Written by AbangNara | October 8th, 2010

lana nordin

Kami tahu ramai yang tidak mengenali siapa itu Lana Nordin. Berita pentingnya di sini bukanlah tentang Lana Nordin tetapi tentang lelaki di dalam gambar di atas yang “self-claim” bahawa dia ialah anak Sultan Brunei. Berikut adalah screenshot yang ditulis di blognya (memanggil Sultan Brunei sebagai Papa).

lana nordin

Kami tahu ramai pembaca dari Brunei di sini, jadi kami mintak jasa baik anda untuk sahkan sama ada memang betul lelaki di dalam gambar di atas adalah anak Sultan Brunei. Nampak gaya macam bukan tapi siapa tahu kan? Kalau betullah anak Sultan Brunei, memang beruntung gila Lana Nordin mendapat kekasih hati yang ayahnya super duper muper kaya.

Lagi gambar lelaki yang “self-claim” dirinya anak Sultan Brunei dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit info kepada RotiKaya dan Ohbulan.

Update: Dari info yang diterima mamat nie memang bukan anak Sultan Brunei. Malah dah ada satu laporan polis telah dilakukan terhadap blognya kerana mengutuk Pekida dan Perdana Menteri kita. Sekian terima kasih.

Update 2: Gambar di atas bukannya gambar pemilik blog Luqiee. Mereka adalah 2 orang yang berbeza. Maaf atas kesilapan.

lana nordin

lana nordin

287 responses to (GOSIP)Lana Nordin Kini Bercinta Dengan Anak Sultan Brunei?

  1. tobiey says:

    eh sy org 1st ke? hehe.

    • tingtong says:

      orglen xbgun ag~~

    • Azizwan says:

      TAHNIAH UTK ANDA :)

    • OHBULAN! says:

      This sick person mengaku anak sultan brunei, padahal orang brunei pun tak kenal dia. how?

      • FASHION says:

        dia ni ank agkat je..tgk kat blog dia..tp cm something happened la..dia gado ngan sape?? BN, kalo rjin siasat la..hehehe..asl dia mrh sgt kat org2 politik ngan krew2 buletin utama tv3 tu..hurm..x ksh la..

      • cik joyah says:

        huhuh dier bukan anak sultan brunei….
        name apak dier je yg bolkiah….

        • hanya pemberi pendapat says:

          aku da bace kesemua blog die… konfem2 la die bukan anak sultan brunei……
          die telalu banyak merapu dari awal blog dia sampai abes… yang merapu pasal politik + pasal pekida pasal isu yang ade kat malaysia… tapi mengadu kat sultan bolkiah….. pelik tol die nie…
          pastu gambar die kat sini ngn kat blog cam lain jew….
          lagi 1 bahasa dia memang sangat teruk.. maki org sane maki sini…. marah kan kaum sane kaum sini.. die adelah salah seorang yang boleh mencetuskan peperangan antara kaum…. so beware…..
          malaysia sangat aman.. org macam nie xptt wujud….

        • lysha says:

          betul arr.. aku pun dah baca blog dia.. mamat ni sakit mental kut…

      • Danzelo says:

        betul tu betul…this is sick person…mengaku anak sultan Brunei konon…tak malu…saye sendiri orang Brunei pun tak kenal dia…

    • came says:

      en nara..itu bukan blog yg u claim org tu ialah lelaki tsebut..please do check before sebarkan benda tak betul..awk link kat budak entah tak tau pape..buat dose jer..sendiri buat salah tak sedar plak..tak suka nara..

    • moi says:

      tahniah anda menag moto kah3

    • moi says:

      tahniah,,anda meng mota ha3

    • FASHION says:

      korg bce x blog oh bulan? lana nordin da komen blog tu dan marah2..dia ckp x tragak2 nk saman blog2 yg sebarkan gosip ni..BN x tkt ke? pastu mamat owner blog tu la dok mrh gak n ckp dia bkn pakwe lana and siap kutuk lg cakap pakwe lana tu ketot..isk3..x patut2..

  2. […] Panas, (GOSIP)Lana Nordin Kini Bercinta Dengan Anak Sultan Brunei? Submitted by selebriti on October 8, 2010 […]

  3. amy lara says:

    uiks… nak masuk brunei mana ley pakai sexy2 gini yer dak?

    • aries_april says:

      xleh pkai seksi?
      tp ank dia siap show time party bday dia…jmpt paris ok ja…
      hihihihihihi

      • ainashikin says:

        aku tgk ank2 org kaye ni standard ar cr pompuan cmni….dpn org bese xkan nk tnjuk…blakang siap tempah pmpuan kot

  4. pikir2 says:

    menarik plak cte pasal dia? werk!

  5. aries_april says:

    arts suam2x kuku..mmg pndai cr ‘suami’

    • fifie says:

      hola sume!!

      hehe ntah sape ntah si pmpuan nih..
      main rembat jek jantan2 kaya…
      ni br btul skim cepat kaye…kehkehkeh

      • ez0ra says:

        tuelah pasal.. dulu aku dgr dia bercnta dgn zain saidin, adik si shaha saidin.. takkan dah jmpa yg lbih kaya trus clash kot…

        • kurus says:

          ohhh…zain saidin tu adik shasha ek..hikkk…cuteee
          aku ingat nama dia ronaldo capucino la bagai..rupanya melayu..hehehe…

        • shahs says:

          a’ah la..ensem gak si zain tu ye..tp kesian la dia dah mati smlm, dlm drama CHINTA.. untung chinta dpt harta peninggalan eddie a.k.a zain saidin

      • syurga itu indah says:

        die ni berlakon lat-lat je…tp sblm ni die di gossip kn ngn adik sasha…siap ckp wat bedah hidung lagi

  6. aida_87 says:

    mcm pelik je muke dia…

  7. haney says:

    pandai cari suami belum tentu pandai jaga suami..opppss..terlebih sudah..sorry

  8. violet says:

    wah2…pic no 3 seksis gituw

  9. Mummynazhan says:

    Salam..cam tak nampak rupa rupi sultan ponnnn (**eii..jahatnyer aku**)…tapi entah lerr..setau saya anak sultan brunei dah kawen..ni anak yg nomor baper yeak?? Sila konfem wahai kengkawan brunei sekalian..

  10. snuj says:

    anak sultan??how cum tak prnah nmpak pun muka dia kat istana and news paper..?

  11. mina says:

    he’s not the real son of HRH..its not true…

  12. mak oi! muka lana..
    phuiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    macam dah biasa.dah
    KENA dgn lelaki. Aku tak berapa
    minat dgn Lana ni …

    PIC 1 tu huhuhu!! lawak
    lubang idung ko lana..

  13. anak angkat kottt… :)

  14. snuj says:

    even kat sultan family picture pun takde his face..emmm..

    • mala'un says:

      dh check dh.. anak angkat je pon… tgk la bin nya kt blog tu. berbin kan org biasa2 je..

      tp kuat mengadu kt bapak angkat dia.. ada prob skit je, ngadu, repot.. papa tu papa ni.. mama tu mama ni… xreti berdikari… ceh! dasar anak manja… low class punya kaum!!

  15. Baizura says:

    Mcm bukan muka anak sultan jek..jagn kata iras2…iris2x pun idak…tak nampak cahaya kekayaan di dalam imej pakaian beliau..ewahh..mandai jek aku..hhihihi

    • FASHION says:

      hehehehe..stuju..kalo ank org kye pkaian pon mesti nmpk chye kekayaan ye..hihihiih..ank agkt kot..

      • aini says:

        iskhh dia kaya la fashion. ko bc la blog dia. kasut prada ok. ko ada?hu3….mmg xder [email protected] muka anak sultan pun…verangan je kottt

        • mummy_iman says:

          kasut Prada ori ker??? hehehe.. jgn marah..

        • fikir says:

          prada bli bundle je tu.. haha.
          baizura> very like ur comments. ilang ngantuk aku gelakkan ko..

        • Baizura says:

          fikir ..thanks psal sukakn comment i yg tak seberapa tu..dasyat la blog dia..ada ka dia kata najib tu mcm keling makan nasi kangkang rosmah..astagaaa..dia ni mmg teringin nak masuk ISA kut..nak sgt glemer..hamik ko..

        • mala'un says:

          stakat kasut prada… aku beli kt siam je la. baru rm50 siap ada original tag dgn box lg.

        • FASHION says:

          tpi kan kalo kasut prada npe ade org komen kt blog tu gtaw yg dia xde kete?? pastu bdk yg komen tu siap ckp lgi bg la org yg ade kete tu parking kat tmpt dia..kua3..tp muke mamat ni len la ngan muke owner blog tu..btul ke BN ni??

  16. eclipse says:

    dia ney anak sultan borneo…huhuhu

    • ez0ra says:

      enth2 anak sultan kerajaan PERASAN… sbb tue x de saper p0n knal.. klu cam tue aku p0n nak ngaku aku kerabat diraja gak.. blh tak.? ha5

  17. RiRi says:

    kuikuikui….lana ni satu sek dgn kwn aku…kwn aku kata dulu breast dia cinonet je..tup2 beso dh…pakai cream breast la kot…bg cantek..nice..heheheh

    • jeng2 says:

      yeke??nampak besar dari luar dari dalam??ntah span bra tu tebal sgt kot..yela nak publisiti

      • lol says:

        lana ni penah aku bace dlm magazine buat confession yg brg2 dia branded bkn calang2 not becoz dia ditaja sesape..tp sbb dia ada bf anak vvip..mamat ni kot..dia ker yg lana tu kikis abis?

  18. zee says:

    saya dri brunei, anak sultan kami?? Biar betul,aku pun inda kenal.

  19. miamelia says:

    kalau baca blog mamat neh sumpah korang cakap dea sewel. hahaha…

  20. SWEET says:

    Anak sultan brunei
    semua ensem
    yang ini cam bukan je

  21. Mrs Az says:

    Eleh….Seumur hidup aku kat Brunei tak prnah pn tengok lelaki ini??? Korang jgn terpedaya… Kot2 dia yg tergila2 kn ank Sultan tapi tak ada respon pasal tu lah dia sengaja nak buat gosip yg tak masuk akal….jika benar lh dia ingin kawin dgn kerabat di Raja Kmi org2 Brunei tak tabik lh dia seumur hdup!!!!

  22. natts says:

    boleh caya ke? no lah, ntah2.. anak org yg kerja lam istana. so dia dari kecik duk situ.so panggil sultan brunie papa lol.. .. hati2 lah, sape2 leh wat statment

    • cikedi says:

      agaknya….anak rakan2 rapat sultan brunei ka…sbb dah rapat panggil papa…may b….tp mmg tak senonoh ini pompuan….ooopsss..dpt dosa ngumpat…x ngumpat pun rasa nak ngumpat dek kelakuan n pakaian yg mcm x ada pakaian….ish..ish…moga2 taubat laa…

  23. uknown says:

    hohoho

  24. AD says:

    assalamualaikum..saya adalah orang brunei..

    terus-terang lh ye..saya betul2 terkejut dgn pengakuan yg d buat d sini..kerana memang sah yg lelaki ne bukan anak sultan brunei or maybe bukan orang brunei pun..tapi tak tau lah if dia orang brunei..but not royalty lah..or mayb ada darah royalty (which i think NOT) but claim dia anak sultan brunei..tolonglah..

    but, the truth is…DIA BUKAN ANAK SULTAN BRUNEI..

    saya dah 25 tahun besar di brunei and 1 second pun tak pernah nampak dis guy ada relation wt Sultan Brunei..

    Thanks..just 4 ur ol info ja..:)

  25. aku pn x perfek says:

    butuh arr…sultan brunei tu sikit pnya hensem…muka jantan ni muka pecah rumah je..

  26. vee says:

    he is not the son of Sultan Brunei, tengok blog diapun dh tau mcm ada something wrong with him laah.. royal family takkan desperate sgt buat ‘dear papa @sultan Hassanal Bolkiah’ he is just an attention seeker lah..

  27. gha says:

    dia memang bukan anak kandung sultan Brunei. dia anak angkat lah.

    bapa kandung dia dah meninggal. kuburnya kat Mont Kiara. cuba baca blog dia sampai abis.

    ada gambar kubur bapak dia sekali.

  28. littlemia says:

    wutever..ada aku kesah..mati kain kapan murah gak..x denyer pakai sutera

  29. Anonymous says:

    Orang kat entry ni ngan orang kat blog tu tak sama laa. Lain gila kut muka!

  30. lAl says:

    Pergh…. pompuan ni bukan yg berlaku gol & gincu tu??

  31. badai says:

    hahaha..lawak gak…ntah la…mmg xde langsung muka keturunan sultan..hoho! tp kot2 memang nama beliau “sultan”???? btw ape2 ponnn…baik tanya tuan punya badan kan3….hehehe

  32. Lina says:

    perasan anak sultan.. aku ada gambaq adik beradik anak pinak dia semua cos aku penah dok brunei and he is DEFINITELY NOT ONE OF THEM!!!

  33. vee says:

    “EVERYTHING I WRITE ON THIS BLOG IS A LIE LIE LIE…… ALL I NEED IS ATTENTION FROM PEOPLE. WHY CANT PEOPLE UNDERSTAND. I HOPE THE PEOPLE WHO HAVE ACCESS TO THIS ACCOUNT WONT DELETE ALL MY ENTRIES, BECAUSE THIS IS MY LIFE, I’VE BEEN BLOGGING FOR ALMOST 8 YEARS NOW (I DONT REMEMBER). I’M THE TRUE BLOGWHORE. I CAN SEE THE PEOPLE DELETING MY ENTRIES ONE BY ONE, EVERYTHING IS GOING TO BE HISTORY…… WHAT SHOULD I DO WITH MY LIFE NOW. I HOPE THE PEOPLE WONT SHOW ALL THE LAME EMAILS I SENT TO PEOPLE THREATENING THEM. THE TRUTH IS I NEED ATTENTION.” – nie pengakuan the blogger ada tulis towards the end of the page in his blog. dia apologize because because byk entry dia kena delete, so sah2 dh dia admit dia menipu.. n just an attention seeker!

  34. Kita says:

    bukan! bukan! bukan! fake! fake! fake!

  35. littlemia says:

    good…..mengaku gak..cian dia kurang kasih sayang……..

  36. mummy confius says:

    setakat tulis papa dia sultan brunei.. aku pun bleh tulis n cakap sultan brunei tu papa aku.. padahal….
    tunjukkan bukti lah.. cakap2 n tulis2 je tak mendatangkan apa2.. masuk mahkamah pun belum tentu menang…
    klu camtu aku pun nak ngaku yg aku nie anak donald trump lah.. heheheh..

    • gigiputihberseri says:

      dlm byk2 komen,komen mummy confius ni laa yg aku rs gigi putih aku ni nk tercabut suma!lawak guling2 aku! kahkahkah

  37. hari2stim says:

    ni bukan anak sultan brunei la….. hahahaha….

  38. miss_pinky says:

    si lana nordin ni kn konon2 pamela anderson malaysia.
    betol ke ak eja tu.? huuhu..

    • puteriaquarius81 says:

      xde la bsr mana pun .. kak pah la pamela anderson malaysia.. br btul.. huhu jgn mrh..

      • RiRi says:

        ye la..tgok size dia standard je…kak pah lg ngancam..heheh

        • muhahahahaha says:

          betulll..kak pah punya lg hangat. tp ka pah xclaim pun dia tu pamela anderson. he..nmpk sgt desprate la si lana ni. aku pernh tgk lana ni ms award apa ntah. idak la besau mana…takat pakai 34B xyah la claim nak jd pamela

        • jeng2 says:

          aku dok menilik dr gambo dia yg lepas..aku xpaham ape yang besaunya..
          nampk biasa aje..xda lah nampak luar biasa..ntah nampak luar biasa psl baik span tebal punya.hehe..

        • lol says:

          ada gambo dia yg saiz biase2 aje tp ada gak yg besor..d power of push up bras!
          tp dia ni nyer nmpk lebih2 sgt sbb suke expose n over tang situ..dah situ yg dia tayang2..over giler sbb nmpk x balance ngan bdn dia yg kecut tu..

  39. hek eleh says:

    KahKahKahkAh kesian Lana Noordin kena tipu..lepas ni confirm clash mcm sorang penyanyi suam2 kuku yg kononnye bertunang dengan kerabat Sultan Kedah.

    PADAN MUKA Kau!

  40. puteriaquarius81 says:

    x sama pun muka blogger tu dgn pic bro yg kat atas ni… putih je sama.. blogger tu xde taik lalat pun kat pipi

  41. littlemia says:

    aku ni adik maher zain..korang caya x…hahhahaa

  42. reena says:

    dia bukan anak sultan brunei laa.. ker dia saja mengaku anak sultan brunei?? coz if anak sultan brunei sure dia stay kat brunei, unless dia study or what… iyalah anak lelaki kan jadi pewaris tahta … hish~3x bila bacak kt blog dia mcm words yg nth apa nth hmmm.. btw pic lana noordin yg last tu without makeup seraaammmm amatttt sihhhhhh… kai makeup and with out make up tetappp serammm yeaaa hehehe!

  43. me says:

    ewh armpit!

  44. nanananana says:

    baru bca blog dia smlm….he is a sick maniac guy….nak mengomel bnda yg bkn2…sume ahli politik n pekida dia kecam…sume negative thinks…mcm dia sorang yg baik…mcm mana la lana nie boleh ngn dia…sepadan agak yer..BTW HIS NOT SON OF SULTAN BRUNEI OR ADOPTED…attention seeker…

  45. dun says:

    he’s just a typical faggot who seek for attention and that’s about it..he is damn sick man…his brain is seriously damaged dude…for good..

  46. wat eva says:

    ank sultan??????y nmpak sememeh…Hensem lg tunang i..wlupun bkan ank sultan..LOL !!!

  47. lylyezora says:

    bkarah ktiak lana nordin cuba tgk pic last tue…kuikuikui

  48. BumbleBee says:

    tak paham aku ngan org2 jenis attention seeker ni… kecik2 kurang kasih sayang ker? hmphhh

  49. abbysuria says:

    kelakar lah minah ni….

  50. nadya says:

    i on behalf of all bruneian, dengan ini memaklumkn yg si mat nie bkn anak kepada sultan brunei kami okay!!!!!

  51. elya says:

    ni bkn anak sultan brunei laa..

  52. Me says:

    wawawa…spanjang ku idup,nda prnah pun ku liat muhanya d brunai…kanal kli kmi ah ank sultan brunai..

  53. Org Brunei says:

    There are only 5 princes of Sultan Brunei. This is certainly not one of them

  54. anabobo says:

    tak hensem + xcntek..hihih

  55. Kasih says:

    bkn kerabat brunie pun … jauh skali lah anak sultan brunei… sbb sultan brunei hanya ada 5 putera…. dan ni ntah sapa2 tah.. emmalukan…

  56. lieya says:

    muke lana kt 1st pic tu cm gersang je.. huhu

  57. damia says:

    aku adik datuk dr. sheikh muzaffar..hehehe

  58. Tish says:

    im Bruneian. well, he’s not one of our princes. Semua orang Brunei tahu muka putera Sultan hmph! mengakun jua ahh.

  59. littlemia says:

    aku bini no 2 sms..hahahahha

  60. Not Anak sultan brunei says:

    mana ada anak sultan brunei macam ani usul nya, nda hensem ah, anak sultan Brunei Hensem2 kali ah, anak Anak sultan India kali la, perasan jua eh bini ah… nda pemalu kan becinta sama Anak sultan Brunei, aku pun nda beliur wah, pebaik ko telanjang bulat dapan mata ku…heee bari gaaaliii, uweeekkkkkkkkk

  61. Miss Kayyyy says:

    HAHAHAHHAHA. KANA TIPU kali ehhhhh pembual hantap jua laki2 atu. ahahhahhaa sekalurr jua eh. nanti ke lawsuit baru tau! hati2 BN :)

  62. pingkypanthers says:

    huh….
    setakat nk ngaku aku pun leh gak….

  63. Caldina says:

    Lana Nordin ???
    Nyummm………… nyummmm……… she’s hot and look damn delicious…

    • lain says:

      aaaa? tang mana tu

      • Caldina says:

        hahahaha……
        tang mana lagi bro…… dia kan wartawan kata mcm pamela anderson m’sia… tapi memang mantap weehhhh… ko gi carik dlm internet….

        terbaeeekk …! kentall…!! hahaha

        • lain says:

          mana da wartawan kata, dia sendiri kata la, wartawan tulis jer, kalo itu pamela anderson, siti nurhaliza punya lagi besau…

        • ATTENTION says:

          ko tgk mmg nampak kental,,,sbb kental dgn span tenal 5 inci, kasi pegang tgk, ntah2 susut jer..hahahhaha.

          lelaki ni kdg2 bodo la, tgk dgn mata mmg semua pn nampak mantap n kental, pompan kalao dh kawen anak 10 berderet pn, tp bl pakai span tebal, push up bra mmg nampak tegap, kalah anak dara tau…. tambah pulak bl pakai korset….. hmmmm… :p

  64. RiRi says:

    bkn lana ni bercinta dgn adik sasha ke sape ntah..yg muka cam mat saleh..ke skndl je?

  65. Lara Croft says:

    Salam sumer.. first of all. dz guy bukan anak sultan Brunei k. not even in thh throne list. anak angkat mungkin la.. or kerabat. p tak pernah tgk langsung mamat ni.. iv ben liveing in brunei for 20+ yrs and yet.. dz guy.. bkn anak sultan . sorry yer lana.. maybe uv ben punked?

  66. bid says:

    mamat tu ada grandiose delusion

  67. rob says:

    walu pape pun… mamat ni bukan anak kandung sultan brunei…. sultan brunei time hari keputeraan akan bawak seluruh anaknya utk event2 besar brunei… so sume rakyat or warga yg dok brunei akan kenal sapa anak2 beliau… hmm.. xtau le kalu mamat ni ada bau2 bacang

  68. Kak Su says:

    Siapakan mamat ani berani2nya mengaku anak sultan Brunei….mun disiasat dan ambil tindakan padan muanya…

  69. mina says:

    pebaik th anak angkat ka apa…nda jua patut2 bgmbar mcm atu…memalukan brunei ja…bidaaa……..!!

  70. tepong says:

    konpem mamat ni sakit jiwa. juling mata aku bce blog dia.kesian…muda2 dh xbrape betol..heran aku lana tu nak kat org gile. isk

  71. Kiudang says:

    aku ne bekeraja jua d Hyatt Istana atu, alum pernah ku tejumpa bah munung org ani.. kan cari publisiti murah banar.. sama macam si Lana Nordin ani.. ngam tah bisdia becouple tu.. dua-dua kan mau cari publisiti murahan.. booooriiiiingggg…… nada kaja lain kah… hahahahahhaa

  72. Confused says:

    Dats not anak sultan brunei…. If he is.. I shud know abt it as i m a bruneian.. Huhu

  73. mia says:

    ala…..prasan! aku ni org brunei. mana ada betul bahawa dia ini anak sultan brunei. cuma mengakun. bak kata brunei – prasan jua eh. barangkali supaya orang mau kat dia…….

    slamat jalan romeo.
    Tak takut dengan saman kot

  74. mia says:

    pasangan paling secocok. c ugly n the beast!!!!!!

  75. superman says:

    ketiak itam la pulakksss….!!!!hahaha

  76. nurul says:

    bukanlah.. 100% bukan..kami punya prince handsome2…

  77. orang brunei says:

    salam all… who is this guy claiming his d son of our sultan? for all i know sultan only has 5 princes and dats it.. maybe his d type yg wanna be(s)… hmmm nanti tak pasal2 kena tangkap for impersonating as a royal family.. better watch out..

  78. Red says:

    Dah 20 tahun aku tinggal kat brunei ni & dah 14 kali aku beraya gi istana pon tak pernah nampak muke laki2 ni… Jangan silap sebab sebahagian org india pon ade nama Sultan… Ye tak? Hehehehe, carik lah bende lain kalau nak mintak perhatian Lana oi… Nasi lemak ko tu dah tarik ramai perhatian org pon tak cukup ke???

    • Red says:

      Sah 100% gambar d atas bukan Putera Luqman… Dah lah tu Lana or the imposter guy, tak pasal kene saman, boleh ke bayar??? IP address boley trace wooo…

  79. TidurMan says:

    Paloi tah anak ani. Anak ani pun bukan brunei ne. Brunei ane ukan basar semua kan bersaudara. Nyata bukan urg brunei. So jgn memburukkan nama Brunei dan Rakyat2 ok.

  80. TidurMan says:

    au. mustahil urg brunei inda kenal anak ane. C zekzek dh contoh nya. Nini ku pun tau wa ea a2. Hahahaha

  81. budak pandai says:

    gambar tu dgn anak sultan brunei tu orang yg berbeza la, kalau korang tak caye korang pegi baca kat jurnal dia http://luqiee.livejournal.com/

    To Beautifulnara: lain kali kalau nak buat gosip ke apa, tolong la siasat betul2 dulu, tak pasal2 dah salah orang. kalau dia saman kau 800 juta kau mampu ke nak bayar?

    • TABUAN says:

      WAHAHAHA! ITU MAT OTAK SENGET LAH….

      JUST BECOZ Q NUMBER DIA LAMBAT DI PANGGIL PAT
      MAYBANK.. DIA NAK REPORT POLIS!
      SIKIT2 NAK REPORT POLIS..
      PASTU TAK TAHU MALU BLEH PULAK KATA..
      “SAYA ANAK RAJA TOLONG HORMAT SIKIT ! ”

      ANAK RAJA SOTDOT ! PAKAI KASUT GETAH BERCAPUK!

  82. Opz! says:

    x minat………….suke hatilah anak sultan brunei kha…anak james brooke ke…ttp ku tk minat………dan TAK KENAL…….(tpi ku sje je nak comment…boring)

  83. entah lah siapa kah yang dlu pandai2 buat cerita…lana kah?..c mamat atu kah?….atau ada pihak yang lain lagi… inda tah kami tau… tapi apa yang pasti c mamat atu BUKAN ANAK SULTAN BRUNEI….ANAK ANGKAT?? antah inda pernah kami mendangar apa tah lagi meliat muka nya…. harap ma’lom biar betul..

  84. poyo says:

    kui kui kui muka rempit camni ngaku anak sultan? muke mcm rempit pecah umah dowh!!!!!!!!!!
    yg si lana ni pakai bulu mata palsu senget plak tu, sesuai la dgn dia yg senget ni. lol. (jahat nye aku ngutuk)

    • Opz! says:

      takpe…takpe…….bak kate org.(orglah bukan aku)………

      “BUAT BAIK BERPADA-PADA.BUAT JAHAT…..SEKALI SEKALA………..”

      sesuailah dgn ko…..khakha.

  85. TABUAN says:

    LANA HARAP MAKE UP AJE TEBAL SEGANTANG…

    KETIAK HITAM BERKERAK !!!

    BRO NARA….
    MUKA MAT NI TAK SAMA LAH DGN MUKA MAT OTAK SENGET YG PERASAAN ANAK RAJA TU…

    MAT NI ADA TAIK LALAT BESAU PAT PIPI…

    YG SI MAT SENGET TU TAKDE TAIK LALAT PAT PIPI..
    HARAPKAN BANYAK TAIK AJE PAT BLOG BIOL DIA TU !

    SILA TENGOK BETOL BETOL..

    KALO RABUN TAK NAMPAK..
    SILA PAKAI MAGNIFYING GLASS ATAU BINO..

    KALO TAK NAMPAK JUGAK…

    ALAMAT NYA…….. HEH HEH HEH…..

    :D

  86. KYROL says:

    usulnya ih….macam apa!!!! nada wah pernah ku teliat! kedia ani…

  87. ayu says:

    Nope, he’s not our Sultan’s son =)
    Never seen him before in my life..
    He should be careful, there are many imposers who had been caught, fined and imprisoned for impersonating the royal family =D

  88. mnazim says:

    Ehh.. Sya dari brunei.. uii.. tak pernah pun aku tngok dia ni.. kalau pun dia ni royalty tak de lah nak gmbar di K.L.. in UK for sure..

  89. nabbella says:

    hahh? aku pun orang bunai :D and sebenarnya lelaki just mengaku anak sultan. mau jadi glamor bah. ya ingat orang paloi kali inda kenal anak2 sultan.kalau mau bukti,liat sendiri dakat buku sultan and bini and anak2 nya. aku adaa bukunyaaaa

  90. nabbella says:

    awehh, langsung urg brunei nda kenal. ntah2 ia ne saja2 ngakun. penjara tia kali ehh lelaki taie lalat basar ane. awehh,mun czekzekkaching, kenal lagi kuu. awuu, oi urg malaysia, jgn kamu pecaya gosip ane.. ini adalah fitnah. banar banar. sebanar banarnyaa. okay harap maklum :)

  91. nabbella says:

    awehh. prince2 and princess2 urg brunai ane lawa2 banaii. banaiiii~ :D laki2 ane buduh ne ngakun2 anak sultan. gila sulnya minta tampar. terabang krg taie lalat mu uleh ku!! sasak pulang ku ehh membaca gosip ane. shittt :x memalukan urg brunaiii dorang ane!! mun aku jadi pulis ku saman sama penjara nee. cari sampai ke lubang cacing!! banaiii~

  92. nabbella says:

    bau bacang taie kucingg! nadadaa bahh majal ehh. nadada prince di brunai mua mcm iaa.. cuba ku sabut nama2 prince ane.. almutaddebillah, malik,mateen, azimm, ahh, ada g damit2 ahh anak sultan dgn cazrinaz.. lupa tia ku nahh.hahah :D mental jua ku ahh.paloii. hahah

  93. Kopi says:

    Beautifulnara dan Oh Bulan akan disaman. BN dan OB akan menjadi sejarah dalam ingatan.

  94. i love u cik wan says:

    klu ye.. ada lg le bakal janda org brunai.. huh

  95. mel says:

    he’s not the son of sultan of brunei.

  96. benci dengan racist…x elok utk perpaduan kaum

  97. Ninzy says:

    BWOHHH Bnyak tarus urg brunei comment sini. AHAHAHAHAHA.

    To BN, I hope you can create another post to rectify this post. Just to be safe :) nanti kena saman sapa susah..

    BANAR BANAR BANAR BANAR BANAR BANAR BANAR BANAR BANAR BANAR NI ahHHhhhHHHhh~~ princess of the earth. GAGAGA

  98. IMFO says:

    Yer Jerk Anak Sultan Brunei Mamat Remps Ni … Tulis English Pun Berterabur Macam Tahi Kambing Nikan Pulak Suruh Cakap?! Mesti Keluar Kata-kata Indah Bak Tahi Lembu Jatuh Ke Bumi Bertuah Ini.

    Yang Poyonyer Siap Tulis … “Dear Papa @ Sultan Hasanol Bolkiah” Kena Saman Baru Tahu!

    Kalau Yer Pun Anak Sultan Brunei, Tak Ke Mental Mamat Ni Tulis Blog Pasal Ketidakindahan Papanya Terhadap Dirinya Yang Not Happy Katanya … Go Get Yourself An Audience With The Sultan Lah Moron …

    Adussss Orang Ini Macam Pun Ada Ke??? Bodoh Tak Bertingkat … !!!

  99. tikah m'sia says:

    To: i Love u cik wan…yang terjadi disini adalah soal lana nordin yang mengaku kekasih nya anak raja brunei bukan soal bakal menjadi janda brunei… ta’semestinya setiap orang yang berkahwin dengan orang brunei bakal menjadi janda orang brunei… harus ingat penceraian tidak akan berlaku jika tidak ada sebabnya….tolong ambil perhatian..

  100. Penduduk Tetap Brunei says:

    Ya ke anak Sultan Brunei? perasan kot.

  101. akujela says:

    gambar kt sini lain sangat dgn yg kat blog tu. lbh2 tang mata. kat blog tu mata sepet. jgn2 silap org.baik check bebetul.

  102. Dee says:

    mamat yg dlm pic ne bukan mamat yg kt blog 2 laa. korg bca dia punya blog. kt sna dia ada complaint ttg BN & OB. silap2 kna sue leh mamat kat blog tu naya beb!

  103. nabbella says:

    oi nara! baru jua ku realize ah lelaki yg bgmbar sama c lana tu nda jua sama muanya sama gambar lelaki dlm blog ahh. Sekatinyaa. bedusa sja ku kan terabangkan taie lalat bf c lana ah padahal bukan blognya yg ada ckp dear papa sultan bolkiah ahh. orang lain jua tuu eh :x bisai2 eh kalau kan mengeluarkan gusip ane eh. karang kana saman ko pulang inda pidah2.. twew..and untuk lelaki paloi dlm blog atu, jgn kan perasan kan jadi prince of the earth mcm c zek kachings :D haha lol. nadabahh. Anyway suka and majal tah ku jua membaca and membagi komen ane sal ramaai urg brunai di sini ah :D yoh iski. haha. banar banr aku sukaa. sebanar banarnya. really.. huby bnr2 minta maap.. eh salah.. tekuar tah pulang skrip c zek kachings. muahaha :D over.. * BAGI ORANG MALAYSIA, INILAH BAHASA BRUNAI, SORRY KALAU TIDAK FAHAM :D ampun minta maaff zahir dan batin. nyehehe :p chow.

    • gosipgurl_fea says:

      wah patutlah…agak pelik bahasa you, campuran pinoy+indo+malay+sabah??? haha unik2 ..thx berkongsi :P

  104. some dude from Brunei says:

    who the heck is this guy claiming that he is the son of the sultan of Brunei..i’ve seen each n everyone of the Sultan’s son.daughter,grand kids,nephews,nieces and even the anak angkat but i never came across with this guy face. He claimed that he’s the “anak angkat” or something???FYI the anak angkat never use the “Bolkiah” or even the “Prince” title and he claimed to be Prince Luqman Bolkiah, get a lifelah bro!!

    • N says:

      u gotta tell ’em to his face dude..that [email protected].

      he ain’t listening to us Malaysians coz he thinks we’re plotting against him.

      really, that douche-bag really needs a lesson.
      freaking annoying siot!

  105. ehehe says:

    nda pernah nampak this guy dlm kawasan Istana or mana2 majlis kerabat diraja.. aku rasa “Anak Sultan Brunei” atu cuma Nick saja. pasal kalau org Brunei kan address dirinya or org lain adress him, slalunya ada macam unik name.. my 20cent comment :D

  106. hehs says:

    tahi lalat dia pun tak sama ngan sultan kitaorg.

  107. entah eh says:

    gilaaaa! mental ku meliat blog nya ah… kan muntah ku! attention seeker berabis. mudahan tah kana SUE ehh luan gila ah…… memalukan kami saja urg brunei. mengakun anak angkat?? bari gali wang mua mcm babi ah

  108. si purple says:

    mihir usul mua nya ah..mcm apa. sipi2 j*b*r urg brunei pun nada. LOL!!

  109. faux says:

    This Luqmanul Hakim guy, memang tak waras. If you read his blog http://luqie.livejournal.com and twitter http://twitter/luQie dia memang banyak complain, buat police report, insult the government, our prime minister…memang mengarut. He claims the government owes him 800million or something because the government stole his idea of mycard. Pretty stupid for someone who is jobless, staying in a flat and sells fake goods. The worst is he was stalking and wanted to marry malaysian actress Lisa Surihani. Siap google map and wrote down her address! call her up and stalk her locations based on her twitter updates. One time, he wanted to commit suicide in Midvalley and god knows what stopped him…because honestly he is better off dead consider how much animosity and pain he has caused to everyone. Mamat ni memang gelabah gila, orang yang pandang dia, dia tangkap gambar and post it on his blog ckp…they are after him. Bodohh tak bodoh…one more pasal anak sultan brunei.DIA YANG BUAT PROCLAMATION SENDIRI, SULTAN BRUNEI TAK KENAL DIA PUN AND HE IS NOT EVEN THE ANAK ANGKAT. One more thing, he is one of those losers that shields himself behind the computer. He gets and stalks everyone and post their information up is blog thinking he has connections, tapi memang tak lah. It is easy to get information on the internet, google sudah. Mamat perasan powerrr. Polis pun dah masak dengan perangai dia…dia buat polis report brader2 tu pun malas entertain..tak buat apa2 pun. Dah orang gila….siap sampai lalat pun dia nak buat polis report

    The guy above with Lana is not him.Lana I think she is better of with that person than mamat blog yang gila ni. ..

  110. ah lim says:

    This Luqmanul Hakim guy, memang tak waras. If you read his blog http://luqie.livejournal.com and twitter http://twitter/luQie dia memang banyak complain, buat police report, insult the government, our prime minister…memang mengarut. He claims the government owes him 800million or something because the government stole his idea of mycard. Pretty stupid for someone who is jobless, staying in a flat and sells fake goods. The worst is he was stalking and wanted to marry malaysian actress Lisa Surihani. Siap google map and wrote down her address! call her up and stalk her locations based on her twitter updates. One time, he wanted to commit suicide in Midvalley and god knows what stopped him…because honestly he is better off dead consider how much animosity and pain he has caused to everyone. Mamat ni memang gelabah gila, orang yang pandang dia, dia tangkap gambar and post it on his blog ckp…they are after him. Bodohh tak bodoh…one more pasal anak sultan brunei.DIA YANG BUAT PROCLAMATION SENDIRI, SULTAN BRUNEI TAK KENAL DIA PUN AND HE IS NOT EVEN THE ANAK ANGKAT. One more thing, he is one of those losers that shields himself behind the computer. He gets and stalks everyone and post their information up is blog thinking he has connections, tapi memang tak lah. It is easy to get information on the internet, google sudah. Mamat perasan powerrr. Polis pun dah masak dengan perangai dia…dia buat polis report brader2 tu pun malas entertain..tak buat apa2 pun. Dah orang gila….siap sampai lalat pun dia nak buat polis report .The guy above with Lana is not him.Lana I think she is better of with that person than mamat blog yang gila ni. ..

  111. eww says:

    si lana ni buat hidung kat siam ek.. cam perasan ymmy2 je minah ni…

  112. shen says:

    ane bukan anak sultan brunei ne..!!

  113. katak kodok says:

    Takde iras sultan Brunei pun budak ni… Perasan ngaku diri ak S.H.B…. Bleh blah…

  114. Pengiran Alfian B Pengiran Tambi says:

    walaupun saya org berketurunan/berdarah (Pengiran) brunei tapi yang lahir di sarawak saya rasa dia bukan anak Sultan Brunei.Rata2 ank Sultan Brunei yg saya tahu berkelakuan baik2 dan hormat bila mereka berhadapan media mahupun bergambar saje2…abg ipar saya pun pernah berkerja di bawah keluarga Sultan Brunei dan ank Sultan amat hormat kpd pekerja beliau. Kalau benar gambar itu Ank Baginda saya lah org yg amat kecewa…..harap jgn hampakan keturunan yg mulia ini.

  115. Ana Brunei says:

    He is not the Prince of Brunei…NOTED

  116. Lovesucks says:

    Anak sultan brunei tiruan tu mengamuk dalam YM aku..sila klik untuk lihat lebih lanjut..

    http://www.loveydoveydoo.com/2010/10/your-spoiler-title-margin-top-5px-text.html

    dia ni memang psiko…gila…ATTENTION SEEKER… full stop.

    • N says:

      dia ni pun penah tanya YM i tp i tak layan.

      kat twitter pun suke menyebok je.

      yg penting, dlm gamba atas ni bukan org yg sama dgn tuan punya blog.

      • N says:

        oh yeah, i da baca ur blog..

        hahaha! mmg funny kan dan juga dia mmg sgt annoying!

        dia mmg suka carik psl dgn pompuan je, i notice hal ni kt twitter..

        dgn i pun dia berdebat gak sblm ni..takyah layan la, lama2 letih la dia…tp org lain la plak yg kena..pandai2 la =)

  117. MAMAT KAY BEE says:

    Apa pun.., persoalannya, benar atau tidak, hal ini membabitkan nama baik pemimpin sesebuah negara. Penguatkuasa kawalan sebaran am setempat seharusnya mengambil perhatian tentang hal ini.

    Dan kepada peminat yang mengikuti blog ini, khususnya dari BRUNEI, kita lihat dan dengar,..,jangan sampai memberi ruang untuk mana mana pihak memecah belahkan antara Institusi Raja dengan Rakyat. Jika ini tersebar, perkara tidak benar pun boleh terpahat seperti benar. Ia bolehsaja menimbulkan bermacam prasangka terhadap Raja, apa lagi baginda pernah berkahwin dengan seorang rakyat Malaysia. Demi hubungan baik dua negara, harap perkara ini dapat ditamatkan sesegera mungkin.

    Ikhlas dari Kuala Belait -BRUNEI

  118. tikah m'sia says:

    itulah aku kan dah kata ini isu Lana Nordin yang mengaku BF nya anak kepada Sultan Brunei…ini sampai yang ada komen.. “”KALAU YA ADA LAGI LAH BAKAL JANDA ORANG BRUNEI””…. adakah patut… saya org m’sia pun ta’setuju dengan kata2 tersebut kerana ia bolh menimbulkan kesalahfahaman dari kedua2 belah pihak…..diharap akan dapat mengambil ma’lum soal peribadi jangan dijadikan isu atau penyebab kepada masalah yang lain…sekian tolong ambil perhatian..

  119. lana nodin says:

    Hi everyone,

    Saya lana nodin, dan pertama sekali saya nak katakan di sini saya tak pernah mengaku saya ade hubungan dgn anak sultan mane2 dan lelaki dlm gambar ini bukan anak sultan brunei…berani korang pandai2 ambik gambar personal I dan letak dlm blog ni! Bile masa pulak saya ade self claim lelaki ni anak sultan bolkiah??? Anyway satu lagi saya tak pernah mengaku sendiri saya pamela anderson sedangkan wartawan yg mengelarkan saya begitu bukan kerana berape besar payudara saya tapi sebab mereka menggangap saya seksi wal hal saya tak pernah berlakon sampai nampak lurah sane sini! And to all d reader jangan percaya bulat dgn fitnah macam ni! Kalau korang kena kat kepala hidung sendiri korang rasa adil tak? Anyway pasal pamela anderson tu ade ke saya mengaku saya pamela? Masa kena terjah gan melodi tu pun saya terkejut dia org(wartawan) gelarkan saya begitu, jadi bukan saya yg mengelarkan diri saya pamela tapi pihak wartawan. Dan kepada sesiapa yh pandai2 sebarkan cite bodoh ni n memandai guna gambar saya ni, saya harap hentikan la sebelum saya saman awak! Kalau benda ni berlarutan saya tak teragak agak untuk ambik tindakan! Saya tak takut sebab saya tak pernah atau megaku siapa lelaki di dalam gambar ini! Jadi kepada semua jadi lah pembaca yg bijak jangan mudah dengar gossip n fitnah n terus percaya bulat2! Thanks.

  120. Ana says:

    rasenye mcm statement nara xde sebut pun lana nordin ni ngaku bf dia ank sultan brunei..silapnye kat cni bila nara sudah silap orang..n maybe dr desas desus org lain yg kata lelaki tu ank sultan brunei kann… so kpd sape2 yg baca entri ni laen kali baca la btol2..jgn cepat sgt komennya tanpa usul periksa…n to Nara, be careful nxt time..

  121. Ema says:

    Mentally retarded boy… Read his blog, sah bukan anak sultan brunei.. Beautiful nara & oh bulan or whateve blog lain, shd just delete this & ignore this sicko.. Its what he wants, cheap publicity..

  122. ed says:

    sengal betul lah nara ni… cuba lah baca betul2 blog yg mengaku ank sultan brunei tu (name die luqman), kn dia ada tulis dlm blog die psal ada 1 mamat menyamar jdi si luqman nie becinta ngan artis lana nordin sdngkan die x knal sapa lana. kesian mamat dlm gmbr wif lana nordin tu. x psal2 die kena kutuk.

  123. SIS says:

    megaku…ta’mengaku…megaku…ta’mengaku….entah lah mana yang betul mana yang salah…dah terkena baru megadah….

  124. Brunei says:

    Salam. Hy smua. Btw, gmbr kat atas tu bukan anak sultan Brunei.. Dan tak pernah masuk buku keluarga diraja pun… Ish ish ish…

  125. emilda says:

    BANG NARAA!!!APSAL MUKE DALAM PIX NGN LANA NI TAK SAMA PON MUKE DIE MCM PIX DLM BLOG2 TU..KT ATAS NI ADE TAIK LALAT KT MUKE..KT BLOG TADE PON??BTOL X??KE AKU YG SILAP TGK??TP MAMAT DLM BLOG TU MMG TAK BOLEH BLAH LANGSUNGG…GELI SIAKKK…NGN PERASAN…AND SHOW OFF NTAH PAPEE…MCM BODO JEK MUKE DIE…!!!BENCI AKU NGN MAMAT MCM TUUU….MCM HANNJJJJJEENGGG JEE..!!

  126. Urang Kuat Brunei says:

    HAHAHAHAHAHA!!! MASUK PUN INDA KE BUKU AHLI KERABAT DIRAJA!! KAN MENGAKUN URANG BRUNEI KONON?? MACAM APA MUHANYA AH? CAM PALUIIIIIII~ HAHAHAHA

  127. didi says:

    alahai LANA kengkang….
    nasi lemak kau cam tak de harga la..
    bodoh la engkau bagi org gesel-gesel

  128. lana nodin says:

    ke pada kak nam…

    gambar saya nampak lurah ke tak nampak ke itu hak saya…kalau media nak siarkan gambar tu saya nak buat apa2?? kadang2 bile photoshoot kite perasan ke tang mane dia nak ambik shot kite? anyway kalau baik sangat kenape nak mengata org dan menghukum org lain? kalau islam sangat jangan mengata org tak baik sedangkan apa yg awak buat tu adakah dosa atau pahala sebenarnya? kite sendiri pun tak tau….so jangan kacau hal org terutama peribadi org sebab kalau esok awak atau anak awak terkena baru awak tau! mungkin awak tak faham dgn situasi keadan apa yg saya terima tapi bile dah berlarutan saya biarkan aje..sebab satu je saya pelajari …MULUT ORG KITE TAK BOLEH TUTUP! n tuhan tu bayar CASH sebab saya tak kacau org dan kacau suami atau rumahtangga org pun! so jangan la nak komen lebih2 sedangkan awak tak kenal diri saya yg sebenarnya…just dari luaran tapi awak komen macam dah kenal saya betul2 dari dalaman macam awak ni keluarga dan kawan yg kenal saya sangat2…itu awak patut malu sebelum awak kata saya tak malu!

  129. SIS says:

    bayar CASH…ada CAShier kah??????…kes malu tak malu lah lagi ni………..

  130. lana nodin says:

    kepada kak nam….

    saya ambik gambar lurah ke bukan lurah ke itu hak saya…n sometimes bile photographer ambik photoshoot kite, kite tak sedar tang mane dia shot kite tau2 bila gambar dia org pilih bukan dari pengetahuan kite so kadang2 gambar2 tu bukan pilihan kite sendiri yg nak kuar….anyway awak tak faham, kalau awak sendiri jadi artist awak rasa la sendiri…kadang2 kite bukan org yg macam org cakap tapi sebab persepsi dan fikiran org kite tak boleh buat apa….saya percaya awak bukannya kenal siapa saya…awak cuma kenal saya dlm gambar je…jadi jangan sangat nak komen2 pasal org yg kite tak kenal dan cuma melalui gambar je kekadang look can be deceiving….faham tak? dan satu lagi dont judge d book by its cover…. kadang2 apa yg kite tengok tu tak same apa yg kite fikir! jangan nak terlalu confident nak komen dengan org kite sendiri tak kenal luar dalamnya….someday bile awak ade anak atau awak sendiri akan laluinya…ingat tuhan tu bayar cash…awak mengata saya dan konon2nya nasihatkan saya awak ingat awak dapat pahala ke? tapi swebenarnya awak berdosa kat saya sebab awak mengata saya yg awak sendiri tak kenal…awak fikir saya maafkan awak bile awak komen saya lebih2 sedangkan siapa saya awak pun tak tau!

  131. lana nodin says:

    kepada owner bloger ni…saya awak cuba cri awak dan saya akan cuba ambik tindakan since awak memandai2 buat cite dan fitnah saya…saya harap ade pihak kerabat brunei atau atasan siasat benda ni kat awak…baru awak tau sebab saya sikit pun tak takut kalau benda ni di bawak ke muka adilan sebab ni melibatkan kerabat brunei…awak ni suka2 buat keja yg bukan2 supaya org baca lama web awak….awak tak takut ke kalau someday ade org cari awak? atau ambik tindakan? awak patut malu apa yg awak buat dari letak gambar2 artist dan tunggu kutukan2 dari org yg baca blog2 awak ni! saya harap pihak kerabat brunei ambil la tindakkan ni dan saya tak akan berdiam diri sebab awak curi gambar personal saya dan saya akan siasat siapa awak sebenarnya!

    • TABUAN says:

      HAI CIK LANA….. :)

      SEBELUM AWAK NAK AMEK TINDAKAN UNDANG2 TERHADAP BLOG OWNER NI..

      DAN

      OLEH KERANA AWAK GADIS MELAYU YG SUKA PAKAI SEKSI RABAK… YG SEOLAH SENDIRI YG MENGUNDANG JENAYAH…

      SAYA ADA SOALAN CEPU ARANG NAK TANYA…

      KENAPA KETIAK AWAK HITAM BERKERAK… ? :(

  132. orang Brunei says:

    Saya orang Brunei…apa yang kami tahu Brunei tak akan mengambil tindakan yang remeh macam ni…banyak lagi urusan yang lebih penting yang patut di selesaikan……SEKIAN HENTIKAN…JANGAN BABITKAN LAGI KERABAT SULTAN KAMI DALAM MASALAH INI. TERIMA KASIH.

  133. emilda says:

    woW!panass…panaass…!~

  134. emilda says:

    kesian jugak kt lana…tak psl2 die kne tempias ngn org blog yg mengaku org brunei tu..pls bang nara..remove je la cerita ni..dr kecoh2…

  135. xoxo GG says:

    x cantek nye x mekap :-P dahla perasan diri sndiri mcm pamela anderson hahahahahahhaa ewww

  136. lana nordin says:

    saya sudah meminta pendapat dari beberapa rakan saya untuk mengambil tindakan undang2 terhadap pemilik blog ini…dan maklumbalas adalah positif…saya akan teruskan untuk mendapatkan nasihat guaman secepat mungkin dan rakan saya sudahpun bersetuju untuk membawa saya bertemu dengan peguam…..tunggu!

  137. amerose says:

    heheh….korang takot x???kuikuikuikui

  138. Reena says:

    Tanpa mekap, aku rasa artis muka so-so tak leh cari mkn. Kena tacap berinci2 baru leh kuar tv..

  139. eww says:

    wow~ terpanas dari oven! kite tunggu dan lihat.. jeng jeng jeng!!

  140. shack Bon2 says:

    Kesian Lana,dh kene hentam kaw2 kat cni…saye stuju utk awk amik tindakan undang2.Anyway..saye knal siapa lelaki tu,die xla kaye pon..mak ayah die yg kaya…so harap awk berkawan ngan die bukan kerana kekayaannya..sian die..die dhla budak baik…muhahahaha..

  141. Naida says:

    Dia bukan anak sultan Brunei..

    Daulat Kebawah Duli Tuan Patik…

  142. al says:

    hi all. Saye kenal sape dalam gamba ni…die mng bukan anak sultan brunei sb saye kenal die dari kecik lg. N I don’t think he self claim yg die anak sultan brunei because I know his not like that n please stop who wrote this blog because his a really nice guy

  143. fzy says:

    yes kesian lana n mamat tu…tak pasal2 kena hentam…korang pun tak patut la…just bcos lana ni org kata dia seksi tak semestinya dia org yg tak baik…kite pun bukan kenal dia secara peribadi…ade artis tu nampak je baik tak pakai seksi tapi perangai lagi teruk…contoh terdekat…tengok fasha tu…dulu org tak kata dia seksi tapi perangai dia baik sangat ke? skrg bile dah terbongkar pasal dia baru la org semua kutuk2 dia…tapi sebelum ade org kutuk n mengata dia…yang selalu jadi mangsa artis2 yang di katakan seksi padahal yang lagi teruk yang artis hipokrit ni… jadi tolong la jangan percaya sangat bloger2 ni…memang menipu dan memang memanipulasikan pemikiran org….

  144. budak penang says:

    kalo dh seksi tuh,baik amenda..tlg gtaw aku??ade ke owg seksi2 nih baik??baik2 pown,tetap berdosa sbb seksi,tayang aurat..pls la..walaupown xknal btol2,skli tgk dh taw..adakah berpeluk dgn lelaki bukan muhrim itu baik?adakah bergambar seksi itu baik?ambil lah tindakan byk mna pown,mungkin awak(lana nordin) akan menang tpi diakhirat nanti,awak tetap kalah..sekian..wassalam

    • ATTENTION says:

      fuuuyoooooo….sy SETUJU….!! kalo dh sexy tahap melampau tu apa yg baiknye….?? ada ke org rambut dye, kaki clubbing, xtau jg diri, pakaian dedah sna cni, berpeluk2 tukar pakwe, baik ke cm tue?? baik bg sy ialah org yg tau jg diri dan maruah dan ingat perintah allah…. kalau org yg melakukan solat, pasti rasa malu kalau xmenutup aurat.

  145. UK sender says:

    Hi there…I know who is this guy in the picture and true that his not a kerabat and I don’t think he going to self claim his a prince or what not. So please don’t believe what this bullshit bloger wrote because I 100% sure that this guy is not like that. all of u guys who wrote on this blog please think b4 u wrote anything and please search for the right resources b4 u comment…btw lana u are really lucky to have him please take good care of him u just don’t know how lucky u are…god bless amin

  146. saya lg menyampah says:

    haah la budak penang.. mengada je.. kecoh betol. itu harga yg kau perlu bayar jd artis. kalau xnak kene kutuk gi dok kt ulu. benda kecik nak di besar2 kan. meluat aku tgk. publisiti murahan.. sat2 lg kuar melodi. famous bang nara.. kui kui kui!
    udah udah la tu.. x payah nak besarkan isu yg kecik.. mcm budak skola gado je aku tgk. poyo2 ayam..

  147. fzy says:

    masalahnya budak penang…ko cakap org berdosa bukak aurat ke tutup aurta ke…yang ko komen n mengata org bulat2 tu tak berdosa…konon nak nasihat org yg ko buat sekarang kat lana tu ape? tak dosa la?? yang lagi satu ni…kenape kalau jadi artis kena kutuk je la?? ko tau ke lelaki dlm gambar tu bukan muhrim ke atau bukan muhrim ke gan dia??? ntah2 sepupu ke…adik ke…ko tau??? apa pun itu hak dia…ko baik sangat ke??? aku rasa ko ni malaikat kot…yg jenis tak but salah n cari kesalahan org lain…dia dah besar kot tau la dia buat hal dia sendiri yang korang lebey lebey komen apasal? dia curi suami atau ambik duit korang ke?? kalau tak suka tengok meluat jangan tengok dia….kan senang…kepada ‘saya yg llagi menyampah’ tu…kalau tak suka lana, menyampah tengok dia…jangan tengok…dia pun tak cari publisiti murahan la…takkan dia yg panggil melodi suruh terjah dia kot…agak2 la….cakap pakai otak n logik sikit! jadi artis bukan nak kena kutuk je…org biasa pun same je…

    • ATTENTION says:

      aku rs dia ni lana kot, xpn spesis lana….hehe :p

      ini cuma komen dan pendapat saja..! ktorg ni beri pendapat tp xsampai pulak nk bawak ke mahkamah. manusia kn mmg suka bercakap dan beri komen. so just do it..hehe

  148. hussein says:

    aku sokong cakap ko fzy….betui2….apa lah benda kecik pun sampai korang kutuk2 lana ni…kesian dia…tapi cuba korang fikir…ni dia cari publisiti murahan ke??? sedangkan lana sendiri pun tak tau hal ni…macam mane korang boleh cakap dia nak cari publisiti murahan pulak??? aku tak rasa lana cari publisiti murahan kot…setau aku bf dia skrg masih lagi anak daim tu…ntah2 mamat dalam gambar ni sepupu atau adik dia kot….

  149. LuQiee says:

    the guy in the picture is not me a.k.a LuQiee

    tak percaya tgk aku punya twitter at
    https://twitter.com/#!/LuQiee

    or try search LuQiee kat twitter.

    aku sendiri ada tweet pasal ni, at 8 Oct –
    “Ni siapalah buat penipuan nak menyamar jadi aku ni, http://tinyurl.com/38ma7dz & http://tinyurl.com/37luon5 , not my picture & tak handsome”

  150. woot..woot says:

    aku dah tgk dah blog budak lukman ni. ntah apa2. jakun pun iya gak. baru ada 2 kasut ferragamo n beg coach dh kecoh. siap ajar lg nak differentiate either ori nor fake ferragamo tu. bengong. kalau real anak sultan tak mcm kau lah, lukman. kesian aku tgk budak lukman tu..hihi

  151. watever says:

    Bodo betul la mamat LuQie nie…. Ingat email ko tu masuk ke gov.bn…. msuk spam mungkin la….

  152. Bruneian says:

    Nope! he’s is not one of the Prince. Beware LuQie!!! Jangan main-main dengan Sultan kami.

  153. ATTENTION says:

    NAK TANYA LANA NORDIN………., dia ada keje tetap ke sampai nampak mewah sgt, sbb sy jarang sgt2 tgk dia berlakon ke ape2 so mcmana dia sara diri, soalan ni umum bukan pd lana sorg Jela tp pd mana2 artis terutama yg pompuan. cth mcm zahida rafik tu ker, berlakon xkerap mana pn, jd model iklan pn x, tp mewah semacam jer, ada bt bisnes atau kerja tetap ke? just nak tau saja…….mgkn penjelasan cik lana bole memberi jwpn pd persoalan semua org d’cni. anggapla soalan sy ni sekadar bertanya dan bukan utk cr gaduh ok, TQ

  154. amal says:

    perasan gabaan jua ia ani ihh. Sultan pun nda kenal kali kan mua nya ah.ia tah plg yg asi2.

  155. zeey says:

    im a bruneian!!and he’s TOTALLY NOT the prince of brunei!!!! perasan!!!!!!!!!!!! muka tu tak layak jadi prince brunei!!!!!!!! orang brunei pun tak kenal!!!!! fyi, prince sultan brunei semuanya handsome2 and muka cerah2. hang apadaaaa?????

  156. zeey says:

    haha agaknya lana nordin ni mudah kena tipu kot! i think if orang bangla mengaku anak sultan itu ini, pasti dia kebas punyeeee. caya lah, orang gila harta tak tengok rupa dan warna,macam si lannordin ni. dah tua, tak sedar diri. kalau dah tak laku di industri, buat tak laku lah, jangan gadai maruah and malukan diri sendiri. kena tipu, padan muka!!!! haha

  157. norol says:

    saya orang brunei, nada ku kenal muha mu ani wang jangan tah kan perasan ani ! muwahahaha nada imbas muha sultan pun -__-

    • Dizzzzz.... says:

      im not talking psl lelaki kat gmbar atas tu tp yg 1 lg.dia memang bkn anak sultan brunei ataupun anak angkat sultan kami.prasanlh!!!!! siap antar email to HM gov email nk minta izin pnggil papa ngan sultan kami.huh…from brunei…peace :)

  158. A says:

    laki nih mmg bukan anak sultan brunei pun..
    aku kenal dia..dia duk kat segambut..anak ex-bos haku..
    aku pun terkejut gak bila tgk gmbr dia ngan lana nih..

  159. nona manis says:

    the person from the blog and the person in the picture totally not the same people..Nara can u please update this..and im sure he’s not a bruneian ..btol kan eh

  160. lanaindia says:

    muka anak sultan brunei lebih hensem daripada mamat ne haha

  161. Khairunnazwa says:

    Assalamualaikum :)
    Tengok Royal Magazine lah kalau anda semua ingin memastikan samaada dia salah seorang dari putera raja Brunei. Setahu saya, dia bukan putera raja. Jangan nak mandai-mandai nak mengakun sebagai putera raja. Aku tendang hang kang! hidup tak macung, muka tak hensem, berani-berani nak mengakun sebagai Anak Sultan…..

  162. Khairunnazwa says:

    **correction** Hidung Tak mancung :)

  163. haramnakmampus, nie buknnya putera brunei!

  164. thankstoALLAH that i’m bruneian, mmndngkn bnyk org brunei kt cni jdi nk join jap… Manada ya ane ank sultan, dsar pnipu, mun bnr wh lma dh x muanya palak2 rh buku dirgahayu tuanku!

  165. Dausskate says:

    nie bukan anak sultan brunei pun…..mamat nie orang semenanjung….duduk segambut (dulu)…skrg xtau kat mn….tp die adalah junior aku kat skolah dulu,boleh kata kawan la jugak..SMK seri hartamas…harap maklum…..(ini adalah benar belaka,sumpah xtipu)….taik lalat tuh mmg sama…..

  166. I really enjoy reading through on this web site , it contains great content .