Written by AbangNara | January 10th, 2012

Nampaknya artis-artis tanah air kita semakin maju menggunakan teknologi yang ada. Bukan sekadar mendekatkan diri dengan peminat, tetapi turut menggunakannya untuk meluahkan perasaan tidak puas hati kepada orang lain. Menurut penelitian Abang Nara, Rita Rudaini dan Zaquan Adha kelihatan seperti turut sama sindir menyindir sesama sendiri menerusi medium Twitter. Segalanya bermula apabila Rita Rudaini mengeluarkan statement di bawah ketika menjawap pertanyaan peminatnya:-

rita aidil

Zaquan yang nampaknya seperti membaca tulisan Rita kemudiannya menulis status update di Twitternya seperti di bawah:-

rita aidil

Mungkin secara kebetulan (ataupun selepas membaca tulisan di atas) Rita Rudaini pula mengeluarkan statement ini:-

rita aidil

Tidak dapat disahkan sama ada mereka berdua saling menyindir di antara satu sama lain atau status update tersebut ditujukan kepada orang lain. Jika benar mereka menyindir sesama sendiri, Abang Nara cuma mampu doakan mereka berdoa mampu berdamai. Entri merujuk kepada Twitter Rita Rudaini dan Twitter Zaquan Adha.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

182 responses to (GOSIP)Rita Rudaini Dan Zaquan Adha Saling Menyindir Menggunakan Medium Twitter?

  1. fasha says:

    macam2

    0

    0
    • AnakAyamCUTE says:

      INI LAKI BINI OR IPAR DUAI GADUH?
      HERM…TAK CAM LA NAMA KEMBOR TUH

      0

      0
      • jgngadoh says:

        ni rita ngn laki ayu..sebok gak laki ayu ni ye..appepon buang yg keruh mik yg jenih…gadoh cani pon wat malu diri sndiri& suami& isteri & mak ayah & ank2..berbaiklah…tp kan rita ..kan ke muke lakiko ngn laki ayu ni seiras..hehe….

        0

        0
      • hoho says:

        Mcm mana si zaquan tu x bengang, mak kandung die d sindir camtu.. Si rita ni pun yg gatal sgt nak luah kat twitter wtpe.. Ingat suami die si Aidil tu x trase ke kalau bc??

        0

        0
        • ihateu says:

          rita mcm jw tweet org je kan???hbs y adik dy tu gatal nk sindir mcm tu knpe??adik dy la y sbok!!

          0

          0
        • Fad Ariffin says:

          masalahnya, rita lah yang patut fikir baik buruknya bila menjawab soalan peminat. sebagai seorang yg matang, dah ada anak dua, patut boleh bezakan soalan peminat mana yg patut dijawab atau tidak, supaya tak timbul masalah2 macam ni, yg juga sepatutnya boleh dielakkan.

          0

          0
        • nah pinggan kak. ni kuali kak. cymbal chris pennie ex dillinger escape plan kak, baling kat dia kak. nak sangat gaduhnya. tengok gado gado ebby saiful lagi bagos!

          0

          0
        • mieza says:

          bagi aku ler kan…xpatut rita jwb mcm tu…mcm xde respect kt mentua sndiri..walhal bila ko dah kawin anak dia mak dia dh jd mak ko lah..tp aku rasa rita ni mmg jenis yg kurang ajar…hmmm mcmne lah laki dia bleh buta mata dengan bini mcmni…nmpk mcm dh d kontrol bini…

          0

          0
        • lalat says:

          tu lah pasal…rita tu yg tak jaga mulut..rs nyer tak perlu kot nk ckp2 mcm tu kt twitter nih ha…sungguh tak jaga maruah suami dia sendiri…poor u rita…i’m ur big fan…tp sgt2 kecewa ngan sikap u mcm nih..

          0

          0
    • jah kaki gosip says:

      anak dah dua tapi perangai mcm budak2….

      0

      0
      • comot says:

        ko pun ade ank rita…..nnt klau ank menantu ko buat camtu kt ko blk baru la ko rase….

        0

        0
      • Nyah Cantek says:

        Rita jawab dia tak kesah pon kalau mak mertua dia tak suka , sbb dia mmg dah fed up dgn perangai mertua , tak salah kan mertua dia kalau xsuka , bila balik jew tak cakap langsung dgn dia , layan mcm sampah , sampai satu masa mmg meletup la semuanya ..

        0

        0
    • rdzsd says:

      sapa xnk backup mak sendri.. :)

      0

      0
      • da princess says:

        di kalangan menantu2 mmg ada perasan akulah menantu kesayangan,menantu yang terbaik bla bla bla

        gaknyer si ayu raudhah tu merasa dielah menantu yg paling perfect, cantik, baik, popular, kawin mjlis grand gile…so if nak dicompare dgn rita memang nothing la kan…

        sian rita, tapi salah rita jgk bawa lari aidil yg terlalu muda waktu tu kawin kt siam…

        mg ada harapan utk famili rita

        0

        0
        • sum1 says:

          aidil yg bwk rita kawen kat siam.. even rita tua dri aidil tp sbb cinta owng sggup lkikan ap shja la… huhu..

          0

          0
        • didi drogba says:

          xda makna nye aidil bwk lari rita, rita lagi tua kot dari aidil, patot lagi matang..eh aku mmg menyampah la ngan pompuan 2…puiii

          0

          0
    • Apa pun x bleh says:

      si IJAIEZ tu la yg punya durjana tanya soalan yg sensetif pasal family… bodoh punya org bab2 nk porak perandakan rumahtangga org mmg serah kan kt kau je laa….

      0

      0
      • bluwekk says:

        make sense ape yg ko ckp…tp Rita pun kene laa fikir, ade akal yg Allah bagi kan…die dah matang dan beranak dua dah pun. So bleh pikir baik buruk impak kalo jawab bende2 yg mengundang sensitif terutama perkara yg dah sedia keruh tu. Sepatutnyer tak payah reply ape2 pasal hal yg sangkut paut dgn keluarga mertua mcm tuh….but then she decides to express her feelings in public still…. so what to do~

        0

        0
    • Kegilaan semakin menjadi-jadik says:

      aku rasa silap besar Rita jawab macam tu…
      ni pandangan aku la

      0

      0
    • bitchy says:

      ayu raudhah yg reply tweet tu.family rozita che wan-ayu raudhah ni mmg pemusnah rumah tangga org agaknya.tapi apa2 pun body aidil lagi hot dpd zaquan.

      0

      0
    • lava says:

      baik aidil mahupun zaquan, kalau korang kawen dgn aku. confirm aman damai

      0

      0
    • terkilan says:

      aku bukan nak apa la kan. tp artis2 malaysia ni, kalau berkonflik sikit, guna twitter / FB utk lepaskan geram. lepas tu, meng-aibkan sesama sendiri. buat malu diri sendiri je. haish.

      cuba la contohi artis2 luar negara dari segi ni, most of them xda pun nak bashing each other mcm ni. professional je tweets diorg.

      0

      0
    • makcik k-pop says:

      adik ipar si rita ni la yg bangang…rita tweet pasal mak metua tu komen dia pada kawan dia yg sedang luahkan perasaan pasal mak metua dia…dh org dok bahagia dgn laki dia yg dia g sebok2 batu api pasaipa? jaga bini sendiri sudah la…pelik aku…klu sygkan abg sndiri, doakan kebahagiaan dia bkn mgata bini dia…

      0

      0
    • rachel says:

      senang cerita, dua dua salah ni.hailaa ni lah salah satu effect negative if artis guna twitter as medium untuk meluahkan perasaan.adoiiiiii kan”silence is golden”
      aku kesian kat husband rita ni,mesti dalam dilema..dia tak nak nasihatkan wife dia ke???

      0

      0
    • nur diana says:

      lau penceraian yg brlku , n de yg trpkse dk0rban kan .. arp2 bukan ank2 yg jd k0rban nye ..

      0

      0
  2. ~~~ says:

    x habis2 lg masalah dorang ni..anak pun da berderet..hurmm

    0

    0
  3. annedesilva says:

    jahat gak mulut si zaquan ekk…ke ayu raudah yg balas?hahahahaha

    0

    0
    • Suffilaura says:

      hahahaa…killer la statement ko..hahaha

      0

      0
      • annedesilva says:

        agak2 jek sape yg tahu kan ;)
        xknla lelaki mulut jahat ginie…atau sememangnya BEGINI…wink..wink..wink…

        0

        0
        • bluwekk says:

          aku pun rasa mcm perempuan yang reply…. lelaki ade ke guna perkataan MELAMPAU dan susunan ayat mcm gituh?? hehhh~

          rita pun balas mcm dier tau sape yg reply tu jer….i mean bukan kembar lakinyer…sebab buleh plak dier ckp MELUAT… kalo pikir ikut logik akal…kalo dier meluat tengok muka ZA, dier meluat tngok muka dier sndiri jugak kan?? kata kembar seiras…. lol

          0

          0
        • bluwekk says:

          *muka husbend

          0

          0
        • annedesilva says:

          tula..takknla lelaki gitu ropenyer balas tweetkan..hurmm…ni kena plak rita balas paling latest punya..pehh nangisss wooo..sia citer pasal “termengandungkan” lg……

          0

          0
        • bluwekk says:

          hmm..pada saper2 fans rita yg follow dier…please advise her nicely to stop laa… even sakit hati mcmana pun membalas perkara jahat yg org buat pada kite bukan jalan terbaik. Kadang2 bila kiter balas jahat kepada jahat…impact nyer xde pun. Tapi kalo kiter balas dgn baik atau diam buat tak layan bende2 jahat yg die buat kat kiter…bg aku boleh buat yg membuat onar tu lagi sakit hati wooooo..lagi mkn dalam…~

          0

          0
    • cik joyah says:

      ni ayat org lelaki… klu pompuan lgik truk kot~

      0

      0
    • luvrina_livina says:

      aku rasa rita yg x patut ckp cm tu….
      walau apa pun jgnlah mention cmtu….
      cmne nak baik kalau cmtu

      0

      0
      • annedesilva says:

        mungkin betol rita pon ada silap tp statment dia bkn salah pon…dh betol kalau mak mertua xsyg nk buat mcmana…tp xpastila rita amik langkah utk ambil hati mak mertua dia ke x kan..tp yg zaquan nk melenting tetibe nape??dia pon patotla nasihat baik2..nie dia pon mulut puaka..mang berantakkanla…

        0

        0
        • D says:

          Statement rita tak salah? Dia bukan jawab kalau mak mertua tak syg nk buat mcm mana.. Ayat tu bg aku sopan lg kot.. Mcm redha dgn ape yg jadi.. Yg dia jawab “tak kesah pun mak mertua syg ke tak”.. Ayat tu mcm tak sedap sikit dengar.. Mcm sombong pun ade.. Klau aku jd zaquan pun aku marah.. Mak mertua yg rita ckp tu mak dia kot.. Iye la mmg la tak kesah sbb tak penah jejak kaki kt rumah mak mertua pun.. Cuba penah jejak kaki confirm jiwa trseksa sbb trpaksa brdepan dgn mak mertua yg tak syg kite.. Yg penting statement rita tu mmg tak patut.. N zaquan ade hak nak marah.. Cuma cara gunakan twitter je tak patut..

          0

          0
    • awex gaban says:

      tp kalo betol ni zaquan yg tuit…mmg ahh…sokmo org laki ni x kepochi dekat tuiter/fb.. melainkan azwan ali…haha x sgka eh…deqone kita emo cm azwan…lol

      0

      0
      • annedesilva says:

        taw xpe..patotla bola main teruk..dok sebuk bertwit jek kejenya..latihan kemana..sebuk nk berpuaka..adik bradik jauh bacang2 azwan jugakla nie….

        0

        0
    • tak baik ... says:

      mulut rita lagi jahat….orang seremban ni tau perangai rita tu.ego…..zakuan memang patut balas begitu kerana kasihan ibubapanya dibuat oleh rita…. sapa yg kenal ibubapa zakuan taulah mereka orang yg tak sombong, terutama ibunya.

      0

      0
      • shiema says:

        Boleh tak kecikkan skop org seremban kepada org taman2 perumahan ke, orang2 satu famili ker…..Sy orang seremban jugak tapi memang tak kenal rapat apatah lagi tau mulut n perangai rita seperti “tak baik” tulis kat atas …. :)

        0

        0
      • yeke ko ni...??? says:

        yeke…setau aku la..dak2 bola kat area sremban n dak2 bola skolah si zaquan tu th prangai si zaquan yg buaye n puake tu…kan…n..dak2 bola bukit jalil pon th…nk ngayat rita tk dpt sbb rita th zaquan tu boye tembaga…n rita plih utk keep in touch dgn aidil je..dn akrnye jdoh mreka..dia khwin dgn aidil wlupon dpt tentangan..nk th np aidil tk cte ape2 kt adik kembr dia..??
        sbb ni la..adik kembr aidil ni…cm puake org nye….

        0

        0
    • me says:

      hahaha aah tetibe aku pn rase tu bini kembor die yg reply. so yg si rita kate batu api tu is ayu raudah. sbb dulu xsilap ade kes yg rita gado ngn ayu sbb die kate ayu batu api melaga2 kan dia ngn mak mertua. xtau la kan betol ke x. wallahualam. tapi aku ni ngah dok syok tgk twitter rita kejap2 update psl zaquan. haha

      0

      0
    • Rossa says:

      betoi gak ek!

      0

      0
  4. Mie says:

    memacam la org zaman skrg nih.. hal dlm rumah pon nak heboh kat public

    0

    0
  5. saya ok jer! says:

    hahahaha, macam2 lah. nak gaduh sekarang pun kat laman sosial. nak bagi semua orang taw masalah dalaman.. lepastu bila orang dah taw. tanya kenapa bergaduh cakap orang BUSYBODY pulak. dah kalau kau pun bergaduh bagi semua orang baca macam mana lah orang tak BUSYBODY. ye dak? apa pun tak boleh! anak dah 2 fikir pun tak boleh ke?

    0

    0
  6. AnakAyamCUTE says:

    ini laki bini gaduh ke?or ipar duai yang gaduh…?
    herm…

    0

    0
  7. ? says:

    I DONT GIVE A PARK

    0

    0
  8. AnakAyamCUTE says:

    INI LAKI BINI GADUH OR IPAR DUAI GADUH?
    TAK KENAL LA KEMBOR TUH…HERMMM

    0

    0
  9. game says:

    last…

    0

    0
  10. Shuerin says:

    FB n Twitter. Platform artis2 msia tunjukkan kdangkalan (nk pkai bangang mcm kasar sgt) dorg? Huhu…

    0

    0
  11. sejuk says:

    langsung x matang..

    0

    0
  12. chix says:

    alaaaaaa….cam bebudak ler diorg ni…..gaduh kat rumah la, kalo nak gaduh pon, toksahla kat twitter….satu M’sia baca….malu leeerrr…..yg si zakuan tu pon….ko jagala rumahtangga ko, jaga bini ko tu weeyyy…..ko dgn si ayu raudhah tu pon terumbang-ambing, byk krisis, sebab perangai playboy ko tu….toksah la ko dok sibuk hal rumahtangga org lain…..

    0

    0
    • Yieyang says:

      Alahai keco la depa nie…aku rase ni bukan zaquan reply tp si gemuk ayu tuh..sengal r ko ayu!!!!!!

      0

      0
      • Mr X says:

        MUNGKIN si bini zakuan tu kot…dia pakai twitter laki dia (x pasal2 laki dpt nama busuk 1 m’sia)..setau aku la, lelaki x kuasa sgt nak gaduh2 kat twitter nih..slalunye pompuan yg suke perang2 style gini….hahahahha..sebab si rita sebut ‘batu api’….dulu ade kes kecoh2 tu, bukan si ayu tu ke jadi batu api dlm family tuh….abes sume berantakkan….sebab aku tgk, dua2 jantan kembar tu dok diam je….

        0

        0
  13. Kacangkuda says:

    Hish…tak malu ker gaduh pasal masalah keluarga kat twitter semua org boleh nampak?? Nak serang kat sms direct tak berani ker…
    Malu la sikit…dua2 ni org kenal. Tak payah la pasal masalah dalam kain family korang nak meroyan di twitter! Aparaaa samdols

    0

    0
  14. ss says:

    sbnrnye fb twitter n sbgainye nie tuk ape ye… bukak pekung ke,,tuk bgadoh ke atau tuk cri rmai kenalan n bkongsi cte… xpahm sgguh laa.. xmalu ke…

    0

    0
  15. akulerr says:

    yg zaquan nk masuk cmpur pahal!! mnyampah plak ngan zaquan nie.

    0

    0
  16. saya cantik says:

    dorg gado lg la twitter, ce baca, ce baca,

    0

    0
  17. Chomel says:

    Biasalah kalau org dah tak suka, buat baik mcm mana pun tetap nampak buruk. Nak2 pulak ada kaki tokok tambah, mmg sampai bila pun xbaik lah

    0

    0
  18. peminat 2 says:

    “Akak tak kesah mak mentua suke ke tak” nie jugak akan di gune pakai oleh fasha sendok 2 nanti.. hehe
    ape2 pun rita yang tak nak balik umak mak mentua so makin tak suke la mak mentua pada kamu 2… huhuhu

    0

    0
  19. peah xsuka gosip says:

    sje le tu nk cri kontroversi….msg2 kan dh tenggelam timbul..

    0

    0
  20. mak ngah says:

    mak mertua xsyg pun anak si rita ni da ade dua org..ko tu ade ke?

    0

    0
  21. saya lagi says:

    Pemerhatian pada ayat twitter Zaquan. Nampak sgt yg dia mmg menyimpan rasa benci..menyampah..meluat yg membuak2 kat Rita. Juga melambangkan mentaliti rendah @ kebudak budak kan si Zaquan. Macam ni mane bleh jd pemimpin family bhai?? Muke je hensem tp perangai haprak sgt. Perempuan bodo je nak kawin lelaki mcm ni. Tu sebab si AYU Raudah tu membodek omak kau bla2 bla2 sobab nak sgt dapat support berlaki kan engko. Ado ko paham? Heh! aku terus bonci kat ko! taknak support engko men bola lagi!

    0

    0
  22. iMBobo says:

    hahaha hal keluarga ni..

    http://www.imbobome.com

    0

    0
  23. sazlinasji says:

    Ala kalo da mak mentua tak suka tu, slalu2 la g umah mak mentua,jangan nak rasa diri tu betul sangat. Kesian kat suami tersepit nak pilih kuarga ke is3.nasib ler,untong sabut timbul,untung batu tenggelam.untung kta sapa ler yang tahu.

    0

    0
    • TeruteruBozu says:

      apepun Rita kene fikir…tersepit macamana pun laki dier dan sayang mcmana pun laki dier kat die…syurga laki dier tetap bawah tapak kaki ibunyer….

      0

      0
  24. lala says:

    latest tweet zaquan giler berani..xbaik la..malukan family je

    0

    0
  25. hamba ALLAH says:

    hmm sy dh bca dh tweeter ni mula2 bca tu geleng kpala gak sbb terpikir ape nk jdi dan pling wat sy geleng kepala bil ade peminat2 yg komen dan lebih2 jadi batu api seperti mencurah petrol dalam api…pada peminat2 yg terasa tu klu bleh jgnlah bersikap begitu..xbaik mengeruhkan lagi keadaan..

    0

    0
    • Arini Eva says:

      btol tu peminat yg lebih2..jahat sgt suka myampai2….tp yg sya duk tgk fans rita ni yg mlampau sgt statement dia..sbb tu rita hot kot smpai bperang dengan zaquan..jahanam btol fans mcm tu, suka nk porakperandakan family org yg mmg spr telor dihujung tanduk tu….Klo ye pun Zaquan n Ayu ada buat salah doakan je la dorg insaf..Rita pun mulut jgn la lancang sgt fikir baik buruk stiap pkataan yg kluar dr mulut tu..sbbkn mulut badan binasa…fikir2kanlah ini lah dugaan kwin tanpa restu kluarga

      0

      0
  26. berbatov says:

    aku rse isu mentua x ske tu; sbb rita kawen tanpa restu. tp bese laa hati org2 tua2 ni.. seploh doploh taun nnti lembut lah.. sementara tu rita kne byk2 bersabar & usaha ambil hati famili mentua. tapi pihak mentua pon kne fhm jodoh di tgn tuhan, so nk benci2 sgt pon buat ape. cucu pon dh ade dua. pd pndangan aku rita & mentua boleh berdamai KALAU TIADA BATU APi. kekekeke..

    0

    0
  27. akulerr says:

    kesian aidil :(

    0

    0
  28. hehehe says:

    pd aku btl gak tindakan rita tak blk umah mak mertua coz mak mertua dia tak sk kat dia…kang kene sindir kaw2 sape larat dah la mak mertua dia org n9…fhm2 la…cm yg tak btlnye dia duk lyn gdh gan zaquan tu…bt per la nak gdh gan bdk hingusan tu…main bola pun takseberapa…pd rita arap bersbr yer…umah tangga nie mmg byk pancarobanye…atau pun apa kata rita bwk mak mertua n bpk mertua pg holiday kat europ or jepun…mesti lps tu rita akan jd menantu kesygan…bodek2 la kalo nak jd menantu kesygan mcm ayu raudah…

    0

    0
    • Sarim says:

      Setujuuuuu!!!

      0

      0
    • alahai.com says:

      saya setuju ….si ayu tur mementang lar ko kawen status ko anak dara si rita tur janda….jgn ler jadi bebola api dlm hal ni hehe ( nanti kalo ko jadi janda pas tur kawen ngan org bujang mcm kes rita baru ko rasa ape yg dia rase…..

      0

      0
  29. alin says:

    zakuan emo mengalahkan perempuan…jeles la tuh abang die dpt bini cntik berbanding die..ayu raudhah tu pun ntah btol ntah x undian tu…perasan je lbh..kalau ko baik sgt, ko xperlu la nak batu2 api..ko patutnya membaikkan rita n family..ni x..tgok gaya pon ko yg batu api…

    0

    0
  30. Sabar ye RR, rasenye bek x yah layan…

    Jaga Hubby n ank2 baek2… biorkan je dia nieh.. kalo dilayan, smpai bebile pon x abih… huhuhu

    0

    0
  31. ed says:

    sbb nya….si ayu bg komen kt rancangan galaksi….nape xnk bergambar dgn rita n knapa dia menantu kesayangan….yg dok bg info kt kak rita tu peminat dia….pastu si rita pn ckp lah xkesah mak mertua syg ke x….tup2 zaquan yg meletup….sape yg ada twitter tu elok lah bce sndiri tweet rita n zquan….leh nilai kt ctu sape yg emo or x…..sape yg poyo lbih mgalah kan laki si rita….huhuhuhuuh….

    0

    0
    • Arini Eva says:

      bg saya komen Ayu kt Galaksi tu xla keterlaluan.. Ini sebabkan pminat yg blidah ular smpai jd mcm tu..Si Rita pun dgn lancangnya kata perempuan (ayu) tu memg nk cari psl..pastu kluar psl mak mentua plak..klo aku di tmpat Zaquan pun hot la ada org kutuk bini dgn mak aku.

      0

      0
  32. pnk says:

    wei abg nara, ko nie sibuk sgt pehal?! Biarlah, ko yg kecoh2

    0

    0
  33. ritard says:

    rita ni mmg pompuan kaki gadoh.. sumerg die nak gadoh.. mcm die jer yg plg best.. naseb laa dpt laki budak2 camtu.. bolelaa turut jer cakap die..
    hobin zaquan hobin!!

    0

    0
    • nina says:

      NI MESTI AYU RAUDAH YANG PERASAN LAWA!!! TAK PUN YANG SAMA PESEN DAN SEWAKTU DENGAN NYA!!!!
      APAPUN RITA MEMANG TERBAIKKKKKK.!!!
      TAK RUGI AIDIL KAWIN DGN RITA YANG CANTIK DAN BAIK…

      0

      0
  34. Ibu kembar says:

    Zaquan adha patut jgn jd batu api,cuba jd pendamai. Apa2 pn Rita tu ipar anda. Dah nak masuk anak saudara yg kedua dr kembar anda. Patut encourage kearah kebaikan. Jgn krn kekeruhkan ini 3 (bakal jadi 4) jiwa diperjudikan. Rita pun harus mengalah,biar apapun,harus hormat ibu & bapa mertua. Pulanglahhh….jika anda bersikap positif,pasti semuanya akan baik. Sayangi rumahtangga anda dan berjuanglah demi menyelamatkannya. Jgn biarkan apa pun menggugatnya.

    0

    0
  35. annedesilva says:

    masih berbalas lg si zaquan…
    mang xde kesudahanyela..harap2 rita xlayan tweet dia tu ..

    0

    0
  36. nureisha says:

    zakuan .npknya mengeruhkan suasana yg br nk reda.patutnya perbetulkan cara membimbing ayu tu…yg smkin teruk penampilan nya selepas berkahwin.rita maintain jerr ..tu tandanya aidil berjaya membimbing isteri nya secara perlahan2 dr segi penampilan ..bukan mcm ayu tu smkin terukkk.x guna la jd kesygan mertua klu diri x di jaga auratnya…fikir la wahai zakuan ..jgn nk jd pompuan lak bzbody…

    0

    0
    • annedesilva says:

      angat setuju..si ayu yg semakin menyeksi tu xnk plak ditegurnya..
      bini org lain sebuk nk dihanjingkan..laki org tu pon xbising ckp paper..bajet nk jadi HERO utk abg dia….aduhh apela nk jadi dgn dia..

      0

      0
  37. lu'lu says:

    mcm bagus je zakuan 2….ko jga bini ko bebaik…ayu raudhah 2 muka je nmpak bek…tp ht busuk….aku knal dia sblm neh….dia 2 batu api sbnrnye…prangai x brubah….

    0

    0
    • alin says:

      tu la..aku pun rasa ayu raudhah yg hati busuk…kisah kt tv3 dh la die perasan cun…walhal…hati busuk!!patut xdpt anak lg n gugur…Allah knows best!

      0

      0
      • ron says:

        aku x penah tgk pon cite gemersik rindu tu.. x excited mcm tgk cite2 sblm ni.. sbb ayu heroin kot..heheh

        ko pon alin…agak2 la.. x baik tau sumpah die cmtu (patut xdpt anak lg n gugur).. sian la kt die..isu sensitif tu.. ko pon ptut sensitif sbb ko pon pmpn.. =)

        0

        0
        • alin says:

          ok..sorry ayu raudhah…maafkan saya ya..teremo..moga mendapat anak..=) tapi hopefully zaquan sedar ape yg die buat..if ada twitter..nmpak sgt siapa yg melenting dulu n carik gaduh..

          0

          0
  38. cik kiah says:

    lucu la depa ni lucu bangett

    0

    0
  39. orangmalaysia says:

    Aku xpaham knapa rita rudaini ni asik buat hal je, feeling betul setiap masa..dulu gaduh ngan lisda, then dlm rancangan kat astro arena dok kecoh2 cakap laki kuat mekap pakai bedak la,apa la..mulut macam bur*t pari..mana la org xbenci! Plzz la jaga mulut.. Sepatutnya kau jawab..insya-allah suatu hari nanti sy berdoa agar mak mentua sy akan lembut hati..bkn xkisah xbalik..bangang!!!

    0

    0
  40. iris says:

    aku pengikut setia twitter rita…menda ni start wif ayu rodoh yg kluarkan statement pasal rita n family mertua kat galaksi..then ada peminat rita yg smpaikan menda tu kat rita tp rita cool jer..dia mmg ada cakap ‘x kisah pon mak mertua syg ke x’ tp statement tu umum jer sbb dorang ad citer pasal perkahwinan, family n mertua tanpa mengaikatkan mana2 individu termasuk family aidil tp si zaquan tu yg propa lebih kuarkan statement hangit…nampak sgt si zaquan ni stalk twitter rita kan!!!…then cuba korang cari kat forum.cari pasal kakak2 aidil ni punya statement kat fb…memang melampau sangat sbb siap mendoakan keburukan family rita…for me, rita dh byk bersabar n mengalah kot ngan perangai family aidil…family rita ni even dr kampung tp dorang semua well educated x macam family aidil…nama je duk bandar tp mentaliti n mulut kalah org kampung…to zaquan n kakak2 dia n ipar2 dia termasuk ayu rodoh, bawak2 r muhasabah diri…jaga rumah tangga sendiri lg bagus dr sebuk hal org…n plg syahdu bila anak2 rita pon dorang x suka, so cmne rita nak balik umah mentua kan….korang pikirlah sendiri…

    0

    0
    • sokong rita! says:

      mmg pun…sedih sgt…ape2 pon rita tk pernh bkk cte..cume skrg dia tk thn…sedih kn klu kite ade kt tmpt rita..dia mmg sgt cool…
      ayh sy pon skampung dgn rita..kmpg utan aji..so kitowg th sgt fmly rita n rita tu cmne…
      plus rita dh ckup cool dia ckp..dia tk prnh ade mslh dgn mak mertua..sbb rita still hormat pd mak mertua..
      slalu doa yg terbaik utk rita…cume sian kat ank2 dia..sbb tu la rita sboleh mngkin pertahankn fmly dia…n aidil pon..sian jgk..dia byk diam demi fmly…npe la org laen tk nmpk sume tu…

      0

      0
      • nana liyana says:

        btol tu, sy setuju. jaga rumah tangga sendiri sudah zaquan. dok menyibuk hal org wtpe? dengki xtentu pasal.

        0

        0
  41. naeyna says:

    nk amek pehatian r tu, , maklom r da lme x laku

    0

    0
  42. Cik Ketom says:

    Setuju dengan lu’lu memang betullah si Ayu Raudha tu muka syurga tapi hati neraka.

    memang batu api besar bak kata si Rita.

    pandailah si Ayu Raudha memburuk2kan Rita kononnya belakon peluk2 jantan yg kau tu baik sangat ke? rasanya sama je dah belaki pun tapi belakon peluk2 dgn jantan lain sampai gugur anak dalam perut.

    Eh sori terlebih sudah…. Choyyyyy

    0

    0
    • me myself says:

      alah si rita tu kalo nk tgk dr segi pakaian mana ada pakai sexy2 mcm betina tu?kalo betina tu bkn main lagi baju dedah blekanag bagai.smuanya menjolok2 mata…ello…cari la jln lain cmna nk amik ati mentua.jgn la ko nk pecah belahkan rumahtangga org lain plaks.stakat berlakon suam2 kuku jer .x yah la nk perasan bagus!

      0

      0
  43. zonks says:

    ini mcm rita dok gadoh dgn ayu je? tah2 twitter zaquan pon ayu handle kot? haha

    0

    0
  44. ieja says:

    Salam , Korang boleyh tak bace tweet tu semua dulu , baru buat hentaman . K peminat kak Rita memang ade yang salah (termasuk saya) tapi yang bagi korang mereka batu api .. K saya mintak maaf kalau kami mengeruhkan keadaan. Tapi korang kene paham dulu kenapa kami melenting jugaak .. Korang sendiri tengok tak Galaxy yang kak ayu punyaa .. Kalau korang tengok korang boleh paham kenapa kiteorang melenting .. So if you guys taktau apa2 jangan suka2 nak kata peminta kak rita or kak rita batu api , batu air , batu pasir bagai k .. salam ..

    0

    0
    • ieja says:

      saya tak reka cerita coz yg tweet kak Rita tuh mention my nama ..

      0

      0
      • sy phm pun.... says:

        ieja..kitowg phm..yg jnis jd nasi tmbh ni je yg tk th pape..sape yg follow twitter rita dia akn phm..n th cmne rita sbnrnye….
        n..sis rita pon tk slh kn fans dia..mayb sbb dia dh geram sgt kan…sape boleh thn dgn kate2 hinaan..
        so same2 la kite doa yg terbaek utk sis rita….
        :)

        0

        0
  45. Blah la nko ROddah & Zakwan Fire-stone says:

    yer,aku pun stuju.si zakuan ni mybe dah dihasut kan oleh bini dia yg tak brp nak cantik tu laa..psl tu dgn dia2 skali jd batu api.apa nk diherankan kalo mertua tak syg..bkn mati kebulur pon.org dah tak sudi,kita nak buat camana kan..rita tu dah cukup tabah dah..

    mertua tu pon satu,jenis tak sudah2.menantu dah ada anak 2 dah pun…lupa2kan lah apa yg berlaku.camana rita nk pegi umah org yg tak suka dia.kalo kita ditmpt dia pun sure takde mood nk jejak kaki..

    so rodah dgn laki dia ni..jenis kaki bodek.kaki batu api..mmg lerr mertua syg sbb mak mertua jenis makan bodek.mmg failed jd org tua camni..memalukan.kena htr mertua diorg ni g kaunseling dgn ustazah bahyah.

    0

    0
  46. akulerr says:

    pehhh bce twiter rita skang!!! terbaik!!

    0

    0
  47. a says:

    @airitrudaini: Aku kejam..ke ko yg kejam pregnantkn budak M pastu suh gugurkan?? Adoiii jgn cari pasal la bro.aku sabar dgn poyo ko ni….

    Perghh maut punye statement dlm twitter ni

    0

    0
  48. minahmino says:

    perang twitter antara rita n zaquan makin hot. ce g baca ape rita reply on the latest tweet of zaquan. gila babessss.

    0

    0
    • ritard says:

      mcm ni ker fans rita tu kate die cool, x layan bagai? yg die burokkan ni kembar laki die kot!! kalu aidil bole diam lg mcm ni, nampak sgt bebal..

      0

      0
  49. nenekpenne says:

    meluat tengok muka adik ipar?
    aiii bukan ke dua orang tu kembar?
    abis tak meluat tengok muka laki sendiri ke?
    ha ha ha…

    0

    0
  50. si ayu gedix says:

    sume nie ayu yg mle,,,dah ler kua kn statement rita tak nk blakon ngn dye at kosmo,,pastu kt galaksi ckp psl mak mertua,,,sume nie ayu ler yg bwk mulut bikin kecoh,,cari publisitimurahan,,mmg glr glamour,,pas2 si zakuan 2 mulut mcm puaka duk babwah ketiak isteri,,,,bgs ler mcm 2,,,rita xpena pn kua kn statement paper,nmpk sgt si zakuan or binidye ari2 sebok bce twitteer rita,,,nmpk sgt ko 2 bzbody jge tpi kain org,nth pd pembace nilai ler sndr yer,,,,:)

    0

    0
  51. myselfara says:

    pergghh tweet rita yg latest ni dsyat dow.. btul ke zaquan sosial dlu?? mmg xkan brdamai la mcm ni.. haiyaa!

    0

    0
  52. mika mika says:

    biar ape pun rita kene mengalah, org tua kalau kita wat baek akn cair jugak akhirnya…sbr bnyk2 ye kak rita..sian dia…

    0

    0
  53. wahhhhh…..
    panazzzz membara tweet RR…

    0

    0
  54. ritard says:

    mmg bijak sgt laa si ritard ni pecah lobang zaquan.. nampak sgt tahap iq pompuan ni.. kalu mcm ni pangai, x der maknanya nak berbaik2 dah.. harap aidil bole sekolahkan skit bini ko tuh.. dr bende kecik2, dah melarat ntah ape2..
    fauzi nawawi kompem bersyukur skang nih…

    0

    0
    • mekap tebal bagai nak rakkkkk says:

      Sesekali manusia mcm zaqwan ni mmg patut diajar mcm ni!biar dia tau langit tinggi rendah.dia ingat mentang2 dia kawen dpt restu mak dia,dia manyaakkk mulia,manyakk bagosss??bini pon cam lunyai jer dpt.xder colllagen lgsg kulit!harapkan mekap jer tebal sekati.pastu kontek lens!ada mak heran dgn nko berdua??pigi dahhh….!!

      JOM KITA PAKAT2 CARI SIAPAKAH GERANGANNYA BUDAK “M” TU..TERJAHHHHHH

      0

      0
      • penat mak taruk 6 bijik susuk berlian... says:

        ROdah:-Abangggg..tgk la they all ni.ada ker diorg kata muka i muka tua!!i ni sampai gugur p ulang alik taruk susuk berlian kat muka..smpai beribu duit abg ayang kerjakan,still lg peminat kata i tuaa!tak adil !tak adil! Laa ni jgk abang bagi duit kat ayangg..ayang nak pi brazil buat surgery kasi tegang seumor hidup.biar kalah biras ayang yg maintain muda tu!!tp kan bangg..ayang heran laa..camana muka dia maintain muda jerr bangg?nak ajer ayang simbah asid kat muka dia tu,puas ati ayang!

        ZaQuan:-Alaa ayang ni..buat pekak jer..dah mmg btol apa yg peminat ckap muka ayang tua tak padan dgn umo.abg pun dah lama tgk camtuu..opsss!!maksud abgg,dah lama abg nak suggestkan ayang pi brazil buat surgery,tp duit abg tak ckup.mana nak entertain aweks2 lg kat pub.semua tu pakai duit tau yangg.cenggini laa..apakata ayang pi belajaq dgn kak Rita cara2 nak maintain mudaa..abg pon dulu syok tahap monyet kat dia kes kulit dia yg tegang dan body mantap,tp kembar abg dan sambar duluu..tu yg abg rembat jer ayang nak cover frust.tup2 x-awek abang si “M” tu peknen.nyesal abg kawen ngan ayang yg susah nk beranak ni..apa2 pon,skrg ni satu malaya dah tau abg dah peknenkan x-awk abg.bg la idea camana abg nak corner dgn media nti.ayanggg kan pandai “belakon”.ajar la abgggg…lgpon,ni ayangg jgk punya psl pi guna akaun twitter abg hentam kakak ipar abang yg cun tu..skrg abg yg jd mangsa kena mjwb dengan media!

        0

        0
  55. yuhuu says:

    bile la mahu selesai problem nie kan.. sama2 la mendoakan mereka dapat berbaik semula.. jngn terus bertikam lidah mcm nie. x kan ada kesudahan, takut akhirnya nanti ada pulak sesuatu yg buruk berlaku..

    0

    0
  56. heheheh says:

    aku rasa AYU yg twit guna akaun laki dia. sangat tak masuk akal okeh, ayat2 pun ayat2 pompuan bergaduh sangat.

    0

    0
  57. me myself says:

    aku pun follow twitter rita tu…yg aku tau si rita ni mmg tak amik pot sgt dgn pe yg org speku pasal dia.sb nmpk dia mmg sygkan anak2 n suami dia tu. setahu aku si ayu raudhah ni dulu mmg kaki menghasut mak mentua dia supaya bencikan rita.yg aku tau la..rita ni dulu time bujang suka kt si zakuan ni.and tetiba ntah cmna aidil plak msk jarum n kawin la dorang.aku speku maybe si ayu ni bengang pasal kes2 lama dulu tu la kot.tu yg mulut dah mcm puaka. bila pk balik pdn gak muka si ayu tu aritu gugur.tu la karma buat ko!

    0

    0
    • Arini Eva says:

      korg xpk ke Rita tu kna karma apa plak..Dlu dgn David Teoh, pastu dgn ex husband dia..dgn Fauzi Nawawi, Lisdawati, mentua skrg dgn adik ipar. Suami cabut lari..tu bkn karma jg ka?? amboi ckp tu xlapik lgsung..hal anak, gugur ke apa smua tu urusan tuhan..doakan yg tbaik sudah la wlupun dorg tu xbaik…

      0

      0
  58. sokong rita says:

    pls la korang bace dulu tweet rita sblum ko hentam die.die xmaksudkan mak mertua dia,tibe2 si zaquan tu yg perasan.(nmpak sgt dia stalk twitter rita rudaini)
    si zaquan ni mmg dr dulu playboy,budak2 seremban da lame tau.perangai die mmg nk cari pempuan lawa aje.lg elok abg dia aidil tu xkaki pmpuan..

    0

    0
  59. saya says:

    bila aku baca kes ni… terjadi sebijik mcm kawan aku… dia kapel dgn pakwe die.. pakwe dia ade kembar,.. pakwe dia abg.. yg adik dia 2 mmg batu api.. kawan aku ni agak lawa la jugak… mungkin si adik ni dengki kot si abg x yg x ensem 2 boleh dpt awek cun… mcm2 si adik burukkan kawan aku ni… kawan aku smp stresss gila2… kawan aku ni syg giler kat pakwe die… smpai satu tahap, diorg nak kawin lari… mcm rita n aidil la… tp aku byk nasihatkan kawan aku ni… mgkin x de jodoh korang.. tp diorg sendiri pun mmg syg n cinta masing2.. disbbkan mulut puakaz si adik ni la, hubungan yg elok2 dikeruhkan… ape lah nak jadi manusia zaman skrg….

    0

    0
  60. nini says:

    eyh korang cuba bce balik tweet kat page rita rudaini…aku bace tak nampak ape2 point pun dia refer statemnt ibu mertua tuh kat sape2..plus..standard ler tuh mertua dgn menantu tak kamceng…beribu aku rasa kes perselisihan faham btween mertua ngn menantu…si zaquan adha nih yang kecOh..adesss~

    0

    0
  61. omak mertua kau says:

    omak suko ko xsuko ko 2 antare omak ngn rita….yg ekau nk sentap ni buek apo zakuan oiiii…..omak xajr kau jd bzbody tau….dh…kau poie blik….sruh bini kau 2 bg cucu kt den ni ha…bru den tambah2 syg dkt bini ekau 2….xpyh kau nk jd hero…..omak xsuko rita….dio pn xnk bebaik ngn omak….xpo doww….omak xkisah….jnji abg kau si aidil 2 msih jmpo jln blik ke rumah omak ha.

    0

    0
  62. nurul says:

    ala si zakuan ni stalker lbih plak….mcm rita 2 de mention nme dia….ckit pn xde…..org 2 jwb soklan pminat…yg ko sntap lbih2 asl…..msti dia jeles kn….org asik sbuk2 psl si rita ni….cmne keadaan dia skrg…..tp bini dia yg “cntek” 2 xde org nk kisah pn kn….2 yg dia jeles giler babik 2……asik2 rita je….ayu rodah 2 xde spe nk sbut….pstu abg dia dh de 2 ank….dia xde lgik……mau x jeles…..klau aku hngin….hahaahahaha….sian ko zakuan……….dlu aku ske n.9 sbb nk tgk ko ngn kembar ko…tp skrg aku ske tgk aidil je….

    0

    0
  63. reban ayam says:

    mcm2 la..da kawen ade ank pn masih nk meroyan lg..setel sndr sudaa..nk burok2 kn sume..sok cerai plak..tu la RETIS!!

    0

    0
  64. tak siapa says:

    aku pun dulu mak mertua x suka dan dipinggirkan sbb bkn menantu pilihan. hanya kesabaran yg menguji keimanan kita. walau pun ambil masa bertahun akhirnya sebelum dia meninggal dunia… aku merupakan menantu kesayangan malah lebih sayangkan aku dari anak2 kandungnya sendiri.

    Kesimpulan :
    Rita jangan berputus asa teruskan berdoa agar Allah lembutkan hati semua pihak

    Sebab satu lagi kerana keluarga aku tak ada BATU API !!! dan mak mertua aku x makan saman cakap2 BATU API keliling dia…..

    Alhamdulillah…..

    0

    0
  65. sharifah says:

    Macam mana mak mertua nak sayang.. Rita dan suami dia dia nikah kat thailand.. Tanpa beritahu parents suami dia kan?.. Mungkin rita ada buat silap tak kan mak mertua tak sayang.

    0

    0
    • adeakukesah says:

      itu la pasal…ade ke patot pompuan bawak laki lari g nikah thailand…ish meroyan nk konek kot pompuan 2…

      0

      0
      • pikir pkai otak la beb says:

        oit…yg shake hand kat tok kadi bkn rita ok….
        mak mertua syg ke tk syg ke dh 2 ank dia..kowg tu ckp pkir la pkai akal…
        jdoh,pertemuan,maut,rezeki sume kt tgn Allah..
        bkn kowg yg tentukn mak mertua rita syg atau tk…so tkyh la kowg nk ngate dia meroyan nak k*nek ke ape ke..jnji halal….
        kite ni dri sndri nt lom th lg mak mertua syg ke tk..so jgn mnunding kt jari nk kate rita ade silap..skali kowg tunding kat org..4 jari lagi kt dri sndri kan…

        0

        0
  66. Naurah says:

    hahahah sape balas neh…ayu raudah ke zakuan adha muakakaakaa

    0

    0
  67. Sarim says:

    Yg paling batu api adalah budak @iejaiez yg bertanyakan soalan dg niat melaga2kn sbb dia pun follow AR juga.

    0

    0
  68. yoyo or je.... says:

    ape ni gaduh2 same2 ipar ni…laen kli kalu sal family x usah la gunakan tweet ke fb ke ..malu la skit ,,,dah tau peminat2 suka bt tangapan sndiri just fkir la ,,jd kalu x mau brtambah lagi problem senttle la face to face..kan lg senang xyah bnyk2 kmen yg bruk2,,,ini ke nk bt cntoh kat masyarakat??bg pndpat jeeee….

    0

    0
  69. Reena says:

    Tu lah..muka hensem..cantek tak semestinya hati pun baik..kenapa zaquan nak sentap sdgkan statement tu general..tak refer pun mak mertua dia secara spesifik. Buat apa lah RR nak jeles ngan dorang sedangkan si zaquan ngan bini dia rodhoh tu yg patut jeles ngan rita. RR cantik..natural beauty..walaupun dah berumur tp body mantap lagi..subur..alhamdulillah dpt rezeki 2 org walaupun pregnen dlm derita..drpd jd batu api, lebih baik lah ko jg bini ko zaquan..btw, jgn lupa pk alasan apa nak bagi kalau lepas ni wartawan terjah ko pasal buntingkan anak org..soheh rodhoh meroyan.. “Abaaaaaaanggg..sampai hati abg buat camni kat ayu! Apa..tak cantek ke ayu ni (mmg tak cantek pun dgn perangai ko tu)..harian metro siap nobatkan ayu retis paling cun..body ayu ni ramai yg berdarah hidung tgk..jd bahan fantasi lagi..tp abang..sampai skarang ayu tak mengandung.”.. huh, mana nak mengandung, abg zaquan ko dah bg pompuan lain mengandung dulu.. haruu..

    0

    0
  70. siti says:

    rita pun dulu ajak laki dia tu kahwin di thailand buat apa
    kahwinlah betul2 di malaysiakan bagus

    rita lebih tua pada suami dia patut dia lebih tahu

    sampai masuk berita mak mentua dia menangis sebab anak dia nikah di thailand

    mungkin pada situ mak mentua dia da mula tak suka pada dia.. lagipun nampak rita ni orangnya kalau bebual ada pedas sikit

    rita pernah bergaduh dengan lisdawati sebelum ni
    jadi mungkin rita ni pun perangai jugak agaknya

    tapi entah la mereka sahaja yang tahu perkara sebenar.

    0

    0
    • rita is out spoken person..bkn ske cr gaduh ok..! says:

      ala..asal rita mulut lancang cket je..ko kate rita punca..nape ko tk ckp lak si lisdawati pernah gado dgn nadia mustapha tu ke….
      kire ckup bgs la rita tu tkd nk muke2…rita pon jnis tk ske menjaja cte kat wartawan….tu kire bgs la..
      ko pon tk th jgk ape fmly aidil ngate kat rita kan..kes FB dlu tu..ade rita kcoh yg kluarga aidil maki2 dia..hina dia..ade ke..??? tkd…so ksabaran rita tu dh ckup baek bg aku…
      n aku nk bgth..rita klu berbual tkd mane pedas nye..dia jnis kuat berceloteh..byk ckp..n peramah…so jgn la anggp rita ni jnis out spoken dia la yg trok…bkn ok..!

      0

      0
  71. puteh says:

    ini la kalo xdpt restu dari mak…..smua jd xkena….xkira apa buruk pon zakuan…. rita xda hak nk buka aib dia….

    yg penting bkn batu api…bkn ckp keji nista sesiapa….tp cari la restu & redho emak mertua tu…letakkan rita di tmpt mak aidil….apa rasa rita????

    kena igt lah…kesalahan dari rita & aidil …kawen belakangkan keluarga…..ini lah padahnyer….lps satu…satu masalah yg dtg…knp??? xda RESTU IBU..wallahualam

    0

    0
    • berbatov says:

      xde restu ibu tu citer jaman bile nih? pas derang da kawen tu famili aidil dh restu pon and ckp mereka redha dgn jodoh yg ditentukan Allah.
      jodoh ni kan rahsia Allah swt, mak suke ke, tak suke ke, ape lah kuasa mak utk menghalang. yg penting semua pihak kne cube jernihkan suasana.
      pegi tgk ceramah ustaz azhar, 80% pasangan yg bercerai berai tu kawen DENGAN RESTU IBU BAPA. hnya 20% je dari yg bercerai tu kawen sbb xde restu. even ustaz sndr ckp, mendapat restu dari ibu bapa tu bkn laa wajib & jd syarat utk kawen, cuma seeloknya ambil lah hati & jaga lah hati kedua ibu bapa sbg tanda taat kpd mereka.
      kalau x dpt restu tak sah kah perkahwinan?? knp korg suke sgt heret hal rmhtangga RR sbb isu restu ni?? KALAU SAPA2 MENGGURIS PERASAAN IBU, x kisah lah kawen dpt restu ke, xdpt restu ke, blom kawen skali pon, tuhan mmg akn bg balasan.

      asal RR ade mslh je, korg nk up isu restu. asal ade mslh je, nk up isu restu. kamon lah weiii!!! rmh tangga mne yg xpernah ade isu? ayu raudhah kawen ngn zakuan SERTA mendapat restu, rmh tangga depa xde isu ke???? cuba bukak mata..

      0

      0
  72. REDBLOODSNOW says:

    kalau iyer pun rita sbb rita tak blk jumpa mentua coz meluat tgk muka zaquan…alaa, jgn p tgk zaquan lah. dia tu tak penting mane pun dlm hidup ko kak rita

    mak pak mentua yg penting. so ignore je si zquan tu/ baru dia tak leh nk up statement camtu lg

    0

    0
  73. ayu says:

    RR hang ni mmg kaki gado no..mulut hang mcm ni mmg xboleh nk jaga..dulu gadoh ngan Lisdawati berebutkan si fauzi nawawi..ni dah berlaki,xubah perangai..asyik nk cari pasal jer dgn family hang tu..hang ni mmg xserik no,dulu laki hang dh hampir tgglkan hang..hang kecoh satu malaysia,laki hang mcm tu,mentua hang mcm ni.hidup hang xpernah aman langsung..si ZA tu kan mentah lagi,buat pa,g dok layan dia..awat hang benci sgt dia,pai buka aib adik ipar hang sendiri..buruk baik pon ipar duai hang..ckp ikut nafsu marah mcm ni la..nnti sekali lagi laki hang tiggalkan hang,merana diri..skrg ni pon confirm hang tgh bergadoh ngan laki hang,baik buruk pon adik dia,ZA tu..confirm lepas ni rumahtangga hang goyang lagi no..tunggu jer la masa..

    0

    0
    • ko ni meroyan ke sengal..??? says:

      ko ni ayu rodah ke..??? bila lak si rita brebut fauzi…sengal ke ape..meroyan ke..??
      zaquan mentah pe bnda nye..dh nk jd bapak org….siap pregnant kn org…tgk la..zaquan pon dpt cash je..bini keguguran..tu la pdah wt kat ank dara org..n tk rase pon pe rita tu ckp satu bnda yg salah..klu ko nyampah kt org..msti ko pon ckp tknk tgk muke dia..

      0

      0
  74. Malaikatmaut says:

    WOII….KORANG TAK YAH LAH NAK SIBUK2….ITU SOAL KELUARGA DIORANG…YG KORANG BERIA2 NAK KOMEN NI APASAL?..TAK DE KERJA LAIN KER?….JANGAN NAK PANASKANLAH ISU2 CAMNI……..HAL ORG LAIN..ORANG LAIN LAK NAK KOMEN..NTAH APA2 LER….MELAYU CAMNI LAA……TAK YAH KORANG SIBUK NAK MENGOMEN JER…JAGA DIRI KORANG DAN KELUARGA KORANG….

    0

    0
  75. ieda says:

    rse nye sape yg kutuk rita tu g bace balik ape satement rita..dia tkd pon ckp psl mak mertua dia…tetibe je si zaquan mnyampuk…nampk sgt la zaquan dok bce je twitter si rita…semak r zaquan tu…skrg Allah byr cash je kat dia ats ape yg dia wat kt org..huh!!!!

    0

    0
  76. gee says:

    si rita tu yang mroyan….x abeh2 nk cari psai,esok dh tue ko pun akan rs anak ko kena bwk lari gi thailand bru ko sedo cm ne prasaan mak mentua ko!

    0

    0
    • woi..itu bukan isu lah sengal!! says:

      eh ko..meroyan sgt npe…sah tk phm brita…isu dia ats tkd kena mngena rita g kawin kat siam…tkyh la ko nk sruh rita rse ape yg mak mertua dia rse…tkd kna mngena dgn isu sbnr…bnda dh basi pon..
      isu nye skrg rita tk g uma mertua sbb ade 2 ekor beruk yg ske jd batu api kt dlm umah tu..ko phm kn..???
      so ko relate kn blk..isu yg ko ckp kawin kt siam dgn isu sbnr kat ats tu same ke…????
      jgn la komen stkt nk jd nasi tmbh je weyh…!!

      0

      0
  77. jo says:

    minah ni tak serik2 nak bergadoh..cukup2 la tu..umur da makin senja..be matured bertobat la..duhh..dunia duniaa

    0

    0
    • bkb dia yg cr gadoh la sengall...!!! says:

      bkn dia pon yg cr gadoh….np nk sruh dia bartaubat bgai…dosa dia tu urusan dia dgn Allah..lgpon klu org nk cube runtuhkan masjid yg dia bina..tkkan dia nk diam..nk kna smpai cerai berai ke?? lg kna laknat dgn Allah…..adoi…..

      0

      0
  78. aku kesah? says:

    ikut suka hampa lah..kawen lagi dgn artis,,..kawen dgn aku kan senang..aman damai bahagia dunia akhirat.hahahhahhaha

    0

    0
  79. Nobody says:

    Tahniah kepada RR & ZA kerana berjaya menambahkan dosa2 org yg bergaduh dlm blog ni!

    0

    0
  80. nana liyana says:

    ni semua ayu raudhah tu yg start. xde dia msti aman je keluarga ni. lagi lagi rahsia si zaquan pregnantkn pmpuan si M tu dh tersebar, lg lg la x dok diam. yelah, public figure, pstu pregnant ank org, malu la bai. tu yg sungguh sungguh hentam rita. bini mana dapat tahan kalau laki asek back up benda lain je? dah kawen kn, anak bini kena jaga la. ni kalau smpai adik ipar pun melebih lebih suruh klua rumah, ape kes nya plak? xkn nk diam je. aidil lelaki ptut nya lebih matured. to rita: sabar je la. ada hikmah semua ni. kalau awk x salah, kebenaran akn bpihak pd awk. salam

    0

    0
  81. moga kak rita tabahkn hati..

    0

    0
  82. pendita says:

    ni teori aje la.. kalo salah ampun ye —rita pakai dua twitter account ke apa. satu account tu yg jawab soalan satu tanya soalan.

    yg x patutnya rita ckp x kisah mertua x sayang tu. nampak sgt x sensitif dgn mak mentua yg ‘kehilangan’ anak akibat ‘cinta’ dgn rita .. dia patut lebih sedar yg dia ada dua anak lelaki kot? so, ckap kat twitter pasal karma karma.. kalo ko buat perangai mcm tu silap haribulan dpt karma anak2 menantu buat perangai mcm ko buat kat mentua ko.. amacam?

    0

    0
  83. hujan says:

    hmmm, personal opinion aku ialah, masalah rumahtangga/dalaman keluarga, twitter/facebook/blog bukanlah tempat utk mencurahkannya. ada tempat lain yg lebih afdal utk melakukannya – ustaz, kaunselor, orang2 boleh dipercayai boleh memberi buah fikir yg mendamaikan semula kekeruhan. aperlah sangat peminat tau? orang luar tau? bila bagi hint2 mcm nie maka kuarlah segala hipotesis, andaian segala mcm yg biasanya negatif. itulah lumrah manusia. so bila kita membuka pekung didada di laman yg terbuka, maka kita mengundang sendiri masalah yg rumit itu untuk semakin rumit.

    suami/isteri adalah pakaian kita. buruk kita maka buruklah pasangan kita. udah2ler tu guna internet utk meluahkan isi hati. cariklah allah, kalu dah geram sangat pun, Dia yang selesaikan msalah kita, bukan peminat yg tak tau aper dan yg akan membuat andaian based on face values saja.

    jgn salahkan peminat memberi pelbagai fahaman, tapi diri sediri kerana memberikan peluang

    0

    0
  84. amy says:

    masalah kalau hubungan menantu & mertua & juga ipar kalau tidak baik

    0

    0
  85. Jaja says:

    Tetap sokong RR… Benci tgk AR tu perasan cantik, padahal hampeh!!

    0

    0
  86. cun tahap gaban says:

    Zaquan mulut longkang,rodoh mulut bau bangkai gitu la jd nya..ish ish ish perangai cam sial+gampang+bangsat…..luv airit rayyan

    0

    0
    • azhar says:

      Secara fizikal Ayu lebih baik daripada RR sebab dah bertudung, percakapan dalam televisyen tentang isu ni pun tak bising2 dan tak kutuk2 RR.

      0

      0