Written by AbangNara | May 12th, 2010

Mode gosip kini bertukar jadi mode Piala Thomas 2010. Nantikan keputusan terkini suku akhir Malaysia menentang Denmark. Hafiz Hashim baru lepas menang set pertama. Go Hafiz go.

Update terkini: Semalam kena kutuk, hari ini jadi hero. Hafiz Hashim anda memang hebat kalau anda fokus. Teruskan usaha anda dengan China di semi final nanti. We love you and team Malaysia.

107 responses to Malaysia Menang Suku Akhir Piala Thomas 2010, Jumpa China Di Separuh Akhir

  1. Mki says:

    Agoo go je la

    0
    0
  2. BangNara says:

    yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh. hidup HAFIZZZZZZZZZZZZZz

    0
    0
    • rosh says:

      dia mmg dh hidup pun BN,,,hahaha…
      main btul2 lah wahai pemain badminton negara…

      kami rakyat jelata(ewah)..tetap menyokong demi sukan ..

      “majulah sukan..utk smua” 0_0

      0
      0
    • azura says:

      bgs gak abg nara kongsi cite psl sukan.. xdew ler bosan asyik bc gossip artis jew haa..

      Anyway, congrates to Malaysia team.. u did well guys.. semangat 1 Malaysia mcm nie ler kite nak tgk.. berjuang abes2an even kaloh.. Congrates!!!!

      0
      0
      • FASHION says:

        Bang Nara..pasni discuss la psl isu len plak..general..bosan gak asyik cite psl artis je..hehehehe..cite la psl cinta abg Nara skit..hahahaha..lurve is in the air..lalalalala

        0
        0
  3. aweks cool says:

    aku heranlah sama penyokong malaysia nie…klu kalah kutukannya yg amat dasyat….klu menang pujian tinggi ke awan…..nanti klu mereka kalah lg kutuk lg…..please lah….

    0
    0
    • BangNara says:

      nama pun manusia. sapa yang sukakan kekalahan. tak gitu? kita kutuk sebab nak suruh diorang main betul-betul.

      0
      0
    • halkum says:

      dah tu..kalau anak buat silap…ada kite puji????
      kalau anak kite buat bende baik…ada kite kutuk??

      0
      0
    • pizza says:

      Bukan masalah kalah yang menyebabkan dia kena kutuk. Mutu permainan yang sgt teruk yang menjadi puncanya sbb Hafiz bukan pemain hingusan. Bekas juara All England beb. Dan juga bekas juara beberapa siri kejuaraan badminton yg lainnya. Bukan sikit pelaburan yang kerajaan buat utk sukan ni termasuk la utk Hafiz. Itu yg buat org marah. Problem dgn dia ni is attitude actually. Sampai Datuk Misbun pun surrender, dh tak tau nak buat apa sbb dia beri latihan yang sama pd DLChong Wei, menjadi plak. Org kalau ada attitude problem, hanya dia sendri yg boleh atasinya, not anybody. Semalam, beregu baru kita pun kalah gak dengan Denmark tapi masyarakat x kutuk pun sbb mutu permainan yang dipamerkan sgt membanggakan walaupun kali pertama bergandingan. Mereka kalah yang bermaruah sbb menentang hingga ke akhirnya. Puas hati, lgpun kita tahu pasangan Paake dan Ramussen tu salah satu dari gergasi badminton Eropah dgn pengalaman bertahun2. Kita terima kekalahan tu dgn rasa bangga.

      0
      0
      • Fact-oriented Person says:

        Agree with pizza.. Kena beza antara kutuk & kritik.. Kutuk yg melampau yg tak membina tu memang tak diperlukan dlm apa jua keadaan pun sebab itu disebabkan emosi..namun kritik kpd pasukan Malaysia adalah mostly semata2 nak tengok diorang2 ni berbaloi dgn pelaburan kerajaan utk sukan badminton ni. Kita dulunya adalah kuasa besar dlm badminton, tapi skrg mcm setanding dgn negara2 baru spt Jepun Thailand etc yg dulunya tak kita dengar pun main badminton..

        Negara spt China Korea & Indonesia dilihat terus maju & konsisten dlm sukan ni, tapi prestasi kita plak tak menentu..kadang2 okay, kadang2 dgn player2 tak ternama pun boley kalah..termasuk la Hafiz. Kita puji kemenangan beliau semalam, namun kita boley lihat secara jelas bahawa dia perlu terus improve dari segi consistency & semangat juang..

        Harapnya pasukan negara boleh bezakan antara kritik yg membina, atau sekadar kutukan yg membuang masa. Diorang dipertanggungjawabkan utk menggalas harapan negara yg dah habis berjuta utk mereka, jadi janganlah sia2kan peluang & harapan peminat.. Ingat lagi bila kerajaan kata dulu nak bina pusat latihan badminton yg beratus juta di England..yg rasanya tak perlu pun.. Skrg pun dah lebih dari cukup..cuma disiplin utk maju & menang je yg perlu di’developed’ dlm diri pemain2 Malaysia..

        Buat masa skrg ni boley harap kat Lee Chong Wei je..

        0
        0
  4. shazha says:

    yeah…malaysia dh menang!!!

    0
    0
  5. FTNer says:

    Hafiz beraksi luar biasa hari ini..memang hero hindustan!

    apa pun, tahniah..lepas ini tembok besar china pula!!

    0
    0
  6. thenthang says:

    jom2 tgk semi-final ramai2 kat mapley macm tgk EPL..org Malaysia asyik sokong bola sepak je..kali nih tgk badminton plak sampai terjerit2 kat mapley…baru syok ah!

    *nak tgk kat stadium..rasa2 ade tiket lagik tak jual?

    0
    0
  7. elmo cute says:

    best btoi BN ni.. Kdg2 bosan gak isu artis je kn,skli skala buat isu smasa pn best (sblm ni isu ngndung sblm nikah,hri ibu).. Hri bpa jgn lpe tau. Bln dpn world cup pulak.. Bleh x BN? Hehehe..

    0
    0
  8. gogogo says:

    tapi Malaysia played really well today. its a worthwatching games since the beginning till the end. they have the spirits that i never knew they had. do better when facing China. Eventhough you lose it, but lose it with dignity. :)

    0
    0
  9. hafiz hashim says:

    esok aku menang lagi! hahahaha.. =)

    0
    0
  10. joegrimjow says:

    seb bek la penyelamat
    heheee
    bile gugur dia tadi
    pemusnah
    ;)

    0
    0
  11. YOURSCOMMENT says:

    Tahniah buat pemain badminton Malaysia.
    Anda memang terbaik!!!
    Tahniah!!!

    Dato’ Lee Chong Wei
    Koo Kien Kiat & Tan Boon Heong
    Wong Choong Han
    Mohd Zakry Abdul Latif & Thien How Hoon
    Mohd Hafiz Hashim

    0
    0
  12. haikal says:

    Rasanye kita boleh menang piala thomas kali ni, sebabnye:

    # Spt tahun kita mng piala thomas pd 92 kita main kat tempat sendiri spt tahun ni..

    #Pd 92 juga di semi final kita jumpe china dan kita mng, tahun ni juga di semi final kita jumpe china jugak. (harap2 blh mng)

    #Klau kita layak ke final pula lawan kita pula diatas kertas mungkin indonesia. DAN INDONESIA LAH YG KITA TEWASKAN PD 1992!!!

    Insyallah dgn sokongan dan doa rakyat malaysia kita dpt merampas kembali piala thomas..

    0
    0
    • pizza says:

      Walaupun China amat menakutkan, tapi aku prefer them compared to Indon. Emosi penyokong Indon yang x stabil dan x pro bole bikin stadium huru hara. Menyampah dan malas nak layan.

      0
      0
      • Zaza Muhammad says:

        aku pun.. enjoy tgk pemain2 china tu fight.. sungguh2 dan bersemangat… semoga pemain kite ade spirit camtu..

        0
        0
        • Fact-oriented Person says:

          Emmm..to be honest, Malaysia are having very slim chance to win this year’s Thomas Cup..realistically speaking. No offence whatsoever, but I’m just trying to express my very honest insight on this, a personal view to be exact.

          Walaupun sememangnya sbg rakyat Malaysia, sy sendiri berharap dpt tengok negara kita menang piala yg dah 18 tahun terlepas tu, namun secara jujur & pandangan peribadi sy merasakan yg masih banyak kekurangan bagi kita utk menang Thomas Cup kali ni..cuma advantagenya ialah sokongan padu peminat2 tempatan kerana bermain di laman sendiri.. Melihat kpd team2 yg hebat spt China dan Indonesia etc, prestasi kesemua pemain2 diorang adalah konsisten dgn semangat juang yg tinggi..

          Dlm pasukan Malaysia ni pemain yg betul2 boleh kita harapkan ialah tidak lain tidak bukan, Lee Chong Wei dan pasangan regu Tan Boon Heong & Koo Kien Kiat. Diorang ni btul2 konsisten dlm tournament kali ni & mempunyai semangat juang yg tinggi. Cuma jujurnya sy merasa sangsi dgn kemampuan semasa pemain veteran Wong Choon Han, yg sy kagumi sedikit masa dulu..juga kemampuan pasangan yg baru digandingkan, Mohd Zakry & Thien How Hoon. Diorang ni ok, cuma gandingan yg masih perlukan keserasian setelah di Fairuzizuan diketepikan atas masalah disiplin yg memalukan!

          Kpd Hafiz Hashim, masalah utama adalah konsistensi & semangat juang.. We give credit to him kerana menang semalam, namun kita tak boleh rely kpd 1 game tu je memandangkan cara permainannya yg masih terlalu selamba bila bermain. Semalam pun kemenangan dia dibantu dgn kelemahan pemain Denmark, Joachim Persson yg banyak buat unforced errors dan takleh tahan pressure.

          Harapnya pandangan sy ni boleh dibuktikan sebaliknya oleh pemain2 negara & supaya peminat2 semua tak kecewa & frust dgn diorang lagi..

          0
          0
        • FASHION says:

          wah..FOP comment pnjg lebar tu…hehehe..InsyaAllah kalo Malaysia ade rezeki tahun ni menang la..kalo x bkn rezeki kita lgi la tu..ape2 pun pemain Malaysia kena bersungguh2 bermain untuk menebus maruah Malaysia untuk dapatkan balik piala thomas ni..tpi kalo kalah pasni kompem kena kritik pny la..hahaha..bkn dengan peminat je..malah PM pun mesti bagi comment gak..kalo dengan dapat la habuannye kerajaan bagi..ok la tu..balance kan..menang = habuan, kalah = kritikan..hehehehe

          0
          0
        • sara says:

          just to strecth out some points of view

          betul la kite tak hebat sgt nk menentg China..tengk permainn lawn china pun da boleh tengok kelemahn malaysia dari sedi skill kurg kalu main main serang je kurg pintar..cari peluang dapt mata

          sebnrnye ranking tak menetukan hebat ke tidak sesuatu pemain
          tapi kualiti pemain itu, semngt juang, kesunnguhan, konsisten..dan kekuatan mental fiszikal smualah

          tapi yg kata hafiz hashim tak pandai main tu sya tak setuju..
          sebb memg pemainan hafiz luar biasa mlm tu..dia jadi lain.n rentak n skill pun jelas menunjukkan dia metrjemahkan kepakarn n penglaman dia selama ni,..

          cume mungkin kena beri suntikan semngt yg tinggi petrlu lgi semngt bersungguh2..fokus..sya yakin degn semngt yg tingi hafeiz bleh buat yg terBAIK..mcm time klwn dgn denmark tu..

          Bam kena konsisten cari junior shuttlers dari sekrg untuk gantikn senior yg ada..kite sgt kekurgn pemain yg bergelar juara dunia..benda ni kena dilath dri awal..d konsistenn..

          sebb,,kami rakyat malaysia terlalu mengharap agar m’sia dapt menjulg Thomas cup suatu ari nanti

          dua tahun lagi INSYA ALLAH..

          0
          0
  13. TAGLINE TEES says:

    Click nama saya untuk mengetahui pelaburan alaf baru.

    Malaysia Boleh!!!

    0
    0
  14. lily says:

    bagus menang!! lepas ni kene lawan defending champion pulak..kene buat betol2..bolehnye!!

    0
    0
  15. manjalara says:

    ari ni pemain m’sia kena pulun abis-abisan kalau bertemu dgn china, cina juara segala juara, apa pun kat depan tv mlm ni utk tgk badminton jer

    0
    0
    • pizza says:

      Ya, malam ni aku bakal menggunakan kuasa veto aku selaku tuan punya TV utk bukak only badminton channels. Badminton rules tonight, sori aaaa…

      0
      0
  16. Zaza Muhammad says:

    Bukan tak percaya kebolehan pemain sendri tp klu nk ‘tembusi tembok’ China diaorg kena kerja double the double beb.. juara bertahan tu China… Tp tetap berharap Malaysia berjaya ke Final dan seterusnya berusaha sungguh2 untuk Piala Thomas plak… May the Force be with YOU ALLLLLLL utk squad Piala Thomas 2010 yeahh!!!
    Quote : Tagline jedi starwars tuh hehehehe…

    0
    0
  17. akuanakmalaysia says:

    dulu peminat setia badminton.tapi asyik kalah je.tambah2 piala thomas nih berkumpulan,pemain tak seimbang.kita hanya ada dato chong wei aje.yang lain2 tu.. tak konsisten.bukan nak condem tapi realistik.ckp mcm nih,bukan sebab tak leh trima kekalahan,tapi biarlah kekalahan yang bermaruah.mcm semalam mas-den,respect dgn choon hann,walaupun kalah tapi bermaruah.tapi sokey..pas nih fokus..insaAllah kita boleh kalahkan China pulak.Malaysia boleh!!!

    0
    0
  18. mulan says:

    x pe lah… kite terima jer la kekalahan dgn jepun ari tu…. dorg dah berikan yg terbaik… dan beri semangat kepada pemain Malaysia supaya dorg dapat bermain ngan baik menentang China sok… n last piala Thomas akan jadi milik Malaysia…. MALAYSIA BOLEH!!!

    0
    0
  19. azizi says:

    pertembungan buku dgn ruasssss.. Chong Wei vs lin dan..sape2 ada sakit jantung sila makan obattt..

    0
    0
    • khairul env says:

      to bro azizi..pada pendapat saya la,chong wei perlu menang ke atas lin dan utk membangkitkan semangat rakan2 yg lain..dan jika pasangan beregu pertama kita pula memenagi perlawanan seterusnye… insy’lah.. kita masih ada 3 peluang utk mencuri satu mata…dlm perlawanan setrusnye

      sy berharap semua pemain bermain bermati-matian.semua peminat tanah air akan mendoakan kejayaan anda..

      chong han perlu kuatkan stamina dan speed
      hafiz perlu lebih agresif dan smash perlu kerap dilakukan(awak punyai pakej yg lengkap utk bermain badminton)

      0
      0
      • azura says:

        betow.. chong wei kene klhkan lin dulu..then br yg len ok. tp smpai bile dowang nk hrp chong wei jew kuang3x

        0
        0
  20. neo says:

    piala uber tak nak cite ke???hahahahahahahaha!!!!!!!

    0
    0
  21. Yang aku paling risau adalah prestasi Hafiz Hshim. Kalau kita berikan harapan kepada beliau, selalunya harapan itu akan menjadi punca kekecewaan. Ayuh Hafiz, gomo la sikit, jangan selamba sangat, walaupun kadang-kadang menjadi. Jadilah seperti pemain-pemain Indonesia yang selalunya berjuang-habis-habisan. Jgn kecewakan penyokong Malaysia. Hafiz memamang berbakat (semula jadi, yang dikurniakan oleh Allah s.w.t) , cuma semangat juangnya turun naik.

    0
    0
  22. malaysia lebih power! makan jambu BATU, belimbing BESI, putu BAMBU dan macam2 lagi…

    0
    0
  23. Lin Dan says:

    aiyaa!! itu chong wei aaa selalu kalah ngn wa..wa talak takut sama dia maa. tp aaa wa takut sama itu misbun sbb dia selalu baca wa punya game.china selalu mng tp malaysia mesti BOLEH maa..!!

    0
    0
  24. Lin Dan says:

    aiyark!! mati oo klu wa punya coach dpt tau wa antar comment dlm ini BN

    0
    0
  25. li yongbo says:

    aiyaa..lin dan ..apa lu buat sini aaa.. pegi training maa.. besok lu mau jumpa sama itu chong wei… lu mau wa smash lu aa…!! aiyaa.. olang manyak susah ati … lu lagi main ini chatting aaa… aiyaaa

    0
    0
  26. pening says:

    Jgnlah kita kutuk dorang tu…kesianla kat dorang yg main bagai nk rak…biasela..adat main ni, ada mng n klh..ape2pun try all your best utk team mlysia utk game separuh akhir nnt..good luck to all u guys..

    0
    0
  27. epul says:

    malaysia blh kalahkan china dgn semangat juang tinggi n sorakan penuh semangat mcm lawan denmark ari tu..pe yg penting sume pemain malaysia kena main sungguh2 n bersemangat … 1st match ,datuk lee chong wei kena menang lwn lin dan utk naikkan semangat pemain2 malaysia yg lain n bg tekanan kt pemain2 china yg lain…pe pun all the best utk pemain2 malaysia…moga2 dpt rampas piala thomas semula…malaysia boleh!!!

    0
    0
  28. epul says:

    rase nk gelak pn de nm lin dan n li yongbo pn de kt dlm komen ni…btl2 lawak le..hahaa

    0
    0
  29. red_warriors says:

    ari nh mesia lwn china lak….
    chong wei ngan koo/tan ade potensi nk mng….
    yg laen2 cm hampeh je…

    0
    0
  30. Zaza Muhammad says:

    TIDAK!!!!!!! aku mimpi Chong Wei kalah ngan Lin Dan waaaa… mimpi mainan tido je kan kan kan kan…
    KPD Malaysia team… Malaysia BOLEHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0
    • Zaza Muhammad says:

      oh tidak… mimpi ku sudah menjadi kenyataan…
      mengharapkan miracle kpd pemain2 malaysia..mana le tahu kot2 selama ni dok kalah, tetiba menang….

      0
      0
  31. delima says:

    aku mcm dpt rasa kekalahan malayisa ..nak tgk tak nak nih??bape minit je lg…

    0
    0
    • Zaza Muhammad says:

      tgk je lu…
      camne le stadium nk ramai org..kang bagus klu start main lepas maghrib ke…

      0
      0
  32. Zaza Muhammad says:

    Indon ke final akhirnya… hmm penuh le stadium ngan mat2 indon.. mengharapkan luck utk seme2 pemain M’sia bertemu china mlm ni….

    0
    0
  33. AZMAN says:

    KALAH SUDAH MALAYSIA!!

    0
    0
  34. Joe says:

    No1 can’t beat No 2, but No 2, can beat No 1 6-14….All England Lin Dan kalah semi (injured), kalau tidak, jgn harap Chong wei menang All England.

    0
    0
  35. TAGLINE TEES says:

    Melingkup terus Malaysia kalah dgn China 3-0

    Click my name.

    0
    0
  36. sara says:

    naseb baek dpt meng lwn denmark kalu tak malu je m’sia tak dpt jd 4 pasukn terbaik..melngkah ke sepruh akhir

    hebat la hafiz hashim main ada skill..superb!!!!!kalu fokus, semngat plus agresif cket memg hafiz terror la..tgk pun tau boleh meng
    to hafiz..maintainkn permainan anda!! u can do it!!

    bam kena cari pelapes baru untuk gntikn pemain senior maslaysia secepat mungkin kalu nk rangkul semula thomas cup yg melepas..huhu..=(

    0
    0
  37. guane pulok says:

    hafiz hashim ni pttnya dah tak payah main dah,bg peluang senior lain pulok,,lgpun aku tgk permainan dia pun bkknnya bgus sgt,,main takde semgnat juang,,permainan tak konsisten,,1 lg perasan bagus sgt,,,lg sdp tgk ariff latiff main….

    0
    0
  38. Special piece you have realized here! The world wide web is awash of unsuitable writing and I was grabbed by your lucidity. Your determinations are precise and I will forthwith subscribe to your rss feed to remain up to date with your up future day postings. Yes! I accept it, your publishing style is grand and i need to improve on mine decidedly.

    0
    0
  39. Hello, just needed you to know I have added your site to my Google bookmarks because of your great blog layout. But earnestly, I think your site has one of the cleverest theme I’ve came across. It really helps make reading your blog a lot simpler.

    0
    0
  40. great post , really good view on the subject and very well written, this certainly has put a spin on my day, many thanks from the USA and sustain up the good work

    0
    0
  41. It appears that you’ve put a good amount of effort into your article and I demand a lot more of these on the World Wide Web these days. I truly got a kick out of your post. I do not have a bunch to to say in reply, I only wanted to register to say phenomenal work.

    0
    0
  42. Thank you for the intelligent critique. Me and my neighbour were just preparing to do some research about this. I am very thankful to see such great info being shared freely out there.

    0
    0
  43. houseplants says:

    I am not new to blogging and genuinely treasure your website. There is much premier content that peaks my interest. I am going to bookmark your site and keep checking you out.

    0
    0
  44. This was a genuinely great post. In theory I’d like to create like this also – taking time and actual effort for making a great piece of writing… but what can I say… I procrastinate alot and never appear to get some thing accomplished.

    0
    0
  45. I want you to know, your piece goes to the essence of the topic. Your clarity leaves me wanting to know more. I am going to immediately grab your feed to keep up to date with your blog. Saying thanks is simply my little way of saying bravo for a fantastic resource. Take On my dearest wishes for your next post.

    0
    0
  46. This is an astonishing entry. Thank you very much for the supreme post provided! I was looking for this entry for a long time, but I wasn’t able to find a trusted source.

    0
    0
  47. Tremendous publish you have scored right! The internet is overflowing of horrid writing and I used to be grabbed by your limpidity. Your closings are exact and I’ll straightaway subscribe for your rss or atom feed to remain up to date along up future day postings. Yes! I admit it, your authorship fashion is special and that i carry on to work harder on mine.

    0
    0
  48. Can you believe it? I read it twice. While I am not as skilled on this topic, I harmonise with your conclusions because they make sense. Thanks and goodluck to you.

    0
    0
  49. Your website came up in my search and I’m impressed by what you have published on this topic. I am currently expanding my inquiry and thus cannot contribute further, nevertheless, I have bookmarked your website and will be returning to keep up with any upcoming updates. Just love it and gives thanks for tolerating my comment.

    0
    0
  50. First, let me commend your uncloudedness during this topic. I am not an authority during this theme, but after registering your write-up, my understanding has developed substantially. Be sure to tolerate me to snap up your rss feed to stay in contact with any incoming revisions. Solid job and can offer it on to supporters and my web website followers.

    0
    0
  51. I recently came across your blog and have been learning along. I thought I would leave my first remark. I don’t know what to say except that I have enjoyed reading. Fine blog. I will keep visiting this blog very often.

    0
    0
  52. Thank you for the sensible critique. Me and my neighbour were just preparing to do some research about this. I am very happy to see such great information being shared freely out there.

    0
    0
  53. Your post can be inspiration for me to review more about this matter. I should concede your lucidity widened my views and I’ll forthwith snatch your rss or atom nourish stay updated on any incoming content articles you might publish. Bravo for any well done article!

    0
    0
  54. It was a really nice theme! Just wanna say thank you for the data you have fanned. Just continue penning this kind of post. I will be your patriotic reader. Gives Thanks once more.

    0
    0
  55. Thanks for putting up this article. I’m unquestionably frustrated with struggling to search out relevant and rational commentary on this issue. Everybody today goes to the very far extremes to either drive home their viewpoint that either: everyone else in the planet is wrong, or two that everyone but them does not really understand the situation. Many thanks for your concise, applicable insight.

    0
    0
  56. Awesome post, hey I found this post while googling for lyrics. Thanks for sharing I’ll email my friends about this too.

    0
    0
  57. We are stricken by the way you addressed this topic. It is not often I encounter a weblog with engrossing content articles like yours. I’ll bookmark your nourish to stay current together with approaching updates.Just incredible and do continue up the fantastic work.

    0
    0
  58. world coins says:

    This is an astonishing entry. Thank you very much for the supreme post provided! I was looking for this entry for a long time, but I wasn’t able to find a dependable source.

    0
    0
  59. dcs 36 grill says:

    Hi. I treasured to drop you a quick note to express my thanks. I’ve been observing your blog for a month or so and have plucked up a heap of solid information as well as relished the way you’ve structured your site. I am setting about to run my own blog however I think its too general and I would like to focus more on smaller topics.

    0
    0
  60. I won’t debate with your decisions simply because I believe you’re proper on quantity of money! You’ve put together a coherent case for your sentiments and now I understand more this special topic. Provides Thank you for this astonishing post and that i again for more.

    0
    0
  61. Hi, just wanted you to know I have added your site to my Google bookmarks because of your special blog layout. But earnestly, I think your site has one of the cleverest theme I’ve came across. It really helps make reading your blog a lot better.

    0
    0
  62. I thought it was going to be some boring old post, but it really compensated for my time. I will post a link to this page on my blog. I am sure my visitors will find that very useful.

    0
    0
  63. I am not new to blogging and genuinely treasure your web site. There is much innovative subject that peaks my interest. I am going to bookmark your web site and keep checking you out.

    0
    0
  64. Wow, this is very interesting to read. Have you ever considered submitting articles to magazines?

    0
    0
  65. I would like to thank you for the endeavors you have made in writing this article. I am going for the same best work from you in the future as well. In fact your creative writing abilities has urged me to start my own blog now. Genuinely the blogging is distributing its wings rapidly. Your write up is a fine illustration of it.

    0
    0
  66. solid post , really good perspective on the subject and very well written, this certainly has put a spin on my day, many thanks from the USA and observe up the good work

    0
    0
  67. Thank you for the sound critique. Me and my neighbor were just preparing to do some research about this. I am very happy to see such great information being shared freely out there.

    0
    0
  68. jacksjuicer says:

    Thanks for putting up this article. I’m unquestionably frustrated with struggling to search out germane and rational comment on this subject. Everybody nowadays goes to the very far extremes to either drive home their viewpoint that either: everyone else in the planet is wrong, or two that everyone but them does not really understand the situation. Many thanks for your concise, applicable insight.

    0
    0
  69. First Off, let me commend your clearness on this subject. I am not an expert on this subject, but after reading your article, my understanding has developed substantially. Please allow me to grab your rss feed to stay in touch with any forthcoming updates. Positive job and will offer it on to acquaintances and my readers.

    0
    0
  70. Wonderfull text I must tell about it my brother as he is interested in it. Best Regards Bukmacherzy Promocje.

    0
    0
  71. Wow, I had been lucky to find this website after i wanted some info on Bing! Keep up the great work!

    0
    0
  72. Joyce Borom says:

    Beautiful blog you’ve made here.. Truly, it’s quite a feat! Keep up the good work ^_^

    0
    0
  73. Ellen Polo says:

    Great site you made here, looks so interesting! Well written pages too, makes it perfect! I hope you update daily! I would love to read up on them ~

    0
    0
  74. WONDERFUL Post.thanks for share..extra wait .. …

    0
    0
  75. benches says:

    This submit looks to recieve a massive ammount of visitors. How do you get targeted traffic to it? It gives a pleasant exclusive spin on details. I guess getting anything authentic or substantial to talk about may be the most important factor.

    0
    0
  76. I got what you mean , thankyou for putting up.Woh I am lucky to find this website through google.

    0
    0
  77. Learning without thought is labor lost; thought without learning is perilous. -Confucius

    0
    0
  78. You definitely know how to bring an issue to light and make it important. I cant believe youre not more popular because you definitely have the gift.

    0
    0
  79. I’ve just lately started a weblog, the knowledge you provide on this website has helped me tremendously. Thank you for all your time & work.

    0
    0
  80. This is a remarkable blog entry, but sometimes I think I have to disagree with your takes and thoughts on certain topics. However, I just cannot stop reading the things you blog about because it is written so perfectly and elegantly. It’s good to know that other people continue to take the time to think about what they are blogging about. I have a mastic siding related website and if you are interested it would be great if you could have a look. I am just beginning and I could really use a few tips or pointers. Hopefully one day my blog can be as great as yours and I will have people that actually leave comments. Anyway sorry for the long post and I hope you continue to blog unlike other people who just all of a sudden quit. Thank you and I’ll be coming back often!

    0
    0
  81. Kiev escorts says:

    I am contented, I have to admit. Essentially infrequently should i encounter a new web-site that is each of those educative and therefore hosting a party, together with let me tell you, you’ll have hit all the nail bed within the start. Ones thought is simply unpaid; the catch is an issue that the perfect consumers are chatting wisely with regards to. What i’m delighted when i stumbled across it throughout my investigate anything about it.

    0
    0