Written by serenity | April 10th, 2012

Penyanyi remaja ini memang mendapat perhatian ramai semenjak salah satu lagunya meraih populariti di media sosial. Bagaimana pun, tidak kurang juga yang tidak dapat menerima kehadirannya, malah ada di kalangan penyanyi senior sendiri dikatakan pernah mengkritik penyanyi remaja ini.

Kerjaya penyanyi remaja ini berkait secara langsung dengan kakaknya yang juga turut menyumbangkan kreativiti kepada lagu-lagu penyanyi remaja ini tadi. Bagaimana pun, timbul soseh-soseh apabila kakak penyanyi remaja ini dikatakan memarahi individu-individu yang mengkritik adiknya itu di Twitter. Menurut seorang pembaca BeautifulNara yang menghantar surat terbuka kepada kami:-

Dia asyik kemas kini twitter cam ayat tak puas hati dengan kritikan orang kepada *****. Saya rasa sepatutnya dia tak boleh la nak kutuk org yang kritik adik dia tu. Sepatutnya die tweet je la yang elok-elok pasal adik dia, bukan nak tweet untuk balas balik kritikan tu. Sepatutnya juga dia kena la sedar hidup dalam dunia artis memang la macam tu. Ada yang suka dan ada juga yang tak suka.

 

Ini tentang karier adik dia juga. Kalau dia asyik nak balas balik kritikan orang ke atas adik dia tu, nanti lama-lama peminat ***** pun boleh kurang disebabkan kakak dia yang over tu. Saya tengok ***** tu tak ada pun nak over-over macam tu.
Seperti yang sedia maklum yang kakak ****** ni juga merupakan penulis lirik lagu-lagu *****. Tapi dia kena ingat, yang perform tu adalah *****. Dia juga kena jaga nama baik ******. Saya amat kagum dan respect kepada keluarga Elfira Loy.

 

Adik-adik dia pun berdarah seni juga. Sebagai contoh, tak ada pun Elfira sibuk atau balas kritikan-kritikan atau kutukan ke atas adik-adik dia dan sebaliknya juga.

 

Mereka nampak matang sangat. Kalau nak dibandingkan dengan umur, kakak ***** tu kan dah besar. Saya harap benda ini tidak berlarutan kerana ia melibatkan populariti ***** tu. Saya juga merupakan peminat ******. Tapi agak terkilan dengan sikap kakak dia yang terlalu suka membalas kritikan itu. Dah la ayat dia perghhhhh tak menahan.

Ada juga betulnya apa yang dikatakan peminat ini. Kepada kakak penyanyi terbabit, kami rasa anda tahu siapa anda, terimalah teguran ini dengan terbuka demi karier adik anda itu. Asam garam dikritik bila menyertai dunia seni, tapi anda boleh memilih untuk biarkan saja. Contohi Datuk Siti Nurhaliza, “Tak Hidup Dek Puji, Tak Mati Dek Keji”.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

167 responses to (GOSIP)Kakak Penyanyi Remaja Marah Orang Kritik Adiknya Di Twitter?

  1. momong says:

    najwa punya kakak lah tu. perghh

    0

    0
  2. mimi says:

    najwa latip r tu

    0

    0
    • darsuci says:

      aku tgk baju najwa masa nyanyi ngan black tu mmg aku gelak terus.buruk!

      tp kan…buruk2 fesyen najwa latif ni, elok lg la dari nabilahuda yg kain tbelah smp peha n neelofa yg nmpk segala lurah dendam tu…laaaagi sakit mata tgk.

      cuma lps ni kena pilih style baju yg cover segala bentuk tu, should be ok.

      najwa, o go girl. kpd kakak najwa, ddk diam2 jgn gebang lebih.meluat noks!

      0

      0
  3. zila bakering^ says:

    sape si dia tu?

    0

    0
    • Shasha says:

      adik – Najwa Latif
      kakak – Syafiqa Latif
      #emo lettew

      0

      0
      • tropong says:

        ni mesti kakak dia yang back up main piano masa Juara Lagu aritu kan?

        0

        0
      • kak ain says:

        tak kenal kakak dia ni.. siape syafiqa? saye kurang minat si adiknya, entahlah saya tak nampak ape2 yg ada kelainan pasal dia… sebab stail penyanyi bertudung dan main gitar, bagi saya yuna yg dtg dgn stail ni.. lepas tu muncul najwa, macam copycat je…

        0

        0
  4. nurhaslinda says:

    yang nyanyi lagu kosong ler tuh..najwa

    0

    0
  5. Aku budak gemok tu says:

    Ahh !Nyah ko dari sini !!!
    lebih kuah dari sudu

    0

    0
  6. fuzz says:

    NL lettew, betul tak? ha3

    0

    0
  7. honey madu says:

    nampak mcm najwa latif. hurm. =,=

    0

    0
  8. bukan kakak najwa latiff says:

    najwa latip lattew~ ;p

    0

    0
  9. honey madu says:

    nampak mcm najwa latiff. hurm..

    0

    0
  10. Saya.. says:

    Pasal Najwa ehh?

    0

    0
  11. Afifi says:

    konfem lah Najwa Latif punya kakak nie KOT :DD

    0

    0
  12. zila bakering^ says:

    rilek la kak.. kalau tak nak dikritik baik jgn jadik artis.. lebih kuah dari nasik plak akak ni.. hahaha

    0

    0
  13. ape ape je la... says:

    setuju dgn penulis tu..kalo dah popular..ni la pengeras nye..harus terima kritikan baik atau buruk..kalo tak bole terima tak yah la jadi fofuler..

    0

    0
  14. NenekBurberry says:

    lagu adik dia pun tak mencabar mana pun…lagu mukabuku tu pun gitu2 jer, bolehlah untuk mereka yang tak suka nyanyi lagu jerit2.. nak dodoi lagu tu kat anak2 pun okay…tak kan nak dodoi lagu madah berhelah kot… bhahahaa

    rilekss laaa kan….

    tu pun kalau kakak si penyanyi mukabuku laa..kalau tak, maaf yer..

    0

    0
  15. kaki gumuk says:

    maklumlah baru merasa tempias glamor.maka haruslah over sensitif bila adiknya dikritik. balik kpg la weiii…

    0

    0
  16. bontot besar says:

    sape lg.. najwa latip la.. akk dia pulak nk publisiti murahan :P

    0

    0
  17. yg nyanyi lagu layu, kosong, tiada jiwa tu la si najwa latippp………..tak minat aku. ishhh kakaknya pla yg over, harkkk…puihhhh

    0

    0
  18. Nina Abdul says:

    Ni mesti Shila dengan adik dia syada,

    0

    0
  19. peminat artis korea says:

    kenape dorang x suke najwa latip tu?cecite..sbb kite baru je minat die.sbb lagu kosong tu sedap gak

    0

    0
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      Tu la pasal, saya sangat menyintai Najwa Latiff yang comel..

      0

      0
    • saya says:

      Senang je jawapan untuk soalan ni,…awak suka lagu dia sebab sedap,dorang xsuka sebab xsedap..lain orang lain citarasa..betul x?

      0

      0
      • peminat artis korea says:

        masalahnye xsuke lagu dahla..tp kenape xuke orgnye..pelikla manusia ini.

        0

        0
  20. fashion disaster says:

    ni kes najwa latip.. sure tgh stress adik dia kne kutuk bontot besar cm kak pah..haha

    0

    0
  21. faezah mengilai-ngilai says:

    kalau aku jadi kakak dia pun, if orang duk kutuk adik aku, aku pun melenting. korang ni tak jadi kat korang memang pandai berkata-kata..

    0

    0
    • Cik piNgu says:

      melenting tu, mmg tak kena la.. nt keadaan akan jadi makin parah. cube rilexsssssss.. kalo tak, org lagik hentam kakak dan penyanyi tu…. tak gitu?

      0

      0
    • Aku budak gemok tu says:

      alaaa……..
      tengok dato ct dah la,glamour bertahun-tahun (walaupun aku sendiri x suka dia)
      org duk kutuk caci maki,x de pun abang ct ke kakak ipar ct merangkap pa dia melenting macam ni..

      dah dia sendiri nak sangat masuk dalam industri ni,kena la tahan caci maki,kutuk2,fitnah dari sekeliling.
      baru setahun jagung,dah macam ni,kalau dia melenting x pelik.ni kakak dia pulak yang melebih.

      0

      0
  22. Ros Putih.. says:

    Najwa Latiff la tu..sy x kutuk dia pnya suara ye..dia nyanyi ok suara jelas..tpi penampilan dia y x ok..baju y dia pki cam bnyk y x sesuai dgn dia atau dia memg pki ap pn x ctk sb body x ctk.

    0

    0
  23. Cik piNgu says:

    kesian…..
    tak tau dunia retis ni asam garam cane, x yah ler jadik KAKAK RETIS or suoh je adik tu brenti jadik retis..bru tade owang nk kutuk korang.. please la, nk emo2 sila ke laut, jgn stay d dunia hiburan :)

    0

    0
  24. ulalala.. says:

    NL tak salah pun.. bukan baju dya pun… orang yang design n bagi.. sapa taw dalam hati dia sendiri pun tak puas hati dengan pakaian demikian..

    0

    0
  25. hehehe says:

    tu lar sshnya jd artis nie…bdn sentiasa kn saiz “0” kalo tak mmg kn hentam lar…bontot besor,lengan gedebeh,breast terjojol mencanak…ala si kakak penyanyi tu pun relaks lar….biasa la kita org nie mmg akan hentam benda2 yg nampak tak cantik nie…ibarat wartawan free semua artis pun kita org hentam…si ct tu pun trk gak kami duk hentam…fs lg best menghentam dia…dah nak bt mcm mn kan…mmg dah kj kami duk hentam tak berbayar lg free jer…cm satu jer lain kali tuk semua2 artis nie bl peminat hentam2 ambik la iktibar…jgn buat tak tau jer…lm2 peminat bt tak tau kat korang br tau kan…sapa la artis tanpa peminat…n sape la kita nak hentam2 artis tp tu gak yg kita bt tiap2 ari…

    0

    0
  26. rulza says:

    sibuk je jaga tepi kain orang..lantok dia le nak pakai baju apa pun…pelik…sibukkan diri dengan benda remeh wat ape?

    0

    0
  27. kakak femes says:

    alah kakak pun nak tumpang glemer jugak. cuma dia guna cara kontroversi. murahan!

    0

    0
  28. Reena says:

    Kutukan, kejian, pujian semua tu adalah pakej kalau bergelar retis..kalau bajet2 tak leh tahan, suh jer la adik dia tu sambung blajar, jgn jadi retis lagi..takpun jadi komposer lagu kanak2 jer pasal lagu2 dia pun light & easy jer..apa susah..

    0

    0
  29. hehehehe says:

    cfm najwa latif….

    0

    0
  30. thephenom says:

    lepas ni NL boleh la cari kerjaya lain… usia pun masih muda.. nak teruskan dalam industri muzik dah sukar dah selagi perangai kakak dia camtu..

    kepada kakak NL…. nanti kalau NL tu dapat kerja lain, jangan pulak masih masuk campur lagi kalau NL tu kena marah ngan boss..

    0

    0
  31. lady says:

    NAJWA LATIP!!!CONFIRM…sebab ciri yg diberikan mmg jelas lg pun adk sepupu saya sekg & sekolah dkt2 dgn najwa & bf dia skali tp kakak dia mmg terkenal dgn perangai over dr mcm2 segi drpd najwa mcm dia pulak artis,bdk najwa n bf dia tue mmg blh tahan dari segi pelajaran mmg ok not bad sesuailah ber2 tue (walaupun xdigalakkan bercinta time sekolah ya adk2) kakak dia nie mmg patut kena sound sket baru sedar diri drpd najwa blm jd artis dia mmg over bdk tue dah jd artis lg lah dia control dgn alasan “seorg kakak mithali” kononya:( p lah cari habiskan study n cari kerja elok2 tak yah tumpang glomour adk yg tah sampai mane jerk blh bertahan tue dgn “lagu bdk2 riang & fesyen ke laut”

    0

    0
  32. hazel says:

    aku pon rse ni mesti kakak najwa latif…coz akk dia mmg rude pon…even dgn press pon kakak dia kurang ajar jgk…
    xtau nk ckp elok2…
    klaw dh dgn press pon dia bleh ckp cm tu,ni kan org luar…mmg ssuka hati je la dia nk hentam…
    nasib aku x penah minat si najwa ni…fesyen mak aii…makcik2 sgt…

    0

    0
  33. zaia says:

    tah sape2 je…tkde la best pun.
    tp x patut la kutuk melampau, x heran la kakak dia sakit hati sgt.
    hmm.,kena sabar je la dn jgn layan sgt org2 tu ,nanti x psl2 NL jgk yg kena lagi.
    nasib baik lagu kosong tu sedap..huhu..

    0

    0
  34. Lipstick Hijau says:

    Waaa Nara! Susahnye nk teka sape artis 2. Ni nak kene hntr dgn FBI ne..kusut la nk teka Nara! Ni mesti kakak Dct si Siada 2 kan Nara? Xpun kakak saloma c mariani 2, xpun jessica simpson kakak si ashlee!

    Najwa latif ne awal kemunclan dia dlu aku x minat sgt.. Tp skrg ni bila aku tgk dia nyanyi n ada gak duet dgn artis, aku rasa dia ada talent. Suara pun boleh tahan sedap brbanding yuna..n now aku dah mula minat pd dia.hehehe. X kisah la komen aku hidden ;-)

    0

    0
  35. iQa says:

    nta pape manusia ni . bia la . drpada mngata org , lagi baik CERMIN anda sendiri . Okay ?

    0

    0
  36. iQa says:

    bia la . drpd korang dok mngata . lagi baik istigfar Okay :D

    0

    0
  37. faezah mengilai-ngilai says:

    Tak payah la nak kutuk2 sangatlah..sekurangnya Najwa Latif boleh beli MYVi cash..korang semua mampu???

    0

    0
    • maknyah says:

      mek x jd artis pn mampu jewww beli kete..kwn mek pelacur pn bleh beli kete cash. ko ade?

      0

      0
  38. NENEK KEBAYAN says:

    nenek kena kutuh rambut ngerbang sampai tebuan pon sesat..nenek ok je. relax la..

    0

    0
  39. NENEK KEBAYAN says:

    nenek kena kutuk rambut ngerbang sampai tebuan pon sesat,..nenek ok je. relax la..tu pon nak terkesot..meh dok dgn nenek kat utan ni nak ???

    0

    0
    • Anonymous says:

      muahahah nek, aku la yg kutuk tu, nenek relax je kan.. nenek kat kool! mat kool!! aahahahah.. tebuan masuk rambut nenek mmg xdpt jumpa jalan yg benar dh nek oi! sesat lg menyesatkan… ahahaha

      0

      0
  40. rainbow says:

    saye minat najwa latif jugak..follow twitter die..n bg sye sbg kakak, spatutnye die berfikiran lebih matang dr najwa, tunjukkan contoh yg baek..tp most of the time, najwa buat xtau je, kakak die yg emo..huhu

    0

    0
  41. lisa surihani says:

    mari kita bermuka buku ;-P

    0

    0
  42. Mazda6 says:

    contohi datuk hjh CT?? oh please lahhhhhh. org x kesah dgn kritikan adalah org yg bongkak!

    0

    0
    • Ikebana says:

      kritikan yg mjahamkan apa nak kisah?? kritik la kamu sepuas hati..langsung tak akan effect kehidupan Datuk CT biar seinci pun…

      0

      0
  43. Ikebana says:

    aku sukung kakak najwa..jgn sembarangan org nak kutuk adik kita kan…mereka tu memang..ada saja artis muda yg baru, mesti dikutuk2..ketara sangat jeles mereka tahap gaban meroyan…

    0

    0
  44. zara says:

    aku raasaaaaaaaaaaa ok la…kalo org lain wat benda yg sama kt adik kita ofcoz la kt pun leh melenting… ya x????

    0

    0
  45. Mala says:

    Kakak yang baik…cubit peha Kiri yg kanan terasa.

    0

    0
  46. fuzz says:

    ni mesti pasal kes orang kritik fesyen adik dia masa abpbh kan? pakaian dah cantik, tutup aurat tp fesyen macam x kena dengan penampilan dia, macam kain balut nangka. sorry to say.

    0

    0
  47. sea says:

    seriously, setiap kali aku tengok NL appear dalam event2 mesti aku kesian tengok baju dia. apa punya pesen daa.. bagi la yang kena sikit dengan NL. kena kutuk ade la. kesian budak kecik tu. peace

    0

    0
  48. juju says:

    jgn menghina bentuk badan seseorg, 2 seperti menghina ciptaan Allh SWT. bia la die nk gemuk ke pendek ke, cacat or sempurna. manusia xde yg perfect. kamu org2 yg bkata-kata pon x sempurna mana..

    0

    0
  49. akunyesukelah says:

    old pesen. pkai sua besa, ade designer pon hampeh.cam xlyk brgelar desgner je. cmne ko wat bju NL 2?? kuno amat ak tgk. c NL ni plak main pakaiii je..ee..lgu c NL ni takat wat geli2 leh laa.klo nk mng angrh vokal trbaik ke prsmbhn trbaik atau lgu trbaik 2 smpn lam poket mak jemah jelah

    0

    0
  50. akunyesukelah says:

    ktggln zmn. old pesen.lgu die ni wat gli2 leh la.klo nk mng angrh vokal,prsmbhn atau lagu trbaik tuu smpn lm poket mak jemah jelaaaa

    0

    0
  51. Anonymous says:

    bukan shila amzah and shada amzah ke ?

    0

    0
  52. Bobo says:

    betul kata penulis surat tu.. kaka najwa perlu lebih tenang.. mungkin beliau x biasa handle benda mcm ni.. rasanya semua paham kan? :)

    0

    0
  53. Anonymous says:

    Haih kalau ye pun si pengirim e-mail xperlu kot rasanya nak mengadu kat nara.. biar la kakak die tu protect adiknya.

    0

    0
  54. Menyampah says:

    alaaaa kalau tak boleh kena kutuk takyah la jadi artis/anyone yg ada kaitan dengan artis la.. cer bagitau sikit artis mana yg tak pernah kena kutuk? sehemsem-hemsem Aaron Aziz tu pun ada gak kena kutuk. Secomel-comel fazura tu ramai gak orang tak suke.. baru kena kutuk sikit dah meroyan kalah siti nurhaliza kau ni.. sorry aku memang tak minat kau Najwa latif ke Ika latif ke.. tapi taksuka2 aku takdelah sampai menyampah, tapi kau buat perangai bajet artis 1st class. dan bertambah lagi menyampah aku kat korang -.-‘ k dah tu je.

    0

    0
  55. handpon rosak says:

    akak dugong la tu,,haha

    0

    0
  56. zzz says:

    sapa rak sayang adik oi… aku tengok najwa tu ok . sopan santun…buat apa nak kutuk2 pulak

    0

    0
  57. bunga ros says:

    tetiba teringat kat akhakkk jejari tembam…

    0

    0
  58. […] Penyanyi remaja ini memang mendapat perhatian ramai semenjak salah satu lagunya meraih populariti di media sosial. Bagaimana pun, tidak kurang juga yang tidak dapat menerima kehadirannya, malah ada di kalangan penyanyi senior sendiri dikatakan pernah mengkritik penyanyi remaja ini. Kerjaya … Continue reading → […]

    0

    0
  59. Lolo says:

    Bukan fasha sadha dan nora danish ke??? Ehhh 1st… Haha.. Jgn dok peningkan kepala hang semua .. Cuba happy ckit c aku

    0

    0
  60. ko ada? says:

    korang kecah2 apesal…ko ada? ko mampo? tak kan?

    0

    0
  61. cat lover's says:

    bkn nk ckp belakang najwa sesuai dgn pakai MAXI she look sweet kalo pakai MAXI, lgpun dia msh sekolah lgpun, kakak dia sebaya sy, biasalah jiwa nak memberontak jer…
    ambik kutukan tersebut utk kearah kebaikan dan positifkan diri :)

    0

    0
  62. zzzzzzzzzzzzz says:

    pada akak tak payah ar kita kutuk adik dan kakak ni..Akak rase Najwa pun tak nak pakai pakaian macam itu..Tapi apa boleh buat mungkin itu dari penaja atau penerbit atau sebagainya. Sebagai artis baru mungkin dia terpaksa mengikut kehendak orang..Nanti kalau tak ikut org kat xsen pulak..berlagak dan sebagainya..Mase akak tgk pakaiannya pada malam tu pun akak rase kasian dan terdetik dalam hati..”agaknya ada orang suka nak memalukan Najwa dengan memberinya pakaian seperti ini”. Mungkin kakak nya melenting bila adiknya di kondem sampai melibat ponggong atau sebagainya…Macam kita jugak mana tahan org kutuk darah daging sendiri. nama pun muda lagi dan tak tahu nak menjawab dengan baik..Ini yang dikatakan kerana mulut badan binasa..Akak rase entah berape kali agaknya Najwa melihat cermin tgk pakaiannya…Mungkin bibir manisnya mesti asik bertanya pada kakaknya..o.k ke baju ni..segannya..malunya kak bolih ke pakai mcm ni..dan bla…bla..bla…Sungguh mmg nampak dia kurang selesa dengan pakaian yang di beri padanya..akak rase kesian sangat..kesian bakatnya di permainkan…Untuk orang di luar sana kita kena bagi sokongan remaja2 seperti ini supaya lbh maju..bkn mengutuk mrk kerana sehelai pakaian..Tak kira ar dia tu copy paste yuna ke tau sebagainya.yang penting dia tutup aurat..Akak tumpang bangga masih ada remaja yang sopan laupun gah di atas pentas…yang kita perlu kondem adalah artis2 yang di beri bakat..rupa yang cantik tapi tanpa segan silu menunjukkan peha dan lurah masing-masing…Bagilah sokongan kepada Najwa tunjukkan idea atau pandangan yang baik bukan terus mengejek-gejeknya dan menghinanya…Nama pun budak sekolah..semuanya dia kena minta pendapat orang yang lebih tua…ermmm pada kakak Najwa belajarlah kontrol keadaan…

    0

    0
    • R says:

      btol2.. lagipun si najwa nie nampak naif je. Tolong la bagi dia baju yang cantik sikit dan sesuai dengan dia.Apa pun aku suka lagu dia, boleh layan la, relax je kan, santai. Nak ikut nyanyi sekali pun ok, tak da masalah keluar anak tekak. Serius kesian budak nie, dah la masa AJL kena sindir dengan artis senior. Gamak parah sangat dik, berhentilah jadi artis, tumpu kat SPM betul-betul, dapat result cemerlang, dan pandai-pandailah pilih nak masuk mana yang dapat menjamin masa depan. Jadi artis nie pun bukannya menjamin sangat. Telinga pun panas asyik kena kutuk je. Kalau aku di tempat Najwa, aku dah berhenti jadi penyanyi. Bukannya seronok dik kena kritik hari-hari..

      0

      0
    • ck says:

      panjanggggggggnyerrrr……..mls bacelah……

      0

      0
  63. cat lover says:

    bkn nk ckp belakang najwa sesuai dgn pakai MAXI she look sweet kalo pakai MAXI, lgpun dia msh sekolah, kakak dia sebaya sy, biasalah jiwa nak memberontak jer…
    ambik kutukan tersebut utk kearah kebaikan dan positifkan diri :)

    0

    0
  64. NurseComey says:

    ntAh pApe La korUnk ni, adik NajWa Latif pkAi bukAn main meLitup mCm tu pUn nAk bisiNg,yg paKai bgAi teLanJang tu xda pLak mAo bisiNg? LanTak diA la bAju buRuk ke xcnTek ke,asAlkan xteLaNjang sudAh, anGpa pi kuTuk adik diA meMg la meLeNting. . .kalo oraNg ktUk adik anGpa,anGpa diaM eh? McM da xdA toPik da nAk seMbaNg. .apO La. . .

    0

    0
    • oh says:

      aku paling pantang lah tengok tulisan macam ni…geram…macam nak hempuk kepala budak ni…alerjik aku…dek…cikgu bm dah ajar betul-betul, tolong lah jangan merosakkan bahasa yee…kecik besar kecik besar…biji mata aku pon ikut kempis kembung…Dari adek komen kat sini, bagus adek pergi sekolah n belajar…atau tidak, pergi ambil tuisyen ataupun buka je astru tutor tv, UPSR Bahasa Malaysia..

      0

      0
  65. Buluh kasap says:

    Kesian najwa ….berilah ia peluang mana tau nanti satu dia jadi femes. Amik ko.

    0

    0
  66. Buluh kasap says:

    Kesian najwa ….berilah ia peluang mana tau nanti satu dia jadi femes. Amik ko.Aptb

    0

    0
  67. Buluh kasap says:

    Kesian najwa. Supportlah dia. Mana tau 1 hari nanti ia femes.amik ko.

    0

    0
  68. zZZzz says:

    kakak najwa latif le tuh… aiya.. >.<

    0

    0
  69. datok_t says:

    najwa latif ok ape..petite..tp bahaya..18 sebatan kot..fap fap fap

    0

    0
  70. nur imani says:

    jahat la mulut org yg kta nl tu gemuk kena exercise bagai..secara x langsung korang ngutuk org yg bbdn bsr wlaupun kta ni kurus,ramping tp jgn takbur skjp je ALLAH nk tarik blk..

    0

    0
  71. HambaAllah says:

    Manusia2..pela yang korang tak puas hati ngn najwa 2. Kalau nak kritik orang, ade caranye. Bukannye kritik ngn bahase yang tak molek di dengar. 2 tuk mnjatuhkan maruah orang. Sape yang tak marah cakap macam2. Cube kritik ngn cara elok, kompem kakak dia tak marah. Bukan nak back up sape2, sbbnye pandangan masing2 kan. Cuma caranye tak kene. Nak buat cm ne kan, yang bercakap 2 tak kene kat hidung masing2 lagi. :) pe2 pun peace :)

    0

    0
  72. Si cantik says:

    kompom Kakak Najwa Latif…

    0

    0
  73. temah says:

    Dah org kutuk adik dia msti lh dia marah.kutukan yg dia dpt bkn kutukn mmbina,kutukan yg jatuhkn maruah & malukn dia adalh.korg pun kalo beradek ke korge korang kna kutuk tahan ke nk diam kn je.yg abg nara ni main setujuuu je.cbe jgn bias.fikir jugak pihak yg satu lg.siap bnding2 ngn Loy & the gang plak. Mcm lh ctuasi kutukan derang same.marahkn kakak dia mrh mcm mengizinkn org mngutuk najwa jek.apepunxboleh!

    0

    0
  74. Kalau iaya pun kau nak kawin ngan Najwa jangan la sampai badan dia kau anggap macam supermodel says:

    Najwa..nyanyi lagu macam tak berperasaan. Jiwa..kosong..

    0

    0
  75. meeradriana says:

    kesian najwa latif..
    aritu kecoh pasal bapak dia..
    la ni pasal kakak dia plak..
    mcm mana budak ni nk g jauh kalau family sendiri yg buat taik..

    0

    0
  76. najwa harun says:

    segala kata cacian, yg telah engkau berikan, buat diriku rasa kosongggggg koosssoooongggg oh oh. mmg lagi org caci r.. hahaha

    0

    0
  77. christina says:

    kalau x nk adk anda d kutuk , kalau xnk sakit hati baca kutukan , duduk umah diam2 , jgn benarkan adk anda jd retis . . Kalau susah sgt , duduk dlm gua batu . . Jgn buka web gosip , jgn buka fb , jgn buka tweeter(tiru ayat jed jaidi d blog nya) . . ADA PAHAM KELUARGA LATIPPP ? ?

    0

    0
  78. anon says:

    ap laman twitter nye?

    adehhh..laman sosial d jadikan medium nak bertekak lak..siann

    0

    0
  79. Tengku Sabri says:

    ******* tak perlu kot…. terus ja ckp adik najwa latif ituw..hik3

    0

    0
  80. Zek Jidi says:

    tak mantap pon suara Najwa Latiff tu..
    Ntah cane bleh jadi artis..
    KAkaknye pun emo..adik ko yang glamer, ko pulak yang lebih. -cam harem.

    0

    0
  81. izara says:

    bodoh nye la orang yg kritik najwa…pakai tudung kena kutuk..tak pakai tudung pun kutuk..pakai tudung nmpak jambul kena kutuk…pakai baju seksi kena kutuk..pakai baju longgar kena kutuk..pakai baju tutup aurat (mcm najwa) kena kutuk jugak…ape yg korang nak sebenarnya????

    0

    0
  82. aina says:

    dunia sekarang.. bertutup aurat dianggap ganjil dan pelik, yang terbuka tu dianggap normal.. berbanggalah jadi orang2 yang ganjil.. jgn lupa setiap apa yang kita buat n komen akan disoal di SANA kelak.. peringatan untuk sy dan saudara/saudari.

    0

    0
  83. lady J says:

    najwa latip

    0

    0
  84. suke lagu najwa - kosong!!! says:

    klu betul Najwa latif yg dimaksudkan…
    tujukn lagu KOSONG ni pd pgkritik n pemaki yg dok mgata lebih kat Najwa Latif tu…. 0 – zero lar kowang nie…
    go..go.. Najwa…

    0

    0
  85. Botol Air says:

    Pandai Abg Nara Kasi Hint Gambar Perempuan Pakai Tudung Tu :D

    Mcm Dah Taw Je Sapa Hahaha

    0

    0
    • Ros Putih.. says:

      Kesian NL asyk kna kondem jer..mcm akak dia jgn la mdh sgt melenting..wat bodoh jer sdh la..biasa la dunia retis memg cam ni..klau nk di ikutkan d blog abg nara ni dia org semua bnyk kondem Fasha Sandha n Cik Ta lgi truk..dia org biasa jer..

      0

      0
  86. aku says:

    ape ke pemesnye najwa latif ni? sore xsdap mane, muke pn biase2 xmenawan kalbu,lagupn hampeh cam budak tadika. pelik aku dgn rakyt malaysia ni

    0

    0
  87. akulahnajwa says:

    Kakak NL ni belajar pun tak abis. Kena buang UITM sebab ponteng kelas aje. Mulut memanglah tajam kalau tidak takkan bapaknya pun dibuang sama lepas penat mengikis duit bapaknya. NL ni memang pure tapi dek hasutan kakak2, dia pun sama ajelah jadinya. Bertudung litup nampak mcm muslimah sejati tapi bila ponteng sekolah sebab kepenatan pergi show, boleh buat police report lagi kat bapak sendiri hanya kerana bapak suh gi sekolah.Sebab tu tak sampai setahun jagung dalam industri dah ada kontroversi pasal dia buang bapaknya. Betullah tu tapi kalau ditanya, no comment memanjang!

    0

    0
  88. dewi says:

    najwa latif. kakak dia memang over lebih.
    adik kau memang bukan penyanyi yg bagus. belajar terima kritikan dan jadikan itu semangat untuk terus usaha perbaiki diri.
    toksah nak emo sangatla kakak najwa latip oi.. sila hari bulan industri pulau adik kau.

    0

    0
  89. najwa latif rupa jawa says:

    i hate najwa latif so much! i mean she became famous just because of her stupid facebook song plus i hate her bcause she tried to steal the stage from yuna . seriously blk kampung lah dik jgn kejar popularity sgt.

    0

    0
  90. Aimuni MY says:

    korang janglah nak tuduh2x mcm tu, sukahati kak Najwa lah menyayi, dia cuma nak cari reziki yg halal je tu =) *fan of Najwa Latif

    0

    0
  91. maria says:

    confirm ni mesti kakak fasha sandha! hahahahaha

    0

    0