diri sendiri ja la untasha oit…….,sedehh,,

          0

          0
        • Mawar dipilih.Uqasya sentap. says:

          Apalaa Uqasha ni…Hati busuk weyh..Tunang hafiz tu takde buruk2kan Uqasha kt media..Takdepun tunang hafiz buat jahat kat dia..Takde sebablah weyh nak cari pasal tweet macam tu… Hal biasa je pun cemburu tu, mungkin kejap2 je camtu…Perlu ke Si Uqasha ni pulak buat perangai ngoks macam ni…

          1

          0
        • Minah K says:

          AKU SYAK TUNANG DIA SENDIRI YANG TULIS HAHAHHAHA

          0

          0
        • Anonymous says:

          Ohh…ada gak suku sakat si uqasha ni,ada gak org sggp bela si pompuan xtau malu tu yg hipokrit tu..

          1

          0
        • Ida says:

          betina uqasha ni layak berlakon drama tanah kubur aje kt astro je. muka tua siak.

          0

          0
        • kinah says:

          Haaa, kan dah lekat nama Untasha. Mmg padan sgt lah..

          0

          0
        • harrisG says:

          Kah kah kah..si uqasha tweet “saya hanya post sekali in a nice way”. Kelakar angat kauuu. Sekali? In a nice way? Are u sure uqashah? Bapak berani kau ckp mcm tu, bukti dah ada terang2 kot yg kau byk kali tweet and jelas MENYINDIR, takde maknanya in a nice way smpai peminat bodoh kau pun ‘be stronggg kak’, ‘akak lawa sbb tu org jeles’. Bluekkkkk nak muntahhhhh. Bodoh punya peminat. Menegakkan benang yg basah. Dah tu tuduh org lain kurang hajar padahal aku tengok hafidz sebelum ni takde pun burukkan dia. Di mata org, kau lah kurang ajar, kebudak2an, bajet lawa..sume kau! Get a life!!! Makin nyampah tengok muka kau ngn segala perangai burok kau tu. Takyah nak bajet hakak sgt kalau baru 24 walaupun muka kau tua. Bajet dewasa lah sangat! Haktuihhhhhhhhh shame on you!!! Pegi kelas lakonan mantapkan lakonan kau tu..not to forget belajar attitude sekali. Attitude kau zero!

          0

          0
      • lakonan ko pon sendu says:

        uqasha senrose …attention seeker. k bye.

        0

        0
        • Anti Pelakon Sendu says:

          ingat lagi apa raja ilya ckap pada media tentang uqasha ni. isu dia pernh keluar melodi. mmg bitchie sgt uols. kantoi di disko lah, bukak tudung lah….jadi escort lah. mmg jenis myemak industri je ni. siapalah yg nk pergi tengok teather ombak rindu tu ye? dengar nama dia ni dh nk termuntoh!!!a

          0

          0
        • Anonymous says:

          uqasha ni bakal2 nk jdi sendu selevel mcm zila bakarin dan maria farida. jadi heroin pilem x lepas la. xde nilai2 komersial.

          0

          0
        • ikan kembong says:

          diaorang ni mcm geng2 maembong…
          sendu….waktu remaja liar…skg alim taik kucing!

          0

          0
        • Really??? says:

          UNGKAsha ni dah lah BERCIUM MOLOT dengan NABIL dulu.
          Sekarang ni PERASAN lah pulak tunang orang jeles dengan dia…

          Jenis ROSAK AKHLAK dia ni…

          0

          0
        • mata2 kuat korek says:

          kerana si sundal ni lah nabil dan irma putus dulu… :(

          0

          0
        • Anonymous says:

          ayoooo…keji nya!!!

          0

          0
      • r i t a says:

        hish! rimas haku gossip pelakon sendu lagi berkayu. kalu dah jalang tu..jalang jugak lah. tak boleh nak buat apa dah…,next?

        0

        0
      • Kiah says:

        pehal lak ni peah2 hoi, pelakon2 cap ayam pakat2 bergadoh.
        bulan mengambang erk?!

        0

        0
    • LOLA says:

      uqasha tu nak publisiti murahan je..dia tu pun kalau bagi free kat hafidz roshdi,aku rase hafidz roshdi pun taknak kat dia tuh..

      0

      0
    • Anti perasan sorang says:

      Dua dua hingusan… gosip murahan weiiii.. aku pun kalau bagi hafiz ni ftee kat aku pun tak nak.. btw. Hingusan..perasan cantik ,Perasan hensem… eiiiii.. tolonglah.. tak payahlaaaa jadi artis… rosakkan korang je… nauzubillah.

      0

      0
    • Opah Geram says:

      uqasha ni mmg bitch. opah x salahkan tunang hafidz tu. tengok gambar2 dia pun mcm nk tampar aje. ada aura2 GRO. terlalu mencoba sgt dgn makeup tebal seluar ketat mcm cempedak balut newspaper gitu.

      please lah…

      0

      0
      • lol says:

        lol..ni lawak!!!!!

        lazernya mulut opah.

        0

        0
        • pemerhati says:

          mesti uqasha menggatal kat lokasi tu….
          mesti buat2 muka manja dgn mata menggoda dia tu. padahal muka dh nmpk expired….muka macik2 berumur.
          benci tengok dia berlakon. kejung!

          0

          0
      • lalala says:

        aku tgk uqasha dlm drama tu, ade aura2 The Mask.. aku sorg je ke yg prasan camtu? kahkahkah

        0

        0
        • Huhuhu says:

          x perasan lak akak. yang akak perasan, muka dia nie sesuai bawa watak pelacur yg ditipu pelanggan. ditinggalkan tepi karak highway pkl 3 pagi x berbayar. kemudian driver lori balak ternmpk…. disangka pocong!

          0

          0
        • Anonymous says:

          korang ni mmg senggal..kahkahkah

          0

          0
        • fatimah busung says:

          “Huhuhu”, terbaik skrip ko jah. ko pass kat shila rusly suruh die buat drama pukul 7. confirm meletsss

          0

          0
      • hihihihiiks says:

        tul tul..makeup tebal mcm nk masuk kelab dangdut je!

        0

        0
        • Anonymous says:

          ADA GAK ORANG BONGOK NAK SI BIMBO NI..
          OOOO… LUPA, SUER DAH KENA NGAN MINAH KAKI KELENTONG, BAGET HOT LA..
          MUKA PLASTIK, SAME LA PAKAIAN KO.
          INGAT ORANG LEH LUPA KO PAKAI CAM NAK TELANJANG BUKAK TUDUNG NGAN IKRAM TU..
          BODOH PUNYE BETINA

          0

          0
    • Stoking basah busuk ..jemuran tau says:

      Rasa nak kentut kat muka hafiz ni.. dah laaa weuiii kau perasan hensem.. ..tak payah laa kau jadi artis… $enduk je…nauzubillah….

      kentut jugak kat mke uqasha ni.. tak perlu balas tweet2 tu…just mohon maaf je.

      0

      0
      • Yuk!!! says:

        siapa la punya kerja bawak masuk si sundal tua ni dlm industri. nama dah busok wei. gossip2 dia byk yg x elok….layak kena ludah je dia ni.

        0

        0
    • miss kepah says:

      salah tu hafidz, patutnya kau ckp “ko dah kenapa hakak, mslhnya kalau org bagi hakak free kat saya, saya pun tak hingin lah puiiii”

      0

      0
      • Miss Sepah says:

        Matured sgt ke perangau ko sampai myalak kat Twitter? Bodoh punta betina bitch. Ini dikatakn wanita bitch n bimbo. Ckp otg childish tp ko pn 2 kali 5. Kalau ko matured sgt ko xmyalak kt twitter la. Kata je ko x boleh terima rejection sbb hafiz pilih mawar as heroin dia. Pastu blame sbb tunang dia jeles plak. Ko ingt ko hot sgt ke bitch suma org bk pilih kau, ki sambubg keje callgirl ko la bitch!!

        0

        0
      • Kitty says:

        Aq cma pertahan kn hafidz je..dn berharap dpt jmpa dengannya suatu hri nnti…..insyaallah…doakn ye..sbb dia idola q…

        0

        0
    • kk says:

      cantik ape kalau dah tengkorak lebih kat dahi, pipi n dagu heuheu

      0

      0
    • miss kepah says:

      mslhnya ungkasa ni pnah nk try si meran tp meran tak layan, meran ckp kalau dia suka muka mcm ungkasha tu dah lama dia try ummi aida… wkkwkwkwk

      0

      0
    • ace says:

      Adik ko yg budak2 tu lg matang dr ko la .

      0

      0
    • minah jambu says:

      elehhhhh betol pe ape yg uqasha dh cakap kan kalau takot simpan aje jantan kau tu kt dlm almari menyampah pulak lah huh !!! dh tau tunang kau tu artis pelakon jantan hensem kenape kau nk sangat tunang ngan dia !! kalau tunang ngan jantan artis nk kena tahan lah kerenah berlakon kenape bodoh bahlol sngat macm kerbau !! kalau jeles2 sangat ha jangan kasi jantan kau jadi pelakon lah ! sikit sikit nk jeles sikit sikit nk jeles ..belom kawin lagi dh macm ni punye jeles kalau dh kawin nanti camana ????? suroh jantan kau ni pakai jubbah simpan jangot emm mungkin kau tk jeles ! eemm mungkin jugak eh….eh helo jangan nk mengarot la pompannn jangan buat orang menyampah lah huh !!

      0

      0
      • Anonymous says:

        Ni sape pula,aku syak ni peminat hafizd ni,tackle2 x layan tu yg sama meroyan mcm uqasha,ko klu ada tunang hensem si uqasha ni menggedik dgn dia ko jeles x?

        0

        0
        • minah jambu ketiak masam bau taik says:

          minah jambu kt atas ni sewel… kalau pompuan menggelenyar dgn pakwe ko kt lokasi terlentuk-lentuk..ko mesti rasa nk tumbok. melainkan ko xde perasaan.

          0

          0
        • Anonymous says:

          uqasha ni mmg gatal….
          gossip dia jdi excort girl pun ada dulu.

          0

          0
      • lala says:

        ak pikir kau x de prasaan ah weh . minat sgt kt pompuan tu . cacat otak gamaknya

        0

        0
    • Anonymous says:

      Aku rs si uqasha ni yg lebih2,tunang org tu cemburu biasa2 jer yg dia perasan lbh2 kononnya si hafizd ni syok kat dia la,bila aku dah tgk rupa tunang si hafizd ni,klu si jafizd ni blh syok kat uqasha mmg kepala otak dia msk air,10x lbh cantik,lbh baik,lbh ada maruah dr si uqasha no..kihkihkih…

      0

      0
    • Anonymous says:

      apsal klu aku tengok muka uqasha ni aku terbayang kartun tweety yg warna kuning tu,ke aku sorang yg perasan,btw ni semua,pergaduhan dlm twitter dah di rancang,mklumla drama diorng kat slot akak siah tu dah habis so create bnda2 panas mcm ni lah nk bg org ingt nama diorng takut hilang terus dlm industri,gitu la kekdahnye

      0

      0
    • Sedar diri kau tu sikit (GEDIK!) says:

      Uqasha dh la gedik pulak tu nk jadi heroin tundukkan playboy itu pon macam bodoh je BIMBO kontroversi banyak tah2 pakai tudung sebab ikut trend BODOH PUNYE UQASHA !!! GEDIK #@#(

      0

      0
    • Kitty says:

      Pertahankn hafidz roshdi..

      0

      0
  2. Mama Emi says:

    hek eleh…

    0

    0
  3. fattahiah amin says:

    yes br padan muka ungkasha tu.. ingt sumer jntan terhegeh2 kt dia ke apa.. hafidz tau lah tunang dia camner.. yg ko sinuk2 nk hentam tunang org dh nape ungkasha ooiii… ni br lah gentleman sbb melindungi maruah org yg tersyg, bkn cam ko yg xdk maruah ni ungkasha… ni nama nya br mendpt buku gan ruas… ambik ko tu h adammmmm… kikiki

    0

    0
  4. huhuhu says:

    Haihh aku rasa uqasha yg over… kalau minah sana yg over… xpela dia tu bukan pelakon mst la jealous.. yg uqasha ni mcm x professional sgt dh kenapaaaa… adoiiiiii.. ke ko mmg ada hati dengan hafiz ni? Haih

    0

    0
  5. Bwn says:

    Uqasha bunga ros bleh diam saja?mengada2 jua ehh..n hafiz adang2 kann d post gmbr mu sma c uqasha..bni2 biasa lah..cba thh mun kau bni2..memang thh over dlm bab ane..mun paham bisai..sasak kali lau ehhh

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kau kah tu bwn. Menyibuk bana jua ko. Ani kaja mu, baik tah branti menyibukkan hal org. Tu nah jaga tah laki mu atu & stop posting profile pic on whatApp. Ko pun sama jua cam kedia ani.

      0

      0
  6. Shhh says:

    Baru kau tahu perangai uqasha tu mcm na..dia sejak dari dulu asik berkepit dgn jantan sana sini..tunang mna tak cemburu..uqasha pun satu kalo tk bergambar tak mesra tk leh..man2 ppn pun angin..mmg lah lelaki ni salah.sbb dok up pic dia dgn uqasha..yelah nk promote drama tk perlu buat smpi mcm tu skali…yg uqasha tu pergi up status tk puas hati..smpi peminat jdi batu api..tu dh kenapa..betul lah ckp lelaki tu..kalo tk puas hati terus terang sahajlah kt dia..bukan kah pernah belakon bersama..dh popular drama tu mcm tu lah korang..tak nak pulak korg buat kontroversi sebelum drama ni habis dulu..uqasha pun mcm budak2.. ko rasa ko bagus tk perlu up status..aku kagum dgn nelydia..tgk dia pun rilek je…msa bercinta dgn qi..qi je yg tk puas hati..bila nely rpat dn mesra dgn sharnaaz…nelydia ttp tenang dgn situasi yg berlaku..uqahsa ni mmg tk pernah tk buat hal..masa bercinta dgn pekin pun mcm tu..perangai tk ubah2..kes tk pakai tudung dn pergi bercuti tu apa cerita..minah mcm ni nak jadi watak izzah..mmg tk tgk lah aku..

    0

    0
  7. Nachos says:

    Ntah apa apa je si uqasha ni

    0

    0
  8. ketotganas says:

    Uqasha ni sebenarnya rasa diri lawa sangat..muka mcm tin cola penyek je aku tengok. normal la tunang dia cemburu..dh rope ko tergedik2 lebih manja konon tunjuk ko heroin yg sweet konon berhijab ..lagi satu ko ni jenis lekat ngan mana2 hero ko pastu try tackle hero lain pulak..nampak sgt ko nak org bandingkan ko dgn tunang dia konon ko lg lawa la..akhlak kurang..puik! dh ko tau konon dia irg lg budak yg ko punya cara n perangai mengalah kan budak yg baru nak berakal pulak aku tengok.

    0

    0
    • penyek kena pijak says:

      stuju, tin cola kena penyek kiri kanan pastu terjadinya lekukan pada tin kola.

      0

      0
  9. babunte says:

    berlakon pon hampeh uqasha nie. perasan cantik pulak tu. phuiihhh. perasan lebih.

    0

    0
  10. Kanaka says:

    Tunang dia jeles2 manja je kot. Something wrong la kalo x jeles lgsg. Yg ko over sgt kenapa Uqasha weh. Kanak2 sgt

    0

    0
    • ida says:

      tu la normal kot bab2 jeles ni..aku rasa uqasha ni x pernah ade perasan cemburu la bila pasangan kepit ngn pmpuan lain..

      0

      0
  11. sara says:

    Ermmm..x perlu sindir kehidupan peribadi orang lain. Adat lah cemburu tu, bila kekasih menjadi tumpuan siapa yang nak senang duduk. Lama-lama nanti gf dia faham lah tugas dia sebagai pelakon. Awak tu yang tak elok perangai. Ishh..tak profesional langsung. Diam-diam sudahlah. Geraaam pulak aku.

    0

    0
  12. belinda says:

    Korang tak pelik ke..? Behavior dia dgn Nelydia n Raysha itu jauh sangat. Nak bezakan dia dgn dorang tu dari segi personaliti jauh sangat. Nelydia nampak mcm aware dgn environment and matang sikit. Raysha pulak nampak outstanding and ada aura personality. Nak beza dia dan adik- beradik lain jauh. OhMyGod :o Sorry :|

    0

    0
  13. jedxjadi says:

    uqasha ni perasan dia la cantik sangat. padahal ramai lg perempuan lg cantik. ko cantik without brain. pasal agama pun out. pirahhh
    oo btw hafidz ni lg handsome dari ex ko si pekin tu. hahah

    0

    0
  14. Black says:

    Perempuan mana tak jeles bila tengok bakal suami mesra dgn orang laen walaupun dlam lakonan.

    Uqasha ni cara dia kurang cerdik la. Nampak tak professional. Nampak mcm dia plak yg childish padahal byk lagi benda laen bleh buat dri dok up tweet mcm tu. Nmpak mcm dia tgh pkir psal hafidz pn ada.

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Uqasha nie buat gigi.. Ingat cantik sangat la die.. Ce buang make up 7 inci die uh.. Harammm ~

    0

    0
  16. Anonymous says:

    kite tggu komen tunang hafidz ni pulak….

    0

    0
    • Anonymous says:

      Di hrp tunang dia diam2 je..Klu ada wrtwn bangang nk pnjg citer, xya lyn..No komen je..Nt tunang dia lk terheret bnda2 cmni..Jadi mslh plk nnti..

      0

      0
      • cakap_banyak_tak_guna says:

        Gue stuju sama lu.. Jangan keluar statement..nnti orang akan bercakap.. Last2, berparut..orang ingat smpai mati. Huh

        0

        0
    • gadis lindungan kaabah says:

      saya tunang hafidz apa habag semua ? saya tak kesah pon hafidz dengan uqasha dia setakat berlakon saya tak cemburu sebab saya tahu hafidz akhir Nye dia akan jadi suami saya. saya tidak akan cemburu trust me

      0

      0
  17. Jemah says:

    *Tengok budak2 bergaduh sambil makan popcorn*

    0

    0
  18. nuhh says:

    Uqasha cakap “bagi free pon hakak tknk” die tak sedar yang budak dua tahun mude dri die pon taknak kat die ! Please la tkmo over macam semua lelaki nak dekat kau. Lawa klau tkde adat pon tk gune jugak.

    0

    0
  19. Cik Jah says:

    Hahahhaha kelakar la kau ni uqasha. Bukan ko ke yg beria suruh hafiz roshdi ni putus tunang tunang lpstu kau ajak dia kawin dulu? Skrg bagi free pun tknak hahaha. Kemain dulu. Dr dulu kau duk salahkan tunang dia. Konon hafiz berlakonn tkde feel sbb tunang la. Kau taktau kesan apa kat tunang dia uqasha. Btw, tunang dia tu wayyyy educated dr kau yg takat spm bodoh mcm lembu. Dh dh la uqasha. Get a fucking life.

    0

    0
    • Hai says:

      Siapakah dikauu. Munculkan dirii. Betulkah kenyataan awak di atas? Dari mana awak dpt story ni? Kalo betul story ah lg. Mana tau boleh korek lg rahsia si uqasha ni ahahha

      0

      0
  20. Lulz says:

    X profesional langsung uqasha ni. Dia sebagai public figure jaga la tingkah laku tu. Yes mmg tu twitter dia punya dan dia boleh tulis apa saja. Tp rasanya dia belajar kot etika dan adab sesama manusia. Tak payah kot nk sindir2 tunang org. Patutlah org x respect. Sbb dia sendiri x respect org.

    0

    0
  21. aku poyo?! says:

    Dua dua poyooooooooo..

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Nelydia berlakon lg best!!!

    0

    0
  23. Anonymous says:

    pd aku la..y nmpk kebudakan sgt adalah uqasha…y dia poyo layan bdk tu wat pa…stu lgi..btpa berlagknya dia ckp klau bgi hafidz free pn x nk…kesimpulanya…hafidz+tunang dia+uqasha tiga2 x leh pakai…tiga2 BONGOKKKK…abis cite..

    0

    0
    • kesian says:

      aku x nampak tunang dia bermasalah..tunang dia x pernah bg statement apa2 pon.. kesian tunang dia..

      0

      0
  24. All Muslim says:

    Maafla, kalau diberi pilihan Ungkasha jadi pilihan sebagai menantu.. lupakan sajalah.. sebab tak der pendirian, tak matang, syok sendiri, kayu, pakai tudung tp hilang bila melepasi garisan ‘longtitut’ malaysia abih baju pun jadi jarang nampak ‘lutut’ mujur la pekin tak jadi kawin ngan ‘sesumpah’ kalau tak… emm makan hati lerrr…

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Maafla, kalau diberi pilihan Ungkasha jadi pilihan sebagai menantu.. lupakan sajalah.. sebab tak der pendirian, tak matang, syok sendiri, kayu, pakai tudung tp hilang bila melepasi garisan ‘longtitut’ malaysia abih baju pun jadi jarang nampak ‘lutut’ mujur la pekin tak jadi kawin ngan ‘sesumpah’ kalau tak… emm makan hati lerrr…

    0

    0
  26. bedah says:

    erk??????… xde keje… nk bergaduh hal xberpaedah… dua2 xmatang… tunang cemburu xyah nk kecoh… yg pompuan plak… dia cemburu hak dia xkacau kau pon …. lain la dia kacau hidup kau… tepon kau… ancam hidup kau…. yg tunang tu plak… kalau cemburu jgn bagi tunang kau berlakon… srh dia jadi pak sarpam kat depan umah kau….

    0

    0
  27. ikan hias says:

    seharusnya kita doain mereka mudah-mudahan jadi lebih baik kedepannya tak usah banyak kritik positif tinkking aja broo biar slamet…hehe

    0

    0
  28. Mummy77 says:

    Orang perasan cantik ni mmg cam tu… CANTIK TAPI TAK DER OTAK… hahahha geng2 mawar mmg cam ni.. tapi pelik adik lagi MATANG dari kakak yang BIMBONGOK

    0

    0
  29. Anonymous says:

    dua2 sesuai kena tampar mcm ekor buaya….semak!

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Uqasha ni…mentang2 cantik, dia ingat semua lelaki dia boleh dapat. Itu je pun. Orang tu bahagia bercinta bertahun2, bertunang…yang dia nak bising kenapa? Agaknya cemburu orang bahagia bercinta. Uqasha ni, mesti jenis perempuan yang Allah bagi kecantikan terus rasa semua lelaki akan tunduk pada dia. Kikikiki… move on la sista. Kau tu…Allah bagi cinta, tak tahu nak hargai. Tak baik dengki kalau org lain happy.

    0

    0
  31. Berlakon pun mcm kayu…poyk

    0

    0
  32. Mak Temah says:

    Dua2 sangap and bimbo …. X teringin langsung nk tgk crita yg si pompuan ni berlakon… Baik tgk batang kayu lg bagus … Hakk tuii….!

    0

    0
  33. Anonymous says:

    mmg betul2 nakkan perhatian je ungker sha ni…geram aku! lagi kita komen kat sini ramai2..lagi syok la dia sbb kita pay attention pada dia. boikot je dia ni..takde faedah pun kat industry seni kat msia ni. mula2 dulu mmg aku nak tgk drama playboy tu..last2 tgk berlakon mcm kayu mop..sorry!!! baik aku tgk citer lain..lagi baguss!!

    0

    0
  34. april says:

    ungqasha…ungqasha…mmg mcm ungka ek pangai ko ni..meroyan sane sini..yg aku pelik kt twitter ramai plak fans dia…bajet2 hot, berlakon mcm kayu pembaris, hipokrit nk mampus, gedik dgn jantan gesel sana sini..baju x penah nya nk longgar…ketat je memanjang…smpi Thailand, terus terbang tudung..mcm prmpn murahan…memalukan imej perempuan bertudung la ko ni ungka!!!! phuiihhh

    0

    0
  35. Suri says:

    Poyo sgt uqasha ngok ngek ni.. perasan cntik.. ptut dh bertudung tu xyahla nk bimbo sgt.. padan muka kan sound!!!! Hahahaha…

    0

    0
  36. lana says:

    walaupon Nelly adik..aku rase Nelly lagi matang and professional dlm hal keje..x banyak controversi..cool je..oh and Nelly lagi pandai berlakon pada pendapat aku..Qasha uda2 la tu,kau jgn perasan vague sgt..dahla berlakon mcm hape..malu je adik2 kau lagi contoh yg baik dr kau x banyak kontroversi..adik dia yg nama hapetah tu yg menang dewi remaja pon xde kontroversi..dia yg kakak dr dulu sampai skrg x habis2..pfft..mcm mane dia boleh dpt watak izzah pon aku x tahu..kayu..what happen to maya??!!

    0

    0
  37. miss kepah says:

    nape sblm ni hafiz blakon ngan org lain tunang x cmburu, ngan uqasha cemburu?? sebabnya uqasha ni mmg over, dia ingt lelaki smua nak ngan dia sbb yela dia cantik…tgoklah gmbr kawen haraz ngan nurin..kemain lagi dua2 belah tgn nk pgg tgn hafiz..aku syak uqasah mmg ada ati ngan hafidz, yela tgok rkod dia sblm ni, smua lelaki nk try kengkonon she can get whoever she wants. lakonan pun sempoi yang dibuat2…nk tgok lakonan sempoi, tu hah drama cinta100kg, camtu baru lakonan sempoi yg effortless..

    0

    0
    • bedah says:

      oooooo… hafiz tu pernah berlakon erk sebelum ni?.. sapa heroin nyer… xpernah nampk… ni pestime tgk dia berlakon…. cam kayu jer… hero heroin2x5…. bes lg aku tgk aliff satar

      0

      0
  38. Suri says:

    Perangai mcm bimbo.. padan muka kna sound.. bajet cantik.. berlakon kayu je.. xyah nk poyo sgt la..

    0

    0
  39. Suri says:

    Uqasha bimbo..

    0

    0
  40. Anonymous says:

    aikkk bukan si hafidz ni ke yang mengedik birah haritu nak belakon dengan uqasha ke??

    ramai betul betina betina busuk buruk kat sini yang benci uqasha eh? jeles kah? ahahahha

    go uqasha…dont worry …yg hat meluat kat u ni semua jeles sbb depa TAK LAWA…ahahaaaah

    0

    0
    • KupuKupu says:

      Setuju dengan statement ko…
      ramai betul betina betina busuk buruk kat sini yang benci uqasha eh? jeles kah? ahahahha

      go uqasha…dont worry …yg hat meluat kat u ni semua jeles sbb depa TAK LAWA…ahahaaaah

      0

      0
    • Taboor says:

      Ntah-ntah bukan pompuan tapi pondan laknatullah sebab Hafis Rusydi ni memang ramai peminat golongan pandon , dengar kata dulu Nursanjat pun pernah minat kat dia…

      0

      0
  41. Anonymous says:

    Ek eleh…tunang jealous sebab muka dia tak secantik muka uqasha senrose
    kikikikiii

    0

    0
  42. Anonymous says:

    boikot pelakon cap ayam uqasha serosak akhlak tu wei!!!

    0

    0
  43. ida says:

    mungkin tunang hafiz ckp dgn nada bergurau yg dia cemburu…yg si minah mekap tebal ni amik serius pehal lak…kalau aku pun cemburu jgak tunang amik gambar cm tu..

    0

    0
  44. whateverrrr says:

    uqasha ni mcm budak2..ckp org childish, dia pun sama…nanti ckp matang..padahal mmg ke laut lah…kecewe ke si lelaki ni dah betunang?? apuuu…

    0

    0
  45. Anugerah Bintang Sendu 2016 says:

    tahniah uqasha…masuklah ko senarai top 3 artis palinng dibenci di malaysia:-

    1)Hanez Surayap
    2)Tasha Shilalat.
    3) (nama ko..pelakon kayu)

    0

    0
  46. Kepochi says:

    klau aku jd tunang hafidz tu pn aku risau.. dah nabil pn dia rela cemolot apa ntah lg yg hensem gitu.. hehehe..

    0

    0
  47. ayooooo!!!! says:

    uaqasha ni ada fans kt celah sini???

    OMG!

    0

    0
  48. Nyah says:

    Korang yang dok kutuk uqasha ni mesti pompuan2 yang muka cam lahabau kan..
    tak pun muka macam taik lembu kering…Tu yg dok kutuk uqasha sakan…kesian..kesian…

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku kesian lagi kt ko..bila nk insaf nya nyahhh??

      0

      0
    • lalalalaalaa says:

      kau bila lagi nk jdi jantan nyah…belalai kau tu simpan buatpe? bukan boleh siram pokok.

      0

      0
    • bintang says:

      uqasha jgnla komen sendiri tapi guna nama @nyah..

      0

      0
    • Nyah geng ukasya muka pondan says:

      Awww nyah…tau lah jumlah bedak kat muka ngko sebijik mcm uqasha..Nak menyampah disebabkan twitter uqasha tu tak perlukan muka buruk..Malahan, yg muka cantik lagi menyampah, pasal, dorang yg cantik pun tak over bajet camtuh. LOL.. Habis uqasha jek boleh kutuk orang dan cari pasal dengan org lain??? Jahat okay apa yg dia tweetkan tu.. Terimalah kesannya..Tah pape..

      0

      0
    • nel says:

      Mesti ko ni uqasha kan..hikhikhik..sian bela nasib sndiri..puihh

      0

      0
  49. Anonymous says:

    dari dulu lagi “untasya” tu mmg ada masalah…alang2 buka jer tudung tu mak cik..mcm kt thailand ari tu….malu la sikit dgn adik2 u tengok kakak dia bersepah dlm laman sosial..Atau u cemburu dgn tunang dia kot..kes mlepas lerrr…jgn cakap kt lelaki mcm tu “bagi free pun u x nak” u ingat hafidz nk sgt kt kau? u bogel pun belom tentu hafidz mahu pandang apatah lagi sentuh.

    0

    0
  50. ChantikManih says:

    Aku rasa tunang Hafidz yang tweet tu guna akaun Hafidz..
    Uqasha pun x payah la banyak bunyi, nampak macam same level je dengan tunang Hafidz…
    Insecure la semua…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kan….Nampak sangat permainan dia di situ….
      Main lawan2 tweet plak….
      Cuba sedar diri tu ckit

      0

      0
  51. Anonymous says:

    weyh korang yg perempuan ni pun…
    Dok kutuk2 Uqasha,cuba korg up kan ckit muka korg tu lagi cantik ke dri Uqasha..
    Dah Uqasha tu mmg cantik…Korg jealous kan??

    0

    0
  52. Anonymous says:

    baru blkon x sampai 3-4 drama dah poyo!

    0

    0
  53. bilalala says:

    ckp org childish, sndiri tu matang sangat la dok pakai suar pendek bukak tudong bagai begambo viral satu malaysia. tapapeeeeetah!!

    0

    0
  54. aihh says:

    aduyaiii,.. si uqasha ni kenapa.. batang bukan ada sorang je kat dunia ni… yang gi kacau batang confirm ada lubang.. ko dah kenapa???… adess

    0

    0
  55. Anonymous says:

    bru nak puji dh jadi mcm nie. .urmm. .xboleh nk kata apa dh. .mende kecik pun dh jdi 1 world. .ap lerr. .dua mmg slah. . nk slh kn lelaki xjuga. .brpunca dri wanita suka sindir2 last2 makan sndri. .pdan muka. .nk upgrade sngt kn. .haaaa. .tu la psal sblum brtindak tu tnya dulu laa. xpyh nk mcm budak. .adoii. .tu pun nk kna ajar. .kn dh kna orng maki. .xpyah laa nk tunjuk glamor sngt. .tntng mslh mende nih. . nk glmor jdi yg trbaik untuk sndri dn pminat xpe laa. .bincng elok2 jgn emosional sngt. .face 2 face ap yg xkena. .buat malu nma sndri jer, .xbaik2. .sekian
    #jangankecam
    #sayapunnakyangterbaik
    #sebabsayaminatawak
    #terbaikcerita#tunddukansiplayboy

    0

    0
  56. Pocoyo says:

    lahai patut ler uqasha oii..heran aku uqasha ni muke cun melecun tapi xlaku berlakon..baru nama nak up skit dah riak tak ingat..klo la uqasha ni bijak diam sudee, bangga senyap2 sbb org jeles die hebat acting cantik menawan.. Oh lupe bimbo lak minah ni.. Lawa tapi bodoh..

    0

    0
  57. Anonymous says:

    cantik ke uqasha tu? ye ker? nampak mcm biasa je.. tak lah secantik sesedap mata memandang ..dia sendiri perasan kot ?

    0

    0
  58. Anonymous says:

    To uqasha, sorry to say… ko bukan secantik ko fikirkan. Dari tweet ko yg ckp bg free pun tak nk hafidz tu seolah2 menunjukkan ko rasa ko dabomb sgt. Mcm ni la, cuba ko bersihkan segala haram jadah mekap dan contact lens kat muka ko tu pastu belek kt cermin muka tu, secun yg ko rasa lagi ke? Dah la berisi.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Haha..lawak. bila pangai buruk..klu muka lawo pn otomatik muka tu akn nmpk buruk jgk. Aduiyai..mmg prasan dabomb sgt pmpuan ni.

      0

      0
  59. Abg Giler Bayang says:

    apepun abg suka tgk Uqasha Senrose. Kulit putih bersih dengan wajah yg jelita. Adoi…menusuk kalbu sungguh la. Bergegar tulang rusuk tgk Uqasha nie.

    Oh Uqasha kau sungguh jelita menawan kalbu!!!

    0

    0
  60. Anonymous says:

    uqasha ada dlm ni..hati2… :D

    0

    0
  61. Anonymous says:

    topic ni lawak….

    0

    0
  62. kak abby says:

    at least dia bertudung….korang bila lagi???

    0

    0
    • Anonymous says:

      bertudung tu dah sah2 perkara wajib. ya alhamdulillah saya bertudung dan tak pernah buka lagi untuk yg bukan halal buat saya. oppps

      0

      0
      • Anonymous says:

        dia buka untuk peminat2 ungkasha dia jer xspecialy iqram dinzly peminat yang sokong dia pun geng2 ungka bontot merah pasal tu la x tahu malu buka tudung selak baju pun “NO COMMENT”… TERLAJAKK LAWA TAPI BODOH

        0

        0
  63. ... says:

    KAU CAKAP AKU JAP TUNANG MANA YANG TAK JEALOSE SHAITON ! PERASAN CANTIK SANGAT . KAU DGN ADIK2 KAU PON SAMA LA SENDU BELAKA. BELAKON ENTAN APA APA DAH -_- HARAP MUKA JE LAWA.

    0

    0
  64. Anonymous says:

    heleh betina betina tudung busuk kulit kepam yang kutuk uqasha, entah2 kalo si kayu hafidz neh nak gak korang tergedik2 korang nak khueennnnn??

    tak kesahle le dia dah tunang ke tak….korang pun nak ngap gak khuenn?

    dasar betine betine busuk kepam muke berminyak neh jeles dengan qasha sume sume ni…hahhahha

    mereput la korang backing si hafidz neh, takkan die berselera nak kat korang ….jijix!

    0

    0
    • abam says:

      Win sangat comment nie!! Abam setuju!!

      0

      0
    • Anonymous says:

      one word:…samdol.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Setuju wey, si Hafidz dulu pun bukan main lg syok kat Uqasha. Muka Hafidz yg macam budak2 ni bukan taste Uqasha la, tak hensem pun bagi aku, dahler pendek, selekeh plak tu, sesuai sangatlah dgn tunang dia yg orang biasa2 jer…Mohon berhenti berlakonlah takut nanti menyusahkan kru2 dan produksi lain plak bila tunang cemburu lg nanti.

      0

      0
  65. Sheila Lieza says:

    Sedap aku makan roti coklat gardenia sambil baca budak 2 ekor ni gaduh pasal benda x logik~

    0

    0
  66. No name says:

    Nampak sangat si uqasha ni syok sendiri.. Pity you uqasha.. Maluu sangat belakon x tera mana tapi dah macam diva. You layak fapak awards pelakon perempuan paling playgirl, pelakon gilakan perhatian

    0

    0
  67. Anonymous says:

    hambek ko…ramai orang komen…aku rase uqasha nie syok sendiri…berlakon xda lahh okay mana…nelydia lagy okay…

    0

    0
  68. mak jemah says:

    berlakon cam kayu..badan pon cam kayu…tgk dlm reunion sepahtu..ungkasha ni pakai kain batik tapi berbelah nampak kaki..kepale bertutup..xphm aku pesyen ape die pakai..memalukan je..mulut pun mcm puake.

    0

    0
  69. lulu says:

    amende la 2 ekor retis sendu ni

    0

    0
  70. Tok Kadi says:

    Udah..Udah ler tew…Kamu-kamu ni semua kutuk mengutuk,keji mengeji antara satu sama lain…..Org yg dikutuk dan dikeji tu yg kaya dengan pahal-pahala kamu semua..ish….ish….ish……

    0

    0
  71. mohd izlan says:

    cantik tang mana dia ni?? takat pakai lens tu pastu bulu mata pelesu..bukan la aku nk mengutuk makhluk yang diciptakan Allah ni..tp tula…tgk muka dia mcm fake sgt…ko tengok bila dia senyum..nampak senget…berlakon pun ala-ala jer…yg crita tundukan playboy tu..mak eh ala-ala jer kt umh..tp dia kt umh xtanggal lansung lens tu…plssss la… yg minat dia ni pun taste cam dia gak…

    0

    0
  72. mohd izlan says:

    cantik tang mana dia ni?? takat pakai lens tu pastu bulu mata pelesu..bukan la aku nk mengutuk makhluk yang diciptakan Allah ni..tp tula…tgk muka dia mcm fake sgt…ko tengok bila dia senyum..nampak senget…berlakon pun ala-ala jer…yg crita tundukan playboy tu..mak eh ala-ala jer kt umh..tp dia kt umh xtanggal lansung lens tu…plssss la… yg minat dia ni pun style cam dia gak…

    0

    0
  73. Nurin Plastik says:

    nk ckp org lain budak2. engko bg salam pon tak betul.. semekom.. semekom..

    0

    0
  74. Miss Keyboard Ninja says:

    Atau mungkin bukan empunya badan yg upload?…

    0

    0
  75. Anonymous says:

    Pada pendapatan saya…Hafidz tak perlu peduli dgn Uqasha tu..sbb dia dah ramai haters. lantak ngan dia.. jaga tunang and tingkatkan kerjaya anda…

    0

    0
  76. Izzati says:

    Tumpang lalu…
    saja nak cakap yg kalau kita cakap bnda yg tak betul jadi fitnah… kalau betul namanya mengumpat…
    dua2 tu dosa besar…
    yg duk mngutuk ni tak dapat pape kan.. korang dapat dosa tapi dorang dapat pahala sbb apa yg korang cakap nila… asal la baik sangat nak bagi pahala kat dorang.. korang tu pun bukannya perfect kan… so get a life..
    silap2 dorang tak ampunkan korang.. camne
    sorry saya ni tak perfect sngat but pasal bnda2 camni mmg ayah saya ajar dari awal lagi… sbb dosa mngumpat ni bukan kecik…
    maafkan saya ye
    kalau tak percayakan saya bolehla rujuk ustaz or ustazah kat malaysia ni..
    terima kasih :)

    0

    0
  77. Anonymous says:

    duaa p0n salah,uqasha xsepatutnya membalas smula kenyataan hafidz tu dgn sindiran d twitter
    ,kan uqasha sendiri kata smuanya hanya lak0nan ,jadi sepatutnya ambil lah tindakan berdiam diri, sbgai se0rang yg lebih dulu menceburi bidang lak0nan uqasha sepatutnya sdah tahu mcmana cara mengatasi masalah ni tanpa melibatkan laman s0sial.. nampak sangat tak matang bila isu ni d perbesarkn d lman s0sial. Hafidz pula sepatutnya tak perlu maklumkan kat wartawan yg tunang cemburu d sbabkn uqasha, sb hafidz n uqasha artis sudah tentu berita mcm ni cepat tersebar, kadangkala apa yg kita ckp masa d temubual tak sama dgan apa yg d tulis d akhbar atau bl0g2,, kemungkinan ada d tambah perasa campuran supaya cerita tu tambh menarik,jadi cukup hanya memaklumkn status diri yg sudah bertunang.. dan isu cemburu ni sepatutnya biarlah d selesaikn sendiri oleh hafidz dan tunang tanpa memaklumkn kpd pihak media.. kalau pun di ajukan s0alan yg sma berulang kali 0leh wartawan tak perlu sebut nama org lain ckup hanya mengatakan cemburu tu lumrah dlm phubungan tp tunang sya sngt memahami kerjaya sya sbgai pelak0n, hafidz sepatutnya memikirkn perasaan tunang nya sb bila isu ni sudah d perbesarkn sedikit sebanyk ia akn menganggu em0si tunang hafidz seolah dia tidak memahami kerjaya hafidz sbgai pelak0n..

    0

    0
  78. Cik Jah says:

    Hafidz roshdi punya tunang is one educated woman. Even pernah study overseas dulu so kalau nak dibandingkan dgn untasha ni apa la sangat. Tunang dia wayyy educated hahaha. Setakat bimbo tudung pendek ni hahahha sian. Uqasha, bukan ko ke dulu yang beria suruh hafidz ni putus tunang la sbb kau ajak dia kawin haha padan muka apa dh jadi sekarang. Kemain dulu kau salahkan tunang dia, kononnya hafidz tak feeling berlakon sbb salah tunang dia. kau tu hado kayu sendu je aku tengok haha bye uqsaha. sape la yg nak tgk ombak rindu psttt buang duit hokayyyy!! uqsaha sendu

    0

    0
  79. krik says:

    dia ni lelaki ke pompuan. asal muka ala-ala pond

    0

    0
  80. siti hajjar says:

    SI UQASHA NI MEMANG SUKE SANGAT CINTA LOKASI..DULU LAGI DAH TAU PERANGAI KEJI DIA..APE DIE KIRE BF ORG KE TUNANG ORG KE..SEMUA DIE MENGGELETIS..DULU DIE NI ADE SKANDEL DENGAN PELAKON YANG BARU CERAI TU..TERKEPIT KEPIT KAT LANGKAWI MASE ISTERI SI LAKI TU TENGAH NGANDUNG SARAT..HINE BTOL POMPUAN CAMNI..DAH KACO UMAH TANGGE ORANG GI SHUTING NGAN SI PEKIN CINTE PLAK NGAN SI PEKIN..DAN SETEUSNYE LA KAN..MEMANG KALO SHUTING NAK KENE SEMUE ORANG PUJA DIE AGAKNYE..HARAP MUKA CERAH,,HATI HITAM..

    0

    0
  81. Anonymous says:

    At least tunang si hafiz dh bertunang. Ko yg perasan lawa tu, dh bertunang ke uqasha oii???? Jgn tak laku dah..

    0

    0
  82. malik says:

    Uqasha mmg mental uolls…bhijab pun boleh buka sebab holiday mcm sial. Penuh dgn lakonan. Aku yg laki pun pikir sejuta kali nak buat bini sebab perasan cantik, mgedik dgn jantan tak sudah2, sgt murahhh. Aku kalau tunang jeless memang normal lah. Yg kau artis Uqasha relax sudahlah mcm mental tahap cipan.

    0

    0
  83. Uketiak says:

    Ayat yg plg xleh blah…dia kata tunang si hafidz childish…excuse me uqasha…kalo dia childish pon umo dia br 22 or 21 kot..yg ko dh 30an tu lbh teruk psngai..kjap pkai tudung..kjap nmpk ketiak…suweyyy la…n 1 more thing dia bljr master…ko nanhado
    #mirrorurselffirst

    0

    0
    • Kesian Uqasha says:

      Bila plak Uqasha 30an, dia baru 24 bukan? Aku pun lg tua dari dia and aku blom 30 lagi…

      0

      0
  84. Pondan says:

    losers muka jamban…dok komen hentam uqasha. korang body mcm tong drum..lagi mau bising.

    0

    0
  85. tengik masam says:

    ingat x dulu ada gossip polis pantau aktiviti retis buat escort…nama dia ni la yg kuar. lepas tu terus..berhijab. hmnnnn….

    0

    0
  86. tumpang lalu says:

    jikalau wanita lebih2 lagi yg berjijab, kuar rumah pakai makeup n wangian pstu lelaki tepikat..
    hukum syarak sperti.. BERZINA ye!!!

    0

    0
  87. Anonymous says:

    BOIKOT JE ARTIS UNGKASHA SENROSE ni. Jangan tengok lakonan dia..
    Siapa setuju boikot dia tekan butang like.

    1

    0
  88. Peminat amranfans says:

    Manusia yg perasan lawa dan poyo
    1) uqasha kentut busuk
    2) pondan yg menyokong uqasha
    3) dah la selalu komen dlm amranfans..mentang2 meran dh kaye, ko merenyam puki nak ngorat meran…patut meran toto narita kan je ko tu !! Haktuih! Ko xlayak ngn meran!

    1

    0
  89. Anonymous says:

    gambo dia bercium dgn nabil…nk termuntohhh tegok.

    1

    0
  90. Anonymous says:

    semua yg komen sokong2 uqasha ni org sama…. perasan ???

    1

    0
  91. Star Wars says:

    inilah aku akibatnya ambk pelakon yg tak berpendidikan… pemikiran tak bertamadun…

    0

    0
  92. Mcmgedikjek says:

    Np muka minah bohsia ni mcm pelik ea??
    Mcm kemek pun ad..
    Mcm brpetak pun ad…
    Gg pulak jongang ..
    Aku aje ke yg prasan????
    Knp bedak dia tebal seinci????
    Np dia ckp mcm gigi berat jek dlm mlut????
    Ad sape2 bole terangkan????
    Umur dia bpe ea????
    Np dia ngan umi aida nmpk sbaya???
    Np dia nmpk tua????
    Mane2 jantan pun klu dpt btina ni pree pun xnak..kahkahkah

    1

    0
  93. Mok De says:

    Sian…minah uqasha ni.perasaan x abis2.hafiz gud job.

    1

    0
  94. U says:

    Amboi…bukan main lagi menyumpah org..
    Diri dok mengata bagus sangat ke korng??
    Cubalah bawa2 mengucap je….yg dok mengutuk tu dpt kumpul pahala ke kumpul dosa??
    Astarfirullah..loser nya! korang je lah yg berlakon kalu hebat sgt.

    1

    0
  95. andy shibuya says:

    Starfish have no brains. (That is why Patrick Star is dumb)

    0

    0
  96. harap korang sattle ler cara baik.. penah blakon sama kot.. takkan benda kecik camni takleh sattle

    0

    0
  97. Aimanani says:

    Aku minat dengan uqasha , tapi bila mcm nie jadi , hilang suka aku kat dia. Biadap sungguh , sje cri pasal mcm suka publisiti. Bye uqasha :( cuma nak cakap pakai tudung ta payahlah tain baju , tak sopan coz seluar slalu ketat .

    0

    0
  98. Anonymous says:

    Sesuai sgt nama baru dia…Untasha!!!! Lol

    0

    0
  99. Apo2 jelah says:

    Bole nk celah x..Kalo bole nk tahu sapa dia ni kejap org panggil uqasha kejap untasha..ke dia ni yg kat pantai dgn iqram sorry Kalo silap??

    0

    0
  100. Uqasha puki busuk says:

    Bitchni tlena dari alam syok sendiri yg bajet dia minah paling laris dan hot, apabila si hafiz pilih mawar as his heroin bukan hhafiz pilih si bitch dalam hotfm interview, itu terus myalak di twitter. Nampak sgt ko ada hati ng hafiz ni. Dh kene rejek terus ckp bg free pn xnk. Ahaha, dasar call girl!!

    0

    0
  101. Uqasha puki busuk says:

    Bitch ini tlena dari alam syok sendiri yg bajet dia minah paling laris dan hot, apabila si hafiz pilih mawar as his heroin bukan hhafiz pilih si bitch dalam hotfm interview, itu terus myalak di twitter. Nampak sgt ko ada hati ng hafiz ni. Dh kene rejek terus ckp bg free pn xnk. Ahaha, dasar call girl!!!

    0

    0
  102. Apo2 jelah says:

    Tumpang lalu bole x…Kalo bole nk tahu sapa uqasha ni..rasanya kalo x silap dia ni yg orang kata dgn iqram dinzly kat pantai tu kan??sorry ye Kalo silap??

    0

    0
  103. Jiji says:

    Memang la muka dia nampak pelik nyah sebab dia ni banyak buat pembedahan plastik kat hat nyai! Dulu muka dia buruk sangat, sebijik mcm mak dia lepas tudia pg bedah muka dia, besarkan mata, mancung kn hidung, naikkan pipi, cucuk vitamin c, jd la mukacm fake mcm skrng ni,,ada paham??

    0

    0
  104. Jiji says:

    Memang la muka dia nampak pelik nyah sebab dia ni banyak buat pembedahan plastik kat hat nyai! Dulu muka dia buruk sangat, sebijik mcm mak dia lepas tudia pg bedah muka dia, besarkan mata, mancung kn hidung, naikkan pipi, cucuk vitamin c, jd la mukacm fake mcm skrng ni,,ada paham??!!

    0

    0
  105. Jiji says:

    Memang la muka dia nampak pelik nyah sebab dia ni banyak buat pembedahan plastik kat hat nyai! Dulu muka dia buruk sangat, sebijik mcm mak dia lepas tudia pg bedah muka dia, besarkan mata, mancung kn hidung, naikkan pipi, cucuk vitamin c, jd la mukacm fake mcm skrng ni,,ada paham??!

    0

    0
  106. Gg says:

    Pelacur st0p myalak bolehx? Ko putus tunang tengah jln ng pekin, jgn lah try nk hancurkn kebahagiaan org lain!!

    0

    0
  107. AS says:

    Uqasha puki busuk muka mcm tweety bird perasan hot stuff ttttpttttuiiii, ludah muka uqasha reramai yeh!!!!

    0

    0
  108. Hui says:

    Fuck u uqasha cepat berambus dari industri ni cepat2!!

    0

    0
  109. Kemek Suhaiza says:

    Biadap sungguh pelakon baru nih mcm laa femes sgt, hormat laa sikit pelakon lebih senior dari ko dikkk, yg tunag pulak kalo tak paham kerja pelakon jangangatal nak kawin ngan artis!

    0

    0
  110. melati says:

    Uqasha Cantik?? kalau amati btol2 muka dia dr tepi mcm bini Popeye……kalau mcm Normala Shamsudin baru lew Cantik..,…tu jew Komen…hihi..

    0

    0
  111. melati says:

    yg Paling saya tak tahan Gelak gan Uqasha ni tetiba plak , konon nk bertunang kat luar Negeri…tapi Neger Maner tak bagitau…….Negeri Sembilan kot…!!!..Uqasha hg ingat yg komen dlm BN ni semua nya bonggok cam hg.!!!! konon Ahli perniagaan….Raja Ema pun Ahli perniagaan, kar Obersi gak…Amelina pun sampai 3 org Ahli perniagaan dari luar Negeri gak….aduiiii kenapa gan Retis kat Malaysia ni semua Ahli Perniagaan Luar Negara yg nk kat Mereka..!!!..dlm Firasat saya , memang saya kenal sgt siapa Ahli perniagaan yg kat luar Negara tu…ahli Perniagaan tu ialah ( MAT JENIN ),,,hahahahahahahahahahaaahaaa….

    0

    0
  112. Jay says:

    Nara pls delete je lah entry ni!! Kalau biar lg seronok syaiton2 dari club mahayam ni dok membahan. Mesti ada something yg kita xtau berlaku between uqasha n tunang dia. P/s-Korg jgn ikut mcm mahayam2 kt sini yg keje nk mengutuk sbb muka dorg tersangatlah buruk tp slalu doa nk cantik mcm uqasha senrose.

    0

    0
  113. hak tuihhhh!!! says:

    haha…teringat bile die berlakon jadi undangan sitcom sepahtu reunion…ade adegan die kena kawin paksa…siap ckp jgn la gelak..ni bukan lawak…hahaha bajet serius konon…dah sitcom lawak kena la buat skrip melawak…ko nak serius pegi la berlakon drama sendu ko tuh!!!

    0

    0
  114. Anonymous says:

    Anda berdua….. sila g jahanam..

    0

    0
  115. me says:

    kalo dorg dah kawin kompom c tunang nya ni tak benarkan hafidz blakon lagi sbb dia cemburu. dah la ramai artis lawa2 skrg ni..

    0

    0
  116. Anonymous says:

    Uqasha-Hafisz . Dua-dua pun childish

    0

    0
  117. ami says:

    Uqasha x nak la hafidz ni sbb dia kan ESCORT…layak melayan jantan2 kaya jer x layak dibuat tunang/bini…

    0

    0
  118. Abcdefgh says:

    Hahaha klakar la uqasha bie..ko septt nye ada pengalaman dlm lakonan ptt nye ko diam je la…diana daniel tu yg dh jd pelakon pn jeles suami dia dgn org ln..nie kn org yg x de kena mengena dgn lakonan..relax sudah

    0

    0
  119. goodgirl says:

    Biasala tu tempoh brtunang kn byk dugaan..setan selalu dtg ganggu..cntohnya mcmni la haaa..’setan untasha’ dtg gnggu hbungan korg..hihihi #Jgnkecamsayapulak

    0

    0
  120. goodgirl says:

    Biasala tuu.tempoh bertunang kn byk dugaan..pasti ada setan untasha dtg ganggu..sabar bebnyak ye cik tunang ;)

    0

    0
  121. Morning Glory says:

    dua2 pun hampeh… . dr “CEMBURU” nak melompat. benda biasa la . kalo bkn uqasha gan pompuan lain pun cemburu juga. diam2 jer lah. c Uqasha ni pon nak plak serang balas. ko dah KENAPA? ada penyakit hati ke.. tunang dia nak cemburu, lantak dia la. ko nak plak sindir2 apahal. bkn ko mampos pon kalo dia nak cemburu…otak tu tingkat kan sikit pintar tu. jgn harap makeup tebal jer..

    0

    0
  122. Anonymous says:

    bla buka BN pagi ni…fuhhhhh…rmi sungguh y x suka kat ungkasha ni…termasuk aku….cam ne la tunang hafidz ni x cemburu…sblm ni kekasih irma dlu d rembat…siap cium mulut lgi…dh pakai tudung tpi pakai topi g disko…x cukp tu g thailand cabut tudung..x ke hipokrit tu namanya..ni y kita thu…y kita x thu..y lain2 tu…sape kata dia ni cantik…OMG..cuba buka mata luas2..make up dia dh sebakul..bulu mata lgi..cuba tanggal semua…x adnya cantik menawan…satu lgi..dia ni masih budak tpi muka tua siotttttt..pipi nmpk kempot ( cengkung )….

    0

    0
  123. Anonymous says:

    kalau d fikirkn smula bkn slah sebelah pihak je,hafidz pon ada salahnya, hafidz yg mulakan bg kenyataan kt media yg tunang dia cemburu dgn uqasha, then kat ig kata tunang dia okeyy je? knpa bagitahu kat wartawan tunang cemburu dgn uqasha kalau dia sebenarnya okeyy je, tunang tu kan luahkan perasaan cemburu dia kat ko hafidz,jadi knpaa nak kena bagitahu semula kat wartawan masa d temubual,fikirka lah cara terbaikk nak mengatasi masalah tu. Walaupun di tnya wartawan masa temubual sepatutnya hafidz kena berfikir bnyk kali sblm bagi kenyataan kt media,dah nama pon wartawan kn cerita mcm ni mmg lah akn cepat panas d tambah pulak kalau cara penulisan seolah2 utk melaga2kan org. Boleh je cakap tunang cemburu tp xyah sebut nama org lain utk mengelakkan org ambil kesempatan terhadap luahan kita . Uqasha pOn sepatutnya sebagai pelakon yg lebih dulu dlm bidang lakonan tunjukkan lah sikap yg baik n matang dlm diri tu, xperlu utk membalas sindiran sebaiknya ambil pendekatan berdiam diri, dua2 pon salah n xmatang. Hal kecik mcm ni pon nk kecoh, benda bleh bawa bincang. Tunang dia yg xde kena mengena dlm lakonan pon dah di heret sama dlm isu ni seolah2 dia xmemahami hafidz. sekian, sekadar pendapat.

    0

    0
  124. UQanshaa says:

    Handsome bha Hafidz ni.
    Melting I tengok…Mwahhh

    0

    0
  125. Anonymous says:

    “uqasha tidak kisah melakonkan babak dirogol dlm teater ombak rndu” abah kau.. da la bertudung kne la jge adab siket . dy ni mmg ajet2 baik pkai tdung nk mnx simpati org la. dasar pmpuan hipokrit. lelaki malaysia da xnk kat dy tu pasal dpt laki oversea. murah angat. nyampah mak nok tgk kau.. mohon jgn tgk teater tu atau ape2 cte yg ade si uqasha ni aka kayu aka squidward muke penyek

    0

    0
  126. Karma says:

    Pernah tengok Uqasha dalam ketuk-ketuk Ramadhan. Masa tu dia nak masak ikan 3 rasa. Masa nak goreng ikan, satu soalan yang paling bodoh yang dia tanya kat kak shiela- ” kena pakai minyak ker?”. Hampusla laki dapat dia ni. Harap muka aje, kerja rumah penah buat tak kak? Dari situ terus saya cop dia sebagai gadis yang tak berakal. Nak tunjuk bodoh pun, janganlah nampak sagat. BIMBO!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      nak tahu juga apa yang sheila jawab sebab sheila pun cakap lepas juga..haha..rugi tak tengok

      0

      0
      • Karma says:

        memula, kak shiela besarkan mata (mungkin terkejut). pastu, pandai jugak kak shiela cover dia,taknak kasi nampak sangat guess rancangan dia mcm tu kot..

        0

        0
  127. confuse says:

    hafidz salah sebab bagi statement psl tunang kat reporter tapi uqasha takpayah butthurt pun sebab hafidz takde pun salahkan uqasha.dia hanya bg statement yang tunang dia cemburu.tapi xde mana2 point pun cam nampak uqasha jahat.tapi cara perempuan tu butthurt mcm dia kena kecam pula.hafidz patut by this point diam je takpayah post apa2 dekat social media.uqasha cakap dia hanya post skali psl benda ni in a nice way.cakap sindir2 camtu nice way ke?haha

    0

    0
    • Anonymous says:

      of coz la back up diri..kan iklan kat radio nasihat orang jangan komen negatif kat sosial media alih2 diri sendiri tweet benda negatif..no hate just love kononnya

      0

      0
  128. mira says:

    apsal aku rasa diorg saja nk bt kecoh. nk bg naik rating drama diorg yg sendu nk mampos.

    0

    0
  129. Anonymous says:

    hafiz bodo

    0

    0
  130. Anonymous says:

    ntah pape. uqasha bukak jela tudung ko

    0

    0
  131. Anonymous says:

    Uqasha bajet bagus..masak pun xreti..tgk la ketuk2 Ramadan thn lps..goreng ikan boh sambal ja..

    0

    0
  132. haters says:

    Layaklah kena macam tu. Uqasha ni memang kaki jantan. Bukan dengan Hafidz je di meleser. Dengan Redza Rosli pun dia siap hantar video panggil2 sayang siap tak pakai tudung lagi. Pakai singlet je pun. Redza terpinga2 kot tengok benda tu. Bodoh punya GRO ni.

    0

    0
  133. LuFfY 1 piece says:

    Banyak pahala uqasha diz week.mohon sape2 dlm ni yg mgutuk buat solat taubat sbb sia2 je smyg n buat baik.semua bg die pahala free…huhuhu.plus bsedia merangkak cr die kat masyar nk mntk maap??

    0

    0
  134. LuFfY oNe PieCe says:

    Banyak pahala uqasha diz week..solat taubat sblm sia2 amalan korang buat.pnt je semayang wei.pahala free bg die.plus jgn kat masyar tcari2 die nk mntk maap.sebesar zarah pon dihisab.bc bole komen2 bnda xtentu lg jgn berani..huhuhu??

    0

    0
  135. FAZURA JELITA says:

    kenapa aku teringatkan Fattah Amin bila tengok Hafidz nie..ermmmmmmm…Yummy….

    0

    0
  136. Diri ini HOT says:

    Handsomenyerrrr Fattah Amin…

    Ohhhhh My Man…..

    0

    0
  137. slh buka website says:

    Harini hari jumaat..entah kenapa ak boleh terbaca komen korg yg win..nk g smyg ni wei…hahaha

    0

    0
  138. org lain bergaduh korang lebih2 dose die antara die org berdua korg maki hamun da knpe sanjung sgt pelakon .. si pelakon2 ni knl ke ko sape muke buruk la pela awak2 yunk mgomen cntik hensem elok ke syurga ke tempat kamu2 sekelian..awak yunk mngomen dpat dosa die org dok kumpul.pahala.. kita klu bergaduh ade ka pelakon2 ni dok cover kita dok tweet pasal kita xde pon.. kadang org org mgomen ni yunk bdh bebal.nk ckp org pelaco la apa la hidup kamu suma elok ka…perempuan sgt ka..die org punya hal la..korag ni yunk budak2 sanjung sgt palekon die kaya korang kayap…dok diam.baca komen sikit2 sudah..die belakon kayu pakai jugak LV ko coach prada original org baya kereta sdri rumah sdri..klu dok handal sgt belakon g la belakon nk tgok.kayu ka rotan saga… melayu mmg cmni… spender koyak xnmpak celah klangkang org dok sebok.. igt ko ckp org pelaco bagai apa bagi die kumpul pahala hang dosa g carik kat padang masyar nanti.dapt xjumpa mintak maaf

    0

    0
  139. w says:

    pdey muko pok mg

    0

    0
  140. Kyra says:

    Entah2 Si Uqasha ni suke giler dengan Hafidz Roshdi..Nmpak sngat dlm drama TPI Uqasha ja yg over

    0

    0
  141. Uqashaok sendep says:

    Uuuqashaaok sendiri oiii kesian hangg no . CHILDISH giler!!! Bodoh! Org yg mature ni ignore bende celah gigi macam tu ko yang actual meroyan bagai ! At least wife dia DARA & SUCI . Ko hadoo ??

    0

    0
  142. Anonymous says:

    Kite ade 88 constellationss

    0

    0
  143. haha,,,, seru juga ini bang,,, ane nonton ajalah daripada sibuk gosip tar nambah dosa,,, doain aja buat mereka supaya di berikan kemudahan dan kelapangan..

    0

    0
  144. Taeyeon says:

    alah kakak tu nmpk baik jer… ..

    0

    0