Written by AbangNara | September 4th, 2011

Wokei ini cerita yang agak hangat. Sudah kecoh seantero Malaysia yang kononnya Ally Iskandar sudah masuk merisik Farah Lee, seorang pelajar Malaysia yang kini sedang belajar di Korea. Untuk makluman, Farah Lee ialah orang Terengganu dan merupakan junior Abang Nara semasa di Korea dulu. Memang comel orangnya.

farah lee ally iskandar

Seperti yang semua sedia maklum, Ally Iskandar telah putus tunang baru-baru ini dengan Nur Aishah. Jadi berita merisik ini sememangnya agak mengejutkan kerana agak cepat ianya berlaku. Namun selaku senior kepada Farah Lee, dengan pantas Abang Nara mesej dan bertanya sama-ada betul atau tidak risikan ini berlaku kepada tuan punya badan.

Namun begitu, jawapan yang diterima tidaklah mengiyakan atau menafikan khabar risikan ini. Tetapi bagi Abang Nara, sekiranya benar Ally Iskandar masuk merisik Farah Lee, sesungguhnya Ally sangat-sangat bertuah. Sepanjang mengenali Farah Lee di Korea, budak nie memang baik, menghormati orang tua dan mesra dengan rakan-rakan. Kesimpulannya memang pandai Ally memilih.

Buat masa ini Farah Lee telah tiba di Korea untuk menyambung pengajiannya semula. Nanti kalau sempat Abang Nara akan cuba korek lagi rahsia. Kalau berita ini benar, sekali lagi tahniah kepada Ally dan Farah Lee. Semoga perhubungan ini berkekalan.

111 responses to (GOSIP)Ally Iskandar Merisik Farah Lee, Pelajar Malaysia Di Korea?

  1. jawa says:

    bagus laa… ally pn bukan muda lagi…

    0

    0
  2. lola lolipop says:

    comey. i like ! :)

    0

    0
  3. angrybird says:

    good for him :)

    0

    0
  4. ako says:

    comei btol weii…

    0

    0
  5. zwin says:

    Muka seakan2..cute

    0

    0
  6. aslann as says:

    Untunglaaahhhh.

    0

    0
  7. amri says:

    kalau betul,bagusla kan..sesungguhnya, apa yang telah berlaku memang ada hikmah. Hanya Allah yang Maha Megetahuinya..

    0

    0
  8. aiEz says:

    Pergh cumel tu,doakan yg terbaik utk dorang berdua klu jadi…:)

    0

    0
  9. Badri says:

    wow, pantas betul Allie ni re-engage!
    hihi

    0

    0
  10. minah raya says:

    muka hampir sama..ada jodoh kot..Insya- Allah

    0

    0
  11. nur says:

    macam adik beradik! tp cumel dak pmpuan uh. like!

    0

    0
  12. nuresdz says:

    cutenye…nmpk secocok..
    (^^)

    0

    0
  13. NAM says:

    Muka sama! ada jodoh!

    0

    0
  14. me says:

    comel la.muka da dekat2 sama..

    0

    0
  15. hani says:

    Muke sama. Ade jodoh ^^

    0

    0
  16. whateverwillbe says:

    patutleeerrrr putus tunang..lol

    0

    0
  17. ina says:

    i know her.one of my friend

    0

    0
  18. anna says:

    ni junior aku time skolah menengah ni

    0

    0
  19. sopian says:

    ooo…ni jiran aku punya anak ni…kentot punya la kuat,,jiran sebelah pun dengar…heheh.acah je

    0

    0
  20. penaripena says:

    Wahai ally iskandar,akhirilah zaman bujang yang kian mendekat zaman tuamu.

    0

    0
  21. eira says:

    one of my friend. sek men sultan sulaiman. unsangkarable !

    0

    0
  22. iqbalhakimi says:

    waah..memang comel2 orang ganu ni..untung ally iskandar..

    0

    0
  23. kiki lala says:

    nnti boleh ajar ally ckp korea…… ahn-nyong-ha-se-yo……
    gurau jew…ekekekekeke

    0

    0
  24. mak aihhh says:

    mcm hanis zalikha skit :) comel je

    0

    0
  25. cepatnyer dapat pengganti hehehehe….comel lak tu….

    0

    0
  26. buaya darat says:

    minah jambu xda di sini? belom masok page ni kot? belom bangun tdo kot?

    0

    0
  27. nazrul says:

    ok la pasangan ni. tapi nampak cam abang nara plak jadi pakcik menemu jodoh lak haha

    0

    0
  28. org sekampung says:

    betulah tu..

    0

    0
  29. chenthagila says:

    muke dorang same la!!

    0

    0
  30. nik says:

    SELAMAT ARI RAYA SEMUA

    0

    0
  31. Lagubestbest says:

    Ally pikat student? Dirty trick..

    0

    0
  32. molong bira mejikkistel says:

    farah mmg pakej…untung ally..farah is one of my ex schoolmate. so baik n nice orgnyer…

    0

    0
  33. hunny says:

    muka iras2. sangat sepadan ngan Ally

    0

    0
  34. ara says:

    tgk muke pun mcm same je.comel dua2.harap jodoh mereka berpanjgn hingga ke jinjang pelamin kalau berita ini benar =)

    0

    0
  35. lia says:

    org ganu mmg cumel2..;p

    0

    0
  36. minah jambu 24jam mengadap komputer says:

    sial tul la.sapa yang panggil nama aku pagi2 ni, dah lama rindukan minah jambu yer, kan dah cakap kalau tak ada minah jambu korang mesti xboleh hidupnya..i like u allllssss

    0

    0
    • timah nangka 365hari mengadap beautifulnara says:

      bongok betul minah jambu batu ni….blahhh la kau…kau memang x diperlukan di blog ni…buat serabut mata je….hakkkk ppttuuuuuuuuuuuuuuiiiiii!!!!

      0

      0
      • normah hakimi says:

        apsal sial2 pulak wahai si minah jambu..sib baik ko perasaan org panggil nama ko..kalau ko tak bangun2 smpi bile2..apa mcm…celik mata dah sebut benda x elok..

        0

        0
    • Roy says:

      Loser

      0

      0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        oi cik normah ! jangan marah2 kakak minah jambu eh!!!! memang betol cakap kakak minah jambu sape yg sebot2 n panggil2 nama dia pagi2!!!!!! buat dia tersentak je pagi2 tau !!!!!! kakak jangn marah lagi ye kakak minah jambu saaaaayang kakak 24jam mengadap komputer lov uuuuuuuuuuuuu

        0

        0
  37. rooney macaroni says:

    dulu budak pempuan ni free hair..tapi skrg dh pakai tudung..cantik sgt die…

    0

    0
  38. rooney macaroni says:

    dulu budak pempuan ni free hair..tapi skrg dh pakai tudung..cantik sgt die….

    0

    0
  39. timah nangka 365hari mengadap beautifulnara says:

    bongok betul minah jambu batu ni….blahhh la kau…kau memang x diperlukan di blog ni…buat serabut mata je….hakkkk ppttuuuuuuuuuuuuuuiiiiii!!!!

    0

    0
  40. kopi_neslo says:

    wahhhhhhh muke sme laa…de jodoh ni..:)))

    0

    0
  41. kedodi says:

    aikkk, bau2 bacan aku nih. haha

    0

    0
  42. No wonder putus tunang..hehehe..ape pun tahniah ally and pasangan..
    http://amoibeautiful.blogspot.com

    0

    0
  43. nanana says:

    muke diorg same laa..adelaa tu

    0

    0
  44. pttla abg ally x pandang sy,sy stdy kt mlysia je dan pki tudung bawal je,x pakai selendang lilit2

    0

    0
  45. nab ila says:

    taniah farah..kwn mse skul rndh lgi..atas tol..

    0

    0
  46. what the? says:

    banyak mengaku kenal ni.

    ps: tak kenal pun dia ni.

    0

    0
    • cii says:

      budak ni mmg byk kwn, aku pn knal :p
      baik & friendly. boleh tahan wanted gak dia ni, sbb cukup pakej

      0

      0
  47. Reena says:

    Oklah..ada iras2..kalo dah sampai seru..segerakan jer lah Ally..awak tu umo pun dah mmg layak jadi bapak..

    0

    0
  48. nanonine says:

    farah lee… ko kawen nnti jmput aku tau..

    regards,
    senior ko kat korea…

    0

    0
  49. kasih suci says:

    lebih baik pilih budak ni drpd si aishah tu, lilit tdung elok ja dripda aishah, jambul seketul kat depan mcm siti, masa gadis melayu dulu punyalah pkai tudung elok bkan main, la ni semua pakat nak tiru gaya siti ngan rosmah, haha, hm, eloklah lah tu ally iskandar pilih budak ni, harap betul lah, sesuai dorang 2 org ni..

    0

    0
    • baju kebaya dot-dot says:

      si siti nur la konon haliza tu mmg selalu bagi influence yg tak elok drpd yg elok. gaya ‘bertudung’ mcm si siti yg mcm tu pon ada jugak si bangang nak ikut.

      0

      0
  50. ada aku kisah says:

    ayaarkk!!baru putus …dah ada peganti…betul2 “CINTA SEJATI “nie…..hahahaha……

    0

    0
  51. ada aku kisah says:

    ayarkkk!!!sudah ada peganti ke…….cinta sejati ke cinta tiong22 NIE..CEPAT BETUL

    0

    0
  52. Bull says:

    Biarkan dia dengan pencarian dia.. Dah patut kawin dah tu.. Doakan dia bahagia.. Dia nak cari yang cun aje, itu terpulang kat dia.. Ko hadoo?

    0

    0
  53. little_girl_in wonder says:

    waa..comeyy..nyeee..awekss tuu..bertuah ally kalo dapat wat bini….cepat2 la masuk meminang..

    0

    0
  54. ahuuu says:

    heyy, farah lee tu kakak kwn sy..hehe :)

    0

    0
  55. cik rose says:

    senang nk blik beraya nnt…x yah berebut2 …1 kapal je ni..he3

    0

    0
  56. macam2 says:

    betik muda beb

    0

    0
  57. baby says:

    farah lee kacuk cina ke?atau farah dan ly for ally

    0

    0
  58. aliahidayah binti alias says:

    alhamdulillah lah kalau ni jodoh ally..sesungguhnya hanya ALLAH yang maha mgetahui di ats putus tunang yg tlh tjadi pada ally..lagi pon si aishahex tunang tu mcm x padan je gan ally.ally ni napak natural cool lah..aishah plak mcm keras je

    0

    0
  59. Ara says:

    Camne nak sambung blaja kat korea tu?? camne nak apply?

    0

    0
  60. fafayakin says:

    org cakap muka sama ade jodoh…..(muka hampir sama)////

    0

    0
  61. come lote….awek ganu ke nie ally…:)

    0

    0
  62. ermm says:

    ooooo….bila die dah kena gosip ngan selebriti, barulah nak ngaku ni kawan korang eh…haha..actly, die ni x cantik mane pun..tapi keperibadian die membuat kan die cantik..btw, die comel…

    0

    0
  63. rusa says:

    org ganu comel2 sbb byk mkn kepok.. hehe

    0

    0
  64. hehehehe says:

    aku rs yg nie lg elok dr x tunang elly dl…pakai tudung abis pusing2…kr walaupun duk luar ngr msh ingt lg tudung tu x mcm yg seblm nie kuar je tv terus nampak jambul…ape pun ade jodoh x kemana…cm terbyg kalo dia org jd kawin…ada anak…bdn farah nie mesti kembang 2x ganda dr sekarang bygkan elly mcm mn pulak mcm tu…saje membygkan untk gurauan…wakakakaka…semoga berbahagia sokmo

    0

    0
  65. atilia says:

    muka korng agk2 seiras la..i like..wink..wink..

    0

    0
  66. tipah tertipu says:

    Memang betul wujud pepatah ‘patah tumbuh hilang berganti’.

    Hai la, secepat itu kah perasaan kasih dan sayang itu berubah.

    semoga berbahagia.

    0

    0
  67. ward says:

    i like..i like…

    0

    0
  68. jetli says:

    pilihan mak ally. lebih berkat hendaknya…

    0

    0
  69. syanana says:

    muka da iras ni org kata ada jodoh =)

    0

    0
  70. ijkebilly says:

    abg nara dorg akan kawin akhir thn ni.cpt2 la terjah =)

    0

    0
  71. FATIN says:

    muka nak hampir sama..adik bradiq ka??

    0

    0
  72. Kak Siti says:

    harap2 jgnlah ally sia-siakan Fara ni… lelaki yg baik untuk perempuan yg baik…

    0

    0
  73. blkg koloh says:

    molek r org kg kite….atah tol…..kg kite tu. kg emang manang…..

    0

    0
  74. blkg koloh says:

    penoh parking 20hb niiiiii atah tol. kedai buluh, ura anjiang lukor….tok dir….undang…kit ayong….lugor…..tian aru….ada lakeeeee

    To TV3 team, welcome to my beloved kg. kami. and to Ally’s family, you’re are part of our family.

    ambe dok leh nok alik weiii, ada wale po. kiring salang lake.
    To Ally & FLee, Selamat pengantin Baru…..

    0

    0