Written by Bella | April 19th, 2016

Dikecam teruk oleh netizen kerana memuat naik foto memakai seluar jeans koyak dibahagian lutut, Rozita Che Wan telah tampil mempertahankan dirinya.

Jelas Che Ta, beliau tidak mungkin akan mengenakan seluar koyak sedangkan beliau bertudung dan sebenarnya sudah mengenakan legging sebelum memakai jenas koyak berkenaan.

Awak rasa saya dah gila ke nak pakai seluar koyak tapi bertudung? Saya malas hendak jawab tentang perkara ini. Apa yang ingin saya tegaskan ialah saya tahu apa yang saya buat… itu yang penting.

Bukan pertama kali dikecam kerana cara beliau berfesyen, Che Ta tidak mahu ambil pusing akan segala komen negatif yang beliau terima daripada netizen.

Che Ta menyifatkan mereka yang mengecam beliau merasakan diri sudah terlalu suci dan suka mencari kesalahan orang lain.

Orang di Instagram itu memang rasa diri mereka suci dan nampak orang lain semua tidak betul. Saya ambil pendekatan tidak mahu bertelagah dengan mereka.

Mereka menegur Che Ta kerana sayangkan selebriti pujaan mereka bukan kerana hendak mengkritik semata-mata. Mungkin sekali sekala kita harus juga terima pendapat orang lain bukan?

Sumber Berita : mStar Online

78 responses to Gila Ke Saya Nak Pakai Seluar Koyak – Rozita Che Wan

  1. esah zain says:

    da agak….buang masa je tegur rso ni…..bodo sombong namanya tu….nak menegakkan benda yang salah…ingatkan da pakai tudung tu makin elok la cara pakainya..ni tidak lagi hauk!

    0

    0
    • melati kurap says:

      baru balik dari mengerjakan umrah tu ari sekarang dah buat hal……..Madame Beautiful jgnlah cam ni. U tak tunjuk lutut tak tunjuk betis pun you dah memang cantik pun.

      0

      0
      • Cilipadi says:

        Salah hang la che ta oiii pakai legging kaler kulit sehingga menyerupai kulit. Bnyk kaler lain hang bole pilih tapi saja nak yang hat warna kulit jugak. Sama la waktu hang kat london pakai legging kaler kulit yang org ingat hang pakai seluaq pendek, then ada sekali hang pakai dress lace yg lining kaler kulit org ingat nampak bahu tu. Hang yg menempah semua ni. Awat kalau pilih lining kaler lain tak meletop ka??? Jgn la pakat dok salahkan kami yg mengomen ni kalau hang sendiri yang create situation bagi org mengutuk!

        0

        0
        • kak nam says:

          tidak lah alim, jauh sekali maksum tapi tiada satu firman dan kalam al quran membenarkan pemakaian ketat menampkkan shape tubuh. sedangkan tudung bonggol unta pun haram dari segi syarak sbb nampak bayangan sanggul /rambut, inikan pulak legging nampak bentuk body. itu saja saya mau komen.

          0

          0
        • Lol says:

          Lepas ni apa kata che ta pakai je rambut palsu instead of tudung. Tutup aurat gak kan? Bila org kutuk, hang buat la statement, ‘Gila ke saya nak dedah rambut saya, ni cuma rambut palsu!’ Huhuhu

          0

          0
        • Lol says:

          entah apa dia nk buktikan aku pun x pasti. kalau mia sara terlanjur pakai camtu boleh la tegur cara elok. ko dah masuk 4 series kot. agak2 la wei. ko bukan muda belasan kanak2 ribena lagi. dah nk jdi opah pun. tak perlu mencuba sgt. buat org gelak je!

          0

          0
        • utusan merapu says:

          selepas kawin perangai makin teruk. mungkin terlebih botox kot. oxygen x sampai ke otak…tersumbat kat celah pipi yg berkedut tu atau terhalang oleh legging yg berkepam tu!

          0

          0
        • Martha Tila'a says:

          muka dia ada ciri2 muka si ziana zain. tengok insta ziana zain lebih kurang je dgn checta ni. cheekbone menggelebeh bawah. muka plastik …OVERDOSE giler.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Che ta bukan gila tp tak brape berakal sngat… atau dlm erti kata lain vongok!!!… tu ayat paling sopan la utk wanita bertudung cm che ta ni. k bai.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Rajin pulak kau Che Ta oi nk pakai legging colour kulit lpstu pakai seluar koyak kat lutut tu??

          0

          0
        • cilipedas says:

          tetiba je ase setuju dengan komen cilipadi ni….

          0

          0
      • lalala says:

        tu laa aku nak ckp jugak, dia ni dh gile ke nyanyuk pkai mcm tu lps blik umrah.. jaja anak sna cni, mak dia pulak yg culture shock..

        0

        0
        • Zain says:

          si opah ni patut bertelanjang je lah. fed up tengok.
          xde beza ke hulur ke hilir tak mencerminkan imej hidayah dan hijab pun. sedih la ko! buat malu laki dan anak2 je.

          0

          0
        • Lorat says:

          Dah tengok Kim K yang terbaru pakai inner nude tapi berjaket fur tebal? Satu dunia gelakkan dia but of course dia tak rasa dia sewel, sama cam Che Ta.

          0

          0
    • SUAMI BAHAGIA says:

      MAAF BERTNYA LAH, APA FUNGSI SI ZAIN SBG SUAMI YA?? XKN HANG IYA KN APA BINI HNG PAKAI DAN WAT KN? TEGUR2 LAH SAMA NA SBB CHE TA NNT HERET HNG PI NERAKA BKN PEMINAT.. LGPUN TAK ADA ISTILAH KUBUR MSNG2 SBB NNT MATI ALLAH TNYA GAK APA FUNGSI KITA SBG SAUDARA SEAGAMA BERSUBAHAT BNDA YG SALAH… JD CHE TA HNG KENA INGT UMUR BKN MUDA LG, UBAH DAN CR LAH REDHA ALLAH TU YG PENTING…

      0

      0
      • Anonymous says:

        DAYUS NAMANYA KLU SUAMI XTEGUR ISTERI, ANAK YG BUAT DOSA..

        0

        0
        • Anonymous says:

          zain nk tegur? hahaha…tengok jenis takut bini. ikut mcm lembu kena cucuk hidung. kesian tengok..mcm sotong xde tulang belakang!

          0

          0
      • lolita says:

        gilerrr nak suh zaing tegoq…nak kena tidoq luaq’
        even berpesen jangan main2kan agama..kalau nak pakai seluaar koyak pakia la legging warna lain..tapi dia ni keluaq la cite ape..wartawan tetap puji baik ja..haha takde sorang pon yg jelous kamu cek ta..tapi bab berpakaian walaupon hak kamu tapi jangan sampai mencetuskan salah paham org

        0

        0
        • Fakta Keras says:

          sengaja buat cenggitu supaya nama dia naik dlm velog2. mcm tu la kalu bakat pun suam2 air longkang..

          0

          0
        • Eurghhh! says:

          Tengok luar nmpk la process ketuaan dia. Dlm gambar dah edit. Palsu sangat!

          Takde maknanya nmpk muda. Dia je yg perasan lebih.. Itu yang susahnya!

          0

          0
      • Anonymous says:

        EMMMM

        0

        0
    • natadecoco says:

      Betullah kata orang..makin tua perangai akan patah balik jadi budak2..biarlah dia
      Peace ;)

      0

      0
    • Kiah Kongo says:

      Korang nampak tak apa yg Kiah nampak? Pipi Che Ta melorot dan melabuh bawah. Filler la tu!!! Hehehe…itu saja Kiah nk komen utk hari ni Munah dan Tijah semua ye. lets aging gracefully!

      0

      0
    • m says:

      betoi tu che tah. mak cik memang dah gila. ye lah. dah tau awak punya followers tu acah2 baik. nape awak pakai cenggitu? lagipun tak sesuai lah pakai jeans koyak gutu. trend? ke laut lah koyak2 nih. nabi pun tak suka pakai baju compang-camping ni. dia jahit sendiri kalau koyak . kenapa pulak kita nak pakai koyak-koyak? lengging warna kulit? lebih baik pakai warna itam. kenapa nak kena pakai warna kulit?

      0

      0
    • che tah says:

      GILALAH ORANG YG TUDUH AKU PAKAI SELUAR KOYAK..GAMBAR AKU KENA EDITLAH….

      0

      0
  2. chetatakgilaok says:

    hahahhaa…memang ko xpakai koyak lutut..tapi seakan2 pon da dose bahlol

    0

    0
  3. Anonymous says:

    gila glamour !! ahahah,,..

    0

    0
  4. ada aku kesah says:

    tok ta, kalau hang tak gila, hang pikiaq la elok2 sikit apa benda hang nak buat. apa hang nak pakai. apa hang nak post. memang la ig hang, baju hang, diri hang, kuboq hang. tapi kita ni sesama Islam kena menegoq. aku meluat kalau orang komen nak tegoq artis tu, pi la jumpak dia f2f. kalau dak hang kira bukak aib dia. masaalahnya dia yang bukak aib dia. hang rasa2 artis tu nak dengaq ka kalau cakap depan2 pun? kira baguih la orang tegoq hang. hang tu bukannya muda belia lagi. dah sebaya mak aku tok aku dah. cuba bagi nampak diri tu matured sikit. hang pandai jaga body muka semua elok dah. tang agama ka cara berpakaian dan CARA BERPIKIAQ tu cuba jaga sama. ingat la dunia ni nak kiamat dah. macam2 dah tanda Allah bagi. belajaq la bersyukoq. jangan terlalu riak. jangan duk ajaq anak2 hang tu mewah sangat. seriau aku tengok tau dak. jangan kata aku jealous aku pun mampu aih kalau takat nak pi londoooon tu. tapi toksah la hang dengan anak2 hang tu show off sangat dengan harta benda tu. tak kemana aih semua tu. bukan boleh bawak masuk kuboq sekali pun.

    PEACE YAU

    0

    0
  5. bluerk says:

    ye ke ad lining. membohong sgt.

    0

    0
  6. jojo says:

    x nmpak cam pkai legging pon? hehe

    0

    0
  7. ikan says:

    Dah kalau nak pakai leggings sgt, pakaila kaler lain. Sape yg bingai skang ni? Tak kena sgt rupenye.. biarla buta fesyen dari fesyen canggih sgt mcm che ta ni

    0

    0
  8. kk says:

    Che ta as a public figure patut jage sensitiviti peminat yg rata2 islam n keyboard warriors yg sentiase concern nak carik kesalahan beliau. kalau x suke kena kecam n kutuk, buat ape jd artis. dah nature of work artis cmtu, sebab tu lah kena sentiase peka n sensitif dgn diri sendiri supaya org x mengata mcm2. even tak gila pakai seluar koyak tp tu dah dikira giler sbb pakai alas or legging yg skin color n buat org fikir mcm2.

    let me remind u something che ta, u pakai tudung dah melambangkan sister2 bertudung yg lain, so bile u pakai cmni, org lain pon terpalit rase malu. lebih2 lg status che ta as orang KAYA n berjaya, ibu n isteri.

    even marion counter pon x over cmni. #fashionpolice

    0

    0
  9. tak penah minat artis says:

    tak yah tegur, tak yah minat, tak yah ambik tahu lain kali apa2 yg bkenaan org yg mcm ni. biar luncai terjun bsama labu2 nya… memalukan wanita islam.

    0

    0
  10. lola says:

    ala kalau xnak org rasa sangsi cuba bpkaian dgn elok..
    xdela org nk syak bbgai2
    ..sendiri wat hal sdri nk sentap..tebalkan jela tinga tu dgr nasihat2 org..puihh
    bsyukurla ada org yg masih syg dan menasihati..dorg pn bukan sapa..pminat kamu dan peminat perfum kamu jugak..haihla..

    0

    0
  11. cikyah says:

    mgkn nek ta kena tgk blk apa yg dia kata. dia ckp gila dia nk pakai suar koyak. tp mmg btl apa suar tu koyak tp konon ko pakai legging yg skin color kt dlm. so btl la kan? nek ta ni gila. huhu. jgn mrh aku ye peminat nek ta. aku ckp berdasarkan pernyataan nek ta

    0

    0
  12. Kau memang gila. Baru nak taw

    0

    0
  13. hazabedah says:

    kat sini boleh la ko cakap sesuka ati ko che ta… tgu kat sana sok… boleh ke jawab camtu

    0

    0
  14. nil says:

    lepas ni..bila ada apa2 status che ta ni..try korang dan kita2 smua jgn komen apa2.
    dia saja je tu..korang bukan tak tahu…dlm masa 5 minit korang kondem dia..sesaat dia boleh balas balik..
    korang boleh tahan x kalau x balas apa2..

    nara ni pun satu…berapa henggit dpt..dok update status che ta ni…
    tak bolh jadi mcm man kajang..dibayar mahal.

    0

    0
  15. aku stacy says:

    kalu aku idok le nk pkai sluar berlapis2…kepam wey

    0

    0
  16. loyalmalaysian says:

    lagi org kutuk dia lagi la dia buat….bukan nak amik iktibar ke ape ke….dia mmg sengaja buat semua tu…utk dpt publisiti murahan…klu x sape la kisah kat dia ni….

    0

    0
  17. Anonymous says:

    dah memang terang lagi menerang terang benderang tu kulit paha n betis dia,kan?..memang ketara la seluar tu koyak..

    0

    0
  18. anonymous says:

    Len kali jgn tegur….biarkn aje…sy pn xtau apa motif dia bpakaian mcm tu…dia nk org puji dia or kutuk dia…hmmm….ntahla….makin hari makin pelik dressing dia ni….suka atimu la labuuuu…..

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Lantak dia la!!..dosa dia laki dia tanggung.

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Ingt x dulu ada kes bdk pompuan bertudung pakai skirt terbelah smpai peha tu. Tp die ckp die pkai leggings kaler kulit.? Haha.. srupa la kalian berdua ni. Ak pn xfaham knapa sel2 otak kalian x berhubung. Bnde simple pkir pn x mampu. Nxt tme mnumlah susu yg betul, agar sel2 otak dpt berhubg. Sekian.

    0

    0
    • comel says:

      huhu.. hari tu aku g ict ade pmpuan tu tekejut berok aku tgk dress dia terbelah bagai nak rak tp dia pakai tudung. legging dia sebijik warna kulit. bg aku itu fesyen paling bangang yg pnh aku jmpa!

      0

      0
  21. nok gebuzzz says:

    bior le dia nak buat ape pon…dosa dia,yg kita ni dok ngate dia bukan2 buat tambah dosa jer…dia free2 dpt pahala

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kita yg tengok ni kena tegur. Nanti jadi imutan pula kat pompuan2 di luar sana tambah2 yg muslim. Amar maaruf nahi mungkar.

      0

      0
  22. Anonymous says:

    opah sakit mental…sengaja cari publisiti murahan. next???

    0

    0
  23. Anonymous says:

    lebih baik jgn pakai bnda yg boleh mendatang kan fitnah…

    0

    0
  24. Fit_rie@yahoo.com says:

    Burit dia still tembam

    0

    0
  25. Fit_rie says:

    Burit dia still tembam

    0

    0
  26. Sudah2 Lah Nenek Hoi says:

    Nampak sgt kaki kelentong. Hari tu baju Aaisyah ada gambar anjing cakap…x perasan.

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Boikottt

    0

    0
  28. me says:

    SEDIH..SUDAHLAH BODOH BERTINGKAT2 NAK NAFIKAN LAGI….ATAS BERTUDUNG BAWAH BOGELLLLL……DA TUA KUBUR PANGGIL MARI X SEDAR2 LAGI.

    0

    0
  29. Ayie says:

    Pipi dia dah jatuh…baru perasan. Kena tambah lagi filler kasi naik semula. Oppssss!

    0

    0
  30. hati2 says:

    byk org dah muak dgn perangai si kertu ni. naik meluat dgn dia ni.
    tanda2 org dh nak boikot.

    0

    0
  31. syaqereen says:

    che ta giler, che ta giler, che ta giler….
    eh2..larik!!

    0

    0
  32. Ap2 aje says:

    Aku pntang betul org ckp pree2 dpt pahala..
    Woi!!!!kepala hotak ko!!!!!
    Mudahnye ko yerk…bila wat salah..bila wat ssuatu hngga mngherek org mngata..snang2 jek ckp dpt pahala pree…
    Sape yg ckp woi!!!!!
    Ustaz mana!!!!
    Ustazah mana!!!!!
    Cube bgtau aku…
    Pahala 2 bknnye boleh dbuat main2…
    Dah wat salah…pastu mngundang fitnah ataupun mngundang pndangan buruk org..slagi 2lah ko brdosa…slagi org brkata..slagi 2lah ko tanggung dosa yg ko sndri wat…xde istilah dpt pahala pree…kcuali ko dok diam..x wat salah…tp org mngata…inshaallah Allah akan merahmati mu…ganjaran pahala..hanya Allah yg lebih tau..

    0

    0
  33. Anonymous says:

    manusia jenis apa ni. bebalnya. hukum jgn buat main2 la nenek!!!

    0

    0
  34. Anonymous says:

    susah la org tua bangang mcm ni. bimbo tua x makan teguran dan ajaran.

    0

    0
  35. nor says:

    Kami bukan belagak suci….kalau bukan peminat yg beli minyak wangi dgn tudung hang…hang overcheh pun xbole pi tau…jgn perasaanla…..org teguq hg sebab rasa tanggungjawab sesama islam….kalau hg kapiaq pi mampuihla…..moga allah beri hidayat buat hang pompuan moroyan perasaan diva….oiiiii…..jgn la asyik nak moroyan sentiasa..ingatla hidup ni ibarat roda…kdgn kat atas, kdg kat bwh….so apa yg ditegur ambilla pengajaran bukan moroyan….ye nenek ta yer….hihi

    0

    0
  36. Bluwekkk says:

    Kan aku dah kata die ni xleh terima teguran.. sorry seems to be the hardest word..kikiki sume post pasal die ni die akan defend.. anak die yg second tu apa cite ek? dpt straight A’s jgak ye?

    0

    0
  37. Sheila Lieza says:

    pempuan ni jenis x boleh ditegur… makin lama makin giler… dalam kubur nanti malaikat tegur pun mesti dia menjawab…

    0

    0
  38. dora says:

    statement bodoh dari org tua…dia ni lagi di tegur lagi dia buat…cam saja je..tgk la pasni apa lagi benda bodoh dia nak buat & bagi statement bodoh lagi

    0

    0
  39. No No Ya ya says:

    Niat tak menghalalkan cara. Tepuk dada tanya minda.

    0

    0
  40. mellisa says:

    Perempuan zaman sekarang cuma tau menutup aurat tu untuk kepala saja..yg lain2 boleh bukak..boleh tayang sana sini sebab aurat cuma untuk kepala saja..itulah mentaliti orang sekarang ni. Suka membuat fatwa sendiri tanpa berlandaskan Agama Islam yang sebenar. Bagi mereka..cukuplah tutup kepala sahaja…badan bukan aurat jadi sukahati dioranglah nak pakai baju ketat2 sampai nampak segala yang tak patut nampak.Itulah perbezaannya orang yang benar2 mengikut suruhan agama dengan tujuan untuk mendapatkan pahala dengan orang yang sekadar berfesyen…entah apa yang ada dalam kepala diorang hanya diorang saja yang tahu samada diorang sebenarnya ikhlas ataupun tidak menutup aurat..

    0

    0
  41. bibik mama says:

    jawapan kepada soklan anda che ta : HA AH KO GILER GLAMER – pueh ati tak ngan jawapan aku nih -#jangankecamsy#

    0

    0
  42. bellobaby says:

    Cheta ni pernah berkata, screenshot dan zoom.. dia suruh tengok betul2, dia tu pakai lining. Tapi aku tengok dia tak pakai lining pun. kulit dia jugak yang nampak terang2 dia tak pakai lining. hmm? menegakkan benang yang basah ke tu? tak salah nak berfesyen tapi kenakan dengan diri laa. artist muda-muda tak jugak berpakaian sebegini. boleh pakai seluar tu tak ada siapa yang larang, cuma boleh dilapis dgn pakai legging kot ataupun di tempalkan dengan kain berwarna lain…baru lebih cantik. tak salah org tegur untuk kebaikkan dan menerimanya dgn hati terbuka. tak pernah saya tengok cheta ni….. minta maaf.

    0

    0
  43. Mami says:

    Sorry to say la RCW ni mmg tak akan peduli org cakap ape. Baru ni pun bg anak pakai baju gambar anjing dia siap cakap lagi tak perasan baju tu ada gambar anjing. Kalau dia tak perasan satu hal, yg lain2 family member pun tak perasan ke?

    0

    0
  44. CIK BUNGA says:

    TAPI KALO NK TGK DARI GAMBO TU, KEPALA LUTUT CHE TA TERSEMBUL MCM X PAKAI LEGGING.. KALAU PAKAI LEGGING, X NAMPAK MCM TU.. TU PALE LUTUT ORI…
    KITA PON TAHU, JEANS KOYAK ADA YG DI TAMPAL KAIN KAT DALAM. TAPI CHE TA NI, MMG SEBIJI KEPALA LUTUT KELUAQ.. CAMNE??? DAH GAMBAQ MACAM TU.. ORG MMG PERTIKAI LAAAAA

    0

    0
  45. Optional says:

    eh hello Che Ta.. kitorang tak cari kesalahan org hokay… Awok tu dok tayang lutut… kami nampak yang terang lagi bersuluh je…

    0

    0
  46. ha ha ha says:

    Yg pakai seluar ketat-ketat tu tak gila ke che ta oii

    0

    0
  47. xingxi says:

    sy yg bukan islam ni pun tau yg tu salah che ta oi..wpun pakai legging warna kulit, apa guna nya kalau tu pun dah mcm kulit..sama la jg contoh pakai kain ketat yang menutupi tubuh badan(dari leher hingga ke kaki) sama warna kulit, nanti org ingat bogel..jgn riak..skg ni rasa betul bt apa yg kita suka…

    0

    0
  48. luls says:

    aku syak handbag che ta ni premium grade. sebab banyak sgt dan bermacam kaler. dhla jenama bukan calang2. kalau kumpol2 agak2 dh beli kereta sebuah.

    0

    0
  49. Anonymous says:

    rasa terpanggil nk komen… suka je tgk che ta ni..cantik ..sapa x suka tgk org cantik kan…. tp cik ta…adik ta rasa ..cik ta ni dah terlebih sgt bila berpesen…if kalau x nk org mengata..jgn la pakai2 yg leh mencetuskan ‘mata kami berkata2’ bak kata pujangga cinta…dari mata turun ke hati..then turun la ke keyboard warriors..apa nak dikata cik ta oiiii!!!! dah2 lepas ni..sila la berhati2 bila memilih pakaian..belajar dr kesilapan lepas..if sekali dua org leh fhm ckp x perasan la.. x ketara la…tp bila dah berkali2…org diluar dah leh pk…cik ta saje nk cari publisiti kan kan kan…x suka tau… jadi la contoh baik2 tuk anak2 muda diluar sana..yg mmg menjadikan cik ta idola..baik dr segi kecantikan, kekayaan n kalau boleh biar la jadikan cik ta dr segi kebijaksaan berpesyen ye… maaf jika kata2 saya menguris hati..tp percaya lah..saya peminta cik ta..tp x suka bila kuar citer2 cmni ye..sayang cik ta..sayang aisyah jugak :)

    0

    0