Written by serenity | January 27th, 2012


Beberapa hari ini tersebar gosip yang mengatakan pelakon Shahrizal dan kekasihnya, Miera Liyana telah bergaduh kerana Shahrizal dikatakan curang dengan wanita lain. Sejauh mana kesahihan gosip ini tidak dapat dipastikan, tetapi mungkin juga ada kebenarannya bila pelakon utama filem Azura 2012 ini tweet kata-kata memujuk kepada Miera Liyana di Twitter.

Tetapi nampaknya Miera Liyana tidak membalas tweet beliau. Ini pula tweets dan retweets Miera Liyana sejak beberapa jam lepas:

Tak mengapa, bro. Teruskan, usaha maju jaya!

96 responses to (GOSIP)Shahrizal Pujuk Kekasih Di Twitter?

  1. aku laa stalker says:

    1st! haha..

    0

    0
  2. potpet says:

    ada aku kesa, jnji aku 1st!

    0

    0
  3. kiah says:

    ala cute nye die panggil awek die kura-kura..

    0

    0
  4. adeakukesah! says:

    mcm hape seyh korg, org komen psl artis. Korg dua rebut nak jd 1st. mnusia gini pun ade hahaha

    0

    0
    • izzah bkn nama sebenar says:

      ntah nye..yg korg ramai2 dok gaduh sbb nk jd 1st ni pehal?g la gaduh kt blog sndiri!

      0

      0
  5. ctavie says:

    boooo..

    0

    0
  6. kome says:

    1st jugak yang korang kisahkan..pegi buat blog sendri la wei..pastu komen sorang2..nyemak je

    0

    0
  7. umat biasa says:

    alahai..kanak2 la sangat kan…..
    geli tekak mbaca

    0

    0
  8. eliya nafisha says:

    over lak 2 ekor kura2 nie

    0

    0
  9. hate tortoise says:

    Gf dia setaraf ma kura2 rupanya…. patut arr slow….

    0

    0
  10. eikin says:

    kesian shahjazli ni. huhu

    0

    0
  11. sara says:

    boleh tak block tweet..menci la dok update status..gaduh ke hepi ke rindu ke..semua benda nak tulis..fb pun sama. cam budak2 jek. lagi2 yg jenis suka update feeling..1hari tu sampai 40 kali status berubah..menciiii..si miera ketiak kelabu asap tu cool jek..si mamat poyo ni lebih2

    0

    0
  12. ulalala.. says:

    untung laa pakwe pujuk kat tweeter!!

    0

    0
  13. awex gaban says:

    loser gila mamat neh…kesian aku tgk…kalo dh jantan kan…(kalo laki dia mcm lain)

    0

    0
  14. Sedeynyerrr Haku Nengok says:

    Sila usaha lagi…kalau kura2 abang shahrizal dah x nak, i boleh tawarkan penyu untuk you…nak tak…

    0

    0
  15. aishiteru says:

    sweetnye… sambil (mata keatas tangan ke bahu)….

    0

    0
  16. cik suriz says:

    bagus jugak kalau tak jadi diorang ni (amboi jahatnye) sebab shahrizal boleh dapat perempuan yang lagi baik. bukan nak kata miera ni tak baik. tidak ye kawan2.. tapi tak seronok lah dapat org yang publisiti buah dada lagi kencang dari karier… adeh. beribu sesalan. ahakx. okbye

    0

    0
  17. cikja says:

    Shahrizal? shahs jazle lah… hahha

    0

    0
    • mata biru says:

      cikja, awakbr keluar dr gua ek.. Gua Musang ke? or Gua Tempurung? or Gua segala Gua? shah jazle pun salah..shahrizal pun salah..dia ada nama baru lagi iaitu shah aduka.. hehehe

      0

      0
    • mangkuk tingkat says:

      dier mmg dh announce nama komersial die skang shahrizal laa… mana ko pegi daa selama ni? duduk dlm dusun tunggu durian gugur tanpa bwk gadjet ker?

      0

      0
  18. mail lambung says:

    sorang kura-kura,sorang lagi kuda laut..mmg padan la dua2

    0

    0
  19. kk says:

    2 2 loser & poser.

    0

    0
  20. remm07 says:

    alaaa.. kura2 oi, takyah la buat jual mahal sgt, perasan best lah tu.., konon!! hope diorg tak putus laa… aku tgk shahzjazlebazlenazle ni sgtt lah sesuai gm pompuan tingtong cam dia ni.. couple paling jijix2 indaworld ok! hewhewhew..

    0

    0
  21. saya........ says:

    lame gak aku pikir sape c shahrizal ni…ha amek ko..c jazle ke ape ntah ejaan nama die…beria2 aku bukak, wah..artis baru ke…sekali c mamat yang ckp omputih memanjang ni…

    selamat bercinta ye shahrizal.!!!

    0

    0
  22. totis says:

    dua2 sengal! menyesakkan industri seni je. da la belakon ke laut! harapkan gossip je lebeh. adeycit!

    0

    0
  23. abarai says:

    once actr alwayz actr..

    0

    0
  24. Ada lg Islam di hati kita? says:

    lelki y baik hnya tuk permpuan y baik..jdlah lelaki/prempuan y baik krana Allah..dan yakinlah..apa jua jodoh y kita dapat nt..adalah terbaik tuk kita…:)

    0

    0
  25. ada lagikah Islam di hati kita? says:

    lelaki y baik hnya tuk prempuan y baik..jadilah lelaki/prmpuan y baik krana Allah..dan yakinlah..siapa pun jodoh kita nt,,itulah y trbaik tuk kita..say no to couple!…:)

    0

    0
  26. lucifer says:

    ceeehhh…. merajokkkk konon….. sedikit wang pun ko tak bagi dekat aku, malah wang anak aku pula hendak ko kikis… jantan jenis apa kau ini….. nyah ko dari sini…!!!

    0

    0
  27. ada lagikah Islam di hati kita? says:

    lelaki y baik hnya tuk prempuan y baik..jadilah lelaki/prmpuan y baik krana Allah..dan yakinlah..siapa pun jodoh kita nt,,itulah y trbaik tuk kita..say no to couple!.ianya HARAM….:)

    0

    0
  28. ketua kelas says:

    perlu ke pujuk kt twitter? kalau btol2 gentlemn jumpa la fce to fce. nampak sgt la si shahzjazlerinocosta ni mmg kaki pembohong sbb tu dia tkott. tp sesuai la dengan kura2 dia tu.. cam tak betul je pompuan ni.. mur*h sgt la aku tengok.. opsss

    0

    0
  29. Datin maimon says:

    Sape nama dia ni, shahjezel ker shahrizal

    0

    0
  30. jejarimenari says:

    mmg sweet pujuk dlm twitter tp yg perempuan tu jgn laa bajet HOT plak! nmpk sgt kn? yg kau org nk jaja kisah cinta kau org, alahaiiii retisss!

    0

    0
  31. adik abg wan says:

    kesian ko nih ketua kelas…ko mesti x follow dr awal blog BN nih kn? si kura-kura tuh gah menyorok skang…cane nk face to face :P

    0

    0
    • ketua kelas says:

      kata cintaaa lah sgt, dah pompuan tu menyorok pegi lah cari ngong! dok tweet cmni cam budak budak lerr.. artis2 lain chillax je, xde nk pompang kt twitter. last2 sndri yg malu.. attention seeker je yg buat bnda bangang camni

      0

      0
  32. […] Beberapa hari ini tersebar gosip yang mengatakan pelakon Shahrizal dan kekasihnya, Miera Liyana telah bergaduh kerana Shahrizal dikatakan curang dengan wanita lain. Sejauh mana kesahihan gosip ini tidak dapat dipastikan, tetapi mungkin juga ada kebenarannya bila pelakon utama filem Azura … Continue reading → […]

    0

    0
  33. Datin MaiTimum says:

    Aku pun perasan gak dgn c REDBLOODSNOW ne. Dia mesti nk komen dia kt atas sekali. Nak reply komen atas tp xde kaitan pun. Hoho. Inilah dkatakn ATTENTION SEEKER..muka perasan perasaan comel. Mesti peminat setia k-pop kulup ni.haha

    0

    0
    • Suri says:

      Kahkahkah..taw xpe. Tiap post mesti die ade. Bajet nak komen jugak tapi xde point..semak. Trooooolololol.

      0

      0
      • mk says:

        adakah redbloodsnow ni minah jambu?sama jer cara komen dorang..hahahahhaa

        0

        0
      • pizza says:

        mk… tak kot. Minah jambu kan trauma ngn isu tudung. Awek Red ni pakai tudung…

        0

        0
      • mk says:

        pizza, bukan apa..setiap kali aku baca komen redbloodsnow ni mesti akan teringat minah jambu..cam ada connection je mereka berdua ni..hoho…kebetulan kott~

        0

        0
  34. Anne says:

    Abg nara:Gosip mc ni xpayah publish kat sini pun xpe kot!!

    0

    0
  35. lilydamia says:

    terima saja dengan ati terbuka …serabot gak tengok blog nara baru ni …..pening

    0

    0
  36. what the? says:

    hak hak hak kesian kau REDBLOODSNOW, memang aku setuju kau perasaan comel, taklah comel mana pon! malu ah, komen letak gambar blog, jadi cam kitorang dah rr, biarlah rasia .. kehkehkeh ..

    btw, shahrizal, kau ni memang tak matangla! lagi sekali aku nak tanya, spenda kau tak nak tunjuk? choy!

    0

    0
  37. haha says:

    hahah mmg ko curang pun… aku pun penah nampak ko kat genting pgg tgn gan gurl lain….ingatkan slh tok tp mmg tol pun`

    0

    0
  38. lion says:

    Alolololo merajuk I punya kura kura ni.meh dtg dkt abg…abg nak kasi LEPUK sikit kapla kura kura niii..meh la.
    P/s : Yg gmba peace tu konon konon japanese. Bluekk

    0

    0
  39. zaia says:

    isk..ape kena si SJ nie..sume pmpuan pun dia nak curang..lebih tua lebih muda sebaya..mungkin suda tiba masanye dia kapel ngan nenek2 lak,masa tu baru tk curang kot.
    nie jenis tk hargai dgn ape dia ada la nie..baik korang sume pmpuan blah la dr hidup dia nie,hik3.jgn layan ckt hatta senyum sekali pun hahaha..

    0

    0
  40. tah haper haper says:

    xkisahla gosip2 & org yg dengki2 ni semua yg penting lakonan abg shah mmg mantop & sy xpernah ketinggalan menontonnyer..beshhhh

    0

    0
  41. saya lagi says:

    Adoi…muak sungguh dgn aksi2 tak brape player si Jabel nih. Aku dah tgk citer Asmara dia tu..takde nyer best pon. Vanila Coklat lagi best. Nak kate ensem. Ensem ke? Pelakon Nazril Idrus…si Gigi Besi dlm Pisau Cukur tu baru betul2 masuk kategory Hensem. Ko?? uwekss. Shah Jabel ko ni sungguh la poyo. Geli n nyampah aku nengok. Ni pilem ko Azura tu kompom aku tak tengok uweks. Geli2 seh.

    0

    0
    • confius says:

      nak betulkan jer…si gigi besi dalam Pisau Cukur tu Redza Minhat ler… Nazril Idrus tu laki si sazzy falak…muka diorg ade sket iras2 tu buat ko ni confius kot…

      0

      0
  42. tata toto says:

    nyampah laaa bab2 pujok pujok or tunjok feeling i love u, u love me ni digebang kat tweetr, fb bagaii..macam takde hp nak mesej, macam takde inbox nak luah, or paling tak pon emel keeee…nak jugak org2 lain tauuu..ayoooooo *tepok dahi*

    0

    0
    • berak cahir says:

      henset diorang cuma leh tweet jer aku rase.. takleh nak buat panggilan atau antor mesej. puuiihh..!

      0

      0
  43. kasut putih says:

    Shahrizal, so lame!

    0

    0
  44. cikonah says:

    Alahai aritu sbuk nk kawen? Mcm ni xyah le kawen adik2 oi.. Cari ilmu/duit byk2 terjamin masa depan. Blom ape2 dh curang ler bagai.. Baik pkir 1000x nk kawen dgn org cun @ hensem ni (yer ker cun?)..

    0

    0
  45. oleydoley says:

    lakonan semata-mata. duhh~

    0

    0
  46. biarkan berlalu says:

    eh,lapar la..hahaha

    0

    0
  47. datin maimon says:

    ada aku kesah

    0

    0
  48. moshi moshi says:

    Aku dah agak dah…dari mula2 dorng bercinta,aku dah agak mestinye bergadoh!dua2 tk betul!

    0

    0
  49. aishiteru says:

    cinta monyet je ni ~

    0

    0
  50. dalila says:

    ragam lelaki kaya..playboy..yg prempuan pn sbuk r nk menempel dkt lelaki kaya..

    0

    0
  51. triple_j says:

    somewhere, maria farida tengah terguling2 ketawa baca entry blog ni, manakala neelofa menarik lafas lega

    0

    0
  52. meeradriana says:

    doh mak oi..
    inggar ku nangga eh..

    0

    0
  53. penyu a.k.a turtle says:

    ‘romantiknye’ shah jaszle a.k.a shahrizal duk pujuk kura-kura dia a.k.a tortoise…macam dah habis perkataan da ea ko nak bg kat awek ko tue..haha..geli lubang anak tekak aku baca..hak hak…anyway..elok bebenor la kan sorang kura-kura a.k.a tortoise and sorang lagi buaya darat a.k.a crocodile..haha..sama-sama duk dalam air and atas darat..haha..

    0

    0
  54. Lola says:

    Kesah pulak aku.

    0

    0
  55. belinda says:

    betul betul!! aku setuju cakap “aishiteru”. cinta monyet je ni. nanti break la itu, hmm.

    0

    0
  56. AKU says:

    aku nampak x ada masalah apa pun dia org twitnak meluahkan perasaan kat twitter dia org..lantak la..itu dia org punya wall..bukannya dia org pinjam laptop mak bapak korang ke…guna letrik umah korang ke yg korang nak kutuk2 …bukannya dia org suruh wartawan paparkan pada umum…ada ke?? so tak payahlah kutuk2 dia org…mcm la korang yg kutuk2 ni x bercinta memujuk rayu bagai…ntah2 lebih teruk dari ni…dasar suka nampak buruk org!! Aku bukan nak sebelah dia org…x minat pun…biarlah ni personal dia org…x yah nak kutuk2 kaco bagai..

    0

    0
  57. cik kiah says:

    elok la, sowg siput,sowg kura2..padan sgt la, dua2 lembab…

    0

    0