Written by AbangNara | April 8th, 2011

sharifah amani

Berita gempar. Awek kesayangan ramai yang selama ini bercouple dengan orang putih, Sharifah Amani khabarnya telah putus cinta dengan pelakon Mat Saleh. Ala, yang berlakon dalam filem Hikayat Merong Mahawangsa tue. Tapi jangan harap korang dapat mengorat sebab khabarnya Sharifah Amani kini bercinta dengan Azma Aizal Yusoof pulak.

Siapa Azma Aizal Yusoof? Korang tak kenal? Kalau korang tak kenal lagi la Abang Nara tak kenal. Tapi dalam status Facebook si Azma Aizal nie telah pun diupdate in relation with Sharifah Amani. Dan ada sekali tue dia update status sebegini selepas mengupload gambar di atas:-

Ya Allah kekalkan lah hubungan kami. Thanks sayang sebab selalu sejukkan aku di saat aku kepanasan. I LOVE U!

sharifah amani

Kalau betul dah bercinta, tahniah Abang Nara ucapkan kepada Sharifah Amani dan Azma Aizal Yusoof. Semoga berbahagia. Hati-hati bercinta, jangan sampai lara. Aceh. Macam pantun pulak. Sumber berita daripada forum terhebat di dunia, Forum Cari.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

101 responses to (GOSIP)Sharifah Amani Bercinta Dengan Azma Aizal Yusoof?

  1. Sharipah Astaga says:

    Ambik gambar kat mana ni?

  2. akulah says:

    azma aizal ni isma yusoof tu kan… yg byk gak berlakon ngn amani tuh

  3. Shasha says:

    rasanya dia ni penah berlakon dgn amani dlm Emel Emelda. rasanyaaaaaaa lahh.

  4. jojo_skema2278 says:

    POYO LA MAMAT NI!!!!

  5. zareen says:

    tahniah..

  6. opah.roxx says:

    mamat salleh tu mana?? :p

  7. bbcumel says:

    ntah2 adik isma yusof

  8. Izza says:

    Ni bukan si BUTANG yg berlakon sama dlm cite sindarella tu ekk?? Bukan ehh??

  9. apam balik says:

    xpadan langsung.amani tu comel kot

  10. hahahuhu says:

    lantak kome lah!!!!!!

  11. NurIman says:

    owhhh ptt la avatar kat twitter dia gambar amani…
    so sweet =)

  12. effie says:

    buka azma aizal ni dulu yg jadi watak butang dlm drama Sindarela dulu?

  13. Dewi says:

    Macam baru bangun tidur je diorang ni..kusut masai…

  14. moon says:

    ni isma yusoof la..dia tukar nama lain lps kes dadah dulu..

  15. jabun says:

    BUROKSs

    aq lg ensem

  16. BukanPeminatPocoPoco says:

    ape hal la si nara ni. buat blog hiburan. x kan x kenal si azma ni? dia ni penah berlakon dgn amani dlm 1 drama sekali dgn norkhiriah. watak dia sebagai Butang dlm drama Sindarela. banyak hugak drama mamat azma ni berlakon. update la diri tu betul2, nara. mcm mana ko jadi blogger ni? huh!

    • BumbleBee says:

      dier pun dh jadi pengarah skang… kalo saper perasan kat astro Ria telemovie sempena Maulidur Rasul – Kashaf Imani…dier yg mengarah. Not bad cter tu…menginsafkan.

      p/s: Nara ni bab org yg xde product(mcm kilafairy) tu cepat jer kenal….

    • abang jaijai says:

      sayangku yang tak minat poco2,

      kau jangan xpect chef masakan tau semua resepi celah semua benua. kau jangan xpect blogger kena tahu semua benda, kau jangan xpect blogger blog hiburan tau sume benda hiburan.

      kau jangan xpect smua yang kau tau suma orang tau.
      chill der!

  17. landax says:

    cari lah yang hensem sikit dari aku~ni x~hadoii

  18. Allyen says:

    xsesuai sesangat…

  19. sape penah tgk cite kashaf amani.. ni lah pengarahnye..
    pastu dia ade berlakon dlm cite Antara Garisan (menang pelakon pembantu dlm anugerah skrin), Abang, Mak Panggil Balik (jadi org indonesia.. memang lawak), Kerana Cintamu Saerah (yg jadi jahat tuh) dll..

    dia belakon best perr.. hehe

  20. Diana says:

    Abang Nara, ini Isma Yusoof – pencipta lagu Akan Ku Jumpa (OST Syurgamu Ramadan) lakonan Elli Suriati + Eira Syazira tu. Dia juga berlakon – drama di Antara Garisan di Astro (dia jadi Syaitan penghasut Ustaz tu).

    berlakon pandai…

    lagu juga sedap..

    • hothotheat says:

      Nara plakon laki mane kenal..y pempuan aje die knl..ngeeehhh…

    • Leo says:

      name dia dah tukar le jadi azma aizal yusoof.. name dlm ic xtau le pak

      • cik nin says:

        muhammad ismaizal yusoof xsalah..kalau salah tlg tunjukkan..hehe…

        pape pun siapa pun dia..ensem ke tidak..aku tetap suka talent yg dia ade….

  21. yume says:

    muka hensem @ tak tu jamin bahagia ker? ini masalah orang kita bila lelaki tu tak handsome dapat awek comey lotey dok mengata… apa lah punya stigma!

  22. NeeWa YooNa says:

    Hmm…..promote film kot? Tapi kalau betul, doakan yg terbaik… =)

  23. mulut laser! says:

    erk..x sesuai lah..nape SA nak kt azma nieh eh?dlu kuar kt melodi dia cam ada mslh jer..huhu

  24. bako je... says:

    ade aku kisah dorang becinta ??? bulsitt…

  25. arfa says:

    isma kalau tulis skrip mmg lain dr yg lain.berlakon pun best.kreatif orgnya.tp bkn ke dulu ada keluar melodi dia ada bipolar disorder?

  26. HUMMER69 says:

    Aku nak sgt tgk cerita Antara Garisan.. Yg berlakon semuanyer hebat2. Someone care to share……? Ku cari pat YouTube takde….
    Sob sob sob.. :'(

  27. minah says:

    kenal sangat.. ad blakon ni dulu.. bnyk kli dorg blakon skali..kan.kan..

  28. HUMMER69 says:

    Yek eleh Nara… Jgnlah nak eksyen tak kenal siaper si Azma… Dia pelakon yg hebat yg bleh membawak berbagai watak seorang anak seni yg tak kemaruk giler glamour! Kalo Nara yg berlakon silap2 kejong kaku sampai sawan! Kepandaian dan bakat Nara cuma hanya tahu bergossip pasal luar dlm kain artis je…, :(

  29. OWH says:

    isma yusoff ni . dulu dye penah isap dadah kan ? pastu da benti . penah kua melodi sal dye nih ,, hemm , x kan la abg nara x kenal kot laki ni . tengok skali dah cam ^^, cite sindarela dye blakon ngan amani . rasenye btol dah dye cpl ngan amani sbb bace kmen2 kat fb dye , org puji dye ngan amani, dye just say alhamdulillah :)

  30. AKU says:

    azma ni mmg berlakon best

  31. cik kiah says:

    suke ati ekau ler amani~jnj u hepy wif bf u okeiiii~

  32. Cida says:

    diorang kan memang kawan yg rapat dr dulu lagi. Tapi kalau dh bercinta pulak. bagus la. Tak salah pun.

  33. raja lawak says:

    propa sungguh..kaber mengaber la tuh…lululu….uu la la

  34. ted mosby says:

    isma yusof ni yg ade kes dadah ni….yg kene terjah ngan michele ni….pe la kabor melodi ni??

  35. bygonz says:

    dlm bilik ke neh? ceh….agak2 le nak tgkap gambo…..mengundang fitnah…..tp lantak le kan….mak bpk dia pn x marah….apsal org lain nak amik alih tugas mak bpk dier……! anyway…..chegu fatimah….anak u suka peluk org….u x marah ke @ u dah besa tgk…u x kesah? mmg pandai didik anak berkasih syg sesama insan……manja ngan saper jer…..

  36. rocky says:

    keduanya mata rentung..baru lepas kena ganja gamaknya

  37. lieza says:

    ala ni tuk cita dan cinta laa..citer terbaru diorg bagi promote sikit la tu

  38. student bandung says:

    pfffffftttttttttt

  39. aku hantooo says:

    mamat ni couple ngan amani??? x mungkin la…aku junior dia masa kat mrsm dulu….setahu aku geng2 dia dulu smer jenis2 sotong lentik sana sini temasuk arr dia ni…x kan la si amani leh sangkut ngan sotong cam ni. tp klu dia dah berubah skrng ni kira ok la..gud 4 him. x silap aku nama sbnr dia ni ismaizal yusoof

  40. antiBitchyyyy says:

    both sgt talented…………….

  41. blur+tingtong says:

    i like~~

  42. Bull says:

    Macamana lak si Nara ni tak kenal, kan ke tiap2 hari update blog..

    Aku rasa aku kenal mamat ni cz dia memang pernah berlakon drama dengan Amani dalam satu drama beberapa tahun lepas..

    Aku ingat mamat ni lembut, rupanya hanya dalam drama je..

  43. hahahaha…

    xleh blah…wah2…

    kashaf imani best?gilo ko po…mengarut2 punya citer jln citer berterabur…ni ker pengarahnyer patut lorh…

    eloklh korg berdua hahaha dua2 den xsuka…maner yg mat saleh tu amani oi…ingtkn higher taste rupanya…wuahahahahaha…

  44. eikiain says:

    mamat ni dulu masuk melodi terlibat ngan dadah n ngaku ambik kan?mamat ni gak yang berlakon dlm cite sutun 2 yang jd budak kelantan yg mcm alim tp suara mcm pompuan kn?n mamat ni la gak yg berlakon cite apa 2 ngan dira 2?macaroni ke apa?aku pun xlayan lgpun dia ni xde rupa la tp bakat on la…….

  45. kita bakorrrrr says:

    mak dia tak marah kan
    tak paham aku
    sanggup ke tgk anak masuk neraka

  46. lorlorlor says:

    hahahahhahahaa
    eyuwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
    geliwnye~
    susahla jd manusie budget hot ni en =))

  47. Amier says:

    Mula-mula tu memanglah berbaring-baringan kemudian boleh menjadi dakap-dakapan akhir sekali boleh menjadi bersedap-sedapan.

  48. sodap nyooo says:

    muko baru bangun tido..mano imej org melayu..podacit..

  49. raihamindakon says:

    diorg nie slalu berlakon bersama2 dlm drama2 tempatan sprti sindarella..sah2 la da knal rapat dari dulu lagi..pe2,congrates both of u..

  50. Jaki says:

    eh, die dh clash ke dgn boifren mat saleh die tu?

  51. REDBLOODSNOW says:

    Sharifah Amani khabarnya telah putus cinta dengan pelakon Mat Saleh. Ala, yang berlakon dalam filem Hikayat Merong Mahawangsa tue <<— yg mane ek ex-bf dia? konpius lah plak. yg hero ke or putera rom tu ek?

    kalau yg hero tu…dia kan dh kawen. tp kalau yg putera rom tu…single lg agaknya…hehe

  52. fafadimdim says:

    naturl beauty..muke SA tanpa make up;)like.

  53. adie dali says:

    common lah ppl..this is a total crab .. jntn tu cik pok (bapok)lah..sister2 je dgn pompuan tu jer